Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / octubre 2011


28 d'octubre

MESA GENERAL DE LA GENERALITAT

Congelació salarial en 2012, promesa de carrera en 2013 i negociació de l'horari

Dimecres passat, com ja us vam anunciar, es va reunir la Mesa General de Negociació del personal funcionari, estatutari i laboral, per tal de tractar sobre el Capítol I de la Llei de Pressuposts de la Generalitat per a 2012.

Com ja sabíem, van a congelar-nos el sou novament. Així, el Capítol I va a experimentar una reducció d'un 1,74%, repartit amb lleugeres variants en les diferents conselleries.

El conseller va voler sorprendre a la concurrència, potser per a llevar ferro a la congelació, tot anunciant que es començaria a cobrar la carrera prompte, arribant a afirmar que no descartava que fora en 2013. Sense llevar-li credibilitat a les bones intencions del conseller, cal recordar que fa just ara dos anys, la llavors consellera de Justícia i Administracions Públiques va assegurar solemnement que es cobraria la carrera el següent gener... per a sis mesos més tard dir que no se podia pagar, però que la culpa era de Zapatero.

Per tant, ja veurem què passa d'ací un any i escaig. Tant de bo es complisca el que diu el conseller, però no cal il·lusionar-se, ni molt menys condicionar cap altra cosa a eixe anunci.

Intersindical Valenciana va exposar que el personal pot tindre clar que l'època és difícil, però que vol tindre una perspectiva d'eixida, saber quan es va a recuperar el que s'ha retallat en 2010 i congelat en 2011 i 2012, la qual cosa suposa un 7,5% de mitjana.

També, en la línia de compensar al personal l'esforç que se li està exigint, el Sindicat va proposar al conseller la negociació de la racionalització d'horaris, per tal de tancar els edificis més prompte i més vesprades. Entenem que així estalviarà en despeses corrents la Generalitat i el personal podrà conciliar millor la vida professional i personal.

Doncs bé, el conseller va agafar el guant i va dir que en menys de tres mesos obriran la negociació al respecte. Cal no llançar les campanes al vol: no sabem què poden entendre en el Govern per "racionalitzar" horaris, però nosaltres ho tenim clar: menys vesprades en els centres burocràtics i menys temps morts en altres centres de treball.

Meses sectorials
Intersindical Valenciana va reclamar la convocatòria de les meses sectorials de Justícia i de Funció Pública, convocatòria anunciada com a imminent en l'anterior Mesa General de 6 de setembre. En el cas de la de Funció Pública, per a tractar, a més de l'assumpte dels horaris, la modificació del Decret 175/2006, per a incorporar la jornada d'estiu i els permisos nous i també per a tractar sobre el compliment de l'Acord de febrer de 2008 en el que refereix a la convocatòria de concursos.

El Consell congela el sueldo de los funcionarios para ahorrar 90 millones en 2012

Vela reduce el recorte de la masa salarial de la Generalitat al 1,74%

Vela anuncia una reducción del 1,7% en gastos de personal y el bloqueo de la oferta de empleo público

Hacienda congela los sueldos pero promete subirlos en 2013

El Consell congelará el sueldo a sus funcionarios y no convocará oposiciones en 2012

L'Àrea de la Dona va denunciar els anuncis de prostitució que ara retira la Generalitat

Declaracions en el diari Público sobre els anuncis de prostitució en els autobusos.

Vídeo del programa + Gente en TVE1, quasi al final.


25 d'octubre

MESA GENERAL DE LA GENERALITAT

La Generalitat vol congelar-nos el sou

S'ha convocat reunió de la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral, que tindrà lloc el dimecres 26 d'octubre de 2011 per la vesprada, amb el següent ordre del dia:

1. Capítol I pressupost 2012.
2. Precs i preguntes.

No us calfeu el cap: van a congelar-nos el sou novament. L'excusa és que com que no hi ha projecte de llei de pressupostos de l'Estat per a 2012, prorroguen el que els de 2011 deien respecte a les retribucions: un augment del 0%.

Tanmateix, els pressuposts de la Generalitat no són iguals que els de 2011. També els haurien de prorrogar, no?

El cert és que el Capítol I va a sofrir una disminució important. No sabem si del 4%, del 6% o del 10%, se suposa que per aplicació de les amortitzacions de llocs, la no cobertura de substitucions en Sanitat, la supressió d'unitats en Educació, etc. Dimecres us podrem informar del que han previst.

