correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

OCTUBRE 07

dll dm dc dj dv ds diu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sumari

 
     
 

31/10/07

Intersindical Valenciana reclama la clàusula de revisió salarial. Reunió sobre la carrera professional. Convocatòries de Promoció Interna.
 
 

29/10/07

Ha faltat Oreto Isona. Reunió inter-sindical per a la carrera professional. Intersindical Valenciana entra en el Comité d'Empresa de RTVV.
 
 

25/10/07

Negociació de la carrera professional.
 
 

24/10/07

Adjudicació de destins als delineants aprovats. Llista definitiva d'admesos i exclosos a les proves selectives d'auxiliar de clínica. Intersindical considera insuficient l'augment salarial per al personal del sector públic.
 
 

23/10/07

El Consell anuncia la carrera professional per a 16.000 funcionaris i ofertes d'ocupació anuals. Convocada Mesa General per a constituir les meses sectorials.
 
 

22/10/07

Generalitat publicitària, SA. Cursos de valencià. Concurs de Caps d'Unitat.
 
 

18/10/07

La culpa la té Zapatero. Decret 24/1997.
 
 

16/10/07

La Mesa General tractarà sobre les retribucions de 2008. Al saborós article 8. Publicats els llistats  d'aprovats en les oposicions.
 
 

10/10/07

'Per un País Valencià sense desigualdats'. Vicent Maurí i Genovés. Portaveu d'Intersindical Valenciana.  Medio Ambiente anula una asamblea de agentes forestales. Negó el permiso por un acto inexistente.  
 
 

08/10/07

Manifestació del 9 d'Octubre. Borses de TM Promoció Lingüística. Aprovats definitius d'Informàtics i de Periodistes.
 
 

05/10/07

Malgrat l'optimisme del conseller, l'índex de temporalitat és encara massa alt. Cal una ampla oferta pública d'ocupació per a 2008. Castelló no es constitueix.
 
 

03/10/07

Contra la violència de gènere. La proposta d'Intersindical Valenciana en les Meses Generals.
 
 

02/10/07

El conseller ha declinat constituir les meses sectorials i establir un calendari de negociació, tot remitint-se a una posterior reunió. Constituïdes les Meses Generals de la Generalitat. Informe del Conseller. Política "de mano tendida".
     
 
 
     
  Intersindical Valenciana reclama la clàusula de revisió salarial

Intersindical Valenciana ha demanat la clàusula de revisió salarial per al conjunt del personal que treballa en les Administracions Públiques (local, autonòmica i estatal).

Podeu llegir la notícia completa en:
 

Reunió sobre la carrera professional

Ahir, 30 d'octubre, es van reunir representants dels sindicats CCOO, CSI-CSIF, IGEVA, UGT i  STAPV-Intersindical Valenciana per a tractar sobre la reivindicació de carrera professional. Es va decidir:

 • Presentar als grups parlamentaris de les Corts Valencianes l'esmena que tenéis al final del correo. Observareu que es parla de "desenvolupament" professional, en comptes de "carrera" professional, ja que algunes organitzacions tenen dubtes sobre la legalitat de la paraula "carrera". Com que el nom no fa la cosa, en la nostra opinió,  STAPV-Intersindical Valenciana no té problemes: l'important és que s'aprove el més aviat possible per a l'Administració del Consell.
   
 • Comunicar a la Secretaria Autonòmica d'Administracions Públiques, en contestació a la carta que, en data 24 d'octubre, ha dirigit a les cinc organitzacions demanant la nostra posició i plantejaments sobre la regulació de la carrera professional, el següent:
   
  • Que les cinc organitzacions sindicals vam presentar el 20 d'abril de 2007 sengles escrits dirigits al President de la Generalitat, al conseller de Justícia i al conseller d'Economia, amb una proposta de regulació de la carrera professional.
    
  • Que reiterem la proposta presentada en abril d'enguany, per la qual cosa li la fem arribar de nou.
    
  • Que sol·licitem que les reunions bilaterals programades s'avancen (estaven programades per a finals de novembre) i que convoque mesa tècnica per a començar la negociació de l'esmentada carrera o desenvolupament professional.

Convocatòries de Promoció Interna

El examen de promoció interna del C al B serà el proper dia 19 de gener de 2008. Els membres del tribunal ja han presentat preguntes i ara el President i el Secretari van a eliminar les que puguen ser dubtoses o conflictives. El proper 12 de novembre es torna a reunir per a decidir el contingut de l'examen.

31 d'octubre de 2007
 

 


 
  Ha faltat Oreto Isona

Divendres va faltar la nostra delegada de la Junta de Personal dels Serveis Centrals, Oreto Isona Lorente, després d'una llarga malaltia.

Oreto Isona va ser una gran lluitadora, un referent per al nostre sindicat i una companya extraordinaria a la que trobarem a faltar en la nostra tasca diaria. Descanse en pau.

Reunió inter-sindical per a la carrera professional

Com us vam avançar dijous passat, els sindicats presents en la Mesa Sectorial de Funció Pública ens reunirem demà, 30 d'octubre, per tal de posar en comú les accions a realitzar de cara a defensar davant la conselleria de Justícia i Administracions Públiques l'aplicació de la carrera professional al nostre sector per a 2008.

En eixe sentit, STAPV-Intersindical Valenciana també proposarà la unitat d'acció al voltant d'una plataforma reivindicativa respecte de les retribucions de 2008 que contemple:
 • Salari net mínim de 1.000 euros mensuals
   
 • Carrera professional per a 2008 ó paga extra completa en 2008
Us mantindrem informats del resultat d'aquesta reunió i de les mesures que es decidisquen.

Intersindical Valenciana entra en el Comité d'Empresa de RTVV

El Sindicat obté 3 delegats i es converteix en la tercera força sindical

[enllaç blog]

El 26 d'octubre van tindre lloc les eleccions sindicals en RTVV, STAPV-Intersindical Valenciana s'ha convertit en la tercera força sindical de RTVV en obtindre 3 delegats i 167 vots (13,21%) en les primeres eleccions sindicals en què es presenta. Amb aquest resultats, el Sindicat entra amb força en el Comité d'Empresa. Els tres delegats electes són: Gabi Martí, Jaume Muñoz i Albert Vicent.

En una primera valoració dels resultats electorals, Intersindical Valenciana considera que malgrat ser USOCV el sindicat més votat, no ha guanyat la dreta, per això el primer compromí­s és convertir-nos en un element de cohesió per tal d'aconseguir la unitat sindical. A més, per al Sindicat la representació dels treballadors no serà completa fins que no aconseguim posar en funcionament els comités de redacció. Serà el nostre primer repte.
Intersindical Valenciana s'ha convertit en la tercera força sindical. Ara comença una nova etapa, en la qual les promeses electorals es convertiran en una realitat, en una altra manera de treballar més participativa, ho farem des del compromí­s de convertir-nos en un sindicat pròxim, d'oferir una informació constant i de donar la possibilitat de participar al conjunt de la plantilla en totes les decisions.

L'ampli suport que hem aconseguit significa que les treballadores i treballadors de RTVV han donat un sí­ a col·laborar activament per tal de fer realitat que Canal 9 i Rà dio 9 siguen un servei realment públic, en valencià  i de qualitat. Una de les primeres iniciatives que Intersindical Valenciana proposarà  a la resta de sindicats és la convocatòria d'una assemblea amb presència de totes les organitzacions sindicals amb l'objectiu de lligar uns compromisos mí­nims de cara a la imminent negociació del nou conveni col·lectiu. Per a nosaltres és important buscar la unitat d'acció de tots els sindicats compromesos en convertir RTVV en un servei públic, valencià  i de qualitat.

Per acabar, Intersindical Valenciana vol donar les gràcies als qui ens han donat la seua confiança i ens han convertit en la tercera força sindical. Malauradament hi ha companyes i companys que no han pogut votar les candidatures d'esquerra per haver sigut acomiadats/des. Per a tots ells el nostre primer record.

El resultats electorals han estat:

USOCV.......................................................466 vots (36,81%)...............................9 delegats
CCOO.........................................................389 vots (30,73%)...............................7 delegats
Intersindical Valenciana..........................167 vots (13,19%)............................3 delegats
UGT............................................................130 vots (10,27%)...............................2 delegats
CGT............................................................114 vots (9 %).....................................2 delegats

Dades de participació:

Cens electoral.... 1625
Vots emesos...... 1286                        (79 % de participació)

29 d'octubre de 2007
 
 


 
  Negociació de la carrera professional

La DG d'Administració Autonòmica ha comunicat als sindicats que ens "dóna" fins el 13 de novembre per a remetre per escrit a la conselleria la nostra posició i plantejaments concrets en relació amb la regulació de la carrera professional.

Al respecte, STAPV-Intersindical Valenciana ha proposat a la resta de sindicats presents en la Mesa Sectorial la convocatòria d'una reunió per a la propera setmana. En ella, la intenció d'STAPV-Intersindical Valenciana és comunicar a la conselleria que la proposta comuna ja es va presentar a l'anterior conseller, que està pactada entre les organitzacions socials i que ens podem estalviar les tres setmanes d'espera fins el 13 de novembre.

Us mantindrem informats de la reunió sindical i de la resposta de la conselleria.

25 d'octubre de 2007
 
 


 
 
Adjudicació de destins als delineants aprovats

El DOCV de 23 d'octubre publica l'adjudicació de destins als aspirants que han superat les proves selectives de delineants.
 
La presa de possessió serà el proper dia 5 de novembre, a les 12 hores a la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques i al Servei Territorial de la mateixa conselleria a Castelló.

Felicitats a totes i tots els nous funcionaris!!

Llista definitiva d'admesos i exclosos a les proves selectives d'auxiliar de clínica

El DOCV de 23 d'octubre també publica sengles resolucions del conseller de Justícia i Administracions Públiques, que eleven a definitives les llistes provisionals d'admesos i exclosos a les proves selectives d'accés al grup D, sector laboral, auxiliar de clínica, accés lliure, Convocatòria 120/04, discapacitats, Convocatòria 121/04 i promoció interna, Convocatòria 122/04 i es convoca als aspirants admesos a la realització de la prova. Teniu tota la informació a: Es convoca a tots els aspirants admesos, a la realització de la prova que tindrà lloc el pròxim dia 15 de desembre del 2007 (dissabte), a les 10.00 hores en:
Alacant: Aulari General II. Universitat d’Alacant. Ctra. Sant Vicent del Raspeig, s/n.

Castelló: Facultat de C. Jurídiques i Econòmiques. Campus del Riu Sec. Univer. Jaume I. Edifici B1

València: Aulari Nord del Campus dels Tarongers. Avinguda dels Tarongers s/n.
L’ordre de crida dels aspirants, d’acord amb el sorteig celebrat, començarà amb la lletra «T».

Els aspirants hauran d’acreditar la seua personalitat per mitjà de la presentació del DNI, del passaport o del permís de conduir en el moment de ser cridats a les aules on es realitze l’exercici corresponent a la present convocatòria sense que per a este efecte siguen vàlides les fotocòpies compulsades dels dits documents, així com de l’exemplar per a l’interessat de la sol·licitud d’admissió a les proves.

