CORREUS ELECTRÒNICS - juny 2004


index correus electrònics

 
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

A destacar

 
29/06/04 Cursos de promoció interna del grup D al C d'Administració General
25/06/04 Publicada la llista definitiva d'admesos al curs selectiu de promoció al grup C 
Promoció interna per al grup B 
Reunió extraordinaria de la CCT

24/06/04 Reproducció notícia de Levante-EMV de 23/06/04
Sobre la situació del valencià a Europa
Triennis personal laboral temporal
Oposicions en diverses autonomies
Butlletí del Prop

22/06/04

La proposta queda lluny de les 500 places pactades en el Pla d'Estabilitat
L'Administració augmenta les places de promoció interna fins a 141 places


18/06/04

Funció Pública confirma que va a incomplir l'acord del Pla d'Estabilitat


07/06/04 Rebaixen la promoció interna d’Administració especial de 500 places a només 77
01/06/04 La Mesa Sectorial aprova l'ordre de borses per a incloure al personal interí
Es retiren els decrets d'uniformitat i d'adaptació o canvi de lloc de treball per motius de salut
La finalització de la CCT obri la porta a l'aprovació de les RLTs

 

 


 

Cursos de promoció interna del grup D al C d'Administració General

Ja es coneix quan seran els cursos de promoció interna del grup D al C d'Administració General:

Castelló
1ª Edició: del 13 al 27 de setembre
2ª Edició: del 22 de setembre al 6 d'octubre

Alacant
1ª Edició: del 13 al 27 de setembre
2ª Edició: del 22 de setembre al 6 d'octubre

València
1ª i 2ª Edicions: del 13 al 27 de setembre
3ª i 4ª Edicions: del 22 de setembre al 6 d'octubre

L'IVAP està preparant els llistats de les persones que aniran a una o una altra edició, llistats que es faran públics pròximament.

29 de juny de 2004

 


 

Publicada la llista definitiva d'admesos al curs selectiu de promoció al grup C 

El Tribunal de la Convocatòria 7/2000, de promoció interna del grup D al C d'Administració General ha publicat la llista definitiva de persones admeses al curs selectiu. Teniu la llista disponible a la pàgina web de la Generalitat. Podeu consultar-la prement en la següent adreça.

Els cursos se celebraran entre la segona quinzena de setembre i finals d'octubre. Hi haurà una edició a Castelló, dues a Alacant i dues o tres a València (està per confirmar). La convocatòria dels cursos es publicarà en el DOGV en dates pròximes. 

Promoció interna per al grup B 

Està a punt de publicar-se en el DOGV el llistat definitiu del personal admés a la prova selectiva prevista en la Convocatòria 17/2000, de promoció interna del grup C al B d'Administració General. Amb tota probabilitat, l'examen se celebrarà el dia 23 d'octubre de 2004. 

Així mateix, el Tribunal de la Convocatòria 18/2000, de promoció interna del grup C al B d'Administració General per la via del curs selectiu, ha acabat de contestar les al·legacions presentades a la baremació provisional, i està a punt de fer públic en la pàgina web la baremació definitiva.  

Reunió extraordinaria de la CCT

Us reproduïm l'article aparegut hui, 25 de juny, al diari Levante-EMV:

"Economía desbloquea con un mes de retraso el crédito para pagar a los funcionarios

Levante-EMV, Valencia, 25/06/2004

La Conselleria de Economía, a través de la Dirección General de Presupuestos, desbloqueó ayer la publicación de la relación de puestos trabajo de la Administración autonómica al dar luz verde al certificado que garantiza el crédito para pagar a los funcionarios. Esta situación se produjo después de que la Comisión de Condiciones de Trabajo se reuniese ayer y aceptase las modificaciones en la clasificación de cinco puestos de personal del departamento que dirige Gerardo Camps. El certificado de la Dirección General de Presupuestos no ha llegado hasta que no se han tramitado esas reclasificaciones, pese a que los sindicatos UGT, CCOO y STAPV-Intersindical Valenciana habían reclamado ya el desbloqueo en la reunión celebrada el 31 de mayo.

La certificación del crédito para hacer frente a los gastos de personal permite además convocar oposiciones y concursos de traslados. Los tres sindicatos citados presentaron ayer conjuntamente un escrito en el que denunciaron las formas de negociar de la Generalitat." 

 


 

Reproduïm la notícia apareguda en el Levante-EMV de 23 de juny de 2004:

"El STAPV denuncia que Economía bloquea todas las oposiciones de la Generalitat"

V. R. Valencia

El Sindicat de Treballadors de la Administració del País Valencià-Intersindical Valenciana (STAPV) denunció ayer que el empeño de la Conselleria de Economía de modificar la clasificación laboral de cinco personas del departamento que dirige Gerardo Camps mantiene bloqueados la totalidad de los concursos de traslados y las oposiciones del conjunto del personal de la Generalitat Valenciana.
El representante del sindicato, Adel Francés, aseguró que en la última reunión de la comisión que debate los asuntos ligados a la función pública Economía presentó fuera de plazo una propuesta para mejorar la clasificación profesional y retribuciones de cinco funcionarios.
La negativa de varios componentes de la comisión que convoca la Conselleria de Justicia y Administraciones Públicas "en la que están representados consellerias y sindicatos" bloqueó no sólo esa reclasificación, sino también todos los concursos de traslados y oposiciones previstas, según Adel Francés.
La comisión tiene previsto reunirse en breve para desbloquear la situación. Desde el STAPV se asegura que el empeño de la conselleria de Gerardo Camps de intentar que se apruebe la reclasificación fuera de plazo es inaceptable, por cuanto abriría la puerta a que en el futuro de produzcan situaciones similares."

Sobre la situació del valencià a Europa

La recent aprovació de la Constitució Europea ha dut a l'actualitat de nou el debat sobre el paper de les llengües europees que no són oficials actualment a la Unió Europea. es tracta d'una situació que crea greus discriminacions. Per exemple, el valencià-català, parlat per vora deu milions de persones, no és oficial. En canvi, el maltés, parlat per poc més de tres-centes mil (la població d'Alacant ciutat), sí que ho és.

Us presentem dues iniciatives electròniques per posar un granet de sorra a favor de la nostra llengua:

Davant l'actual situació del govern francès de negar-se a admetre el català com a llengua oficial a Europa, un fet realment molt greu, s'està escampant la idea d'actuar ràpidament tot fent arribar, massivament, missatges de queixa directament a la bústia del Primer Ministre francès des d'aquest web, i al Ministeri d'Exteriors francès des d'aquest altre web, exposant-los la greu situació de discriminació que patim els catalanoparlants.

Per tal d'anar tots a una, i demostrar que no som quatre arreplagats, hauríem de posar el mateix tema del missatge: "Le catalan dans la Constitution Européenne", i ompliu les altres dades que demanen. El missatge que us suggerim podria ésser més o menys així:

"Cher monsieur,
Je suis un citoyen européen de langue et nationalité catalane et je veux vous communiquer mon indignation à cause des réticences du gouvernement de la France à l'officialisation du catalan dans la Constitution Européenne. Je n'arrive pas à comprendre pourquoi quelqu'un voudrait laisser dix millions d'européens comme moi hors de la normalité de l'Europe du futur, si ce n'est pas une claire volonté de génocide culturel contre les langues et les peuples considérés comme minoritaires, même s'ils ont plusieurs fois la population du Luxembourg ou de Chypre.
Comme héritiers des gens qui inventèrent les droits de l'homme et comme représentants que vous êtes des catalans de France, je vous prie, monsieur, de donner support aux initiatives du gouvernement espagnol destinées à reconnaissance de ma langue dans la Constitution Européenne et de respecter les droits des nations sans état."

També us enviem la connexió a una inicialiva de Vilaweb sobre la "Flama de la Llengua", amb motiu de la diada de Sant Joan.

Triennis personal laboral temporal

Ja fa molt de temps que el Sindicat va animar el personal laboral temporal a presentar reclamació de reconeixement de triennis, en base al que preveu el Conveni Col·lectiu. En la pàgina web del Sindicat està penjat un model per a poder-los reclamar més còmodament. La teniu a la següent adreça i us animem a presentar-la:

Model petició triennis personal laboral temporal: 

Fa pocs dies s'ha conegut que CCOO ha guanyat a la Generalitat una sentència per conflicte col·lectiu al respecte de la no aplicació del triennis al personal laboral temporal. Felicitem els companys de CCOO i ens felicitem especialment per la setència, que s'afegeix a d'altres de diferents sindicats i de particulars que han sentat doctrina en el mateix sentit.

