correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

MAIG 2009

dll dm dc dj dv ds diu
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sumari

 
 

29/05/09

Primer examen de les proves selectives d'accés al grup D i al grup A d'administració general. Èxit de la concentració de Medi Ambient contra les privatitzacions.
 
 

26/05/09

Dimecres, 27 de maig: concentració contra les privatitzacions. Intersindical Valenciana en fa una valoració positiva: Protocol sanitari d'actuació en els casos de violència de gènere. Darreres convocatòries de l'Oferta de 2004. Pla de formació en Administració Electrònica.
 
 

25/05/09

Cursos de Formació Contínua organitzats per Intersindical Valenciana.
 
 

22/05/09

Proves selectives d'accés al grup E, administració general, torn de discapacitats intel·lectuals. Procesos selectius per a Cossos i Escales de l'Administració General de l'Estat.
 
 

20/05/09

Una llarga arbitrarietat pot tindre els dies comptats: Els i les guionistes de RTVV que treballen de periodistes han de cobrar com a periodistes. Oposicions per a metges especialistes de l'AVS. Borses de treball d'ajudant de manteniment i cuiner/a.
 
 

18/05/09

Ajudes socials per al personal laboral. Oposicions per a personal docent. Llistats d'admesos i exclosos de convocatòries de l'OPE de 2008.
 
 

15/05/09

Informació d’interés per al personal funcionari de carrera del grup E que va aprovar en les convocatòries de 2004.
 
 

12/05/09

Resultats de la negociació "tècnica" de la llei. Es reactiva el Pla de Pensions. Manifestació per la llei de dependència.
 
 

11/05/09

Proves d'accés a Cicles Formatius. Proves selectives per al cos d'Inspecció de Tributs.
 
 

8/05/09

Primer examen del grup C, el 31 de maig. Finalitza la primera fase de negociació de la Llei de la Funció Pública. Manifestació amb motiu del 25 d'abril.
 
 

6/05/09

Jornada d'estiu: a partir del 15 de maig. Concentració contra la violència cap a les dones.
 
 

5/05/09

En maig s'hauria de dur a terme la negociació "política". La negociació "tècnica" de la llei de la Funció Pública, a punt de finalitzar. Concentració contra la violència cap a les dones. Llei de dependència. Vicent Maurí, portaveu de STEPV i Intersindical, rep el Guardó Nacional 2008 concedit pel CIEMEN. Premis llibertat d'expressió.
 
     
     
     
  Primer examen de les proves selectives d'accés al grup D i al grup A d'administració general

El DOCV d'ahir, 28 de maig, publicava les resolucions de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques que eleven a definitives les llistes provisionals d'admesos i exclosos a les proves selectives d'accés al grup D, administració general, accés lliure, discapacitats, convocatòria 7/08, i promoció interna, convocatòria 8/08, i es convoca als aspirants admesos a la realització del primer exercici.

El primer exercici tindrà lloc el pròxim dia 27 de juny de 2009 (dissabte), a les 10:00 hores.

Igualment, el DOCV de hui, 29 de maig, publicava la resolució de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques que eleva a definitives les llistes provisionals d'admesos i exclosos a les proves selectives d'accés al grup A, administració general, accés lliure i discapacitats, convocatòria 3/2008, i es convoca als aspirants admesos a la realització del primer exercici.

El primer exercici tindrà lloc el pròxim dia 4 de juliol de 2009 (dissabte), a les 10:00 hores

Èxit de la concentració de Medi Ambient contra les privatitzacions

Intersindical Valenciana i CAT es van concentrar el passat dimecres, junt a desenes de treballadors i treballadores de la Generalitat, en la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge per manifestar la seua oposició a les privatitzacions i  externalitzacions en l'Administració de la Generalitat.

Aquesta concentració s'emmarca, com ja sabeu, en una campanya que tots dos sindicats porten endavant des de fa més d'un any.