PROVES SELECTIVES OPE 2008

Puntuacions de la fase de concurs d'Ajudant de residència/serveis i personal conductor

La pàgina web de la Generalitat va publicar el passat divendres 21 les Puntuacions de la fase de concurs:

Ajudants residència/serveis

Personal conductor

Termini d'al·legacions
Les persones aspirants disposaran d'un termini de 10 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació dels acords, perquè formulen les reclamacions i esmenes que estimen pertinents en relació amb la baremació de mèrits. Fins el dia 3 de novembre.


21 d'octubre

COMUNICAT D'ETA

Intersindical es felicita de la decisió d’ETA de cesar definitivament l'activitat armada

Intersindical Valenciana acull amb satisfacció la decisió anunciada hui per ETA d’abandonar definitivament la lluita armada. El Sindicat espera que siga el primer pas per a, en un breu temps, aquesta es dissolga, entregue les armes i pose punt final a la seua activitat.

No cap dubte de què la “declaració d’Aiete” ha contribuït a donar un pas per a la solució del conflicte basc. Reconeguem així mateix la utilitat de la mediació internacional.

Hui es tanca una època marcada pel dolor. La nova etapa ha de ser sostinguda i dirigida per agents sindicals, socials i polítics, és a dir, per la societat i els seus legítims representants.

Esperem que tots els agents implicats: ETA, Govern basc, Govern espanyol i els partits polítics, assumisquen la responsabilitat que els pertoca i que, uns amb la dissolució i assumpció de responsabilitats, i els altres amb generositat, amb un diàleg sense condicions i per vies democràtiques,sàpiguen estar a l’altura del que el poble basc i el conjunt de pobles de l’Estat espanyol esperen.

Intersindical Valenciana es reafirma en el compromís que sempre ha mantingut amb la pau i la solució al conflicte en Euskal Herria, de la mà del seu referent basc, l’STEE-EILAS.


20 d'octubre

DESPRÉS DE LES DIRECCIONS GENERALS  I ELS ROF

Intersindical recorre els nomenaments del personal eventual de la Generalitat

Intersindical Valenciana ha recorregut els nomenaments del personal eventual de les diferents conselleries i de la presidència de la Generalitat.

Els motius són, fonamentalment, el fet que la descripció dels llocs que fan eixos nomenaments impliquen l'exercici de funcions i competències que corresponen a persona funcionari.

Qüestió d'inconstitucionalitat
Menció a banda mereix el recurs contra els nomenaments del personal conductor, ja que el fet que aquest ara siga eventual està arreplegat en la nova llei de funció pública (LOGFPV), recolzada expressament per tots els sindicats excepte Intersindical Valenciana. Per eixe motiu, l'organització sindical s'ha vist obligada a presentar una qüestió d'inconstitucionalitat contra eixa clàusula de la llei.

Així mateix, els nomenaments dels directors i directores de Parcs Naturals també han estat recorregut, doncs entenem que eixos llocs han de ser ocupats per personal funcionari, no per personal eventual. Intersindical Valenciana en solitari va recórrer y va guanyar en primera instància una sentència que va anul·lar els anteriors nomenaments, sentència que va ser recorreguda per la Generalitat.

Cal recordar que Intersindical Valenciana va recórrer els nomenaments de les directores i directors generals i de les sotssecretàries i sotssecretaris que no són personal funcionari de carrera, per infracció de la LOFAGE, en relació amb la Llei 5/83. Igualment, a finals de setembre es van recórrer els Reglaments Orgànics i Funcionals (ROF) de les diferents conselleries, com ja vam informar.

Intersindical Valenciana, com sempre, lluita sense concessions pels drets del personal funcionari i pels serveis públics.


19 d'octubre

FINS EL 25 D'OCTUBRE

Publicades les borses de treball per a personal funcionari interí

El DOCV de 13 d'octubre publicava les resolucions de convocatòria de les següents borses de treball per al nomenament de personal funcionari interí:
Enginyers/es de camins, canals i ports
Enginyers/es tècnic/ques industrials
Operador/a sistemes informàtics
Farmacèutics/ques
Arquitectes tècnics
El termini de sol·licituds està obert fins el dimarts 25 d'octubre.


17 d'octubre

Calendari de festius per a 2012

(BOE de 14 d'octubre de 2011)

6 de gener. Reis
19 de març. Sant Josep
6 d'abril. Divendres Sant
9 d'abril. Dilluns de Pasqua
1 de maig. Festa del Treball
15 d'agost. Assumpció de la Mare de Déu
9 d'octubre. Diada nacional del País Valencià
12 d'octubre. Mare de Déu del Pilar
1 de novembre. Tots Sants
6 de desembre. Dia de la Constitució
8 de desembre. Immaculada Concepció
25 de desembre. Nadal

A aquests festius cal afegir afegir dues festes locals, que determina cada municipi.
Ací no sobra ningú
Dimecres, la carpa es plantarà davant el Servef


13 d'octubre

A ALACANT I VALÈNCIA

Intersindical guanya les eleccions a Vaersa

Intersindical Valenciana ha guanyat les eleccions celebrades les dues darreres setmanes a l'empresa pública Vaersa, per als comités d'empresa d'Alacant i de València.

El resultat confirma la gran llavor que han dut a terme les seccions sindicals d'Intersindical Valenciana en aquests àmbits, sobretot si es té en compte que apenes tenen quatre anys d'existència. També confirma que les treballadores i treballadors no s'han deixat ensarronar pels cants de sirena de les candidatures impulsades des de la direcció de l'empresa.

Intersindical suma 229 vots, seguit per UGT amb 176, CCOO amb 143, i la ATV amb 131.

Els resultats han estat els següents:

Alacant

Candidatura
Vots
Delegats/des
STAS-Intersindical Valenciana
89
4
UGT
73
4
CCOO
41
3
ATV
25
2

València

Candidatura Vots Delegats/des
STAS-Intersindical Valenciana 140
4
CPAT
119
4
ATV
106
3
UGT
103
4
CCOO
102
4
USO
81
3
CSIF
30
1
UNITS I UNIDES PER UN #canviglobal

Manifestacions Globals 15-O

És el moment d'unir-nos. És el moment perquè ens escolten
Gent del món, aixequeu-vos!
Manifestacions Globals: 15-O, 18h
Alacant. Avinguda Maisonnave.
Castelló. Plaça Maria Agustina.
València. Plaça Sant Agustí.

United for Global Changes


10 d'octubre

UNITS I UNIDES PER UN CANVI GLOBAL

Intersindical Valenciana dóna suport a la convocatòria mundial del 15-O

El 15 d'octubre proper, sota el lema “Units per un canvi global”, persones de tot el món eixiran al carrer per a deixar ben clar- tal com diu el Manifest de convocatòria -que “No són mercaderia en mans de polítics ni de banquers”. Aquesta jornada de lluita mundial, fundada en bona mesura en la potència del Moviment del 15-M,  té a l'estat espanyol una de les seues principals arrels, però s'estén també per la major part d'Europa, arribant fins a Moscou; per Amèrica, a Estats Units, Mèxic, Brasil o Xile; i per altres parts del planeta, projectant-se fins i tot a ciutats de la Índia, del sud-est asiàtic i d'Austràlia.

El Moviment de la gent indignada va irrompre amb força el passat 15 de maig a l'estat espanyol, davant una situació de crisi global, a la qual ni el govern espanyol, ni el govern valencià, poden donar solució, ja que actuen com a titelles en mans dels grans poders financers i empresarials. El moviment del 15-M ha fet recuperar l'esperança a la gent treballadora i a la ciutadania, unint en la lluita a les noves i velles generacions, i assenyalant de manera molt clara quin ha de ser el camí per a eixir d'aquesta crisi i promoure una transformació profunda d'un sistema social malalt i corrupte: la mobilització i autoorganització de la classe treballadora i de la ciutadania, colpejades per una crisi que no han provocat.

Ara, aquesta convocatòria mundial del 15 d'octubre, representa una bona oportunitat per a que el moviment del 15-M torne a eixir amb força al carrer i continue el seu camí. Això resulta del tot necessari, tant per la situació general de la crisi, com pel fet de trobar-nos davant una nova i brutal ofensiva de retallades als serveis públics, estesa per tot l'estat.

Una convocatòria mundial apunta també al fet incontestable que les veritables solucions a la crisi global no podem imposar-les combatent només de manera aïllada, sinó que necessitem sumar forces, buscar eixides comunes i actuar tota la gent treballadora i colpejada per la crisi del món al mateix temps, com ja ho fan -i molt bé per cert- els poders econòmics i financers que ens la volen descarregar sobre les nostres esquenes.

Per totes aquestes raons la Intersindical Valenciana dóna el seu suport a la convocatòria mundial del 15 d'octubre i crida a les treballadores i treballadors i al conjunt de la ciutadania valenciana a participar en les diverses convocatòries previstes per a eixa data.

Manifestacions: 15-O, 18h
Alacant. Avinguda Maisonnave.
Castelló. Plaça Maria Cristina.
València. Plaça Sant Agustí.

REGLAMENTS ORGÀNICS I FUNCIONALS

Intersindical presenta els recursos contenciosos administratius

Com ja us vam anunciar, els serveis jurídics de la Intersindical Valenciana (STAS) han procedit a interposar els recursos contenciosos administratius contra els reglaments orgànics i funcionals (ROF) aprovats pel Consell en agost proppassat.

Els motius són, fonamentalment, la il·legalitat que suposa, al nostre entendre, que els ROF regulen el nivell administratiu, en loc de quedar-se en el nivell directiu regulats per la Llei de Govern valencià.

Pla de Formació per a l'ocupació de l'Administració Pública

Escola Sindical Melchor BotellaFEDAP (antiga AFCAP)   FEDAP

Matrícula oberta per als següents cursos, gratuïts i adreçats al personal funcionari de les diferents administracions públiques:

Per a registrar-te a l'Aula virtual       Per a matricular-te

Mitjançant el correu electrònic que ens faciliteu en la sol•licitud rebreu la comunicació d'admissió. Una vegada seleccionat o seleccionada, no assistir al curs sense renúncia (fins a 15 dies abans de l'inici), es penalitzarà en posteriors adjudicacions de cursos.

LA FORMACIÓ EN www.escolasindical.org7 d'octubre

9 D'OCTUBRE

La Generalitat i l'ocupació: una política fracassada

9 d'octubre

Enguany commemorem el 9 d'Octubre immersos en una crisi econòmica que abasta a amples capes de la ciutadania valenciana i dels nostres sectors productius. Una crisi generada pels especuladors financers que ha arrossegat a la major part de les economies europees i que ha servit d'excusa per destruir l'incipient estat del benestar que havíem conquerit i els drets socials, laborals i econòmics d'amples capes de la població.

Aquesta crisi ha afectat, de manera especial, el País Valencià, per les polítiques practicades per la Generalitat Valenciana. Unes polítiques basades en l'enriquiment ràpid; l'economia especulativa; la potenciació de sectors com la construcció i els serveis abandonant la industria o el camp; la manca d'inversions en investigació i innovació; el desmantellament del sectors públics... És a dir, el govern valencià ens ha portat a aquesta situació per la seua política social i econòmica. Una política fracassada que està condemnant a milers de valencianes i valencians a l'atur, la precarietat, la temporalitat o l'economia informal. La taxa d'atur al País Valencià se situa per damunt de la mitjana espanyola malgrat tindre transferides les competències en polítiques actives d'ocupació. Un atur que afecta greument a sectors socials com ara la gent jove que supera, amb escreix, el 50% de desocupació i que encadena contractes temporals mal remunerats per poder subsistir.

Per això, hui 9 d'octubre, diada nacional del País Valencià, no podem deixar de reivindicar unes altres polítiques nacionals, socials i econòmiques que servesquen per donar una resposta a la situació que travessem. Entre aquestes, considerem que cal aprofundir en l'autogovern, amb una assumpció de majors competències en totes les matèries, especialment en les que tenen a veure amb el món laboral. Nosaltres reivindiquem, entre altres mesures: un Marc Valencià de Relacions Laborals per poder dissenyar les polítiques laborals a casa nostra; una reforma del sistema de representació sindical per garantir una major participació de les treballadores i treballadors en la presa de decisions i per superar l'actual sistema que potencia el bisindicalisme; l'aprovació d'una Carta dels Drets Socials prevista en l'Estatut d'Autonomia i d'una renda social bàsica; la potenciació dels serveis públics per garantir els drets de la ciutadania i la creació d'ocupació en aquest moment de crisi o el corredor mediterrani com un element dinamitzador de la nostra economia i vertebrador del nostre país.

