correus electrònics


índex correus electrònics

 

AGOST 06

dll dm dc dj dv ds diu
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sumari

 
 

04/08/06

Cal aprofitar que Economia ha reobert la negociació per a obtindre millores reals. Intersindical Valenciana afirma que l'acord del PAVACE es queda molt curt.
 
  03/08/06 Una trentena de delegats sindicals de la Intersindical Valenciana es concentren en la Conselleria d’Economia. Intersindical Valenciana exigeix que es respecte a les empleades i empleats públics.
 
  01/08/06 Concentració, dijous, 3 d'agost, 10 hores, davant la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, pujada del Palau de València. Convoca: Intersindical Valenciana.
     
     
 
 

Cal aprofitar que Economia ha reobert la negociació per a obtindre millores reals

Intersindical Valenciana afirma que l'acord del PAVACE es queda molt curt

Recordeu que els diferents sindicats anàvem a donar el vist-i-plau al projecte de reforma del Decret 34/1999? Recordeu que ho fèiem sense massa entusiasme, ja que s'havien introduït millores, sens dubte, però molt limitades? Doncs bé, la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació va "acordar" ahir en el PAVACE que tornava a obrir la negociació en la Mesa General i en les diferents meses sectorials de l'Administració del Consell, sanitat, ensenyament i justícia. Així, doncs, cal tornar a plantejar reivindicacions que afecten tot el personal.

Intersindical Valenciana, davant les notícies referides al que es va pactar ahir, 3 d'agost, en la reunió del PAVACE, vol assenylar els següents punts:

Primer.- La reunió d'ahir era absolutament incompetent per a negociar les condicions de treball de les empleades i empleats de la Generalitat, ja que els òrgans competents són les meses general i sectorials. La Conselleria d'Economia va afirmar a aquest Sindicat que "només anem a analitzar" les propostes. En canvi, els participants en la reunió -UGT i CCOO- i la premsa són unanims en parlar de negociació i acords.

Segon.- El contingut del que es va tractar, pel que ha transcendit, no canvia una coma del que ja s'havia negociat amb la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual cosa la intervenció de la Conselleria d'Economia -amb la complicitat implícita d'UGT i CCOO- només ha aconseguit un retard que, com a  mínim, serà de dos mesos: el Decret es podria haver aprovat en juliol pel Consell i ara haurem d'esperar a setembre o a octubre per a veure'l publicat.

Tercer.- El Decret proposat no compleix les expectatives d'Intersindical Valenciana, per la qual cosa aquest Sindicat va a proposar noves mesures a introduir en el text, tant per al sector de l'Administració del Consell -que és l'únic que s'ha negociat fins ara-, com en la resta de sectors (justícia, sanitat i ensenyament no universitari). Entre les mesures que reclama Intersindical Valenciana i que no consten en el decret destaquen:

- Mesures de reducció horària per a acostar la jornada laboral a les 35 hores setmanals.

- Augment progressiu del permís maternal per a acostar-se a les 26 setmanes -sis mesos-, període que és la mitjana europea per a aquest tipus de permisos.

- Flexibilitat en l'aplicació de permisos i reduccions horàries per a permetre la seua acumulació per les vesprades.

- Ampliació de les vacances per antiguitat.

Quart.- La Generalitat té molts altres assumptes pendents de negociació amb els seus representants. Podem destacar: Pagues extres completes, clàusula de revisió salarial, implantació real dels Serveis de Prevenció de Riscos Laborals de tots els sectors, revisió del sistema retributiu, etc.

Per tot això, Intersindical Valenciana continua reclamant la convocatòria de la Mesa General i de les meses sectorials correponents per a tractar d'aquests assumptes allà on realment cal fer-ho. Igualment, els serveis jurídics del Sindicat estan estudiant la presentació de recursos contra els possibles acords presos fora dels marcs legalment establerts.

Atenció durant l'estiu a l'afiliació

Les seus del STAPV-Intersindical Valenciana estaran tancades entre el dia 7 i el 25 d'agost, ambdós inclosos. Us atendrem de nou a partir del 28 d'agost. Per a assumptes urgents, cal trucar a les seus (als telèfons que teniu al final del correu) i deixar un missatge en el contestador: ens posarem en contacte amb vosaltres.

4 d'agost de 2006

 


 

Una trentena de delegats sindicals de la Intersindical Valenciana es concentren en la Conselleria d’Economia. [foto1]  [foto2]  [foto3]  [foto4]

Intersindical Valenciana exigeix que es respecte a les empleades i empleats públics

Més de trenta delegats de la Intersindical Valenciana i de l’Àrea Pública de la CGT s’han concentrat, hui 3 d’agost, davant de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació en protesta per la reunió del PAVACE que s’ha celebrat aquest matí. L’esmentada reunió ha usurpat les competències que en matèria de negociació li atorga la llei a les meses de negociació, en concret a la Mesa General de la Funció Pública Valenciana i les Meses Sectorials que depenen d’ella.  En la pancarta es podia llegir: “pel respecte a la representació dels empleats públics i per la negociació col·lectiva”. Les persones concentrades han cridat a favor la llibertat sindical i del respecte a  les regles del joc democràtiques quan han entrat a la reunió els sindicats UGT i CCOO.

En la reunió del PAVACE on estan presents els sindicats UGT i CCOO, la patronal CIERVAL i la Generalitat Valenciana s’ha acordat la constitució de la Mesa del Diàleg Social de la Funció Pública i l’aplicació del Pla Concilia als empleats públics. Tanmateix, els sindicats esmentats són una ampla minoria en el conjunt de la Funció Pública. Podem recordar que el Sindicat més votat en sanitat és CEMSATSE, en Educació és Intersindical Valenciana, en Justícia és CSI-CSIF i en l’administració del Consell és IGEVA. En el conjunt de tota la Generalitat el sindicat més votat és Intersindical Valenciana amb 2.000 vots de diferència amb el segon. A més a més, UGT i CCOO només representen el 49% de la Mesa General de la Funció Pública Valenciana.

Intersindical Valenciana reclama la convocatòria immediata de la Mesa General per negociar les condicions laborals de les empleades i empleats públics i reclama, també, que cessen les maniobres que impedeixen el correcte funcionament de les meses de negociació legalment establertes. El gabinet jurídic del sindicat està estudiant la possibilitat de recórrer tots els acords que en la reunió d’avui s’hagen pres.

3 d'agost de 2006

 


 


CONCENTRACIÓ

dijous, 3 d'agost, 10 hores
davant la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació
pujada del Palau de València
Convoca: Intersindical Valenciana

Intersindical Valenciana convida a totes les persones empleades públiques i a totes les organitzacions sindicals que s'hi vulguen sumar a una concentració el proper dijous, 3 d'agost, a les 10 hores, a la seu de la Conselleria d'Economia del carrer Palau de València (entre l'Arquebisbat i la Plaça de Nàpols i Sicília).

La Conselleria d'Economia ha convocat una reunió, eixe dia, per constituir la Mesa de Diàleg Social de la Funció Pública i per negociar les condicions laborals del personal que treballa en el conjunt de la Generalitat Valenciana (sector docent, sanitari, administració del consell i justícia). La reunió està convocada en el marc del PAVACE, on només estan presents la CIERVAL -patronal valenciana-, la pròpia Generalitat i els sindicats UGT i CCOO.

Per a més inri, la reunió té lloc una setmana després de que la Conselleria d'Economia fera fracasar per segona vegada consecutiva la negociació en la Mesa Sectorial de la modificació del Decret 34/1999, de condicions de treball del personal al servei del Consell de la Generalitat. Economia va aconseguir el fracàs de la negociació en no emetre el certificat corresponent de dotació pressupostària suficient per a poder negociar. Era la segona vegada en una setmana que es negava a emetre'l. Cal recordar que l'impacte pressupostari és mínim, ja que el decret es referix a permisos i llicències, en cap cas a retribucions.

Per què és important aquest decret?

El Decret 34/1999 afecta el personal del Consell, i serveix de base per a l'aplicació de permisos i llicències a la resta de sectors. Intersindical Valenciana  entén que és convenient que la negociació d'aquests assumptes es realitze per les meses sectorials respectives, ja que és molt difícil fer quadrar en una sola norma les condicions de permisos, llicències, horaris, jornada, etc. dels diferents sectors (docent, sanitari, administració del consell i justícia).

La modificació que es proposa actualment afecta la conciliació de la vida laboral i familiar, la protecció de la dona maltractada i alguna millora menor del Pla Concilia. No esgota les nostres aspiracions, però és una millora respecte del que hi ha actualment. Amb aquesta rocambolesca història, Gerardo Camps, conseller d'Economia, està aconseguint:
 
  • Retardar indefinidament l'aplicació de les noves normes. Les dones maltractades, les persones que adopten un xiquet o xiqueta, les persones amb una persona major al seu càrrec, etc., que no poden gaudir dels nous permisos li ho agrairan efussivament.
     
  • Desautoritzar les competències de negociació del seu company (?) de Consell, el conseller de Justícia Miguel Peralta. No es tracta d'una disfunció entre conselleries: s'ha desfermat una veritable guerra de competències entre les dues conselleries. I com totes les guerres, produeix víctimes entre la població civil: les treballadores i treballadors públics.
     
  • Obstaculitzar la gestió de personal de les diferents conselleries i de la pròpia Funció Pública amb la introducció de la fiscalització prèvia de TOTS els actes de gestió de personal per la Intervenció de la Generalitat. Aquesta mesura absurda pot dur a la paràlisi la gestió de personal en el que resta de legislatura.
     
Si així creu que guanya punts, no és entre els empleats públics, que estem FARTeS d'aguantar aquestes baralles absurdes entre persones que se suposa són majors d'edat i no xiquets capriciossos que volen el seu joguet i no compartir-lo amb el cosinet.

1 d'agost de 2006
 


 

stapv-Iv | intersindical