Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / setembre 2011


29 de setembre


29S CONCENTRACIONS

Alacant
Concentració davant la Subdelegació del Govern Plaça de la Muntanyeta, 19:30h

Castelló de la Plana
Concentració Plaça de Maria Agustina, 19:30h.

València
Concentració davant del Banc d'Espanya Carrer de les Barques, 6, 19:30h.
Convocada per la Plataforma pels Drets Socials

AL CARRER EL 29 DE SETEMBRE
En defensa dels drets laborals i socials
En defensa del sector públic

Fa poc més d'un any es va aprovar una reforma laboral que abaratia encara més els acomiadaments i que sancionava, crèiem que definitivament, la retallada de la despesa pública. A això s'unia un acord sobre les pensions que reduïa la seva quantia i que, perversament, condemnava a canvi a les treballadores i als treballadors a allargar encara més la seva vida laboral per tenir dret a aquestes. A l'agost d'aquest mateix any l'abraçada asfixiant dels mercats encara ens estreny més, i mitjançant una reforma constitucional exprés es consagren les retallades socials i laborals que vindran, i que ja estan posant en pràctica alguns governs autonòmics amb inusitada agilitat.

Intersindical Valenciana fa una crida a la classe treballadora i al conjunt de la societat perquè surti al carrer el 29 de setembre i participe en les accions previstes per a aquest dia. Les ciutadanes i els ciutadans no podem romandre impassibles davant d'una llarga successió d'agressions que constitueixen el perill més seriós de retrocés social i polític des del final de la Segona Guerra Mundial, i que amenacen amb destruir gran part del patrimoni social conquerit en els últims cent anys.

Finalment, anima al conjunt de les organitzacions socials, sindicals i polítiques perquè les accions previstes per al dia 29 de setembre, així com la mobilització internacional convocada per al 15 d'octubre, siguen el més unitàries possible, en la línia de reforçar sense escletxes posicions de progrés i de transformació social que permeten al conjunt de la ciutadania articular una resposta sòlida i ferma.

País Valencià, 29 de setembre de 2011


28 de setembre


Intersindical es planta davant la Generalitat


Ací no sobra ningú
CONCENTRACIÓ
Plaça de Manises, 11h

INTERSINDICAL Valenciana es planta hui davant el Palau de la Generalitat des de les 9h. També convoca una CONCENTRACIÓ a les 11h, per a tot el personal que puga acudir, en especial el de la Generalitat que està al voltant de la Plaça de Manises.

Perquè hi ha 704 raons per a acudir, VINE!!

Perquè ací no sobra ningú

No sobra personal funcionari a la Generalitat. La mitjana de persones funcionàries per cada ciutadà o ciutadana valenciana està molt per sota de la mitjana estatal, i aquesta, al seu torn, està per sota de la mitjana europea.

Sobren despeses supèrflues: sobra gastar diners en inversions poc o gens productives, com la Ciudad de las Lenguas, l’Aeroport de Castelló, l’Àgora de València, la subvenció a la Fórmula 1, a l’Open de tennis o a la Hípica, així com la infrautilització d’unes altres, com la Ciutat de les Ciències o el Centre d’Investigació Príncep Felip.

Sobren empreses públiques, que dupliquen els aparells administratius de què ja disposen les conselleries per a fer idèntica faena, i que podrien ser més eficients si es concentraren. Sobren la immensa majoria de fundacions públiques, pous sense fons de despeses de funcionament i de personal sense control i sense utilitat coneguda. Sobren empreses privades fent treball públic.

Intersindical Valenciana no es nega a negociar una reorganització del personal de la Generalitat: potser es puguen fer algunes tasques amb menys personal. Però és claríssim que falta personal en molts àmbits, per la qual cosa es pot redistribuir personal en centres deficitaris, però no suprimir llocs de treball.

No sobren caps de servei, ni personal subaltern, ni de neteja, ni enginyers/es tècnics agrícoles, ni cap de les places que ara volen amortitzar. No sobren mestres, ni sanitaris, ni personal de Justícia. El que cal és que el Govern valencià done prioritat al servei públic per davant de despeses en fastos i propaganda.