Per veure les fotos i la repercussió en premsa:

Fotos de la concentració: [1] [2] [3] [4] [5]

Protesta Sindical a Medi Ambient

29 de maig de 2009
 
 

 
 

Dimecres, 27 de maig
 
CONCENTRACIÓ CONTRA LES PRIVATITZACIONS

STAS-Intersindical Valenciana i CAT us conviden a donar suport a les companyes i companys de Medi Ambient en la concentració que tindrà lloc dimecres, 27 de maig, a les 10:30 h, a la seu central de la conselleria.

Recordeu que en Medi Ambient es manté la lluita des de fa més d'un any per tal de:

- Cobrir el centenar de llocs vacants existents en la RLT de la conselleria.

- Crear un mínim de 200 llocs de treball que susbtituesquen les empreses constractades com assistències tècniques il·legals.


Us esperem a totes i tots. La lluita de Medi Ambient és la de  tota la Generalitat.

Intersindical Valenciana en fa una valoració positiva

Protocol sanitari d'actuació en els casos de violència de gènere

La conselleria de Sanitat va donar a conèixer ahir, 25 de maig, el protocol sanitari d'actuació en els casos de violència de gènere (PDA), desenvolupat a partir del conveni de col·laboració subscrit en el mes de gener amb el Ministerio de Sanidad y Consumo per a la realització d'activitats sobre la violència de gènere.

El compromís de la conselleria és que en la xarxa informàtica dels centres de salut s’incloguen els qüestionaris de detecció, si bé també se'ns ha indicat que és un procés laboriós que porta temps. S’ha assegurat que es formarà les persones professionals, igual que ja s'estan fent amb els professionals de Justícia.

Des d’Intersindical Valenciana confiem que els cursos siguen impartits prompte i en edicions suficients per tal de formar a tot el personal sanitari d'atenció primària, ja que la formació d'aquest és vital per a la detecció i atenció de les dones víctimes de maltractaments. Aquest protocol és una bona notícia llargament esperada, una demanda important de les entitats que treballen en la lluita contra la violència cap a les dones.

Darreres convocatòries de l'Oferta de 2004

Una de les darreres convocatòries de l'Oferta d'Ocupació Pública de 2004 està a punt de finalitzar: El DOCV de ahir, 25 de maig, publica la resolució de la Direcció General d'Administració Autònomica, per la qual es convoca els aspirants que han superat les proves selectives d'accés al grup B, sector administració especial, ATS/Diplomat Universitari en Infermeria, convocatòries 109/2004 i 110/2004, per a elecció de destinació.

L'acte obligatori, presencial i únic, tindrà lloc el dia 3 de juny de 2009 a les 17.00 hores, a la sala d’actes de la Conselleria d’Educació, avinguda Campanar, 32, de València (CP 46015).

Pla de formació en Administració Electrònica

El DOCV d'ahir també publicava la Resolució de 14 de maig de 2009, de la Direcció General d'Administració Autonòmica, per la qual es convoquen els cursos del Pla Interadministratiu d'Administració Electrònica, dirigits a empleats públics de la Generalitat i de les administracions locals, dins del Pla Interadministratiu de Formació Contínua de l'any 2009, entre la Generalitat i les diputacions d'Alacant, Castelló i València.

26 de maig de 2009
 

 

 
  Cursos de Formació Contínua organitzats per Intersindical Valenciana

Intersindical Valenciana ha presentat el  Pla de Formació Contínua de 2009, obert a totes les treballadores i treballadors de les Administracions valencianes. Podeu consultar les accions formatives en el tríptic que trobareu en el següent enllaç:
  Validesa

Aquestes activitats estan certificades per l’Institut Nacional d’Administració Pública (INAP) i tenen plena validesa per a tots els àmbits de l’administració general, autonòmica i local.

Per matricular-se cal:
 • Ser personal amb alguna vinculació amb alguna conselleria (funcionari de carrera, interí, personal laboral, personal estatutari).
   
 • Ser personal treballador de l’administració local.
   