Intersindical considera insuficient l'augment salarial per al personal del sector públic.

[nota de premsa]

La Mesa General de Negociación de las Administraciones Públicas, con presencia de UGT, CCOO y CSI-CSIF y las diversas Administraciones Públicas, ha acordado un aumento salarial para 2008 que STES-intersindical considera insuficiente, dado que va a suponer una nueva pérdida de poder adquisitivo para el personal laboral, funcionario y estatutario, que suman más de 2,5 millones de trabajadoras y trabajadores.

El aumento “acordado” es el que figura en el Proyecto de Ley de Presupuestos Generales del Estado para 2008. Las propuestas gubernamentales desarrollan el acuerdo firmando por estos tres sindicatos y el Ministerio de Administraciones Públicas el pasado 25 de septiembre de 2006 se concretan en:

 • Inclusión, en la Ley de PGE para 2008 de un incremento de las retribuciones de los empleados públicos del 2 %.
   
 • Un incremento adicional del 1 % de la Masa Salarial de todos los empleados públicos del Estado cuyo objetivo es incorporar en el 2008, el segundo tercio del complemento específico en la Paga Extraordinaria con el objetivo de que en 2009 la paga extra sea igual que un salario mensual. [Este Acuerdo es continuidad del alcanzado el 25 de septiembre de 2006 para el período 2007-2009]
   
 • Mantener la incorporación del 0,5 % de la Masa Salarial para Fondos de Pensiones.
   
 • Mantenimiento de Fondos Adicionales en la Administración General del Estado [y en función de la negociación colectiva en las diferentes CC.AA.] destinados a incorporar medidas de mejora de las condiciones de trabajo y de profesionalización de los empleados públicos.
   
 • En materia de Empleo, el Acuerdo recoge el mantenimiento en el 100 % la Tasa de reposición de efectivos; y la sustitución de empleo temporal en fijo en aquellos ámbitos con empleo temporal.
La Confederación de STES-Intersindical considera, como ya lo hizo el año pasado, que el acuerdo es insuficiente al estar por debajo de las previsiones de aumento del IPC y no garantizar la recuperación de poder adquisitivo.

STES-Intersindical continúa reivindicando la cláusula de revisión salarial y la recuperación del poder adquisitivo del conjunto del personal empleado público. En ese sentido, presentará a los grupos parlamentarios de las Cortes Españolas propuestas que mejoren el acuerdo sindical y la propuesta del Gobierno.

                                                                El Secretariado de la Confederación de STES-Intersindical
                                                                                     Madrid, 22 de octubre de 2007  

24 d'octubre de 2007
 
 


 
  El Consell anuncia la carrera professional per a 16.000 funcionaris i ofertes d'ocupació anuals

[retall de premsa]

En la notícia que podeu consultar en l'enllaç que us posem de titular podeu llegir com el Conseller de Justícia i Administracions Públiques, Fernando de Rosa Torner, torna a vincular l'establiment de la carrera professional a l'aprovació d'una nova llei de la Funció Pública Valenciana.

Des d'STAPV-Intersindical Valenciana insistim en que el personal de l'Administració del Consell es mereix alguna cosa més per a 2008. I així ho anem a fer saber al conseller en la propera mesa:

Convocada Mesa General per a constituir les meses sectorials

Hui s'ha convocat Mesa General del personal funcionari i estatutari per al dijous, 25 d'octubre, a les 17:30 hores, amb l'únic punt en l'ordre del dia d'Acord per a la constitució de Meses Sectorials. No s'ha adjuntat documentació, per la qual cosa no coneguem la proposta de la conselleria.

23 d'octubre de 2007
 
 


 
  Generalitat publicitària, SA

La Conselleria de Benestar Social va enviar el passat dia 16 d'octubre un correu de propaganda del Club de Basket Ros Casares Valencia, amb l'adjunt d'un cartell, logos diversos i fitxes per a demanar l'abonament. I ho va fer des de  la llista de distribució de correu intern de la conselleria.

STAPV-Intersindical Valenciana es va a dirigir als responsables de la conselleria i de Funció Pública perquè s'expliquen. Si ha estat un error, que es corregisca. Si no ho és, cal que apareguen les persones responsables i es depuren les responsabilitats pertinents.

STAPV-Intersindical Valenciana  també s'ha dirigit a l'Agència de Protecció de Dades de caràcter personal, per si el fet fora perseguible per eixa agència.

Cursos de valencià

El DOCV de 19 d'octubre de 2007 publica la convocatòria de cursos de valencià per als empleats de la Generalitat. Teniu fins el dia 15 de novembre de 2007 per a matricular-vos.

Concurs de Caps d'Unitat

El passat dimecres es va reunir la Comissió del Concurs de Caps d'Unitat i va decidir el que segueix:
 • Les primeres convocatòrias d'entrevistes seran els dies 25 i 26 d'octubre per al personal de València.  Quan finalitzen amb tota la gent de València, convocaran a Alacant i a Castelló.
   
 • La intenció és acabar el més aviat possible.
STAPV-Intersindical Valenciana es felicita del fet que les entrevistes es facen també a Alacant i Castelló, ja que unes altres comissions no tenen la sensibilitat suficient com per a acostar els concursos a les persones participants. A seguir així.

22 d'octubre de 2007
 
 


 
  La culpa la té Zapatero

El secretari autonòmic de Pressupostos, senyor José Manuel Vela Bargues, va anunciar ahir, durant la Mesa General de personal funcionari, estatutari i laboral, que les retribucions per a 2008 experimentaran el següent augment:
 • 2% amb caràcter general
   
 • 1% de la massa salarial per al complement específic en la paga extra (amb l’artifici comptable inclòs, que congela una bona part dels específics mensuals)
   
 • 0,3% de la massa salarial per al Pla de Pensions
Davant les reclamacions de la part social, com ara les d’Intersindical Valenciana, de més diners, tant per a la recuperació de poder adquisitiu com per a l’establiment de la carrera professional, el secretari autonòmic li va tirar la culpa a… SÍ, SÍ… a ¡¡¡ZAPATERO!!!

Va dir que si la Generalitat no podia fer un esforç major per a pagar els seus empleats era perquè el finançament autonòmic no ha estat modificat per culpa de la perfídia del Govern de l’Estat.

Intersindical Valenciana considera que les explicacions de l’Administració són simples excuses. El sistema de finançament vigent és l’establert durant el Govern del PP a proposta de l’anterior President de la Generalitat. I llavors tampoc no es va incrementar el poder adquisitiu, sinó tot el contrari: va disminuir ostensiblement.

Tot i que va manifestar la seua disponibilitat al diàleg, sembla clar que només per la pressió del personal es podran variar les previsions de la Llei de Pressupostos. Prompte tindreu notícies noves. 

Decret 24/1997

També es va anunciar la modificació del Decret d'Indemnitzacions per raó del servei, congelat des de 1997, “en la estela de la Administración del Estado”, per a una data pròxima, dins d’aquest mateix any.

D'altra banda, també es va anunciar la disponibilitat de fons en la llei de Pressuposts per a fer efectius els triennis a tot el personal temporal, del sector que siga (els interins docents i els eventuals sanitaris no estaven cobrant-los fins el moment).

18 d'octubre de 2007 
 
 


 
  La Mesa General tractarà sobre les retribucions de 2008

El Conseller de Justícia i Administracions Públiques ha convocat reunió de la Mesa General de personal funcionari, estatutari i laboral per al dimecres, 17 d’octubre, a les 18:30 hores, amb l’únic punt en l’ordre del dia de "Retribucions per a 2008".

No s’ha enviat proposta oficial, però UGT, CCOO i CSI-CSIF han signat un acord en la Mesa General de les Administracions Públiques que us sonarà: un 2% de pujada general, un 1% per al complement específic en la paga extra i un 0,5% per al pla de pensions. Res de nou sota el sol.

Intersindical Valenciana, com és obvi, va a plantejar les reivindicacions que us exposarem la setmana passada. Entre elles, destaquem, a banda del 2% i el 1% de la paga extra, la clàusula de revisió salarial i un fons addicional d’un 1% per a recuperar poder adquisitiu. Així mateix, reclamarem un fons addicional suficient per a assegurar el cobrament de la carrera professional amb càrrec a l’exercici de 2008, tot i que la carrera professional no es pose en funcionament sinó més endavant. Això no és tan estrany: és el mateix que està passant ara amb els fons per al pla de pensions de 2006 i 2007, que encara no s’han adjudicat ni s’han repartit al personal, però que “un suponer”, estan consignats per a eixa finalitat.

Així mateix, la setmana que ve es convocarà una reunió de la Mesa General de funcionaris i estatutaris per a decidir la constitució de les meses sectorials.

Al saborós article 8

La moda de cobrir llocs de treball directament per la via de l’article 8 de l’ordre de borses arriba a nivells esperpèntics. Ara mateix hi ha diverses convocatòries a les que us convidem a participar. Entre elles destaquem:

Conselleria d’Immigració i Ciutadania: lloc: 25568, Coordinador/a assessor/a secretaria autonòmica, A/B 26 E047 (fins el 23 d'octubre)

Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge: lloc 24700, Coordinador/a assessor/a secretaria autonòmica, B/C 22 E047 (fins el 24 d'octubre).

La classificació de tots aquests llocs és:
Funcionarial, sector indistint (general/especial)
Funcions: Assessorar, emetre informes i col·laborar en la realització d’estudis sobre les matèries que li encomane la Secretaria Autonòmica.
Com podeu observar, són llocs ben atractius, classificats com a llocs de caporalies, però sense les responsabilitats d’un cap. Només cal “assessorar”, “informar” i “estudiar”. Un xollo. I no cal ser més que funcionari de qualsevol sector del grup A o B, en un cas, o del B o C en l'altre.

En principi, el procediment de l’article 8 està previst per a seleccionar personal interí, però no diu en cap lloc que no es puga presentar un funcionari o funcionària de carrera. Sobretot si tenim en compte que el lloc no s’ha convocat per lliure designació ni s’ha ofert en comissió de serveis. Si es presenta molta gent, tindran que acreditar que el o la candidata seleccionat té més mèrit que la resta. I ja han autoritzat alguns més, dels que us informarem convenientment.

Publicats els llistats  d'aprovats en les oposicions

El DOCV de 16 d'octubre (núm. 5619) publica les resolucions per les quals es va públic la relació de persones que han superat les proves selectives de: El DOCV de 15 d'octubre  publicava les persones admeses a la realització del curs selectiu d'accés al grup A, administració general, per promoció interna mitjançant conversió directa de places:

16 d'octubre de 2007
 

 


 
  'Per un País Valencià sense desigualdats'

Article d'opinió de Vicent Maurí i Genovés. Portaveu d'Intersindical Valenciana.  

