correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

JUNY 2009

dll dm dc dj dv ds diu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sumari

 
     
 

30/06/09

Resum de les sessions de la CCT. Divendres, 3 de juliol, concentració per les víctimes del metro.
 
 

26/06/09

Llistats de proves selectives en el DOCV.  Persones admeses i excloses al grup E i aprovades d'Infermeria. Manifest: Els mitjans de comunicació valencians davant la crisi del sector.
 
 

25/06/09

Èxit de la concentració per la carrera professional. Executada la sentència que permet la promoció interna per reconversió del grup E al D. Manifestació en defensa de l'hospital infantil de la Fe.
 
 

24/06/09

Demà, dijous, 10 hores, Palau de la Generalitat: Concentració per la carrera professional.
 
 

23/06/09

Com tots els darrers dimecres de mes. Concentració el dia 24 a Medi Ambient. Dijous, 10 hores, Palau de la Generalitat. Concentració per la carrera professional.
 
 

22/06/09

La Generalitat no té pressa a negociar la llei de Funció Pública.
 
 

19/06/09

Convocada la primera reunió de la segona fase de negociació de la llei de Funció Pública. Sobre la concentració. Comunicat de premsa. Intersindical Valenciana exigeix a ETA que abandone les armes i la violència definitivament. La fiscalia obri diligències penals contra Alfonso Rus.
 
 

16/06/09

Funció Pública es posa les piles?. Festa contra el racisme i la intolerància. Concentració Fórmula Verda.
 
 

15/06/09

Convocada reunió per a la Llei de Funció Pública. CCT, finalment.
 

10/06/09

Unitat d'acció per la carrera professional. Intersindical Valenciana commemora el dia del Medi Ambient: Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
 
 

4/06/09

Concentració, 5 de juny, 10'30 h. PROP I. III Encuentro estatal colectivos frente a la crisis.
 
 

2/06/09

Dimarts de la Intersindical: impressions, emocions, expressions. Concentració contra la violència cap a les dones.
 
 

1/06/09

El panorama actual en les oficines del SERVEF és descoratjador. Intersindical Valenciana reclama que la Generalitat reforce les oficines del SERVEF. Dimarts de la Intersindical.
 
     
     
     
     
 

Resum de les sessions de la CCT


Podeu llegir un resum de com van anar les sessions de la Comissió de Condicions de Treball (CCT) en els següents documents, en els que hem destacat la intervenció referent a la conselleria de Medi Ambient:

 

  
Llistes provisionals d'Enginyers de Camins i tribunals d'Assistents Socials, Metges del Treball i Tècnics Culturals

Llistes provisionals d'admesos a les proves selectives d'accés al grup A, Enginyers de Camins, Canals i Ports, accés lliure, Convocatòria 43/2008, i promoció interna, Convocatòria 44/2008.

Tribunal de les proves selectives d'accés al grup B, Assistent Social, accés lliure, discapacitats i promoció interna, convocatòries 26/2008 i 27/2008.

Tribunal de les proves selectives d'accés al grup A, metges del treball, torn lliure i promoció interna, convocatòries 22/08 i 23/08.

Tribunal Tècnic Mitjà de Gestió Cultural, torn lliure i promoció interna, Convocatòries 14/2008 i 15/2008.
 

 Divendres 3 de juliol de 2009, 19 h
 
Concentració

a la plaça de la  Mare de Déu de València

 


Tres anys després del pitjor accident de Metro ocorregut a Europa –dilluns 3 de juliol de 2006, València, línia 1, estació de Jesús, 43 persones mortes i 47 ferides– molts interrogants continuen sense resposta. Sembla com si no haguera passat res, més enllà de la culpabilitat atribuïda en temps rècord al maquinista per excés de velocitat. Una tragèdia col·lectiva i desenes de tragèdies personals, en un sistema públic de transport en el que resulta extraordinàriament fàcil i econòmic vigilar la velocitat dels combois.

L'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol es concentra cada dia 3 de cada mes al centre de València per a continuar exigint respostes i evitar que muira també el record d’aquella maleïda jornada, oblidada –o pitjor, ignorada– per la ciutadania, pels mitjans informatius, per la Justícia i per l’Administració, que mai no ha volgut assumir cap responsabilitat i que creu que el mal ocasionat es pot reparar amb unes indemnitzacions i amb un monòlit il·legible i esquàlid, abandonat junt a un parc a 300 metres del lloc de l’accident.
En commemoració del tercer aniversari
de l'accident hi haurà també altres activitats.
 
30 de juny de 2009
 
 

 
 


Llistats de proves selectives en el DOCV

Persones admeses i excloses al grup E i aprovades d'Infermeria

El DOCV de hui, 26 de juny, publica la resolució de la llista provisional d'admesos i exclosos a les proves selectives d'accés al grup E, sector Administració General, torn d'accés lliure i discapacitats, Convocatòria 28/08.

Així mateix, també publica la resolució per la qual s'adjudiquen destinacions a les persones aprovades en les convocatòries 109/2004 i 110/2004. L’acte de presa de possessió tindrà lloc el dia 1 de juliol de 2009, a les 10:00 hores.