 


27 de setembre

PLANTAREM UNA CARPA DAVANT LA GENERALITAT

Intersindical es planta davant la Generalitat per a evitar les retallades

A partir de dimecres INTERSINDICAL Valenciana comença una mobilització permanent per a evitar retallades de serveis a la ciutadania

Tal com anunciàrem després de l'última pantomima de reunió de negociació amb el Consell, el Sindicat inicia les mobilitzacions per a evitar el tancament de serveis i a favor d'un servei públic auster en les despeses supèrflues, però generós en els serveis a la ciutadania.

La mobilització es fa a favor del manteniment de llocs d'atenció pública, dels serveis públics de qualitat, i per a això és necessari que es deixe de donar diners a les empreses privades d'ensenyament o de sanitat i es destine aqueixos recursos a mitjans materials i humans de l'ensenyament i la sanitat pública. Ens mobilitzem perquè la sanitat es pague amb els impostos de totes i tots i no només d'aquelles persones que la utilitzen. Ens mobilitzem per la defensa d'uns serveis d'atenció a la ciutadania que garantisquen igualtat, transparència i qualitat en aqueix tracte.

Fins a l'aprovació dels pressupostos mantindrem una carpa enfront de les diferents conselleries, que seran punts d'informació al personal i a la ciutadania en general sobre quines mesures alternatives podrien aprovar-se per a evitar que continue degradant-se el servei públic. Aquestes accions s'inicien dimecres que ve sota el lema "Ací no sobra ningú. Planta't davant les retallades"

Es convoca a tot el món a aquestes mobilitzacions, però particularment a aquelles persones que menys han de perdre, com és el personal interí i laboral temporal.

Hi ha 704 raons per a acudir dimecres que ve, puix el conseller d'Hisenda ha anunciat la supressió d'aquest nombre de llocs de treball en la Generalitat.


26 de setembre

LLISTA DEFINITIVA

Borses d'Assistents Socials i Fisioterapeutes

La web de la Generalitat publica les borses de treball definitives de les categories profesionals d'Assistent Social/DUTreball Social, i de Fisioterapeutes, corresponents a l'Oferta Pública de 2008:

- Borsa de treball d'Assistent Social/DU Treball Social, OPE-2008, llistat definitiu

- Borsa de treball de Fisioterapeutes, OPE-2008, llistat definitiu

Dia contra l'Explotació Sexual

Divendres 23 va celebrar-se el Dia contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Pesones. Amb motiu d'eixa commemoració, es va publicar un article de l'Àrea de la Dona al diari Levante-EMV: Dones explotades que no tenen veu


23 de setembre


DOS NOVES CLÀUSULES EN L'EBEP

Modificat l'EBEP durant el mes d'agost

En el BOE de 2 d'agost es van publicar dues lleis que introdueixen dos nous permisos en l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP).

El primer està en la Llei 26/2011, d'1 d'agost, d'adaptació normativa a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

En l'article 11, modifica l'article 59.1 de l'EBEP, de manera que en les OPE es reservarà un cup no inferior al set per cent de les vacants per a ser cobertes entre persones amb discapacitat. La reserva es realitzarà de manera que, al menys, el dos per cent ho siga per a persones que acrediten discapacitat intel·lectual i la resta per a persones que acrediten qualsevol altre tipus de discapacitat.

El segon el trobem en la Llei 27/2011, d'1 d'agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de Seguritat Social.

La Disposició final segona modifica l'article 49 e) de l'EBEP, que regula el permís per cura de fill menor afectat per càncer o una altra malaltia greu.

PUBLICADA LA LLISTA DEFINITIVA

Es convoca el primer exercici del Cos d'Inspecció de Tributs

El DOCV de 22 de setembre publica la resolució que eleva a definitiva la llista provisional de persones admeses i excloses a les proves selectives del cos d'Inspectors de Tributs de la Generalitat, accés lliure i de persones amb discapacitat, Convocatòria 3/10 i es convoca les persones aspirants admeses a la realització del primer exercici.

