correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

SETEMBRE 2009

dll dm dc dj dv ds diu
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sumari

 
     
 

30/09/09

Publicades les condicions del Pla de Pensions. Convocada nova reunió de negociació de la carrera. La premsa interpreta que Camps no pagarà la carrera professional. La Generalitat rebajará un 10% el IRPF y congelará su plantilla. La conselleria de Justícia i Administracions Públiques presenta l'esborrany dijous. Finalment, Pla d'Igualtat?
 
 

29/09/09

Intersindical Valenciana considera conservadora i contradictòria la intervenció del president Camps.
 
 

28/09/09

Posicionament de la Intersindical Valenciana davant la negociació retributiva del personal empleat públic per a 2010.
 
 

25/09/09

Mesa tècnica sobre el personal educador. Dimecres 23 va tindre lloc una nova sessió de la mesa tècnica de personal educador, per a parlar d’horari i funcions d'educadores i educadors d’educació especial i infantil i fisioterapeutes. Primer exercici de la promoción interna d'Administratius/ves.
 
 

23/09/09

Manifestació contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Ford. La Generalitat executa la Sentència sobre la promoció interna del grup E. Segon exercici de les oposicions d'Administratius/ves.
 
 

21/09/09

Immaculada Gimeno, portaveu d'Intersindical, exposarà la posició del Sindicat. Intersindical Valenciana intervé en el Congrés dels Diputats sobre la llei de violència de gènere. La reunió sobre la carrera només tracta dos punts.
 
 

18/09/09

Intersindical Valenciana rebutja la congelació salarial. Dimarts de la Intersindical. 23 de setembre: dia contra l'explotació sexual.
 
 

17/09/09

Document d'elements i eixos fonamentals. Carrera professional: primera reunió de negociació. Segon examen per a l'accés al grup A, primer per a la promoció interna.
 
 

15/09/09

Guia per a aclarir-se en les negociacions sobre la carrera. La Generalitat ens va a pagar la carrera professional?.
 
 

11/09/09

Intersindical ha demanat la reunió des de juliol. Reunió de la Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball sobre la Grip A.
 
 

10/09/09

Inaugurada la negociació de la carrera.
 
 

8/09/09

Comença la carrera?. Convocada reunió de la COPASESA sobre la grip A. Intersindical Valenciana t'informa sobre la grip A. Notes definitives del primer exercici d'Administratius/ves.
 
 

7/09/09

La Generalitat l'engega experimentalment: Acreditació de la competència professional a través de l'experiència laboral.
 
 

4/09/09

Intersindical Valenciana considera inacceptable la congelació salarial per a les empleades i empleats públics.
 
 

3/09/09

Intersindical insisteix en què cal informació i un pla d’actuació. Intersindical Valenciana denuncia la manca de protocols davant la grip A en l’administració. Pedro Garcia: un dels pitjors directors generals de RTVV.Accident del metro.
 
 

2/09/09

Remodelació del Govern Valencià: Intersindical Valenciana creu que la remodelació del Govern no aporta solucions reals als problemes de valencianes i valencians. Oposicions per a l'Ajuntament de València.
     
     
     
 

Publicades les condicions del Pla de Pensions

El DOCV de hui, 30 de setembre, publica l'Acord de la Comissió Promotora del Pla de Pensions dels Empleats de la Generalitat, de 15 de juliol de 2008, pel qual s'aproven les especificacions del pla de pensions dels empleats de la Generalitat. És un document que convé tindre guardat i localitzat, ja que no se sap mai quan anem a necessitar utilitzar-lo.

És coneguda la postura d'Intersindical Valenciana pel que fa al Pla de Pensions, en el sentit que preferiríem que els diners que hi van destinats es repartiren en les nòmines directes i no com a retribució diferida. Això no obstant, els diners que conformen el pla de pensions són vostres, de totes i tots, de manera que heu de conèixer quan i en quines situacions podeu recuperar-los.

Podeu llegir les especificacions del Pla (les condicions, el reglament).

Convocada nova reunió de negociació de la carrera

 
La premsa interpreta que Camps no pagarà la carrera professional

Malgrat que ahir, en la seua intervenció sobre política general en les Corts, el President Camps va anunciar el compliment dels acords retributius amb el personal de la Generalitat, alguns mitjans de comunicació interpreten que només es referia a Sanitat, Educació i Justícia. Per exemple, el Levante:

La Generalitat rebajará un 10% el IRPF y congelará su plantilla

Tanmateix, del discurs literal es dedueix que eren les plantilles d'eixos sectors els que estaven exclosos de la congelació, no el compliment dels acords. Esperem que la nostra interpretació siga la correcta, i que la Generalitat complisca els seus acords; seria molt greu que no ho fera.

El que està clar és que, davant els dubtes suscitats, és convenient una declaració oficial de la conselleria de Justícia i Administracions Públiques que confirme la disposició de la Generalitat en complir l'acord de febrer de 2008 en matèria de carrera professional.

D'altra banda, divendres, 2 d'octubre, a les 12 h, està prevista una nova reunió per avançar en el document preparatori del decret de carrera. L'objectiu és acabar de negociar-lo i començar amb el text articulat del decret.

La conselleria de Justícia i Administracions Públiques presenta l'esborrany dijous

Finalment, Pla d'Igualtat?

Finalment, la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques s'ha decidit a presentar l'esborrany de Pla d'Igualtat entre Dones i Homes del personal al servei de l'Administració de la Generalitat. La cita és demà, 1 d'octubre, i arriba any i mig després de l'Acord de febrer de 2008, en què la Generalitat es va comprometre a impulsar-lo.

Més val tard que mai! Us informarem del contingut quan ens el facen arribar.

30 de setembre de 2009

 

 

 
 

Intersindical Valenciana considera conservadora i contradictòria la intervenció del president Camps

Intersindical Valenciana considera la intervenció del President de la Generalitat Valenciana en el debat de política general de poc ambiciosa, contradictòria i conservadora. La intervenció ha estat més pròpia d'un balanç d'un consell d'administració d'una empresa que d'un president d'un govern autonòmic al qual li quedem més de dos anys per acabar-la. No ha presentat un projecte il·lusionat ni mesures concretes per poder eixir de la greu crisi econòmica que pateix el País Valencià i que afecta, directament o indirecta a la majoria de les valencianes i valencians. A més, ha estat clarament contradictòria en proposar, per un costat algunes inversions i per altre una rebaixa parcial dels impostos. Per cert, moltes de les inversions anunciades estan essent finançades per altres administracions.