Oposicions en diverses autonomies

Per accedir a la informació, "punxeu" en aquestes adreces:

Oposicions en Castella la Manxa: 
Oposicions en Illes Balears: 
Oposicions en Navarra: 
Oposicions en Madrid: 

Butlletí del Prop

Saludem una iniciativa dels gestors de la pàgina web de la Generalitat Valenciana: el Butlletí de Novetats Prop. Podeu enllaçar-vos a través de la següent adreça electrònica: Prop

En aquesta pàgina teniu enllaços a oposicions de les diferents administracions públiques i, si esteu interessats, podeu registrar-vos perquè us envien per correu electrònic les novetats del butlletí diàriament, sense necessitat de tornar a entrar en la pàgina.

24 de juny de 2004

 


 

La proposta queda lluny de les 500 places pactades en el Pla d'Estabilitat

L'Administració augmenta les places de promoció interna fins a 141 places

La direcció general d’Administració Autonòmica va anunciar ahir, 21 de juny, la proposta d'augmentar en 64 places més la primera proposta presentada davant la Comissió d'Administració Especial, que només constava de 77 de les 1031 places incloses en l’Oferta Pública d’Ocupació per a 2004. Amb la nova proposta s'eleven els drets del personal d'Administració especial, però es queda lluny encara de la proposta d'STAPV-Intersindical Valenciana: que es convoquen almenys 500 places, obertes a qualsevol funcionari d'Administració especial.

La proposta presentada el dia 4 de juny era la que consta a continuació. D'aquestes places, l'Administració proposa que algunes d'elles siguen per reconversió: 

Grup A: 
- Estadístics grup A: 7 places, reservades a Estadístics de grup B 
- Facultatiu d’Arxius i Biblioteques: 3 places, 1 pel sistema tradicional i 2 per reconversió, reservades a Ajudants d'Arxius i Biblioteques. 
- Informàtics del grup A: 28 places, 6 pel sistema tradicional i 22 per reconversió, reservades als Informàtics de grup B 
- Enginyer Industrial: 4 places, reservades als Enginyers Tècnics Industrials 
- Enginyer Forestal: 5 places, reservades als Enginyers Tècnics Forestals 
- Tècnic superior en documentació: 2 places, les dues per reconversió, reservades a Tècnics Mitjans en Documentació. 
Grup B: 
Arquitecte tècnic: 8 places, reservades a Delineants. 
Informàtics grup B: 15 places, 5 pel sistema tradional i 10 per reconversió, reservades a Informàtics grup C 
Enginyer tècnic agrícola: 5 places, reservades a Capatassos Agrícoles. 
Total: 77 places

L'ampliació de la proposta suposa augmentar en 64 places, totes pel sistema tradicional de promoció interna, de les següents categories: 

Grup A: 
Metges: 7, reservadesa a ATS/DUE 
Metges del Treball, reservades a Fisioterapeutes 
Psicòlegs: 12 places, reservades a TMEM i Assistents Socials 
Grup B: 
TMEM: 40 places, reservades a Educadors d'Educació Especial i d'Infantil. 
Grup C: 
Mestre de Taller, 2 places, reservades a Cuidadors. 
Total: 64 places

Per tant, l'Administració continua encabotada en els "itineraris", és a dir, en convocar la promoció interna només si hi ha "col·lectiu idoni" en el grup inferior. El que passa és que la proposta que es fa és absolutament incoherent amb la seua pròpia teoria, ja que hi ha moltes categories que poden ser convocades, per existir el que ells diuen "col·lectiu idoni". Per exemple, per què no és col·lectiu idoni el d'Agents Mediambientals per a Enginyer Tècnic Forestal? O el de Cuidadors per a Educadors d'Educació Especial o d'Infantil?

Tot això se'ls va exposar verbalment en la reunió, així com propostes per a ampliar els "col·lectius idonis" d'algunes categories que sí eixen a convocatòria; per exemple, és absurd que els fisioterapeutes no puguen anar a Metges o que els ATS/DUE d'empresa no puguen anar a Metges del Treball.

Altres assumptes

L'Administració va presentar unes reflexions preliminars sobre la redacció de la Llei de Cossos, per a que es presenten comentaris i/o suggerències per part sindical. Us adjuntem aquestes reflexions en format Word.

Plans d'ocupació: l'Administració manifesta tindre ja preparats els plans, de forma que només cal constituir les comissions negociadores de cadascun d'ells. Divendres, dia 2 de juliol, es reunirà la primera, que serà la del Pla d'Ocupació del Sector del Menor.

 

 

NOTAS SOBRE LA LEY DE CUERPOS

La Ley es necesaria para poder llegar a racionalizar la administración especial, si olvidar que también tiene incidencia en la administración general.
La Ley de Cuerpos puede tener varias opciones de estructura. Aquí apuntaremos las dos que parecen más relevantes:
A) La estructura por grupos
B) La estructura por titulaciones
La estructura por grupos supone agrupar a todas las categorías de trabajo por nivel académico: Grupo "A" licenciados; grupo "B" técnicos medios.
La estructura por titulaciones implica el reconocimiento de cuerpo a cada título académico, o colectivo con el mismo requisito: cuerpo de arquitectos; cuerpo de ingenieros; cuerpo de letrados; cuerpo de educadores de educación especial.....
Entre las dos posibilidades, en principio parece preferible la primera: la estructura por grupos permite una gestión de la selección más sencilla; en una única convocatoria puede incluirse a todo el grupo "A", por ejemplo, distinguiendo las respectivas escalas: arquitectos, agrónomos, agrícolas......
Permite también mejor movilidad entre el personal: un arquitecto, posteriormente, teniendo la licenciatura en agrícola, puede presentarse a estos puestos. La coordinación sucesiva de los concursos y las oposiciones evita cualquier problema de provisión.
La estructura por titulaciones lo único que implica es que la actual estructura que tenemos adquiera el rango legal de cuerpo, pues de hecho, aunque no de derecho, ya se funciona como si estuviéramos estructurados en cuerpos. Todos sabemos que actualmente nuestra forma de función pública, sobre todo en la administración especial, no cumple con las necesidades mínimas de un buen funcionamiento.
Dentro de cada grupo se desarrollarían las escalas y clases, lo cual permitiría la carrera administrativa en horizontal y salvaríamos la actual confusión entre carrera administrativa y promoción profesional, que nos está llevando a una constante reclasificación al alza que tiene un límite legal que llegará a imposibilitar un mínimo de interés profesional.
Evidentemente, el paso de la actual situación a la nueva, que se crearía con la Ley de Cuerpos, se deberá realizar con medidas transitorias, a fin de que ni la Administración ni los empleados públicos se viesen perjudicados. Para esas medidas transitorias sería necesario tener en cuenta el trabajo realizado por la Comisión de Administración Especial, en base a la cual se irían integrando las actuales categorías, titulaciones y colectivos en los nuevos cuerpos, escalas y clases.
Finalmente señalar que con la nueva Ley de cuerpos sería necesario modificar o redactar una nueva Ley de la Función Pública Valenciana.

 


 

Es torna a repetir la història: l'Administració proposa la realització de processos que ho arreglaran tot, per a després incomplir-los

Funció Pública confirma que va a incomplir l'acord del Pla d'Estabilitat.

La reunió de la comissió de seguiment del Pla d'estabilitat celebrada hui, 18 de juny, ha servit per a confirmar el que molts sospitaven: el famós Pla no servirà de res, no es convocaran els procesos selectius anunciats, etc, etc. Exactament igual que ja va succeir amb els acords de juliol de 2001, que també es signaren per a solucionar els dèficits de concursos, promoció interna del personal i estabilitat del personal interí i temporal. L'actitud de l'Administració, dilatant els processos posant ara una i després una altra excusa sona a una cançó massa coneguda: sona a presa de pèl. 

No hi ha dubte que hi ha una estratègia predeterminada per a que la gestió de l'Administració Pública Valenciana s'estanque en el mateix marasme de sempre. I ja estem farts. 

Per què digem tot això? Perquè hui ens han anunciat que:

1r. Ens convocaran una Mesa Sectorial per al proper dia 30 de juny, per tal d'aprovar les RLTs.
2n. Publicaran més o menys el 10 de juliol les RLTs.
3r. Demanaran a les conselleries el vist-i-plau per a convocar les places vacants.
4t. Es podrien publicar els concursos i les oposicions cap a mitjans de setembre. 
La proposta d'STAPV-Intersindical Valenciana ha estat:
1r. Que es reserve ja el DOGV del dia 1 de juliol per a publicar les RLTs al dia següent de la Mesa Sectorial.
2n. Que s'envien la setmana que ve les relacions de places vacants a les conselleries només per a revisió, no per a donar el vist-i-plau.
3r. Que es publiquen els concursos i les oposicions de grup C, D i E d'Administració General i les oposicions de Metges del treball, Tècnics mitjans de Prevenció de Riscos Laborals i d'Especialistes en Riscos Laborals la setmana del 5 al 9 de juliol. Com que es publicaria en període estival, que el termini de presentació d'instàncies siga de dos mesos des de la publicació.
La realitat és que:
1r. En realitat no se sap si realment hi haurà Mesa Sectorial de Funció Pública el dia 30 de juny, ja que Hisenda NO DÓNA EL VIST-I-PLAU  a les RLTs.
2n. Funció Pública no va a exercir les seues competències, i DEIXARÀ QUE LES CONSELLERIES VETEN PLACES PER ALS CONCURSOS, com sempre.
3r. No pensen fer cap gestió per a agilitar la tramitació de la publicació de les RLTs, ni de la convocatòria dels concursos ni de les oposicions.
4t. Sembla que estiguen donant temps per a que el senyor Camps faça la tan anunciada crisi del Consell i que canvien totes les conselleries. Així ja tindran l'excusa perfecta per a marejar-nos uns quants mesos més.
5é. A l'únic sindicat que se li ha fet cas és a IGEVA, que ha argumentat que cal publicar en setembre perquè "les acadèmies ja han anunciat que es convocaran les oposicions en setembre". En definitiva, la Funció Pública PRIVATITZA les decisions sobre política de personal del Consell.
6é. Si fan el que diuen, es complirà UN ANY  de Pla d'estabilitat (és de 7 d'octubre de 2003) i NO HAURAN FET RES. 
STAPV-Intersindical Valenciana considera que JA ESTÀ BÉ de prendre'ns el pèl. Fins que es pronuncien les assemblees que convocarem en setembre, l'actitud dels representants de STAPV en les meses de negociació va a ser de veure, oir i callar: replegarem informació i que facen el que els done la gana. De totes formes, ho faran.

 


 

Rebaixen la promoció interna d’Administració especial de 500 places a només 77

La direcció general d’Administració Autonòmica va anunciar divendres la seua intenció de convocar a promoció interna només 77 de les 1031 places d’Administració especial arreplegades en l’Oferta Pública d’Ocupació per a 2004. La decisió anul·la el dret a la promoció interna de centenars de funcionàries i funcionaris d’Administració especial, i deixa en evidència de nou el Pla d’Estabilitat signat el 7 d’octubre, ja que no s’aplica un dels principals "avantatges" aconseguits per al personal fix: la reserva del 50% de les places convocades en Administració especial per a la promoció interna. STAPV-Intersindical Valenciana ha anunciat al·legacions per a la propera reunió i recursos davant els tribunals si la proposta es duu endavant.

En la reunió de la Comissió d’Administració Especial i Funcionarització celebrada divendres, 4 de juny de 2004, es tractaren diversos assumptes, però el més destacat va ser la proposta que va fer l’Administració Autonòmica respecte de la promoció interna del personal d’Administració especial, en desenvolupament de l’Oferta Pública de 2004. Aquesta oferta disposa la convocatòria de 1031 places, repartides en 38 categories de quatre grups. Per tant, la reserva del 50% de places per a la promoció interna feia pensar que s’oferirien al voltant de 500 places. En canvi, l’Administració proposa la convocatòria de només 77 places per a la promoció interna, repartides en nou (9) categories de només dos grups.

La proposta és:

Grup A:

  • Estadístics grup A: 7 places (només hi ha 3 estadístics del grup B)
  • Facultatiu d’Arxius i Biblioteques: 3 places
  • Informàtics del grup A: 28 places
  • Enginyer Industrial: 4 places
  • Enginyer Forestal: 5 places
  • Tècnic superior en documentació: 2 places

Grup B:

  • Arquitecte tècnic: 8 places
  • Informàtics grup B: 15 places
  • Enginyer tècnic agrícola: 5 places

Total: 77 places

La proposta de l’Administració es justifica per l’article 3 del decret d’Oferta, que diu que hi haurà promoció interna en l’Administració especial si hi ha "especialitat o col·lectiu idoni en el grup inferior". La inclusió d’aquesta clàusula va motivar que STAPV-Intersindical Valenciana es retirara de l’acord i es negara a donar la conformitat a l’Oferta de 2004. La postura del Sindicat és que la llei determina que la valenciana és una administració de llocs de treball, no de cossos ni col·lectius, per la qual cosa s’ha de permetre la participació en les convocatòries de promoció interna de qualsevol funcionari o funcionària d’Administració especial del grup inferior al convocat, sempre que complisca els requisits de titulació que es sol·liciten. A pesar d’aquests arguments, el decret d’oferta va ser recolzat per UGT i IGEVA.

STAPV-Intersindical Valenciana ha recorregut davant la jurisdicció contenciosa administrativa el Decret d’Oferta per eixe motiu, i anima a tot el personal interessat en recórrer les convocatòries d’Administració especial que es convoquen sense respectar el dret a la promoció interna.

Els representants de Funció Pública es comprometeren a dur una proposta de calendari per als Plans d’ocupació pendents, així com propostes per a considerar una futura llei de cossos i classes. Així mateix, s’estudiaran les al·legacions de les organitzacions sindicals a la proposta de l’Administració per a la promoció interna. La reunió està prevista per al dia 14 de juny.

7 de juny de 2004

 


 

Es retiren els decrets d'uniformitat i d'adaptació o canvi de lloc de treball per motius de salut

La Mesa Sectorial aprova l'ordre de borses per a incloure al personal interí

En la Mesa Sectorial de la Funció Pública, celebrada ahir, dia 31 de maig, a la Ciutat de la Justícia, es va aprovar una nova ordre de borses per a cobrir amb personal funcionari interí o laboral temporal els llocs de treball vacants. També es va tractar sobre dues propostes de decret: una sobre uniformitat i una altra sobre el procediment d'adaptació o canvi de lloc de treball per motius de salut.

Respecte de l'Ordre de Borses, aquesta és conseqüència del Pla d'estabilitat aprovat en octubre passat. Calia reformar l'actual ordre de borses (que apenes ha entrat en vigor) per a poder incloure les persones interines que cessaren i que no hagueren aprovat un examen de l'anterior procés selectiu. El text que finalment ha estat aprovat per UGT, IGEVA i CEMSATSE és l'últim esborrany aportat per l'Administració. Encara ahir, tant STAPV-Iv com altres sindicats vam oferir la signatura amb dos canvis: la supressió de l'article 8, referent a un procediment abreujat de nomenament d'interins fora de les borses, i el barem per a ordenar els mèrits del personal que s'inclou a les borses.

Amb el text aprovat, formen part de les borses, com fins ara, el personal que haja aprovat algun exàmen de les darreres proves selectives celebrades per a cada categoria. Així mateix, també formarà part de les borses el personal que haja treballat d'interí en una categoria determinada i que siga cessat. En aquest cas, haurà d'acreditar que ha participat del procés selectiu, mitjançant la presentació de la instància. A tot aquest personal se li aplicarà un barem per a ordenar-lo. Teniu el barem en el text complet de l'ordre en la pàgina web del sindicat.

Precisament el barem ha suposat un dels motius de discrepància, en tant que s'ha rebaixat la puntuació que inicialment s'atorgava al personal que tinga experiència com a personal fix, fora funcionari de carrera o laboral fix, tot passant de 0,15 punts per mes treballat a 0,13 punts. Aquest canvi pot semblar anecdòtic, però suposa que per a arribar al màxim de 30 punts, si abans calien 16 anys i 8 mesos, ara caldran 19 anys i 4 mesos. Això, però, no és el pitjor, sinó la sensació de maltracte gratuït que li queda al personal que ha tingut la mala sort d'aprovar una oposició alguna vegada.

D'altra banda, tampoc no es va fer cap moviment des de l'Administració per a corregir la puntuació atorgada al coneixement del valencià. En comptes d'un 10%, que és la valoració que sol tindre en els concursos, es rebaixa injustificadament a un 6% de total (i això el nivell superior).

El que sobta del que es va signar ahir, però, és l'acceptació per part d'UGT i d'IGEVA de la clàusula que permet a l'Administració botar-se la borsa quan ho estime convenient. Amb la seua signatura, aquestes dues organitzacions es fan còmplices de la situació de nomenaments "a dit" que abasta la Generalitat des de fa anys. Sorprén, d'altra banda, la signatura d'UGT perquè fa dos anys va declinar signar una clàusula molt pareguda a la que s'ha aprovat. I també sorprèn la signatura d'IGEVA, si és cert que el que defensen és al personal interí que s'ha guanyat el seu nomenament i la seua inclusió en les borses, ja que el principal perjudicat per l'existència d'eixa clàusula serà el personal que pertanya a les borses i que no serà nomenat perquè es nomenarà persones de fora de la borsa.

Finalment, STAPV-Intersindical Valenciana es congratula que la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques haja deixat de convocar les reunions de la Mesa Sectorial a un hotel, i que ho haja fet en un local de l'Administració. En aquest cas, la Sala d'Autoritats de la Ciutat de la Justícia, que va resultar ser una sala de reunions molt adequada per a aquest tipus d'events. I que, com reclamàvem, és un lloc públic, gestionat precisament per la mateixa conselleria que fins ahir no havia trovat cap lloc més escaient.

Retirada dels decrets

En l'ordre del dia també hi estaven inclosos dos projectes de decret. El d'uniformitat va ser retirat per l'Administració abans de se tractat per la resta de membres, per entendre que calia que es madurara més. Esperem que comencen a entrar en raó i deixen de fer referències franquistes en les normes del personal funcionari. Si s'ha de parlar de roba, aquesta organització sindical vol parlar primer de la roba de treball necessària a determinat personal que és, precisament, de la que no parlava el decret: personal sanitari, de cuines i menjadors, de residències de tercera edat, personal de manteniment i d'obres, etc.

El projecte de decret sobre el procediment d'adaptació i/o canvi de lloc de treball per motius de salut sobrevinguts també es va retirar. Aquesta vegada, però, després d'una llarga discussió. Ara es convocarà una reunió tècnica per a poder avançar en les propostes que ahir es posaren damunt la taula per les organitzacions sindicals. Bàsicament, STAPV-Iv va plantejar que la regulaciño calia que comprenguera també el personal laboral, no solament el personal funcionari, així com la redacció d'un protocol d'actuació del Servei de Prevenció en aquests casos. També es van fer correccions al text i es va demanar que es contemplara el pas de sector dels funcionaris d'especial a general i viceversa. L'Administració va quedar compromesa a dur el nou text, ara ja treballat, a la Mesa Sectorial que es convocarà en deu o quinze dies per a tractar sobre els RLTs.

La finalització de la CCT obri la porta a l'aprovació de les RLTs

També ahir, 31 de maig, es va celebrar la darrera sessió de negociació en la Comissió de Condicions de Treball (CCT). Una vegada celebrades totes les sessions, l'Administració té la via lliure per a dur la proposta de Relacions de Llocs de Treball (RLTs) a la Mesa Sectorial. Com s'ha dit abans, el compromís és fer-ho en un termini màxim de dues setmanes, per tal que es puguen publicar dins del mes de juny i permeta la convocatòria de concursos generals dels grup C, D i E d'Administració General.

Respecte del contingut de la CCT, val a dir que han tingut poca història. Només s'han aprovat les propostes de l'Administració, i no totes: en moltes d'elles, la Conselleria d'Hisenda no ha donat la conformitat, a pesar de tindre els diners (cas de l'IVAJ o l'IVIA, per exemple). Es torna a constatar que per a poder crear noves places o millorar la classificació d'altres s'han d'amortitzar llocs de treball.

Respecte de les categories interdepartamentals, la majoria de propostes sindicals es van remetre a la Comissió sobre Administració especial, de forma que no es tractaren en la CCT. I de les tractades, només es va acollir favorablement una presentada per STAPV-Iv referent als Tècnics Mitjans de Promoció Lingüística, però tampoc no es va aprovar per faltar el vist-i-plau del Director General i l'informe de Pressupostos (que Funció Pública, molt hàbilment, no havia demanat). Per tant, fins i tot la proposta acollida favorablement haurà d'esperar fins la pròxima CCT (en la tardor?) o fins a principis d'any, amb els nous pressupostos per a 2005.

 stapv-Iv | intersindical