La realització del primer exercici tindrà lloc el pròxim dia 15 d’octubre de 2011 (dissabte), a les 09:00 hores


21 de setembre

SENTÈNCIA GUANYADA PER INTERSINDICAL

Les persones que ocupen un lloc de cap de servei poden ser alliberades sindicals

El Jutjat número 7 Contenciós Administratiu de València ha dictat una sentència en un recurs instat per Intersindical Valenciana-Generalitat, en la qual deixa clar que la Generalitat va actuar de forma indeguda en negar-se a concedir un permís sindical a una persona que ocupava un lloc de cap de servei.

La sentència avala les tesis del sindicat, és a dir, que les companyes i els companys caps de servei, lluny de ser "alts càrrecs", són treballadores i treballadors com la resta, i poden ser considerats, com a molt, com a càrrecs intermedis.

LA ROS CASARES, EIXE CULEBROT

La situació dels locals de Ros Casares era ilegalitzable

Recordeu que la Generalitat va enviar l'1 de juny les direccions generals de Modernització i Patrimoni Cultural a la Ciudad Ros Casares i a finals de juliol els va re-traslladar? Les sospites eren, des del primer moment, que les denúncies sindicals -com les d'Intersindical Valenciana- a l'Ajuntament de Xirivella, a l'Administració de Justícia i a la Inspecció de Treball havien fet efecte finalment.

Ara tenim la confirmació: l'informe de la Inspecció de Treball al respecte és demoledor. Requereix  sobre els següents punts, que estima deficiències en matèria de prevenció de riscos laborals:


És obvi per a qui conega eixos locals que no es podien complir les condicions que reclamava l'inspector de treball.

Com en l'anterior informació, es confirma que el treball sindical funciona.
19 de setembre

La crisi que la paguen els rics i els bancs

Concentració Dijous 29 setembre 2011, 19:30 hores Banc d'Espanya (C/Barques, 6. València)

29S La crisi que la paguen els rics i els bancs

El 29 de setembre de 2010 milers de treballadores i treballadors, de ciutadanes i ciutadans, van participar en la Vaga General i van eixir als carrers de pobles i ciutats del nostre país per fer palés el seu rebuig a les mesures antisocials aprovades pel govern espanyol. Aquest havia aprovat una reforma laboral que suposava abaratir i facilitar els acomiadaments i un pla d'ajustament que reduïa la despesa social. A més, anunciava una modificació de les pensions per allargar l'edat de jubilació i reduir la seua quantia. Una reforma de les pensions que va ser materialitzada amb un acord signat, en febrer de 2011, entre la patronal, els sindicats CCOO i UGT i el propi govern espanyol.

El passat mes d'agost el govern espanyol va impulsar una reforma constitucional per limitar el dèficit públic que suposa una nova retallada dels drets socials, laborals i nacionals. Una reforma constitucional que consagrarà les polítiques neoliberals i el desmantellament de l'estat del benestar.

Paralel·lament, s'ha donat un pas més en eixa direcció en prorrogar fins als trenta anys el contracte d'aprenentatge i formació o la suspensió del límit de dos anys per encadenar contractes temporals. Unes mesures que no van a servir per millorar la contractació sinó per deixar les mans lliures a l'empresariat per continuar explotant a la gent jove i a les treballadores i treballadors.

Ara, un any després de la Vaga General, continuen existint motius per tornar a eixir al carrer i aturar els centres de treball. La situació des d'aquella data no ha millorat, tot el contrari, la taxa d'atur i la precarietat ha augmentat, especialment entre la gent jove, les dones i les persones immigrants; es continuen retallant els nostres drets socials i laborals o s'externalitzen o privatitzen els serveis públics com educació, transport o sanitat.

Per això, la Plataforma pels Drets Socials hem considerat important tornar a eixir al carrer el 29S per commemorar aqueixa data i per expressar la necessitat d'una mobilització continuada, sense descartar la convocatòria d'una nova Vaga General, per fer front a les polítiques neoliberals i antisocials dels governs espanyol i valencià.