D'altra banda, Intersindical Valenciana considera que l'anunciat pla d'austeritat afectarà directament als serveis públics, a l'ensenyament públic, la sanitat  pública, les infraestructures, l'aplicació de la llei de dependència o les polítiques actives en matèria d'ocupació. Tampoc comparteix l'anunci de reducció en despeses de personal, funcionament i transferències corrents del sector públic. Aquesta amaga, sense dubte, noves externalitzacions i privatitzacions, així com una reducció en les prestacions i la qualitat dels serveis públics que es presten a les valencianes i valencians.

A més, el Sindicat considera inacceptable que no s'hagen anunciat mesures concretes per facilitar l'eixida a la crisi econòmica o per millorar les prestacions socials i econòmiques de les persones afectades per aquesta. Fins ara, el conjunt de plans anunciats, molts d'ells sense línies pressupostàries, no han estat més que propaganda per maquillar la gravetat de la crisi.

Per a Intersindical Valenciana és necessari un canvi en les polítiques socials i econòmiques del govern de la Generaltiat Valenciana per fer front a la crisi econòmica. També cal una regeneració de la vida política valenciana que travessa una greu crisi pels diferents casos de corrupció en què es veu immersa. 

Què ha dit del personal de la Generalitat?

El president Camps s'ha referit al personal en dir que es congelaven les plantilles... excepte per a nous col·legis o instituts, nous hospitals o centres de salut o nous òrgans judicials. Ens encanta que tots eixos centres de treball puguen augmentar les plantilles, però ¿heu observat que l'únic sector que es congela, en definitiva, és del de l'Administració de la Generalitat?
 

D'altra banda, també ha dit que l'augment de retribucions per a l'any proper serà el que amb caràcter general s'aprove en els pressupostos de l'Estat -això ja ens ho esperàvem-, deixant a banda els acords signats que, ha dit, es van a complir. Vol dir això que es complirà l'acord de carrera en tots els seu termes, pagament d'un terç inclòs? Tant de bo.

 
CONCENTRACIÓ


Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge

dimecres, 30 de setembre, 10:30h

STOP A LES PRIVATITZACIONSCONTRA LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES


CONCENTRACIÓ


DIMECRES, 30 DE SETEMBRE, 20 H

PLAÇA DE LA PAU, CASTELLÓ


El sistema patriarcal és una maquinària extraordinàriament perversa...
qualsevol de les xacres que perjudiquen les dones -violència de gènere,
distribució injusta de la riquesa, poca presència pública, inexistent
capacitat per decidir respecte a qüestions que ens afecten
exclusivament...-  li son imputables. 

Gemma Lienas

 

 29 de setembre de 2009

 
 

 
  POSICIONAMENT DE LA INTERSINDICAL VALENCIANA

Davant la negociació retributiva del personal empleat públic per a 2010

Abans de fer qualsevol consideració al voltant de les reivindicacions retributives dels empleats i empleades públics, cal fer una reflexió al voltant de la situació socieconòmica actual i, especialment, dels antecedents.

A ningú no se li escapa que estem patint una profunda crisi econòmica que alguns, sense pal·liatius, volen repercutir íntegrament sobre les classes treballadores amb Expedients de Regulació d'Ocupació i acomiadaments massius, demandes de reforma del mercat laboral i retalls en les condicions laborals i les prestacions socials o nous retalls i privatitzacions dels serveis públics. Però, no oblidem que els orígens de la crisi els hem de buscar en la caiguda del sistema financer, en la feblesa del nostre teixit productiu i en el model de creixement econòmic que han portat endavant els governs, amb la qual cosa, resulta una obvi que on no estan les causes no hem de buscar les solucions. La causa de la crisi no han estat ni els costos salarials, ni les prestacions socials ni el sector públic.

Per tant, qualsevol negociació retributiva, mediatitzada per la crisi, com l’actual, no es pot plantejar amb l’objectiu de la contenció salarial com a fórmula de reversió de la crisi, doncs, en cap cas, han de ser el conjunt de treballadors i treballadores els que suporten el pes de la recuperació econòmica; una premisa que és igualment vàlida per a la negociació retributiva del sector públic, com dels milers de convenis col·lectius pendents de negociació.

A més a més, cal recordar que en el sector públic una gran part dels empleats i empleades tenen salaris inferiors als 1.000 euros /mes i que la pèrdua de poder adquisitiu ha estat una situació progressiva, a excepció l’últim any, per la diferència entre els increments salarials aplicats sobre les estimacions de l’augment de l’IPC i la inflació real.

En uns moments en el quals és d’importància trascendental la destinació de fons públics a programes de protecció social i reinserció laboral que requereixen un gran esforç dels poders públics, les mesures fiscals anunciades pel govern, com són l'augment de l'IVA, no són satisfactòries ja que faran recaure als sectors socials més desfavorits l'eixida de la crisi. Cal una fiscalitat progressiva i una veritable lluita contra el frau fiscal.

Després d’aquestes consideracions genèriques, es poden treure tres conclusions que van a perfilar el nostre posicionament davant la negociació dels increments retributius en el sector públic: el rebuig a la congelació o contenció salarial i la recuperació del poder adquisitiu  perdut als darrers anys.

Arribats ací, doncs, les reivindicacions retributives que es plantegen des de la Intersindical Valenciana són:

 • Increment retributiu d’un 2% sobre la massa salarial per l’any 2010, preveient un increment de l’IPC entre l'1,5 i el 2%.
   
 • Establiment de la clàusula de revisió salarial amb caràcter indefinit i des d’aquest mateix any 2010.
   
 • Incorporació del 0’3% de la massa salarial destinat als fons de pensions a la millora de les retribucions dels empleats i empleades públics.
28 de setembre de 2009

 

 

 
 

Mesa tècnica sobre el personal educador

Dimecres 23 va tindre lloc una nova sessió de la mesa tècnica de personal educador, per a parlar d’horari i funcions d'educadores i educadors d’educació especial i infantil i fisioterapeutes.

Cal destacar que, malgrat haver començat el curs, i tal com va avançar STAS-Intersindical Valenciana, l'Administració encara no té clar l'horari que han de complir.

Des de l’administració es va insistir en la voluntat de dignificar el treball d’aquests col·lectius, que per a ells formen part dels equips educatius dels centres. Malgrat això, estableixen un horari d’atenció directa de 31 hores i 15 minuts, establint 5 hores  complementaries, donant competència als directors dels centres per a distribuir aquestes 5 hores.

A STAS-Intersindical Valenciana sabem que la tasca d’aquests col·lectius és educativa. En conseqüència, proposem que aquest personal faça el mateix horari que el personal docent, 25 hores d’atenció directa, 5 hores per a activitats organitzatives, de coordinació, formatives, atenció a les famílies i activitats complementaries dels centre de treball, 6’15 hores per a treballs de preparació, organització, concreció/individualització curricular i avaluació dels programes d’intervenció educativa, i que no s’utilitzen per a tapar els buits que deixa el personal docent.

Respecte a les funcions, l’administració ens han presentat un augment considerable de les funcions, en les que inclouen l’atenció durant les hores del menjador, perquè consideren que és una activitat curricular -curiosament, només per a aquests col·lectius-, i la cura de xiquets i xiquetes, incloent també l’atenció sanitària per als Fisioterapeutes. A més a més a tots els llocs d’Educador/a d’especial i d’infantil se’ls afegeix la funció de cobrir les necessitats educatives especials de la localitat.

A STAS-Intersindical Valenciana ens pareix impresentable que plantegen un augment de funcions sense parlar d’una classificació diferent, i no ens val l’excusa de que açò és una mesa tècnica. D'altra banda, examinant les funcions presentades ens reafirmen en què a l’administració només l’interessa utilitzar aquests col·lectius per a cobrir les mancances del sistema educatiu, sense pensar en la millor atenció a l’alumnat ni en les condicions de treball del personal.

Per tot açò i per la consideració efectiva del treball d’aquestes persones com a treball educatiu, STAS-Intersindical Valenciana continua ferm en la seua proposta d’adscripció orgànica i funcional d’aquest personal a la Conselleria d’Educació. Tota mesura que no passe per l’adscripció, només suposarà ficar pegats a la situació, sense atacar l’arrel del problema.

Primer exercici de la promoció interna d'Administratius/ves

El DOCV de 24 de setembre publica la Resolució que convoca totes les persones aspirants admeses a la realització de l'exercici de les proves selectives d'accés al grup C, sector administració general, torn de promoció interna, convocatòria 6/08, el pròxim dia 17 d’octubre de 2009 (dissabte), a les 10.00 hores a València, Aulari Nord del Campus dels Tarongers. Avinguda dels Tarongers s/n.
 

25 de setembre de 2009
 

 

 
 

Contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Ford


Manifestació
 
26 de setembre 2009, 11:30 hores

Plaça de Sant Agustí fins al Palau de la Generalitat
 
Convoquen:
 
Sindicat de Treballadors del Metall (STM-Intersindical Valenciana), CCOO i CGT
 

La Generalitat executa la Sentència sobre la promoció interna del grup E

El DOCV del dia 18 de setembre va publicar la Resolució de 16 de setembre de 2009, de la Direcció General d'Administració Autonòmica, per la qual es confirma, en els seus llocs respectius, el personal afectat per la Sentència 1270/08, del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, convocatòries 78/2004 i 79/2004, d'accés al grup D, sector administració general, pel torn de promoció interna, mitjançant la conversió directa de places, i se'ls convoca a l'acte de presa de possessió.

Aquesta sentència és conseqüència dels recursos presentats per persones afiliades a STAS-Iv, i representades pels seus serveis jurídics, en demanda d'igualtat de tracte entre totes les persones que promocionaven del grup E al D i pel compliment dels acords signats (en aquest cas, la reconversió de places en la promoció interna de subalterns supervisors, subalterns residents i vigilants).

L’acte de presa de possessió tindrà lloc el dia 1 d’octubre de 2009, a les 10:00 hores.
 

Segon exercici de les oposicions d'Administratius/ves

La web de la Generalitat publica l'acord del Tribunal pel qual es convoquen tots els aspirants (Alacant, Castelló i València) que han superat el 1er exercici de la Convocatòria 5/08, d'accés al grup C d'Administració General pel torn lliure i discapacitats, a la realització del 2n exercici:

Dia: 17 d'octubre del 2009 (dissabte),

Hora: 10:00 hores

Lloc: València, Aulari Nord del Campus dels Tarongers. Avinguda dels Tarongers s/n.


23 de setembre de 2009
 

 

 
  Immaculada Gimeno, portaveu d'Intersindical, exposarà la posició del Sindicat

Intersindical Valenciana intervé en el Congrés dels Diputats sobre la llei de violència de gènere

Immaculada Gimeno Mengual, portaveu de la Intersindical Valenciana i coordinadora de l'Àrea de la Dona, compareixerà, demà, dimarts 22 de setembre de 2009, a les 12:30 hores, en la Subcomissió per l'estudi del funcionament de la llei integral de de mesures contra la violència de gènere i, en el seu cas, propostes de modificació (154/5), constituïda en el marc de la Comissió d'Igualtat per exposar l'opinió de la Intersindical Valenciana sobre aquest assumpte.

La Subcomissió 154/5 es va crear en el marc de la Comissió d'Igualtat, per acord del Ple del Congrés dels Diputats del dia 16 d'octubre de 2008. És un òrgan de treball parlamentari integrat per deu diputats, actuant com coordinadora la Presidenta de la Comissió d'Igualtat, que representen a tots els grups de la Càmera. Aquesta té com objectiu estudiar l'aplicació de la Llei Orgànica 1/2004 de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere. 

Així mateix, analitzarà l'aplicació de les legislacions autonòmiques com contribució a la lluita contra la violència de gènere i els recursos destinats a ella per les diferents administracions. S'analitzaran els models de dret comparat que puguen servir de referent per al nostre dret intern. A més, la Subcomissió plantejarà, si escau, les mesures i recomanacions que estime pertinents, dintre de les competències d'aquesta Càmera, per a eradicar la violència de gènere.

