correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

JULIOL 08

dll dm dc dj dv ds diu
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sumari

 
 

25/07/08

La promoció interna s'ho veu negre amb l'Oferta de 2008. No s'elimina el primer examen en la promoció interna als grups D i C . Primera actuació de la Càtedra IVAP: Màster en Gestió Econòmico-Financera. Relació d'aprovats de la promoció interna al grup C.
 
 

24/07/08

No veus els nostres correus correctament?. Sobre les balances fiscals.El País Valencià, clarament perjudicat per l'actual sistema fiscal
 
 

22/07/08

Contra la directiva de 65 hores setmanals. Intersindical Valenciana proposa una vaga general europea de 24 hores. 
 
 

17/07/08

No és acceptable que el funcionariat pague la crisi quan ha contribuït al superàvit públic. Intersindical Valenciana contesta a la CIERVAL. Oposicions cos d'advocats. Publicada la correcció d'errades del concurs de caps de negociat. El reglament del Pla de Pensions, al vostre abast.
 
 

15/07/08

Aprovat el reglament del Pla de pensions. Concurs de caps de negociat (convocatòria 42/07).
 
 

10/07/08

La qüestió de les directives en la premsa. Actes de pressa de possessió i borses de treball.
 
 

07/07/08

Manifest: Ni directiva de la vergonya, ni 65 hores de treball. Per la dignitat i els drets socials i laborals de totes les persones
 
 

02/07/08

Per una política social europea. No a la directiva de la vergonya, no a 65 hores de treball. Últim acte de la promoció interna per reconversió.
 
 
 
     
 


La promoció interna s'ho veu negre amb l'Oferta de 2008

No s'elimina el primer examen en la promoció interna als grups D i C

La promoció interna no és la nina dels ulls dels actual gestors de la Funció Pública Valenciana. A l'eliminació de la reconversió directa de places (que permetia, entre altres coses, que hi hagueren moltes més places que llocs vacants en el grup superior), s'afegeix ara que per a promocionar, les persones aspirants al grup D i C hauran d'examniar-se de totes les proves, com si accedieren des del carrer.

Les proves selectives de promoció interna del grup A, Convocatòria 4/08, eliminen el primer examen, de contingut administratiu més generalista, solució tradicional amb la qual estem totalment d'acord. A més, això cassa amb el que diu l'acord sobre l'Oferta, en el sentit que en la promoció interna no es preguntarà sobre aquelles matèries de les que ja s'hagen demostrat els coneixement.

Per això sorprén doblement que les convocatòries de proves selectives del grup C, Convocatòria 6/08 i del grup D, Convocatòria 8/08, no eliminen el primer examen, sinó que el mantinguen, com si les companyes i companys dels grups E i D no s'hagueren examinat en el seu dia de les matèries administratives generals que conformen el programa!

Primera actuació de la Càtedra IVAP: Màster en Gestió Econòmico-Financera

La Càtedra Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP) de la Universitat Politècnica, ha estat creada per acord del Consell de la Generalitat, de 24 d’abril de 2008, en virtut del Conveni firmat entre la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques i la Universitat Politècnica de València, i té com un dels seus principals objectius la formació en itineraris dirigits als empleats públics de la Generalitat Valenciana.

La veritat és que la iniciativa no ens sembla malament, però, per a ser coherent, caldria revisar algunes qüestions que STAPV va posar damunt la taula quan es van negociar els actuals barems dels concursos: per què no compta de cap manera la formació feta per les universitats? Aquest màster comptarà? caldria una reflexió en profunditat, que açò no es quede en gestos de cara a la galeria -i de pas, que algú cobre un bon sou...

El màster en Gestió Economicafinancera de la Generalitat constituïx la primera iniciativa posada en marxa per la Càtedra IVAP de la Universitat Politècnica a fi de dotar d’una ferramenta integral de formació per al personal de la Generalitat en matèria de gestió econòmicofinancera.

