correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

OCTUBRE 2009

dll dm dc dj dv ds diu
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sumari

 
     
 

30/10/09

Comunicat conjunt de les organitzacions sindicals CCOO, CSI-F, IGEVA, STAS-Iv i UGT. Dificultats en la negociació de la cerrera professional.
 
 

28/10/09

El nou conseller no troba un moment per deixar de privatitzar. Concentració, una vegada més, a Medi Ambient. Concentració a Chiva en demanda d'una educadora o educador. No a la corrupció, Camps dimissió.
 
 

27/10/09

Convocada reunió tècnica de negociació. El Govern Valencià presenta dijous la seua proposta de carrera. STAS-Intersindical Valenciana obliga Vaersa a fer fixe el seu personal de vigilància.
 
 

21/10/09

El Govern Valencià es limitarà a complir amb la legislació bàsica i els acords firmats.
 
 

20/10/09

Dimecres, a les 17h, a la ciutat de la Justícia. Convocada Mesa General sobre les retribucions de 2010.
 
 

19/10/09

La revista de STEPV va ser també la nostra durant uns anys. L'Allioli compleix 30 anys. Publicada la resolució d'ajudes socials de 2007 per al personal laboral. 17 organitzacions s'adhereixen al comunicat. La sobirania alimentària i la defensa de la Mare Terra, vies per a lluitar contra la pobresa.
 
 

14/10/09

La Unió Europea decidirà  sobre els triennis del personal interí. Davant la grip A i l’estacional, Intersindical exigeix que la Generalitat assegure la substitució del personal.
 
 

13/10/09

Cursos de valencià per al personal empleat públic. Article a propòsit del 9 d'octubre.
 
 

7/10/09

El permís de paternitat, de quatre setmanes en 2011. Segon examen de les oposicions al grup D d'Administració General.
 
 

2/10/09

Presentat l'esborrany del Pla d'Igualtat. Comissions de servei, que no et conten contes.
 
     
     
     
 


COMUNICAT CONJUNT DE LES ORGANITZACIONS SINDICALS: CCOO CSI-F IGEVA  STAS-Iv  UGT

Dificultats en la negociació de la carrera professional

Ahir va tenir lloc una reunió de la Mesa Tècnica sobre Carrera Professional a la qual van assistir el Secretari Autonòmic d'Administracions Públiques i el Director General d'Administració Autonòmica. Era la primera trobada després de la Mesa General en la qual la consellera va assegurar el compliment íntegre de l'acord de 20 de febrer de 2008, i el motiu era fer-nos lliurament als sindicats de l'esborrany del Decret a partir del com hauria de produir-se la negociació.

El text és decebedor, doncs no incorpora cap de les aportacions plantejades de manera unànime pels sindicats en les quatre reunions de Mesa Tècnica celebrades fins el moment, i no obstant això estableix alguns plantejaments (quant a àmbit d'aplicació, terminis temporals i dates d'implantació, per exemple) inasumibles per la part sindical.

Concretament, hi ha un obstacle insalvable si l'administració no canvia de posició: l'encuadrament inicial. L'esborrany de Decret estableix una avaluació dels treballs realitzats fins a la data com requisit per al reconeixement del corresponent nivell de carrera professional. Per contra, els sindicats entenem que, en el moment de la implantació del sistema (1 de gener de 2010), ha de reconèixer-se a cada persona empleada pública el nivell de carrera que li corresponga en funció de la seua antiguitat; només a partir de l'entrada en vigor del Decret es pot exigir el compliment dels requisits de formació i avaluació de l'acompliment establits en ell. Així es va fer en Sanitat i així ha de fer-se també en Funció Pública, en compliment de l'acord signat i per respecte al treball del personal empleat públic.

En la reunió d'ahir no s'han mogut les posicions, però esperem que la representació de la conselleria comprenga la importància d'aquesta qüestió i convoquen una nova reunió per a desbloquejar la situació. Els sindicats estem disposats a posar tot l'esforç necessari per a dur a bon port la negociació, però sense renunciar a aquelles qüestions bàsiques que entenem incloses en l'acord de febrer de 2008. Per això anem a seguir treballant amb la unitat d'acció plasmada en la proposta conjunta dels cinc sindicats.