Enguany. celebrem la diada nacional de les valencianes i valencians en un any de commemoracions: 300 anys de la batalla d'Almansa on vam perdre el nostre autogovern i va començar un llarg temps de foscor que, a hores d'ara, encara patim; 75 anys de les Normes ortogràfiques de Castelló -les Normes del 32- que van signar les més importants institucions del nostre país; i 30 anys d'aquella històrica manifestació que exigia un Estatut per al nostre poble. Doncs bé, tenim un nou Estatut que no acompleix les expectatives d'autogovern de milers de valencianes i valencians. Fins i tot els mateixos signants de l'Estatut ja consideren necessari reformar-lo per millorar el nostre finançament i equiparar-nos a altres nacions i nacionalitats de l'estat que han renegociat estatuts més ambiciosos. Eixa era una, entre moltes altres, de les nostres reivindicacions durant tramitació parlamentària del nou text estatutari. També l'establiment d'un Marc Valencià de Relacions Laborals que donara un pas endavant en l'assumpció de competències en matèria laboral. No ha estat així. Per això, moltes de les decisions que afecten a la negociació col·lectiva, a la seguretat social, a la salut laboral, als salaris, a les pensions o al calendari laboral es decideixen en les institucions estatals sense que ni el govern de la Generalitat Valenciana ni els agents socials valencians hi participen. Això no és avançar ni en el procés d'autogovern ni en la democràcia participativa.

Intersindical Valenciana continua demanant al nou govern unes noves polítiques per al País. Una nova política que passe per donar participació als agents socials en el seu disseny, per tindre en compte l'opinió del conjunt de la societat valenciana organitzada, no només en els sindicats, sinó també en totes aquelles entitats que pensen el nostre país i es preocupen per millorar-lo. Cal escoltar i tindre en compte la veu del poble. Reclamem noves polítiques que impulsen les mesures d'igualtat de gènere en tots els àmbits de la vida pública, laboral, social i econòmica. No són suficients les declaracions puntuals i les bones intencions, cal destinar recursos en els pressupostos de la Generalitat i dels ajuntaments per fer-ho viable, però també cal creure's que cal avançar cap a la igualtat real. En eixe sentit, cal avançar en la incorporació de més dones en el govern de la Generalitat i en altres administracions com la municipal i per acabar amb les discriminacions de gènere en tots els àmbits de la vida pública i privada. Cal integrar a les persones nouvingudes de fora de les nostres terres. Aquests nous valencians i valencianes tenen dret a una vida digna, a una vivenda, educació, sanitat i a un treball. No podem consentir l'abandó que des de les institucions valencianes estan patint aquestes persones. Situacions com l'apilament de desenes d'immigrants sota els ponts del llit del riu Túria no es poden consentir. Sobretot mentre es dilapiden els recursos públics en esdeveniments que només afavoreixen a una minoria.

És necessari canviar la política envers el territori. L'actual política del govern de la Generalitat comporta la destrucció del territori i dels nostres espais naturals, la proliferació dels PAI, la priorització d´inversions només en el sectors de la construcció i dels serveis, mentre s'abandonen els sectors industrials, els tradicionals i els emergents. Aquesta política està portant, a més, a una crisi important la nostra indústria, que fa avançar la descohesió social. Les inversions en investigació i recerca s'han d'augmentar significativament, així com en els serveis públics de titularitat pública. Calen més inversions en educació, sanitat o benestar social.
A més, cal millorar les nostres infraestructures més properes: FGV, rodalies i eixos viaris entre les diferents comarques. També s'ha d'apostar per una nova política de vivenda per facilitar el seu accés a les persones més joves, a les famílies amb menys recursos, a les persones nouvingudes i a les persones grans. Els recursos que destina el govern valencià per a aplicar la llei de dependència són clarament insuficients i, a més, es pretén deixar en mans privades la seua aplicació.

Intersindical Valenciana aposta per la reducció de la temporalitat, la precarietat i la sinistralitat laboral, també per acabar amb la discriminació que pateixen les dones, els joves i els nouvinguts en matèria salarial i a l'hora d'accedir a un lloc de treball. Un marc propi de relacions laborals suposaria un pas endavant per acabar amb aquesta situació, assumint el Govern valencià competències plenes en matèria laboral, sense tuteles centralistes.

El Govern valencià també ha de canviar de política respecte a la llengua i la cultura dels valencians. Cal un òrgan de direcció política que depenga de la Presidència per coordinar tota la política lingüística de la Generalitat Valenciana. Un òrgan que tinga suficients recursos per impulsar i potenciar l'ús social del valencià en tots els àmbits de la vida i de les diferents activitats lúdiques i econòmiques. Una de les primeres mesures ha de ser canviar la situació del valencià en Canal 9 que cada vegada és més residual. En eixe sentit, cal deixar aquest ens públic en mans dels seus professionals. Exigim també que cese la campanya de censura contra TV3 i que no entrebanque el dret de les valencianes i valencians de gaudir de qualsevol mitjà de comunicació en la nostra llengua. Per a Intersindical Valenciana, aquest 9 d'Octubre és una dia de festa, però també de reivindicació, d'eixir al carrer, des de Vinaròs fins a Oriola, per demanar un canvi en la política valenciana, un canvi que afavoresca els interessos del conjunt de la ciutadania i no només d'una minoria. Les dones i els homes de la Intersindical Valenciana, des de la nostra autonomia sindical, des del sindicalisme participatiu, democràtic, valencià i confederal, treballen, cada dia, per millorar les condicions de vida de les valencianes i valencians.

Podeu veure l'article en: Vicent Maurí i Genovés: Per un País Valencià sense desigualdats

Medio Ambiente anula una asamblea de agentes forestales 

Negó el permiso por un acto inexistente 
    
J. S., Valencia

Los sindicatos mayoritarios en el colectivo de agentes medioambientales: FSAP-CCOO, FSP-UGT, CSI-CSIF y STAPV-Intersindical Valenciana han denunciado lo que considera un intento de la Conselleria de Medio Ambiente de boicotear la celebración de una asamblea convocada el pasado viernes.

Los representantes sindicales habían reservado oficialmente hace semanas una sala sita en los servicios centrales de la Conselleria de Medio Ambiente que por su capacidad y situación ha sido utilizada ya en otras ocasiones para asambleas informativas a las que suelen asistir entre 60 y 80 agentes. La reserva cubría el horario de 11 a 3 del pasado viernes y fue confirmada, según los agentes, a inicios de esa misma semana por el funcionario responsable.

Sin embargo, el pasado dia 3, miércoles, la conselleria informó al solicitante que la celebración de un «acto inexcusable» impedía la asamblea, por lo que se ofrecían instalaciones alternativas en Paterna. Los sindicatos califican de «antidemocrática» la actitud de la conselleria y afirman que no se celebró ningún acto «inexcusable o no» en la conselleria por lo que entienden que quiso boicotear la asamblea por temor, intuyen, a una protesta de los agentes, que reivindican el cumplimiento de acuerdos alcanzados en la pasada legislatura.

Podeu veure la notícia en:  La conselleria de Medio Ambiente anula una asamblea de agentes forestales

10 d'octubre de 2007
 
 


 
  Manifestació del 9 d'Octubre

Com tots els anys, Intersindical Valenciana assistirà amb pancarta pròpia a la manifestació del 9 d'octubre. Enguany la manifestació comença a les 18 hores des de la plaça de Sant Agustí, però no continua per Sant Vicent com és tradicional, sino que ho fa pel carrer Xàtiva/Colon. Qui vulga assistir amb el Sindicat, ens trobarem totes i tots a les 17'30 h davant "Las Añadas de España".
 
Borses de TM Promoció Lingüística

En la pàgina web de la Generalitat, han publicat una  correcció d'errades: Advertit error material en el llistat provisional de data 25/09/2007 de la borsa de Tècnic Mitjà de Promoció Lingüítica, se'n va a procedir a la rectificació d'ofici del mateix, obrint-se nou termini per a al·legacions fins al 18/10/2007.

Aprovats definitius d'Informàtics i de Periodistes

La pàgina web de la Generalitat ha publicat les resolucions dels Tribunals de proves selectives següents, pels quals es fan públics els llistats amb la relació definitiva d'aspirants aprovats pel seu ordre de puntuació total:
 • Convocatòries 75 i 76/2004, Informàtics, grup C, torn lliure i de discapacitats.
 • Convocatòria 69/2004, Periodistes, grup A, torn lliure

Aprovats fase d'oposició d'Ajudant de Residència/Serveis

La pàgina web de la Generalitat ha publicat l'Acord del Tribunal pel qual es disposa la publicació dels opositors que han superat la prova i la fase d'oposició de les convocatòries 134/2004 i 135/2004, ajudants de Residència/Serveis, torn lliure i discapacitats, amb la respectiva puntuació obtinguda en la prova. S'obre termini de 10 dies hàbils a partir del dia següent de la publicació [fins el 17 d'octubre de 2007], per a que presenten un currículum acompanyat de tots aquells documents acreditatius dels mèrits previstos per al concurs, mitjançant fotocòpia degudament acarada.

8 d'octubre de 2007
 

 


 
  Malgrat l'optimisme del conseller, l'índex de temporalitat és encara massa alt

Cal una ampla oferta pública d'ocupació per a 2008

El dia 1 d'octubre van prendre possessió les persones aprovades en les convocatòries 2 i 3/2004, d'accés al grup D d'Administració General. El Conseller -o el seu equip de premsa- ha volgut veure la part positiva, tot fent-se propaganda; podeu veure-ho "punxant" el següent enllaç:

La Generalitat redueix la interinitat d'auxiliars administratius en un 43,5%
A més, el conseller també va destacar com a un fet molt positiu que la temporalitat estava "només" en un 14%. No cal dir que es referia solament a l'Administració del Consell, no als altres sectors (en el sector docent és semblant i en en Sanitat supera el 20%) de la Generalitat.

STAPV-Intersindical Valenciana, en canvi, remarca altres aspectes no tan positius, però que cal tenir en compte si de veres el nou conseller pretén millorar l'estat de la Funció Pública:
 • S'han convocat i cobert sobre el paper el 43,5% de places vacants d'auxiliars. Això ens deixa encara un 56,5%. És un poquet massa, ¿no?
   
 • A més, les xifres no són correctes: emmascaren que moltes de les persones que prengueren possessió també aprovaren el grup C o estan en les llistes d'aprovats del grup A. Per tant, una sola persona ha aprovat diverses oposicions, entre altres coses per la desorganització en la convocatòria de les proves selectives. AIxí que no s'ha reduït tant la interinitat.
   
 • El conseller "oblida" que l'objectiu del Pla d'Estabilitat de fa quatre anys era deixar la temporalitat en un 10%. STAPV-Intersindical Valenciana ja va advertir als sindicats que signaren el Pla i que després acordaren l'oferta pública de 2004 que amb les vacants que s'oferien no s'arribava ni de lluny al 10%. No vulgueren escoltar-nos. El conseller ara ens dóna la raó, lamentablement.
   