BORSES DE TREBALL

Publicades les borses de grup C i D d'Administració General

S'han publicat la borsa de treball del grup C (subgrup C1), sector administració general, derivada de la OPE de 2008.

Igualment, la del grup D (subgrup C2), sector administració general OPE-2008.

El termini per a presentar al·legacions finalitza el dia 28 de setembre.

"BENVINGUTS AL CABANYAL"

Benvinguts al Cabanyal 2011

Del 23 de setembre al 9 d'octubre

1998-  2011    13 anys de resistència

La Plataforma Salvem el Cabanyal i l'editorial Media Vaca ens donen la benvinguda i ens conviden a la presentació de la XIII edició de Portes Obertes, que enguany obri al públic 13 (+1) cases típiques als barris del Canyamelar, Cabanyal i Cap de França. Presenten l'exposició realitzada a partir del projecte Benvinguts al Cabanyal, que consisteix en una col.lecció  de 99 històries, records i notícies, il.lustrades per 40 artistes gràfics a partir de testimonis de veïns i veïnes que viuen o han viscut al Cabanyal, així com fragments d'obres literàries i escrits diversos.

Benvinguts al Cabanyal representa el treball col.lectiu de moltes persones al llarg de més de dos anys. Aquest esforç  s'ha concretat en un llibre i una exposició, que es podrà seguir a través de cadascuna de les vivendes que obren les seues portes. L'objectiu, una vegada més, és cridar l'atenció sobre aquest extraordinari indret que cal protegir i conservar; un dels pocs, arreu  del món, fet a escala dels xiquets.

Benvinguts i benvingudes al Cabanyal, un lloc únic, on la gent segueix dient  Bon dia i  Bona nit.


14 de setembre

LA GENERALITAT, INSUMISA

Intersindical recorrerà els nomenaments dels directors de Parcs Naturals

La Consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha dictat una resolució per la qual nomena com a personal eventual els directors i directores dels Parcs Naturals que hi ha al País Valencià.
Intersindical Valenciana recorrerà eixa resolució davant els tribunals de justícia, per entendre que són nuls de ple dret. El motiu és que s'utilitza una figura, la de personal eventual, que només pot exercir funcions d'assessorament i confiança. En cap cas es pot utilitzar eixa figura per a substituir personal funcionari, com és el cas d'aquests nomenaments.
Ja en 2010, Intersindical Valenciana va obtenir una sentència favorable a la tesi exposada, segons la qual els nomenaments de directores i directors de Parcs Naturals com a personal eventual és il·legal. La Generalitat va recórrer aquesta sentència per a evitar que entrara en vigor i poder continuar nomenant persones botant-se la legislació.
És curiós repassar els "mèrits" de les persones escollides. Podeu llegir el que diu la premsa: La Generalitat estalvia 400.000 euros en eliminar cinc direccions de parcs.
També és curiós que un Govern com el valencià, que recentment va iniciar una polèmica sobre la posada en marxa d'una taxa sobre els recursos judicials, per a evitar recursos "innecessaris", sistemàticament recórrega tot allò que perd, fins i tot en un assumpte tan clar com aquest.

Reunió de l'àrea de Moviments Socials

El proper dia 15 de setembre, a les 19:30 hores, a la seu de Juan de Mena, tindrà lloc una reunió de l'ÀREA de MOVIMENTS SOCIALS de la INTERSINDICAL VALENCIANA.
L'ordre del dia que es proposa és:

RACÓ POÈTIC

Un plagi (oportú) de Martin Niemöller (que no de Bertold Brecht)

Quan el PP va cessar els caps de servei,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era cap de servei,

Quan cessaren els interins,
vaig callar-me,
perquè jo no era interí,

Quan vingueren a buscar als sindicalistes,
no vaig protestar,
perquè jo no era sindicalista,

Quan amortitzaren 704 vacants i jubilacions,
no vaig protestar,
perquè no amortitzaren el meu lloc,

Quan em comunicaren la meua destitució,
no hi havia ningú més que puguera protestar.

En aquesta versió, hi ha una estrofa que no ha estat modificada. Sabeu quina? Efectivament, eixa.