Informarem de les novetats que es produïsquen.

30 d'octubre de 2009.
 

 

 
 
El nou conseller no troba un moment per deixar de privatitzar

Concentració, una vegada més, a Medi Ambient

Com tots els darrers dimecres de mes, les seccions sindicals de STAS-Intersindical Valenciana i CAT us conviden a participar en la concentració que es durà a terme hui, dimecres 28 d'octubre, a les 10:30 hores, convocada per l'assemblea de treballadores i treballadors de la conselleria de Medi Ambient.

Més de dos mesos després d'haver estat nomenat, el nou conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge encara no ha trobat un moment per escoltar les reivindicacions d'aquestes seccions sindicals que li demanen que la conselleria deixe de privatitzar serveis.

Us esperem!!

Concentració a Chiva en demanda d'una educadora o educador

Un alumne de l'IES Marjana (Chiva) afectat per la miopatia de Duchenne, necessita atenció continua i només té assignats 30 minuts a la setmana. Per a denunciar l'actitud miserable de l'administració educativa envers l'alumnat mes vulnerable del sistema educatiu, s'ha convocat la següent:
 

CONCENTRACIÓ

30 d'octubre, 19 hores

Plaça Gil Escartí (porta de l'Ajuntament de Chiva)

 


"No a la corrupció, Camps dimissió"


Convocat pel Col·lectiu Contra la Corrupció


El Col·lectiu Contra la Corrupció ens invita a la Manifestació-Processó del proper dissabte 31 d'octubre

DISSABTE 31 OCTUBRE A LES 18 HORES 

PLAÇA DE SANT AGUSTÍ DE VALÈNCIA
 


"Les darreres informacions confirmen l'íntima relació del PP amb la xarxa Gürtel, i evidencien, novament, que la corrupció i la mentida s'han instal·lat al Govern liderat per Francisco Camps, perjudicant els nostres interessos individuals i col·lectius."

El proper 31 d'octubre acudeix, participa i fes córrer el missatge. Ens trobarem a la manifestació, que acabarà de manera festiva, per celebrar EL REVISCOLAMENT DE LA DEMOCRÀCIA I EL FUTUR DE LA NOSTRA TERRA.

PEL NOSTRE FUTUR

NO A LA CORRUPCIÓ!!!

CAMPS DIMISSIÓ!!!
 


 

28 d'octubre de 2009
 

 

 
 
Convocada reunió tècnica de negociació

El Govern Valencià presenta dijous la seua proposta de carrera

La secretaria autonòmica d'Administracions Públiques ha convocat reunió dijous que ve 29 d'octubre de 2009 per al lliurament de l'esborrany del Decret del Consell pel qual es regula el sistema de carrera professional horitzontal del personal Funcionari de Carrera de l'Administració de la Generalitat.

No sabem gens més. No sabem, per exemple, si es negociarà aqueix mateix dia o la intenció és tornar a convocar més endavant. Us informarem puntualment de les novetats que es produïsquen.

STAS-Intersindical Valenciana obliga Vaersa a fer fixe el seu personal de vigilància

STAS-Intersindical Valenciana ha aconseguit demostrar davant la Inspecció de Treball que Vaersa utilitza sistemàticament contractes temporals de diversa tipologia amb la finalitat d'evitar fer fixe el personal que hi treballa. Concretament, la denúncia s'ha centrat en el personal de vigilància, el qual està contractat, en el millor dels casos, com a fixe discontinu, a pesar que moltes vegades es treballen dotze mesos. La Inspecció així ho ha reconegut i està procedint a redactar les corresponents actes.

Podeu consultar la notícia al següent enllaç:
 

 

 
 


El Govern Valencià es limitarà a complir  amb la legislació bàsica i els acords firmats

En la mesa General celebrada hui, 21 d’octubre, a la ciutat de la Justícia, sobre les retribucions de 2010 del personal empleat públic de la Generalitat Valenciana (Personal de Sanitat, Ensenyament, Justícia i de l’Administració del Consell), la consellera de Justícia i Administracions Públiques, Paula Sánchez de León, ha manifestat la voluntat del Govern Valencià de complir tots els acords signats.

Segons això, i seguint el que ha manifestat José Manuel Vela, Secretari Autonòmic de Pressuposts, el Capítol I (despeses de personal), segons avantprojecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2010 s’incrementarà en un 2,5%. En eixe sentit, el pla d'austeritat de la Generalitat no afecta el Capítol I.

L’increment de Capítol I no és, però, uniforme: l’increment de les nòmines en realitat es limitarà al 0,3% de les retribucions de cada persona empleada pública. La major part de l’increment s’assigna al compliment d’acords sectorials, l’apertura de nous centres de treball en Justícia, Educació i Sanitat (que suposa un terç de l’increment) i les substitucions, reforços i triennis.

La Generalitat s’ha limitat a copiar el que preveuen els pressupostos generals de l’Estat pel que fa a l’increment retributiu general, que és només d’un 0,3%. Aquesta xifra va ser pactada a nivell estatal pel Govern de l’Estat amb CCOO, CSI-F i UGT. Intersindical Valenciana ja s’ha manifestat contrària a aquest pacte, per considerar insuficient l’increment i no assegurar una clàusula de revisió salarial permanent i estable.

Al respecte de la clàusula de revisió salarial, reclamada per Intersindical Valenciana i CSI-F, el Secretari Autonòmic de Pressupostos ha anunciat que es negociarà junt als pressupostos de 2012, no en els de 2010. Suposem que haurà estat un lapsus, ja que està previst en l’acord estatal un primer pagament en l’exercici de 2011.

D’altra banda, ha anunciat la congelació de retribucions dels alts càrrecs, per segon any consecutiu, mesura que, sorprenentment, ha estat criticada per CCOO.

Respecte del pla de pensions: es consigna un 0,3% de la massa salarial de 2010 per al fons del pla de pensions, el mateix import que en els darrers anys i que iguala el que s’incrementaran les retribucions de forma general.

Pel que fa al sector de l’Administració del Consell, s’ha anunciat la consignació pressupostària de 17 milions d'euros per al pagament de la carrera professional en 2010 (un terç del total), tot complint l’Acord de 20 de febrer de 2008. La consellera ha informat que la carrera entrarà en vigor amb efectes retroactius de 1 de gener de 2010, ja que la llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana s’aprovarà per les Corts en el proper període de sessions (febrer-juny de 2010).

Intersindical Valenciana ha reclamat la modificació de l’actual llei de la Funció Pública via llei d’acompanyament per tal que la carrera es cobre el més aviat possible. No volem que passe com el pla de pensions, que és de ¡¡2006!! Ara que ja finalment es va a aplicar, sumarà quantitats de quatre exercicis.

STAS-Intersindical Valenciana considera que no seria de rebut cobrar en 2013 amb efectes retroactius des de 2010. S'ha de cobrar dins de l'exercici 2010. Aquest és el major motiu de discrepància amb la postura de la conselleria al respecte, doncs es nega a considerar eixa solució. El Sindicat no descarta cap possibilitat per tal de procurar que finalment s'adopte la modificació que proposem.

També s'ha anunciat que la setmana propera es convocarà la comissió de negociació del Decret de carrera, així com, en breu, la comissió sobre el Pla d'Igualtat entre Dones i Homes.
  

21 d'octubre de 2009

 

 

 
 
Dimecres, a les 17h, a la ciutat de la Justícia

Convocada Mesa General sobre les retribucions de 2010

La conselleria de Justícia i Administracions Públiques ha convocat Mesa General per al proper dimecres, a les 17h. Una convocatòria tan apressada que no ha arribat a complir amb les 48h preceptives de termini.

L'ordre del dia és "Retribucions 2010". No s'ha aportat cap documentació, tot i que podem suposar què ens van a dir: el projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat diu que l'any 2010 l'augment retributiu general serà d'un 0,3%, i que hi haurà una clàusula de revisió salarial dels anys 2010 i 2011 en conjunt, a pagar en l'exercici de 2012.

Incògnites

Hi ha algunes qüestions per resoldre, no obstant. Per exemple, què passa amb el Pla de pensions. Es va a congelar l'aportació? No va a haver en 2010? No tenim notícies, caldrà que s'explique.

En el sector de l'Administració de la Generalitat, a més, està per resoldre el pagament de la carrera professional. Malgrat les afirmacions del President Camps en les Corts en el debat de política general en setembre, en que semblava afirmar el cumpliment de l'acord, a hores d'ara no hi ha cap seguretat que la llei de pressupostos de la Generalitat arreplegue una partida a l'efecte. Caldrà que la conselleria d'Economia i Hisenda ens ho certifique demà.

Intersindical Valenciana, a banda d'exigir el compliment de l'acord de 20 de febrer de 2008 respecte a la carrera professional, demanarà la incorporació a la llei d'una clàusula de revisió salarial anual, així com el compromís de la Generalitat d'establir-la de forma permanent i estable.

No és de rebut que quan l'IPC estava en nivells alts, se'ns aplicara sistemàticament un 2% d'augment, mentre que quan l'IPC és baix, se'ns aplique la clàusula de revisió salarial. Intersindical Valenciana aposta per la clàusula de revisió  de forma sostinguda en el temps, de forma que s'aplique tant quan l'IPC és baix com quan és alt: és l'única manera de mantenir estable de veres el poder adquisitiu del personal públic.20 d'octubre de 2009
 

 

 
 
La revista de STEPV va ser també la nostra durant uns anys

L'Allioli compleix 30 anys

Aquests dies, la revista Allioli, òrgan de comunicació del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV- Intersindical Valenciana) ha complit 30 anys d'existència. S'han celebrat diversos actes, com ara una trobada de l'afiliació jubilada dissabte passat, a Gandia.

En el següent enllaç teniu una interessant notícia al diari EL PAIS sobre els 30 anys de la revista Allioli: 30 anys d'història escolar

Publicada la resolució d'ajudes socials de 2007 per al personal laboral


El DOCV de 19 d'octubre publica la Resolució de 13 d'octubre de 2009, del director general d'Administració Autonòmica, que resol la convocatòria d'ajudes socials de l'any 2007 del personal laboral de l'administració del Consell i dels seus organismes autònoms.

17 organitzacions s'adhereixen al comunicat

La sobirania alimentària i la defensa de la Mare Terra, vies per a lluitar contra la pobresa


Un total de 17 col·lectius firmen un comunicat -que us adjuntem en un document PDF- en ocasió de la setmana contra la pobresa, en el que s'adhereixen a la Minga Global per la Mare Terra convocada pel moviment indígena llatinoamericà i a la crida de la Via Camperola a la mobilització en contra de la destrucció de la forma de vida dels llauradors i les llauradores. Entre els adherents, es troben ONGD, organitzacions de productors i consumidors, sindicats -entre els quals, Intersindical Valenciana i CAT-  i col·lectius ecologistes de tot el País Valencià.

El comunicat destaca que la pobresa és resultat de “processos històrics d'espoli que es veuen agreujats ara per una crisi energètica, econòmica, social i alimentària sense precedents”, i denúncia “l'ofensiva del capital global i les transnacionals sobre l'agricultura i els béns naturals, en una guerra contra les comunitats camperoles i els pobles indígenes”.

Front a això, assenyalen que el camí per a lluitar efectivament contra la pobresa passa necessàriament per teixir xarxes socials per a “la defensa de la Mare Terra, la denúncia dels seus principals agressors i la construcció de la sobirania alimentària, entesa com el dret dels pobles a triar les seues pròpies formes de vida i les seues polítiques agràries i alimentàries”

Finalment, animen a la societat civil a assumir aquestes crides com a part de la lluita global per un món més just, “en el que l'extrema riquesa d'unes poques persones espente a les majories a l'extrema pobresa”.