 • Cal una nova oferta per a 2008 tan ampla  en nombre i en categories professionals com la de 2004. I que el sistema d'accés siga consensuat, no com el de 2004 (pla d'estabilitat), que no ho va ser. Eixe és el repte del Conseller. Però d'això no va parlar.
Castelló no es constitueix

La nova Junta de Personal dels Serveis Territorials de Castelló ha tardat quatre mesos en constituir-se després de les eleccions sindicals, celebrades en maig passat. És costum en Castelló que la Junta la convoque el sindicat més votat que en aquest cas és UGT. Finalment, es va convocar per al tres d'octubre.

La sorpresa ha estat que eixe dia, tres d'octubre de 2007, no s'ha pogut constituïr a causa de la irregular convocatòria i defecte de forma, ja que no constava l'ordre del dia. Incomprensible, donada "l'experiència" de l'organització convocant, així que només s'ha format la mesa d'edat, la qual ha convocat una nova reunió per al proper dia 22 d'octubre.

Tot açò retrasa innecessàriament la posada en funcionament de l'òrgan de representació de les funcionàries i dels funcionaris, la qual cosa mostra el desinterés d'alguns pel compliment de les obligacions que haurien d'asumir després de les eleccions.

5 d'octubre de 2007
 
 


 
  Contra la violència de gènere

Hui, primer dimecres de mes, esteu totes i tots convocats a la concentració que s'efectuarà davant la porta de l'Ajuntament de València a les 20 hores, convocada per la Plataforma Feminista del País Valencià.

La proposta d'Intersindical Valenciana en les Meses Generals

Inclou els assumptes urgents que cal abordar d'immediat

La Mesa "1"

Intersindical Valenciana va proposar ahir, 2 d'octubre, en la Mesa del Personal Funcionari, Estatutari i Laboral, la modificació de l’ordre del dia de la mesa, tot introduint un punt anomenat “Calendari de negociació”. Eixe calendari hauria de comprendre, almenys, els següents assumptes:

1. Negociació de les retribucions de 2008

 • Incorporació progressiva del complement específic en les pagues extres, amb el següent repartiment: 2/3 en juny i desembre de 2008 i 3/3 en juny i desembre de 2009. Les fraccions que s’indiquen han de fer referència a l’import mensual de cada complement específic en 2006, augmentat en el percentatge que siga de general aplicació (en 2007 ha estat un 2%).
   
 • Establiment de la clàusula de revisió salarial que compense les desviacions de l'IPC que es puguen produir al finalitzar l'exercici 2007 entre l'augment efectiu de 2007 i l'IPC valencià d'eixe mateix exercici.
   
 • Augment general de tots els conceptes retributius d'un 2%, d'acord amb el que preveu la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat.
   
 • Fons addicional d'un 1% de la massa salarial per a augmentar tots els complements específics, en un repartiment lineal. Aquest fons té l'objectiu de recuperar part del poder adquisitiu perdut en els darrers anys.
   
 • Renegociació del fons addicionals per al Pla de Pensions de 2006 i de 2007 (un 0,3% de la massa salarial de cadascun dels dos anys), que no s'han executat, de forma que s’augmente l'import del complement específic de tots i cadascun dels llocs de treball de la Generalitat. Proposem un repartiment lineal.
   
 • Fons addicionals per a la creació de llocs de treball de plantilla i la seua incorporació a les RLTs dels diferents sectors, per transformació dels llocs de treball següents:
   
  • Llocs d'empreses que presten serveis a l'Administració de la Generalitat com a assistències tècniques i similars,
    
  • Treballadores i treballadors autònoms contractats per la Generalitat per a prestar aquest tipus d'assistències o serveis de similar índole,
    
  • Personal contractat en règim laboral per acumulació de tasques i/o obra o servei determinat (en particular en l‘Administració del Consell i en Institucions Sanitàries).
2. Negociació de les mesures a incloure en la nova Llei o Estatut de la Funció Pública Valenciana

L’Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) determina la confecció i aprovació pels parlaments autonòmics de noves lleis de Funció Pública adaptades al propi EBEP. Tot i que no es disposa un termini obligatori, seria convenient iniciar el més prompte possible la negociació, per tal que les Corts Valencianes puguen aprovar-la, si és possible, abans del proper estiu.

3. Modificació de normativa general
 • Modificació del Decret 24/1997, d'Indemnitzacions per raons del servei, per a introduir nous conceptes i actualitzar-ne els imports.
   
 • Extensió de les mesures incloses en el Decret 175/2006 a tots els sectors de la Generalitat; fons addicional per a l'aplicació efectiva de mesures de conciliació de la vida laboral i familiar a tots els sectors de la Generalitat.
4. Qüestions retributives sectorials

La Generalitat ha de dotar els fons necessaris per a la negociació en les meses sectorials corresponents dels següents assumptes:

a) Administració del Consell:
 • Modificació de la Llei de la Funció Pública Valenciana via Llei d’Acompanyament als Pressuposts de 2008, així com del Decret 99/1995, de Retribucions, per a incorporar nous conceptes, com el complement autonòmic de carrera professional, les guàrdies localitzades o complements per habilitació de caixa fixa, i introduir els triennis d'igual import.
   
 • Fons addicional per a la posada en marxa d'aquests conceptes retributius.
   
 • Manteniment del complement compensatori.
b) Administració de Justícia:
 • Fons addicional per a la posada en marxa del complement específic i el complement autonòmic de carrera professional.
c) Personal Docent no universitari:
 • Fons addicional per a l'homologació retributiva amb altres territoris de l'Estat, equivalent a 300 euros mensuals per persona.
d) Sanitat:
 • Fons addicional per a completar la posada en marxa del complement autonòmic de carrera professional i desenvolupament professional a tot el personal d'Institucions Sanitàries. Actualment no poden optar a aquest complement el personal adscrit a Salut Pública i el personal interí.

