CORREUS ELECTRONICS DEL MES  DESEMBRE 2003

1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

tornar a seguiment | stapv-Iv | intersindical


Acord sobre retribucions i jornada

Finalment, la Mesa Sectorial de la Funció Pública va aprovar l'Acord sobre condicions de treball que us adjuntem com a document Word. Hi ha algunes diferències amb el text que us enviàrem dimarts, 23, i també respecte dels aspectes que us comentàrem en el mateix correu.

L'Acord fou signat per CEMSATSE, IGEVA i UGT. CSIF va anunciar el seu vot negatiu "pendent de ratificació". CCOO va manifestar que, tot i estar d'acord, no podia efectuar l'acte formal de la signatura per no haver pogut reunir els seus òrgans de direcció. STAPV-Intersindical Valenciana, com ja va anunciar, convocarà assemblees a partir del dia 7 de gener per a debatre sobre l'acord i sobre la oportunitat de signar-lo (o no).

El contingut

Com no podia ser d'una altra manera, hi ha aspectes més positius que uns altres. Per un costat s'aconsegueix trencar la resistència de l'Administració a que les retribucions que es pactaren foren consolidables, al integrar-les en el complement específic com a "complement compensatori". S'ha de modificar el Decret 99/95, que regula les nostres retribucions, i això ens assegura que aquest complement continuarà cobrant-se fins nou acord. L'import de les retribucions trenca amb el límit del Complement de Destí (CD) en paga extra i comença a cobrir el complement específic. L'aspecte no tan bo és que no s'aconsegueix la totalitat de les pagues extres.

Ací hem de fer un parèntesi i explicar les retribucions. L'acord parla de percentatges sobre l'anualitat del complement de destinació, la qual cosa fa difícil aclarir-se sobre què cobrarem. La traducció és la següent:

En 2004, cobrarem l'equivalent al 60% del CD (40% en cada una de les pagues extres i el 20% en les noves pagues de març i setembre)
En 2005, cobrarem l'equivalent al 80% del CD (40% en cada una de les pagues extres i el 40% en les noves pagues de març i setembre)
En 2006, cobrarem l'equivalent al 100% del CD (40% en cada una de les pagues extres i el 60% en les noves pagues de març i setembre)
En 2007, cobrarem l'equivalent al 120% del CD (40% en cada una de les pagues extres i el 80% en les noves pagues de març i setembre)

Respecte de la jornada passa una cosa pareguda: s'aconsegueix una reducció important, que significa les 35 hores en còmput anual, però no s'arriba a les 35 hores en còmput setmanal, sinó a una mitja de 35:30 hores a la setmana qui ara té una jornada de 37:30 i de 38 hores qui en té ara una de 40. Ací també cal reflexionar sobre pactes com el PAVACE, que es va pactar fora de les Meses de Negociació oficials entre el Govern de la Generalitat, CCOO i UGT, que va servir per a donar-li aire al Govern Zaplana durant diversos anys (recordeu que l'Administració sempre deia que no volia parlar sobre la jornada "perquè ja ho hem pactat"), i que, finalment, no s'ha complit, ja que les 35 hores en còmput anual s'havien d'aplicar, segons el PAVACE, a finals de 2004.

També cal advertir que, en el cas que es signe l'acord, caldrà ajornar (que no renunciar a elles) les reivindicacions de jornada de 35 hores i pagues extres completes a 2007, amb el pròxim govern.

Les vacances s'aplicaran com estava pactat l'any passat i es crearan grups de treball (que és com els agrada anomenar les comissions tècniques o de treball) per a la conciliació de la vida laboral i familiar (encara que no han reservat diners per a les escoles infantils), per a l'absentisme i per a donar solucions a l'incapacitat laboral sobrevinguda. Sobre aquest darrer assumpte hi ha presentada una iniciativa conjunta de tots els sindicats de la Mesa Sectorial, que esperem que l'Administració prenga en consideració.