La reunió sobre la carrera només tracta dos punts

La reunió que sobre la carrera professional es va mantenir divendres passat no va poder avançar molt, a causa de l'hora de començament. A penes dos punts es van tractar: l'àmbit subjectiu (qui tindrà carrera professional) i l'estructuració de la carrera.

Àmbit subjectiu: el document de la conselleria la limita al personal funcionari de carrera. La postura sindical unitària és que s'ha d'aplicar a tot lo món, incloent el personal laboral i el personal interí. Pel que fa al personal laboral, la conselleria diu que el Decret no seria l'instrument, sinó un acord que modifique el Conveni. La contestació sindical fou que siga com siga, s'ha d'aplicar també al personal laboral. Pel que fa al personal interí, no es demana que es cobren els complements de carrera, ja que l'EBEP ho impedeix, però sí que s'avalue l'acompliment d'aquest personal, així com que es reconeguen els efectes administratius de la carrera.

Estructuració de la carrera: el document de la conselleria parla d'estructurar-la per cossos, escales o Agrupacions professionals funcionarials. La opinió sindical és que hauria de ser per grups, per evitar que puga haver en el futur algun cos privilegiat en l'accés, les condicions o les retribucions de la carrera.

La pròxima reunió se celebrarà divendres, 25 de setembre.

21 de setembre de 2009
 

 

 
 

Intersindical Valenciana rebutja la congelació salarial

 • Intersindical Valenciana rebutja la congelació salarial (augment del 0,3% per a 2010) quan la previsió de l'IPC és de l'1,5% al 2%.
   
 • El personal del sector públic no ha tingut augments superiors a l'inflació real, excepte en 2008.
   
 • Des de 1990 fins 2009 s'ha perdut un 14,3% de poder adquisitiu.
   
 • La clàusula de revisió salarial prevista per 2012 és un avanç insuficient.

Intersindical Valenciana rebutja la congelació salarial proposada pel Govern espanyol i acceptada pels sindicats CCOO, CSI-F i UGT que suposa un augment del 0,3% per a l'any 2010 quan la previsió de l'IPC per a eixe any se situa entre l'1,5% i el 2%.

No són correctes algunes de les afirmacions que asseguren que el personal del sector públic ha tingut augments superiors a l'inflació real. Només en l'any 2008 ha succeït açò. En la resta dels anys s'ha perdut poder adquisitiu. En concret des de 1990 fins 2009, amb govern del PP o del PSOE, s'ha perdut un 14,3% de poder adquisitiu.

La proposta de clàusula de revisió salarial prevista per 2012 és un avanç però insuficient ja que aquesta s'hauria de contemplar de forma indefinida, no només en aquesta situació de crisi econòmica. La clàusula de revisió salarial ha de ser automàtica compensant la desviació real de l'IPC i pagar-se cada any, no és acceptable que es faça efectiva al final de vigència de l'acord a càrrec dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2013.

La congelació salarial afecta a 2,5 milions de persones en el conjunt de l'Estat. En el País Valencià treballen unes 217.756 persones en les administracions públiques: 123.756 en l'Administració del Consell, 34.978 en l'Administració de l'Estat i 58.939 en les diferents administracions locals.

Intersindical Valenciana reclama un augment del 2%, la clàusula de revisió salarial automàtica de caràcter indefinit i anual i una quantitat que compense la pèrdua de poder adquisitiu perduda al llarg dels darrers anys.

El Sindicat considera inacceptable que, en temps de crisi econòmica siguen les treballadores i treballadors, del sector públic o del sector privat, els que paguen la crisi bé a través de congelació salarial o bé a través dels expedients de regulació d'ocupació mentre es destinen diners a ajudar la banca o a events que no repercuteixen en la creació de l'ocupació o millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors.
 

Consulta les informacions següents:

Los sindicatos aceptan que el sueldo de los funcionarios suba el 0,3%

Acuerdo con los funcionarios

El Gobierno ofrece subir un 0,3%

Gobierno y sindicatos pactan subir un 0,3% el sueldo de los funcionarios


 

 

 
"... cal que totes les activitats de lluita contra la tracta i el tràfic incloguen
es qüestions de gènere, reconeixent que la majoria de les víctimes són dones,
xiquetes i xiquets, grups especialment vulnerables als abusos"


Fòrum de política feminista 
18 de setembre de 2009

 

 

 
  Document d'elements i eixos fonamentals

Carrera professional: primera reunió de negociació

 • El document es pot consultar en la web de STAS-Intersindical Valenciana
   
 • Els assumptes en què més discrepància hi ha són els criteris per a l'avaluació de l'acompliment, l'aplicació a qui ha promocionat, al personal laboral i el interí i les condicions de la primera adscripció.
   
 • La primera reunió tindrà lloc el proper divendres, 18 de setembre.

El document d'elements i eixos fonamentals presentat per la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques la setmana passada és un document de reflexió sobre com veu la Generalitat el contingut del futur decret de carrera. Com a tal, no és pertinent fer-hi esmenes, tot i que, de concretar-se algunes previsions, caldrà posicionar-se en contra.

Teniu disponible el document en el següent enllaç: La carrera profesional horizontal

Com ja hem anunciat, STAS-Intersindical Valenciana té la intenció de consensuar la negociació d'aquest decret amb la resta de sindicats presents en la Mesa Sectorial. Per això, deixarem una anàlisi en profunditat del document a un comunicat conjunt que s'emetrà en breu.

Segon examen per a l'accés al grup A, primer per a la promoció interna

S'han publicat les noves notes del primer examen de les oposicions per a l'accés al grup A, sector d'Administració General, oferta pública de 2008, així com l'anunci de la realització del segon examen, el proper dia 4 d'octubre.
 

Així mateix, el DOCV de 16 de setembre publica la resolució per la qual s'eleva a definitiva la llista provisional d'admesos i exclosos a les proves selectives del torn de promoció interna, i es convoca als aspirants admesos a la realització del primer exercici, que tindrà lloc el pròxim dia 4 d’octubre de 2009 (diumenge), a les 10:00 hores en València, Aulari Sud del Campus dels Tarongers. Avinguda dels Tarongers s/n.

17 de setembre de 2009
 
 

 
  Guia per a aclarir-se en les negociacions sobre la carrera

La Generalitat ens va a pagar la carrera professional?

 • La negociació del decret sobre carrera començarà aquesta setmana
   
 • Està desconnectada de la discussió sobre els terminis d'aplicació de la carrera i del pagament dels imports de transició.

La pregunta que encapçala aquest correu és pertinent per les contínues declaracions que posen en dubte que aquest pagament es porte a terme en 2010 tal i com estava previst. La darrera, el mateix dia que s'inaugurava la negociació del decret de carrera professional, per part del Secretari Autonòmic.

La qüestió és que hi han dos moments diferents: la negociació del decret i la del pagament inicial.

Ara s'està parlant del decret de carrera. La carrera professional suposa el desenvolupament del que l'EBEP i l'esborrany de llei valenciana de Funció Pública anomenen "carrera horizontal". Duu aparellat un complement retributiu, però aquest no és automàtic pel transcurs del temps, ni està vinculat al lloc de treball.

Els nivells o graus caldrà "guanyar-los" amb una combinació de tres factors: antiguitat, treball realitzat i formació, aquests dos a través de l'avaluació de l'acompliment. D'això va el decret, i conformarà el sistema de carrera per a les persones de nou ingrés i les que tenen una antiguitat inferior a 22 anys.

En aquest assumpte, STAS-Intersindical Valenciana va a seguir mantenint la unitat d'acció amb la resta de sindicats presents en la Mesa Sectorial, que ja va permetre presentar un esborrany de decret conjunt.

Sobre el Pagament

L'altra qüestió és el pagament a partir de 2010. D'igual manera que es va fer en el sector de Sanitat, les persones amb antiguitat haurien de veure reconegut el seu treball de forma retroactiva. Així, no hauríem de començar a comptar per a la carrera a partir de l'entrada en vigor de la llei, sinó que s'han de computar els treballs ja realitzats amb el reconeixement d'un o diversos graus de la nova carrera professional.

Els complements lligats a aquest reconeixement inicial són els que s'haurien de cobrar a partir de l'1 de gener, segons ja es va acordar en febrer de 2008, amb un terç de l'import meritat per persona en 2010, dos terços en 2011 i el total en 2012. Aquest pagament inicial és el que la consellera i el seu equip diu que no està en condicions d'assegurar. Segons diversos càlculs, l'import total compromés per a 2010 estaria al voltant dels 18 milions d'euros.

Tanmateix, hi ha dues notícies que han aparegut aquest mes d'agost que ens fa ser optimistes, ja que revelen una millor situació financera de la Generalitat del que ens podrien fer creure les declaracions anteriors.

Una és la signatura del nou sistema de finançament de les Comunitats Autònomes que, tot i no ser l'ideal per a la Comunitat Valenciana, sí és cert que va a suposar un augment de finançament superior a 1.200 milions d'euros.

L'altra notícia, que revela l'excel·lent situació financera de la Generalitat, és l'anunci del President Camps que la Generalitat pagarà el cànon per a la celebració de la carrera de Fórmula 1 a València durant cinc anys, a raó de 18 milions anuals.

Levante-EMV: La Generalitat pagará a Ecclestone
 


Aquest cànon s'assumeix voluntàriament, ja que era responsabilitat de l'empressa Valmor pagar-lo. Per tant, Camps deu tindre diners en la caixa.
 

I, si en té per a la Fórmula 1, en tindrà també per a la carrera professional. O no?

15 de setembre de 2009
 
 

 
  Intersindical ha demanat la reunió des de juliol

Reunió de la Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball sobre la Grip A

El dimarts 8 de setembre s'ha reunit la Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball (COPASESA), que depén de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, en sessió extraordinària per a informar sobre la grip A, reunió que des del 29 de juliol ha sol·licitat de forma reiterada Intersindical Valenciana.

El Director General de Salut Pública, Manuel Escolano Puig ha explicat el procés de l'evolució de la grip A, la situació actual en la que es troba el procés, les diferències entre la grip pandèmica i la grip estacional, símptomes, tipus de població a la qual afecta, grups de risc, procés de vacunació i mesures organitzatives a prendre.

També ha remarcat la importància de seguir les pautes que marca la Comissió Interdepartamental formada per sanitat i educació, constituïda pel govern Central i les Comunitats Autònomes. Ha recomanat als grups de risc que es vacunen de la grip estacional, així com la utilització i maneig dels subportals elaborats per a informar sobre aquest tema tant en educació com en sanitat.

L’administració ha repartit un dossier amb un pla d’actuació de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques i unes recomanacions a les conselleries i organismes autònoms per a l’elaboració d’un pla d’actuació davant la pandèmia de la grip.

Tanmateix, aquests dossiers no s’han pogut negociar ni es coneixien abans de la reunió. És per això que  Intersindical Valenciana ha fet una sèrie de propostes, com:

 • Que l'alumnat d'educació especial i infantil, per les seues característiques tinguen professorat de suport per a intentar evitar els contagis.
   
 • Agilitat en la substitució de personal en cas que es produisquen baixes de forma massiva.
   
 • Implantació de la figura de Coordinador de Salut de Centre tantes vegades demandada, així com la participació i implicació de les i els delegats de prevenció, i la urgència de convocar als Comités de Seguretat i Salut Laboral.
   
 • Inclusió del personal no docent que treballa en els centres educatius dintre dels protocols d'actuació enfront de la grip A.
   
 • Inclusió de tot el cens del personal que treballa en cadascuna de les conselleries de l'administració pública, afegint el personal de les empreses externes que treballen en els diferents edificis públics, en els protocols d’actuació.
   
 • Especificar les actuacions a prendre en cada cas que es presente relacionat amb la Grip A depenent de cada centre i de l'activitat que es realitze (centres de menors, residències de la tercera edat, etc.).
Intersindical Valenciana considera que aquesta reunió s'ha celebrat amb cert retard, ja que dimarts es va iniciar el curs escolar per a l'alumnat d'educació infantil i primària i no s'ha informat ni format prèviament a tots els col·lectius que componen la comunitat escolar, destacant la preocupació que existeix entre les professores embarassades incloses dintre dels grup de risc.

11 de setembre de 2009
 
 

 
 

Inaugurada la negociació de la carrera

El Secretari Autonòmic d’Administracions Públiques, Rafael Peset, ha inaugurat la negociació del decret sobre Carrera Professional en la reunió celebrada ahir a València. Tanmateix, no s’ha negociat cap part del decret, sinó que ens han donat un document amb les bases del que la conselleria pensa que ha de negociar-se pel que fa a la carrera professional.

Segons ha dit, calia constituir la mesa tècnica (cosa que s'ha fet), que desenvolupe el model de carrera i treballe un text articulat, i fixar un calendari. Això últim ens ho dirà la setmana que ve l'Àrea de Funció Pública.

Què ens sembla el document d'elements i eixos fonamentals?

Una primera valoració sempre és apressada. Tanmateix podem avançar  que sembla que algunes qüestions estiguen posades ex professo per a llevar-les durant la negociació. Aquesta sensació la reforça el fet que el SA d'Administracions Públiques haja dit que suposava que el document presentat en juliol pels cinc sindicats de la Mesa Sectorial era un document de màxims, i que ells també presentaven el seu.

En eixe sentit, STAS-Intersindical Valenciana li ha deixat clar que el document sindical no és de màxims, sinó una proposta realista a partir d'un acord, el de 20 de febrer de 2008, que obliga, per a bé i per a mal, tant als sindicats com a la pròpia Generalitat.

Informacions diverses

El Secretari Autonòmic també ens ha avançat que la conselleria es troba en període de reflexió sobre un altre decret relacionat amb la selecció i provisió. Ara mateix, però, no tenen ni document ni han començat a redactar-lo. Així mateix, en ha comunicat que ens convocaran en breu per a presentar el Pla d’Igualtat de la Generalitat.

Segons estiguen els comptes dels pressupostos, veuran si és possible complir els acords i si no, denunciaran l’acord; sempre des de la màxima "transparència".

Al respecte de les retribucions de l'any 2010, el Director General de Funció Pública ha manifestat que el proper dia 15 de setembre està convocada la mesa preparatòria de la Mesa General de les Administracions Públiques, que segons sembla tindrà lloc el dia 16 a Madrid. Aquesta mesa ha de negociar els augments comuns de les retribucions de tot el personal empleat públic de l'Estat espanyol.

Com va la llei?

Sembla que ja ha estat aprovada per la Comissió delegada d’Hisenda. La previsió és d'aprovar-la com a avant-projecte aquesta setmana o la propera, per tal d’enviar-la al Consell Jurídic Consultiu i al Consell Econòmic i Social.

A les dates en les que estem, o bé es donen molta pressa en complir els tràmits o bé la llei podria no estar en vigor a data 1 de gener. Això sense comptar amb un possible avançament electoral -que s'està discutint en l'entorn del President-, que eventualment poguera fer decaure el projecte de llei. Davant aquestes eventualitats cal prestar atenció, ja que hi ha alternatives, com la presentada en juny pels cinc sindicats de la Mesa Sectorial, és, modificar l'actual llei per la via de la llei de mesures fiscals, organitzatives, etc. -la famosa llei d'acompanyament a la de Pressupostos.

10 de setembre de 2009
 

 

 
 


Comença la carrera?

El secretari autonòmic d'Administracions Públiques ha convocat una reunió tècnica per a l'estudi del desenvolupament de la carrera professional, que tindrà lloc demà, dimecres, 9 de setembre, a les 13:30 hores.
STAS-Intersindical Valenciana defensarà la proposta de reglament consensuat amb la resta de sindicats presents en la Mesa Sectorial de la Funció Pública, així com el compliment íntegre de l'acord de febrer de 2008, de la Mesa Sectorial.

Convocada reunió de la COPASESA sobre la grip A

La conselleria de Justícia i Administraciones Públicas ha convocat reunió de la Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball (COPASESA) per a hui, 8 de setembre, a les 11 hores, amb el següent ordre del dia:

1. Informació sobre la grip A
2. Precs i preguntes

Intersindical Valenciana t'informa sobre la grip A

Intersindical Valenciana ha confeccionat una pàgina web en la qual intenta donar resposta als dubtes i situacions que es puguen plantejar com a conseqüència de la pandèmia de Grip A H1N1:
 


Altres enllaços sobre la grip A:

Ministeri de Sanitat i Política Social
 
Ministerio de Sanidad y Política Social
Información gripe A
Alertas gripe AH1N1
Campañas 09 información Gripe A


Guia per a l'elaboració del pla d'actuació de les empreses o centres de treball front a emergències pandemia de grip: Guia Plan Actuación Empresas
 
Conselleria de Sanitat

Informació general: Ante la gripe actua

Centres docents: Ante la gripe actua centros docentes

Guia Antigripal 2009: 
Guia Antigipal

Notes definitives del primer exercici d'Administratius/ves

En la pàgina web de la Generalitat es poden consultar les notes definitives del primer exercici de la Convocatòria 5/2008, una vegada resoltes les reclamacions contra les primeres correccions.

8 de setembre de 2009
 

 

 
  La Generalitat l'engega experimentalment

Acreditació de la competència professional a través de l'experiència laboral

El dia 11 d'agost de 2009 es va publicar l'Ordre de 22 de juliol de 2009, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació i de la Conselleria d'Educació, per la qual s'estableix, amb caràcter experimental, el procediment d'avaluació i acreditació de la competència professional adquirida a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

En aquesta Ordre es desenvolupa el procediment per a validar l'aprenentatge no formal, incloent l'experiència laboral.

Per a iniciar aquest procediment experimental s'ha optat per la família professional Hostaleria i Turisme, i el Títol de Tècnic en Cuina i Gastronomia. Es van a valorar i acreditar els coneixements adquirits en Cuina; Rebosteria; Fleca i Rebosteria i Operacions bàsiques de Cuina.

