CORREUS ELECTRONICS DEL MES NOVEMBRE 2003

          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

tornar a seguiment | stapv-Iv | intersindical


20 anys de Llei d'ús i ensenyament

Després d'un llarg període de decadència pel que fa a l'ús social del valencià, en novembre de l'any 1983 es va publicar la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià; aquesta va fer possible un nou marc de convivència entre els valencians i la seua llengua i va crear grans expectatives al si del País Valencià: per fi el valencià estaria present en l'escola, en l'administració pública i en els mitjans de comunicació.

El poble valencià havia declarat el valencià llengua oficial del seu territori, i en aquell precís moment, adquiria un compromís per convertir el valencià en una llengua d'ús normal, en una llengua útil i necessària per a tot, imprescindible per a estudiar a l' escola, per a accedir a la major part dels mitjans de comunicació de masses, per a relacionar-se amb l'Administració, per a comunicar-se amb els individus de la seua comunitat cultural.

Als mitjans de comunicació de masses, açò s'ha fet de manera feble i, pitjor encara, amb reculades; n'hi ha prou amb donar una ullada a l'actual programació i llengua que empra Canal 9-RTVV per a comprovar-ho.

A l'Administració del Consell de la Generalitat Valenciana, només l'1% dels llocs de treball de l'Administració autonòmica tenen com a requisit el coneixement del valencià. A l'escola, només dos alumnes de cada deu estudien en valencià.

Després de 20 anys, la Llei d'ús ha aconseguit que se'n tinga més coneixement però malauradament minva l'ús social de la llengua. Per tant, hem tingut 20 anys de coneixement i pocs d'ús. Tanmateix, el fet de no haver assolit els seus objectius al llarg d'aquestos 20 anys, es fa imminent una modificació o d'una altra Llei, la qual incidesca molt més en l'ús. Per altra banda la llei contempla una asimetria en el tracte de les comarques castellanoparlants en el sentit de no introduir-hi el coneixement obligatori del valencià a les escoles que cal coregir. Tots els valencians i valencianes han de conéixer les dues llengües oficials.

Per tant, complexitat lingüística (doble territorialitat), conflicte lingüístic (amb una llengua que resisteix per sobreviure i que recula inexorablement i una altra, la de l'Estat, la llengua expansiva que li usurpa tots els àmbits d'ús) i la integració entesa com la desintegració dels altres.

Però no podem quedar-nos en la mera contemplació dels avanços aconseguits. Cal seguir lluitant, i potser ara més que mai, perquè el futur presenta nous reptes i es troba ple d'interrogants.

Les primeries del s. XXI, ens ofereixen dos fenòmens cabdals on incidir per tal de capgirar l'ús del valencià, com són la immigració i Internet. Hem de guanyar nous parlants per a la nostra llengua i hem de procurar que aquesta tinga una presència d'avantguarda en el terreny de les noves tecnologies de la informació, tant pel que fa a l'ús com pel que fa a la creació de programari.

Valencia 20 de novembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Secundino Vallejo és homenatjat en un acte en defensa de la llibertat d'expressió

Més d'un centenar de persones van assistir anit a un acte de solidaritat amb Secundino Vallejo i en defensa de la llibertat d'expressió organitzat per Intersindical Valenciana (IV). El sindicalista de IV es troba empresonat en compliment d'una condemna requerida per CCOO, sindicat en el que Vallejo militava i al
que va imputar greus acusacions en un diari d'Alacant. El membre de la Intersindical ha complit cinc mesos d'internament a la presó de Villena, però encara li resten 33 dies de condemna, després de gaudir d'un permís de sis dies. En el transcurs de l'acte, el sindicalista es va dirigir als assistents per a denunciar els atacs a la llibertat d'expressió i agrair-los les mostres de solidaritat. Vallejo va ser ovacionat amb un llarg aplaudiment.

Valencia 18 de novembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Campanya de renda 2004

Adjunt us enviem un document Word amb l'extracte de les bases per a la contractatació temporal de personal per a la campanya de renda de 2004 de l'Agència Estatal d'Administració Tributària.

El termini de presentació d'instàncies acaba el 20 de novembre.

Valencia 14 de novembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Mesa General de Negociació

La Mesa General de Negociació s'ha reunit, hui, per tractar sobre el Capítol I del projecte de Llei de Pressupostos per a l'any 2004. Intersindical Valenciana ha demanat que es produira un veritable procés de negociació de l'augment retributiu per a l'any 2004 de les empleades i empleats públics de la Generalitat Valenciana i que s'establira un calendari de negociació dels temes que afecten tots els sectors que la composen, en concret la reducció de la jornada laboral a 35 hores, la clàusula de revisió salarial i les pagues extraordinàries completes. A més a més, Intersindical Valenciana ha reclamat la negociació d'un document marc o pacte de legislatura que establesca les retribucions i les condicions laborals per als propers quatre anys.

La primera resposta de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques ha consistit en explicar els Pressupostos de la Generalitat Valenciana, donant un nombre considerable de dades i xifres, però sense entrar a la negociació.