 • Matricular-se dins del termini establit:
   
 • Adjuntar bé per fax bé per correu electrònic una còpia d’una nòmina recent per comprovar la vostra vinculació amb l’administració així com una còpia del vostre DNI.
En el mes següent al de la matrícula, el Consell de Direcció de l’ESFMB publicarà la llista dels admesos i, una setmana abans de l’inici del curs, les instruccions per a realitzar-lo.

Termini per a la matrícula: De l'1 al 15 de juny

Prioritats per a la selecció
 • Haver omplit correctament els formularis d’inscripció sense ometre cap informació.
   
 • Aportar la documentació requerida.
   
 • Haver participat en menys de tres cursos en l’Escola Sindical en 2009. Qui els haja fet quedarà en llista d’espera.
   
 • No haver estat admés en cap curs de l’oferta de formació contínua de l’administració a què pertany. Qui ho haja estat, quedarà en llista d'espera.
   
 • Es podran establir prioritats en funció del lloc de treball que ocupe la persona sol·licitant.
Para matricular-se se seguirà l’ordre d’inscripció tant per fax com de forma electrònica. El dia i l’hora de l’enviament que figura en cada document servirà de referència.

Les persones interessades només podran participar en un curs, tant siga en línia com presencial, al mateix temps. Aquells que hagen obtingut plaça en un curs, només seran seleccionats en un altre quan queden vacants després d’haver col·locat en un curs almenys tots els sol·licitants.

Les persones que hagen participat ja en altres convocatòries de formació de l’ESFMB quedaren en llista d’espera.

S’establirà un termini per a confirmar la inscripció. En cas contrari, si no s’ha renunciat per escrit a la plaça, se’l considerarà admés i, per tant, comptarà, per a posteriors seleccions, com a curs realitzat.

Per a l’obtenció del certificat caldrà haver realitzat, almenys, el 85 % del curs.

ESCOLA SINDICAL DE FORMACIÓ MELCHOR BOTELLA (ESFMB)

Intersindical Valenciana

25 de maig de 2009
 
 

 
  Proves selectives d'accés al grup E, administració general, torn de discapacitats intel·lectuals

El DOCV de 21 de maig publica l'Ordre de 4 de maig de 2009, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per la qual es convoquen les proves selectives d'accés al grup E,  sector administració general, torn de discapacitats intel·lectuals, Convocatòria 47/08, corresponents a l'oferta d'ocupació pública de 2008 per al personal de l'administració de la Generalitat. Sol·licituds fins el 13/06

Procesos selectius per a Cossos i Escales de l'Administració General de l'Estat

El BOE d'ahir, 21 de maig de 2009 publica l'Ordre PRE/1260/2009, de 11 de maig, per la qual es convoquen procesos selectius per a l'ingrés o l'accés en Cossos i Escales de l'Administració General de l'Estat, i s'encarrega la seua realització a la Comissió Permanent de Selecció. Sol·licituds fins el 10/06
22 de maig de 2009

 

 

 
 

Una llarga arbitrarietat pot tindre els dies comptats

Els i les guionistes de RTVV que treballen de periodistes han de cobrar com a periodistes

STAS-Intersindical Valenciana ha guanyat la demanda que havia presentat a través d'un company amb contracte de guionista per tal que se li reconeguera i se li pagara d'acord amb el treball de periodista que era el que realment feia. La sentència obliga l'empresa a pagar-li amb efectes retroactius els diners que va deixar de cobrar durant un any i que superen els 7.000 euros. La sentència no és automàticament generalitzable a qui fa de periodista amb contracte de guionista, però serà fonamental a l'hora de presentar noves iniciatives judicials, tant de forma individual com col·lectiva.

La sentència significa un increment en la nòmina d'entre 600 i 800 euros mensuals. L'empresa ha de saber que STAS-Intersindical Valenciana vol buscar una eixida raonable a través de la negociació per estendre els efectes a tot lo món. Els treballadors i les treballadores afectades també han de saber que no arribarem a cap acord ni prendrem cap decisió sense consultar-la prèviament amb ells.

Oposicions per a metges especialistes de l'AVS

El DOCV de 18 de maig ha publicat una resolució del director general de Recursos Humans, per la qual convoca concurs oposició per a la provisió de vacants de Facultatius especialistes de departament de diverses especialitats d'institucions sanitàries de l'Agència Valenciana de Salut.

