CORREUS ELECTRÒNICS agost 2004


index correus electrònics

 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

A destacar

 
31/08/04

El nou conseller de Justícia i Administracions Públiques hereta un panorama complicat
STAPV-Iv planteja a Peralta els reptes del seu departament

 

 


El nou conseller de Justícia i Administracions Públiques hereta un panorama complicat

STAPV-Iv planteja a Peralta els reptes del seu departament

 

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Administració Pública Valenciana – Intersindical Valenciana ha felicitat el nou conseller de Justícia i Administracions Públiques, Miguel Peralta, pel seu recent nomenament. En la seua felicitació, el Sindicat li dessitja èxit en la seua gestió, per tal d'aconseguir una societat valenciana més segura, saludable i justa.

El conseller Peralta és el quart conseller de Justícia i Administracions Públiques (els tres primers foren Serafín Castellanos, Carlos González-Cepeda i Víctor Campos), segon del mandat de Francisco Camps com a President de la Generalitat. Arriba al càrrec en un moment en que s'haurien de començar a veure els resultats de la gestió del seu precedesor i flamant vicepresident de la Generalitat Valenciana, Víctor Campos.

Pel que fa a l'Administració del Consell, l'aposta més forta de l'anterior conseller va ser el controvertit Pla d'Estabilitat, que preten que la inestabilitat laboral (més d'un 30%) disminuesca fins poc més d'un 10 %. De moment, però, el Pla, aprovat en octubre de 2003, no ha començat a desenvolupar-se, ja que no s'ha convocat encara cap procés selectiu referent a eixe Pla. Mentrestant, a més, la inestabilitat ha crescut durant l'any de mandat de Campos, en lloc de disminuir. Per tant, Campos deixa la conselleria amb una gestió per consolidar.

Pel que fa a l'Administració de Justícia, els reptes no aconseguits per Campos han estat la negociació d'un acord de plantilles i Relació de Llocs de Treball -s'ha treballat, però no s'ha arribat a cap acord-, i sobre tot, la seua proposta estrella de nova planta judicial per al País Valencià, que suposava la creació en quatre anys de més de vuitanta òrgans judicials nous.

En un àmbit més general, Peralta es troba amb la necessitat d'abordar la negociació de l'augment de les retribucions dels empleats públics de la Generalitat (el conseller de Justícia és el responsable de la Mesa General de Negociació, que inclou, a banda dels dos sectors que gestiona el seu departament, també Sanitat i Ensenyament no universitari). I ho fa sense massa temps per a posar-se al dia, amb un escenari diferent dels darrers huit anys, ja que es trobarà amb un govern socialista en l'Estat, per la qual cosa té una oportunitat per a lluir-se en favor del maltractat poder adquisitiu dels funcionaris (que han perdut, de mitjana, més d'un 15% de poder adquisitiu des de fa quinze anys).

 


stapv-Iv | intersindical