Després d'una roda d'intervencions sindicals, exigint la negociació i que les empleades i empleats públics no tornen a perdre poder adquisitiu i vegen empitjorades les seues condicions laborals, el conseller s'ha compromés a convocar una nova Mesa General de Negociació en les properes setmanes amb la finalitat de negociar un acord marc de legislatura.

Intersindical Valenciana lamenta que els Pressupostos del 2004 no arrepleguen un augment salarial que compense la pèrdua de poder adquisitiu com a mostra del talant negociador de la Generalitat  Valenciana i exigeix una ràpida convocatòria de la Mesa General de Negociació per donar satisfacció a les legítimes reivindicacions dels més de 120.000 treballadores i treballadors de la Generalitat Valenciana.

Valencia 13 de novembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Mesa General de Negociació

La Conselleria de Justícia i Administracions Públiques ha convocat la Mesa General de Negociació per demà, dijous 13 de novembre, a les 17 hores, per tractar sobre el Capítol I del projecte de Llei de Pressupostos per a l'any 2004. La reunió està convocada en un Hotel de la ciutat de València.

Intersindical Valenciana ha demanat al conseller de Justícia i Administracions Públiques la modificació de l'ordre del dia de la Mesa General de Negociació. Els temes proposat per Intersindical Valenciana són:

- L'augment de les retribucions del personal funcionari i estatutari de la Generalitat Valenciana per a l'any 2004. La Llei 9/1987 estableix que és una de les competències de la Mesa General de Negociació.

- Reglament de la Mesa General de Negociació.

- Establiment d'un calendari de negociació dels temes generals que afecten al conjunt de les empleades i empleats públics de la Generalitat Valenciana. Intersindical Valenciana considera inajornable la negociació de les condicions de treball del personal itinerant i dels serveis de prevenció.

- Revisió de l'acord de permisos sindicals.

Intersindical Valenciana critica el fet que la Generalitat Valenciana haja presentat els Pressupostos a les Corts Valencianes sense haver convocat prèviament la Mesa General de Negociació. Respecte del contingut del projecte, Intersindical Valenciana considera que l'augment previst del 2% és insuficient i condemna a una nova pèrdua de poder adquisitiu a les empleades i empleats públics, així com a aquells col.lectius de treballadores i treballadors que el seu salari depèn dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana. El personal al servei de les Administracions Públiques acumula una pèrdua de més de 6,8% des de l'any 1996, per les reiterades congelacions salarials o per augments salarials insuficients com l'aprovat pel Ple del Consell de la Generalitat Valenciana.

Intersindical Valenciana espera que la reunió convocada no siga una simple reunió informativa, com la celebrada els anys anteriors, on s'explique el capítol I dels Pressupostos, barrejant xifres, conceptes... i no s'entre en un veritable procés de negociació.

D'altra banda, Intersindical Valenciana considera inacceptable que la reunió s'haja convocat en un hotel i no en una dependència oficial de les moltes que té la Generalitat Valenciana. Per la qual cosa, ha demanat que es canvie el lloc de la reunió.

Selecció de personal en el Servef

El Servef està procedint a seleccionar personal de diversos grups per a contractes d'acumulació de tasques de dos mesos, sembla que per a una campanya relacionada amb el "salari jove". En lloc de oferir eixos contractes a les persones de les borses de treball dels diferents grups, ho estan oferint a persones demandants d'ocupació en cadascuna de les oficines afectades.

De nou, Funció Pública es lleva les puces de damunt i es nega a activar les borses de treball per a cobrir legalment i reglamentària els llocs de treball, ni que siga per a contractes temporals com aquests.

STAPV-Iv ha estat convocada (després de protestar) a la selecció del personal esmentat. En les reunions que s'han celebrat, els i les nostres representants han presentat l'escrit que us acompanyem adjunt a aquest correu.

Valencia 12 de novembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


No a la muralla de l'AVE

Sota el lema No a la Muralla de l'AVE, el dissabte 8 de novembre la Coordinadora No a la Muralla de l'AVE ha organitzat un cercavila a Alcàsser per a mostrar la disconformitat per la Muralla que volen construir en la Comarca de l'Horta Sud i que va a destrossar la ja malparada Horta.

L'acte començarà a les 12,00 h. del migdia i tindrà la seua eixida en la Plaça del Castell d'Alcàsser. Us animem a acompanyar-nos, ja que pretenem sensibilitzar als dirigents polítics. Més informació a: noalamuralla@hotmail.com

Manifestació contra la Llei d'Estrangeria

El Foro alternatiu per la defesna i els drets de la integració social de l'immigració i la Mesa d'Entitats de Solidaritat amb els immigrants de la ciutat de València convoca una manifestació contra la llei d'estrangeria el proper diumenge, 9 de novembre a les 11:30 hores a la Plaça de Sant Agustí de València.

Aturem el mur de l'apartheid a Palestina

Diumenge 9 de novembre a les 13 hores a la Plaça de la Mare de Déu de València se delebrarà el dia internacional de protesta contra el mur de la vergonya que està construint el govern d'Israel dins dels Territoris Palestins Ocupats. L'acte consistirà en el muntatge d'un mur d'uns 7 m de llarg x 2 d'alt. Al mateix temps es realitzarà una performance sobre els efectes del Mur en el poble palestí.

