Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
  ¡ 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / maig 2013


31 de maig

> Mesa tècnica

Presentat l'esborrany del Pla de Redistribució de Càrregues de Treball (PRCT)

Dimecres 29 de maig es va constituir la mesa tècnica encarregada d'estudiar i negociar l'esborrany del pla de redistribució de càrregues de treball. La representació de la conselleria va presentar els objectius i part de la metodologia que es vol seguir per a estudiar quina és la càrrega de faena de cada unitat administrativa, per a obtindre la càrrega mitjana i intentar homogeneitzar-la el màxim que es puga.

En aquesta primera reunió no es va entrar a negociar cap aspecte del text, sinó que per la part sindical es van fer consideracions generals, relatives sobretot a l'excepticisme que ens provoca la posada en marxa d'un pla que intenta posar racionalitat on fins ara han primat més els interessos polítics, d'aparença i de poder més que el servei a la ciutadania.

No voldríem que una faena que tècnicament ha suposat molt d'esforç ja a hores d'ara, i que fins la seua culminació en suposarà molt més, se'n vaja en orris per falta de suport polític de les altes instàncies. Vorem.

D'altra banda, es va assegurar reiteradament que es considerava que no sobra ningú i que es volia posar racionalitat en les plantilles, i en cap moment aprimar-les. Confiem que serà així i que no calga recordar-los-ho.

Està previst que la mesa tècnica comence a treballar en dues setmanes. En l'enllaç de més amunt teniu el document perquè ens pugueu fer els suggeriments que estimeu oportuns.


Pobles units contra la troika


La Unió de Periodistes Valencians denúncia i rebutja públicament la vergonyosa imatge del Cos Nacional de Policia contra l’exercici de la llibertat d'informació

Val

ència a 29 de maig de 2013.- Els fets han ocorregut este matí, al voltant de les 10 hores, a les oficines que la promotora Gesfesa té al número 6 del carrer Pizarro, en ple centre de la ciutat de València, quan un home després de discutir amb els empleats, s'ha ruixat d'un líquid que semblava inflamable i ha amenaçat amb pegar-se foc.

Els agents que han acudit després de l'avís han mostrat la seua pitjor cara. Han impedit el treball dels gràfics amb molt males maneres, els superiors (si ho són perquè ni tan sols han volgut identificar-se) s'han mostrat arrogants i mal educats amb els periodistes. S'ha donat el cas que mentre al·ludien a un presumpte cordó policial i a raons de seguretat, els vianants caminaven plàcidament entre els policies que empenyien als periodistes al crit de "perquè ho dic jo".

Una vegada s'han retirat els agents i s'han emportat l'home en ambulància, un portaveu policial ha intentat fer de mediador en el conflicte que s'havia generat entre els professionals de la informació i els cossos de seguretat nacional. El portaveu policial ha demanat als periodistes que intentaren identificar, en la mesura dels possible, els policies. Els fotoperiodistes en eixe moment li han mostrat imatges d'alguns dels agents implicats.

Després de 37 anys de democràcia, hauria de ser innecessari recordar a les forces policials que no poden impedir als professionals de la informació prendre imatges d'un fet noticiós i molt menys tractar-los amb menyspreu quan estan exercint el seu dret a informar. La Unió de Periodistes Valencians ha sol·licitat una reunió urgent amb la Delegada del Govern a València, Paula Sánchez de León, per demanar-li que actuacions com estes no es tornen a repetir.

La Unió de Periodistes Valencians és l'organització professional majoritària a la Comunitat Valenciana. Representa i reuneix els periodistes valencians davant la Federación de Asociaciones de la Prensa de España (FAPE) i està integrada a la Federació Internacional de Periodistes (FIP )

29 de maig

> Retallades

Intersindical presenta recursos en nom de 776 persones per la paga extra

Una Resolució del 27 de maig havia denegat els recursos d’alçada.

Els serveis jurídics d’Intersindical Valenciana han presentat 14 recursos contenciosos administratius davant els jutjats contenciosos administratius d’Alacant, Castelló, Elx i Valencia, contra la Resolució de 27 de maig, que va denegar els recursos d’alçada i les reclamacions de quantitat que van presentar les persones que treballen en els quatre sectors dependents de la Generalitat: Administració de Justícia, Administració de la Generalitat, Ensenyament Públic no Universitari i Sanitat. Continuar llegint >


La Sastreria de la Generalitat Valenciana

Vicente Valero Sanchis I FORO DE VIDA INDEPENDIENTE

L'1 de juliol es compleix un any des que els pensionistes tenen copagament farmacèutic i en la web del Ministeri deia que els pensionistes discapacitats estaven exents. A la Comunitat Valenciana els menors discapacitats i majors amb un grau superior al 65% estaven exents des de 2003. De fet, els únics que van veure canviada la seua situació van ser els discapacitats que eren pensionistes o beneficiaris d'ells, que pasaren a pagar el 10%. Els xiquets discapacitats i els beneficiaris de treballadors havien tramitat la gratuïtat en els 10 anys de vigència de l'Estatut del Discapacitat i continuaren sense copagament. Continuar llegint l'article >


28 de maig

> Dones > Drets Salut

#28M, Dia Internacional d’acció per la salut de les Dones

L’avortament clandestí i insegur és la primera causa de mortalitat de les dones en els països en vies de desenvolupament. La negació al dret a decidir de les dones sobre el seu cos atempta contra la seua llibertat i els drets humans.

ACUDIU A LA CONCENTRACIÓ

28 DE MAIG, 20 HORES

SEU DEL PARTIT POPULAR

carrer Quart n 104, València

Portarem roba i accesoris de color lila, violeta, etc.

Acte en l'agenda d'Intersindical: #28M, Dia Internacional d’acció per la salut de les Dones
Comunicat d'Intersindical amb motiu del 28 de Maig
Convocatòria concentració de la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València

Fes RT al Twitter: #DretaDecidir #AvortamentLliureiGratuït


> Mesa Tècnica

Pla de Redistribució de Càrregues de Treball

La Direcció General de Recursos Humans (Funció Pública) ens ha convocat a la reunió de la Mesa Tècnica del Pla de Redistribució de Càrregues de Treball, que tindrà lloc el dimecres 29 de maig, amb el següent orde del dia:

1-Constitució.
2-Informació sobre el Pla de Redistribució de Càrregues de Treball.
3-Precs i preguntes.

Com veieu, l'objecte principal és donar-nos informació, així que no avançarem comentaris fins no tenir-la. Us en mantindrem informats.


> INTERSINDICAL cultura

El Micalet parla de llibres: DONES, DONES, DONES

El curs s'acaba i l'estiu ens obliga a fer un descans en les nostres activitats.

El Micalet parla de llibres s' acomiada amb DONES, DONES, DONES de MANEL MOLINS, que ens acompanyarà. Serà el dimecres 29 de maig, a les 19 hores, a la SALA D'EXPOSICIONS de la SOCIETAT CORAL EL MICALET (carrer Guillem de Castro, 73, de València).


STM ­-Intersindical Valenciana ha celebrat el III Congrés

El Sindicat aposta per convertir-se en referent sindical al sector del metall valencià

El Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall ­ Intersindical Valenciana ha celebrat el seu III Congrés. El Sindicat que forma part d'aquesta agrupa a les persones que treballen al sector del metall. STM que té implantació en empreses com Ford, Válvulas Arco, Cristalmed, Metalorfe, Tabervall o Kamax es va constituir l'any 2008.

En el III Congrés s'ha apostat per enfortir el sindicat i per posar en marxa noves iniciatives per fer-lo créixer i aconseguir ser, dia a dia, un referent al sector del metall al País Valencià. A més, s'ha acordat treballar per la unitat d'acció amb altres organitzacions sindicals i socials per fer front a l'atac brutal que estem patint del capitalisme salvatge i dels seus governs titelles. Per a STM, aquesta unitat no passa pel seguidisme als sindicats oficialistes que reclamen un pacte social o la tornada a la concertació, sinó crear les bases per una mobilització sostinguda i general que, des de la lluita i la confrontació, acaben amb tots aquells que estan espoliant i explotant les treballadores i treballadors i generen una alternativa social i política per la majoria de la població.

Altre dels aspectes tractat ha estat l'aposta per la formació sindical amb la finalitat d'enfortir tant el sindicat com el treball de les delegades i delegats als centres de treball. En aquest capítol també s'ha decidit augmentat el treball a les xarxes socials i amb les TIC per garantir la democratització i socialització de la informació i de la capacitat de decisió de les treballadores i treballadors del metall i de les persones afiliades.

Un aspecte rellevant és que STM compta amb unes finances sanejades i que s'autofinancia de les quotes de les persones afiliades.

El III Congrés ha aprovat algunes resolucions entre les que cal destacar el suport a la lluita de la plantilla i del Comité d'Empresa de Galmed per evitar el tancament de la planta del Port de Sagunt.

Finalment, s'ha acordat continuar treballant per engrandir el projecte de sindicalisme participatiu, autònom, assembleari, nacional i internacionalista que representa tant l'STM com la Intersindical Valenciana i s'ha triat un nou Secretariat de cinc persones.


22 de maig

> Paga extra de desembre de 2012

Recurs contenciós per la paga extra de Nadal amb Intersindical

Com us vam informar, Intersindical Valenciana ofereix els seus Serveis Jurídics a totes les persones, afiliades o no afiliades al sindicat, que apareixen a la Resolució de 27 de març de 2013, de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública.

Si no aparegueu en la resolució esmentada, que podeu consultar ací, no us correspón recórrer.

Intersindical arreplegarà les dades de les persones interessades fins el divendres 24 de maig.

Les persones interessades poseu-vos en contacte amb les nostres seus:


> Funció Pública

La primera fase del Pla d'Ordenació dels PROP fracassa rotundament

El dimarts 21 de maig s'han celebrat sengles compareixences dels secretaris autonòmics del sector públic, Bruno Broseta, i d'Administració Pública, Pedro Garcia RIbot.

Podeu llegir la crònica del Levante, que d'altra banda us recomanem llegir completa i que comentarem en un altre correu: Levante-EMV: compareixença en les Corts de Bruno Broseta i Pedro García Ribot

Destaquem l'últim paràgraf:

A més, l'oposició ha instat que es done a conèixer el Pla de redistribució de càrregues de treball de personal al servei de la Generalitat, que segons García està ja redactat amb sol "mes i escaig de retard" i, si no hi ha "grans pertorbacions" i els sindicats ho protegeixen, serà "un model d'èxit".

Algunes intervencions en els Corts haurien de quedar en el record de la ciutadania valenciana. Dir que el pla de redistribució de càrregues serà "un model d'èxit" és una afirmació imaginativa i que expressa un desig, però que la realitat s'encarrega de desmentir.

El pla pilot al pla de redistribució de càrregues, el pla dels PROP, que s'ha acordat amb els sindicats responsables sense pertorbacions -excepte amb el sindicat irresponsable, és a dir, Intersindical Valenciana-, ha resultat un rotund fracàs en la seua fase voluntària. Sense anar més lluny, en tota la província d'Alacant, de les 16 places oferides, solament tres s'adjudicaran ara. La resta, a la fase forçosa.

El personal de l'Administració del Consell ha donat suficients mostres de responsabilitat i professionalitat durant molts anys, i ho continua fent dia a dia, però aquest pla, sens dubte un altre model d'èxit, ha suscitat molt poc interès. Com anem a informar a la ciutadania? Quin paper vertebrador va a tenir aquestes oficines si ni tan sols el personal s'ho creu?

Algú hauria d'haver informat al Consell que l'Acord del dia 28 de març de 2013 seria un autèntic fracàs. Quan s'està orfe de bones notícies, només falta enfonsar-se més en la pròpia incompetència.

Ara resulta que els que no som responsables, hem encertat amb les conseqüències d'aqueix acord i es va complint fil per randa els problemes que vam anunciar que sorgirien. Molt ens temem que el pla de redistribució de càrregues seguirà per la mateixa senda. Per favor, rectifiquen i prenguen-se seriosament la gestió del personal del Consell. De debò que volem que siga un èxit, però de debò.


> Salut Laboral

Intersindical Valenciana reclama mesures d’emergència per al Complex Administratiu 9 d’Octubre - CA9O

En la reunió mantinguda el 16 de maig pels sindicats de la Mesa General amb l’INVASSAT i els responsables d’Educació, Justícia i Funció Pública, la Intersindical Valenciana va plantejar la necessitat de prendre mesures efectives d’emergència per a aquesta ‘ciutat administrativa’.

Des del sindicat es va remarcar que no cal arriscar-se que finalitze l’ocupació completa de les instal·lacions, que encara durarà mesos, perquè ja hi ha centenars d’empleades i empleats públics i ciutadans que utilitzen diàriament els serveis en funcionament. Continuar llegint >

6 de maig

> Retallades/Personal interí

Intersindical guanya per sentència el dret a cobrar l'atur parcial per al personal interí retallat

Els serveis jurídics de STAS-Intersindical Valenciana han representat un company funcionari interí que, en veure's afectat per la retallada imposada pel Decret Vela (DL1/12), va sol·licitar del SEPE el cobrament parcial de l'atur. Davant la denegació, va recórrer i ara una sentència li dóna la raó.

Recordareu perfectament com, en retallar la jornada del personal funcionari interí i reduir en un terç les seues retribucions, es va parlar de compensar en part aquesta pèrdua per la via de sol·licitar l'avançament de la prestació d'atur, de forma parcial, per estar la retallada de jornada i salari entre un 10% i un 70%.

El Servei Estatal Públic d'Ocupació (SEPE per les sigles en castellà), va denegar les sol·licituds que se li van presentar, per no haver-se efectuat la retallada de jornada i sou mitjançant un ERO. Un company no es va resignar i va acudir als tribunals.

La sentència afirma que la qüestió no és si es va fer mitjançant un ERO o no, sinó si les persones funcionàries interines amb jornada reduïda estan o no en la situació legal de desocupació parcial. I conclou que sí, ja que, si bé les Administracions no poden fer ERO que impliquen reduccions de jornada, el cert és que sí poden establir la mateixa mesura per la via del Decret-llei, cosa que va succeir en aquest cas.

La sentència és en primera instància i cap recurs de suplicació davant el TSJ. Suposem que la Generalitat recorrerà, per la qual cosa no podem assegurar-vos com quedarà la cosa.

Les persones interessades poden dirigir-se al Sindicat per a qualsevol consulta, o bé per a interposar les reclamacions oportunes.


> Agenda

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "Ejecución sumaria" de Lídia Falcón

23 MAIG | 19:00
Juan de Mena, 18, València

Presentació de l'últim llibre de Lidia Falcón a càrrec de Macu Gimeno i amb les intervencions de Josep Ramon Lluch, Rosanna Mestre i Joan Blanco.

ORGANITZEN: Àrea de la Dona i Intersindical Cultura


3 de maig

>1r de MAIG

Intersindical Valenciana considera un èxit la participació als actes del Primer de Maig

El sindicat treballa per construir majories socials que puguen canviar les polítiques socials i econòmiques de l’Estat

La recent publicació de les dades de l’enquesta de població activa que situa l’atur en 6.200.000 persones aturades, de les quals més de 700.000 són del País Valencià, ha estat un dels elements que ha estimulat la participació als actes reivindicatius del Dia del Treball, l’1 de maig. Continuar llegint >

Un primer de maig de lluita feminista


> Dia Internacional de la Seguretat i la Salut Laboral

Emotiu acte en memòria del company Agustín Segòvia Puerta

Dilluns 29 d’abril, la Intersindical Valenciana va recordar al seu company i reclama el compromís de tot el món amb la salut laboral i la prevenció de riscos.

Emotiu acte en memòria del company Agustín Segòvia Puerta. El nostre company va morir en el tràgic accident del passat mes de novembre, mentres realitzava les tasques de poda que tenia encomanades. Continuar llegint >


> Accident del metro

Recordatori AV3J - 3 de maig de 2013 + #OperacionCotino

L'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol convoca de nou una concentració (per 78ª vegada) per a hui divendres dia 3 de maig a les 19 hores, a la plaça de la Mare de Déu de València.

El Govern Valencià i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana porten ja 6 anys i 10 mesos eludint les seues responsabilitats amb ocultació, manipulació i mentides.

Cal continuar exigint les respostes que la Generalitat nega a les famílies afectades i a la ciutadania sobre l'accident de Metro del 3 de juliol de 2006, en el qual 43 persones van morir i altres 47 van resultar ferides.

Concentració

3 de maig de 2013, 19h

Plaça de la Mare de Déu, València