correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

NOVEMBRE 07

dll dm dc dj dv ds diu
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sumari

 
     
  29/11/07 L'IPC de novembre es dispara al 4,1%.
 
  26/11/07 Intersindical i els pressupostos de l'Estat. Entrevistes amb els grups parlamentaris al Congrés de Diputats.
 
  14/11/07 Apagada 15 novembre entre les 20:00 i les 20:05 hores.  L'article 8 que no cessa. Oposicions del grup B de General i d'Agents mediambientals. Borsa d'Educació Especial.
 
  12/11/07 Concentració per la clàusula de revisió salarial. Les Juntes de Personal denuncien les assistències tècniques.
 
 

08/11/07

Constituida la Mesa Sectorial de la Funció Pública. Composició de la Mesa. Decret sobre el personal sanitari. Canvi de l'ordre del dia.¿La llei de la Funció Pública, també privada?. 
 
 

07/11/07

Convocada la Mesa Sectorial de Funció Pública. Composició de la Mesa. Decret sobre el personal sanitari. Canvi de l'ordre del dia. Concentració primer dimecres de mes. En demanda de la clàusula de revisió salarial i el manteniment del poder adquisitiu. Convocada concentració davant el Palau de la Generalitat
     
  L'IPC de novembre es dispara al 4,1%

L'avanç de l'IPC de novembre, que s'ha fet públic hui, 29 de novembre, s'ha disparat al 4,1% interanual de novembre a novembre. De confirmar-se aquesta dada, suposa una molt mala notícia, en duplicar l'IPC previst en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2007.

Cal recordar que els Pressupostos de l'Estat i de la Generalitat preveuen, novament, un IPC per a 2008 d'un 2%, per la qual cosa l'augment general de retribucions es limita al 2%.
 

En demanda de la clàusula de revisió salarial
i el manteniment del poder adquisitiu

Concentració davant el Palau de la Generalitat

Els sindicats Intersindical Valenciana (Intersindical: STAPV, STEPV i STSPV), CAT, IGEVA i AFID demanen la clàusula de revisió salarial per a tot personal de la Generalitat Valenciana. Per això, han convocat una concentració de delegades i delegats sindicals per a:

Divendres 30 de novembre, 11 hores
Palau de la Generalitat
(Plaça de Manises)


Intersindical, CAT, IGEVA i AFID consideren que l'augment de les retribucions del personal empleat públic previst als Pressupostos de la Generalitat per 2008 és clarament insuficient (2% d'augment general, 0,3% per al pla de pensions, i un 1% per al Complement Específic).

Per aquest motiu, Intersindical, CAT, IGEVA i AFID han convocat aquesta concentració, i anuncien noves mesures de pressió durant la tramitació parlamentària dels Pressupostos 2008. Totes aquestes mesures van encaminades a impedir, un any més, que el personal de la Generalitat torne a perdre diners i poder adquisitiu. Els sindicats demanen una negociació real i que s'articulen mesures per pal.liar aquesta situació. Entre les propostes sindicals destaca l'establiment d'una clàusula de revisió salarial i d'un fons addicional de l'1% per recuperar el poder adquisitiu perdut en els darrers anys.
 
CAP SOU PER SOTA DELS MIL EUROS NETS!!

ESTEM FARTeS DE PERDRE DINERS!!

 

US CONVIDEM A PARTICIPAR A TOTES I TOTS!!

29 de novembre de 2007
 
 


 
  Intersindical i els pressupostos de l'Estat

ENTREVISTES GRUPS PARLAMENTARIS CONGRÉS DIPUTATS

Intersindical ha presentat diverses propostes per a incorporar en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2008. En concret, la més important és la petició de la clàusula de revisió salarial per al conjunt del personal del sector públic. Per a tractar sobre aquests assumptes s'han mantingut entrevistes amb Esquerra Unida–Iniciativa per Catalunya Verds, Convergència i Unió, Partit Nacionalista Basc i Esquerra Republicana de Catalunya. A més tenim entrevistes acordades amb el PSOE (dijous 22 de novembre) i el PP (dimarts 27 de novembre). Les entrevistes s'han demanat en nom de ELA, CIG, IAC, Intersindical Canària i Confederació Intersindical.

A més dels assumptes que afecten als PGE 2008 s'ha parlat de la Llei de Mesures de Seguretat Social i del desenvolupament de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (jubilació anticipada i parcial, constitució meses de negociació...). També s'ha comentat la “criminalització” de la lluita sindical que s'està produint en els últims temps.

La llei de PGE 2008 ha entrat en el Senat i hi ha un període de presentació d'esmenes fins al dia 28 de novembre. La llei de Mesures de Seguretat Social ha passat pel Senat i ara el Congrés ha de validar algunes esmenes introduïdes en la cambra alta. En general, els partits han estat receptius, amb matisos, a les nostres propostes. Ens informen que han presentat esmenes en els PGE 2008 per a incorporar la clàusula de revisió salarial i un augment del 3% en els salaris del personal del sector públic però que han estat rebutjades pel govern amb l'argument que existeixen acords sindicals que estan complint. Aqueix argument ha frenat totes les iniciatives per a millorar els sous del sector públic i la Llei de Mesures de Seguretat Social.

IU-ICV considera que en el Senat no va a prosperar cap esmena sobre la millores salarials del personal del sector públic. Quant a la Llei de Mesures de Seguretat Social, ens informen que existeix un acord entre la patronal, CCOO, UGT i el Govern que ha bloquejat totes les propostes de millora. Entre aquestes la referida a la jubilació anticipada i parcial de personal del sector públic. IU- ICV van presentar una esmena perquè en termini de dos mesos des de la publicació en el BOE de la llei s'aprovara el desenvolupament reglamentari de l'article 67 del EBEP. L'esmena no ha eixit avant. També l'han presentat en el projecte de PGE 2008 però opinen que tampoc eixirà. Per contra, el Govern ha introduït en la disposició addicional setena que es farà un estudi en el termini d'un any

A més ens informen que el projecte de llei sobre el fons de reserva de la seguretat social (de la seua eixida a borsa) no eixirà avant ja que s'està prorrogant la seua tramitació amb la finalitat que no s'aprove. Els motius són la conjuntura econòmica que no aconsella aprovar una llei d'aqueixes característiques. També els informem sobre el desenvolupament del EBEP quant a les meses de negociació i de la situació d'Astúries i Comunitat Autònoma de Madrid on hi ha problemes amb la constitució de les meses sectorials. Es van prendre nota i ens van demanar més informació per a fer una pregunta parlamentària en el Congrés.

Sobre la “criminalització” de la diverses lluites sindicals, veïnals... que acaben amb sancions o penes de presó vam quedar que ho parlaríem més endavant amb la diputada que duu l'assumpte.

Convergència i Unió. Li sembla raonable la nostra proposta de clàusula de revisió salarial. Fins i tot ens informa que el seu portaveu té una pregunta sobre el desfasament dels pressupostos en l'actual situació d'increment desbocado de l'IPC. Es compromet que el seu grup estudie el tema i la viabilitat de presentar una esmena en el Senat. Li lliurem una proposta d'esmena de clàusula de revisió salarial.

Sobre la llei de Mesures de Seguretat Social ens diu que està ja tancada, no cap més que validar les esmenes introduïdes en el Senat. Sembla ser que havia un pacte entre les confederacions sindicals de CCOO i UGT, la patronal i el Govern per a bloquejar el tema i impedir que l'acord a tres bandes es poguera canviar en el tràmit parlamentari. Considera que una vegada aprovada la llei es podria tractar de donar resposta a la jubilació anticipada i parcial dels funcionaris mitjançant diversos mecanismes legals. En definitiva, les traves procedeixen, segons la seua versió, de les confederacions sindicals i el Ministeri de Treball.

Esquerra Republicana de Catalunya. Presentaran les mateixes esmenes que en el Congrés sobre la clàusula de revisió salarial. Creuen que el tràmit parlamentari en el Senat no aportarà grans canvis, es poden introduir algunes esmenes menors però no les que afecten a temes tan importants com la clàusula de revisió salarial.

Euzko Alderdi Jeltzalea - Partit Nacionalista Basc Ens planteja inicialment que la seua participació en el tema de pressupost es correspon amb una lògica de negociació ací i allí al temps. La recepció a les nostres propostes és francament positiva tot li sembla lògic i bé. La clàusula de revisió salarial l'estima com una revisió justa i queda en posar-se en contacte amb IU i Esquerra Republicana de Catalunya que han presentat esmenes per a assabentar-se i donar-la suport.

Sobre el tema de dotar pressupostàriament la llei per a la jubilació anticipada dels funcionaris també li sembla molt bé i queda en estudiar-lo. Sobre la inversió del fons de reserva el borsa, ens diu com els altres que està aturat i que és un tema amb molta oposició, ja que la llei queda encara més fosca que el projecte inicial en el tema d'on s'inverteix. En cas que es tornara a intentar traure el tema sembla que estarien en contra.

26 de novembre de 2007
 
 


 
  Apagada 15 novembre entre les 20:00 i les 20:05 hores

[enllaç]

Arran de la presentació de l’informe científic de les Nacions Unides sobre canvi climàtic pel Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC), durant la setmana del 12 al 17 de novembre a València, nombroses organitzacions ecologistes, sindicals, socials i ciutadanes de l’Estat espanyol  convoquen una apagada amb el lema:
 
“Enfront del canvi climàtic: actua ja”
 
APAGADA: el dia 15 de novembre del 2007

entre les 20:00 i les 20:05 hores de la vesprada
 

La convocatòria és oberta i consisteix en la desconnexió del consum elèctric en habitatges, centres de treball públics i privats i instal·lacions i equipaments públics durant aquest període. Intersindical Valenciana invita a afegir-s’hi a totes les persones i les entitats que desitgen cridar l’atenció de la societat i de les institucions sobre la necessitat de prendre mesures urgents davant d’aquesta greu amenaça.

Intersindical Valenciana, Ecologistes en Acció, Greenpeace, WWF/Adena, Amigos de la Tierra, SEO/BirdLife, Movimiento Clima, CCOO, UGT, Confederación de STES-Intersindical, Fundación Nueva Cultura del Agua, Paz Ahora, Coordinadora de ONG de Desarrollo, Entrepueblos, Fundación IPADE, Fundación Natura, Fundación Tierra, ACSUR, Asociación Permacultura, Mountain Wilderness, CECU, Justicia y Paz, Intermón-Oxfam, Fundación Ecología y Desarrollo, ADEGA, ADENEX, Acció Ecologista-AGRO, Coordinadora Ecologista d’Asturies, Organització Ecologista L´Escurçó (Tarragona), Fundació Terra, Verdegaia, Asociación Medioambiental La Cirigüeña de Morcín, Colectivo Ecologista de Aviles, Agrupacion Colectivos Asturianos, Avall de Llanes, Green de Carreño, Grupu d’Ornitoloxia Mavea, Ereba, Ecologia y Patrimonio, Jóvenes Verdes, Liberación-Amauta, Pedalibre, Plataforma 2015 y más, Federación Regional de Asociaciones de Vecinos de Madrid, CGT de Madrid, Campaña ¿Quién Debe a Quién?, Globalízate, Plataforma Jarama Vivo, Plataforma Ciudadana Contra la Refinería, Térmicas No-Aire Limpio, Plataforma Antitérmica de la Pereda (Mieres-Asturias), ...

L'article 8 que no cessa

STAPV ha decidit recórrer les convocatòries d'articles 8

Continuen arribant convocatòries per a la cobertura mitjançant l'article 8 de llocs de Coordinador-assessor de secretaries autonòmiques.  Ara mateix, estan convocades les següents:
Conselleria d'Educació: lloc 23.990, Coordinador Assessor, B/C 22 E047, secretaria autonòmica d'Educació. El termini de presentació d'instàncies acaba el 19 de novembre.

Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació: lloc 24.016, Coordinador Assessor, A/B 26 E047 . El termini de presentació d'instàncies acaba el 20 de novembre.

Conselleria de Presidència: lloc 25.578, Coordinador Assessor, B/C 22 E047, secretaria autonòmica de Comunicació. El termini de presentació d'instàncies acaba el 19 de novembre.

Com ja ha explicat STAPV, el procediment de l’article 8 està previst per a seleccionar personal interí, però no diu enlloc que no es puga presentar un funcionari o funcionària de carrera. Els llocs no s’han convocat per lliure designació ni s’han ofert en comissió de serveis. Us animem a que us presenteu molta gent, i que acrediten que el o la candidata seleccionat té més mèrits que la resta.

D'altra banda, STAPV ha decidit iniciar les accions per a impugnar davant els tribunals totes aquestes convocatòries.

Oposicions del grup B de General i d'Agents mediambientals

Borsa d'Educació Especial

La pàgina web de la Generalitat ha publicat el llistat provisional d'admesos i exclosos de la borsa de Educadors/es d'Educació Especial, derivada de l'OPE 2004. El termini per a presentar al·legacions finalitza el proper 24 de novembre.

14 de novembre de 2007
 

 


 
  Concentració per la clàusula de revisió salarial
 

Els sindicats Intersindical Valenciana, IGEVA, CAT i AFID van realitzar divendres passat una concentració davant el Palau de la Generalitat demanant la clàusula de revisió salarial per a tot personal de la Generalitat Valenciana.

Prop de dos centenars de delegades i delegats dels quatre sindicats han demanat, i així ho han traslladat a la Presidència de la Generalitat, una negociació real en la que l'Administració demostre de forma inequívoca la voluntat d'articular mesures per pal·liar la constant pèrdua de poder adquisitiu del personal que treballa al sector públic. Les persones concentrades han reivindicat la clàusula de revisió salarial i un fons addicional de l'1% per recuperar el poder adquisitiu perdut en els darrers anys.

Intersindical Valenciana, IGEVA, CAT i AFID afirmen que el Govern Valencià no ha fet cap esforç pressupostari per millorar les retribucions del conjunt del seu personal. De fet, a l'increment previst als pressupostos generals de l'Estat, no es destina addicionalment ni un cèntim d'euro dels recursos propis de la Generalitat Valenciana per al personal dels sectors sanitari, justícia, administració del consell i docent. D'aquesta manera i a la vista de l'evolució de l'IPC, un any més el conjunt del personal que treballa en la Generalitat Valenciana tornarà a perdre poder adquisitiu.

Intersindical Valenciana, IGEVA, CAT i AFID  han anunciat noves accions de pressió durant la tramitació parlamentària dels Pressupostos 2008 orientades a fer una crida d'atenció al Govern de la Generalitat sobre la situació que es viu, any rere any, on el personal de la Generalitat continua sistemàticament perdent diners i poder adquisitiu.

Pots veure aquesta notícia en premsa:

Intersindical Valenciana, AFID, IGEVA y CAT reivindican que los empleados públicos no perciban menos de 1.000 euros al mes

Les Juntes de Personal denuncien les assistències tècniques
12 de novembre de 2007
 
 


 
  Constituïda la Mesa Sectorial de la Funció Pública

Composició de la Mesa

S'ha constituït la Mesa Sectorial de la Funció Pública, amb la composició següent: STAPV: 33 delegats/des, 3 representants; UGT: 38 delegats/des, 3 representants; CCOO: 33 delegats/des, 3 representants; CSI-CSIF: 19 delegats/des, 2 representants; IGEVA: 17 delegats/des, 1 representant.

Decret sobre el personal sanitari

S'ha complert el tràmit de negociació del Decret de traspàs per a que determinades places passen a Institucions Sanitàries. El Secretari Autonòmic d'Administracions Públiques no ha tingut problema en admetre que l'objectiu del traspàs era que les persones que ocupen aquests llocs puguen cobrar la carrera professional que el personal de sanitat ja té reconegut. Com vam recordar ahir, es tracta del compliment d'una previsió de la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2007, que ja preveia el pas d'aquest personal a Institucions Sanitàries.

STAPV, en la línia que manifestàrem ahir, ha defensat que, tot i estar d'acord en l'objectiu retributiu, utilitzar un instrument organitzatiu (desvincular aquest personal del Consell) no ens sembla correcte,  ja que es tracta de personal integrat en serveis administratius junt a unes altres places que es mantindran sota la dependència de l'Administració del Consell. Per això no hem donat la nostra conformitat al Decret.

Per a demostrar l'absurditat de la solució, alguns sindicats hem reclamat que tot el personal del Consell passara a Institucions Sanitàries, així podrem cobrar totes i tots. I hem recordat que si només podien cobrar la carrera el personal sanitari, què passava amb el d'Educació, Benestar Social, Agricultura o Justícia i Administracions Públiques, on també hi ha personal d'aquest tipus.

El més curiós ha estat que el Director General de Recursos Humans, per a defensar-se de la "invasió" de 17.000 persones del Consell que s'estava plantejant damunt de la taula, ha vingut a reconéixer, a sensu contrario, que la postura de l'STAPV està plena de sentit. Què ha dit? Doncs que, en realitat, el personal que hui passava a Institucions Sanitàries no té funcions assistencials, sinó administratives, i que en cap altra administració se li ha reconegut a aquest personal la carrera professional. Si això és així, i els companys fan funcions purament administratives, per què la resta de companyes i companys funcionaris i laborals, que també treballem, cadascú des del seu lloc de treball, en tasques administratives, no ens mereixem cobrar la carrera professional?

En tot cas, felicitats a les persones afectades i esperem que prompte totes i tots estem en igualtat de condicions.

Canvi de l'ordre del dia

STAPV, junt a IGEVA ha sol·licitat introduir un nou punt de l'ordre del dia relatiu a un "Calendari de negociació". No s'ha admés com a tal, però el Secretari Autonòmic s'ha compromés a encetar prompte un procés de consultes per a elaborar un calendari. Esperem que les seues paraules es facen realitat.

¿La llei de la Funció Pública, també privada?

STAPV ha preguntat en el punt de precs i preguntes el motiu pel qual en el projecte de llei de pressupostos de 2008 de la Generalitat apareix, en el programa relatiu a Funció Pública de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, 800.000 euros destinats a "Investigacions i assistències tècniques". L'única activitat prevista en el pressupost per a contractar fora dels serveis administratius normals és "Contratación, en su caso, de los trabajos relativos al estudio y elaboración de una nueva normativa sobre el empleo público más acorde con la realidad de las personas con empleo público y las exigencias de la sociedad a la que sirven". Tot semblava indicar que es volia encarregar la llei de la funció pública a una assistència tècnica.

Afortunadament, el secretari autonòmic ha contestat que en realitat els diners són per a la revisió i reforma del programa informàtic HUMAN1, que gestiona la DG d'Administració Autonòmica, i que comprèn, entre d'altres, el registre de personal i el de llocs de treball. Ens quedem tranquils, però no estaria de més que algú esmenara les línies d'actuació del projecte de llei de pressupostos, ja que no apareix enlloc la previsió de revisar l'HUMAN1.

8 de novembre de 2007
 
 


 
  Convocada la Mesa Sectorial de Funció Pública

El Secretari Autonòmic d'Administracions Públiques ha convocat reunió de la Mesa Sectorial de Funció Pública per al dijous 8 de novembre. Els punts de l'ordre del dia són dos:
1. Constitució de la Mesa

2. Projecte de Decret pel qual el personal amb professions sanitàries de la Conselleria de Sanitat     passarà a ser considerat personal sanitari (o, el que és el mateix, d'Institucions Sanitàries).
Composició de la Mesa

Pel que fa al primer punt, la composició sembla, a falta de confirmació, que serà la següent:
STAPV-Iv          3 representants
UGT                    3 representants
CCOO                 3 representants
CSI-CSIF            2 representants
IGEVA                1 representant

Decret sobre el personal sanitari

Es tracta del compliment d'una previsió de la Llei de Presupostos de la Generalitat per a 2007, que ja preveia el pas d'aquest personal a Institucions Sanitàries. El que passa és que demostra fins a quin punt el Govern actual fa bona la disgregació del model de Funció Pública previst en la llei valenciana, via decret, no via una discussió franca i oberta d'una nova llei de Funció Pública.

En definitiva, es tracta que unes cent vint-i-cinc places passen de dependre de l'Administració del Consell a Institucions Sanitàries. L'objectiu? Bàsicament, que puguen cobrar la carrera professional que el personal de sanitat ja té reconegut, ja que es tracta de personal integrat en serveis administratius junt a unes altres places que es mantindran sota la dependència de l'Administració del Consell. D'altra banda, el personal "traspassat" continua sent personal funcionari, i regint-se per la Llei de Funció Pública.

Davant aquesta "atribució" de personal a la Conselleria de Sanitat, fan ganes de demanar que rematen la faena: que "atribuisquen" tota l'Administració del Consell a Sanitat, així tindrem els avantatges (la carrera professional, les guàrdies en les categories que les fan, però no les cobren, etc...), i no patirem els inconvenients de passar només una part. Si passem tots, no hi haurà cap problema a efectes de concursos, ni de promocions internes, ni de reconversions, ni de borses, ni... ¿Caldrà, per tant, demanar la constitució de la Conselleria de Sanitat i Administracions Públiques?

Canvi de l'ordre del dia

STAPV-Iv solicitarà la modificació de l'ordre del dia, per a introduir un punt relatiu a un "Calendari de negociació". Hi ha molts assumptes importants pendents de negociació, que no poden esperar a un "ja vorem", que és la resposta habitual. Mentres, assumptes que afecten a moltes menys persones i que no suposen més que pedaços, com el que us hem referit abans, passen per davant dels assumptes importants.

Al respecte, només us referirem que la Mesa Sectorial d'Educació ha previst per als mesos de novembre i desembre de 2007 un total de 13 (sí, sí, tretze) reunions, entre reunions de la Mesa Sectorial en ple i reunions de meses tècniques. Clar, que hi ha majories diferents en la mesa d'educació i en la nostra...

Concentració primer dimecres de mes

Intersindical Valenciana us convoca a la concentració organitzada per la Plataforma Feminista del País Valencià  hui, dimecres, 7 de novembre, a les 20:00 hores, a les portes de l'Ajuntament de València, en protesta per la violència que s'exerceix contra les dones i en record de les víctimes mortals de la violència masclista.

En demanda de la clàusula de revisió salarial i el manteniment del poder adquisitiu

Convocada concentració davant el Palau de la Generalitat

Els sindicats Intersindical Valenciana (Intersindical: STAPV, STEPV i STSPV), Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT), Interins de la Generalitat Valenciana (IGEVA) i Associació de Funcionaris Interins Docents (AFID) demanen la clàusula de revisió salarial per a tot personal de la Generalitat Valenciana. Per això, han convocat una concentració de delegades i delegats sindicals per a:
 

Divendres 9 de novembre, 11 hores

Palau de la Generalitat

(Plaça de Manises)

Intersindical, CAT, IGEVA i AFID consideren que l'augment de les retribucions del personal empleat públic previst als Pressupostos de la Generalitat per 2008 és clarament insuficient. En l'apartat de despeses de personal només es preveu un augment de les retribucions del personal laboral, estatutari i funcionari del 2%, una partida destinada al pla de pensions del 0,3% i un 1% per a la incorporació del 33% (que en realitat és menor) del Complement Específic a les pagues extraordinàries.

Intersindical, CAT, IGEVA i AFID afirmen que el govern valencià no ha fet cap esforç pressupostari per millorar les retribucions del conjunt del seu personal. Només es limita a aplicar, a la baixa, les previsions incloses als Pressupostos Generals de l'Estat per 2008. No es destina ni un cèntim d'euro dels recursos propis de la Generalitat Valenciana per al personal dels sectors sanitari, justícia, administració del consell i docent. D'aquesta manera, un any més el conjunt del personal que treballa en la Generalitat Valenciana tornarà a perdre poder adquisitiu.

Per aquest motiu, Intersindical, CAT, IGEVA i AFID han convocat aquesta concentració, i anuncien noves mesures de pressió durant la tramitació parlamentària dels Pressupostos 2008. Totes aquestes mesures van encaminades a impedir, un any més, que el personal de la Generalitat torne a perdre diners i poder adquisitiu. Els sindicats demanen una negociació real i que s'articulen mesures per pal·liar aquesta situació. Entre les propostes sindicals destaca l'establiment d'una clàusula de revisió salarial i d'un fons addicional de l'1% per recuperar el poder adquisitiu perdut en els darrers anys.
 
US CONVIDEM A PARTICIPAR A TOTES I TOTS!!

Anem cap arrere

Caldera anuncia un alça de la pensió del 15% a qui es jubile als 70

7 de novembre de 2007
 

 


 

stapv-Iv | intersindical