Hi ha de termini fins el 19 de juny per a la presentació d'instàncies

Borses de treball d'ajudant de manteniment i cuiner/a

El mateix DOCV de 18 de maig publica sengles resolucions de la Direcció General d'Administració Autonòmica, per les quals es constitueixen les borses d'ocupació temporal per a la contractació de personal laboral:


-
Grup D, cuiner/a

Sol·licituds fins el 29/05

20 de maig de 2009

 

 

 
  Ajudes socials per al personal laboral

El DOCV de divendres, 15 de maig, publica l'Ordre de 7 de maig de 2009, de la consellera de Justícia i Administracions Públiques, per la qual es regula i convoca el Fons d'Ajudes Socials de l'any 2008 per al personal laboral al servici de l'administració del Consell i dels seus organismes autònoms.

Les sol·licituds es presentaran en el termini d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació en el DOCV, per tant, el termini acaba el 16 de juny.
 
Oposicions per a personal docent

El DOCV de 15 de maig també publica dues Ordres de 6 de maig de 2009, de la Conselleria d'Educació, per les quals es convoquen procediments selectius d'ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats en els cossos docents de:

Professors d'Ensenyança Secundària, professors d'Escoles Oficials d'Idiomes i professors  tècnics de Formació Professional

Cossos de mestres
 

El termini acaba el 4 de juny.

Llistats d'admesos i exclosos de convocatòries de l'OPE de 2008

El mateix DOCV de 15 de maig també publica  sengles resolucions de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per les que es publica llistes provisionals d'admesos i exclosos a les proves selectives d'accés a:

- Grup A, enginyers agrònoms, torn d'accés lliure, Convocatòria 35/2008 i torn de promoció interna, Convocatòria 36/2008.

- Grup B, enginyers tècnics agrícoles, torn d'accés lliure i discapacitats, Convocatòria 37/2008 i torn de promoció interna, Convocatòria 38/2008.

- Grup B, arquitectes tècnics, torn d'accés lliure, Convocatòria 39/2008 i torn de promoció interna, Convocatòria 40/2008.

- Grup A, arquitectes, torn d'accés lliure i discapacitats, Convocatòria 41/2008 i torn de promoció interna, Convocatòria 42/2008.

18 de maig de 2009
 
 

 
  Informació d’interés per al personal funcionari de carrera del grup E que va aprovar en les convocatòries de 2004

Les persones que van accedir a la condició de funcionàries de carrera del grup E d’administració general, subalternes, mitjançant les convocatòries 6/04 i 7/04, estan rebent una notificació del jutjat contenciós-administratiu núm. 10 de València per a emplaçar-los i, si ho estimen convenient, personar-se com a demandades en els autos en qüestió. [Notificació amb justificant de recepció]

L’objecte del recurs que va presentar STAPV-Iv, ara STAS-Iv,  va ser la decisió de l’Administració del Consell d’oferir els llocs de treball a les persones que van aprovar l’oposició, sense un concurs de trasllats previ entre el personal funcionari de carrera.

Es tracta d’assegurar el dret del personal definitiu de poder optar a totes les places vacants amb preferència respecte al de nou ingrés. Aparentment, la pràctica de no oferir primer les places al personal de carrera afavoreix el personal de nou ingrés. Però això només és aparent. Pensem que les persones en eixa situació han de considerar que:
 • S'ofereixen les places classificades amb el sou més baix, és a dir, en el cas del grup E, les places de subaltern/a de 36 hores 15 minuts de jornada, classificades amb un específic E004, el més baix que existeix actualment.
   
 • Ara que ja són personal funcionari de carrera, segur que no els farà cap gràcia que a la propera oposició passe el mateix: que s'oferisquen places vacants al personal de nou ingrés sense que elles ni tan sols tinguen l'oportunitat de concursar.
   