L'Administració va demanar, a canvi de signar l'acord, que s'inclogueren tres punts de modificació del Decret 33/99. Finalment, però, només s'incorporaren dos: una modificació en l'article 33, fent que les comissions de serveis en llocs de lliure designació siguen indefinides (que no està malament: ara en la pràctica ho són en tots els llocs), i la modificació de l'article 17, que parla del personal interí.

Al respecte d'aquest article 17, l'Administració tenia un problema: no podia aplicar l'Acord d'Estabilitat sense canviar-lo, ja que no permet que el personal interí que no haja aprovat un exàmen de les oposicions s'integre en les borses. En lloc de suspendre eixe punt, han preferit canviar-lo tot. El text resultant és quasi idèntic al de l'Estat, però no obliga a organitzar borses, aspecte que no ens agrada gens.

D'altra banda, es prohibeix anomenar personal interí en llocs amb funcions de direcció (caps), però ho permet excepcionalment amb la sola limitació de fer-ho quan no siga possible cobrir-los amb personal funcionari i amb comunicació a la Comissió de Seguiment. De nou, el problema que tenim no és amb la lletra, ja que la redacció sembla acceptable, sinó amb la pràctica: ¿podem fiar-nos que s'utilitzarà aquesta norma correctament?

En fi, esperem que tindreu més element de judici amb aquestes reflexions. Us esperem a totes i tots en les assemblees.

Amb STAPV-Intersindical valenciana, tu decideixes.

Feliç any 2004!

26 de desembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Proposta d'acord

Us adjuntem un document amb consideracions sobre la proposta d'acord presentada per la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques per a la Mesa Sectorial de hui. A més, us informem del contingut de la Mesa Tècnica que es va celebrar ahir, 22 de desembre, per la vesprada.

Respecte de la postura de STAPV-Intersindical Valenciana, us informem que, com sempre, el Sindicat no signarà l'Acord fins que haja estat ratificat per les assemblees del personal afiliat i de les treballadores i treballadors afectats. Com que ara vénen les festes de Nadal i Reis, les assemblees començaran el dia 7 de gener, segons el calendari que us enviarem en un pròxim correu.

Això no obstant, i com podreu deduir de la lectura del document Word adjunt, la postura inicial no es favorable a la signatura, ja que la proposta econòmica i de reducció horària podria ser acceptable, encara que no compleix amb la totalitat de les reivindicacions, però no si aquestes mesures venen acompanyades d'acceptar la desregulació total en el nomenament de personal interí en qualsevol lloc de l'Administració.

En tot cas, però, vosaltres, totes i tots, tindreu la paraula a partir del dia 7 de gener.

23 de desembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Convocada la Mesa Sectorial de Funció Pública i CIVE

El Conseller Campos es va comprometre en la última Mesa General, celebrada fa més d'un mes (13 de novembre), a reunir-se amb els sindicats en el termini màxim de quinze dies per a parlar d'un acord sobre retribucions i jornada.

Quan ja pensàvem que anaven a fer bons els seus antecessors (González-Cepeda i Segarra), va i divendres 19 (a les 14:55) rebem la convocatòria de reunió de la Mesa Sectorial de la Función Pública (i CIVE).

Dia: 23 de desembre
Hora: 12 hores
Lloc. Hotel NH Center

Ordre del dia:

1. Esborrany d'acord de la Mesa Sectorial Funció Pública i CIVE sobre condicions de treball dels empleats públics per a la Modernització i millora de la qualitat dels serveis.

2. Modificació de l'Acord de la Mesa Sectorial de la Funció Pública per a l'estabilitat laboral i la promoció profesional dels empleats públics.

3. Esborrany de decret sobre gestió dels llocs de treball dels centres de salut pública.

4. Precs i preguntes

També s'ha convocat una Mesa Tècnica per a avui dilluns 22, a les 17:00, preparatòria de la reunió de demà dimarts 23.

