Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / agost 2012


10 d'agost

Hui, Divendres Negre / Concentracions

Us recordem a tots i totes que hui, divendres 10 d'agost, en rebuig de les mesures del Govern de Mariano Rajoy, i del Govern de la Generalitat Valenciana, ens concentrarem de 10:00 a 10:30 hores, a la porta de tots els centres de treball de l'Administració de la Generalitat, i si és possible anirem amb vestits negres, o si és el cas amb braçalets o llaços, per a mostrar el nostre més rotund rebuig de la imparable actitud dels Governs, estatal i autonòmic.

Mesures que s'adopten cada divendres en el Consell de ministres o en el Ple del Consell i en les quals som l'ira dels nostres governants que ens tracten com empestats i culpables de tots els mals econòmics de l'estat i del nostre país. Tots i totes sabem, que els únics responsables dels desmans econòmics són ells, els que han saquejat les arques públiques en benefici partidista, subvencionant als seus amics, i que aquests al seu torn els ajuden a guanyar les eleccions polítiques.

Estem farts/es que se'ns tracte de forma despòtica, i que se'ns humilie cada divendres mitjançant el BOE i el DOCV.

Els/les empleats/des públics/ques de la Generalitat estem farts que se'ns tracte de forma despòtica, i que se'ns humilie cada divendres mitjançant el BOE i el DOCV, sacrificant les nostres escasses condicions de treball.

Els sindicats presents en la Mesa General, UGT, CCOO, CSI-F i INTERSINDICAL VALENCIANA us convoquem aquest divendres a la concentració, la qual es va a repetir tots els divendres del mes d'agost.

DEFENSA ELS TEUS DRETS!!


9 d'agost

Les castes que sobren són les dels corruptes, enxufats i amigatxos del poder

Intersindical contesta a José Vicente González, president de la Cierval, que accepta mantenir una debat públic, fonamentat i obert, per tal d’establir quantes persones servidores públiques cal que hi haja al País Valencià. D’entrada, però, adverteix que, de funcionaris i funcionàries, en calen moltes més de les que hi ha i que en sobren moltes altres persones: especuladors, polítics corruptes, amics d’eixos polítics ficats a empresaris i/o a banquers...

Les declaracions del president de Cierval, José Vicente González, semblen dictades en un moment d’eufòria anti-funcionarial, possiblement deguda a que la institució que presideix ha cobrat o se li ha concedit una nova subvenció per part de la Generalitat. I tot i que la decisió sobre la concessió té motius polítics, haurà estat una funcionària o funcionari qui l’haurà gestionada. Possiblement no es refereix a eixa persona, quan diu que sobren funcionaris o empleades públiques.

Perquè precisament la Cierval no és una mostra de liberalisme econòmic: quan ha hagut de fer un ERO ha estat per falta de recursos públics per a continuar fent cursos de formació. Tampoc altres institucions empresarials com la Cámara de Comercio, per supost únicament en castellà, completament fallida a l’hora de promoure una economia liberal sana i diversificada al nostre País Valencià.

El senyor González diu que sobra personal funcionari i el qualifica de casta, però no fa cap referència al personal eventual, assessor, enxufat, en definitiva. Tampoc al món polític corrupte...

Totes i tots sabem ja que ací el que priva a una gran part de l’empresariat és el "croony capitalism", concepte encunyat per Joseph Stiglitz, la lectura del qual li recomane -pot trobar-lo a Google, gràcies a la World Wide Web (www), un altre invent... britànic, i públic, per cert-.

El capitalisme d’amigatxos, de “amiguetes” diríem en castellà o, en la variant mexicana, “capitalismo de cuates”, explica en gran part la fallida de l’economia espanyola en general i valenciana en particular. Crida l’atenció com el senyor González diu que sobra personal funcionari i el qualifica de casta, però no fa cap referència al personal eventual, assessor, enxufat, en definitiva. Tampoc al món polític corrupte, del qual en tenim bones mostres a la Generalitat (Gürtel, Blasco...) i al conjunt del país (amb onze diputades i diputats a les Corts entre processats i ja condemnats). I quan se li pregunta per les diputacions, evita cuidadosament demanar-ne l’eliminació, no siga que algú s’enfade.

Quan li demanen sobre la possibilitat d’eliminar conselleries, es destapa del tot: el que cal no són menys consellers/es, sinó menys personal funcionari!!

Intersindical Valenciana, en canvi, aposta per una societat on els serveis públics siguen més amplis que els que hem gaudit fins el moment. Dir que més Estat no funciona és ser una persona ignorant o tindre molt mala fe. No considerem ignorant el sr. González, per la qual cosa hauria de saber que les polítiques de rigor pressupostari no són per a retallar, com va entendre Rodríguez Zapatero primer, i després Fabra o Rajoy, sinó per a saber en què ens gastem els diners de totes i tots. I que les inventaren en Suècia els governs socialdemòcrates.

Els països europeus que millor estan aguantant la crisi són els nòrdics: Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Holanda, Alemanya... Adivina el sr. González quants funcionaris i funcionàries tenen eixos països en proporció a la seua població? Doncs moltíssims més que l’Estat espanyol. I molts més encara que el País Valencià. Quasi ningú sap –perquè no interessa dir-ho- que la Generalitat se situa a la cua de les Administracions espanyoles en plantilles per habitants.

Intersindical Valenciana, per tant, no té cap problema en debatre amb el Sr. González o amb qui vulga fer-ho, sobre el nombre de personal funcionari que ens cal al nostre país per a ser un país avançat, solidari, modern, que tracta bé la seua població i la seua gent treballadora, que diversifica la seua economia i no confia només en les rajoles i el binomi sol/platja, que inverteix en I+D+I...

Per cert, que la referència a la investigació, el desenvolupament i la innovació que ha fet el president de l’empresariat en les seues declaracions ha estat espectacular: s’ha queixat que l’Administració retalle en eixe capítol, deixant ben clar que de l’empresa privada que ell representa no en podem esperar res. I qui pensa que treballarà en la I+D+i? Ja li ho diguem nosaltres: personal empleat públic, i esperem que per molts anys!!

Què va dir eixe bon home quan se li va calfar la boca?

El presidente de Cierval reclama que haya menos funcionarios

Cierval aboga por que haya "menos funcionarios"

El presidente de Cierval considera un "régimen de castas" a los funcionarios

Cierval critica las “castas” de los funcionarios y aboga por despidos

La patronal reclama menos funcionarios: 'Parece que sea un régimen de castas'


El Govern prepara un decret per a acomiadar personal laboral

El Govern de l'Estat ha redactat un decret que està en fase de consultes, amb la finalitat de desenvolupar el que preveu la reforma laboral respecte dels EROs en el sector públic

Si bé no és novetat la possibilitat certa d'acomiadar personal laboral fix de les Administracions Públiques, el cert és que fins ara solament s'han aprovat o proposat EROs en empreses públiques, no en administracions territorials pròpiament dites,

La reforma laboral del PP ja preveia la possibilitat d'EROs en les Administracions, si bé faltava la normativa de desenvolupament que ara preparen. S'aplicarà al personal laboral i encara que hi ha certa protecció del personal laboral que ha aprovat unes oposicions, en contraposició al que no ho ha fet, el cert és que eixa protecció no és absoluta.

Intersindical Valenciana es manifesta absolutament en contra d'eixe decret. En lloc de pensar únicament en aprimar els serveis públics, el Govern hauria d'estar gestionant millor els seus recursos i prestant millors serveis amb el personal que volen acomiadar,

Estimem que és un motiu més per a eixir al carrer, primer aquest divendres, i en setembre en les mobilitzacions que es convoquen, com la prevista Marxa a Madrid del 15 de setembre.

Los sindicatos [algunos] ven 'discriminatorios' los ERE públicos al excluir a los funcionarios

El Gobierno podrá hacer EREs en la Administración si baja un 10% el presupuesto

El Ejecutivo facilita los despidos en bloque de empleados públicos

ver borrador


6 d'agost

Milers de persones del sector públic participen en les concentracions contra les retallades

Divendres va tindre lloc un nou divendres de dol en les Administracions i institucions públiques.

El personal del sector públic protagonitza un nou divendres de dol

Milers de persones han eixit a les portes dels centres de treball per fer patent el rebuig a les retallades del govern de Rajoy convocades per la totalitat dels sindicats del sector, entre els quals es troba la Intersindical Valenciana.

[Llegir més…]
Més notícies d'Intersindical

Sobre la paga extra de Nadal de 2012

Intersindical Valenciana considera que cal lluitar jurídicament contra l'eliminació de la paga extra, a penes quinze dies després d'aprovats els Pressuposts Generals de l'Estat per a 2012. D'altra banda, caldrà que les administracions paguen almenys una quarta part de la paga, ja que l'hem meritada. Tanmateix, encara no han incomplit eixe pagament, raó per la qual considera que ara mateix no és procedent cap reclamació: ho serà contra la nòmina de desembre.

El dret de cobrament de la paga extraordinària de desembre comença a generar-se a partir de l’1 de juny de 2012 i n’acaba el còmput el 30 de novembre de 2012, raó per la qual, almenys els drets a la percepció de la paga extraordinària de desembre de 2012 haurien de ser els generats des del dia 1 de juny de 2012 fins al 14 de juliol de 2012.

Ara mateix no procedeix la realització de cap reclamació individual, ja que encara no s’ha produït cap acte administratiu (nòmina de desembre) que s’haja de recórrer

D’altra banda, Intersindical Valenciana anuncia que si arribat el mes de desembre, es produïra aquest impagament, tindrem preparat un sistema de reclamació que posarem a la disposició de totes i tots vosaltres.

[Llegir més sobre... Paga extra de Nadal de 2012]

Demana al Ministre de Justícia que NO reforme la Llei de l'avortament

Campanya de Change.org:

Hi ha moltes raons per no modificar la llei de terminis actual per una llei de supòsits, més hipòcrita, la principal de les quals és el dret a decidir de les dones sobre el seu propi cos.

A totes elles, una dona discapacitada ha posat en marxa la inicititiva d'arreplegada de signatures a través de Change.org: ella sap de què parla quan parlem de malformacions: Signa en aquest enllaç

6 d'agost de 2012