 • L'única possible conseqüència d'una sentència favorable a STAS-Iv seria la repetició del concurs i de l'adjudicació de places. En cap cas perdrien el dret a un lloc de treball.

El Sindicat ja ha obtingut sentències anteriors que avalen la necessitat de convocar concurs previ entre el personal funcionari de carrera.  A pesar d'això, l’Administració ha reiterat la conducta errònia i no ens ha deixat una altra eixida per a defendre els drets que acudir als tribunals.

Si necessiteu alguna altre aclariment o informació addicional, podeu trucar-nos a les nostres seus.

15 de maig de 2009
 

 

 
  Resultats de la negociació "tècnica" de la llei

La Conselleria de Justícia i Administracions Públiques ha anat revisant el text de l'esborrany de Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana conforme ha anat avançant la negociació "tècnica" de la llei. Aquesta setmana està previst que comunique a les organitzacions sindicals la revisió general de text, donat que hi ha algunes parts sotmeses encara a decisió al si de la conselleria.

STAS-Intersindical Valenciana us avança el text, amb les parts que ha comunicat ja la conselleria més aquelles que hem interpretat del que han comentant els seus representants en la comissió. Alhora, al costat us mostrem les propostes del Sindicat, per a què pugueu comparar-los millor. Descarregueu-vos-lo des del següent enllaç:
 
Esperem que comence en breu la negociació pròpiament dita, amb els representants polítics de la conselleria. No s'entendria una altra possibilitat, atés el retard que acumula la negociació per culpa del relleu al capdavant de la conselleria (recordeu que la negociació havia d'haver estat enllestida en desembre de 2008, però no va començar fins gener de 2009).

D'altra banda, STAS-Intersindical Valenciana s'ha dirigit a la conselleria per tal que en breu es comunique el calendari de negociació de la llei, així com la previsió de negociació del decret de carrera professional. En l'opinió del Sindicat, aquesta hauria de començar abans de l'estiu, per tal que es puga posar en marxa en gener de 2010 sense cap entrebanc.

Us continuarem informant.

Es reactiva el Pla de Pensions

Com recordareu, el procés d'adjudicació del contracte de gestió del Pla de Pensions de la Generalitat es va paralitzar a causa de la participació de CCOO i UGT en l'accionariat d'una de les empreses gestores.

En aquell moment, Intersindical Valenciana va demanar que l'Advocacia General informara sobre les conseqüències jurídiques d'aquesta situació, donat que la representació d'aquestes organitzacions no va accedir a abstindre's en la valoració de les ofertes.

Mes i mig més tard, se'ns convoca a sengles reunions la setmana del 18 de maig, per a rebre l'informe de l'Advocacia General i acabar la valoració de les ofertes.

L'obertura de les ofertes econòmiques del procediment per a l'adjudicació del “Servei de gestió per una entitat gestora i custòdia per una entitat dipositària, del fons de pensions d'ocupació en el que s'integrarà el Pla de Pensions del personal de la Generalitat d'acord amb la legislació vigent en aquesta matèria”, prevista per al 16 d'abril, serà el dia 8 de juny. S'ha resolt ampliar el termini degut a la "complexitat" en la tramitació de l'expedient.

Us informarem puntualment del desenvolupament dels esdeveniments.
 
Llei de dependència

LLEI 39/2006  DE PROMOCIÓ DE L'AUTONOMIA PERSONAL I ATENCIÓ

A LES PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA
 
Dissabte, 16 de maig, 18 h

MANIFESTACIÓ

Plaça de Sant Agustí VALÈNCIA

Convoca la Plataforma en defensa de la llei de Dependència de València
(de la qual forma part Intersindical Valenciana)12 de maig de 2009

 

 

 
  Proves d'accés a Cicles Formatius
 
El DOCV de 28 d'abril va publicar les convocatòries de proves per a realitzar les proves d'accés per a les persones que no poden acreditar els requisits acadèmics necessaris per a l'accés directe
Sol·licituds d'inscripció

Requisits per al grau Mitjà:
 
- Tindre 17 anys o complir-los durant 2009.

Requisits per al grau Superior:
 
a) