correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

DESEMBRE 08

dll dm dc dj dv ds diu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sumari

 
 

30/12/08

Aturem el genocidi a Gaza.
 

 

29/12/08

Pressuposts Generals de l'Estat. Salari Mínim Interprofessional (SMI) per a 2009. Ajudants d'Arxius i Biblioteques.
 
 

23/12/08

Intersindical Valenciana, CAT i IGEVA comencen el procés d'esmenament de la Llei de la Funció Pública Valenciana. Calendari de festes locals per a 2009.
 
 

19/12/08

Per a començar la negociació de la llei. La consellera de Justícia i Administracions Públiques convoca una reunió amb els sindicats. Jubilació voluntària de l'antic personal de MUFACE. STAS-Intersindical Valenciana critica que RTVV privatitze "Sense filtre".
 
 

18/12/08

Pel que fa a la prevenció de riscos laborals. Cal eixir de la paràlisi.
 
 

17/12/08

Informe sobre les externalitzacions en la Generalitat (i II). La veritable política de personal del Consell són les privatitzacions. Borses de treball. Pla de formació per a 2009.
 
 

16/12/08

Reunió de la Comissió de Formació de la Generalitat. Avanç del Pla de Formació per a 2009. Homenatge antifeixista.
 
 

15/12/08

El Consell balafia deu milions d'euros anuals amb les privatitzacions. Homenatge antifeixista.
 
 

12/12/08

CSI-CSIF aconsegueix hui el mateix que STAS-Iv, CAT i IGEVA ahir. Felicitats!.
 
 

11/12/08

En demanda del compliment de l'Acord de 20 de febrer. Primera concentració en defensa de la carrera professional. Reunió amb el DG d'Administració Autonòmica. Preparació de les oposicions de grup E d'Administració General a Alacant.
 
 

05/12/08

La conselleria de Justícia i Administracions Públiques obvia els assumptes pendents. Aprovat el Decret d'Uniformes amb el rebuig sindical unànime. 
 
 

04/12/08

Intersindical Valenciana condemna l'assassinat de l'empresari basc Ignacio Uría Mendizabal.
 
 

03/12/08

Tornen a proposar els uniformes. Convocada Mesa Sectorial sense tocar els assumptes pendents. Mentre alguns sindicats trenquen la unitat d'acció, el temps se li acaba a la consellera de Justícia i a Camps. Contra la violència masclista. Jornades de debat d'Intersindical Valenciana i CAT. Cicle de Debats Valencians pel Canvi.
 
 

02/12/08

Comencen les Jornades de debat d'Intersindical Valenciana i CAT. Presa de possessió de conductors/es. Contra la violència masclista.
 
 

01/12/08

Gran èxit de la manifestació en defensa de l'escola pública. Jornades de debat d'Intersindical Valenciana i CAT. Història del nostre model productiu.
 
     
     
     
  Aturem el genocidi a Gaza

 

La comunitat Palestina a València i la Xarxa de Solidaritat amb Palestina condemnen enèrgicament la massacre que s'està cometent contra la població palestina en Gaza.

El poble palestí continua amb la seua resistència i fermesa enfront de les armes mes sofisticades d'assassinat, genocidi i destrucció, i avui més que mai necessita de la solidaritat mundial per a assolir el seu legítim dret a la pau i a la terra palestina.

Ara i davant l'extrema gravetat de la situació, hem de prestar especial atenció a la bombardejada ciutat de Gaza, on milió i mig de persones assetjades en la presó més gran del món, són privades de combustible, electricitat, aliments bàsics i fins i tot d'aigua potable i medicines davant la mirada inconmovible de la Comunitat Internacional.

Per això, fem una ferm i urgent crida:

  • al cessament immediat de crims de guerra i aïllament contra la població de Gaza.
     
  • al Govern espanyol, al Consell de Seguretat de Nacions Unides, a la Unió Europea i a la comunitat internacional, perquè intervinguen en favor de la Pau i la Justícia, per a obligar a l'estat d'Israel a posar fi a aquest atac indiscriminat contra el nostre poble i, a respectar la legislació internacional i els Drets Humans, no legitimant de fet a l'estat d'Israel que els incompleix de forma sistemàtica.

És per això que fem una crida a tota la societat civil valenciana perquè done suport aquestes exigències, participant hui dia 30 de desembre, a les 19:00 hores, en una CONCENTRACIÓ en la plaça de la Mare de Déu de València, per a manifestar la nostra denúncia comuna de la brutal i sagnant agressió, junt l'exigència que cessen els atacs.

30 de desembre de 2008
 

 

 
  Pressuposts Generals de l'Estat

El BOE de 24 de desembre publica la Llei de Pressuposts Generals de l'Estat per a 2009. Podeu consultar-los en el següent enllaç: Llei 2/2008, de 23 de desembre, de Pressuposts Generals de l'Estat per a l'any 2009

En  ella s'ha incorporat finalment l'esmena relativa a les pensions de classes passives proposada per Intersindical Valenciana.

Salari Mínim Interprofessional (SMI) per a 2009 [enllaç]

SMI diari, 20,80 euros.

SMI mensual, 624 euros.

SMI anual, 8.736 euros.

Determinació de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) per a 2009:
 
De conformitat amb el que estableix l'article 2.2 del Real Decret-llei 3/2004, de 25 de juny, per a la racionalització de la regulació del salari mínim interprofessional i per a l'increment de la seu a quantia, l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM) tindrà les següents quanties durant 2009:

a) IPREM diari, 17,57 euros.

b) IPREM mensual, 527,24 euros.

c) IPREM anual, 6.326,86 euros.

d) En els supòsits en què la referència al salari mínim interprofessional ha estat sustituïda per la referència a l'PREM en aplicació del que estableix en el Reial Decret-llei 3/2004, de 25 de juny, la quantia anual de l'IPREM serà de 7.381,33 euros quan les corresponents normes es refereixen al salari mínim interprofessional en còmput anual, excepte quan expressament exclogueren les pagues extraordinàries; en aquest cas, la quantia serà de 6.326,86 euros.

Ajudants d'Arxius i Biblioteques

El DOCV núm. 5920 del dimecres, 24 de desembre de 2008, publicava les següents resolució i ordre, relatives als aspirants que han superat les proves selectives de la Convocatòria 93/2004, d'accés al grup B, sector administració especial, ajudants d'arxius i biblioteques.

L’acte de presa de possessió tindrà lloc el dia 12 de gener de 2009, a les 10:00 hores.

STM-Intersindical Valenciana rebutja l'ERO temporal de Ford Almussafes

STM-IV rechaza el ERE temporal de Ford

STM-IV rechaza el ERE temporal de Ford Almussafes

29 de desembre de 2008

 
 

 
 

Intersindical Valenciana, CAT i IGEVA comencen el procés d'esmenament de la Llei de la Funció Pública Valenciana

[text]

Ahir, 22 de desembre, la consellera de Justícia i Administracions Públiques va lliurar el text de la nova Llei de la Funció Pública. Tots tres sindicats van a facilitar l'accés immediat a l'esborrany de la Llei a tots els empleats públics de la Generalitat. S'obri ara un període de presentació d’esmenes al text.

La consellera no ha comentat cap calendari de negociació. S'ha limitat a assenyalar la primera reunió per al 12 de gener. Paula Sánchez de León ha advocat per arribar a un consens, qüestió que ha prioritzat per damunt de les presses en la negociació.

Intersindical Valenciana, CAT i IGEVA esperen que el desig de consens de la consellera la faça sensible a les propostes sindicals en pro d'una administració pública més moderna, oberta, democràtica i transparent. Al mateix temps, que impulse millores en les condiciones del personal que hi treballa.

Calendari de festes locals per a 2009

Calendari de festes locals, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana per a 2009

Si tens una hipoteca, pots rebaixar la retenció de l'IRPF en dos punts

El BOE de 2 de desembre ha publicat el RD 1975/2008, que permet, entre d'altres coses, reduir la retenció de l'IRPF si s'està pagant una hipoteca i es guanyen menys de 33.000 euros anuals.

Cal que ho comuniqueu a la vostra conselleria o organisme autònom. Heu d'utilitzar el model 145.

Us reproduïm l'article en qüestió del RD 1975/08:

REAL DECRETO 1975/2008, de 28 de noviembre, sobre las medidas urgentes a adoptar en materia económica, fiscal, de empleo y de acceso a la vivienda.

Artículo 8. Modificación del Reglamento del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas, aprobado por  el Real Decreto 439/2007, de 30 de marzo.

(...) Tres. El artículo 86 queda redactado como sigue: "Artículo 86. Tipo de retención.”

El punto 1, quinto párrafo, reza como sigue:

“Cuando la cuantía total de las retribuciones a la que se refiere el artículo 83.2 de este Reglamento sea inferior a 33.007,2 euros y el contribuyente, de acuerdo con lo dispuesto en el artículo 88.1 de este Reglamento, hubiese comunicado a su pagador que destina cantidades para la adquisición o rehabilitación de su vivienda habitual utilizando financiación ajena por las que vaya a tener derecho a la deducción por inversión en vivienda habitual regulada en el artículo 68.1 de la Ley del Impuesto, el tipo de retención se reducirá en dos enteros, sin que pueda resultar negativo como consecuencia de tal minoración."


23 de desembre de 2008
 
 

 
 


Per a començar la negociació de la llei

La consellera de Justícia i Administracions Públiques convoca una reunió amb els sindicats

La Consellera de Justícia i Administracions Públiques, Paula Sánchez de León, ha convocat una reunió dilluns 22 per la vesprada amb els cinc sindicats presents en la Mesa Sectorial de la Funció Pública i en la Mesa General de la Funció Pública.

El propòsit de la reunió és, segons fonts de la conselleria, iniciar el procés d'aprovació de la Llei de la Funció Pública Valenciana amb la negociació prèvia amb les i els representants del personal.

No es tracta, per tant, de la Comissió de Seguiment de l'Acord que havíem reclamat; això no obstant, no importa el format de la reunió sempre que el contingut pague la pena. Puntualment us informarem del resultat de la reunió.

Jubilació voluntària de l'antic personal de MUFACE

STAS-Iv  ha aconseguit que es reconega el dret a la jubilació, als 60 anys, pel règim de classes passives (MUFACE), d'una empleada pública de l'Administració del Consell a Castelló.

La situació de partida és de tots coneguda; funcionaria transferida / funcionari transferit de l'Estat a la Generalitat que segueix cotitzant al règim de classes passives fins que promociona des del grup D d'origen al grup C per la via de la promoció interna.  Aquest acte és considerat per l'Administració com a "nou ingrés" i obliga a cotitzar al Règim General de la Seguretat Social.

Evidentment les situacions individuals no es poden generalitzar, per la qual cosa, si us trobeu en aquesta situació i voleu més informació, només heu de contactar amb qualsevol de les nostres seus.

STAS-Intersindical Valenciana critica que RTVV privatitze "Sense filtre"

Sense vergonya. L’empresa ha fet una nova retallada de la producció propia i ha regalat a una productora privada la realització de Sense Filtre. Un programa que tenia un cost mínim.

“Sense filtre” era ja un clàssic de Punt Dos. Portava 9 anys en antena traslladant als espectadors valencians l’actualitat cinematogràfica i, especialment, el món del cine valencià. Els primers cinc anys del programa es va especialitzar en curts. Des del 2004 es va ampliar a tota l’actualitat cinematogràfica.

Era un programa fet, en una gran part, pel personal de plantilla i amb un cost mínim. Però la direcció de TVV ha decidit desfer l’equip i concedir a una productora privada la realització d’un nou programa de cine que s’anomenarà “Ficcionari” i que comença demà.

La decisió encaixa en la línia de l’empresa de privatitzar la pràctica totalitat de la graella de programació de Canal 9 i Punt Dos. A hores d’ara el departament de programes de la casa només fa cinc programes de producció pròpia: “Guamipi”, “Encontres”, “Matí, matí”, “En exclusiva” i “En connexió”. Esta temporada, a més de “Sense filtre”, també ha caigut de la graella el programa “Trencadís” mentre que l’any passat van desaparéixer “Solidaris” i “Babalà”.

La caiguda dràstica de la producció pròpia afecta greument el manteniment dels llocs de treball a TVV. En els últims anys, la desaparició dels programes i el seu pas a productores privades ha provocat la rescissió de contractes de centenars de treballadors i la pèrdua d’una gran part del capital humà de l’empresa.

Des de la secció sindical de la Intersindical a RTVV considerem inadmissible esta decisió de l’empresa en la situació econòmica en què es troba RTVV i reiterem que esta empresa té personal i infraestructura suficient per realitzar molta més producció de la que s’està fent. Considerem, per tant, que la decisió de privatitzar el programa de cine és inexplicable i no avança en la busca de solucions per al futur econòmic de RTVV.
 


19 de desembre de 2008
 
 

 
  Pel que fa a la prevenció de riscos laborals

Cal eixir de la paràlisi

La reunió de la Comissió Paritària de Seguretat i Salut Laboral celebrada el 12 de desembre evidencia que els avanços que s'haurien d'haver produït queden molt lluny del que cal. Malgrat les bones paraules de l'administració la seguretat i la salut no són ni de bon tros una de les prioritats del Govern valencià.

En efecte, ni la composició de la mesa, amb l'absència significativa dels directors generals, ni la documentació aportada, que no era més que una declaració de bones intencions, sense cap compromís concret ni cap previsió d'augment dels recursos humans i materials, no van fer més que palesar que l'actuació en aquesta matèria  de l'Administració Valenciana oscil·la entre el menfotisme i la desídia.

Només en l'àmbit de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, malgrat la manca de resultats concrets, almenys es reuneixen i vénen funcionant alguns grups de treball.

La situació és molt pitjor a la Conselleria de Sanitat on la Comissió Sectorial pròpia no s'ha reunit, on la part sindical no té constància dels riscos avaluats, l'administració elabora fitxes d'avaluació sense comptar amb la preceptiva i obligatòria consulta als sindicats, s'assisteix amb preocupació a la privatització de parts de l'activitat preventiva com ara a l'Àrea 11 i on es continua fent una vigilància de la salut sense avaluacions inicials ja que aquestes en moltes ocasions no s'han fet.

Pel que fa a la Conselleria d'Educació les coses no estan millor. La Comissió Sectorial fa més de sis mesos que no es reuneix. Els acords presos, com ara el decret d'adaptacions de llocs de treball o l'ordre del coordinador de centre dormen el somni dels justos i encara, nou i sis mesos després de la seua aprovació , respectivament, no han vist la llum. Els compromisos adquirits per l'administració de negociar alguns dels temes més importants com ara un pla de formació en matèria de seguretat i salut laboral, la planificació de la vigilància de la salut o els plans d'emergència dels centres escolars han estat incomplits.

La Intersindical Valenciana considera que tot aquest panorama suposa una greu irresponsabilitat del Govern Valencià. Per això, el Sindicat treballa a tots els nivells, sindicalment, amb l'Inspecció de Treball o interposant les denúncies adients als jutjats per una defensa efectiva de la seguretat i la salut de les treballadores i els treballadors valencians.

18 de desembre de 2008
 

 

 
 

Informe sobre les externalitzacions en la Generalitat (i II)

La veritable política de personal del Consell són les privatitzacions

La política de personal del govern popular de la Generalitat Valenciana es basa en el principi de no permetre el creixement de la dotació pressupostària destinada a la creació de llocs de treball de naturalesa funcionarial (Capítol I dels Pressupostos, Despeses de Personal). A això s'afigen les dificultats que planteja la Conselleria d'Hisenda per a permetre la cobertura dels llocs vacants mitjançant comissions de servei o nomenaments de personal interí.

Paral·lelament, s'augmenta la despesa de personal que figura en les Assistències Tècniques (Capítols II, Despeses Generals o de funcionament, IV, Transferències corrents, o VI, Inversions reals). Aquesta situació suposa un frau a l'opinió pública, ja que es computen despeses de personal com despeses realitzades en inversions “reals”.

Aquesta política també es reflecteix en l'escàs nombre de llocs de treball oferits a través de l'oferta d'ocupació pública de la Generalitat de 2008. Les necessitats de personal s'abasteixen per mitjà d'aquesta oferta, per la qual cosa el missatge que es llança és que “ja no es necessita personal empleat públic”, furtant d'aquesta manera a la ciutadania la possibilitat d'accés a la funció pública, alhora que es controla una administració teòricament -segons la Constitució- independent.

Aquest model de gestió de personal actua com a punta de llança a l'estat espanyol, ja que cap altra administració ha arribat tan lluny quant a l'aplicació de la teoria neoliberal, però aquesta situació beneficia els interessos dels dos grans partits de l'estat, pel que aquesta notícia està sent silenciada.

El personal contractat és molt més vulnerable a pressions, ja que en dependre de l'empresa contractant, corre major risc de no complir amb la condició d'imparcialitat que és garantia intrínseca a la figura del personal funcionari públic. Això vulnera l'article 103 de la Constitució, així com l'Estatut de l'Empleat Públic.

La política de personal de la Generalitat en general, i de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge en particular, ens està duent a una clara defenestració del personal funcionari, buidant de contingut la nostra naturalesa i funció essencial de vetlar pel compliment de l'ordenament jurídic i dels interessos generals. Cal tenir en compte que aquesta Conselleria és competent en matèria urbanística, en ella s'aproven els famosos PAIs (Plans d'Actuació Integral) que devoren la costa valenciana. Especialment greu suposa el fet que personal del IVVSA haja signat actes d'inspecció urbanística, convertint aquest tràmit administratiu en nul de ple dret.

Actualment treballen en la Conselleria de Medi Ambient més de 200 persones a través d'assistències tècniques de les empreses: Vaersa, Ivvsa, Indra, Tissat i altres (la dada és aproximada, ja que la conselleria no facilita eixes dades; com anècdota, assenyalar que davant la Inspecció de Treball els representants de la conselleria van testificar que desconeixien les persones contractades a través d'assistències tècniques que treballen en els locals de la conselleria, a pesar que aquestes utilitzen els mitjans materials d'aquesta conselleria i accedeixen tots els dies als centres de treball d'aquestes).

Per eixe motiu, es va interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball per STAS-Iv i CAT, ja que el Comitè de Prevenció de Riscos Laborals ha de conèixer les persones que treballen en l'edifici per a facilitar-les el pla d'evacuació en cas d'emergència.

Borses de treball

El DOCV d'ahir, 16 de desembre, publicava les resolucions per les quals es constitueixen les borses d'ocupació temporal per a la contractació del següent personal:

Grup C, personal laboral, especialista en manteniment/supervisor de manteniment

Grup C, sector administració especial, informàtics

Pla de formació per a 2009

Com us vam anunciar ahir, hui s'ha publicat en el DOCV el Pla de Formació de la Generalitat per a 2009. Teniu la resolució en el següent enllaç: Pla de Formació dels Empleats Públics al Servei de l'Administració de la Generalitat Valenciana

17 de desembre de 2008
 
 

 
 


Reunió de la Comissió de Formació de la Generalitat

Avanç del Pla de Formació per a 2009

La Resolució de la Direcció General d'Administració Autonòmica, de convocatòria dels cursos del Pla de Formació dels empleats públics al servei de l'Administració de la Generalitat per a 2009, serà publicada demà dimecres, 17 de desembre en el DOCV. El termini de presentació de les sol·licituds comença el 18 de desembre i s'ampliarà fins el 24 de gener.

La formació contínua presenta com a novetat tres itineraris formatius especialitzats:

Pla de modernització de l'administració pública valenciana per al període 2009-2012

L'objectiu és potenciar la formació i el desenvolupament professional de l'empleat públic en tres àmbits; atenció al ciutadà, l'administració electrònica i la gestió de qualitat dels serveis públics

Pla de Formació en Prevenció de Riscos Laborals de l'Administració del Consell i Justícia

Presenta formació en matèria preventiva ineludible per que la prevenció de riscos laborals s'integre en totes les activitats i decisions. La formació especifica per  llocs de treball  l'ha impartida l'Institut de Biomecànica de la Universitat de València en diverses Residències de Tercera Edat. Aquest any continuarà en els col·lectius que treballen amb discapacitats, protecció de menors, educació infantil i educació especial.

Pla de fidelització i desenvolupament de l'empleat públic al servei de l'Administració de la Generalitat Valenciana (PLAN FIDE)

La finalitat de l'itinerari es potenciar i millorar la competitivitat y està dirigit a les persones amb responsabilitats de personal.

Una altra novetat és la certificació electrònica dels cursos. Aquestos certificats estaran sempre disponibles  a través de la pàgina web  de l'IVAP, on es requerirà que l'alumne s'identifique amb un certificat digital d'identitat per poder descarregar-los.

En les seues intervencions STAS-Iv ha demanat un esforç per a l'ampliació progressiva dels cursos on-line per tal d'afavorir tant la conciliació laboral dels empleats públics com l'accés des de tots els centres de treball. També hem demanat més edicions dels cursos obligatoris que formen el Certificat de competències administratives, a causa del  gran nombre d'empleats públics als que van dirigits.  Així, hem aconseguit una edició més dels tres cursos (una en cada mòdul) amb més demanda en l'any 2008: Internet i correu, Gestió documental i Iniciació a la gestió de qualitat en els serveis públics.

Respecte a la formació especialitzada, l'IVAP informa de la suspensió de moltes accions formatives per falta de sol·licituds. Encara que la formació especialitzada està relacionada amb l'activitat i el lloc de treball que una persona desenvolupa en l'Administració Pública, veureu que la majoria dels cursos van dirigits "preferentment" a determinats grups o col·lectius.  Això no vol dir que no puguen  accedir-hi uns altres empleats públics. Si us interessen no deixeu de demanar-los.

Per últim, us recomanem l'entrada a la pàgina web de l'IVAP. Des de l'any passat s'ofereix durant tot l'any la possibilitat de matricular-se a última hora en cursos que no estan complets.

 

 

 
El passat 12 d'abril es complí el 15 aniversari de l'assassinat del jove antifeixista, militant de Maulets i veí de Burjassot Guillem Agulló i Salvador.

Quan falten pocs dies perquè acabe l'any, volem celebrar un gran acte de record i combat, però també d'agraïment i afirmació col·lectiva. Un acte que se celebrarà el 16 de desembre al Teatre Municipal de Burjassot i on volem homenatjar a Guillem Agulló però també a totes les víctimes del feixisme de la nostra història recent, amb la participació de les diferents generacions de valencians i valencianes que des de la guerra civil fins ara han lluitat pels drets i les llibertats personals i col·lectives del nostre país.
 
L'acte s'estructura en tres grans blocs: homenatge als milers de combatents, represaliats i desapareguts forçats de la guerra civil; homenatge als afectats per la violència exercida per l'extrema dreta durant la 'transició' política i l'anomenada 'Batalla de València'; i finalment, a les víctimes dels grups feixistes i neonazis que actuen amb total impunitat avui dia.

Recuperem la memòria, guanyem el futur! El 16 de desembre totes i tots a Burjassot! Guillem Agulló, ni oblit ni perdó

Comissió 15 anys sense Guillem Agulló l Centre Social Terra l Fòrum per la Memòria del País Valencià l Antifeixistes.org
 
Actuacions:

AL TALL + PEP GIMENO 'BOTIFARRA' + OBRINT PAS + LA GOSSA SORDA + FELIU VENTURA + PAU ALABAJOS + CESK FREIXAS
 
Homenatges:
 
Josep Canal, supervivent dels afusellaments de Paterna; Família Vicent Andrés Estellés; Família Guillem Agulló

Vídeos i parlaments:
 
Fòrum per la Memòria del PV, Vicent Partal. Maquis de l'AGLl, Comissió de la Dignitat, Mariano Sànchez Soler, Núria Cadenas, Escola Valenciana, Testimonis de represaliats pel franquisme, David Fernàndez, Ca Revolta, Toni Cucarella, Centre Social Terra, Acció Antifeixista Berlin...

16 de desembre de 2008
 
 

 
 
El Consell balafia deu milions d'euros anuals amb les privatitzacions

STAS-Intersindical Valenciana i CAT denuncien que en la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge es balafia més d'un milió d'euros anuals (1.000.000 €) a través de la privatització il·legal que es realitza a través d'Assistències Tècniques -que suposen una privatització encoberta.

Un terç del personal d'aquesta conselleria es compon de contractats de diverses empreses i fins i tot autònoms subcontractats a través de les empreses públiques VAERSA i IVVSA, la mercantil TISSAT, o INDRA, multinacional de capital espanyol, del sector de les tecnologies de la informació, sistemes de defensa, sistemes electrònics, transport i consultaria tecnològica. Indra és la tercera empresa militar espanyola per facturació.

Les dades que manegen STAS i CAT revelen l'existència de més de 200 persones que ocuparien funcions reservades exclusivament a personal funcionari en dependències d'aquesta Conselleria a través d'empreses subcontratades. Cadascuna d'aquestes persones suposa un sobrecost mig de 8.400 euros per persona i any, sent el sobrecost total de 1.680.000 euros anuals.

Extrapolant aquestes dades a la resta de Conselleries, la xifra es multiplica per 10, la qual cosa suposa que la Generalitat Valenciana estaria desplifarrando més de deu milions d'euros anuals (10.000.000 €) a través d'una privatització il·legal.
 

Estudi econòmic

Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge

 
Cost per hora de treball d'una persona funcionària de Grup A de la Generalitat 25’58 €
Cost per hora de treball d'una persona contractada de Vaersa de Grup A 31’21 €
És a dir, un 22% superior amb Vaersa
Cost per hora de treball d'una persona funcionària de Grup D de la Generalitat 13’42 €
Cost per hora de treball d'una persona contractada de Vaersa  de Grup D 19’77 €
És a dir, un 47% superior amb Vaersa
Sobrecost d'un lloc privatitzat sobre el cost d'un lloc de treball funcionarial +/- 30%
Cost mig anual d'un funcionari 28.000 €
Cost mig anual d'un contractat 36.400 €
Sobrecost mig anual de cada persona contractada 8.400 €
Sobrecost total anual (8.400 x 200 persones contractades) 1.680.000. €

 

 
El passat 12 d'abril es complí el 15 aniversari de l'assassinat del jove antifeixista, militant de Maulets i veí de Burjassot Guillem Agulló i Salvador.

Quan falten pocs dies perquè acabe l'any, volem celebrar un gran acte de record i combat, però també d'agraïment i afirmació col·lectiva. Un acte que se celebrarà el 16 de desembre al Teatre Municipal de Burjassot i on volem homenatjar a Guillem Agulló però també a totes les víctimes del feixisme de la nostra història recent, amb la participació de les diferents generacions de valencians i valencianes que des de la guerra civil fins ara han lluitat pels drets i les llibertats personals i col·lectives del nostre país.
 
L'acte s'estructura en tres grans blocs: homenatge als milers de combatents, represaliats i desapareguts forçats de la guerra civil; homenatge als afectats per la violència exercida per l'extrema dreta durant la 'transició' política i l'anomenada 'Batalla de València'; i finalment, a les víctimes dels grups feixistes i neonazis que actuen amb total impunitat avui dia.

Recuperem la memòria, guanyem el futur! El 16 de desembre totes i tots a Burjassot! Guillem Agulló, ni oblit ni perdó

Comissió 15 anys sense Guillem Agulló l Centre Social Terra l Fòrum per la Memòria del País Valencià l Antifeixistes.org

Actuacions:

AL TALL + PEP GIMENO 'BOTIFARRA' + OBRINT PAS + LA GOSSA SORDA + FELIU VENTURA + PAU ALABAJOS + CESK FREIXAS
 
Homenatges:
 
Josep Canal, supervivent dels afusellaments de Paterna; Família Vicent Andrés Estellés; Família Guillem Agulló

Vídeos i parlaments:
 
Fòrum per la Memòria del PV, Vicent Partal. Maquis de l'AGLl, Comissió de la Dignitat, Mariano Sànchez Soler, Núria Cadenas, Escola Valenciana, Testimonis de represaliats pel franquisme, David Fernàndez, Ca Revolta, Toni Cucarella, Centre Social Terra, Acció Antifeixista Berlin...

15 de desembre de 2008
 
 

 
  CSI-CSIF aconsegueix hui el mateix que STAS-Iv, CAT i IGEVA ahir. Felicitats!

Dimecres, 10 de desembre, STAS-Intersindical Valenciana, CAT i IGEVA es  concentraren davant Funció Pública. El DG d'Administració Autonòmica va acceptar proposar una reunió de la Comissió de Seguiment de l'Acord de 20 de febrer, en la que es començaria la negociació de la Llei de la Funció Pública Valenciana.

Ahir, dijous 11 de desembre,  CSI-CSIF va anunciar que gràcies a ells es va a negociar la llei de la Funció Pública Valenciana, per la pressió que han exercit.

En fi, ¡felicitats! ¡Només han tardat un dia a aconseguir el mateix que nosaltres! ¿Què faríem sense ells?

12 de desembre de 2008
 
 

 
 

En demanda del compliment de l'Acord de 20 de febrer

Primera concentració en defensa de la carrera professional  fotos  <1> <2> <3>

Més d'una cinquantena (50) de delegades i delegats d'STAS-Intersindical Valenciana, CAT i IGEVA es concentraren ahir, 10 de desembre, per criticar que la Generalitat no atenga la demanda de negociar la carrera professional

La concentració va tindre lloc a la seu central de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, al carrer Micalet de València, i el motiu ha estat la negligència de la conselleria a l'hora de negociar la nova Llei de Funció Pública i el decret de carrera professional.

Aquestes normes són imprescindibles per a poder cobrar el complement de carrera i la tardança en negociar-les posa en perill que aquest complement es puga cobrar amb efectes de 1 de gener de 2010.

Reunió amb el DG d'Administració Autonòmica

Una persona representant de cadascuna de les organitzacions convocants s'ha entrevistat amb el Director General d'Administració Autonòmica, el qual ha reconegut la tardança en començar la negociació, motivada en part pels canvis en la conselleria i en part per problemes de coordinació amb altres Administracions Públiques, que haurien demanat consensuar alguns aspectes de la normativa sobre carrera professional, per a evitar sistemes absolutament diferents.

Això no obstant, creu que encara estem a temps de negociar aquesta normativa, començant per la llei.

Davant la pregunta de per què no explicava això mateix, amb tots els detalls que es puga, en una Comissió de Seguiment de l'Acord de 20 de febrer, ha manifestat que li semblava bona idea i que anava a proposar una reunió en dates pròximes, per tal de repartir l'esborrany de la llei i començar la negociació.

STAS-Iv, CAT i IGEVA li han manifestat que la urgència és deguda als terminis de tramitació de les lleis en les Corts Valencianes i que estimem que estan massa tranquils. Davant la proposta de convocar la Comissió de Seguiment, s'han mostrat d'acord i han demanat que siga abans de finalitzar 2008.

Preparació de les oposicions de grup E d'Administració General a Alacant

STAS-Intersindical Valenciana està organitzant un grup de preparació per a les oposicions d'accés al grup E d'Administració General (subalterns) a Alacant. Qui tinga interés, pot trucar al telèfon de la seu d'Alacant: 965 133 393.

CONCENTRACIÓ

PER L'APLICACIÓ DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA


Dissabte, 13 de desembre, 12 hores

Plaça de l'Ajuntament d'Alacant

 

La Plataforma en defensa de la llei de Dependència d'Alacant convoca una Concentració sota el lema "Dos anys i continuem esperant", coincidint amb el segon aniversari de l'aprovació de la llei

Després de dos anys de l'aprovació de la Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, al País Valencià està pràcticament paralitzada, ja que haurien d'estar resoltes les sol·licituds de todos els Grans Dependents i d'un terç dels Dependents Severs de la comunitat autònoma, i no ho estan.

La Plataforma espera comptar amb el vostre suport i participació.

11 de desembre de 2008
 
 

 
  La conselleria de Justícia i Administracions Públiques obvia els assumptes pendents

Aprovat el Decret d'Uniformes amb el rebuig sindical unànime

STAS-Intersindical Valenciana critica que la Generalitat faça una despesa extra de més de mig milió d’euros en imatge en època de crisi

Ahir dijous es va celebrar Mesa Sectorial de la Funció Pública amb un únic punt de l’ordre del dia: “Negociación del Proyecto de Decreto del Consell por el que se regula el uniforme para personal subalterno y conductor de la administración de la Generalitat”

El text és el mateix que s’ha intentat aprovar ja dues vegades, sense èxit. En el dia de hui s’ha donat per negociat amb el vot unànime en contra de totes les organitzacions sindicals.

STAS-Intersindical Valenciana es pregunta ¿Aquest decret serà conseqüència de la confusió generada en un ciutadà entre un conductor i un alt càrrec?

En tot cas, la ciutadania mereix que la Generalitat tinga una bona imatge, però en temes seriosos. La imatge corporativa que s'ha de donar hauria d'evitar els barracons en col·legis i instituts, així com la millora dels serveis públics, que siguen de qualitat tant en sanitat, com en educació i en benestar social. El compliment de les Sentències del Tribunal Suprem sí donarien la imatge corporativa adequada, així com complir els pactes. No complir-los, no. Per cert, ¿quan es constituirà la comissió de Seguiment del Pacte, cosa que ja sol·licitàrem en la Mesa General de 22 d'octubre a l'Honorable Consellera?

En un primer moment arribem a pensar que el decret cercava donar suport el sector tèxtil valencià ara que està en crisi, però vam considerar que amb només 1.950 persones afectades no aconseguim res. Per això, hem proposat que es done uniforme a tot el personal, des del grup E fins al grup A, diferenciant, això sí, els polítics de la resta de personal de la Generalitat.

El Secretari Autonòmic, Rafael Peset Pérez, no ha vist “cap argumentació sòlida” en contra del Decret, per la qual cosa l’ha donat per negociat.

El Sindicat no es nega a parlar sobre roba de treball que assegure la seguretat i la salud del personal. Però considera vergonyós que a la Generalitat li interesse més la imatge que la integritat física o la millora de les condicions de treball i de vida del seu personal.

Aquest Decret suposarà una despesa extra superior al mig milió d’euros, en plena època de crisi, vestint amb uniforme a un personal el sou mensual del qual es manté per sota dels mil euros.

5 de desembre de 2008
 

 

 
  Intersindical Valenciana condemna l'assassinat de l'empresari basc Ignacio Uría Mendizabal

Intersindical Valenciana mostra la seua més rotunda condemna per l'assassinat de l'empresari basc Ignacio Uría Mendizabal en la localitat guipuscoana d'Azpeitia. Per al Sindicat aquest fet posa en evidència la barbàrie terrorista d'ETA que no respecta ni el dret a la vida ni els drets humans.

Per a les dones i homes que formen part dels diferents sindicats de la Intersindical Valenciana cal que ETA lliure les armes i es disolga. El Sindicat considera que cap idea política justifica ni l'assassinat ni la violència.

Per acabar, Intersindical Valenciana fa una crida al conjunt de la societat a participar en totes les accions que es convoquen per repudiar l'assassinat.

València, 3 de desembre de 2008

Jornades de debat d'Intersindical Valenciana i CAT

La socialització de les pèrdues i la privatització dels guanys

Dijous 4 de desembre 08

Debatem el sector públic: Sanitat, Ensenyament, Serveis Públics...
Intervindran representants de SAS-Madrid, ATTAC, Intersindical Valenciana i CAT

Seu Intersindical Valenciana
Carrer Juan de Mena, 18. A les 18 hores

 

4 de desembre de 2008
 

 

 
 

Tornen a proposar els uniformes

Convocada Mesa Sectorial sense tocar els assumptes pendents

La Conselleria de Justícia i Administracions Públiques va convocar ahir una reunió de la Mesa Sectorial de la Funció Pública amb l'encomiable propòsit d'aprovar una necessitat superurgent del funcionariat de la Generalitat, que estàvem demanant i que serà el principi de un nou món ple d'alegria i felicitat: el decret d'uniformes!

La reunió està convocada per a demà, dijous 4 de desembre i compta amb eixe únic punt de l'ordre del dia, a banda dels precs i preguntes. El text és el mateix que han intentat aprovar ja dues vegades, sense èxit, una vegada perquè no es va arribar a convocar la mesa i una altra perquè es va retirar de la mesa.

Però insisteixen. I ho deuen fer pel nostre bé, perquè deixem de pegar la pallissa amb la nova llei de la funció pública, amb la carrera professional. ¡Total!, si tot això és vil metall, diners... que com tothom sap, no donen la felicitat. El que compta és la íntima satisfacció que tindrem totes i tots quan en arribar a la conselleria, al servei territorial, al centre docent o la OCAPA o el centre d'Ocupació, i ens trobem en la porta a la companya subalterna o al company conductor amb ESE PEASSO UNIFORME. ¡Això sí dóna satisfacció i et permet encarar la faena diària amb un somriure en la boca!

Xè!, què seria de nosaltres sense els nostres dirigents en la cosa de la Funció Pública? No sabem si riure o plorar. Tampoc sabem si és per joia o per vergonya aliena.

Mentre alguns sindicats trenquen la unitat d'acció...

... el temps se li acaba a la consellera de Justícia i a Camps

La Sra. Paula Sánchez de León és consellera de Justícia i Administracions Públiques des del 22 de setembre. Han passat, per tant, dos mesos llargs des que va prendre possessió, i encara no ha fet res per a complir amb l'Acord de 20 de febrer de 2008.
 
Ja en octubre d'enguany (correus electrònics de 20 i 22 d'octubre) STAS-Intersindical Valenciana, juntament amb CAT, va reclamar la convocatòria de la Comissió Paritària de Seguiment i Desenvolupament de l'Acord de 20 de febrer d'enguany, de la Mesa Sectorial de la Funció Pública, en demanda de:

  • Un pronunciament clar per part de la consellera sobre  si  el  President  Camps  pensa  complir  l'Acord
     
  • Si la contestació era positiva, una explicació clara de com, de quina manera i en quins terminis pensa el Consell complir els compromisos.
En la Mesa General celebrada el 22 d'octubre, Intersindical Valenciana va ser l'única organització que va reclamar la constitució de l'esmentada Comissió de Seguiment de l'Acord de 20 de febrer. Dos sindicats van dir que estaven confiats en el compliment per part del Govern; a un altre (CEMSATSE) ni li anava li li venia; i l'últim (UGT) es va sumar a la nostra proposta.
 
La setmana passada, tres sindicats s'han sumat a la nostra proposta. Nunca es tarde si la dicha es buena. Hem de lamentar, però, que ho hagen fet excloent una bona part de la representació del personal de la Generalitat: STAS-Iv i CAT, així com IGEVA.

Aquesta exclusió, a més, no té sentit, ja que estem d'acord amb el fons de la qüestió: som signants de l'acord, i per això pensem que cal complir els acords i cal complir-los a temps. Volem nova llei i carrera professional. On està el problema?

A través de les Juntes de Personal, estem mantenint els cinc sindicats una unitat d'acció, fonamentalment contra les externalitzacions-privatitzacions dels serveis públics. Com hem explicat detalladament en aquests correus, el nostre Sindicat ha iniciat la via judicial contra les privatitzacions i hem posat a disposició dels altres sindicats els documents per si també la volen seguir. Cap no ho ha fet fins ara.

Aquests tres sindicats hauran d'explicar les raons per les que renuncien a una unitat d'acció que tant bon rendiment ha donat quan s'ha produït. Mentres, STAS-Iv i CAT treballarem per millorar les nostres, les vostres condicions de treball. Però no esperarem a ningú.

Mentre tant, la pilota està en la teulada de la consellera i de Camps. Estem esperant una resposta, i ja va per a més de un mes.

Contra la violència masclista

Des del passat 25 de Novembre, dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere, ja portem tres víctimes mortals més. Aquest diumenge ens despertàrem amb la macabra notícia de dues mortes més a les mans dels assassins masclistes. Una dona a València i altra a Pontevedra. El cas de Pontevedra ens encoratja més encara perquè l'assassí gaudia d'un permís penitenciari, que són freqüents entre els assassins de dones que tenen una “bona conducta”.

Les penes dels maltractadors no poden tindre reducció, ni tampoc poden tenir permisos penitenciaris per bona conducta. Mentres no haja un canvi radical del sistema judicial, mentres les forces de seguretat no disposen de mitjans suficients i formació, mentres se'ls done més crèdit als assassins que a les dones i associacions feministes que reclamen el compliment total de les penes, que no se'ls done permisos penitenciaris, poca cosa haurem fet.

No podem creure seriosament en la rehabilitació dels assassins, ni confiarem en alguns professionals de la justícia mentre estiga en mans d'individus sense cap implicació. Continuem dient que la lluita contra el terrorisme masclista ha de ser el objectiu prioritari del govern de l'estat i dels autonòmics. Que es junten en la  Conferència de Presidents, i comencen d'una vegada a treballar coordinadament des de tots els fronts per a eradicar aquest terrorisme de gènere.

CONCENTRACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES.
DIMECRES 3 DESEMBRE A LES 20 HORES EN LA PORTA DE L'AJUNTAMENT DE VALÈNCIA.


Jornades de debat d'Intersindical Valenciana i CAT

La socialització de les pèrdues i la privatització dels guanys

Dijous 4 de desembre 08

Debatem el sector públic: Sanitat, Ensenyament, Serveis Públics...
Intervindran representants de SAS-Madrid, ATTAC, Intersindical Valenciana i CAT
Seu Intersindical Valenciana
Carrer Juan de Mena, 18. A les 18 hores

Cicle de Debats Valencians pel Canvi

Estem perdent qualitat democràtica?

Dia 3 de desembre de 2008

L’ensenyament al País Valencià ara

Batiste Malonda (exdirector del centre de Primària d’Almoines)
Vicent Baggetto (permanent de directors d’instituts de Secundària)
Antoni Ariño (vicerector de Convergència Europea. Universitat de València)
Modera Rodolf Soler (Valencians pel Canvi)

Col·legi major Rector Peset
Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4, València. A les 19:30 hores

3 de desembre de 2008
 
 

 
  Comencen les Jornades de debat d'Intersindical Valenciana i CAT

Crisi del capitalisme
HUI, Dimarts 2 de desembre 08

Debat amb Pedro Montes -economista del Banc d'Espanya- i Manolo Colomer -economista.

Centre de Cultura Contemporània Octubre
Carrer Sant Ferran, 4. A les 16 hores

La socialització de les pèrdues i la privatització dels guanys
Dijous 4 de desembre 08

Debatem el sector públic: Sanitat, Ensenyament, Serveis Públics...
Intervindran representants de SAS-Madrid, ATTAC, Intersindical Valenciana i CAT

Seu Intersindical Valenciana
Carrer Juan de Mena, 18. A les 18 hores

Cicle de Debats  Valencians pel Canvi. Estem perdent qualitat democràtica?
Dia 3 de desembre de 2008

L’ensenyament al País Valencià ara

Batiste Malonda (exdirector del centre de Primària d’Almoines)
Vicent Baggetto (permanent de directors d’instituts de Secundària)
Antoni Ariño (vicerector de Convergència Europea. Universitat de València)
Modera Rodolf Soler (Valencians pel Canvi)

Col·legi major Rector Peset
Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4, València. A les 19:30 hores

Presa de possessió de conductors/es

El DOCV de 1 de desembre publica la Resolució per la qual es convoquen els aspirants que han superat les proves selectives d’accés al grup D, conductor/a, convocatòries 129/2004, 130/2004 i 131/2004, per a elecció de destinació, el dia 5 de desembre de 2008, a les 11:00 hores, a la Sala de Juntes de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, carrer Miquelet, 5, 2n pis, de València.

Contra la violència masclista

Demà, primer dimecres de mes, la Plataforma Feminista del País Valencià convoca una CONCENTRACIÓ contra la violència masclista, davant l'Ajuntament de València, a les 20 hores.

Malauradament, aquest dimecres hem de lamentar la mort d'una dona a Benicalap dissabte passat.
Intersindical Valenciana et convida a sumar-te a la concentració en rebuig d'aquests fets.

2 de desembre de 2008
 
 

 
  Gran èxit de la manifestació en defensa de l'escola pública

STEPV-Intersindical Valenciana valora molt positivament la manifestació. El Sindicat exigeix al govern valencià que escolte la majoria social i rectifique

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País ValenciàIntersindical Valenciana (STEPV-Iv) valora molt positivament la gran participació en la manifestació que va tindre lloc, el dissabte 29 de novembre, a la ciutat de València, que reclamava la retirada de l'ordre d'impartició d'EpC en anglés, la dimissió del conseller Alejandro Font de Mora i tota una sèrie de mesures per millorar l'ensenyament públic i de qualitat va tindre un seguiment massiu amb desenes de milers de persones d'arreu del País Valencià. Mares, pares, professorat, alumnat, ciutadanes i ciutadans de totes les comarques valencianes. Des de Vinaròs fins Pilar de la Horadada i des d'Ademús fins Dénia es van mobilitzar per exigir al President Camps que canvie la seua actitud i la seua política envers l'ensenyament.

Més enllà de les xifres, que des d'algunes instàncies oficials intentaran minimitzar, el cert és que quan la capçalera de la manifestació ha arribat a la plaça de la Mare de Déu la cua encara no havia eixit de Sant Agustí. La cua ha tardat hora i mitja per a poder avançar!. L'èxit de la manifestació ha estat motivat pel gran malestar que existeix en la societat valenciana per la política educativa i per les imposicions del govern de Francisco Camps. A més, pel treball que les diverses organitzacions sindicals i socials i milers de persones han fet durant les darreres setmanes en centenars d'instituts, escoles, barris i pobles de la nostra geografia. Un treball unitari i cooperatiu amb objectius clars: la millora de l'ensenyament públic i l'exigència que s'acaben les imposicions i les actituds antidialogants del conseller Font de Mora i del seu equip.

STEPV-Iv reclama al President Francisco Camps que dialogue, consensue i negocie, tot el contrari del que està fent Alejandro Font de Mora. És a dir que es pose mans a la feina i solucione el conflicte social que ha generat el seu conseller d'Educació. Açò passa per obrir vies de diàleg sobre les reivindicacions plantejades pel conjunt de les organitzacions que representen a l'ensenyament públic valencià.

En cas contrari, serà el mateix President Francisco Camps el responsable de la situació en negar-se a buscar les solucions que li reclamen desenes de milers de valencianes i valencians. Un conflicte que supera l'àmbit educatiu ja que la majoria de la societat valenciana mostra una gran preocupació per la situació de l'ensenyament al nostre país.

El proper dimarts 9 de novembre estan convocades assemblees unitàries en totes les comarques valencianes per impulsar la convocatòria de vaga del dia 17 de desembre.

STEPV-Iv felicita a totes les organitzacions i persones que han fet possible l'èxit de la manifestació. Una gran manifestació festiva i reivindicativa.

Valencia fue un clamor en defensa de la escuela pública
Desenes de milers de manifestants col·lapsen València contra la política de Font de Mora
Miles de personas se manifiestan en Valencia contra el conseller de Educación
Miles de personas salen a la calle en Valencia para pedir la dimisión de Font de Mora
Miles de personas toman Valencia contra el boicot del PP a Ciudadanía
Miles de personas se manifiestan en Valencia contra la política educativa de Francisco Camps
Decenas de miles de personas toman las calles contra la política educativa del Consell
La mayor protesta desde el 11-M
Canal 9 desprecia la manifestación
Unos 75.000 alumnos no pueden estudiar secundaria en valenciano
La oposición pide que se acabe con "el disparate"
Fotos de la manifestación
Miles de manifestantes exigen cambios en política educativa
Marea contra la Ciudadanía de Camps
Efectos de la arrogancia
"Lo sufre mi hija y lo sufre toda la familia"
"Nos preocupa que jueguen con la educación"
"Decimos basta a los abusos en la enseñanza
"Llevamos años en barracones"
"Protesto por la situación de la enseñanza"
El conflicto y la rectificación
La política educativa del Consell moviliza a miles de personas
Aprendices de ciudadanos

Jornades de debat d'Intersindical Valenciana i CAT

Crisi del capitalisme

Dimarts 2 de desembre 08

Debat amb Pedro Montes -economista del Banc d'Espanya- i Manolo Colomer -economista.

Centre de Cultura Contemporània Octubre

Carrer Sant Ferran, 4. A les 16 hores

La socialització de les pèrdues i la privatització dels guanys

Dijous 4 de desembre 08

Debatem el sector públic: Sanitat, Ensenyament, Serveis Públics...

Intervindran representants de SAS-Madrid, ATTAC, Intersindical Valenciana i CAT

Seu Intersindical Valenciana

Carrer Juan de Mena, 18. A les 18 hores

Història del nostre model productiu

No comprens de vegades perquè passa el que passa amb l'economia mundial? No saps quines són les raons de crisis econòmiques, humanitàries, de guerres i del medi ambient?. Aquest vídeo de you tube t'explica moltes coses. És llarg i l'han traduït a l'argentí, però és molt interessant:

1 de desembre de 2008
 
 

 

stas-Iv | intersindical