13 de setembre

RETALLADES DE PLANTILLA

La Generalitat amortitza molts més llocs dels grups baixos

La Generalitat va comunicar el passat divendres als diferents sindicats el detall dels 454 llocs de treball que pretenen amortitzar amb caràcter immediat. En el quadre que us adjuntem al present correu podeu veure el nombre de llocs que s’amortitzen de cada conselleria i grup.
Crida poderosament l’atenció que tres quartes parts (un 73,1%) dels llocs siguen dels grups amb menys titulació (C, D i E) i només un quart (26,9%) dels grups A i B (A1 i A2). Igualment, és inaudit que la Conselleria d'Agricultura, que no és de les més grans, carregue tota sola amb el 26% (117 places) de les places suprimides.
L'amortització d'aquestes places no suposa un estalvi real: només és una operació comptable per a reduir el Capítol I, ja que les places estaven vacants -segons diuen-, de forma que els diners no s'havien gastat, sinó dedicat a altres destins.
No ens han donat els números de lloc, de manera que no podem saber si el que va dir el conseller és veritat o mentida: no sabem si són d’atenció directa o no, no sabem si estan ocupats o no, etc. Massa incógnites.


Què amaguen? No ho sabem, però sabem que alguna cosa amaguen, perquè era més fàcil haver-nos donat la informació amb números de lloc que sense ells. Els han llevat a posta, la qual cosa no és gens bona senyal de transparència, com, lamentablement, s'ha convertit en una constant en la Generalitat.

Intersindical Valenciana recorrerà les amortitzacions Intersindical Valenciana-Generalitat ha decidit recórrer aquestes amortitzacions. Demostrarem que aquesta no és la forma legal de reorganitzar l'Administració, saltant-se tota la tramitació prevista en la legislació. Que apareguen les denominacions de les conselleries anteriors a la formació del nou govern no és una anècdota: és significatiu del grau d'estudi que s'ha efectuat per a dur endavant aquesta mesura; és a dir, cap ni un.


7 de setembre

ELIMINAT L'ACORD DE PERMISOS SINDICALS

El conseller anuncia l'amortització de 704 llocs de treball i la congelació salarial

El conseller d'Hisenda i Administració Pública va presidir ahir la reunió de la Mesa General de Negociació. En primer lloc, les Meses Generals de Negociació I i II, s'han constituït segons els resultats obtinguts en els processos electorals de 2010-2011. Era la primera reunió des de la finalització del procés d'eleccions sindicals.
Respecte dels Acords sobre permisos sindicals, ha imposat, sense cap negociació, l'eliminació de l'Acord de 19 de juny de 1995 (143 permisos per al conjunt de la Generalitat, Educació, Sanitat i Funció Pública) i un acord de la Mesa Sectorial de Justícia (al voltant de 20 permisos). El conseller ha insistit a dir que eren 197 permisos, però no s'ha aclarit d'on eixia la diferència.
Al respecte, Intersindical Valenciana ha deixat clar que no pot estar d'acord amb una mesura imposada, que no s'ha negociat en absolut, i que recorrerà en els tribunals la falta de negociació. Alhora, entenem la mesura com un atac a l'estructura de les organitzacions sindicals per tal d'aplanar el camí de les retallades en les Administracions Públiques que es preparen per a després del 20N.
Això no obstant, ha anunciat que això no afectarà el Sindicat pel que fa a la postura a prendre davant els diferents assumptes, que criticarà o alabarà d'acord amb el que es propose, no influïts per tenir més o menys permisos. Al mateix temps Intersindical Valenciana continuarà en la defensa de les treballadores i treballadors de la Generalitat amb la mateixa fermesa, tot i que haurem de reduir les persones dedicades a l'atenció al personal. En el cas del sector de l'Administració del Consell,Intersindical Valenciana tindrà nou permisos menys.