Tampoc sembla erroni un màster en aquesta matèria. Tanmateix, per què en les recents oposicions de grup A d'Administració General s'ha suprimit el temari de gestió econòmica i financera? Hi ha alguna cosa ¿incoherent? en la nostra Generalitat...

Relació d'aprovats de la promoció interna al grup C

El DOCV  d'ahir, 24 de juliol, publicava les resolucions de les darreres convocatòries de promoció interna per reconversió (ja sabeu que, gràcies a la Oferta Pública de 2008, que STAPV i CAT no van recolzar, no hi ha promoció per reconversió), les del grup C d'Administració General.

Les persones aprovades, a les que donem la nostra mé cordial enhorabona, poden presentar la documentació pertinent fins el 18 d'agost.

25 de juliol de 2008
 

 

 
  No veus els nostres correus correctament?

Ara mateix estàs llegint un correu que hem enviat de dues formes alhora: sense format i amb format HTML. Pots llegir el que està sense format, però llegiràs millor el que va amb format HTML (a més, té colorets!). Des de la darrera reforma del webmail de la Generalitat, no pots llegir directament els nostres correus en el format en el qual els enviem.

Per a veure-los, has de fer el següent:

- En la part superior d'aquest missatge, hi ha un requadre en color morat clar o lila.

- Dins veuràs diverses icones. Hi ha una que representa un requadre blanc amb un cercle blau en el seu interior, i al costat les paraules "Sin nombre", seguides d'un corxets amb missatges que poden variar.

- Clica damunt de "Sin nombre". Apareixerà el nostre correu en versió HTML.

- Com diuen les dues primeres línies les imatges apareixen blocades. Clica en "Pulse aquí para MOSTRAR las imágenes" i veuràs el missatge complet.

En resum: Quadre lila>sin nombre>MOSTRAR las imágenes

Sobre les balances fiscals

El País Valencià, clarament perjudicat per l'actual sistema fiscal

El Secretari d'Estat d'Hisenda, en la presentació de les conclusions del grup de treball sobre les balances fiscals, consideraba que les balances fiscals "reconeixen l'esforç redistributiu del sistema fiscal espanyol." O com es diu a l'informe: "Les CCAA amb major renda per càpita són les que tenen dèficit fiscal i aquelles amb menor renda per càpita aporten menys, la qual cosa és allò que cap esperar d'un sistema fiscal progressiu i d'una correcta distribució de la renda mitjançant la despesa pública."

Però quina barra! El mateix Ministeri d'Economia i Hisenda, a la web de l'INE, demostra que el País Valencià està debilitat! Per molt que ens vulguen fer creure el contrari, és evident que el País Valencià està per sota la mitja del PIB (Producte Interior Brut) per càpita (allò que abans es deia "renda per càpita") amb el 96%, un pèl per damunt d'Astúries (que té el 94%), com es pot comprovar en el document de l'IINE "np488". No només és inferior a la mitja d'Espanya, també de la UE!

En canvi, el País Basc, que és el de major PIB per càpita al 2006, empatat amb Madrid amb el 136%, rep renda neta en dues de les balances fiscals, les de tipus "càrrega-benefici". I Astúries, que és la segona autonomia més beneficiada pel sistema després d'Extremadura és tan pobra com el PV. Cal dir que les dades del País Valencià relatives a renda (o PIB) per càpita estan sobrevalorades, degut a què falten per comptabilitzar molts dels residents a les estadístiques (principalment els immigrants), és a dir, que la renda per càpita real del PV probablement és inferior al 96%.

24 de juliol de 2008
 

 

 
 

Contra la directiva de 65 hores setmanals

Intersindical Valenciana proposa una vaga general europea de 24 hores

Intersindical Valenciana demana a la Confederació Europea de Sindicats (CES) que convertesca les aturades de 5 i 15 minuts del dia 7 d'octubre de 2008 en una VAGA GENERAL EUROPEA de 24 hores amb la convocatòria de manifestacions en les diferents ciutats europees. Per al Sindicat no basten pressions diplomàtiques sobre els parlamentaris o governs, ni accions testimonials. Cal una resposta contundent i massiva a les pretensions dels governs europeus de retallar els drets de les treballadores i treballadors i de trencar el dret a la negociació col·lectiva. La Directiva indigna ha de passar ara pel parlament Europeu per a la seva aprovació definitiva.