També reivindiquem, en aquesta diada nacional, avançar en la plena normalització de la nostra llengua en tots els espais socials. Una normalització que abaste l'educació, la sanitat, la justícia, els mitjans de comunicació, el comerç o els centres de treball. Des de la Intersindical Valenciana apostem per mesures concretes per aconseguir-ho: un sistema educatiu que tinga com llengua vehicular el valencià i que garantesca que tot l'alumnat domine, en acabar els seus estudis, la nostra llengua, el castellà i una o diverses llengües estrangeres; la modificació de la Llei de la Funció Pública Valenciana per incorporar el requisit lingüístic per l'accés a les administracions públiques i una RTVV pública, de qualitat i en valencià.

Finalment, fem una crida a totes les valencianes i valencians a eixir al carrer per participar en els diversos actes institucionals i reivindicatius que s'han convocat arreu del país per refermar la nostra identitat nacional i exigir el nostre dret a decidir sobre el nostre futur.

DAVANT LES COMUNICACIONS DE REMOCIÓ

Les remocions de caps de servei per concurs són il·legals

Els serveis jurídics d'Intersindical Valencia- Generalitat han començat a treballar les al·legacions a presentar per els i les caps de servei que tenen el seu lloc de treball per concurs i que han rebut la notificació de la intenció de la seua conselleria de remoure'ls del seu lloc de treball. La primera conclusió és que són clarament il·legals i que la posició contrària a les remocions té una clara defensa

Com ja hem dit en diverses ocasions, podeu comptar amb el suport del nostre servei jurídic. Podeu contactar amb nosaltres en els telèfons i seus que trobareu al peu d'aquest correu.

D'Intersindical Valenciana no podran dir que

Quan el PP va cessar els caps de servei,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era cap de servei
ACÍ NO SOBRA NINGÚ
5 d'octubre


COM A CONSEQÜÈNCIA DELS NOUS ROF

La Generalitat comença a notificar la remoció als i les caps de servei amb plaça per concurs

La Generalitat va començar ahir, 4 d'octubre, a notificar les expedients de remoció als i les caps de servei que tenen la plaça per concurs, després de la publicació dels Reglaments Orgànics i Funcionals (ROF) de les noves conselleries.

Com ja hem dit en diverses ocasions, no signeu res en conformitat, però sí podeu signar la recepció de la notificació. Si voleu, podeu comptar amb el suport del servei jurídic del nostre sindicat. Podeu contactar amb nosaltres en els telèfons i seus que trobareu al peu d'aquest correu.

Recordeu Martin Niemöller.

7 D'OCTUBRE

Jornada Mundial pel Treball Decent

El treball decent no és un privilegi. L'ocupació i les persones, davant de tot.

La Jornada Mundial pel Treball Decent és un dia de mobilització per a tots els sindicats en el món sencer. Cada any s'organitzen centenars d'activitats en centenars de països, en què participen milions de persones.

Des de 2008 la Confederació Sindical Internacional (CSI) ha organitzat el 7 d'octubre la Jornada Mundial pel Treball Decent (JMTD). És una jornada de mobilitzacions arreu del món: un dia en què tots els sindicats del món s'uneixen per promoure el treball decent. El treball decent ha de figurar en el centre de les accions dels governs per recuperar el creixement econòmic i construir una nova economia global que situï les persones en primer terme.

Intersindical Valenciana se suma a aquesta jornada reivindicativa i de lluita per millorar les condicions laborals de la classe treballadora en un moment en que la crisi està colpejant durament: atur, precarietat, temporalitat, reducció salarial, pèrdua de drets, reducció de les pensions....

Per això, us animem a les treballadores i treballadors a participar activament en aquest dia a través de totes les accions que es convoquen en el vostre centre de treball o localitat.

CONCENTRACIÓ

Contra la violència cap a les dones

Hui, 5 d'octubre, com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració contra la violència cap a les dones, a la qual s'adhereix Intersindical Valenciana. 

Concentració 20 hores, Ajuntament de València

ACUDEIX per tal de mostrar el teu rebuig a la violència masclista. Un atemptat contra els drets humans de les Dones!

Al País Valencià duguem set dones assassinades a mans de les parelles o exparelles. Malgrat això, sembla que el govern valencià no considera necessari el Centre Reina Sofía per a l'estudi de la violència, que acaba de suprimir. Com tampoc considera necessàries l'atenció o prevenció, ja que els diners destinats a aquests temes són només el 0,02% del pressupost. Tanmateix, el patró de la Fórmula 1 ha cobrat els 35 milions de euros sense cap problema, abans que ningú.