Línies pressupostàries en matèria de personal per a 2012
S'ha limitat a informar que l'any que ve ¡No ens baixaran el sou! Tampoc no els pujaran, clar, però és que eixa ha estat l'expressió literal del conseller. La raó és que no hi ha projecte de llei de pressuposts de l'Estat, perquè les eleccions generals son el 20 de novembre, així que el presentarà el nou govern a principis de l'any que ve. Com que això ara és una competència estatal (un regalet de l'EBEP), doncs la Generalitat ha de fixar l'augment de 2011, que fou, com sabeu, un 0%.

Informació sobre el Pla d'Ajustament aprovat pel Consell el 29 de juny del 2011
El conseller ha comunicat que s'amortitzaran 704 llocs de treball (quasi un 5% de la plantilla), amb el següent detall:
456 llocs vacants des de fa un any, gràcies a la política del govern del PP a la Generalitat de no convocar les oposicions en nombre suficient i de no cobrir els llocs amb personal interí.
91 llocs de persones que es jubilaran durant 2011, la qual cosa és absurda, ja que significa l'amortització d'un lloc no per no ser necessari, sinó perquè la persona ocupant es jubila; una amortització ad personam,absolutament il·legal.
159 llocs de persones que han demanat la pròrroga de servei després d'haver arribat a l'edat de jubilació, resolucions que es revocaran. Igualment absurd és que s'obligue a jubilar-se al personal als 67 anys i ara s'obligue a qui vol perllongar la seua carrera professional voluntàriament a jubilar-se als 65!! Si alguna persona està en eixe cas, Intersindical Valenciana us ofereix els nostres serveis jurídics, ja que entenem que la normativa només permet denegar la pròrroga en casos molt tasats i en cap cas per motius pressupostaris.

7 de setembre de 2011


2 de setembre

NOTA DE PREMSA SINDICAL CONJUNTA

Convocada la Mesa General per a parlar de retribucions, retallades i permisos sindicals

El conseller d'Hisenda i Administració Pública ha convocat reunió de la Mesa General de Negociació el dimarts 6 de setembre del 2011 a les 17:30 hores, amb el següent ordre del dia:
1. Constitució de les Meses Generals de Negociació I i II, segons els resultats obtinguts en els procediments electorals de 2010-2011.
2. Acords sobre permisos sindicals.
3. Línies pressupostàries bàsiques en matèria de personal per a l'exercici pressupostari de 2012.
4. Informació sobre el Pla d'Ajust aprovat pel Consell el 29 de juny del 2011.
5. Precs i preguntes

Amb anterioritat a la convocatòria, els cinc sindicats presents en la Mesa General havien emés la següent nota de premsa:

Els sindicats CSI·F, CCOO, FSES, Intersindical i UGT, tots ells organitzacions sindicals presents en la Mesa General de Negociació de la Generalitat Valenciana, reunits avui a València, han abordat les anunciades mesures de retallades en els diferents sectors de la Generalitat Valenciana.

Sent conscients de la situació econòmica per la qual travessa la nostra comunitat, les cinc organitzacions entenen que les retallades anunciades no resolen aquesta situació, pels següents motius:

Primer. L'amortització de centenars de places anunciades suposen reduir la possibilitat de la ciutadania a accedir a l'ocupació pública, i la deterioració de la gestió dels serveis públics.

Segon. La reorganització de l'Administració a través de la supressió indiscriminada de caporalies de servei i d'àrea, abordant l'obertura d'expedients de remoció dels llocs de treball, significa degradar els professionals de l'administració, reduir la qualitat del servei i empitjorar l'atenció a la ciutadania, atès que no s'ha abordat la simplificació dels processos administratius, que significaria una major rapidesa en l'obtenció d'ajudes, beques, resolució d'expedients de reconeixement de la situació de dependència, etc.

Tercer. La deterioració de la prestació del servei de la Sanitat i de l'Educació, així com la paràlisi que tenalla els òrgans judicials valencians, als quals es pretén allunyar de la ciutadania, imposant-li una taxa per a l'accés a la Justícia. Sectors tots ells massificats i que pateixen la supressió constant de places.

Quart. L'acomiadament de personal interí, molts d'ells amb més de deu anys d'experiència, sense que siguen tampoc substituïts per nou personal, incrementarà la taxa d'atur comunitària.