Valencia 7 de novembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


L' STAPV informa:

Després de més de dos mesos de retard, la Direcció del SERVEF ha rebut a la Junta de Personal, el dia 06-11-2003, estant presents la Secretària General Elena Chazarra i el Cap d'Àrea de Recursos Humans i Econòmics Esteban Rodríguez junt amb un representant de cada sindicat amb representació en la Junta.

Se'ls ha transmés el malestar de la Junta en la tardança a convocar la reunió així com en no rebre contestació a determinats escrits presentats al Setembre relatius principalment a temes de personal(relació de llocs de treball) i a mesures de seguretat (pla d'emergències i evacuació de centres de treball així com a situacions de robatoris i agressions al personal).

S'han demanat explicacions de les noves contractacions de personal laboral (grups A,B,C,D) que el SERVEF està realitzant i que en alguns casos van a crear problemes amb el personal funcionari ja que alguns d'ells tindran el complement de dues vesprades quan queden molts funcionaris que no el tenen. El representant de l'STAPV ha indicat que queden llocs de caps sense cobrir i ha sol·licitat s'entregue a la Junta la relació de llocs vacants.

S'ha plantejat la situació dels locals de les oficines, algunes d'elles en molt mal estat, instant a la direcció del SERVEF que accelere la seua reubicació o reforma.

S'ha transmés la voluntat de la Junta a participar en la confecció de la pròxima relació de llocs de treball.

El representant de l'STAPV ha sol·licitat informació de la negativa de la Direcció Territorial de València de no instal·lar aparells dispensadors d'aigua en determinades oficines al·legant motius econòmics. Cap recordar que l'STAPV havia sol·licitat per escrit la seua instal·lació en la província de València, igual com ja disposen els companys de Castelló i Alacant.

Des de l'STAPV també s'ha sol·licitat la instal·lació en totes les oficines d'aparells destructors de paper.

S'ha demanat informació sobre la implantació progressiva de marcadors númerics en els centres d'ocupació, indicant els representants de la direcció del SERVEF que estan en període de prova en una oficina d'Alacant.

També s'ha sol·licitat la unificació de l'horari d'informació en els centres d'ocupació entre el personal de l'INEM i del SERVEF.

Pel que fa als cursos de formació per a funcionaris des de l'STAPV hem sol·licitat que es facen descentralitzats per comarques.

Valencia 6 de novembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Mesa Tècnica sobre condicions laborals

Hui, 5 de novembre, s'ha reunit una mesa tècnica per a començar a discutir sobre les propostes relatives a reducció horària fins les 35 hores, pagues extres completes, clàusula de revisió salarial, ampliació de vacances, i altres mesures de caràcter social.

La conselleria ha enviat només a tècnics (la Secretària Autonòmica només ha estat cinc minuts, ha saludat i se n'ha anat), sense instruccions per a comprometre's en res: ni per a donar una proposta de l'Administració ni per a contestar les propostes sindicals. Ha aprofitat per a que l'Administració haja aclarit quines són les postures sindicals (que, d'altra banda, són amplament coincidents), i per a tractar el següent:

- La conselleria pretén arribar a un acord que abaste tota la legislatura, no un acord anual.

- Les mesures que impliquen diners han quedat aparcades fins que l'Administració tinga clar de quants diners disposa.

- L'ampliació dels dies de vacances per anys de serveis no planteja problemes per a l'Administració, el que no saben és quina fòrmula concreta s'emplearà.

- S'ha deixat clar a l'Administració que la intenció de STAPV-Iv (i altres sindicats) és arribar a la jornada única de 35 hores en còmput setmanal. Respecte de la transició fins eixa situació, STAPV-Iv està disposat a parlar de qualsevol fòrmula, tot i que proposa una: l'ampliació successiva de la jornada d'estiu. La conselleria ha avançat una possible fòrmula mixta: augmentar la jornada d'estiu i reduir la jornada general la resta de l'any en un cert temps (per exemple, una hora a la setmana). El que no han aclarit és quin calendari s'aplicaria i quan arribaríem a la jornada de 35 hores setmanals.

- Sembla que l'Administració està plantejant seriosament la creació d'escoles infantils de gestió pròpia. En principi, només en les capitals provincials, per a fer-les viables. Per a la resta de personal, s'està barallant un sistema semblant al "xec escolar".

- La resta d'assumptes (modificació del Decret 34/99 per a introduir mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, les mesures a favor del personal discapacitat i amb discapacitat sobrevinguda, així com la formació) segurament s'esmentaran en un possible acord, però es negociaran més endavant, per tal que no bloquegen un possible acord en els temes principals: reducció de jornada, vacances, pagues extres, etc..

Llei de Pressupostos

Podeu accedir al Capítol I (de Personal) del projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat Valenciana en la pàgina web del Sindicat: http://stapv.intersindical.org

5 de novembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana