Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / desembre 2012


28 de desembre

> Mesa general de la Funció Pública

Canvien les persones, però no canvia el discurs

La Mesa General de Negociació ha resultat decebedora: l'estrena del nou conseller d'Hisenda, Juan Carlos Moragues, ha revetllat bones paraules cap al personal empleat públic, però el mateix discurs que el conseller Vela. S'ha negat a considerar la possibilitat de cap compensació per la pèrdua de la paga extra

Intersindical Valenciana havia convocat una concentració a les portes de la Ciutat de la Justícia, per fer patent el seu desacord amb les retallades als serveis públics i a les condicions laborals del personal que hi treballa.

En la reunió de la Mesa General de Negociació, convocada per tractar sobre la concessió de dispenses d’assistència al treball a representants dels sindicats presents en la Mesa General de Negociació de la Generalitat Valenciana, mentre, Intersindical Valenciana ha insistit en la petició d'ampliar l’ordre del dia amb altres assumptes:

De res han servit, però, la nostra insistència i la d'altres sindicats: s'han negat a considerar la possibilitat de cap compensació per la pèrdua de la paga extra. Ha argumentat que li encantaria augmentar el sou de tothom en un 50%, però que això no seria ni responsable ni sostenible. També, que les mesures són provisionals i amb data de caducitat, d'ací a un any.

Pel que fa als 44 dies meritats de la paga extra, ha declarat que seguirà el que li diga el govern de l'Estat, sense opinió pròpia.

Acord d'acció sindical

Quatre dels sindicats presents en la mesa han signat l'acord de dispenses d’assistència al treball per a representants sindicals. Intersindical Valenciana, seguint el seu model sindical, convocarà assemblees de treballadores i treballadors a partir del dia 7 i durant el mes de gener, així com un Consell Confederal per valorar-lo i decidir quina ha de ser la seua posició al respecte de la signatura o no del document.

A tal efecte, es redactarà i s'enviarà un informe sobre la situació fins les retallades, els efectes sobre els sindicats en cas de signar i en cas de no fer-ho, per tal que pugueu documentar-vos.

Llegir més: La Mesa General de Negociació acaba sense millores per al personal de la Generalitat


27 de desembre

> Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana convoca concentració contra les retallades als serveis públics

La concentració coincideix amb la reunió de la Mesa General de Negociació

Intersindical Valenciana ha convocat una concentració per a HUI dijous, 27 de desembre, a les 9:30 hores, a la Ciutat de la Justícia, per fer patent el seu desacord amb les retallades als serveis públics i a les condicions laborals del personal que hi treballa.

Aquesta concentració coincideix amb la reunió de la Mesa General de Negociació del personal funcionari, estatutari i laboral que està convocada a les 10 hores per tractar un únic punt de l’ordre del dia sobre la concessió de dispenses d’assistència al treball a representants dels sindicats presents en la Mesa General de Negociació del personal de la Generalitat Valenciana que signen l’acord que es negociarà en la pròpia mesa. El document presentat per l’Administració preveu 50 dispenses a repartir en funció de la representativitat sindical. Les dispenses tindran com objectiu l’exercici de les funcions de representació i negociació de les delegades i delegats sindicals. Aquest acord suposa la desaparició d'almenys 150 dispenses (alliberaments).

Intersindical Valenciana ha lliurat un document a la Presidència de la Mesa General de Negociació per ampliar l’ordre del dia de la reunió del 27 de desembre amb altres assumptes que afecten a les condicions laborals i econòmiques del personal de la Generalitat Valenciana. El Sindicat considera que el Consell està obligat a atendre les reivindicacions del seu personal. Unes reivindicacions que s’han fet patents, als centres de treball i al carrer, des del passat mes de gener de 2012 quan es va aprovar el Decret Llei 1/2012 que empitjorava substancialment les seues condicions laborals i econòmiques.

En concret s’han proposat els següents punts:

1. Situació del personal interí docent i de l’administració del Consell: eliminació de les mesures del Decret Llei 1/2012, del Consell, que els afecten.

2. Retribucions:

2.1. Retribucions per a 2013 del personal al servei de la Generalitat.

2.2. Cobrament dels 44 dies meritats de la paga extraordinària de desembre de 2012 del personal funcionari i estatutari i dels 15 dies del personal laboral.

2.3. Compensació de la supressió de la paga extra amb l’eliminació de les retallades previstes en el Decret Llei 1/2012, del Consell, a la carrera i el desenvolupament professional del personal sanitari, els sexennis del personal docent i introducció de la carrera professional per al personal de l'Administració del Consell.

Per a Intersindical Valenciana cal que el Consell modifique la seua política. Una política que està suposant una reducció substancial de les retribucions i un empitjorament de les condicions laborals del personal que treballa en la Generalitat Valenciana. Aquest personal ha vist com se li ha aplicat una doble retallada salarial i laboral. Per una part, la produïda pel Decret Llei 1/2012 i per altra, l’aprovada pel govern de Rajoy. Un fet que no s’ha donat en cap altra autonomia. Per aquest motiu, el Sindicat es mostra força crític amb el govern valencià que, sota l’excusa de la crisi, està atacant els drets socials, laborals i econòmics de les valencianes i valencians i està aprimant el sector públic per posar-lo al servei de les empreses privades.

Finalment, sobre la proposta d’acord de dispenses d’assistència al treball per a representants sindicals, Intersindical Valenciana, seguint el seu model sindical, convocarà assemblees de treballadores i treballadors i un Consell Confederal per valorar-lo i decidir quina ha de ser la seua posició al respecte de la signatura o no del document.


20 de desembre

DAVANT EL ROBATORI DE LA PAGA EXTRA

Cal recórrer als tribunals, però amb trellat

Finalment, cap Administració valenciana ingressarà la paga extraordinària de Nadal de 2012 en els comptes corrents del seu personal. Davant aquest evident robatori que ens perpetren a causa del Reial Decret Llei 20/2012, d’11 de juliol, del Govern de l’Estat, no tindrem més remei que reaccionar acudint als tribunals de Justícia.

Tots els sindicats de la Plataforma, però, ens hem posat d’acord en l’estratègia que tot seguit us exposem, amb l’objectiu de facilitar la defensa jurídica de tothom, però amb el menor cost i esforç possible.
Quan es pot començar a recórrer i fins quan?

Quan siga evident que no ens han pagat, és a dir, un mes després de la data en què ens haurien d’haver ingressat la paga: a finals de gener de 2013. Està exceptuat d’aquesta afirmació el personal al servei de l’Administració de Justícia, al qual ja han començat a descomptar-li la part proporcional des d’agost passat. En tractar-se d’una reclamació de quantitat, el personal funcionari disposa de quatre (4) anys, és a dir, fins gener de 2017.

Hem de recórrer tots i totes ja?

Com tenim temps fins 2017, no és necessari fer-ho tot lo món alhora. De fet, us proposem que NO recorregueu en aquest moment, sinó que espereu al resultat dels recursos que interposaran les organitzacions sindicals.

Quina via van a utilitzar els sindicats per recórrer?

Depèn dels diferents règims jurídics del personal públic:

Què van a demanar els sindicats?

Dues coses: en primer lloc, el pagament íntegre de la paga extra de Nadal de 2012. Pensem que hi ha motius per defensar-ho, com la inadecuada utilització del decret-llei o la llavors recent aprovació de la llei de pressupostos de l’Estat.

La segona qüestió, que es demanarà de forma subsidiària, serà el pagament dels 44 dies meritats (devengados) de la paga extra, ja que el decret-llei que l’anul·la va entrar en vigor el 15 de juliol. Sobre aquesta segona petició hi ha abundant doctrina jurisprudencial.

En el cas del personal laboral, en alguns casos seran 14 dies (els de juliol), dependent del que diga cada conveni col·lectiu.

Llavors, jo no puc recórrer en el meu nom?

Sí que se pot. L’estratègia que us proposem busca estalviar esforços i costos, però no nega que cada persona puga recórrer pel seu compte. Però no ho recomanem.

Cal tenir en compte que amb la nova llei de taxes judicials, les persones funcionàries estem obligades a acudir amb advocat/da i procurador/a, la qual cosa multiplica els costos dels recursos, ja que fins el moment no calia que acudirem amb aquest assessorament, sinó que era voluntari. A més, les costes s’han generalizat i en cas de perdre el recurs també han augmentat.

Jo ja he recorregut, ara què faig?

Hi ha persones que han recorregut ja, normalment presentant un recurs d’alçada. En eixe cas, han d’anar fins el final, presentant recurs contenciós i els recursos posteriors que calguen fins obtenir una sentència ferma.

Si no se fa així, es pot considerar que l’acte –la no percepció de la paga extra- ha estat consentit, amb la qual cosa eixa persona seria exclosa d’una possible recuperació del pagament per les vies que abans hem exposat. En aquests casos, us recomanem que us dirigiu al sindicat de la vostra confiança perquè els seus serveis jurídics se’n facen càrrec. Penseu que hi ha terminis que complir que poden invalidar tot el procediment

.
Si faig cas dels sindicats, no se’m passarà el termini per a recórrer?

No. Com ja hem dit més amunt, aquesta qüestió cal enfocar-la com una reclamació de quantitat, de manera que hi ha quatre (4) anys, és a dir, fins gener de 2017. Amb el ritme habitual de l’Administració de Justícia, hauríem de tenir sentències fermes prou abans d’eixa data.

Casos especials

Hi ha alguns casos en que la situació particular de cada persona fa convenient que es recórrega individualment. Per exemple, les persones que s’hagen jubilat o que se vagen a jubilar entre l’1 de juny de 2012 i el moment de l’ingrés dels diners de la paga extra com a aportació al pla de pensions –com preveu el Decret-llei 20/2012-, etc. En aquests casos, cal que us dirigiu al sindicat de la vostra confiança perquè us assessoren.


10 de desembre

> Generalitat

Intersindical Valenciana considera insuficient la remodelació del Consell

Intersindical Valenciana considera que la remodelació del Consell no és el que necessita el país, sinó un canvi radical en les polítiques aplicades des de la Generalitat Valenciana.

El Sindicat afirma que el ball de titulars del Consell, motivat per la imputació judicial del conseller Vela per la suposada filtració d’un informe judicial del cas Cooperació al diputat del PP i imputat en aquesta causa Rafael Blasco, no és el que espera la societat valenciana.

Llegir-ho tot: Intersindical Valenciana considera insuficient la remodelació del Consell

> Mobilitzacions

Mobilitzacions contra el furt de la paga extra

Hi ha tot d'iniciatives per expressar el rebuig del personal públic a l'espoli de la paga extra de Nadal:

Manifestació de l'Ajuntament de València

CONTRA EL FURT DE LA PAGA EXTRA

Dimarts, 11 de desembre, 10 h

Porta de l'Ajuntament de València fins a la Delegació del Govern

Encara que no sigues personal de l'Ajuntament, si pots acudir, vine a reforçar aquesta convocatòria

Sopar de Nadal d'entrepà

per l'eliminació de la paga extra de Nadal. Cada persona se'n porta el seu entrepà sota el braç i ens el mengem el

Divendres 14, a les 22h

Plaça de l'Ajuntament de València

Enquesta sobre la supressió de la paga extra en El País

Vota en l'enllaç següent: elpais.com/encuestas
5 de desembre

Concentració contra la violència cap a les dones

Hui 5 de desembre, com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista convoquen una concentració contra la violència cap a les dones, a la qual s'adhereix Intersindical Valenciana:

20 hores, porta de l'Ajuntament de València

Aquesta violència no és un problema de les dones. És un atemptat contra els drets humans que pertoca al conjunt de la societat. A tú, també! Acudeix i mostra el teu rebuig a aquesta xacra!

MASCLISME MATA

Per una societat igualitària, no a la violència cap a les dones
Resolució aprovada al IV Congrés d'Intersindical Valenciana: Pel dret de les dones i xiquetes a una vida sense violència

> A casa nostra

Intersindical Valenciana ha celebrat el seu IV Congrés

Intersindical Valenciana ha celebrat el seu IV Congrés els dies 1 i 2 de desembre a la ciutat de Cullera. 112 delegats i delegades que representen a 15.000 persones afiliades desl 10 sindicats que en formen part

En aquest congrés s’han aprovat les ponències de Política Sindical, Organització, Estatuts i Determinació d’Àmbits i Carta Financera, així com diverses resolucions sobre la situació laboral i econòmica...

Llegir-ho tot: Intersindical Valenciana ha celebrat el seu IV Congrés Juntes millor: persones i organitzacions contra polítiques injustes

> Mobilitzacions

Intersindical Valenciana per la defensa de la sanitat pública i en contra del demantellament del transport públic

El Sindicat es mostra contrari a l’ERO de FGV:

Intersindical Valenciana en defensa de l’ocupació i contra el demantellament del transport públic

No a la privatització de la sanitat a la Comunitat de Madrid:

Intersindical Valenciana amb les mobilitzacions per la defensa de la sanitat pública a Madrid