S'han convocat 180 places distribuïdes entre els següents centres:
 

CENTRE LOCALITAT PLACES
IES MEDITERRÀNIA BENIDORM 25
 
IES CAP DE L’ALJUB SANTA POLA 25
 
CENTRE INTEGRAT SERVEF BENICARLÓ 25
 
IFPS COSTA D'AZAHAR CASTELLÓ 25
 
IFPS XEST Nº 2 XEST 40
 
IFPS CIUTAT DE L’APRENENT VALÈNCIA 40
 

El període de matriculació és del 1 de setembre al 15 d'octubre, ambdós inclusivament.

7 de setembre de 2009
 
 

 
 

Intersindical Valenciana considera inacceptable la congelació salarial per a les empleades i empleats públics

Intersindical Valenciana considera totalment inacceptable la proposta del Govern espanyol de congelar les retribucions a ls 2,5 milions d'empleades i empleats públics. Per al Sindicat la proposta de congelar o d'augmentar les retribucions salarials per 2010 un màxim de l'1% és un clar atac a les condicions laborals i econòmiques del conjunt del personal que treballa en les diferents administracions públiques.

Aquest personal, que ha patit les conseqüencies d'una política de contenció dels salaris des de fa anys, ha perdut des de 1991 un total de 14,3% de poder adquisitiu. No es pot acceptar que en èpoques de creixement s'haja perdut una quantitat important de poder adquisitiu i ara, en plena crisi econòmica, siguen també les treballadores i treballadors de les diferents administracions públiques els que hagen de continuar perdent diners. De fet, l'augment salarial d'aquest personal ha estat per sota de la mitjana de l'augment salarial del conjunt de les treballadores i treballadors de l'Estat espanyol. A més, mentre la majoria dels convenis col.lectius del sector privat han aplicat clàusules de revisió salarial, en les administracions públiques no es contemplava aquesta possibilitat.

Intersindical Valenciana considera que el Govern espanyol té altres mecanismes per recaptar diners en comptes de fer pagar, una vegada més, al personal del sector públic la situació econòmica que travessa el país. Una fiscalitat progressiva o la lluita contra el frau fiscal són algunes de les mesures que s'haurien de posar en marxa. També és inacceptable que es donen diners a la banca que continua obtenint beneficis notables i que després es pose en funcionament un pla d'ajudes a les persones sense prestació per atur que afecta a tan sols una quarta part o que es pretenga congelar el sou de les treballadores i treballadors bé siga del sector privat o del sector públic. En eixe sentit, recorda que moltes de les persones que treballen al sector públic tenen sous baixos per la qual cosa la congelació salarial no és pròpia d'un govern progressista ni solidari.

Intersindical Valenciana reclama un augment que siga igual a l'IPC real – la previsió per a la zona euro és d'un 2%-, la clàusula de revisió salarial i una quantitat per recuperar les pèrdues anteriors. El Sindicat també vol aclarir que algunes dades sobre els augments salarials dels darrers anys no  s'ajusten a la realitat. En eixes dades es confonen els augments salarials anuals, amb els complements de productivitat que afecten a algunes empleades i empleats públics, les homologacions salarials que han afectat a determinats col·lectius, la reclassificació de llocs de treball o partides destinades a plans de pensions. Quantitats aquestes últimes que no tenen res a veure amb els augments salarials reals del conjunt dels 2,5 milions de persones que treballen en les Administracions.

En el País Valencià treballen 217.756 persones en les Administracions públiques. 123.756 treballen en l'Administració del Consell, 34.978 en l'Administració de l'Estat i 58.939 en les diferents administracions locals.

El Sindicat fa una crida al Govern espanyol per tal que reconsidere la seua proposta. A més, demana als diferents partits polítics que tenen representació en les Corts Generals a que s'oposen a les pretensions del Govern espanyol i que no donen el seu suport als Pressupostos Generals de l'Estat de 2010 si incorporen la congelació salarial per a les empleades i empleats públics.

Per acabar, el Sindicat adverteix que qualsevol mesura que vaja en la línia anunciada pel govern espanyol serà contestada pel personal del sector públic i motiu de convocatòria de mobilitzacions.
 

   
Any Increment
IPC
Increment
salarial
Pèrdua de
poder adquisitiu
Percentatge del salari
respecte a 1991
1990       100
1991 5,5 5 -0,5 99,5
1992 5,3 5 -0,3 99,2
1993 4,9 1,8 -3,1 96,1
1994 4,3 0 -4,3 91.8
1995 4,3 3,5 -0,8 91,2
1996 3,2 3,5 0,3 91,5
1997 2 0 -2 89,5
1998 1,4 2,1 0,7 90,2
1999 2,9 1,8 1,1 91,3
2000 4 2 -2 89,3
2001 2,7 2 -0,7 88,6
2002 4,1 2 -2,1 86,5
2003 2,4 2,7 0,3 86,8
2004 3,4 2,7 -0,7 86,1
2005 3,5 2,7 0,8 85,3
2006 2,6 2,7 0,1 85,4
2007 4,3 3 -1,3 84,1
2008 1,4 3 1,6 85,7

4 de setembre de 2009
 

 

 
  Intersindical insisteix en què cal informació i un pla d’actuació

Intersindical Valenciana denuncia la manca de protocols davant la grip A en l’administració

Intersindical Valenciana denuncia la manca d’informació dels treballadors i treballadores de l’administració, tant estatal com autonòmica, de com han d’actuar davant casos de contagi en el centre de treball.

S’estan donant casos de baixes de treballadors i treballadores per possibles contagis de la Grip A, com per exemple a la carteria de Correus de Benidorm o a la seu de la Conselleria de Benestar Social del carrer Colom de València, però no hi ha cap protocol d’actuació davant d’aquests casos. És a dir, els companys i companyes no tenen cap informació sobre com actuar per evitar els possibles contagis, en el cas que aquestes baixes siguen motivades per la Grip A.

Aquest fet està creant inquietud entre els treballadors i treballadores de l’administració que no tenen ni una mínima indicació de com actuar, ni per part de l’administració estatal ni per part de l’administració autonòmica.

Intersindical Valenciana ha pogut saber que hi ha prevista una reunió de la Comissió Paritària de Seguretat i Salut en el Treball –COPASESA- de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques el pròxim 8 de setembre, per a tractar de les mesures a prendre davant la Grip A en tots els sectors de l’administració valenciana. Per al Sindicat, aquesta reunió arriba massa tard (el curs escolar comença eixe mateix dia) i exigeix que s’elaboren els protocols necessaris que continguen les actuacions preventives que s’han de dur a terme en cas que algun treballador o treballadora es contagie de la Grip A.

