correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

juny 2010

dll dm dc dj dv ds diu
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sumari

 

30/06/10

Propostes CCT d'Intersindical: Que amortitzen els llocs d'assessors/es- coordinadors/es. Elecció de destinació del personal educador d'educació especial. 43 morts + 47 ferits = 0 responsables.
 

29/06/10

Hui, manifestació No a la reforma laboral ni a les retallades socials. Cap a la vaga general. Signa contra el Decret-llei 3/2010, de les retallades del Consell.
 

23/06/10

Faltes tu per participar en la consulta sobre la carrera? El personal de la Generalitat aposta per la mobilització. La nòmina de la Generalitat per a 2010, després de les retallades.
 

22/06/10

Es convoca la CCT, "sense repercussió econòmica". Adjudicació provisional del concurs de mobilitat horitzontal del grup E.
 

18/06/10

Publicat el concurs de grup E. Ajudes socials de 2009 per al personal laboral.
 

15/06/10

Intersindical et consulta sobre la carrera. No som professionals?
 

11/06/10

Jornades de formació contínua: Polítiques d'igualtat de gènere.

9/06/10

Comunicat conjunt INTERSINDICAL VALENCIANA, USOCV, ANPE, IGEVA, SPPLB, CESMCV, SI-CV, ACAIP i SIAT
 

7/06/10

Concentracions i manifestacions, vaga 8 de juny. Intersindical Valenciana ocupa la Delegació del Govern a València.
 

5/06/10

Concentracions, 7 de juny, 12 h.10 raons per fer la vaga.
 

4/06/10

Concentracions, 4 de juny, 12 h. Decret-llei de la Generalitat sobre les retallades sobre el dèficit públic: La Generalitat dóna una de cal i una altra d'arena.
 
 

3/06/10

Concentracions a Alacant, Castelló i València, 3 de juny, 12 h. La Generalitat convoca la Mesa General de Negociació.
 
 

2/06/10

Concentracions, 10 de juny, 12 h. Per què "2 patrons, 2 concentracions"? Els i les pensionistes de la Intersindical, contra les retallades. Contra la violència cap a les dones.
 
 

1/06/10

1 de juny, dimarts, 10 h. Concentracions.
 
   
   
Propostes CCT d'Intersindical

Que amortitzen els llocs d'assessors/es- coordinadors/es

Intersindical Valenciana (STAS, CAT) va presentar dijous passat, 25 de juny, les seues propostes per a la propera sessió de la Comissió de Condicions de Treball (CCT). Cal destacar dues noves propostes:

 • Ampliació de la jornada d'estiu, per tal que comence el 1 d'abril i acabe el 30 de novembre (tres mesos d'ampliació)
   

 • Amortització de les places de coordinador/a assessor/a, per tal d'augmentar els complements específics de 36:15 a 38:45h setmanals dels llocs de treball de la conselleria en qüestió per als que hi haja suficient import.

Com ja us informàrem, per a aquesta sessió de la CCT la conselleria de Justícia i Administracions Públiques ens va demanar que no aportarem més propostes que aquelles que no suposen "repercussió econòmica". Això no obstant, Intersindical Valenciana (STAS, CAT) ha tornat a proposar totes aquelles modificacions que entenem que corregeixen situacions injustes.

Elecció de destinació del personal educador d'educació especial

El DOCV de 28 de juny publica la Resolució que convoca les persones que han superat les proves selectives d'accés a educador/a d'educació especial, torn d'accés lliure, Convocatòria 29/08, i torn de promoció interna, Convocatòria 30/08, per a elecció de destinació. Es convoca les persones per a l’elecció de destinació, en acte obligatori, presencial i únic, el dia 16 de juliol de 2010, a les 12:00 hores.
 


Han passat quatre anys des del pitjor accident de Metro ocorregut a Europa: el 3 de juliol de 2006, abans d'entrar a l'estació de Jesús (València), un comboi va descarrilar deixant 43 persones mortes i 47 ferides. Cap autoritat pública valenciana ha volgut reconèixer cap responsabilitat en la tragèdia. El Metro, dependent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i obligat per la seua condició de transport públic a sustentar-se en la responsabilitat, a mantenir-se en perfectes condicions de manteniment i a oferir la màxima seguretat als seususuaris, va mostrar al món la trista realitat: ni seguretat, ni manteniment, ni responsables.
 
L'Associació Víctimes del Metro 3 de juliol es concentra cada dia 3 de cada mes al centre de València per a evitar que s'oblide la tragèdiai per a continuar exigint respostes. Entre els actes del 4t aniversari, la concentració serà dissabte 3 de juliol de 2010 a les 20:00 hores, a la plaça de la Mare de Déu.
10h Parada Metro de Jesús, per a fer el recorregut de Plaça d'Espanya a Torrent-Avinguda
13h Ofrena de Flors, al punt situat sobre el revolt (cantonada Sant Vicent-Roïs de Corella)
18h Missa a la Capella del Sant Calze de la Catedral de València
20h  Concentració a la plaça de la Mare de Déu
Dies 7, 8 i 9 Sala Matilde Salvador (UV): representació de l'obra 'Zero responsables'

30 de juny de 2010
 MANIFESTACIÓ

HUI, 29 DE JUNY, 19:30h

València

plaça Sant AgustíNO A LA REFORMA LABORAL NI LES RETALLADES SOCIALS

CAP A LA VAGA GENERAL


 

INTERSINDICAL VALENCIANA, com a part de la PLATAFORMA PELS DRETS SOCIALS I CONTRA LA CRISI, ha convocat una manifestació contra la tisorada del Govern en matèria laboral, que complementa la que va efectuar en maig en matèria social, de dependència, de jubilació, de pensions i de salaris del sector públic.

Que la crisi la pague qui la provoca: els bancs i els rics

Teniu el manifest complet de la plataforma en el següent enllaç: Comunicat manifestació 29 de juny de 2010

Signa contra el Decret-llei 3/2010, de les retallades del Consell

Les conclusions provisionals de l'enquesta realitzada en les dues darreres setmanes per Intersindical Valenciana (STAS, CAT, IGEVA) ens diuen que dos terços del personal enquestat aposta per arreplegar signatures contra el Decret-llei 3/2010, del Consell, que, com recordareu, no solament aplica al personal de la Generalitat la retallada de sous dictada pel Govern central, sinó que finiquita de forma gratuïta l'aplicació de la carrera professional.

Per a sumar la teua signatura a la de les companyes i companys que ja ho han fet, podeu signar ací

29 de juny de 2010
 


Consulta sobre la carrera: més de 750 persones ja han participat en l'enquesta

Faltes tu per participar?

La teua opinió importa molt.

Intersindical Valenciana (STAS, CAT, IGEVA) es compromet a actuar en el sentit que expresse la majoria de les persones participants.

Com a resposta a l'enquesta

El personal de la Generalitat aposta per la mobilització

Les conclusions provisionals de l'enquesta realitzada en la darrera setmana per Intersindical Valenciana (STAS, CAT, IGEVA) ens diuen el següent:

A la primera pregunta, Creus que la proposta de la Generalitat, d’ajornar els efectes econòmics de la carrera professional a 2012 és adequada?, la major part de les persones enquestades -un 95%- ha contestat que no. Només un 4% ha contestat que sí, i un 1% diu no saber-ho.

A la segona pregunta, estàs d’acord en que cal mobilitzar-se, amb independència dels recursos judicials que es puguen interposar?, una majoria ha contestat que sí, concretament un 92%. Els qui contesten que no es queden en un 2% , i no es defineix un 3%. L'altre 3% no contesta.

Per últim, sobre les modalitats de mobilització, els resultats han estat els següents:

 • Arreplegada de signatures: 64%
   
 • Cartes de protesta dirigides al president Camps: 62%
   
 • Concentracions a la porta dels centres de treball: 53%
   
 • Aturades [vagues] parcials, inferiors a una hora: 37%
   
 • Treball a reglament [vaga de zel]: 45%
   
 • Vaga d’un dia: 6%
   
 • Altres: Hi ha una certa varietat, que va des de regalar vestits a Camps fins a vagues indefinides. En un proper correu us podem donar més informació. La proposta més curiosa ha estat la de fer un lipdub, és a dir, un vídeo-clip multitudinari fet amb una sola toma. Si la persona que ho ha proposat s'anima, que ens ajude a dirigir-lo. Pot escriure'ns a aquest mateix correu.
En conseqüència, i malgrat que l'enquesta estarà encara en marxa durant una setmana, és obvi que es pot concloure que l'arreplegada de signatures és una mesura amb un ample consens.

Per a l'arreplegada de signatures, podeu signar ací.

De la resta de mesures, parlarem en concloure l'enquesta, dilluns proper.

Després dels dos decrets de retallades

La nòmina de la Generalitat per a 2010

Després de les dues retallades, del Govern Central, RD 8/2010 i del Consell, D 3/2010, la Generalitat va publicar les noves taules retributives. En el següent enllaç teniu un resum de les retribucions completes de 2010:  revisa't la nòmina_2010, revisada

23 de juny de 2010
 


De presses i corregudes, com sempre

Es convoca la CCT, "sense repercussió econòmica"

Función Pública ha emplaçat els sindicats per a la presentació de propostes de la Comissió de Condicions de Treball (CCT), que en cap cas podran tenir repercussió econòmica, i hauran de tenir entrada en el Servei de Relacions Sindicals, fins el pròxim dia 24 de juny.

No ens donen temps, com sol ser habitual, però a més, ens limiten l'objecte de la negociació a les propostes que no tinguen repercussió econòmica. Però si ja no en tenia: en els últims anys, els canvis en les retribucions s'han fet a costa d'amortitzar llocs de treball, sense que el Capítol I de cada conselleria cresquera gens ni mica!

Les vostres propostes són benvingudes, és clar; tenim poc de temps: heu de ser ràpids/es en enviar-nos-les.

Però, per damunt de tot, tenim una cosa clara: les propostes que envia Intersindical Valenciana (STAS, CAT), tinguen o no repercussió econòmica, són propostes justes. Sempre demanem per col·lectius complets o per esmenar situacions de desigualtat retributiva en llocs idèntics.

Adjudicació provisional

Concurs de mobilitat horitzontal del grup E

La pàgina web de la Generalitat va publicar el divendres, 18, el llistat de l'adjudicació provisional  del concurs 37/2010. Us el podeu descarregar en els següents enllaços:

Per ordre alfabètic

Per Conselleries i Llocs
 
Hi ha un termini de deu dies hàbils, fins el 30 de juny, per a presentar al·legacions.

22 de juny de 2010
 


Termini fins al 5 de juliol

Publicat el concurs de grup E

El DOCV de 17 de juny publica la convocatòria de concurs de mèrits 73/2010, de llocs de treball de naturalesa funcionarial, grup E, sector administració general. Hi ha de termini de presentació d'instàncies fins el 5 de juliol, 15 dies hàbils.

Atesa l'experiència en els concursos dels grups D y C, recentment convocats, us recomanem a les i els participants que ho aporteu TOT!!:

Titulacions: des del certificat d'escolaritat, graduat escolar, batxiller, diplomatures, licenciatures, FPII, etc...

Valencià: la titulació més alta que tingueu.

Cursos: tots, inclosos els realitzats pels sindicats dins de l'acord AFCAP.

Idiomes comunitaris: tots els cursos realitzats.

Ajudes socials de 2009 per al personal laboral

El DOCV de 17 de juny també publica l'Ordre que convoca el Fons d'Ajudes Socials de l'any 2009 per al personal laboral al servei de l'administració de la Generalitat. El personal laboral disposa d'un mes per a presentar les instàncies, fins el dia 17 de juliol.

18 de juny de 2010
 


Intersindical et consulta sobre la carrera

No som professionals?

El Govern Valencià pretén ajornar l'aplicació de la carrera professional fins a 2012, excusant-se en el Reial Decret-llei 8/2010, de retallades salarials i socials, del govern central. La Generalitat també ha fet el seu decret, el Decret-llei 3/2010, del Consell, que arreplega una disposició addicional que suspén tots els acords i pactes sindicals signats en l'àmbit del personal al servei del sector públic valencià, en concret, les mesures de caràcter econòmic. Ahir, a més, es va publicar l'acord del Consell, pel qual es dóna publicitat a les taules retributives del sector públic valencià.

Això significa incomplir l’Acord de 20 de febrer de 2008, que preveia que cobraríem amb efectes d’1 de gener de 2010. I també és una presa de pèl en tota regla per part de l'executiu valencià, ja que el decret estatal no esmenta eixa retallada. Fins fa poc, el Consell assegurava que els diners de la primera fase de la carrera professional estaven assegurats.

Intersindical Valenciana (STAS, CAT, IGEVA) sempre ha estat crítica amb els terminis i molt escèptica amb els desitjos reals d'aplicació; ara ens han confirmat les nostres pitjors previsions. Amb una hipocresia supina, la Generalitat ens aplica motu propio una retallada injusta, mentre continua baixant impostos i gastant en fastos, com si al País Valencià no hi haguera cap mena de crisi.

Anem a deixar que es gasten els nostres diners en la Fórmula 1 o qualsevol altre esdeveniment que no van a anul·lar malgrat la crisi i els costos que comporten? Quantes agressions más estem disposats a suportar?

Solament queden dues eixides: ens callem i esperem a 2012 per a veure si compleixen la seua paraula, o plantem cara a aquesta agressió d'una forma unitària i dura. Açò depèn de tu, ja que les organitzacions sindicals i les treballadores i treballadors podem reclamar sobre la base de la força que demostrem.

Intersindical Valenciana (STAS, CAT, IGEVA) interposarà els recursos judicials necessaris per a obligar al compliment dels acords a l'executiu valencià, però eixa via és llarga en el temps, i incerta en la seua resolució, per la qual cosal al final solament queda la mobilització com a mesura activa de pressió i resposta.

Contesta a la següent enquesta.

Et preguntem si estàs d’acord o no amb una sèrie de qüestions relacionades amb la situació que t’hem exposat. Intersindical Valenciana (STAS, CAT, IGEVA) es compromet a actuar en el sentit que expresse la majoria de les persones participants.

15 de juny de 2010
 


Jornades de formació contínua

Polítiques d'igualtat de gènere

Dins del Pla de Formació Contínua de les Administracions Públiques (AFCAP) que desenvolupa Intersindical Valenciana, els propers dies 28, 29 i 30 de juny es durà a terme la següent acció formativa:

Dirigit a personal funcionari

Validesa: certificat de l'INAP

Preu: gratuïtesContingut:

 • Principi d'igualtat d'oportunitats: significat i evolució en el context de la Unió Europea
   
 • Instruments per a la igualtat
   
 • Articulació i implementació de les polítiques d'igualtat

Objectiu:

Capacitar en matèria d'igualtat de gènere, desenvolupar metodologies escaients per a institucionalitzar la perspectiva de gènere en les entitats i elaborar polítiques per a la igualtat de gènere. Específicament, identificar les desigualtats de gènere existents i les estratègies d'acció i comprendre i seguir l'engegament dels plans d'igualtat.

Equip de formadores de Sin Género de Dudas:

Carmen Castro, economista i investigadora. Experta en polítiques per a la igualtat de gènere.

Montserrat Vilar, historiadora, formadora i investigadora sobre gènere i igualtat d'oportunitats.

Organitza l'Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana i l'Escola de Formació Melchor Botella, en col·laboració amb Sin Género de Dudas.

Informació i inscripcions: www.escolasindical.org
Tèl. 963 368 980
Fax 963 368 986

I recorda:
Oberta la matrícula fins el 30 de juny
Cursos de Formació Contínua d'Intersindical Valenciana 2010

11 de juny de 2010
 


Comunicat conjunt

INTERSINDICAL VALENCIANA, USOCV, ANPE, IGEVA, SPPLB, CESMCV, SI-CV, ACAIP i SIAT

Més de 9.000 persones es manifesten amb aquests sindicats

Unes 9.200 persones es manifesten per la vesprada en el bloc sindical conformat per INTERSINDICAL VALENCIANA, USOCV, ANPE, IGEVA, SPPLB, CESMCV, SI-CV, ACAIP i SIAT. Per provincies: 1.200 persones en Castelló, 1.500 en Alacant i unes 6.500 en València. Al final de les manifestacions s'ha llegit una declaració unitària.

Els sindicats convocants valoren positivament la participació massiva en les tres manifestacions que responen a la crida unitària que han fet aquests 9 sindicats amb una forta presència en les diferents Administracions Públiques valencianes.

També valoren positivament la jornada de vaga.  La vaga ha tingut un major seguiment en sectors com: justícia, universitat o l'administració local. Els sindicats convocants representen a més de 650 delegades i delegats en el conjunt de les diferents administracions públiques valencianes, essent majoritaris en sectors com: ensenyament, seguretat pública, sanitat, administració autonòmica o administració de l'Estat.

Finalment, els sindicats fan una crida al govern espanyol a retirar el Reial Decret. Una norma que retalla els salaris de més de 2.500.000 de persones que treballen en el sector públic, congela les pensions, retalla les inversions públiques, redueix les prestacions socials en assumptes com la depedència, la maternitat.... Tota una sèrie de mesures que fan pagar la crisi a sectors socials que no l'han generada i que suposaran augment en l'atur i nous tancaments d'empreses.

València, 8 de juny de 2010

9 de juny de 2010
 8 de juny, vaga
 
CONCENTRACIONS, 12 h


Alacant: Sudelegació del Govern (Plaça de la Muntanyeta)


Castelló: Subdelegació del Govern (Plaça de Mª Agustina)


València: Delegació del Govern (Metro Colom)MANIFESTACIONS, 19 h


Alacant: Escales  de l'IES Jorge Juan


Castelló: Plaça de les Aules


València: P/ Sant Agustí-Cantonada Avinguda de l'Oest

 

Cal que es visuatitze la vaga

En el nostre sector, a excepció d'aquells centres que atenen directament als usuaris, la vaga no es visualitza en els centres de treball. Per això, demà no et quedes en casa: acudeix a les concentracions i manifestacions; en elles es visualitzarà la força de la protesta del conjunt del funcionariat en contra de les retallades del Govern central i del Govern de la Generalitat.


T'ESPEREM!!


Intersindical Valenciana ocupa la Delegació del Govern a València

Dilluns, 7 de juny, un centenar de persones, delegades i delegats d'Intersindical Valenciana (STAS, CAT i IGEVA) i personal de la Tresoreria de la Seguretat Social de València, han ocupat el tercer pis d'aquest darrer centre, on està situada la Delegació del Govern de forma provisional.

Us enviem un enllaç amb la notícia (EL MUNDO.es): Funcionarios 'ocupan' la delegación del Gobierno en Valenciana

8 de juny de 2010
 7 de juny, 12 horesConcentracions

 

ALACANT

Torre de la Generalitat


VALÈNCIA

Delegació del Govern i Subdelegació

 
10 raons per fer la vaga
 

 
1.- Per justícia

Es diu que la convocatòria de vaga és un error ja que no servirà per a res, que no modificarà les retallades. Qui diu això ha de creure que les agressions són puntuals i  passatgeres o son mesures dirigides a exigir compromís als suposats privilegiats.

2.- Per coherència

En la convocatòria de vaga, podíem haver-se fet millor les coses, però no només depèn de la Intersindical Valenciana. Ni el moment dels atacs, ni la major part de les respostes –entre altres, la data- els hem triat nosaltres. Però sí som concientes de la necessitat de donar una resposta el més unitària possible, per sobre de gustos sobre com fer les coses d'acord amb els nostres costums i la nostra política.

3.- Per dignitat

Amb la decisió de triar al personal empleat públic com exemple de sector on obtenir diners per a pal·liar el dèficit, el govern espanyol ha assenyalat a aquest sector com responsable d'aqueix mateix dèficit i com el principal grup al que aplicar les reduccions. A ulls de la societat, ens és més exigible la solidaritat que a la banca o el capitalisme especulatiu. Per això paguem i els altres no.

4.- Per solidaritat

Una part de la societat s'alegra de les retallades al personal empleat públic. Per a ells, som uns priviliegiats. Però la patronal ja s'ha despenjat dient que vol aplicar als convenis la retallada del 5%. Ara s’anuncia també a l’ensenyament concertat, que té les retribucions regulades per conveni. En moltes ocasions, les millores en el sector públic són una referència per al sector privat i els seus avanços s’estenen, provocant un efecte positiu entre la resta de treballadors i treballadores.

Ara, per contra, el funcionariat només és la punta de llança per a aplicar els atacs a totes la població. Plantar cara en aquest sector no només no és un mecanisme de defensa corporativa d'un sector privilegiat si no que que suposa plantar cara a les agressions aprovades o que estan en camí. És, per tant, i per a qui tinga dubtes, una decisió solidària.

5.- Per no perdre més

La retallada salarial és la porta que obri altres retallades. Potser el més conegut siga el de l'augment de l'edat de jubilació als 67 anys. Que ningú es lamente de no ser conseqüent ara. Ací dol. Quasi definitivament hem perdut la jubilació anticipada als 60, però podem obtenir propina per a arribar als 67. O la reducció de llocs de treball, o les baixes sense cobrir. Les males notícies no són solitàries.

6.- Per indignació

Els governs haurien de regular les maniobres especulatives i la engenyeria financera que ens ha dut a la desfeta, però, com sabem, són objecte de pressions. D'una banda, els de sempre, aplicant les mateixes receptes de sempre, per a que paguen els més febles. D'altra banda, els afectats: treballadors i treballadores, pensionistes, la societat en general. La major o menor pressió incideix en la direcció de la balança (encara que els governs europeus ja estan situats en una part del fidel i no en el centre). A major resistència, major capacitat de modificar les seues respostes. A menor: la desfeta i les mans lliures per a seguir fent les retallades.

7.- Per defensar el que hem guanyat en dècades

Si Europa disposa d'unes condicions que no existeixen en altres països com EEUU o Àsia, és per una llarga tradició de lluita per aqueixes conquestes (inclosa la vaga). El problema no és només el 5%. Darrere ve la pujada de l'IRPF (doble descompte), els impostos indirectes (triple), l'IVA (quadruple)...

I el que és més important: darrere ve la retallada de llocs de treball i l'elevació de la jubilació als 67 anys.

8.- Per urgència

Davant aquests fets es necessiten mesures contundents, com quan es desborda un riu. De segur que està bé netejar les seues voreres, no ocupar els llits fluvials, afavorir les obres de retenció d'aigües, impedir els incendis per què l’aigua baixe amb menys violència... Tot això és cultura preventiva. I s’ha de fer. Però tot això està molt bé i servirà a mitjan i llarg termini. Però quan el riu es desborda, incontrolat, quan la força de les aigües augmenta vertiginosament en qüestió d'hores... cal oposar altres mesures inevitables, des del treball de les excavadores als sacs terrers en els marges.

I en aquesta última situació estem ara. Cal fer les dues coses. Aqueix és el treball de lor organitzacions socials (com els sindicats) i el de les xarxes socials democràtiques. Però posar-se a la faena per a assolir-lo i que done resultats no és qüestió d'hores, sinó de mesos i anys. Correm el risc que quan estiguem preparats ja no haja camps i ciutats que defensar per que els arrossegue l'aigua.

9.- Per oportunitat

La vaga general és només una de les mesures. Ni la millor ni l'única. S'ha de complementar amb unes altres. Però si és una de les més immediates. La vaga general no és un simple un instrument reivindicatiu, sinó una mesura política d'oposició a determinades polítiques o per prendre la iniciativa, segons els cassos

10.- Per actuar col·lectivament

No és possible iniciar un procés de presa de consciència pas a pas. La vaga (i les mobilitzacions que duen al seu voltant) són un marc adequat per a introduir i debatre altre tipus de propostes. Només en situacions de "tensió" com les que suposa la convocatòria de vaga, el col·lectiu de persones afectades pot reflexionar i respondre. No és que no ho puga fer la resta dels dies, que si ho pot fer, però no ho fa. En les darreres dues setmanes, en els centres de treball -i en els bars- es duen més hores discutides sobre la crisi que en els últims dos anys.
Nosaltres hem d'explicar que açò no és una mesura aïllada per a traure diners als funcionaris, sinó que és un poc més àmplia, que va des de la retallada salarial a l'augment de l'edat de la jubilació. I que, o es respon quan toca -com quan es desborda un riu- o podem arribar tard.

5 de juny de 2010
 


4 de juny, 12 hores

 

ALACANT
 


DT d'Agricultura
 CASTELLÓ
 


DT d'Economia, Hisenda i OcupacióConcentracions:
 VALÈNCIA2 patrons, 2 concentracions
 Palau de la Generalitat i PROP I i II


 

Decret-llei de la Generalitat sobre les retallades sobre el dèficit públic

La Generalitat dóna una de cal i una altra d'arena

Ahir, dijous 3 de juny, la Mesa General de Negociació del personal funcionari, estatutari i laboral es va reunir per tal de parlar sobre el Projecte de Decret de Llei del Consell d'aplicació del Reial Decret-Llei 8/2010, de 20 de maig, pel qual s'adopten mesures extraordinàries per la reducció del dèficit públic.

El govern valencià no ha presentat cap document, per la qual cosa la Intersindical Valenciana considera que no s'ha complit el tràmit legal de negociació de les retribucions salarials previstes en la legislació vigent. En tot cas, s'ha limitat a dir que demà serà aprovat pel govern de la Generalitat Valenciana. Per això, ha convocat una concentració de delegades i delegats sindicals, hui, divendres, a les 12 hores, en el Palau de la Generalitat Valenciana, coincidint amb la celebració del Ple del Consell.

El Decret-llei de la Generalitat disposa un estalvi del 5% del conjunt global de les retribucions amb efectes de l'1 de juny d'enguany. Es desglossa de la següent manera:

 • Bàsiques (sou i triennis i eixos mateixos components de la paga extra): aplicaran el RDL 8/2010 tal qual.
   
 • Complement de destí: 5% de reducció de cada import, igual que el RDL 8/2010.
   
 • Resta de complements:  s'ha intentat aplicar la norma de la manera més favorable al personal de la Generalitat. S'aplicarà de forma que el conjunt de la massa salarial siga igual al 5% però de forma individual estarà entre el 3 i el 4%.
   
 • Personal laboral: reducció del 5%. Com que té el mateix sistema retributiu, s'aplicarà de la mateixa manera que al personal funcionari
A preguntes de les organitzacions sindicals, han concretat diversos assumptes:
 • Àmbit d'aplicació: És d'aplicació a tot el sector públic, ens de dret públic inclosos (com RTVV o FGV), excepte les empreses públiques (com VAERSA, IVVSA, TVVSA o RAVSA). S'inclou el professorat de les escoles concertades, ja que hi ha pagament delegat.
   
 • Carrera professional. Segons el Secretari Autonòmic d'Administracions Públiques, el RDL 8/2010 prohibeix cap augment i, per tant, es prohibeix posar en marxa la carrera. La seua solució consisteix a aprovar ara la carrera, però sense contingut econòmic en 2010 i 2011.
Intersindical Valenciana ha preguntat en quin apartat del RDL 8/2010 es prohibeix la carrera, ja que no l'hem llegit. Ha demanat la renegociació de l'Acord de 20 de febrer de 2008, d'acord amb el que preveu l'article 38.10 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP), ja que, si no, hi ha un acord signat i en vigor i cal complir-lo

El més sorprenent ha estat la lamentació de la representació de la Generalitat, quan ha dit que si la llei s'haguera aprovat abans, es podria haver aprovat el decret de carrera també abans, i ara s'estaria cobrant. El que no ha dit és que la responsable de què la llei s'haja retardat tant és la conselleria de Justícia i Administracions Públiques, que ha allargat els terminis per a l'aprovació de la llei, començant per un paró de més de sis mesos al princicipi del mandat de l'actual consellera.

A més, quan durant la discussió de les lleis de pressupostos de 2009 i 2010 Intersindical Valenciana i un altre sindicat van proposar (amb esmenes d'alguns grups de l'oposició incloses) que es modificara l'actual llei per introduir la carrera professional, la consellera es va negar aferrissadament a eixa possibilitat. Malauradament, el temps ens dóna la raó.

Potser no es puga demostrar que la Generalitat haja buscat aquesta situació, però té la responsabilitat política de no haver donat la importància que requeria als retards en el compliment de l'Acord de 20 de febrer de 2008. Ara no pot amagar-se darrere de la tisorada de Zapatero.

4 de juny de 2010
 


3 de juny, 12 hores
 
 
 
CONCENTRACIONS

 

ALACANT


DT d'Educació i de Cultura


CASTELLÓ


DT d'Economia, Hisenda i Ocupació


VALÈNCIA


2 patrons, 2 concentracions

Delegació del Govern i Subdelegació


 
La Generalitat convoca la Mesa General de Negociació

Intersindical Valenciana s'oposarà a noves retallades


Hui, dijous 3 de juny, tindrà lloc la reunió de la Mesa General de Negociació del personal funcionari, estatutari i laboral. L'ordre del dia de la reunió és la negociació del Projecte de Decret de Llei del Consell d'aplicació del Reial Decret-Llei 8/2010, de 20 de maig, pel qual s'adopten mesures extraordinàries per la reducció del dèficit públic.

Intersindical Valenciana s'oposarà a qualsevol retallada dels drets laborals, econòmics o socials, així com a retallades de les plantilles de personal que treballa en la Generalitat Valenciana. Per això, espera que el projecte de decret llei que presentarà la Generalitat Valenciana no aprofundisca en noves retallades ni dels salaris ni de les plantilles o serveis que presta l'Administració autonòmica.

3 de juny de 2010
 


2 de juny, 12 hores

Concentracions
 

 
ALACANT
 
Churruca, 29: Indústria, Turisme i Medi Ambient
 
CASTELLÓ
 
DT de les Conselleries d'Educació i Cultura
 
VALÈNCIA


 2 patrons, 2 concentracions

        Palau de la Generalitat i PROP I i II
 

Per què "2 patrons, 2 concentracions"?

Alguna persona es pot estranyar que posem al mateix nivell el Govern central i el Consell de la Generalitat. Sembla que tot vinga de Madrid, i és cert que ve molt, però no tot és responsabilitat seua: també hi ha qüestions que es poden resoldre ací, i tot fa pensar que la Generalitat va a excusar-se en la Tisorada de Zapatero per a aplicar la seua pròpia tisorada, però amagant-se darrere de les mesures del Govern Central.

Per exemple, en el assumpte de la Carrera Professional o en l'Oferta Pública de 2010. Ambdós assumptes estan previstos i signats en l'Acord de febrer de 2008:

 • La Generalitat està compromesa a pagar la carrera professional des de gener de 2010. I això no està afectat pel Reial Decret-llei 8/2010, excepte en la rebaixa d'un 5% de l'import corresponent a 2010 a partir de juny. Si la Generalitat vol complir -això va dir el president Camps el dijous passat en les Corts-, cal que s'acabe la negociació i que es comence a pagar el més aviat possible. I, si no ho volen fer, cal que renegocien un acord signat, que els compromet jurídicament.
   
 • L'oferta pública de 2010 també està prevista en l'acord de 2008. Intersindical Valenciana (STAS) no va acceptar l'Oferta de 2008 per ser una oferta molt menuda: no servia per a reduir la temporalitat. Malauradament, el temps ens dóna la raó. I ara la Generalitat no vol convocar oferta en 2010, incomplint, novament, el que hi ha signat.
A més, corren remors fonamentades que les places que resulten desertes en els concursos en marxa s'amortitzaran. La Generalitat vol fer recaure sobre les esquenes del personal interí -que seria cessat i no el tornarien a nomenar- la seua mala gestió pressupostària? Vol degradar encara més el servei públic, obligant les diferents conselleries a apanyar-se amb molt menys personal?

Per tot això, cal manifestar-se contra les retallades de tot tipus: les del Govern Zapatero i les del Govern Camps.

Els i les pensionistes de la Intersindical, contra les retallades

La Federació de Persones Jubilades i Pensionistes de la Intersindical Valenciana s'oposa a les mesures adoptades pel govern espanyol que suposen una nova agressió a les persones pensionistes i al conjunt de la ciutadania.  A més, per aquesta entitat les mesures adoptades pel govern encongeixen l'economia i per tant agreujaran la crisi.

Les retallades suposen una retallada de 2000 milions d'euros per a les pensions contributives i la jubilació parcial. La pensions no contributives, a hores d'ara, no es veuran afectades. S'exigeix des de ja, els 15 anys (suprimides les dues pagues) del comput d'anys cotitzats sense esperar al 2013 i s'exigeix des de ja, els 61 anys per a la jubilació parcial. La decretada del govern suposa el trencament del Pacte de Toledo i la vulneració dels acords signats. Per això, reclamem la seua retirada immediata i l'establiment del dret a la negociació col·lectiva de les persones pensionistes i jubilades.

La Federació de Persones Jubilades i Pensionistes de la Intersindical Valenciana no podem consentir que ens presenten aquestes mesures com inevitables o com l'única solució possible, unides a la pròxima pujada de l'IVA, la reforma laboral o l'augment de l'edat de jubilació als 67 anys. És la seva solució a compte de les persones treballadores, jubilades i pensionistes. Hi ha altres mesures que no suposen una agressió al conjunt de les treballadores i treballadors i de la ciutadania. Un exemple d'aquestes mesures poden ser: recuperar l'impost de patrimoni per a fortunes superiors a 1 milió d'euros; gravar l'IRPF a les rendes superiors a 8.000 euros mensuals al 50% (43% actual); gravar les SICAV (Societats d'inversió de Grans fortunes) al 20% (actual 1%); augmentar l'impost de Societats a Grans Empreses (capital superior a 1.000 milions) al 35%; retirada de l'Exercit d'Afganistan: 400 milions d'euros o la detecció i abolició de les borses de frau fiscal i de la reducció de 3 punts de PIB en l'economia submergida, que representaria un augment de la recaptació fiscal de 10.000 milions d'euros.

Des d'aquesta Federació de Persones Jubilades i Pensionistes de la Intersindical Valenciana cridem les persones majors a participar en totes les mobilitzacions convocades per als propers dies i a secundar la Vaga general en l'Administració Pública, per al dia 8 de juny.

Contra la violència cap a les dones

Demà, 2 de juny, com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració a les 20 hores, davant la porta de l'Ajuntament de València, per tal de mostrar el seu rebuig contra la violència masclista. Intersindical Valenciana s'adhereix a aquesta convocatòria.

2 de juny de 2010

 


1 de juny, dimarts, 10 h

Concentracions
 


davant aquests centres:

ALACANT
Torre de la Generalitat
Aguilera, 1: Infrastructures i Transports i Medi Ambient
DT d'Economia i Hisenda
DT del SERVEF i d'Ocupació

 
CASTELLÓ
PROP de Castelló
 
VALÈNCIA
Delegació del Govern (Colom, 64): Tribunal Superior de Justícia, Servef, Direcció General de SERVEIS SOCIALS, Justícia i Administracions Públiques (Colom, 66) i Indústria i Comerç.
Palau de la Generalitat: Presidència, Governació, Solidaritat i Ciutadania, Justícia i Administracions Públiques, Economia, Hisenda i Ocupació, IVE
Ciutat de la Justícia
Conselleria d’Educació: Educació i Cultura i Esport
PROP I i PROP II
Medi Ambient: Medi Ambient, Vaersa, Institut Social de la Marina, Servef-Av. del Port i Agència de la Tresoreria de la SS Ernesto Anastasio.
Baró de Càrcer, 32: Biblioteca de València, IVAJ, Serveis de Prevenció i Inspecció de Serveis, Serveis Territorials de Benestar Social, de Treball i del Servef
Conselleria d’Infrastructures: amb la Confederació Hidrogràfica del Xuquer
Sanitat, Agència Valenciana de la Salut i Conselleria de Turisme
Agricultura i Benestar Social
Direcció Territorial de Sanitat


 
Intersindical Valenciana (STAS i CAT), continuen:

ALACANT/ALICANTE

2 de juny,12 h  Churruca, 29: Indústria, Turisme i Medi Ambient
3 de juny,12 h  DT d'Educació i  de Cultura
4 de juny,12 h  DT d'Agricultura
7 de juny,12 h  Torre de la Generalitat

CASTELLÓ
2 de juny,12 h  DT de les Conselleries d'Educació i Cultura
3 de juny,12 h  DT de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació
4 de juny,12 h  DT de la Conselleria de Sanitat

 
VALÈNCIA

2 patrons, 2 concentracions
2 de juny,12 h  Palau de la Generalitat i PROP I i II
3 de juny,12 h  Delegació del Govern i Subdelegació
4 de juny,12 h  Palau de la Generalitat i PROP I i II
7 de juny,12 h  Delegació del Govern i Subdelegació

Les persones que estiguen en centres llunyans de les concentracions convocades, també poden concentrar-se a la porta del seu centre de treball.

1 de juny de 2010

stas-Iv | intersindical