La Mesa "2"

Intersindical Valenciana també va demanar en la Mesa General per a Personal Funcionari i Estatutari la modificació de l’ordre del dia de la mesa, tot introduint un punt segon anomenat “Desenvolupament de l’article 34.4 de l’Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. L’article 43.4 de l’EBEP diu que “Dependiendo de las Mesas Generales de Negociación y por acuerdo de las mismas podrán constituirse Mesas Sectoriales, en atención a las condiciones específicas de trabajo de las organizaciones administrativas afectadas o a las peculiaridades de sectores concretos de funcionarios públicos y a su número”.

D’acord amb aquest article, Intersindical Valenciana proposa:
 1. Que la Mesa General ordene la constitució de les Meses Sectorials de Personal Docent no Universitari, de Personal Sanitari, de personal al servei de l’Administració de Justícia i de personal al servei del Consell de la Generalitat. Aquestes meses s’hauran de constituir en el termini màxim d’un mes a partir de la data, d’acord amb els criteris prevists en l’article 33 de l’EBEP.
   
 2. Que la Mesa General es dirigisca als Rectors de les Universitats Públiques valencianes per tal de tractar sobre la constitució d’una Mesa Sectorial d’Universitats.
3 d'octubre de 2007
 
 


 
  El conseller ha declinat constituir les meses sectorials i establir un calendari de negociació, tot remitint-se a una posterior reunió

Constituïdes les Meses Generals de la Generalitat

Dimarts, 2 d'octubre, a les 10 hores, a la Ciutat de la Justícia, s'han constituït les meses generals de negociació de la Generalitat Valenciana en base a les recents eleccions sindicals i a l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP). En la reunió s'han constituït dues meses generals, una que representarà a totes i tots els empleats públics que treballen a la Generalitat Valenciana, personal funcionari, estatutari i laboral, i una altra que només afectarà al personal estatutari i funcionari.

Intersindical Valenciana, sindicat més votat en el conjunt de la Generalitat Valenciana, que estarà present en les dues meses de negociació, ha plantejat en la reunió la constitució de les meses sectorials (Educació, Justícia, Sanitat i Administració del Consell), així com la creació d'una nova mesa sectorial de les Universitats públiques valencianes. Amb l'entrada en vigor de l'EBEP, les meses sectorials han de ser creades expressament per la Mesa General de personal funcionari i estatutari. El conseller de Justícia i Administracions Públiques ha declinat modificar l'ordre del dia per a constituir-les en la reunió de hui, i s'ha remés a una pròxima reunió de la Mesa General a celebrar "dins del mes d'octubre, segurament entre el 15 i el 30".

Intersindical Valenciana també ha demanat un impuls a la negociació del III Conveni de Personal Laboral i la revisió dels acords sobre "alliberats sindicals" per acabar amb l'arbitrarietat que existeix en l'actualitat, en eixe sentit es demana l'aplicació de criteris transparents, clars i iguals entre tots els sindicats per a la concessió de permisos sindicals.

Igualment, s'ha demanat aprovar un calendari de negociació per tractar sobre diferents temes. Entre d'altres: les retribucions per a 2008 (incloent-hi la carrera professional per al personal de l'Administració del Consell), la millora de les condicions laborals i econòmiques del personal itinerant, la millora de la seguretat i salut laboral, la potenciació dels serveis públics o la reducció de la temporalitat laboral.

Informe del Conseller

El Conseller de Justícia i Administracions Públiques, Fernando de Rosa Torner, s'ha estrenat en el càrrec de President de les meses generals i, aprofitant l'avinentesa, ha fet un discurs sobre els objectius polítics del seu mandat. Segons això, l'objectiu polític principal de la legislatura serà l'aprovació de la Llei de la Funció Pública Valenciana, que vol que siga negociada i que compte amb el major suport possible. Dins d'eixa norma es contemplaria la carrera professional, lligada a la reforma de l'IVAP i d'un impuls decidit a la formació dels empleats públics, que vol que siga molt millor i més efectiu per a un millor servei a la ciutadania. La llei també ha de desenvolupar mesures de conciliació de la vida personal i professional, en especial per al personal discapacitat i aquelles persones que suporten més càrrega familiar -ha esmentat expressament el permís de paternitat i les famílies nombroses-.

D'altra banda, ha anunciat un programa d'avaluació de riscos laborals per tal de controlar-los i que es treballe en les millors condicions possibles.

Política "de mano tendida"

Ha ofert una política de mà estesa, de diàleg i de consens com a objectiu per a arribar a acords satisfactoris, amb objectius realistes, entre els sindicats i l'Administració. Ofereixen la seua mà i l'esperen dels sindicats, alhora que rebutgen actuar de forma partidista.

Intersindical Valenciana ha valorat positivament el discurs del Conseller, tot i que li ha advertit que és un discurs que s'ha sentit en moltes ocasions anteriors i que només podrem congratular-nos de veres quan les paraules es transformen en fets. Com a exemple, s'ha recordat que antecessors del conseller han desviat la negociació de les meses legals a altres foros (com el PAVACE). En la mesura que l'Administració siga lleial amb la pluralitat sindical, Intersindical Valenciana també ho serà. Com ja s'ha apuntat, de moment en la sessió de hui no s'ha fet cas a cap de les peticions d'Intersindical Valenciana.

Retribucions per a 2008

Intersindical Valenciana -junt a d'altres sindicats- ha reclamat la negociació urgent de les retribucions per a 2008. El conseller ha declinat de nou establir un calendari, però s'ha compromés a convocar una reunió de les meses generals dins del mes d'octubre.

2 d'octubre de 2007
 

 


 

stapv-Iv | intersindical