El passat 9 de juny els ministres de Treball de la Unió Europea, sense cap vot en contra, van aprovar una “proposta de modificació” de l'actual Directiva sobre el temps de treball. Aquesta Directiva autoritza als Estats membres a canviar les seves lleis per a permetre l'allargament de la jornada setmanal de treball fins a les 60 hores (o 65 en el cas de col·lectius com el sanitari o bombers, els descansos dels quals en les guàrdies deixen de considerar temps de treball). Com el límit de les 60 hores és, a més, un terme mitjà trimestral, la jornada real podria perllongar-se fins a les 78 hores. En el cas de contractes de menys de 10 setmanes no haurà ni tan sols aquestes “limitacions”.

Aquest brutal atropellament volen portar-lo a terme, a més, mitjançant acords individuals treballador o treballadora -empresa, al marge dels convenis col·lectius i de la representació sindical de les treballadores i treballadors, el que representa un atac frontal a una de les majors conquestes de la lluita de les treballadores i treballadors: el seu dret a la representació i la negociació col·lectiva.

En 1919 la OIT va oficialitzar la jornada màxima de 48 hores setmanals, després d'una llarga lluita del moviment obrer internacional per les 8 hores. Ara, ens volen fer retrocedir més d'un segle, posant-nos de nou en jornades “legals” de 10 a 12 hores i sis dies per setmana. Els mateixos que ens volen allargar el temps de treball, volen també que ens jubilem als 70 anys, acabar amb les conquestes socials i privatitzar els serveis públics.

Al mateix temps, Intersindical Valenciana exigeix als europarlamentaris el rebuig directe de la Directiva i al Govern espanyol que s'expresse amb tota claredat contra la Directiva i cride al seu rebuig en tota Europa.

22 de juliol de 2008
 

 


 
 

No és acceptable que el funcionariat pague la crisi quan ha contribuït al superàvit públic

 

Intersindical Valenciana contesta a la CIERVAL

 

[retall premsa]
 

Intersindical Valenciana s’oposa a les pretensions de la patronal valenciana CIERVAL de congelar els salaris de les funcionàries i funcionaris per invertir en infraestructures. És a dir, la patronal valenciana vol que la crisi la pague el personal del sector públic (funcionaris, estatutaris i laborals) quan durant els darrers anys han perdut una part del poder adquisitiu per les constants desviacions de l’IPC i per no tindre establerta la clàusula de revisió salarial. 

 

Per al Sindicat, és curiós que durant els anys de creixement econòmic, superàvit públic i beneficis empresarials, el personal del sector públic haja perdut poder adquisitiu i ara, quan s’entra en una crisi econòmica, es pretenga que també es congelen els seus salaris. No és acceptable de cap manera, per tant, que el funcionariat pague la crisi quan durant la fase d’expansió econòmica ha contribuït al superàvit públic.

 

El Sindicat considera que, durant molts anys, els beneficis empresarials i el superàvit públic no han repercutit en millores dels salaris ni del funcionariat ni del conjunt de les treballadores i treballadors. És a dir, els beneficis empresarials han estat molt per damunt de l’augment dels salaris. Per tant, és indignant que la patronal que ha guanyat molts diners en els darrers anys s’atrevisca a fer eixa proposta.

 

També és una paradoxa que es demane la congelació dels salaris del funcionariat per invertir en infrastuctures que, de vegades, tenen poca repercusió en la millora de les condicions de vida del conjunt de la societat valenciana. En eixe sentit, el Sindicat considera que algunes de les inversions públiques no s’haurien d’haver fet. Per contra, no s’ha invertit, suficientment, en: educació, sanitat, benestar social, llei de dependència…mentre s’han derivat moltes inversions en grans events que han beneficiat a una minoria.

 

Per altra part, Intersindical Valenciana creu que la Generalitat Valenciana ha de suprimir algunes de les despeses excesives que origina. De fet, és un dels governs autònoms que més gasta en el seu funcionament, per damunt de Catalunya i la Comunitat Autònoma de Madrid.  

 

Intersindical Valenciana demana que els salaris vagen acompasats al creixement de l’IPC real, l’establiment de la clàusula de revisió salarial i la recuperació del poder adquisitiu perdut en els darrers anys.
 

Oposicions cos d'advocats

El DOCV de hui, 17 de juliol, publica l'Ordre de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, proves selectives d'accés al grup A, cos d'advocats de la Generalitat, pel sistema d'oposició, Convocatòria 11/2008. Es convoquen 5 llocs de treball, 3 reservat al torn d’accés lliure, un lloc a la quota de discapacitats i un lloc per a funcionaris de carrera de la Generalitat, del grup A, llicenciats en Dret.

Publicada la correcció d'errades del concurs de caps de negociat

El DOCV de 17 de juliol també publica la  correcció d'errades de la Resolució d'adjudicació de destins del Concurs 42/2007, per a la provisió de llocs de treball de naturalesa funcionarial, sector administració general, grups C/D, caps de negociat.

El reglament del Pla de Pensions, al vostre abast

Ja podeu descarregar-vos el reglament del Pla de pensions.

17 de juliol de 2008
 
 


 
 
Aprovat el reglament del Pla de pensions


La Comissió Promotora del Pla de Pensions del personal al servei de la Generalitat Valenciana ha aprovat el Reglament del Pla de pensions en el curs de una reunió celebrada hui, 15 de juliol, a la seu de la conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació. L'aprovació d'aquesta norma ha comptat amb la conformitat de la representació de la Generalitat i de la part sindical, amb l'excepció de la representació d'Intersindical Valenciana, que s'ha abstingut.

Intersindical Valenciana ha participat en la confecció i negociació del reglament, en exercici de la respresentativitat que li dóna estar en la Mesa General de la Generalitat i ser el sindicat més votat en eixe àmbit. Com és conegut, el Sindicat es va mostrar contrari a la desviació de fons de les nòmines directes cap a "retribucions indirectes" com el pla de pensions. Això no obstant, en ser establert per llei aquest fons, hem estat presents per tal de poder-vos informar en tot moment de la situació d'eixos fons i exercir la defensa dels interessos de la majoria de treballadores i treballadors públics.

El reglament en si és bastant correcte, la qual cosa ha dut a la representació d'Intersindical a abstenir-se en la votació.

Calendari

Les properes passes que van a seguir fins a l'establiment del pla de pensions són les següents:
 1. Negociació del plec de condicions del concurs pel qual s'adjudicarà a una entitat financera la gestió del pla de pensions. En eixe sentit està prevista una primera reunió el proper 29 de juliol.
   
 2. Realització del concurs i adjudicació a una entitat financera (tardor de 2008 com a molt prompte).
   
 3. Posada en marxa del pla. Tot i que algunes veus en la comissió promotora parlaven de final d'any, sembla més raonable creure que no es podrà posar en marxa fins 2009.
Concurs de caps de negociat (convocatòria 42/07)

Hui s'ha publicat al  DOCV la Resolució per la qual s'adjudiquen destinacions als participants en el Concurs de Mèrits número 42/2007, cap de negociat. Per error, el llistat publicat és el llistat provisional de l'adjudicació del concurs, no el definitiu.

Segons membres de la comissió avaluadora, d'ací a uns dies es publicarà el llistat definitiu mitjançant una correcció d'errades.

15 de juliol de 2008
 
 
     
 
 

Convoquen: Col.lectiu Autònom de Treballadors (CAT), Intersindical Valenciana (IV) i 24 organitzacions més. Per noves adhesions al manifest de la concentració cal enviar correu electrònic a: intersindicalvalenciana@intersindical.org

La qüestió de les directives en la premsa


Acte de pressa de possessió grup C sector administració especial informàtics, convocatòries 75 i 76/2004; 15 de juliol a les 9:30 hores en les següents seus:
 • Alacant: Direcció Territorial de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, Rambla Menéndez Núñez, 41 (Torre de la Generalitat), Alacant.
   
 • Castelló: Direcció Territorial de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, carrer Major, 78, Castelló.
   
 • València: Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, Direcció General de l'Administració Autonòmica, Servici de Provisió de Llocs, carrer Miquelet, 5, Valéncia. 
Acte de pressa de possessió convocatòria 71/2004 concurs de mèrits grup A/B, director de residència i director d'alberg, de l'IVAJ; 1 d'agost a les 10:00 hores a les seus anteriorment mencionades.

Borsa de treball grup B, Técnics mitjans de documentació. (El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el 22/07/08).

10 de juliol de 2008
 
 


 
 

Manifest: Ni directiva de la vergonya, ni 65 hores de treball

Per la dignitat i els drets socials i laborals de totes les persones

Les organitzacions firmants rebutgem la directiva aprovada pels Ministres de Treball de la Unió Europea que preveu l'ampliació del límit de la jornada laboral fins a un màxim de 65 hores setmanals. També ens oposem a la directiva del retorn, més coneguda com de la vergonya, aprovada pel Parlament Europeu.

Les dues normes suposen un retrocés en els drets socials, laborals i humans de les persones que viuen i treballen a Europa. A més, són una mostra evident de les fórmules de pressa de decisions de les institucions comunitàries, ni democràtiques, ni participatives i més submisses a les pressions de les patronals globals.

Directiva de la vergonya

La directiva de la vergonya estableix un termini màxim de detenció de 18 mesos a les persones nouvingudes, permetent que siga una autoritat administrativa, no un jutge, la que decidisca la seua detenció en Centres d'Internament d'Estrangers (com a Guantànamo) abans de la seua expulsió, i permet també la detenció i expulsió dels menors no acompanyats podent ser retornats a països amb els quals Europa o algun dels seus estats membres mantinga acords de col·laboració, sense necessitat que siga el país de procedència del menor, i sense garantir que seran els seus familiars o tutors legals qui se’n faran càrrec.

No acceptem els arguments que defensen la directiva, en el sentit que ara hi ha límits que no poden ultrapassar els estats europeus. Els límits són tan amplis que esdevenen una desregulació quasi total, que no solament permet als estats fer el que vulguen en aquest àmbit, sinó que justifica les polítiques neoconservadores dels governs europeus.

Directiva 65 hores

La directiva adoptada pels ministres de treball de la Unió Europea que possibilitaria l'ampliació de la jornada laboral de les treballadores i treballadors europeus fins a les 65 hores no pot ser considerada sinó com  una brutal agressió contra el conjunt dels treballadors i treballadores.

Aquesta Directiva és pràcticament, la manifestació més clara de l'aplicació del Tractat per a la Unió Europea. La seua orientació conservadora i neoliberal es posa al servei del mercat i dels interessos de les grans multinacionals, grups econòmics i financers. Condemna els treballadors i treballadores europeus a increments de jornada, noves formes de precarietat i noves formes de flexibilitat laboral.

A més, la idea que "el mateix treballador ha de negociar directament amb l'empresari" és un intent de destruir el principi de negociació col·lectiva, un intent de desactivar els sindicats com a força que contraresta la desigual relació entre ambdós estaments, un intent clar de destrucció d'allò que tantes generacions han anat bastint.

Aquest retorn als temps més foscos de la història no pot si no provocar la més enèrgica repulsa i oposició. En uns temps que s'endevinen difícils, on l'increment de la desocupació plana com una amenaça, és la reducció de la càrrega laboral, "treballar menys per treballar tots", l'opció vàlida, al nostre país, a tota Europa i arreu del món.

La reducció de la jornada laboral ha estat una reivindicació històrica del moviment obrer i un triomf de les forces del treball sobre el capital, que li ha arrabassat part de l'excedent empresarial a través de la reducció del temps de treball. De plena vigència hui en el nostre país amb l'exigència de la implantació de les 35 hores, sense reducció salarial.

CONCENTRACIÓ

Per tot això, partits polítics, sindicats i organitzacions socials convoquem una

 

per manifestar la nostra oposició a l'augment del temps de treball i a la directiva de la vergonya que són un exemple de les polítiques europees allunyades dels interessos de les treballadores i treballadors i de la ciutadania europea i que només beneficien les patronals.

País Valencià, 1 de juliol de 2008

Aplec Horta Nord - Bloc Nacionalista Valencià (BLOC) - Centre d'Estudis rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI) - Colla Dolçainera Estrela Roja de Benimaclet - Col.lectiu Autònom de Treballadors (CAT) - Col.lectiu Lambda - Confederació General del Treball (CGT) - Coordinadora Obrera Sindical (COS) - Ecologistes en Acció – València - Els Verds del País Valencià - Els Verds Esquerra Ecologista del País Valencià - Endavant-OSAN - Esquerra–País Valencià (ERPV) − Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) - Foro Alternativo de la Inmigración - IGEVA - Iniciativa del Poble Valencià (IdPV) - Intersindical Valenciana (IV) - Moviment de Defensa de la Terra (MDT) - Partit Comunista del País Valenciá (PCPV-PCE) - Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE-PV) - Partit Feminista Valencià - Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) - Sodepau- PV - València Solidària

Per noves adhesions al manifest de la concentració cal enviar correu electrònic a:

intersindicalvalenciana@intersindical.org

La qüestió de les directives en la premsa:

Liv Ingrid Ostbye: Salvajada europeísta

7 de juliol de 2008
 

 

 
 

Per una política social europea

No a la directiva de la vergonya, no a 65 hores de treball

Diverses organitzacions valencianes, entre les quals es troben Intersindical Valenciana, CAT i IGEVA, junt a altres partits polítics, sindicats i organitzacions socials convoquem una:
 


 
per manifestar la nostra oposició a l'augment del temps de treball i a la directiva de la vergonya que són un exemple de les polítiques europees allunyades dels interessos del conjunt de la ciutadania europea i que només beneficien les patronals.

Últim acte de la promoció interna per reconversió

La prova final de la Convocatòria 141/2004, grup C, Adm. General, torn promoció interna, conversió directa de places (curs selectiu), tindrà lloc el dia 5 de juliol (dissabte), a les 11:00 hores. Es tancarà així el darrer acte de la darrera convocatòria de promoció interna per reconversió de places en la Generalitat.

Si algun aspecte de la política de Funció Pública que han dut a terme els successius governs del Partit Popular en la Generalitat Valenciana ha tingut èxit, sens dubte és el de la reconversió de places. És cert que li va costar arrancar (les primeres convocatòries són de 1999), però ha aconseguit una gran unanimitat pel que fa a la oportunitat de convocar-les. I això, per dos motius principalment: augmentava de forma exponencial els llocs de promoció interna (per exemple, el grup C en 2008 només té 15 places per a promoció interna, front a les 1120 de 2004), i permetia derivar totes les places vacants al torn lliure, amb la qual cosa un major nombre de persones podien ingressar en la Funció Pública, disminuint així la temporalitat.

Fins i tot, l'aspecte més discutit inicialment, que hi hagueren dues vies (oposició i concurs+curs selectiu), ha estat assumit majoritàriament amb naturalitat.

Això s'acaba. Per la voluntat del Govern actual, que no ha volgut ni sentir parlar de continuar. Per la voluntat dels sindicats que signaren l'Oferta Pública de 2008, que no solament no s'oposaren a la desaparició de la via de la reconversió, sinó que "comprengueren" les raons del Govern.

STAPV i CAT no signàrem l'Oferta de 2008 per diverses raons; una de les principals, la inexistència de promocio interna per reconversió.

Dissabte, més de 500 companyes i companys s'examinen del curs selectiu d'accés al grup C d'Administració General. Los últimos de la reconversión. Sort!!

2 de juliol de 2008

 
 


 

stas-Iv | intersindical