Aquestes mateixes organitzacions participaren en la marxa per la Pobresa Zero:

 
Miles de valencianos toman las calles contra la pobreza

"Más hechos" contra la pobreza

Miles de personas por los Objetivos del Milenio


 
19 d'octubre de 2009
 
 

 
 


La Unió Europea decidirà  sobre els triennis del personal interí

Com recordareu, STAS-Intersindical Valenciana, CAT i IGEVA van informar que, al seu entendre, s'estava reconeguent malament els triennis del personal interí.

Segons el nostre punt de vista, el pagament ha de englobar els endarreriments que permet la legislació sobre hisenda pública, çò és, cinc anys, comptadors cap enrere des de l'entrada en vigor de l'EBEP. Això és així perquè cal que Espanya aplique una directiva europea que indica que a igual treball cal aplicar el mateix salari.

La novetat és que ara un jutge d'Almeria ha demanat al Tribunal Europeu que unifique la interpretació al respecte, ja que hi ha sentències contradictòries. 

Davant la grip A i l’estacional

Intersindical exigeix que la Generalitat assegure la substitució del personal

Intersindical Valenciana denuncia que la Generalitat Valenciana no garanteix la substitució del personal front a la grip A, ni assumeix la seua responsabilitat com a entitat jurídica única i delega responsabilitats en les diferents conselleries perquè posen en marxa els plans d’actuació davant la grip A.

Així li ho ha fet saber el Sindicat en la darrera Mesa Tècnica a l’Àrea de Prevenció de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, que no ha pogut aclarir si s’elaborarà un cens total del personal que atén als serveis públics a través d'empreses externes per a poder estructurar cadascun dels serveis en cas que es produesquen un nombre considerable de baixes.

El Sindicat ha sol·licitat en diversos fòrums i en repetides ocasions el cens total de les plantilles d'empreses externes per a, segons s'estableix la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, poder planificar la prevenció en els centres, per exemple, a l'hora d'elaborar els plans d'emergència i evacuació. Existeixen ara més raons per a rebre aquesta informació.

Intersindical Valenciana també ha expressat el seu malestar per no saber amb exactitud si hi ha un pressupost extraordinari per a substituir el personal que cause baixa per malaltia durant els pics de la pandèmia. Fins a ara, la Generalitat Valenciana no ha aconseguit substituir totes les baixes per malaltia comuna, cosa que hem denunciat en anys anteriors. És previsible que hi haja situacions de col·lapse en centres de treball en els pròxims mesos, ja que la prevenció exigeix que el personal estiga aïllat durant la seua curació per a evitar més contagis.

Intersindical Valenciana critica la falta de previsió econòmica per a plantar cara a les baixes laborals previstes, així com la falta de transparència i respecte que suposa desconèixer les funcions i competències dels òrgans paritaris de participació.

14 d'octubre de 2009
 

 

 
 


Cursos de valencià per al personal empleat públic

El DOCV de 6 d'octubre publicava la Resolució de 28 de setembre de 2009, de la Secretaria Autonòmica d’Educació, per la qual es convoquen els cursos de promoció dels coneixements de valencià per als empleats públics de l’administració de la Generalitat.

 
Hi ha dues modalitats:

a) Cursos centralitzats. 50 hores. Alacant, Alcoi, Benidorm, Castelló de la Plana, Elx, Gandia, Orihuela, València i Sagunt.

Les persones interessades hauran d'inscriure's a través de la pàgina: www.edu.gva.es/usvalencia del 15 d’octubre al 6 de novembre de 2009.

b) Cursos en centres de treball. S’organitzaran en les diferents conselleries i organismes dependents de la Generalitat.

Article a propòsit del 9 d'octubre

Vicent Maurí i Genovés, Portaveu d'Intersindical Valenciana
 

 

 
 

El permís de paternitat, de quatre setmanes en 2011

El BOE de hui publica la Llei 9/2009, de 6 d'octubre, d'ampliació de la durada del permís de paternitat en els casos de naixement, adopció o acollida. Aquesta llei modifica l'Estatut dels Treballadors i l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP), de forma que és d'aplicació a tot el personal, tinga la relació jurídica que tinga.

