Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / octubre 2012


31 d'octubre

>> Quina vergonya!!

La Generalitat, a fosques

Sense comentaris


>> Quina vergonya!!

El Govern prepara l'acomiadament massiu del personal laboral

Sense comentaris, tampoc


30 d'octubre

>> Mesa General

El Conseller Vela accepta que amb un altre finançament part dels 'sacrificis' no hagueren calgut

Intersindical Valenciana considera que el President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i el conseller d’Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, castiguen el personal del sector públic amb la seua política de retallades de salaris i prestacions i d’acomiadaments de personal.

El conseller d'Hisenda va defensar el seu projecte de Llei de Pressuposts de la Generalitat per a 2013 en la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral reunida el 29 d'octubre. Res nou sota el sol: congelació salarial i un capítol I que minvarà un 6,6% en 2013.

1. Retribucions 2013

Hui, 30 d'octubre, el Consell aprovarà els pressuposts de la Generalitat per a 2013. Uns pressupostos que el mateix conseller Vela ha qualificat en la reunió de la Mesa General celebrada dilluns 29 d'octubre d'"enormement restrictius -dissortadament-, per una caiguda en la recaptació espectacular".

No obstant això, ha volgut veure en el tercer trimestre "signes esperançadors" que a les persones presents ens han recordat massa els famosos "brotes verdes" de l'expresident Zapatero.

Els sindicats s'han queixat que, com de costum, no s'ha donat informació prèvia. No pot ser que vinguen a contar-nos què van a fer, sense que hi haja una veritable negociació.

Dades del pressupost

El Capítol I en 2013 suposarà 4.868.693.000 euros, la qual cosa significa una reducció del 6,6% respecte a 2012. En 2012 es van pressupostar 5.211 milions d'euros. Una altra cosa serà el pressupost executat, ja que l'estalvi de la paga extra de Nadal pot estimar-se entre 450 i 500 milions d'euros.

Curiosament, el pes del capítol I en el total del pressupost creix, ja que passa de representar un 37,9% en 2012, a un 38,1% en 2013, per la pèrdua de pes de la resta de capítols. El pressupost en el seu conjunt baixarà un 9%. Hem de fer notar que si en 2013 ens tornen a llevar una paga extra, la rebaixa del capítol I superarà el 12%, tres punt per damunt del descens del total.

El 46,8% es dedica al personal de Sanitat, el 43% al d'Educació i el 5,12% al de Benestar Social.

Les retribucions del personal en 2013

El conseller ha declarat que "no es van a exigir més sacrificis al personal per part de la Generalitat". Es coneix que per al conseller no és un sacrifici mantenir de nou les retribucions congelades, tot i que amb les dues pagues extra en els imports retallats pel govern Zapatero. Però, com el mateix conseller ha dit, "de moment".

Intersindical ha defensat la necessitat de comptar al capdavant de la Generalitat amb una persona amb coratge suficient per a defensar un finançament just per al nostre país

La qüestió és el finançament

Intersindical Valenciana ha defensat en la Mesa General la necessitat de comptar al capdavant de la Generalitat una persona que tinga el coratge suficient per a enfrontar-se amb el seu propi partit si cal i defensar un finançament just per al nostre país. Per al sindicat, un finançament que simplement mantinguera el País Valencià en la mitjana estatal de finançament per habitant, suposaria que el seu personal no hauria de suportar un doble càstig - el decret Vela i el decret Rajoy.

El conseller ha reconegut que amb un altre finançament potser alguns dels "esforços" fets pel personal no hagueren estat necessaris, però que ell ha demanat la reforma en tots els consells de política fiscal i financera als que ha acudit. també ha recordat que l'actual model el va aprovar un Govern socialista (el darrer de Zapatero). No s'ha recordat de dir que el va aprovar l'expresident Camps, i que l'anterior model, que encara era més injust amb el País Valencià, no solament el va aprovar un govern popular (el d'Aznar), sinó que ¡el va proposar l'expresident Zaplana!

Intersindical Valenciana s'ha oferit a ser la primera organització a donar suport al president de la Generalitat si aquest agafava seriosament la tasca de representar el nostre país i demanar allò que és just, no solament per al personal al servei de la Generalitat, sinó per a la gent que viu a les terres valencianes.

El Sindicat ha recordat al conseller que se li havia demanat la reunió pel conjunt dels sindicats amb una sèrie de punts:

Comissió de seguiment de la Incapacitat Transitòria (baixa o IT): la propera setmana es constituirà la comissió.

Eliminació de les mesures del Decret-llei 1/2012, del Consell, que afecten el personal interí docent i de l’Administració del Consell, i Compensació de la supressió de la paga extra amb l’eliminació de les retallades a la carrera i desenvolupament professional del personal sanitari, els sexennis del personal docent i introducció de la carrera professional per al personal de l’Administració del Consell: el conseller ha al·legat que ell va oferir un acord que incloïa la compensació si hi havia més retallades i que es va rebutjar.

Aquell acord va ser el que es va rebutjar en referèndum; el que no ha dit el conseller és que no s'aplicava si els ingressos de la Generalitat no tenien una evolució favorable, cosa que el mateix conseller ha començat la reunió explicant que no havia estat així, sinó tot el contrari. Per tant, encara que s'haguera signat l'acord, ara ens diria que no és possible complir-lo. No hi ha pitjor mentida que una veritat a mitges.

Cobrament dels 44 dies meritats de la paga extra de desembre de 2012 del personal funcionari i estatutari i dels 15 dies del personal laboral: ha respost que la Generalitat farà el mateix que faça l'Estat. Intersindical li ha recordat que nosaltres sabem que ells saben que van a perdre els recursos que es presenten al respecte, i que així els ho han dit els informes que manegen, tant els propis com els de la Defensora del Poble. El Sindicat ha anunciat un allau de recursos contenciosos administratius per demanar el pagament d'eixos dies.

2. Designació dels representants de la Comissió de Control del Pla de Pensions per als empleats de la Generalitat

En aquest punt, s'han limitat a llegir la nova composició, una vegada tant els sindicats, en representació del personal, com l'Administració, havien designat prèviament els seus representants. L'Administració, per cert, ha tornat a nomenar alts càrrecs, titulars de secretaries autonòmiques i direccions generals. Sense voler prejutjar les intencions de les persones nomenades, l'experiència anterior no fou l'adequada, com ja hem explicat, ja que els anteriors titulars no mostraren mai gens d'interés en l'assumpte i desaparegueren del mapa una vegada cessats. Per tant, haurem d'estar a veure què passa. Us mantindrem informats.

Altres qüestions tractades en la mesa general

Personal orientador del Servef:

Segons el conseller, si vénen els fons finalistes, seguiran, si no, no. Tanmateix, després s'ha corregit per a dir que en els Pressuposts estan previstos poc més de 4 milions d'euros per a eixe personal, la qual cosa fa suposar que seguiran en 2013. Això confirmaria les darreres informacions de la direcció del Servef a la junta de personal respectiva. No obstant això, esperarem a veure el projecte publicat per a confirmar-ho.

Segons el conseller, la COPASESA (Comissió Paritària de Seguretat i Salut, la no convocatòria de la qual ha suposat una denúncia sindical conjunta a la fiscalia i a la Inspecció de Treball) es reunirà el 9 de novembre. Segons el Secretari Autonòmic d'Administració Pública, es tractarà, entre d'altres qüestions, de la informació generada pel pla d'absentisme.

Ofertes públiques:

Properes Meses Generals:

El conseller ha anunciat una mesa en desembre per a tractar l'acord final sobre permisos sindicals, aquell acord signat en setembre -excepte per Intersindical Valenciana- que es va quedar a mig negociar i del que a hores d'ara no se'n sap res.

Eixa mateixa mesa general, o potser un altra, tractarà sobre els resultats dels plans d'estalvi energètic i sobre l'absentisme.

Comissió de formació:

Es reunirà després que es reunisca la comissió de l'Estat per a repartir els fons destinats a formació. S'anuncia una important reducció.

MANIFESTACIÓ

VALENCIA, PLAÇA DE SANT AGUSTÍ

DIMECRES, 31 D'OCTUBRE, 19H

Per la derogació de la reforma laboral i contra les retallades socials


26 d'octubre

>> HUI, A PESAR DE LA PLUJA

Divendres negres: manifestacions

Continuarem concentrant-nos a les portes dels centres de treball de 10.00 a 10.30 hores, i al mateix temps es convoquen diferents manifestacions a València.

Els i les empleats i empleades públics de la Generalitat estem farts que se'ns tracte de forma despòtica, i se'ns humilie cada divendres mitjançant el BOE i el DOCV, sacrificant les nostres escasses condicions de treball.

Els sindicats presents en la Mesa Sectorial, UGT, CCOO, CSI-F i INTERSINDICAL VALENCIANA convoquem la concentracions i manifestacions:

Recorregut de les manifestacions a València, divendres 26 d'octubre, de 10 a 10:30h.

Itinerari 1
C/ Amadeu de Savoia (Ajuntament nou -tabacalera), C/ Naturalista Rafael Cisternes, C/ Misser Mascó, C/ Doctor Moliner, Av. Blasco Ibáñez, Av. Suècia, C/ Misser Mascó i Amadeu de Savoia, fins al punt de partida.

Itinerari 2
Pl. Ajuntament (casa consistorial), C/ Sang, C/ Garrigues, Av. Baró de Carcer, Pl Sant Agustín, parada en Guillem de Castro, en la porta de la Delegació del Ministeri Hisenda C/ San Pablo, Av. Marques de Sotelo, Pl Ajuntament.

Itinerari 3
PROPs, C/ Gregori Gea, C/ Professor Beltrán Báguena, C/ Joaquim Ballester, Av Campanar i retorn als PROPs.

Itinerari 4
Pl. Manises, C/ Cavallers, Pl Mare de Déu, C/ Micalet, Pl Reina, Pl Arquebisbe, C/ Palau, C/ Almodí i Pl Mare de Déu.

Itinerari 5
Eixida des de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient al C/ Francisco Cubells, C/ JJ Domine fins a Edifici del Rellotge.


Convocada la Mesa General sobre les retribucions de 2013

El conseller d'Hisenda ha convocat reunió de la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral, el proper dilluns, 29 d'octubre, a les 12:30 hores, amb el següent ordre del dia:

1. Retribucions 2013

Com us vam informar recentment, Intersindical Valenciana, junt a la resta de sindicats, havia demanat la convocatòria de la Mesa General. En el següent enllaç teniu les peticions sindicals, centrades en les retribucions, el personal interí i les baixes: Petició sindical de Mesa General

2. Designació dels representants de la Comissió de Control del Pla de Pensions per als empleats de la Generalitat

Aquest punt deriva d'una clavada de pota de la Generalitat: va nomenar com a representants seus titulars alts càrrecs de l'anterior legislatura, que ara han estat tots cessats i que, en tot cas, no mostraren mai gens d'interés en l'assumpte, de forma que feien acudir a les reunions als seus suplents, companyes i companys funcionaris, als que no deixàven decidir per si mateixos, però que carregaven amb la responsabilitat. Ara, amb la renovació, la intenció és solucionar eixos problemes amb membres permanents.


25 d'octubre

> Mobilitzacions

Intersindical Valenciana convoca Vaga General el 14N

Intersindical Valenciana ha decidit convocar la Vaga General. Ho ha decidit després de convocar la seua afiliació i els seus òrgans sindicals. Ho hem fent seguint el nostre model participatiu i assembleari. La decisió d’aquells ha estat favorable a la convocatòria.

La vaga general és l'instrument més potent de la classe treballadora per aconseguir canvis

La vaga general és l’instrument més potent de la classe treballadora per aconseguir canvis en les polítiques socials i econòmiques i el moment social i polític justifica la convocatòria. Ara, totes i tots, afiliades i afiliats als diferents sindicats de la Intersindical Valenciana, treballadores i treballadors, pensionistes, persones aturades i el conjunt de la ciutadania hem de treballar per organitzar-la en tots els àmbits de la societat i aconseguir que aquesta siga un èxit que obligue el govern a rectificar i a canviar la seua política per altra que servesca els interessos del conjunt de la classe treballadora i la ciutadania.

[Llegir més... ]

> Intersindical Valenciana, UGT, CCOO i CSIF

Assemblees conjuntes sobre les negociacions i les lleis de pressupostos

Ordre del dia:

  1. Informació de la situació actual: Temes tractats en la Mesa de Negociació.
  2. Lleis de Pressuposts.
  3. Fase de Mobilitzacions.
  4. Precs i preguntes.
ASSEMBLEES A VALÈNCIA Hora
DIJOUS 25 D'OCTUBRE Conselleria d'Agricultura
Conselleria de Justícia i Benestar Social
Saló d'Actes de C. Agricultura
14.30 h
  CONSELLERIA DE SANITAT
SALÓ D'ACTES
14.30 h
DILLUNS 29 D'OCTUBRE PROP I 14.30 h
  PROP II 14.30 h

> Alternatives

Intersindical dóna suport a les protestes ciutadanes contra els Pressupostos

Intersindical Valenciana dóna suport a les mobilitzacions convocades per diversos col·lectius socials i plataformes contra els Pressupostos Generals de l’Estat per 2013.

rodea presupuestos

Aquestes entitats i plataformes han decidit convocar accions de protesta al carrer per fer patent el rebuig ciutadà a uns pressupostos que continuen expoliant les treballadores i treballadors i el conjunt de la ciutadania.

[Llegir més... ]
24 d'octubre

> Mobilitzacions

La Cimera Social convoca Vaga General per al 14N

El passat 19 d’octubre es va celebrar la 4a Cimera Social, de la qual forma part Intersindical, on es va anunciar públicament i davant els mitjans de comunicació la convocatòria d’una nova Vaga General per al proper 14 de novembre a tot l’Estat Espanyol.

La Vaga General coincideix amb una jornada de lluita europea

El suport a la Vaga General va ser unànime per part de les més de 150 organitzacions que componen la Cimera Social. Aquesta convocatòria coincideix amb una jornada de lluita Europea.

[Llegir més... ]

> Mesa General de la Funció Pública

Intersindical Valenciana demana la convocatòria de la Mesa General

Intersindical Valenciana, junt a la resta de sindicats, ha demanat la convocatòria de la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat Valenciana.

Intersindical Valenciana i la resta dels sindicats han demanat una convocatòria urgent d’aquesta per tractar sobre assumptes importants per al conjunt del personal que treballa a la Generalitat Valenciana. Aquests temes són:

1. Constitució de la comissió sobre Incapacitats Temporals acordada en la Mesa General del 27 de setembre de 2012.

2. Situació del personal interí docent i de l’Administració del Consell: eliminació de les mesures del Decret-Llei 1/2012, del Consell, que els afecten.

3. Retribucions:

Intersindical Valenciana espera que la Generalitat Valenciana convoque la Mesa General per obrir un veritable procés de negociació que suspenga els efectes del Decret-Llei 1/2012 i altres que han anat aprovant tant el govern valencià com l’espanyol.


22 d'octubre

> Caps de servei per concurs

Una sentència anul·la el cessament d'una cap de servei per concurs

Una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de València ha anul·lat el cessament d'una cap de servei que va obtindre el seu lloc de treball per concurs.

La sentència deixa clar que es va crear un lloc de treball paral·lel amb les mateixes funcions, però provist per lliure designació, amb l'únic propòsit de cessar la persona titular.

Recordareu que ara fa un any va començar el procés de remoció d'una quarentena de caps de servei que havien obtingut el seu lloc per concurs. No aprofitaren de res les al·legacions de les persones interessades ni de les juntes de personal -que han d'informar obligatòriament-. Es va cessar sistemàticament a totes les persones.

Amb aquesta sentència s'inicia el regitzell de sentències dels diferents procediments judicials. És de primera instància, per la qual cosa és de suposar que la Generalitat la recorrerà, però des d'Intersindical Valenciana felicitem la persona interessada i estem convençuts que la resta de companyes i companys també guanyaran els seu judicis i que el TSJ confirmarà eixes sentències.


Homenatge a Alfons Cucó en el desè aniversari de la seua mort

La plataforma cívica Valencians pel Canvi i el Fòrum de Debats de la Universitat de València organitzen un acte d’homenatge a Alfons Cucó, en el desè aniversari de la seua mort.

Cucó va ser un dels fundadors de Valencians pel Canvi i catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de València. L’acte se celebrarà a les 19:30 hores de dimecres dia 24 d’octubre, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

Tota la informació a: http://valencianspelcanvi.net


19 d'octubre

>> AVUI, DIVENDRES NEGRE

Nova etapa dels divendres negres: manifestacions davant Hisenda

S'inicia una nova etapa dels divendres negres, en rebuig a les mesures del Govern de Mariano Rajoy, i del Govern de la Generalitat Valenciana. Continuarem concentrant-nos a les portes dels centres de treball de 10.00 a 10.30 hores, i al mateix temps es convoquen diferents manifestacions a València.

Els i les empleats i empleades públics de la Generalitat estem farts que se'ns tracte de forma despòtica, i se'ns humilie cada divendres mitjançant el BOE i el DOCV, sacrificant les nostres escasses condicions de treball.

Els sindicats presents en la Mesa General, UGT, CCOO, CSI-F i INTERSINDICAL VALENCIANA convoquem la concentracions i manifestacions:

Recorregut de les manifestacions a València, hui divendres dia 19 d'octubre, de 10 a 10:30h.


CONCENTRACIONS DAVANT EL MINISTERI D'HISENDA

Hui, divendres 19, a les 10:30h, la Plataforma Valenciana Sindical i d'Associacions Professionals d'Empleades i Empleats Públics realitzaran una concentració enfront de les Delegacions del Ministeri d'Economia i Hisenda de les tres capitals, com a protesta davant les noves retallades anunciades pel govern central en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2013.

> Sentència d'STAS-Intersindical Valenciana

Anul·lats novament els nomenaments de directors/es de Parcs Naturals

Una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de València ha anul·lat els nomenaments de Directors i Directores dels parcs naturals valencians de setembre de 2011, després de les darreres eleccions.

Amb anterioritat, el Sindicat ja havia obtingut una altra sentència en el mateix sentit, dels directors nomenats en la legislatura passada, però no és ferma, en haver estat recorreguda en apel·lació per la Generalitat.

Lluny d'aplanar-se davant la contundència de la primera sentència, la Generalitat va nomenar novament els directors i les directores de Parcs Naturals en setembre de 2011, després de les eleccions de maig. EIxos nomenaments són els que el jutjat ha anul·lat novament.

El motiu pel qual els nomenaments han estat anul·lats és perquè els directors i les directores de Parcs Naturals no són llocs directius ni funcionarials, sinó eventuals però, en realitat, tenen funcions de direcció corresponents a personal tècnic funcionari.


Intersindical Valenciana demana canvis en la normativa dels moscosos

Intersindical Valenciana ha demanat el dijous 18 mitjançant un escrit dirigit a la Direcció General de Recursos Humans (Funció Pública), que elabore una circular que aclarisca que els dies de lliure disposició de 2012 es podran gaudir fins el 15 de gener de 2013.

Intersindical Valenciana entén que la Direcció General de Recursos Humans de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública ha de comunicar a tot el personal el criteri a seguir quant al gaudi dels assumptes propis corresponents a 2012, i no deixar a criteri de cada Sotssecretaria.

La normativa valenciana és molt clara: el Decret 175/2006, article 38.1, determina que “Cada any natural, i fins al dia 15 de gener de l'any següent, es podrà gaudir de fins a 6 dies per assumptes propis o particulars…”. En conseqüència, encara que s'haja reduït el nombre de dies d'assumptes propis, la normativa quant al seu gaudi no ha canviat, i han de poder-se gaudir els corresponents a 2012 fins al 15 de gener de 2013.

Dies de vacances solts

Així mateix, Intersindical ha demanat la convocatòria d'una Mesa Sectorial per a modificar el Reglament de Condicions de Treball (Decret 175/2006), per a permetre que un nombre de dies de vacances es puguen gaudir separadament de la resta.

La Generalitat pot prendre mesures que palien en part les conseqüències perverses de la nova normativa. La proposta consisteix a permetre que un nombre determinat de dies de vacances puguen ser gaudits amb el mateix règim que els dies de lliure disposició. Així, res no obsta per a que fins a set dels 22 dies hàbils de vacances es puguen gaudir d’eixa manera, tot mantenint l’obligació de gaudir els altres quinze en períodes d’almenys set dies naturals.


17 d'octubre

> Intersindical Valenciana, UGT, CCOO i CSIF

Assemblees conjuntes sobre les negociacions i les lleis de pressupostos

Els quatre sindicats de la Mesa Sectorial de la Funció Pública han convocat assemblees a partir de hui, amb el següent ordre del dia:

  1. Información de la situación actual: Temas tratados en la Mesa de Negociación.
  2. Leyes de Presupuestos.
  3. Fase de Movilizaciones.
  4. Ruegos y preguntas.

De la resta de ciutats i conselleries, s'informarà més endavant:

ASSEMBLEES A VALÈNCIA Assemblea Hora
DIMECRES 17 D'OCTUBRE CONSELLERIA D'INFRAESTRUCTURES (COPUT)
AV. BLASCO IBAÑEZ 50. SALÓ D'ACTES
14.30 h
  SERVEF (SSCC)
NAVARRO REVERTER. SALA DE PREMSA
14.30 h
DIJOUS 18 D'OCTUBRE CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT
C/ Francisco Cubells, 9. SALÓ D'ACTES
14.30 h
  CONSELLERIA DE PRESIDENCIA C/ JURISTES, 10 14.30 h
DIVENDRES 19 D'OCTUBRE COMPLEX EDUCATIU DE CHESTE 11.00 h

> Mobilitzacions

El referèndum reivindica la dignitat de la ciutadania

Dilluns, 15 d’octubre, va tindre lloc l’acte de presentació de la Comissió Promotora del Referèndum promoguda per la Cimera Social

El paranimf de la Universitat Complutense de Madrid va acollir la presentació de la Comissió Promotora del Referèndum promoguda per la Cimera Social -que integra més de 150 organitzacions- davant un auditori en el qual han intervingut com a representants de la Comissió, Carlos Berzosa, Màximo Pradera i Almudena Grandes, que ha estat l’encarregada de llegir la carta que remetrà a Mariano Rajoy exigint la celebració de la consulta.

[Llegir més... ]

La Cimera Social ha posat en funcionament el web http://www.exigimosunreferendum.org perquè la ciutadania puga signar la petició de convocatòria de la consulta.


> Retallades

La Defensora del Poble no recorrerà el RDL 20/12, de retallades, de Rajoy

La Defensora del Poble, Soledad Becerril, ha decidit no recórrer el Reial Decret-llei 20/2012, del Govern Central, que retalla diverses prestacions i drets laborals, entre els que es compta la supressió de la paga extra de desembre, la reducció de vacances i moscosos i l'empitjorament del règim econòmic de les baixes mèdiques.

Els arguments els podeu trobar en la nota de premsa en la web de la Defensora del Pueblo: www.defensordelpueblo.es

D'altra banda, l'estudi del RDL 20/2012, de 13 de juliol, ha donat lloc a una sèrie de Recomanacions sobre diverses matèries que la Defensora del Poble ha dirigit a diversos departaments del Govern, per a millorar la seua aplicació.

Pel que fa a la paga extra de desembre, fa dues recomanacions: que es pague el que s'ha meritat entre l'1 de juny i el 14 de juliol, i que s'aclarisca de quina manera s'aplicarà el que no es pague als plans de pensions o assegurances amb contingència de jubilació, doncs hi ha sectors de les administracions que no tenen eixos instruments i, a més, no queda clar que es tornarà a cada persona el que se li deixa de pagar ara:


15 d'octubre

> Mobilitzacions

La Cimera Social es reunirà hui dilluns 15 d'octubre

La Cimera Social del País Valencià es reunirà el proper dilluns 15 d’octubre, a les 18 hores, al Centre Octubre (C/ Sant Ferran de València) per tractar sobre les propostes del Referèndum, la possible convocatòria de Vaga General i el calendari de mobilitzacions.

La Cimera Social, que està formada per sindicats, plataformes i diverses entitats, es va constituir per organitzar un moviment d’oposició i mobilització contra les retallades aprovades pels governs de Rajoy i Fabra. Entre les actuacions realitzades està la Marxa a Madrid del passat 15S i les concentracions a diverses localitats el 7 d’octubre.

[Llegir més... ]

> Llibertats Públiques

Constitució de València Laica-Europa Laica

Europa Laica és una organització defensora dels principis del laïcisme, que passa per la construcció de un Estat laic, que garantesca la llibertat de pensament i de consciència i els drets cívics universals, així com la desaparició de tot tipus de privilegis de les corporacions religioses.

Recentment Europa Laica va presentar milers de signatures al Congrés dels Diputats perquè l'Església Catòlica pague l'IBI i no se li finance el culte i el clergat a través de l'IRPF. Des de fa uns dies s'ha llançat una renovada Campanya "Per una Escola Pública Laica: Religió fora de l'escola", en moments en què l'Ensenyament està sent espoliat i una nova reforma del sistema educatiu s'ha de debatre al Parlament.

Pots sumar-te a aquesta Campanya a través del link: Per una escola pública laica

El dimarts 16 d'octubre a les 19.00 hores, a la Societat Coral el Micalet, (c / Guillem de Castro, 73, València), hi haurà una tertúlia-debat i la constitució del Grup territorial València Laica-Europa laica

Assistirà el president d'Europa Laica, Francisco Delgado, i les coordinadores d'Europa Laica València, Cristina Escrivà Moscardó i Raquel Ortiz Piñero.


> Foro de Vida Independent i Divertad

La Generalitat propicia l'abandonament de 48 persones amb diversitat funcional

El passat 20S 4 activistes del Foro de Vida Independent i Divertad es tancaren en la representació de la Comissió Europea a Espanya, a l'espera d'un gest per part de les 4 màximes autoritats europees en resposta als escrits que se'ls dirigien.

Esencialment, se solicitaba que els fondos que les institucions europees concedeixen als països que els precisen foren condicionats a què en primer lloc s'atenga amb ells les necessitats de les persones que necessiten assistència personal per a desenvolupar les activitats que els permeten viure en els seus domicilis, comptant amb el suport i recursos necessaris per a viure inclosos dins de la comunitat i evitant l'institucionalització i el apartament. I amb un nivell de dignitat que no faça avergonyir-se en un futur als europeus.

[Llegir més... ]


11 d'octubre

> País Valencià

Un 9 d’octubre reivindicatiu

Protestes laborals i nacionals han tingut lloc al llarg del 9 d’Octubre que s’ha commemorat enguany
.

Enguany el 9 d’Octubre ha estat força reivindicatiu. Pel matí, treballadores i treballadors de RTVV en vaga, personal de FGV contra l’ERO i professorat interí han protestat al llarg de la processó cívica. El personal de RTVV vestit de color roig en la mateixa Plaça de l’Ajuntament de València, al costat de les unitats mòbils de RTVV i sota la seu de la Intersindical Valenciana on es desplegava una gran pancarta amb el lema: “RTVV en vaga”. El personal de FGV amb samarretes grogues, als peus de l’estatua de Francesc de Vinatea, protestant contra l’ERO que pretén acomiadar a més d’un terç de la seua plantilla. El professorat interí, de verd, amb cartells i carmanyoles, un arma de destrucció massiva de la salut de l’alumnat valencià, en la Plaça de la Reina, el Parterre i en Barques, cridant per millorar l’educació pública i la contractació de més professorat.

[Llegir més... ]

En lloc de divendres negre, dijous per la discapacitat

Aquesta setmana no hi haurà divendres negre, per ser la festa de la Mare de Déu del Pilar, patrona d'Aragó. Tanmateix, les persones que treballeu pel centre de València podeu acostar-vos a fer costat a la Mesa per la Discapacitat

La Mesa per la Discapacitat, que coordina les persones afectades pels impagaments i les retallades al sector d'atenció a les persones amb diversitat funcional, convoca:

La mesa per la discapacitat convoca una massiva concentració
8 d'octubre

9 d'octubre

Volem decidir

Les valencianes i valencians tornem a commemorar un 9 d’octubre. Però enguany no estem per celebracions ni festes, sinó per denunciar les polítiques antisocials i antivalencianes dels governs de Rajoy i Fabra, que ataquen directament a la majoria del poble valencià, a les persones nouvingudes i als fonaments del nostre autogovern. Són unes polítiques que afavoreixen l’1% de la població, mentre se sotmet a l’altre 99%, a les persones i al país, a un espoli brutal.

En els programes electorals que van dur a la majoria a Camps, succeït després per Fabra, i Rajoy no figurava cap menció a la privatització de la sanitat, les retallades en educació, l’acomiadament del personal públic ni la precarització de les seues condicions de treball. Prometien crear ocupació i fer polítiques que ens tragueren de la crisi.

Volem unes polítiques i polítics que servesquen la majoria de la ciutadania valenciana

La ciutadania va anar a les urnes sense saber quines eren les seues veritables intencions i, en un frau democràtic sense precedents, una vegada aconseguit el poder començaren, sense pausa però amb contundència, a desplegar unes polítiques contràries als interessos de les treballadores i treballadors, persones joves, dones, persones nouvingudes, pensionistes, aturades… de tots aquells i aquelles que ni han generat la crisi ni tenen que veure amb la desfeta financera que ara estem pagant totes i tots.

[Llegir tot l'article 9 d'octubre, volem decidir]
3 d'octubre

> Retallades

La Generalitat es carrega la negociació col·lectiva mentre fa desaparèixer ens i empreses públiques

La Generalitat no ha sabut explicar en la Mesa Sectorial celebrada hui els motius de la reestructuració en els ens, empreses i fundacions públiques, més enllà de la necessitat de retallar despeses. Ha donat en el mateix moment de la reunió un esborrany de decret llei, que no ha pogut ser estudiat ni negociat ni en temps ni en forma.

El Decret Llei, del qual només van facilitar un resum en el moment de la convocatòria, s'ha donat per tancat i sens possibilitat d'esmena, la qual cosa significa que la reunió de hui ha estat un paripé de negociació, en la qual ha brillat per la seua absència la "bona fe" que ha de presidir les negociacions. El decret l'aprovarà el Consell en la seua reunió de hui

Intersindical Valenciana, com la major part dels sindicats, ha rebutjat el decret llei, per la forma i pels múltiples dubtes del fons. No queda clar en absolut quin serà el destí de les persones que treballen en els diferents ens de dret públic, empreses de capital públic i fundacions que es refonen o desapareixen.

Tan sols un magre consòl per a les persones que tenen la condició de funcionàries de carrera o laborals fixes de l'Administració de la Generalitat, ja que aquestes sempre podran tornar a un lloc en alguna conselleria. De la resta, no se sap/no contesten.


3 d'octubre

> Retallades

Convocada la Mesa sectorial per a tractar sobre la reorganització dels Instituts públics

La Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques ha convocat Mesa Sectorial per al dijous, per a tractar sobre les conseqüències per al personal públic de la desaparició de l'Institut Valencià de la Música, de l'Institut de Cinematografia "Muñoz Suay" i del Consell Valencià de l'Esport.

Dijous, 4 d'octubre del 2012, es celebrarà Mesa Sectorial de la Funció Pública amb un únic punt en l'ordre del dia:

1- Incidència del Projecte de Decret llei, del Consell, de Mesures de Reestructuració i Racionalització del Sector Públic Empresarial i Fundacional de la Generalitat en relació amb el personal funcionari de l'Administració de la Generalitat.

Podeu descarregar-vos el document de treball que ens han enviat de la nostra pàgina web: Resum Decret Llei


> Violència cap a les dones

Concentració contra la violència masclista

Hui dia 3, com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració contra la Violència cap a les Dones, a la qual s'adhereix Intersindical Valenciana.

“Seguint la dada percentual de denúncies falses en relació al nombre total de denúncies interposades, en l'any 2011, segons dades del CGPJ foren 134.002. Per tant, les possibles acusacions i denuncies falses comprengueren, a data de hui el 0,0141 por 100.”

(Memòria 2012 de la Fiscalia General de l'Estat, cap. III, 7.1 Fiscal de Sala Delegada Coordinadora contra la violència sobre la dona)

Que no t'enganyen: no hi ha denuncies falses, hi ha una realitat de dones maltractades, víctimes d'una violència masclista que ni minva, ni s'atura. Per això, ACUDEIX a mostrar el teu rebuig!

CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, TOTES LES MANS SÓN NECESSÀRIES

Telèfon d'ajuda a les víctimes de maltractaments: 016


Intersindical Cultura i Societat Coral El Micalet > Club de lectura

Trobades de lectures amb els autors i autores

Hem triat unes novel·les en les quals la ciutat de València és present, un poemari i una obra de teatre. L’activitat està oberta a totes les persones que hi vulguen participar i, si és possible, s’hagen llegit el llibre. Els encontres tindran lloc a la Biblioteca del Micalet (carrer Guillem de Castro, 73, de València).

Parlarem de l'obra següent:

3 d’octubre, EL MUT DE LA CAMPANA, de Josep Lozano. Editorial Bromera.

[Llegir més... ]

Llig l'esdeveniment al Facebook


2 d'octubre

> Retallades

El Consell aplica amb tota cruesa el RDL de Rajoy

El DOCV ha publicat el Decret Llei 6/2012, de 28 de setembre, del Consell, de desplegament i aplicació de les disposicions incloses en el títol I i disposicions concordants del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per a garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

Intersindical Valenciana ha valorat que la feblesa política i la submissió del president Fabra davant el Govern de Rajoy castiga el personal de la Generalitat en fer recaure sobre ell una part important de les retallades del Consell.

Igualment, considera que el Consell aplica amb tota la cruesa el RD de retallades de Rajoy.

DECRET LLEI 6/2012, de 28 de setembre, del Consell, de desplegament i aplicació de les disposicions incloses en el títol I i disposicions concordants del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per a garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat


> Mesa General

Publicat l'acord sobre drets sindicals

El Consell va aprovar divendres i s'ha publicat dilluns 1 d'octubre l'Acord de 28 de setembre de 2012, del Consell, pel qual es ratifica l'acord de la Mesa General de Negociació, sobre drets sindicals, representació, negociació i acció sindical

.

Sobre l'opinió d'Intersindical al respecte, punxa ací.


> DOCV

Publicat el calendari laboral per a 2013

El Consell va aprovar divendres i el DOCV ha publicat hui el Calendari Laboral per al País Valencià en 2013

Incomprensiblement, el 18 de març serà festa autonòmica, sota la denominació "dilluns de Falles" (1). No sabem perquè s'intervé en una festa local com les Falles i no es fa festa autonòmica el Dijous Sant (2), o Sant Joan, que està fortament arrelada en molts pobles i ciutats, no solament a Alacant, per exemple. O anar rotant i fer un any un festiu de la Magdalena, que el presi és de Castelló, i allí també tenen dret a una festa autonòmica ni que siga de tant en tant!

En fi, que les festes l'any que ve seran les següents, entre les estatals i les autonòmiques:

(1) Eixe dia l'Esgésia Catòlica -i potser l'ortodoxa, però utilitzen encara el calendari julià per a les festes-, celebra a: Ciril de Jerusalén, Bisbe i Doctor de l'Església, Anselm II de Lucca, Bisbe, Eduard el Màrtir, Rei d'Anglaterra, Salvador d'Horta, Franciscà Profés, Celestina de la Mare de Déu (Mariana) Donati, Beata, i Marta (Amada Adela) Le Bouteiller, Beata

(2) Els més vells i les més velles recordareu que "Tres jueves hay en el año que relucen más que el sol: Jueves Santo, Corpus Christi y el día de la Ascensión"

DECRET 142/2012, de 28 de setembre, del Consell, pel qual es determina el calendari laboral d'aplicació en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana per a l'any 2013