Totes les organitzacions sindicals vam reclamar del conseller Vela, president de la Mesa General de Negociació, una reunió conjunta que servisca per a gestar un gran pacte institucional en la línia de l'expressat pel President de la Generalitat en el dia d'ahir. Les mesures de reforma de l'Administració han de servir, no per a destruir les funcions que la Constitució li atorga, sinó, al contrari, per a convertir-se en un instrument àgil i eficaç d'atenció a la ciutadania.

Els sindicats presents en la Mesa General estem permanentment preocupats perquè la qualitat dels serveis docents, sanitaris, de l'Administració de Justícia i la del Consell, siga el més eficaç i eficient que siga possible. Les mesures que el Consell ha de prendre sobre la citada reforma han d'anar encaminades a disminuir la burocràcia, incrementar el nombre de jutjats, dotació adequada per a sanitat i educació i supressió de les despeses sumptuàries i innecessàries. En aqueixa línia seran les propostes que les organitzacions sindicals formalitzarem en la citada mesa general.

CSIF, CCOO, FSES, Intersindical i UGT
València, 2 de setembre de 2011

Però el conseller no es vol reunir...

Així ho ha comunicat al representant sindical que concertava l'entrevista en nom del conjunt de sindicats. ¿Serà desatenció, o que prefereix descarregar els contactes en el nou secretari autonòmic?

Perquè hi ha nou SA, després de la dimissió de la secretaria nomenada després de les darreres eleccions:

Una secretaria autonómica afín a Camps dimite por discrepancias con el Consell

Un médico para sanear la Administración Pública

Pedro García Ribot sustituye a Brusola en Administración Pública

Pedro García sustituye a Ana Brusola en Administración Pública

2 de setembre de 20115 de setembre

APROVATS MÉS ROF RESTRICTIUS

Què faig si volen cessar-me?

El Consell de divendres va aprovar els reglaments orgànics i funcionals (ROF) de les conselleries de Presidència; Sanitat; Infrastructures, Territori i Medi Ambient; Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, i Governació. Els ROF continuen la mateixa línia que els aprovats la setmana anterior, amb importants retallades en l'organigrama de caps de servei i d'àrea.

Cal recordar que els ROF determinen determinats serveis, però en cap cas s'identifiquen llocs de treball concrets amb número de lloc, etc. El que fa és determinar la denominació i les funcions. Eixes funcions abans estaven, normalment, distribuïdes en diversos llocs de treball, per la qual cosa no es pot afirmar sense més que és un o altre el que està assenyalant el ROF.

Com es determina? Amb les Relacions de Llocs de Treball (RLT), que cal negociar, segons la legislació. Per tant, si de cas pretenen amortitzar algun lloc, això s'haurà de negociar amb la representació sindical.

Això no obstant, és possible que intenten cessar a algunes persones que tenen el lloc per concurs. En eixe cas, hauran d'obrir un expedient de remoció per amortització de lloc. Eixe tipus d'expedient és contradictori, és a dir, amb audiència a l'interessat. En conseqüència, us ha de donar un termini per a presentar al·legacions en contrari.

Si us trobeu en un cas així, no dubteu en consultar-nos, tant als vostres representants sindicals com als nostres serveis jurídics. Sobretot, recordeu no signar cap document en conformitat!

No tenen motius legals que justifiquen eixos cessaments, i ho saben. No poden passar per damunt dels vostres drets, i no ho anem a consentir.

I què diu la premsa?

Reorganización de cinco conselleries

Los sindicatos plantan cara al recorte en personal y servicios públicos

Vela intenta sofocar con el cese de Brusola el malestar interno por los ajustes en la Generalitat

El enfrentamiento con Vela forzó la salida del alto cargo afín a Camps

Las viejas discrepancias entre Brusola y Vela

Un médico para sanear la Administración Pública

Pedro García Ribot sustituye a Brusola en Administración Pública

Pedro García sustituye a Ana Brusola en Administración Pública

 

5 de setembre de 2011


Torna a l'inici