I l'ordre per la qual es nomenen funcionaris de carrera a qui va superar les proves selectives d'accés al grup B, ATS/Diplomat Universitari en Infermeria, convocatòries número 109/2004 i 110/2004.

MANIFEST DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES

Els mitjans de comunicació valencians davant la crisi del sector

1er Condemnem els acomiadaments i la pèrdua dels llocs de treball que s’han produït en els últims mesos en la Comunitat Valenciana, especialment aquells que s’han donat en empreses amb beneficis o s’han fet de forma poc transparent.

2n Exigim a les empreses de comunicació que elaboren plans de futur i de viabilitat a mig i llarg termini abans de llançar-se a reduir plantilles. Implicar els treballadors en l’elaboració dels plans de futur forma part de la solució d’uns mitjans que busquen nous suports i ampliar mercats.

3r Davant qualsevol procés negociador que s’òbriga en les empreses, els sotasignats mantindrem un criteri comú bàsic: evitar la pèrdua de més llocs de treball. Per a això, abans  que es plantegen possibles acomiadaments, els comités exigeixen a les empreses que s’estudien totes les vies prèvies, com retalls en despeses innecessàries, prejubilacions o baixes incentivades, entre d’altres.

4t Davant un procés d’acomiadaments, els sotasignats exigirem a les empreses que aporten tota la documentació econòmica-financera que el justifica, els plans de futur i les garanties  que eixes mesures són imprescindibles per a la viabilitat del mitjà i que no es tracta de mesures improvisades.

5é Els sindicats i els comités d’empresa són els instruments més vàlids per defensar els interessos col.lectius dels treballadors. Demanem tant als companys que comuniquen als seus comités d’empresa o als sindicats, qualsevol mesura de caràcter individual que se li propose per part de l’empresa, tals com comiats improcedents, rebaixes de sou o increments de les tasques que es desenvolupen per contracte. Cal una major comunicació entre les parts per a una millor defensa tant individual com col.lectiva.

6é Tant els sindicats adherits a aquest manifest com la Unió de Periodistes posem a disposició del conjunt de treballadors dels mitjans de comunicació els nostres serveis d’assessorament com eines de reforç en les negociacions.

7é Instem a la Direcció General de Treball a que estiga especialment vigilant en els expedients de regulació d’ocupació del sector que es presenten, i que no accepte aquells que no complisquen amb els requisits legals.

Els signants d’aquest comunicat som conscients de que els mitjans de comunicació han de ser rendibles i solvents econòmicament per a garantir la seua independència. En tot cas, el canvi que es preveu en la professió no es pot produir per la via dels  acomiadaments i retall de drets laborals, que és el que ha passat fins ara. Amb cada comiat no només es perd un lloc de treball sinó també que es rebaixa la llibertat d’expressió.

València, 22 de juny de 2009

Comités d’empresa: Levante-EMV, Las Provincias, Superdeporte,  TVE-Comunitat Valenciana, Radio Valencia Cadena Ser, El Mundo, Ediciones El País, ABC, Cinco Días, La Vanguardia, i ADN
Delegats i delegades sindicals d’Europa Press, Agencia Efe, el diari Qué! i El Temps.
 
Redaccions a València de: 20minutos, El Punt i El Economista; Treballadores i treballadors de RNE a la Comunitat Valenciana

Sindicats: Comissions Obreres del País Valencià, la Intersindical Valenciana, Alternativa RTVE-PV, APLI-CV I la Unió de Periodistes Valencians.


26 de juny de 2009

 

 
  Èxit de la concentració per la carrera professional

Més de dues-centes persones, fonamentalment delegades i delegats sindicals de CCOO, CSI·F, UGT, STAS-Intersindical Valenciana, CAT i IGEVA, han participat en la concentració que ha tingut lloc hui, 25 de juny, a les 10 hores al Palau de la Generalitat.

Les persones concentrades s'han traslladat després al carrer Micalet, davant la conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per tal de presentar l'esborrany del decret per registre d'entrada. Així, es demanava el compliment dels acords i la recuperació del poder adquisitiu.

El Director General d'Administració Autonòmica ha rebut una persona representant de cada sindicat. Aquests li han donat una còpia de l'esborrany de decret de carrera redactat pels sindicats, i li han insistit en la necessitat de negociar-lo de forma immediata i sense esperar la resolució de la negociació de la llei. Se li ha expressat que per a la part sindical, tan important és la llei com la carrera, i que sobre aquesta hi ha un compromís en concret: que entre en vigor l'1 de gener de 2010.

Per això, també se li ha insistit que volem el compromís del Govern que, per una via o per una altra, el personal comence a cobrar la carrera en la nòmina de gener de 2010. No volem cobrar en 2012 amb efectes del 2010. Per això, volem el compromís del Govern en el sentit que si la nova llei no arriba a temps, la llei d'acompanyament dels pressupostos de 2010 incloga la modificació de l'actual Llei de la Funció Pública.