Això sí, la mesura entrarà en vigor l'1 de gener de 2011. Caldrà modificar l'esborrany de llei de Funció Pública Valenciana, que no recull aquesta modificació (ho preveu per a 2013), a pesar que Intersindical Valenciana va presentar propostes en eixe sentit, que no foren acceptades (com tantes d'altres). El Govern Valencià, amb la visió política que acostumen a tenir, va perdre una magnífica oportunitat d'anar per davant que la resta de l'Estat.

Segon examen de les oposicions al grup D d'Administració General

La pàgina web de la Generalitat ha publicat l'Acord del Tribunal de les Convocatòries 7/08 i 8/08, d'accés al Grup D d'Administració General, pel qual es convoca a totes les persones aspirants  que han superat el 1er. exercici, a la realització del 2on exercici que tindrà lloc el dia 31 d'octubre de 2009 (dissabte), a les 10:00 hores a VALÈNCIA, E.T.S.I. Telecomunicacions, Universitat Politècnica de València, Camí de Vera, s/n.

Els i les aspirants hauran d'anar ir provistos de llapis del número 2, goma d'esborrar i bolígraf.

 


 

7 d'octubre de 2009
 
 

 
 


Presentat l'esborrany del Pla d'Igualtat

Ahir, 1 d'octubre, la conselleria de Justícia i Administracions Públiques va presentar als sindicats membres de la Mesa Sectorial el Pla d'Igualtat entre Dones i Homes del personal al servei de l'Administració de la Generalitat. La representació de la Generalitat va apuntar que les mesures proposades eren, més que res, susceptibles d'un compliment quasi segur.

A banda d'alguna intervenció desafortunada que no ve al cas, les paraules de les organitzacions sindicals van ser prou coincidents. Cal dir que, tot i que les mesures apuntades semblen positives, STAS-Intersindical Valenciana va fer notar la necessitat d'aprofundir en el diagnòstic de la situació actual, per tal de poder fixar objectius més acurats.

En breu us farem arribar l'esborrany per tal que ens féu els suggeriments  oportuns.

COMISSIONS DE SERVEI, QUE NO ET CONTEN CONTES

Un 15% de l'Administració de la Generalitat, en comissió de serveis

El EBEP estipula que les Administracions Públiques proveiran els llocs de treball mitjançant procediments basats en els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat i que la provisió de llocs de treball en cada Administració Pública es durà a terme pels procediments de concurs i lliure designació amb convocatòria pública.

Llavors, per què s'han aprovat la friolera de 1.900 comissions de servei, contant solament el període de març de 2008 a juny de 2009 -un any i dos mesos? Quin principi constitucional de mèrit, capacitat i publicitat compleixen les actuals comissions de servei?

Cada dos anys es permuten quasi totes les comissions de servei, de lloc vacant en lloc vacant, per a així intentar quadrar el no quadrable. Tot aquest embolic suposa un nou atac a la nostra carrera professional, per si no teníem bastant amb l'abús que es realitza a través de les externalizaciones.

STAS-Intersindical Valenciana i CAT exigeixen la convocatòria de totes les places vacants cobertes en comissió de servei en els pròxims concursos que es realitzen. El quel avisa no és traïdor: el primer concurs de grup A, previst per a octubre de 2009, serà recorregut i paralitzat a través dels recursos corresponents, llevat que no s'incloguen totes les places vacants. Incloent, com no, les cobertes a través de comissió de servei. I el mateix succeirà amb la resta de concursos, com ja ha ocorregut amb la sentència sobre l'adjudicació de llocs al personal de nou ingrés del grup E que hem recorregut i guanyat.

Que no et conten el conte que STAS-Intersindical Valenciana i CAT -com si formàrem part de l'eix del mal- hem paralitzat els concursos. Si alguna cosa es paralitza serà per culpa de la errònia gestió de recursos humans que patim, o per ventura la Justícia forma part del nou eix del mal?

2 d'octubre de 2009

 

 

stas-Iv | intersindical