Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / juliol 2013


> Convocatòria #26J

Rajoy dimissió

Dimissió del govern i convocatòria d'eleccions

Fins a ací podem arribar, ens estan prenent el pèl per sobre de les seues possibilitats, no podem seguir aturats engolint-nos les seues corrupteles, mentre ens roben el present i futur, mentre tenim un govern subornat per la banca i les constructores, un maniquí en el govern i la misèria com a sistema polític.

Prenguem els carrers de forma indefinida fins que el govern present la seua dimissió i deixe en mans del poble la construcció d'una alternativa per a tots i totes democràtica i honesta.

EXIGIM:

Concentració #26J

TOTES LES CONVOCATÒRIES DEL PAÍS VALENCIÀ SERAN A LES 19 HORES

SE GUARDARAN CINC MINUTS DE SILENCI PER LES VÍCTIMES DE L'ACCIDENT DE TREN DE SANTIAGO

Alacant Plaça de la Muntanyeta
Elx Carrer Marquès d'Asprella
Castelló Plaça Maria Agustina
València Plaça Ajuntament / del 15M
Segueix l'esdevenimet al Facebook

> Solidaritat

Intersindical Valenciana mostra el seu condol al poble gallec

El Sindicat manifesta el condol a les víctimes i familiars de persones mortes i ferides a l’accident ferroviari que ha tingut lloc a Santiago de Compostel·la.

Des de la Intersindical també volem fer extensiu aquest condol al conjunt del poble gallec, al seu govern i a les seues organitzacions socials, sindicals i polítiques.

Llegeix tot el comunicat: Intersindical Valenciana mostra el seu condol al poble gallec

Comunicat Comités Generals Empresa de RENFE i ADIF


> Intersindical denuncia

Centenars de queixes pel resultat de la borsa de Justícia que es va privatitzar

Intersindical exigeix que els mèrits de més de 20.000 aspirants siguen rebaremados per personal funcionari

F. ARABÍ VALÈNCIA Que les empreses privades són més eficients i eficaces que l'Administració pot ser cert o simplement una llegenda urbana. Aquest seria el cas de la confecció de les borses de treball de personal que treballa en Justícia (oficials, agents judicials, auxiliars o mèdics forenses) a càrrec d'una empresa privada a la qual la Conselleria de Governació va cedir per contracte la labor de resoldre els concursos de mèrits baremant a tots els aspirants a formar part de les borses.

Llig tota la notícia a: Cientos de quejas por el resultado de la bolsa de Justicia que se privatizó, según denuncia Intersindical


Publiquen les RLTs?

La DG de Recursos Humans (Funció Pública) ha convocat una reunió informativa sobre l'adaptació de les Relacions de Llocs de Treball al que establix la Llei 10/2010, de 9 de juliol, d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, el divendres, 26 de juliol.

Sorprèn que es vulga una reunió informativa i no una mesa tècnica o de negociació. Tan clar ho tenen? Creuen que no podem aportar res?

Haurien de recordar que l'orgull és un pecat capital...


> Retallades

Intersindical Valenciana demana la derogació del decret Vela

El Sindicat exigeix al conseller Moragues un canvi de polítiques al sector públic.

Intersindical Valenciana ha demanat el conseller d’Hisenda i Administracions Públiques, Juan Carlos Moragues, que derogue el decret Vela, potencie els serveis públics acabant amb els processos de privatització i externalització i acabe amb els ajustos, reducció, acomiadaments i desplaçament del personal que hi treballa. Continuar llegint >


> Prevenció de la salut laboral

Les caigudes pel sòl lliscant costen 22.000 euros al CEAM Cabanyal

La conselleria de Benestar Social va reformar la residència en 2009 i va instal·lar un sòl que rellisca. Només en pagaments per indemnitzacions s'han gastat 12.880 euros.

MÓNICA ROS VALÈNCIA. És un centre de majors -el Centre Especial d'Assistència al Major (CEAM) Cabanyal- però les caigudes i relliscades se succeeixen de tal forma que tant el delegat de Prevenció, José M. Pascual (d'Intersindical) com la directora del centre ja no saben com alertar a la Conselleria de Benestar Social del "risc real" que pateixen diàriament els usuaris i els treballadors. Llegir tota la notícia >


> Partits polítics

Intersindical Valenciana exigeix la dimissió de Rajoy

El Sindicat considera necessària la convocatòria d’eleccions anticipades.

Intersindical Valenciana exigeix la dimissió del President del Govern, Mariano Rajoy Brey, així com la convocatòria d’eleccions generals anticipades, atesa la situació política generada després de les declaracions de l’ex-tresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas Gutiérrez.

Llig tota la notícia: Intersindical Valenciana exigeix la dimissió de Rajoy

Diverses iniciatives respecte de la situació política:

Arreplegada de signatures:

#UltimátumRajoy: ¡verdad o dimisión!

Demana-li a Rajoy que comparega urgentment davant el Parlament per a rendir comptes sobre el cas Bárcenas, o dimitisca i convoque eleccions generals anticipades. Un president que es nega a comparèixer en el Congrés no pot continuar representant-nos.

Concentracions de protesta:


> Privatització

La Junta dels Serveis Centrals denunciarà al Tribunal de Comptes les assistències tècniques

Dilluns, 8 de juliol, la Junta de Personal dels Serveis Centrals de la Generalitat Valenciana va anunciar en roda de premsa que denunciarà davant el Tribunal de Comptes la gestió dels consellers Blasco, Gonzalez Pons i Cotino en Medi Ambient, pels sobrecostos que la contractació de personal "extern" ha suposat.

Aquesta denúncia ve avalada per un informe de la Subdirecció General de la Inspecció de Serveis, elaborat com a contestació d'una denúncia de la propia Junta de Personal presentada en setembre passat, segons el qual, i entre moltes altres coses:

"... en lo concerniente a los puntos objeto de la denuncia [de la Junta de Personal], el informe viene a confirmar la existencia de las anomalías apuntadas en la misma."
“... se llegan a encomendar funciones que deberían desempeñar funcionarios, ya que implican la participación directa o indirecta de potestades públicas o en la salvaguarda de los intereses generales de las Administraciones Públicas...”
“Más del 75% del personal (...) realiza sus tareas en dependencias de la Generalitat (...) supone un riesgo de incurrir nuevamente en una condena por cesión ilegal de trabajadores...”
“... Si los trabajos encomendados a Vaersa se hubieran realizado por personal funcionario de carrera de la Conselleria se habría ahorrado un 21% más un 5,5% en concepto de cotización por desempleo. Por tanto, el ahorro total... habría sido de un 26,5%”.

Així mateix, la Junta ha denunciat els entrebancs que el Secretari Autonòmic d’Administració Pública ha posat a la tasca de la Junta, en haver-se negat reiteradament a què aquesta accedira a l'informe, a pesar d'haver estat redactat a causa de la denúncia de la propia junta.

Finalment, ha estat gràcies a Ignacio Blanco, diputat d'EUPV a les Corts, que s'ha pogut accedir a l'informe, ja que la Generalitat no li ha pogut negar legalment l'accés a documentació pública.


> Solidaritat

Intersindical, amb la Mesa de Defensa dels DDHH de les dones i la pau a Colòmbia

Intersindical Valenciana ha expressat el seu suport al projecte "Impulsant el protagonisme de les dones en el procés de pau: Incidència pública i consolidació de la Xarxa Internacional "Mesa de suport a la defensa dels DDHH de les dones i la pau a Colòmbia”, que ATELIER presenta a la Convocatòria de l'AECID de subvencions a organitzacions no governamentals de desenvolupament per a projectes, corresponent a l'any 2013, Línia Específica Enfortiment de xarxes i consorcis de la societat civil, encaminat a posicionar a la Taula com a plataforma de suport als DDHH de les Dones i la consecució de la Pau a Colòmbia.


>> Violència contra les dones

Intersindical contra el #MasclismeMata

Hui, com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració de rebuig a la violència masclista, a la qual s'adhereix Intersindical Valenciana. Són 30 les dones assassinades enguany a mans de les seues parelles o exparelles.

A banda, aquelles altres que no entren en les estadístiques oficials, les que es suiciden per a fugir de la violència, les que queden amb greus lesions. Per elles, per totes les que pateixen violències dia a dia, acudeix a la concentració i mostra el teu rebuig!

  • CONCENTRACIÓ
  • 3 de juliol, 20 hores
  • Ajuntament de València

30 #donesassassinades2013 per #terrorismemasclista #Ensfalten30

Concentració contra la violència masclista

> Accident del Metro 3J

Convocatòria de concentració pel 7é aniversari de l'accident de metro de 3 de juliol de 2006

Després de 7 anys des de l'accident, el resultat continua sent el mateix: 43 morts + 47 ferits = 0 responsables. Signa la petició al president de la Generalitat, per a que es faça una investigació: Change.org


> Privatitzacions

Fabra aprova la CIRA per a aplicar el que diu la CORA

Divendres 21 de juny, el Govern de l'Estat ens comunicava la seua intenció d'aplicar una reforma de les Administracions, segons el que li havia "recomanat" una Comissió de Reforma de l'Administració (CORA). Curiosament, la part del lleó no estava en l'AGE, sinó en les Comunitats Autònomes. Si alguna persona pensava que la Generalitat anava a defensar les seues competències d'auto-organització, que desterre eixa idea.

En efecte, el Consell farà honor, novament, a la primera estrofa de l'himne de la Comunitat. Divendres 28 van aprovar la formació de la CIRA: Comissió Interdepartamental per a la Reforma de les Administracions Públiques.

L'objectiu d'aquesta CIRA és, entre d'altres, "la conveniència de seguir molt de prop les reformes que en altres administracions públiques s’estan duent a terme quant a l’organització i el funcionament de les estructures administratives, com ara aquelles que es deriven de l’informe de la Comissió Interdepartamental per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA), o d’altres iniciatives públiques."

Ací teniu el Decret: DECRET 86/2013, de 28 de juny, del Consell, pel qual es crea i regula la Comissió Interdepartamental per a la Reforma de les Administracions Públiques


> DOCV

Aprovat un nou ROF de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient

El DOCV de 1 de juliol publica el DECRET 85/2013, de 28 de juny, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient.


> Treball públic

Convocades borses de treball d'advocat/da i per a Vaersa

El DOCV de 27 de juny publicava dues convocatòries de borses de treball: Borsa de treball temporal per al nomenament de personal funcionari interí, grup A, advocats:

Termini de deu dies hàbils des de l’endemà de la publicació en el DOCV (27 de juny) per a la presentació d'instàncies. Fins el 9 de juliol.

Vaersa: provisió de places de caràcter temporal d'auxiliar de laboratori i tècnics superiors

Vaersa convoca la provisió de cinc auxiliars de laboratori i dos tècnics superiors, com a personal temporal, adscrits a comandes de gestió encarregades a Vaersa. Termini de presentació de candidatures de set dies naturals des de l’endemà a la publicació en el DOCV. FIns el 4 de juliol

Recordareu que recentment Vaersa ha aprovat un ERO, anul·lat en primera instància per la justícia. Segons diu l'anunci, en el procediment d’acomiadament col·lectiu tramitat per l’empresa (ERO) no han resultat afectats treballadors que reunixen els requisits expressats en les bases. Cal recordar que Vaersa ja es va veure obligada a retirar una oferta similar.