L'únic compromís que hem pogut arrencar hui ha estat el de que el DG parlarà amb la consellera per traslladar-li la nostra posició i que el dia 29, dilluns, durant la reunió prevista per a la negociació de la llei, ens donarà una contestació sobre el calendari de negociació de la carrera professional.

Executada la sentència que permet la promoció interna per reconversió del grup E al D

El DOCV de hui, 25 de juny, publica l'Ordre d'execució de la sentència 1270/08, del TSJCV, que permet la reconversió de les places de subaltern supervisor, de subaltern resident i de vigilant al grup D en el cas que les persones ocupants d'aquests llocs promocionen.

Les bases originals no permetien aquesta reconversió, sinó que obligaven a les persones aprovades a concursar.

La nova resolució permet que aquestes persones trien entre concursar o demanar la reconversió del lloc. Aquesta solució és la més pràctica, ja que hi ha persones que ja fa temps que estan ocupant un lloc per concurs, i tornar endarrere li suposaria un concurs. Així, es deixa a la voluntat de les persones interessades una solució o una altra.
 
SINDICAT DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DE LA SALUT DEL PAÍS VALENCIÀ - INTERSINDICAL VALENCIANA

 
Manifestació

*En defensa de l'Hospital Infantil de La Fe *

Per la permanència de l'hospital infantil en el nou Hospital La Fe.

La convocatòria és una iniciativa de l'Associació en defensa de l'hospital infantil
i compta amb el suport de tota la Junta de personal.

 
MARXA A LES 19h

25 de JUNY, PLAÇA DE SANT AGUSTI, de VALÈNCIA

 
25 de juny de 2009
 
 

 
  Demà, dijous, 10 hores, Palau de la Generalitat

Concentració per la carrera professional

Els cinc sindicats presents en la Mesa Sectorial han decidit convocar una
 

CONCENTRACIÓ

de delegades i delegats

Dijous, 25 de juny, a les 10 hores

Palau de la Generalitat, València

 

A la que convidem a sumar-se totes les persones que pugueu i vulgueu.

La concentració tindrà lloc com a acte de suport a la presentació de l'esborrany del decret per registre d'entrada. Anirem des del Palau de la Generalitat al carrer Micalet per mostrar el suport unitari a la carrera professional, al compliment dels acords i la recuperació del poder adquisitiu.

No anem a deixar que incomplesquen el compromís de començar a cobrar la carrera l'1 de gener de 2010.

Descarrega't la proposta sindical: Esborrany carrera professional

24 de juny de 2009
 
 

 
  Com tots els darrers dimecres de mes

Concentració el dia 24 a Medi Ambient

Com ja és habitual des de fa un any, dimecres 24 de juny (Sant Joan) hi haurà una concentració a les 10:30 contra les polítiques de personal de la Generalitat, en general, i de la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, en particular.

CONCENTRACIÓ

DAVANT LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT

10:30 HORES

DIMECRES 24 DE JUNY

Estem reclamant des de fa un any per a la conselleria:
  • Creació d'almenys 400 llocs de treball en la conselleria, per a suplir llocs de treball realment existents coberts per personal d'empreses externes, tant públiques, com VAERSA o IVVSA, com privades, com INDRA i altres, així com falsos autònoms (treballadores i treballadors als que obliguen a donar-se d'alta en autònoms com a professionals independents i que després treballen en la conselleria, sota la seua dependència i amb els seus mitjans).
  • Cobertura d'un centenar de places ja creades en la conselleria que estan sense cobrir des de fa temps.
  • Reclassificació dels llocs de treball de la conselleria, que en molts casos estan en el mínim del grup respectiu.
Aquesta darrera reivindicació no és exclusiva de Medi Ambient, com tampoc no ho és la situació d'assistències tècniques al si dels serveis públics, però aquesta és la conselleria que més s'ha mobilitzat per a aconseguir parar-les.

Dijous, 10 hores, Palau de la Generalitat

Concentració per la carrera professional

Hui, 23 de juny, tots els sindicats presents en la Mesa Sectorial han tancat la redacció d'un esborrany del reglament de carrera professional. Tidreu el text demà.

Així, li estalviem a la conselleria dues faenes:

1. Redactar un esborrany de carrera. Ja li'l donem fet.
2. Preguntar quina és l'opinió dels sindicats. Ja la té. Ara que faça esmenes (eixa faena també se la pot estalviar: que accepte la redacció).

Tots cinc sindicats han decidit igualment convocar una
 

CONCENTRACIÓ

de delegades i delegats

Dijous, 25 de juny, a les 10 hores

Palau de la Generalitat, València

A la que convidem a sumar-se totes les persones que pugueu i vulgueu.

La concentració tindrà lloc com a acte de suport a la presentació de l'esborrany del decret per registre d'entrada. Anirem des del Palau de la Generalitat al carrer Micalet per mostrar el suport unitari a la carrera professional, al compliment dels acords i la recuperació del poder adquisitiu.

No anem a deixar que incomplesquen el compromís de començar a cobrar la carrera l'1 de gener de 2010.

23 de juny de 2009
 

 

 
  La Generalitat no té pressa a negociar la llei de Funció Pública

Se'ns acaba la paciència

L'actitud de la representació política de la Generalitat davant les demandes sindicals respecte de la negociació de la llei i de la carrera professio- nal està acabant amb la paciència d'Intersindical Valenciana. D'una banda, la Generalitat es nega a negociar la carrera professional fins que acabe la negociació de la llei, però de l'altra dóna llargues i més llargues a aquesta negociació, amb excuses més o menys reals.

La reunió de divendres

Com ja vam informar, la conselleria de Justícia i Administracions Públiques va convocar una reunió per a negociar la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana el passat divendres 19 de juny.

La reunió va ser accidentada i molt curta. Convocada a les 11:30h, vam haver de tallar-la a les 11:55 per acudir a la concentració en rebuig a l'assassinat del policia Eduardo Puelles en atemptat, succeït eixe mateix dia. Represa a les 12:10h, va finalitzar a les 12:40 perquè la consellera necessitava la sala per a una altra reunió. La reunió no va arribar, per tant, ni a una hora.

Bé, podríem dir, no passa res, quedem un altre dia, podríem pensar. Doncs sí, però mireu quin calendari proposa la Generalitat:

Una reunió sobre els aspectes més polèmics de la llei, a celebrar el 29 de juny (dilluns). Passem la setmana que ve en blanc!

El dia 2 o 3 de juliol (el dia que el Secretari Autonòmic tenia previst per a signar l'acord en la Mesa Sectorial!) lliuraran als sindicats el text de l'esborrany revisat, amb els arranjaments que calga en l’articulat, disposicions transitòries, addicionals, finals i annexos.

El dia 7 de juliol, Sant Fermí -i s'estranyaran que ens posem fets un bou!-, valoració de les modificacions introduïdes en l'esborrany lliurat el dia 2 o 3. El dia 3 és divendres, i el 7 el següent dimarts, així que ens donen un dia laborable per estudiar la seua proposta.

La conselleria tardarà dos mesos (des del 7 de maig) en preparar i lliurar un esborrany que després vol negociar apresa i corrents.

Justificació del retard

La justificació oficial del retard en lliurar el text revisat és que el procés de Bolonya està modificant constantment el panorama de les titulacions, i això afecta l'annex dels cossos i escales.

Potser sí, però el fet és que durant aquests dos mesos de paró en la negociació es podrien haver negociat unes altres coses, com la carrera professional que es neguen ara a negociar fins que la llei haja passat a mans de les Corts.

I la carrera, quan?

Durant la reunió, Intersindical Valenciana, recolzada per CSI-F, va insistir en què no volíem discutir sobre detallets, sinó saber quan començava la negociació del reglament de carrera. L'actitud disciplent del director general -"el Secretari Autonòmic ja va dir que seria després de la negociació de la llei"- va dir, com si la seua paraula fora paraula de Déu, unit al calendari absurd, que ens aboca a no tenir la llei acabada abans de l'estiu, ens ha decebut profundament.

Intersindical Valenciana i la resta de sindicats hem tingut moltíssima paciència. Amb la consellera, amb els successius retards de la negociació de la llei... I ho hem fet tot perquè hi havia un compromís -l'Acord de 20 de febrer de 2008, de la Mesa Sectorial- que lligava la nostra paraula i la de l'Administració. Ara mateix dubtem seriosament que la Generalitat tinga intenció de complir-la.

Dimecres hi ha convocada una reunió entre tots els sindicats presents en la Mesa Sectorial, per tancar la redacció del reglament de carrera professional. STAS-Intersindical Valenciana plantejarà que cal convocar totes les persones que puguen -començant per les delegades i els delegats- a un acte de suport a la presentació de la proposta sindical unitària de regulació de la carrera professional.

No anem a deixar que no es complesca el compromís de començar a cobrar la carrera l'1 de gener de 2010.

Recordeu que les esmenes d'Intersindical Valenciana les podeu consultar en la següent adreça:

Esmenes presentades per Intersindical Valenciana per a la 2ª fase

Les qüestions fonamentals per a Intersindical Valenciana les teniu subratllades en roig.

Com va la CCT d'enguany?

Malament.

Dimarts, quan acabe la segona sessió de la CCT, us farem un informe més complet. Ara només us direm el següent: No sols no fan ni cas de les propostes sindicals, sinó que han limitat les possibilitats de classificació de les conselleries, encara que aquestes tinguen disponibilitat pressupostària.

Ni un indici de transformació de llocs de treball d'assistències tècniques en llocs de plantilla. Estem arribant a un punt de ruptura, i la Generalitat sembla no donar-se compte.

22 de juny de 2009
 

 

 
  Convocada la primera reunió de la segona fase de negociació de la llei de Funció Pública

La conselleria de Justícia i Administracions Públiques ha convocat una reunió per a negociar la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana hui, divendres 19 de juny, a les 11:30 hores, a la seu de la conselleria.

Intersindical Valenciana defensarà les esmenes que podreu consultar en la següent adreça:

Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana (esmenes presentades per Intersindical Valenciana per a la 2ª fase)

Les esmenes les trobareu en roig. Aquelles parts del text que trobareu subratllades són les esmenes la incorporació al text de les quals resulten imprescindibles per a que Intersindical Valenciana es plantege donar suport a aquesta llei. Per tant, amb el text actual el Sindicat no podria recolzar de cap manera la llei, però està obert a la negociació. Esperem que aquesta disposició negociadora també es done en la part del Govern Valencià.

Us informarem puntualment del desenvolupament de la reunió.

Sobre la concentració

D'altra banda, ha causat gran perplexitat en algunes persones que es desconvocara una concentració prevista per a hui.

Al respecte hem de dir:

a) Que no s'havia convocat públicament la concentració, per la qual cosa no s'entén que ara algú s'esquince les vestidures per la no celebració.

b) Que és STAS-Intersindical Valenciana qui havia comunicat a la Delegació del Govern la realització de la concentració, no cap altre sindicat que ara vol posar-se no-se-sap-quines medalles.

c) Que en la reunió sindical, posterior a la reunió amb l'Administració de dilluns, cap sindicat va manifestar la seua opinió contrària a la desconvocatòria. Si hagués estat així, s'hauria atés i discutit la seua opinió, i no sabem quina haguera estat la resolució, però STAS-Iv sempre ha apostat, en aquest procés, pel consens, en cap moment per imposar majories.

Comunicat de premsa

Intersindical Valenciana condemna l'assassinat de l'inspector de policia Eduardo Puelles

Davant el brutal assassinat de l'Inspector de Policia Eduardo Puelles García, la Intersindical Valenciana vol manifestar la seva més enèrgica condemna així com expressar les seves condolences i solidaritat a la família i als seus companys i companyes.

ETA de nou frustra l'esperança que té el conjunt de la societat per a conviure de forma pacífica en tots els territoris i superar els conflictes a través de les vies democràtiques.

Intersindical Valenciana exigeix a ETA que abandone les armes i la violència definitivament.

La denúncia de STEPV prospera perquè la fiscalia troba indicis de delicte

La fiscalia obri diligències penals contra Alfonso Rus

STEPV-Intersindical Valenciana va rebre ahir, dijous 18 de juny, la comunicació del cap de la Fiscalia de l’Àrea d’Alzira on es notifica que ha decidit incoar diligències d’investigació penal i designat un Fiscal Instructor en resposta a la denúncia interposada pel Sindicat contra Alfonso Rus Terol, president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva. La Fiscalia també ha decidit remitir les diligències d’investigació al Jutjat núm. 2 de Xàtiva per acumular-lo a les Diligències Prèvies núm. 604/09 en referència a la denúncia presentada per Escola Valenciana pel mateix motiu, d’acord amb l’article 773 in fine de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

STEPV-Intersindical Valenciana va presentar la denúncia davant l’Audiència Provincial de València el passat 7 de maig, que va decidir derivar-la a la Fiscalia d’Alzira. La decisió d’aquesta fiscalia confirma que hi ha indicis de delicte en les declaracions d’Alfonso Rus Terol del passat 25 d’abril, en què insultava al professorat valencià per fer servir els termes normatius “aleshores” i “gairebé” i l’amenaçava de “rematar-los”.

El Sindicat també va exigir al president Camps que cessara immediatament Alfonso Rus Terol com a president de la Diputació de València i que dimitisca com a alcalde de Xàtiva. Ara que s’obriran diligències contra Rus aquesta exigència és més motivada encara. El Sindicat també troba a faltar declaracions públiques del Conseller Font de Mora desautoritzant les paraules de Rus i en defensa del professorat valencià que el conseller representa.

La notificació de la fiscalia arriba just un dia després que Alfonso Rus es negara a retirar els insults al professorat en el plenari de la Diputació de València, a instàncies dels representants socialistes i de diverses mocions d’ajuntaments de la província.

D’altra banda, més de 30 centres educatius han fet arribar al Sindicat manifestos de protesta i de reprovació contra les paraules de Rus, fruit de la campanya encetada pel Sindicat per fer públic el rebuig del professorat i de la comunitat educativa a agressions tan greus d’un càrrec públic.

El Sindicat es congratula de la decisió de la Fiscalia d’Alzira i agraeix el suport dels centres educatius perquè les declaracions de Rus no queden impunes. Alfonso Rus no pot continuar representant la ciutadania de Xàtiva i de la província de València, que, com en tants altres punts del País Valencià, s’han manifestat pacíficament contra la política educativa del govern, exercint el seu dret a la llibertat d’expressió.

La fiscalía de Alzira investiga a Rus

La Fiscalía abre diligencias penales contra Rus por los insultos a profesores

La Fiscalía abre una investigación contra Rus por sus insultos a los profesores

19 de juny de 2009
 

 

 
  Funció Pública es posa les piles?

La reunió celebrada ahir en la conselleria de Justícia i Administracions Públiques sobre la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana va resoldre començar de forma immediata la segona fase de negociació de la llei, amb el propòsit explícit d'accelerar la negociació i poder convocar una Mesa Sectorial el més aviat possible.

Intersindical Valenciana va deixar clara la seua postura respecte de la llei: la considera una oportunitat important per aconseguir una Funció Pública més moderna i de major qualitat, pensant en un salt qualitatiu en els propers anys. Precisament per això, no val qualsevol cosa i les preses són males conselleres. El Secretari Autonòmic d'Administracions Públiques, Rafael Peset, va defensar que el procés de negociació ha estat participatiu, abans i després de la redacció de l'esborrany de la llei.

Intersindical Valenciana, i altres sindicats, van replicar que la qüestió no era quantes reunions hi havia hagut, sinó que encara no hi havia un consens al voltant de molts assumptes de calat.

La reunió va revelar una certa descoordinació, ja que mentre el Secretari Autonòmic reclamava negociar en quinze dies i resoldre un acord en una mesa que es podria convocar cap al 3 de juliol, la mateixa conselleria afirmava que no podia aportar un esborrany dels annexos (els cossos i les escales) fins d'ací a quinze dies.

El compromís ha estat, finalment, que hi haurà una reunió aquesta mateixa setmana, per a tractar del text articulat de la llei, en els termes que ja es coneixen. A canvi d'aquesta mostra de voluntat de negociació, Intersindical Valenciana i altres sindicats no realitzaran la concentració que hi havia prevista per a dijous, davant de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques.
 

dijous dia 18 de juny


FESTA COLORS CONTRA EL RACISME I LA INTOLERÀNCIA

plataforma Acció Popular Contra la Impunitat

La festa començarà a les 22:30 a la sala El Loco de València (c/ Erudit Orellana)

Actuaran:

 RAPSODES, OMZO DGT AIAD, SALSAMUFFIN (SARGENTO GARCIA, SUPA BASSIE, DODO ASHANTI), DJ MININO i ORIGINAL BATICHICA
 

La Coordinadora Fórmula Verda convoca:

Dissabte 20 de juny a les 19:00

Concentració i casserolada popular

davant de l’Ajuntament de València

Per a denunciar el malbaratament que suposa la celebració de la Fórmula 1 i exigir que els diners es destinen a l’atenció als desocupats i famílies sense recursos, les necessitats dels barris, l’atenció a la dependència, l'educació o la sanitat. 

16 de juny de 2009
 
 

 
  Convocada reunió per a la Llei de Funció Pública

La conselleria de Justícia i Administracions Públiques ha convocat una reunió per a hui, 15 de juny a les 13:00 hores, per a tractar sobre la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana.

La reunió arriba després d'un paró d'un mes en la negociació, i quan els sindicats presents en la Mesa Sectorial estan a punt d'arribar a un acord sobre el text de reglament de carrera professional. Caldrà escoltar què han de dir els representants de la Generalitat, per descomptat, però Intersindical Valenciana, de forma coordinada amb l resta de organzaciones, plantejarà l'exigència d'obertura de negociacions sobre la carrera, la modificació de l'actual llei i el corresponent reglament.

CCT, finalment

La conselleria de Justícia i Administracions Públiques també ha convocat la Comissió de Condicions de Treball (CCT), amb un lleuger retard de cinc mesos (estava prevista per a gener). Les reunions tindran lloc els dies 18 i 22 de juny, i el 25 de juny si fora necessari.

Quan analitzem les propostes de les diferents conselleries, us informarem dels detalls.
15 de juny de 2009
 
 

 
  Unitat d'acció per la carrera professional

STAS-Iv, IGEVA, UGT, CCOO i CSI·F acorden dirigir-se a la Generalitat per a defensar la carrera professional del personal del Consell.

Per això, han subscrit una proposta d'esmenes d'addició a l'actual Llei de la Funció Pública Valenciana, per les quals s'inclou la cobertura legal de la carrera professional. Tots cinc sindicats proposen que aquestes esmenes s'incloguen en la Llei de Mesures Fiscals i de Gestió Administrativa -coneguda com llei d'acompanyament a la de pressupostos- per al 2010.

Aquesta proposta s'ha comunicat oficialment al secretari Autonòmic d'Administracions Públiques i al secretari Autonòmic de Pressupostos i Tresor, perquè siga inclòs en l'esborrany de Llei de Mesures Fiscals per al 2010.

Així mateix, s'ha sol·licitat reunió conjunta dels cinc Sindicats amb el secretari Autonòmic d'Administracions Públiques per a tractar sobre el text de modificació de la Llei, així com sol·licitar una reunió de la Mesa Sectorial de la Funció Pública, amb la intenció de negociar l'esmentada reforma i donar compte per part de l'Administració de l'Esborrany de Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana.

NOMÉS ES PODRÀ COMPLIR L'ACORD DE 20 DE FEBRER DEL 2008, EN MATÈRIA DE CARRERA PROFESSIONAL, SI S'INTRODUEIX AQUESTA ESMENA EN LA LLEI.

La plataforma sindical té prevista la convocatòria de CONCENTRACIONS en cas que l'Administració mantinga la seua postura de no moure fitxa al respecte.

La pilota està en la seua teulada.

Intersindical Valenciana commemora el dia del Medi Ambient

Agricultura, Alimentació i Medi Ambient

Enguany per a commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA), Ecologistes en Acció del País Valencià i la Intersindical Valenciana hem organitzat la conferència "Agricultura, Alimentació i Medi Ambient", per al dia 10 de juny (dimecres) a les 18'30 h en la nostra seu C/ Juan de Mena 18, baix.
 
Realizarà la ponència de la conferència Robert Rubio i Vicent, membre d'Ecologistes en Acció i llaurador ecològic.


10 de juny de 2009
 

 

 
 

Demà, divendres, 5 de juny, STAS-Iv i CAT us convoquen a una

CONCENTRACIÓ

PROP I, 10:30 hores

Per què ens concentrem? Us ho pot respondre el pamflet que es repartirà a les persones usuàries:

SR./SRA. USUARI/A: ENS ESTEM CONCENTRANT TAMBÉ PER VOSTÈ.

EN AQUESTES OFICINES L'ADMINISTRACIÓ FA REBAIXES: FINS A UN 40% MENYS EN LA LEGALITAT DELS EXPEDIENTS.

PERQUÈ ACÍ VOSTÈ TÉ UN 40%  MENYS DE POSSIBILITATS QUE AL SEU EXPEDIENT SE LI TRACTE AMB OBJECTIVITAT.

Gràcies a la privatització dels serveis a favor d'INDRA i altres empreses ‘amigues' del Govern Valencià, un bon nombre de serveis i tramitacions del PROP són realitzats per persones contractades per aqueixes empreses i no per funcionaris o funcionàries. Segons quins tràmits vullga realitzar li atendrà algú que no ha demostrat un coneixement específic de les lleis que li afecten, com pot ser en les ajudes per a la compra d'habitatge, en la tramitació d'assumptes urbanístics, en autoritzacions ambientals, o en les ajudes a l'agricultura i ramaderia.

Aquestes empreses no poden garantir el servei que estan substituint, de manera que si s'equivoquen o es retarden vostè no té una autèntica protecció. A més, en usurpar funcions que la llei exigeix que siguen realitzades només per funcionaris de l'administració, un tribunal podria arribar a declara nul·les gestions que creia realitzades.

Per consegüent...   

Si el seu expedient ‘es perd' o es retarda inexplicablement, o bé no se li tracta i informa amb cordialitat i transparència en la tramitació del seu assumpte...

...Li preguem que identifique amb claredat al responsable de la tramitació – la Llei així ho autoritza – i, si és el cas, reclame l'exigència de responsabilitat administrativa.

A més, sàpia vostè que la privatització d'aquests serveis ix més cara que si el treball el realitzaren funcionaris públics? Un 30% més cara. Segur que vostè paga els seus impostos. Per tant, sàpia que una part dels mateixos serveix per a pagar l'inexplicable.

Vol treballar per a l'administració pública? Doncs, li va a ser molt difícil, perquè El Govern Valencià porta anys preferint contractar els seus serveis a empreses externes ‘amigues' en compte de crear tots els llocs de treball públics que es necessiten.
 

III Encuentro estatal colectivos frente a la crisis
 
13 de junio de 2009 VALENCIA
 

El 13 de junio en la sede sindical de CGT de la Avda. del Cid nº 154 de Valencia están convocados todos los colectivos que quieran acudir para una reunión estatal con el objeto de coordinar acciones contra la crisis.

Θ Luchamos por arrebatar el poder económico a las finanzas.

Θ Luchamos por hacer efectiva la sostenibilidad.

Θ Luchamos por la reducción drástica de las injusticias y desigualdades sociales en el Norte y en las relaciones Norte-Sur.

Θ Luchamos por garantizar un trabajo y unas condiciones laborales dignas para trabajadores y trabajadoras.

Θ Luchamos por la defensa y la ampliación de los servicios públicos.

Θ Luchamos por que la vivienda deje de ser un bien de inversión especulativa y retome su función social de alojamiento.

Θ Luchamos por la igualdad efectiva de derechos y oportunidades de todas las personas, sea cual sea su origen, cultura, nacionalidad, religión o sexo.

Θ Luchamos por un mundo en que las personas escojan su futuro sin estar presionadas por las estructuras patriarcales.

4 de juny de 2009

 

 

 
 

Dimarts de la Intersindical


INTERSINDICAL VALENCIANA es complau a convidar-vos a l’acte d’inauguració de l’exposició:

IMPRESSIONS EMOCIONS EXPRESSIONS, de Mercè Payà
 
dimarts, 2 de juny de 2008, a les 19 hores

carrer Juan de Mena, 18, de València

Presenta: Pep Monter de Lozano

Música de Quamlibet


L’exposició es podrà visitar de dilluns a dijous, de 10 a 14 hores i de 17 a 19 hores,
durant el mes de juny, al juliol només obrim al matí.
 Concentració contra la violència cap a les dones

DIMECRES DIA 3 DE JUNY A LES 20 HORES

PLAÇA DE L'AJUNTAMENT. VALÈNCIA

 
"... no només són els cops els quals constitueixen els maltractaments cap a les dones sinó molts altres
més arrelats en l'ànima i en la civilització, més sofisticats,
més justificables en nom d'una creença o
d'un ordre establert, menys visibles, que minen l'autoestima i omplin el cor de la dona de terror"
. Rosa Regás

 

Us recordem que el dimecres dia 3 de juny, com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració a les 20 hores en la plaça de l'Ajuntament de València, en contra de la violència cap a les dones. Intersindical Valenciana s'adhereix a aquesta convocatòria.

Des del mes de gener fins ara, 28 dones han estat assassinades.
 
VIU EN IGUALTAT. VIU SENSE VIOLÈNCIA

telèfon d'ajuda a les  víctimes de maltractaments: 016


 
2 de juny de 2009

 

 

 
 
El PANORAMA ACTUAL EN LES OFICINES DEL SERVEF ÉS DESCORATJADOR

Intersindical Valenciana reclama que la Generalitat reforce les oficines del Servef

La situació en les oficines del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF) és alarmant. L'increment del nombre de persones que estan inscrites com demandants d'ocupació en les oficines d'aquest organisme ha estat, des d'abril del 2008 fins al mateix mes del 2009 del 77% en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, del 89% si comparem amb les dades de gener del 2008, però les plantilles, ja de per si mateix escasses, no han patit el mateix augment.

La ràtio de personal funcionari per cada mil aturats ha patit un descens vertiginós, passant de més de dues persones per cada mil desocupats (2,22) a superar tot just un sol funcionari (1,17). S'ha quedat, per tant, en la meitat. L'únic intent de l'administració de reforçar aquests centres han dut a la contractació de personal orientador laboral temporal que depèn del personal de plantilla per a portar a terme les seues funcions. En el mes de març s'han realitzat nomenaments de funcionaris interins que vénen a minorar aquestes manques, però per descomptat no a eliminar-les.

Les oficines estan situades en locals que en molts casos s'han quedat menuts per a atendre al nombre de ciutadans que acudeixen a elles i per a situar al personal necessari per a la seua atenció. S'ha arribat a l'extrem de no tenir espai ni mobiliari adequat perquè el personal de recent incorporació puga realitzar les seues funcions. No es va invertir en el seu moment per a aquesta època de vaques flaques.

STAS-Intersindical Valenciana reclama amb urgència i com mesura contra la crisi, l'adequació de les plantilles dels centres SERVEF d'ocupació a les noves condicions del mercat de treball, amb el consegüent increment dels seus efectius, la millora i ampliació de les seues instal·lacions i la racionalització de la seua classificació com a oficines de diferents categories segons les dades reals d'atur en el moment actual. Així mateix es reclama el reconeixement d'aquests llocs de treball com d'atenció directa al públic, amb les consegüents conseqüències retributives.

La situació a la qual ens enfrontem no és un fenomen de curta durada i fa mancada desenvolupar una visió proactiva que redunde en benefici de la labor d'intermediació en el mercat laboral que realitza el SERVEF. Encara que els últims nomenaments vagen pel bon camí, queda molt treball per fer.

 

OFICINAS DEL SERVEF ALICANTE
CAPITAL  
 
COMARCAS ALICANTE
 
CASTELLÓN
CAPITAL
COMARCAS CASTELLÓN VALENCIA
CAPITAL
COMARCAS
VALENCIA
TOTALES
PERSONAL SEGUN RPT 47 109
 
34 25 127 175 517
PERSONAL POR CADA MIL PARADOS 01/08 1,95 2,93 2,64 2,36 3,11 2,25 2,22
PERSONAL POR CADA MIL PARADOS 04/09 1,19 1,66 1,23 1,01 1,88 1,22 1,17
DEMANDANTES EN ABRIL 2008 24.057 37.170 12.857 10.598
 
40.796 77.875 233.250
DEMANDANTES EN ABRIL/2009 39.626 65.590 27.638 24.713 67.539 143.155 441.597
AUMENTO NETO PERSONAS PARADAS 15.569 28.420 14.781 14.115 26.743 65.280 208.347
PORCENTAJE DE AUMENTO 64,72% 76,46% 114,96% 133,19% 65,55%
 
83,83%
 
89%

 
Dimarts de la Intersindical

INTERSINDICAL VALENCIANA es complau a convidar-vos a l’acte d’inauguració de l’exposició:

IMPRESSIONS EMOCIONS EXPRESSIONS, de Mercè Payà

dimarts, 2 de juny de 2008, a les 19 h

carrer Juan de Mena, 18, de València

Presenta: Pep Monter de Lozano

Música de Quamlibet


L’exposició es podrà visitar de dilluns a dijous,
de 10 a 14 h i de 17 a 19 h, durant el mes de juny,
al juliol només obrim al matí.


1 de juny de 2009
 

 

 

stas-Iv | intersindical