correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

SETEMBRE 08

dll dm dc dj dv ds diu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sumari

 
     
 

30/09/08

Contra les externalizaciones: lluita “armada” de raó. Ni una morta més, ni cap assassí al carrer.
 
 

29/09/08

La Generalitat no cobreix les vacants. Acte únic per a la promoció interna al grup B. Voleu treballar les 65 hores setmanals?.
 
 

26/09/08

Intersindical Valenciana es reuneix amb Ricardo Peralta. Cicle de conferències de l'IVAP. Ni 65 hores de treball, ni expulsions!. La crisi que la paguen els rics i els bancs!.
 
 

25/09/08

Manifestació, dimarts 7 d'octubre. Classes preparatòries d'oposicions a València.
 

23/09/08

Demà, dimecres, totes i tots a Medi Ambient. Intersindical Valenciana condemna l'atemptat d'ETA. Borsa d'educadores/ors infantils.
 
 

22/09/08

Nova consellera de Justícia i Administracions Públiques. El Ministeri d'Administracions Públiques proposa un augment de retribucions inferior a l'IPC. En record a Toia. Classes preparatòries per als grups C i D a Castelló.
 
 

17/09/08

Medi Ambient reprén les concentracions en favor del servei públic. Mentrestant la crisi creix, alguns es dediquen a pactar polítiques de dretes. Intersindical Valenciana participa en el Fòrum Social Europeu.
 
 

15/09/08

Prou d’agressions contra la llengua!.
 
 

12/09/08

Es retarda sis mesos el nomenament de la promoció interna del grup D. Aprovats definitius de les proves selectives de neteja.
 
 

09/09/08

El Conseller de Justícia, al Consell General del Poder Judicial. Donant-li voltes a la congelació salarial.
 
 

03/09/08

Anem preparant les barbes, que els veïns ja se les rapen. Ni una morta més, ni cap assassí al carrer.
 
 

01/09/08

Nova adreça del STAS a València. La Generalitat, en la premsa.
     
     
     
 
Contra les externalizaciones: lluita “armada” de raó

STAS-Intersindical Valenciana i CAT han iniciat la via judicial en el conflicte que manté el personal públic de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge. A través de la Junta de Personal dels Serveis Centrals, la resta de sindicats tenen a la seua disposició els recursos presentats, perquè puguen interposar-los també, si ho estimen oportú. El conflicte, l'origen del qual no és exclusiu d'aquesta Conselleria, ja que el problema s'estén a tota la Generalitat, sorgeix per la pràctica de privatitzar llocs de treball amb funcions reservades a empleats públics, a través, sobretot, d'assistències tècniques il·legals.

La via judicial és, per tant, l'última acció realitzada fins a la data contra el que considerem “administració paral·lela il·legal”. Un terç de la plantilla funcionarial de la conselleria està composta en realitat per treballadores i treballadors d'aquestes empreses distribuïts en departaments estratègics com la inspecció o les dependències on s'aproven les avaluacions d'impacte ambiental que permeten o impedeixen l'execució de projectes urbanístics de tot tipus.

S'han presentat dos requeriments previs al Recurs Contenciós Administratiu. Un dels requeriments, en no ser contestat en el termini legalment establit, va donar pas a la presentació de demanda judicial davant els Jutjats del Contenciós Administratiu de València. Les demandes s'interposen contra la Generalitat Valenciana i les empreses públiques Vaersa i Ivvsa.

El recurs contra Vaersa es fonamenta sobre una presumpta actuació administrativa constitutiva de via de fet, ja que per part de l'òrgan administratiu o funcionari de la Conselleria se li encomana al personal cedit per Vaersa tasques distintes a les previstes per aquesta encomana, assignant-se a eixe personal tasques que participen en la producció d'actes administratius que en exclusivitat ha de realitzar el personal funcionari.

La demanda contra Ivvsa es basa en l'existència de personal que treballa en l'Àrea d'Inspecció sense vinculació amb la Conselleria, presumptament cedits per aquesta empresa, i també amb contractes com falsos autònoms, a qui se'ls està assignant la funció d'instruir procediments sancionadors en matèria urbanística i mediambiental: fins i tot han arribat a signar actes d'inspecció urbanística, les quals han de realitzar en exclusivitat els funcionaris adscrits a l'Àrea d'Inspecció. Ni tan sols el personal laboral pot signar aquest tipus d'actes.

El personal empleat públic de la conselleria de Medi ambient duu realitzant concentracions unitàries en la seu central, tots els dimecres a les 10:30 des del passat febrer, havent-se realitzat fins a la data 33 concentracions, amb una participació de més de 200 empleats públics i el suport dels sindicats presents en la Mesa Sectorial de la Funció Pública.

Està en joc la independència del personal funcionari, que garanteix l'existència del propi estat de dret a la ciutadania. En ser un problema no solament de Medi Ambient sinó de tota la Generalitat, el conflicte es pot estendre a altres centres de treball.

Ni una morta més, ni cap assassí al carrer

Aquest últim cap de setmana  -amb les morts de MMM (35 anys, València) i CNC (25 anys, Nerja)- la xifra de mortes a mans de les seues parelles o exparelles ascendeix ja a 56, totes víctimes de la violència masclista. Però el seu record no pot ser només un número. No podem quedar-nos impassibles davant les seues morts, conseqüència d'una societat patriarcal que invisibilitza a les dones i els atorga un paper de reproductores o objectes sexuals que acaba en la violència masclista.

D'altra banda, el President del Govern de l'Estat va anunciar la celebración de la Conferència de Presidents, iniciativa per tal de treballar de forma conjunta  des del govern central i els autonòmics la violència de gènere. La Conferència -en la qual totes i tots hem depositat les nostres esperances- prevista per a finals del present mes de setembre, s'ha ajornat a novembre  per "problemes d'agenda".

Com tots els primers dimecres de mes, Intersindical Valenciana (membre de la Plataforma Feminista) s'adhereix a la convocatòria de la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València:

 

Dimecres,1 d'octubre a les 20 h.Porta de l'Ajuntament de València

¡Prou de mortes! ¡Diguem NO AL TERRORISME MASCLISTA!

 
Ni 65 hores de treball, ni expulsions!

La crisi que la paguen els rics i els bancs!

Intersindical Valenciana, CAT, CGT, CTPV, COS i

moltes altres organitzacions polítiques, socials i culturals, convoquen una
 

30 de setembre de 2008
 
 

 
 

La Generalitat no cobreix les vacants

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Administracions i Serveis Públics (STAS-Iv) denuncia la situació en la què es troba l'Escola d'Educació Infantil Verge de Lourdes de Castelló per la falta de dues educadores des de l'inici del curs. Actualment, hi ha 80 xiquets matriculats en quatre classes de 20 xiquets cadascuna, atesos per tres educadores a pesar que n'haurien d'haver cinc. Cal fer una menció especial a la classe que atén a xiq1uetes i xiquets de 1 a 2 anys, quan la legislació vigent diu que ha d'haver 13 xiquets, s'estan atenent a 20, algun d'ells amb necessitats educatives especials, la qual cosa hauria d'implicar una reducció de ratio que no es dóna.

Aquesta situació es repeteix constantment en Educació, per la qual cosa es produeix una pèrdua de qualitat i una minva en l'atenció directa d'un col·lectiu tan sensible com són els menors, ja que les xiquetes i els xiquets que assisteixen a aquesta escola van de 0 a 3 anys. Per tot això, reiterem la necessitat de cobrir immediatament aquests llocs de treball, reivindicació d'aquest Sindicat des de fa temps.

Acte únic per a la promoció interna al grup B

El DOCV de 26 de setembre, publica la Resolució de 24 de setembre de 2008, de la Direcció General d’Administració Autonòmica, per la qual es convoca el personal aprovat en les convocatòries 112/2004 i 113/2004, d’accés al grup B, sector administració general, pel torn de promoció interna, mitjançant la conversió directa de places, quan siguen titulars de llocs amb denominació “secretari/ària de direcció o cap de Secretaria, igual que els que no siguen titulars amb destinació definitiva d’un lloc de treball, per a l’elecció de destinació, en acte obligatori, presencial i únic, el dia 3 d’octubre de 2008, a les 10.00 hores, a la Sala de Juntes de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, carrer Miquelet, número 5, segona planta, de València (CP 46001).

Voleu treballar les 65 hores setmanals?
 


És important la teua col·laboració


Entre totes i tots hem d'aconseguir que no aproven les 65 hores setmanals!

Cal "punxar" en l'adreça de davall!! Només una vegada per ordenador així que envieu-li-ho a tot el món!!!
 

Ni 65 hores de treball, ni expulsions!

La crisi que la paguen els rics i els bancs!

La Unió Europea vol aprovar la modificació de la jornada laboral, de les 48 hores com a màxim legal actuals, fins a les 60 hores (65 en el cas de sanitaris, bombers, etc.). Les hores extra o festius passaran a ser considerats com hores ordinàries. L’any 1919, l’Organització Internacional del Treball va oficialitzar la jornada màxima de 48 hores, després d’una llarga i dolorosa lluita del moviment obrer internacional per les 8 hores diàries.

A més, la Directiva de Retorn (més bé “expulsió”), estableix un termini màxim de detenció de 18 mesos a les persones nouvingudes, permetent que siga una autoritat administrativa, no un jutge, la que decidisca la seua detenció.

Per això, Intersindical Valenciana, CAT, CGT, CTPV, COS i moltes altres organitzacions polítiques, socials i culturals, convoquen una

 
  29/09/08
 
 

 
  Intersindical Valenciana es reuneix amb Ricardo Peralta

Quatre representants de la Intersindical Valenciana (IV) es van reunir ahir, 25 de setembre, amb el Delegat del Govern, Ricardo Peralta, després de la celebració del congrés pel qual el Sindicat va canviar de directiva. Li van traslladar, entre altres coses, la seua preocupació pel "deteriorament" de la sanitat pública "com a conseqüència de la política que porta a terme la Generalitat", i pel sector educatiu, especialment per EpC i "l'intent de les comunitats governades pel PP, com és aquesta, de boicotejar i bloquejar aqueixa assignatura".

PODER ADQUISITIU DEL PERSONAL PÚBLIC

D'altra banda, els representants d'Intersindical Valenciana van manifestar al delegat del Govern el seu "preocupació" per la pèrdua del poder adquisitiu que, degut al fet que l'Índex de Preus al Consum (IPC) s'ha "disparat", tenen els funcionaris i que "és competència del Govern espanyol". Així, va assegurar que Peralta va manifestar durant la reunió que "fa falta un acord social salarial perquè no passe això, que ha passat en alguns convenis col·lectius".

En aquest sentit, Vicent Mauri, portaveu del Sindicat, es va referir al conveni col·lectiu per al personal funcionari de l'Ajuntament de València, que el seu sindicat va signar i que la delegació del Govern ha recorregut. Segons va indicar, el conveni "s'ajusta a la legalitat i vam discrepar de la valoració que ha fet la delegació del Govern i del recurs", així que opinen que "s'hauria de respectar i si hi ha un problema entre dues administracions no ho ha de pagar el personal que treballa en el Consistori de València".

Finalment, el portaveu sindical va criticar la situació "lamentable" de l'aplicació de la Llei de Dependència a la Comunitat, ja que el Govern espanyol "no està fent gens per a aplicar-la", i va demanar un "esforç i coordinació entre les diferents administracions per a atacar el problema de la violència de gènere".

Cicle de conferències de l'IVAP

L'Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP) ha organitzat un Cicle de Conferències que tindrà lloc els dies 2 i 23 d'octubre i 6 i 27 de novembre. L'assistència és lliure i se certificarà amb l'equivalència a un curs de 15 hores a qui assistisca almenys a tres de les quatre conferències.
Per a la teua inscripció envia un correu electrònic amb les teues dades personals i un telèfon de contacte a ivap@gva.es.

Ni 65 hores de treball, ni expulsions!. La crisi que la paguen els rics i els bancs!

La Unió Europea vol aprovar la modificació de la jornada laboral, de les 48 hores com a màxim legal actuals, fins a les 60 hores (65 en el cas de sanitaris, bombers, etc.). Les hores extra o festius passaran a ser considerats com hores ordinàries. A més, ho volen fer amb acords individuals treballador-empresa, oblidant-se de convenis col·lectius ni representació sindical, etc. L’any 1919, l’Organització Internacional del Treball va oficialitzar la jornada màxima de 48 hores, després d’una llarga i dolorosa lluita del moviment obrer internacional per les 8 hores diàries. Ara, ens volen fer retrocedir més d’un segle, posant-nos novament en jornades “legals” de 10 a 12 hores, sis dies per setmana.

A més, la Directiva de Retorn (més bé “expulsió”), estableix un termini màxim de detenció de 18 mesos a les persones nouvingudes, permetent que siga una autoritat administrativa, no un jutge, la que decidisca la seua detenció en Centres d'Internament d'Estrangers

Davant de totes aquestes agressions tan salvatges, hem d'acudir i participar de les manifestacions, concentracions i aturades que es convoquen el proper dia 7 d'octubre... sumant forces fins arribar a una gran Vaga General europea contra les 65 hores de treball i contra les expulsions.

Per això, Intersindical Valenciana, CAT, CGT, CTPV, COS i moltes altres organitzacions polítiques, socials i culturals, convoquen una
26 de setembre de 2008
 

 
 


MANIFESTACIÓ

Dimarts 7 d’Octubre, 19 hores, Plaça de Sant Agustí de València

Totes i tots per la dignitat i el nostre futur!!

Ni 65 hores de treball, ni expulsions!
La crisi que la paguen els rics i els bancs!

 

La Unió Europea vol aprovar la modificació de la jornada laboral, de les 48 hores com a màxim legal actuals, fins a les 60 hores (65 en el cas de sanitaris, bombers, etc., els descansos dels quals en les guàrdies deixen de considerar-se temps de treball). Permetrà fixar per llei que la jornada setmanal “normal” (la de 48h màxim) siga considerada com “una mitjana anual”, de manera que el/la treballador/a estarà permanentment a la disposició de l’empresa.

Les hores extra o festius passaran a ser considerats com hores ordinàries, amb una major pèrdua de poder adquisitiu, i un molt major increment de l’atur a la nostra terra, ja que moltes petites i mitjanes empreses i fàbriques de les nostres comarques no necessitaran ja fer torns. A més, ho volen fer amb acords individuals treballador-empresa, oblidant-se de convenis col·lectius, representació sindical, etc., deixant-nos a totes i tots sense les millors armes que ara tenim, l’organització, la negociació col·lectiva i la unió de totes les treballadores i treballadors per defensar els nostres drets.

L’any 1919, l’Organització Internacional del Treball va oficialitzar la jornada màxima de 48 hores, després d’una llarga i dolorosa lluita del moviment obrer internacional per les 8 hores diàries. Ara, ens volen fer retrocedir més d’un segle, posant-nos novament en jornades “legals” de 10 a 12 hores i sis dies per setmana. Ens estem jugant el nostre futur, i el dels nostres fills i filles!!

A més, la situació de crisi del sistema comença a esdevenir estructural, i totes les treballadores i els treballadors de qualsevol poble o barri de les nostres comarques comencem a patir la terrible realitat de l’atur, del tancament de fàbriques, de no arribar a final de mes, de veure’ns ofegats per les hipoteques. I tot això, mentre els serveis públics no paren de veure’s cada vegada empitjorats, quan no directament desmantellats a costa dels nostres drets i dignitat més bàsics.

A les nostres comarques només veiem com cada vegada el finançament que rebem és pitjor... paguem molts impostos, mentre se suprimeix l’impost al patrimoni, i els i les treballadores cada vegada rebem menys. Ens volen enganyar amb circuits de fórmula 1 i campionats de vela, mentre nosaltres hem d’anar fent mil i un comptes per poder anar a comprar menjar, o per comprar un bitllet de transport públic, cada vegada més car i pitjor... per anar a treballar, i que ens exploten.

Amb la directiva aprovada, els governs responsables ens volen fer creure que els culpables són els i les treballadores migrants... Per això van aprovar una Directiva, la de Retorn (més bé “expulsió”), que estableix un termini màxim de detenció de 18 mesos a les persones nouvingudes, permetent que siga una autoritat administrativa, no un jutge, la que decidisca la seua detenció en Centres d'Internament d'Estrangers (com a Guantànamo) abans de la seua expulsió, i permet també la detenció i expulsió dels menors no acompanyats podent ser retornats a països amb els quals Europa o algun dels seus estats membres mantinga acords de col·laboració, sense necessitat que siga el país de procedència del menor, i sense garantir que seran els seus familiars o tutors legals qui se’n faran càrrec.

Davant de totes aquestes agressions tan salvatges, hem de donar una resposta unitària, ampla, solidària i contundent! Al País Valencià i a tota Europa!

Totes i tots ens hi hem d’organitzar!! I no només per acudir i participar de les manifestacions, concentracions i aturades que es convoquen el proper dia 7 d'octubre... hem d'organitzar-nos i aprofitar les concentracions que es convoquen als nostres barris, pobles i polígons per a fer assemblees informatives per què totes les persones tinguen coneixement de les conseqüències de les dues directives europees. I ara més que mai, hem de sumar-hi esforços per solidaritzar-nos i evitar expedients de regulació d'ocupació com el que afecta directament a 1300 treballadores i treballadors de FORD d’Almussafes i indirectament a molts més de les empreses subministradores i auxiliars.

Tot això ho hem de fer, per poder anar avançant, i sumant forces fins arribar a una gran Vaga General europea contra les 65 hores de treball i contra les expulsions. Per tot això... et cridem a organitzar-te i participar! Et cridem a defensar els teus drets i els de tots i totes les treballadores!!

Classes preparatòries d'oposicions a València

STAS-Iv ha establert convenis de col·laboració amb diverses acadèmies que preparen oposicions a València. Aquestes acadèmies ofereixen descomptes molt interessants per a les afliades i afiliats a STAS-Iv.

En tots els casos, heu de consultar amb cada acadèmia el preu dels cursos i les hores setmanals de classe, ja que no són iguals, ni en preu ni en durada, depenent també de l'oposició que es prepare:

 • Adams. tel. 902 333 543:
15% de descompte en les mensualitats, 10% en materials
 • Aulamed. Tel. 963 525 315:
10% de descompte en les mensualitats
 • Codex. Tel. 963 540 200:
10% de descompte en les mensualitats
 • Delta. Tel. 963 524 960:
10% de descompte en les mensualitats
Les acadèmies us poden demanar un justificant de la vostra pertinença al Sindicat. Per a d'això, i per a més informació, contacteu amb el Sindicat:
Telèfon:  963 942 703.
Correu electrònic:   stapv@intersindical.org

25 de setembre de 2008
 

 
  Demà, dimecres, totes i tots a Medi Ambient

STAS-Intersindical Valenciana i CAT us convoquem a la concentració que demà, dimecres 24 de setembre, tindrà lloc davant la seu central de la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge. Com redordareu, les companyes i companys de la conselleria s'estan concentrant des de febrer passat, en defensa del servei públic i en contra de les externalitzacions. Si podeu, no deixeu d'acudir:
 
CONCENTRACIÓ

Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge

Dimecres, 24 de setembre, 10:30 hores

Intersindical Valenciana condemna l'atemptat d'ETA

Davant l'atemptat de Santoña (Cantabria) que ha costat la vida del brigada Luis Conde de la Cruz i ha ferit a diverses persones, la Intersindical Valenciana manifesta la seua condemna pel nou assassinat d'ETA. Al mateix temps vol expressar la seua solidaritat envers les famílies de les víctimes, tant de la persona assassinada com de les ferides.

ETA, al tornar a matar, frustra encara més l'esperança que té el conjunt de la societat de superar el conflicte basc i situar-lo en una via de solució pacífica. Intersindical Valenciana exigeix a ETA que abandone les armes i es disolga.

Borsa d'educadores/ors infantils

El DOCV de hui, 23 de setembre, publica la borsa d'ocupació temporal per al grup C, educadors/es infantil. Les i els aspirants hauran de presentar la sol·licitud d'inscripció, el full d’autobaremació i la documentació acreditativa de la possessió dels requisits de titulació i dels mèrits al·legats, si no consten inscrits al Registre de Personal d’aquesta Direcció General – Servei de Gestió de Personal–, en el termini de deu dies hàbils (fins el 4 d'octubre), comptats des de l’endemà de la publicació de la present Resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, a les seus de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques d’Alacant, Castelló i València o en qualsevol de les oficines públiques, previstes en l’article 38 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

23 de setembre de 2008
 

 

 
  Nova consellera de Justícia i Administracions Públiques

Finalment, no hi haurà crisi de govern, de moment almenys. Camps substitueix Fernando de Rosa amb una col·laboradora personal seua, que ha tingut diferents càrrecs en la conselleria d'Educació, les  Corts i Presidència de la Generalitat.
Camps renuncia a remodelar el Consell y solo sustituye a De Rosa

Paula Sánchez de León sustituye a De Rosa en la conselleria de Justicia

Paula Sánchez de León, nueva consellera de Justicia

Camps sitúa a Sánchez de León en Justicia y refuerza la cartera social de Cotino

Sánchez de León, consellera tras 12 años en el segundo escalón del Consell
El Ministeri d'Administracions Públiques proposa un augment de retribucions inferior a l'IPC

El Ministeri d'Administracions Públiques (MAP) va a proposar a la Mesa General de les Administracions Públiques que les retribucions per a 2009 experimenten un augment inferior a l'IPC. Recordeu que en el mes d'agost, l'IPC interannual s'ha situat en el 4,9%.

El MAP proposa el següent:
 • 2% d'augment general
   
 • 1% de la massa salarial per a augmentar el complement específic en les pagues extres
   
 • 0,5% per al Pla de pensions de l'Administració General de l'Estat (AGE)
   
 • 0,375% per a fons addicionals per a reclassificacions dins de l'AGE
El que no queda clar en les informacions de premsa és quina part d'aquesta proposta s'aplicarà amb caràcter general a tot el personal de la resta d'Administracions Públiques. El més segur és que es fixe el 2% d'augment general + el 1% per a la paga extra + fins a un 0,5% per al pla de pensions (ja sabeu que la Generalitat ho limita a un 0,3%. L'Acord de Legislatura de la Mesa Sectorial de la Funció Pública estableix un 0,5% extra, que haurien d'establir-se en la llei de pressupostos de la Generalitat per a 2009.
El Gobierno elevará hasta el 3,875% el salario de los funcionarios en 2009

El Gobierno aumentará hasta el 3,875% el salario de los funcionarios en 2009

El Gobierno subirá un 3,8% el salario de 2,5 millones de funcionarios el próximo año

El sueldo de los funcionarios subirá un 3,8%

El Gobierno sube el sueldo de los funcionarios el 3,875%, el doble de la inflación prevista
En record a Toia

El mes d'agost va morir la nostra companya Toia Pérez Mira. Com a representant de STAPV-Iv en la Junta de Personal dels Serveis Territorials de Castelló i com a inestimable amiga, sempre la tindrem ben present en el record i en la lluita diària.

Adéu companya.

Classes preparatòries per als grups C i D a Castelló

STAS-Iv organitza en la seu de Castelló classes preparatòries de les Convocatòries 5, 6, 7 i 8/2008 d'accés al grup C i D sector Administració General.

El personal de les diferents conselleries que estiguen interessats han de contactar amb la seu de Castelló:
Telf. 964269094
Correu electrònic. castello.stapv@intersindical.org

22 de setembre de 2008
 

 

 
  Medi Ambient reprén les concentracions en favor del servei públic

Les companyes i companys de la conselleria de Medi Ambient de València tornen a reprendre hui, dimecres 17 de setembre, les concentracions en favor del servei públic i en contra de les externalitzacions que està patint la seua conselleria. Les concentracions tindran periodicitat setmanal fins nova ordre, i s'efectuaran tots els dimecres a les 10:30 hores.

Us convidem a totes i tots a participar en la mesura de les vostres possibilitats.

Mentrestant la crisi creix, alguns es dediquen a pactar polítiques de dretes

Hi ha diverses maneres de reaccionar davant la crisi financera que actualment amenaça les economies dels països industrialitzats. Alguns es dediquen a pactar més del mateix, a canvi de pau social:
Camps presenta el Pavace II para 'salir adelante' frente a la crisis económica

El Consell se obliga al Pacto para el Empleo con 4.849 millones hasta 2010

Consell, patronal y sindicatos se unen ante la crisis para impulsar la economía

El Consell, la patronal y los sindicatos suman fuerzas contra la crisis

Recuenco, la silla de ruedas del conseller, Canal 9 y Ciudadanía

Hi ha altres organitzacions que denunciem que aquesta crisi l'han de pagar qui l'ha provocada, no les treballadores i els treballadors. L'haurien de pagar els bancs i entitats de crèdit que arriscaren massa en els crèdits hipotecaris subprime americans i que han reaccionat tancant l'aixeta de la liquidesa a les empreses mitjanes i als particulars. L'haurien de pagar les grans immobiliàries que han guanyat els diners a cabassos durant deu anys.

I denunciem que, ara que ja no guanyen tant, volen eixir de la crisi amb tres fórmules fonamentals: moderació salarial (ja es parla de congelació en el sector públic), augment de les hores de treball (directiva que permet una jornada de treball setmanal de 65 hores) i obstaculització dels fluxos migratoris (directiva de retorn d'immigrants).

Per tot això, Intersindical Valenciana, CAT, IGEVA i altres organitzacions, convoquen tota la ciutadania a una manifestació el proper dia 7 d'octubre, sota el lema LA CRISI QUE LA PAGUEN ELS RICS I ELS BANCS. NO A LA JORNADA DE 65 HORES, NO A LA DIRECTIVA DEL RETORN D'IMMIGRANTS.

Intersindical Valenciana participa en el Fòrum Social Europeu

El FSE té lloc a Malmö (Suècia)

Una delegació de quatre persones del Secretariat Confederal de la Intersindical Valenciana està participant aquests dies en el Fòrum Social Europeu (FSE) que se celebra a Malmö (Suècia). El FSE és sens dubte el major lloc de trobada per als moviments socials i progressistes de la societat civil a Europa amb l'objectiu de crear una Europa i un món millors.

Es tracta d'un espai obert en el qual els grups i moviments de la societat civil que s'oposen al neoliberalisme i a un món dominat pel capital o per qualsevol forma d'imperialisme, assumint al mateix temps el compromís de construir una societat centrada en l'ésser humà, es reuneixen per a reivindicar les seves idees, per a debatre-les de forma democràtica, per a formular propostes, per a compartir les seves experiències en llibertat i per a crear una xarxa capaç d'engegar accions eficaces.

Mª Mar Martínez (Sindicat Ferroviari), Isabel C. Escrihuela (STSPV), Antonio Ñacle (STEPV) i Albert Sansano (STEPV), participaran com ponents, al costat de companyes i companys de STEs-Intersindical i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) en diversos activitats entre les quals destaquem l'Assemblea Europea d'Educació sobre la privatització i la mercantilización de l'Educació, o el Seminari sobre Immigració, Ocupació i Atur.

Així mateix, la delegació valenciana acudirà a les reunions convocades per a plantar cara a la directiva europea de les 65 hores, i l'organització del proper Fòrum Social Europeu.

17 de setembre de 2008
 

 

 
  Prou d’agressions contra la llengua!
 
Els sindicats Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes-Intersindical i Intersindical Valenciana (IV) es manifesten a favor de continuar la tasca de normalització lingüística iniciada normativament amb l’aprovació dels seus respectius Estatuts d’Autonomia i les lleis de normalització lingüística que intenten modificar una situació d’injusta discriminació de la llengua catalana. Remarquem que aquesta normalització no sols ha de remuntar segles d’arraconament, desprestigi i prohibició sinó també la mateixa situació jurídica actual, clarament desigualitària: mentre que de l’oficialitat del castellà es deriva un deure constitucional de conèixer-lo que s’aplica a tots els ciutadans, de l’oficialitat del català no se n’ha deduït un deure similar, amb una evident discriminació jurídica i amb un greu desavantatge per a la generalització del seu coneixement i ús. La igualtat de tracte per a la cultura que és expressió de la llengua que la sustenta i, per tant, per als pobles que la representen, junt als altres pobles i cultures de l’Estat, d’Europa i del món, és un dret humà, lingüístic i polític inqüestionable que s’ha de garantir amb la tasca empresa per la normalització.

Els respectius processos de recuperació lingüística encetats han d’adreçar-se com a finalitat última a restablir els usos normals i històrics que ha tingut la llengua catalana al si de les societats catalana, illenca i valenciana fins que, per raó de la força, s’ha imposat el castellà com a única llengua oficial de l’Estat. És, per tant, indefugible que, més enllà dels drets lingüístics individuals preservats per les lleis, els catalanoparlants, 9 milions de persones, puguen exercir el seu dret a expressar-se i ser atesos en la seua pròpia llengua en tots i cadascun dels espais públics dels territoris en què el català és llengua cooficial. Si no s’assegura un coneixement general del català (des de les administracions públiques i el seu personal fins als mitjans de comunicació estatals i en tots els àmbits de la vida pública), és impossible que els ciutadans catalanoparlants puguen viure en el seu idioma als territoris on és llengua pròpia, tal com sí que ho poden fer els castellanoparlants no sols on el castellà és llengua pròpia sinó arreu de l’Estat espanyol. Aquest ple exercici no causa cap perjudici al castellà, llengua que té un espai propi plenament normalitzat i compta amb més de 400 milions de parlants, a més del suport dels estats dels quals és llengua oficial, amb la corresponent extensió d’usos a les instàncies polítiques internacionals.

Enfront, doncs, del monolingüisme espanyol que exalcen alguns grups de pressió, els sindicats sotasignats donen un especial suport als programes educatius que tenen com a finalitat que l’alumnat assolesca una bona competència comunicativa en la llengua pròpia del país, el català, i els prepare per a un món multilingüe, independentment de quina siga la llengua familiar, perquè és aqueixa la funció de l’escola i perquè assegurar la competència lingüística de les llengües oficials d’un territori és el que contribueix a la desaparició de les desigualtats i al respecte de les llengües d’ús de cada individu que les habita.

Per aconseguir aquest objectiu cal desenvolupar les planificacions lingüístiques que s’han revelat arreu del món, en societats plurilingües, com les més adients, i que passen, necessariament, per la utilització vehicular de la llengua més desfavorida socialment, la qual cosa no sols no va contra la llibertat lingüística de ningú, sinó que garanteix precisament aquesta llibertat lingüística a partir del seu coneixement.

15 de setembre de 2008
 
 

 
  Es retarda sis mesos el nomenament de la promoció interna del grup D

De forma totalment injusta, el conseller de Justícia i Administracions Públiques ha prorrogat el termini de sis mesos previst perquè els aspirants aprovats en les oposicions de promoció interna del grup E al D d'Administració General prenguen possessió. Ara l'Administració tindrà sis mesos més.

La resolució és necessària per a la conselleria perquè si no, hauria de pagar els endarreriments des del moment que es compliren els sis mesos. Encara no s'ha posat en marxa el concurs previ que s'entestaren a fer amb les persones aprovades que eren subalterns supervisors, subalterns residents o vigilants. Què ha passat per a ocupar els sis mesos és un misteri que ningú no ha explicat.

STAS-Iv demana al conseller que, abans de renunciar al càrrec per a ocupar el seu lloc al CGPJ, revoque aquesta resolució i inste el nomenament immediat de les persones aprovades en la promoció interna al grup D.

A més de tot el que hem dit abans, no s'entén eixa resolució si es té en compte que, hui, 12 de setembre, el DOCV ha publicat la següent resolució.

En ella, es convoca el personal sense destinació definitiva, vigilants, subalterns supervisior i subalterns residents, per a l’elecció de destinació, en acte obligatori, presencial i únic, el dia 19 de setembre de 2008, a les 12’00 hores, al Saló d’Actes de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, carrer Palau, número 14, de València.

Per tant, a mitjans d'octubre s'hauria d'estar en disposició de què aquest personal prenga possessió, per la qual cosa reiterem la nostra petició de revocació.

Aprovats definitius de les proves selectives de neteja

El tribunal de les convocatòries 132 i 133/2004, personal de neteja, ha fet pública en la pàgina web de la Generalitat la relació definitiva d'aspirants aprovats pel seu ordre de puntuació total, així com la puntuació definitiva del barem de la fase de concurs. Felicitats a les persones aprovades. Ara cal esperar la publicació en el DOCV de la resolució del conseller.

12 de setembre de 2008
 
 

 
  El Conseller de Justícia, al Consell General del Poder Judicial

El conseller de Justícia i Administracions Públiques, Fernando de Rosa Torner, ha estat proposat per a formar part del nou Consell General del Poder Judicial. Des de STAS-Intersindical Valenciana li volem donar les nostres felicitacions, amb l'esperança que des de la nova responsabilitat vetllarà perquè l'Administració de Justícia al País Valencià es preste de la millor manera possible.

Fernando de Rosa ha estat conseller de Justícia i Administracions Públiques poc més d'un any, des de juny de 2007. Més enllà de les evidents distàncies entre l'ideari del PP i el d'Intersindical Valenciana, el conseller ha mantingut sempre amb el Sindicat un tracte molt correcte i el seu tarannà ha facilitat les negociacions en marxa, com per exemple en la negociació de l'Acord de Legislatura signat per la mesa sectorial en febrer d'enguany. Prova d'aquest tarannà ha estat la seua presència en el III Congrés d'Intersindical Valenciana, celebrat el passat juny a València.

Deixa per acabar la Llei de la Funció Pública Valenciana, que s'havia de presentar aquesta tardor per a la seua aprovació com a projecte de llei pel Consell, per a la seua remissió a les Corts Valencianes. La seua marxa suposarà precipitar la reforma del Consell amb la que s'especula en els mitjans de comunicació del Cap i Casal des de fa temps.

Fernando de Rosa, nuevo miembro del CGPJ

Donant-li voltes a la congelació salarial

Com podeu comprovar llegint les notícies aparegudes als diferents mitjans de comunicació, va fent-se un lloc en l'opinió publicada en favor de la congelació dels sous públics. De moment, es parla només de congelar els sous dels alts càrrecs, llocs d'elecció política (diputats/des, regidors/es, consellers/es, etc.), i càrrecs de confiança (assessors/es). Tanmateix, aquesta congelació només tindria, a nivell dels pressupostos de l'Estat o de la Generalitat, un efecte simbòlic. No tindria, per tant, un impacte important en els comptes públics. Sí que ho tindria, en canvi, si aquesta congelació s'estenguera al personal en general. Hem d'evitar, doncs, que aquesta opinió puga esdevindre majoritària, ja que seria profundament injusta una congelació general dels sous del personal empleat públic.

Què diu la premsa?

El mensaje del sueldo congelado

Los partidos aplauden la propuesta de congelar los sueldos públicos contra la crisis

Castilla y León: Congelación del sueldo de altos cargos y reducción de la oferta de empleo público

El Consell dice que los salarios de sus altos cargos son de los más bajos y el PSPV pide la congelación

Rambla considera demagógica la congelación de sueldos en política

El Consell rechaza la propuesta de congelar el sueldo de los diputados

El futur de la Generalitat en la premsa:

Camps estudia fusionar Cultura y Turismo como apuesta económica
 
9 de setembre de 2008
 
 

 
  Anem preparant les barbes, que els veïns ja se les rapen

Notícia apareguda hui, 3 de setembre, a LAS PROVINCIAS (és molt curiosa la referència a què els diputats no tenen clàusula de revisió salarial; però clar, ja se'l revisen ells sols):

Los partidos aplauden la propuesta de congelar los sueldos públicos contra la crisis

[Las provincias]

La iniciativa del PSOE es bien acogida por las formaciones valencianas

Los representantes de los partidos valencianos parece que están dispuestos a congelarse el salario en una época caracterizada por la grave crisis económica. La petición del PSOE dirigida a Gobiernos autonómicos y locales para que no incrementen el sueldo de sus altos cargos y concejales ha sido muy bien recibida.
 
El portavoz socialista en la Diputación de Valencia y concejal en el Ayuntamiento de la capital, Rafael Rubio Martínez, acogió con agrado la propuesta de su partido en Madrid: "En época de crisis los políticos debemos de dar ejemplo". Rubio apostó por la austeridad.
 
La orden dada por el partido en Madrid la deberá aplicar la nueva dirección de los socialistas valencianos que salga del congreso que el partido celebrará el último fin de semana de este mes para elegir a su nuevo secretario general. Rubio destacó la necesidad de congelar sueldos a diputados, alcaldes, concejales y asesores.
 
El PP valenciano, por su parte, recibió la noticia con matices. El partido de Rajoy tiene su propio decálogo para hacer frente a la crisis. Entre sus propuestas no se descarta la congelación salarial.
 
Los populares defienden que el gasto público no crezca en los presupuestos del año que viene más de un 2%. En este amplio apartado cabe desde el sueldo de los cargos públicos hasta el gasto en folios o bolígrafos.
 
El PP recuerda que, por ejemplo, los diputados de Les Corts Valencianes tiene un incremento salarial al año de un 2%. Este aumento es fijo. Sus señorías no gozan de cláusula de revisión como sucede en el sector privado. De esta manera, año a año los parlamentarios pierden poder adquisitivo ya que el aumento de su sueldo no se corresponde con el incremento del Índice de Precios al Consumo (IPC).
 
De todas maneras, los próximos Presupuestos Generales del Estado serán los que marque si hay o no incremento en la nómina de los cargos públicos. Los populares están de acuerdo en que en la contención del gasto público se incluya la congelación de salarios para hacer frente a la crisis económica.
 
Una de las medidas que maneja el Consell de Francisco Camps para hacer frente a la delicada situación económica es la de no aumentar el sueldo de los consellers, secretarios autonómicos, directores generales y demás miembros del organigrama de la Generalitat.
 
Una de las últimas revisiones salariales importantes para los cargos públicos que se dio en la Comunitat fue en Les Corts. Los tres grupos parlamentarios aprobaron incluir un suplemento de 600 euros al mes para equilibrar el sueldo de los diputados valencianos con el resto de miembros de Parlamentos autonómicos.
 
En el Bloc, la idea también es la de congelar los salarios para hacer frente a la complicada situación económica. El líder nacionalista, Enric Morera, se mostró como "un firme partidario de la austeridad". El portavoz adjunto de Compromís recordó que su partido "siempre ha defendido que se recorten los altos cargos".
 
Esquerra Unida también se ha mostrado en repetidas ocasiones a favor de la austeridad. Incluso ha defendido limitar los viajes oficiales y los privilegios parlamentarios.


Ni una morta més, ni cap assassí al carrer

Hem d'exigir al Govern Valencià, l'aplicació i desenvolupament de les mesures de la Llei de Protecció Integral Contra la Violència de Gènere, entre altres:
  Ampliació dels jutjats de violència.

  Protecció integral per a col·lectius de dones en situació de desemparament.

  Creació d'un Centre de Recuperació Integral i ampliació de la xarxa de recursos per a l'atenció de les víctimes.

  Campanyes de sensibilització, sancions als mitjans de comunicació que utilitzen la imatge de la dona amb caràcter vexatori o discriminatori.
Com tots els primers dimecres de mes, Intersindical Valenciana (membre de la Plataforma Feminista) s'adhereix a la convocatòria de la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València:
 
CONCENTRACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES

Dimecres, 3 de setembre a les 20 h. Porta de l'Ajuntament de València

¡Prou de mortes! ¡Diguem NO AL TERRORISME MASCLISTA!

 
3 de setembre de 2008
 
 

 
 

Nova adreça del STAS a València

La seu del Sindicat a València s'ha trasllat, del carrer Juan de Mena, 18, a la Plaça de l'Ajuntament, número 2, porta 15. El trasllat està motivat pel creixement del Sindicat i per la unió de STAPV i STA, que ha donat lloc a l'actual STAS. El local de Juan de Mena continuarà allotjant els sindicats germans STEPV i STSPV, així com a la confederació Intersindical Valenciana.

El telèfon de la nova seu és 963 942 703, i el fax 963 528 127.

La Generalitat, en la premsa

Camps trabaja en una reforma del Consell que suprimiría Gobernación e Inmigración
 

1 de setembre de 2008
 
     

 

stas-Iv | intersindical