Intersindical recorda que ja va sol·licitar una reunió urgent en juliol de la COPASESA per a començar a treballar un Pla d’Actuació i les mesures preventives necessàries. Si s’hagués atés aquesta petició i es disposara ja dels plans d’actuació, a hores d’ara la inquietud que s’està generant en els llocs de treball davant possibles casos de contagi no s’haguera produït i l’alarma social provocada per la possible pandèmia de la Grip A haguera disminuït considerablement.

En canvi, l'Àrea de Prevenció de Riscos Laborals s'ha limitat a contestar que "una vegada rebudes les instruccions de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, l'Àrea de Prevenció de Riscos Laborals adoptarà les mesures preventives oportunes". El Sindicat considera que aquesta contestació amaga la incapacitat per a posar en marxa els protocols que estem sol·licitant des de fa mesos.

Pedro Garcia: un dels pitjors directors generals de RTVV

Des de la Intersindical no podem lamentar la marxa del Director General de RTVV, Pedro García. El seu mandat s'ha caracteritzat per la manipulació informativa, per una política de personal arbitrària, pel seu despreci al Conveni Col·lectiu i als representants dels treballadors i per una gestió econòmica desastrosa.

El fins ara Director General s'ha botat tots els principis de la Llei de Creació de RTVV i els ha substituït pel servilisme més descarat. Per a Francisco Camps haurà sigut molt dolorós prescindir d'ell perquè difícilment trobarà una persona que porte la seua fidelitat tan lluny. Pedro García és carn de la seua carn i tela dels seus tratges com demostra el sumari del cas Gürtel.

Pedro Garcia deixa en herència una ràdio i una televisió pública desacreditada davant la ciutadania, un munt de denúncies per manipulació informativa presentades pels sindicats davant de la Sindicatura de Greuges i un forat de dotze mil milions d'euros de deute fruit d'una gestió insensata. No som nosaltres els únics que ho diem, també la Sindicatura de Comptes i les auditories encomanades per la Generalitat posen en relleu la seua arbitrarietat i ineficiència en la política econòmica i laboral de la casa. També l'han posat en evidència un seguit de denúncies davant la Inspecció de Treball. El Director General se'n va sense haver contestat cap iniciativa sindical, sense haver-se reunit ni una sola vegada amb el Comité d'Empresa i sense haver dit una paraula sobre el contracte-programa que abordarà el futur de l'empresa.

Nosaltres volem pensar que la seua marxa obri una porta a l'esperança i que és fruit d'una reflexió de que les coses han arribat massa lluny. Per este motiu, la Intersindical per treballar a favor d'una ràdio i una televisió pública en valencià i de qualitat ofereix la seua col·laboració al nou director general. Una RTVV amb més producció pròpia. Voldríem que la seua entrada coincidira amb l'aprovació definitiva del nou Conveni Col.lectiu, ara paralitzada, per obrir la porta també a unes noves relacions laborals entre l'empresa i els representants dels treballadors.

Accident del metro

Han passat tres anys i dos mesos des del pitjor accident de Metro ocorregut a Europa, en el que 43 persones van perdre la vida i altres 47 van resultar ferides, abans d’arribar a l’estació de Jesús (València). En un sistema públic de transport, que havia d'haver estat en perfectes condicions de seguretat i de manteniment, es van desencadenar en uns segons una tragèdia col·lectiva i desenes de tragèdies personals. Molts interrogants continuen sense resposta.

L'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol es concentra cada dia 3 de cada mes al centre de València per a continuar exigint respostes. La pròxima concentració serà dijous 3 de setembre de 2009 a les 19:00 hores, a la plaça de la Mare de Déu.


3 de setembre de 2009

 

 
  Remodelació del Govern Valencià

Intersindical Valenciana creu que la remodelació del Govern no aporta solucions reals als problemes de valencianes i valencians

Intersindical Valenciana considera amb aquesta remodelació del govern valencià es perd una bona ocasió per impulsar noves polítiques. L'acció política de l'actual govern ha estat paralitzada des de fa mesos per diversos motius que tothom coneix, per la qual cosa el manteniment de les mateixes persones, amb canvis mínims, no suposa cap revulsiu ni cap aposta per donar un nou impuls a l'acció del govern ni per enllestir noves polítiques que milloren la vida de les valencianes i valencians.

El Sindicat reclama al govern valencià mesures reals, efectives i urgents davant de la crisi econòmica que està castigant, de forma especial, al País Valencià. La nostra autonomia està al capdavant de la destrucció d'ocupació, de l'aprovació d'Expedients de Regulació d'Ocupació i tancament d'empreses, els salaris estan per sota de la mitjana estatal i l'endeutament de les valencianes i valencians està per sobre de la mitjana estatal. Davant d'aquesta situació calen mesures reals, no propagandístiques, que afavoresquen la creació d'ocupació; la millora dels salaris del personal del sector privat i del sector públic; l'aplicació de la llei de dependència; l'aposta decidida per potenciar els serveis públics de titularitat pública; l'accés del conjunt de la ciutadania als serveis públics educatius, sanitaris... o les polítiques actives contra la precarització laboral que pateixen les dones, els joves o les persones immigrants.

Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana es considera que amb un simple canvi de persones s'està més pendent del repartiment del poder dintre del partit que sustenta el govern i de les resolucions judicials que de posar en marxa mesures que aporten solucions reals als problemes que tenen cada dia les valencianes i valencians.

València, 28 d'agost de 2009

Oposicions per a l'Ajuntament de València

El BOE de 28 d'agost publicava l'anunci d'oposicions per a les següents categories de l'Ajuntament de València:

 • Vint-i-cinc places d'Oficial Mecànic Conductor
   
 • Cinc places de Mestre de Llengua Extrangera (Anglés)
   
 • Cinc places d'Educador Infantil
Termini de presentació d'instàncies fins el 21 de setembre.


2 de setembre de 2009
 
 

 

stas-Iv | intersindical