Com podeu comprovar continuen (acabant el 2003!!) amb la mania d'escriure només en masculí: les empleades públiques no deuen ser mereixedores d'una millora de les condicions de treball, ni dret a la promoció professional, ni....Els documents els teniu en el document Word que us adjuntem.

En un correu posterior tindreu les valoracions que fem del document (que no són gens bones, com podreu imaginar).

22 de desembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Publicada la llei d'Acompanyament

El DOGV de hui, 19 de desembre, publica la Llei 16/2003, de 17 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i
Financera, i d'Organització de la Generalitat Valenciana. Us adjuntem un document Word amb el Capítol VII, referent a la modificació de la Llei de la Funció Pública Valenciana.

Dubten si donar-nos els "moscosos"

El nou equip de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques no té clar que calga donar més dies de lliure disposició (anomenats "moscosos" o "dies blaus") quan alguna festa cau en dissabte. En eixe sentit s'han manifestat diversos integrants del nou equip.

Com totes i tots sabeu, des de l'aprovació del Decret 34/99, que comprenia un còmput anual de la jornada, quan una festa o un dia no laborable (com el 24 o 31 de desembre, per exemple) cauen en dissabte, Funció Pùblica ha reconegut un altre dia de lliure
disposició, com a mesura compensatòria. L'any 2004 hi ha almenys tres amb caràcter general (1 de maig, 9 d'octubre i 25 de desembre), a banda d'algun altre en determinades localitats (per exemple, la Magdalena de Castelló).

19 de desembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Torna la baralla sobre el valencià

La xarxa d'universitats Institut Joan Lluís Vives ha manifestat públicament la seua perplexitat davant l'acord de la Comissió
d'Ordenació Acadèmica del Ministeri d'Educació de l'Estat espanyol de dividir en dos ensenyaments i titulacions diferents, sota els noms de català i valencià, l'actual ensenyament de la nostra llengua en les Escoles Oficials d'Idiomes de tot l'estat.

Podeu accedir al manifest i, si voleu, adherir-vos, a l'adreça electrònica següent: http://www.vives.org/pdf/comuni-llen.php

Està previst que el II Congrés de STAPV-Intersindical Valenciana, que se celebra aquest cap de setmana, dies 13 i 14 de desembre, a Gandia, tracte aquest assumpte i decidesca, si escau, la seua adhesió.

La Llei 30/84 fixa el 5% de reserva per al personal amb discapacitat

La Generalitat Valenciana, per proposta de determinades organitzacions sindicals, entre les que hem de destacar STAPV-Intersindical Valenciana, va decidir fa temps elevar el percentatge de reserva de places en les convocatòries de processos d'ingrés en la funció pública del 3% que diu la llei a un mínim d'un 5%. Ara l'Estat ha adoptat la mateixa decisió, mitjançant la Llei 53/2003, de 10 de desembre, sobre ocupació pública de discapacitats. Ha estat publicada hui en el BOE i entrarà en vigor demà, 12 de desembre. La norma no té caràcter bàsic, però és enormement possitiu que s'haja adoptat amb rang de llei i esperem que siga exemple per a les diferents administracions públiques.

11 de desembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana


Campanya de renda 2004

A la seu de València tenim a la vostra disposició els llistats d'admessos i exclosos a les proves selectives per a la Campanya
de Renda 2004. Podeu consultar-los trucant al 963 919 147.

Per a qualsevol reclamació, teniu solament el dia de hui i de demà, 5 de desembre.

Les proves s'efectuaran el proper diumenge dia 14 de desembre, a les 11 hores, les següents seus i localitats:

València: Universitat Politècnica de València. Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins Canals i Ports - Camins II. Camí de Vera, s/n.

Alacant. Universitat d'Alacant. Campus de Sant Vicent del Raspeig, aulari 1 (entrada a recinte universitari per autovia).

Castelló: Cambra de Comerç de Castelló. Av. Germans Bou, 79.

4 de desembre de 2003
STAPV-Intersindical Valenciana
Sector de Generalitat Valenciana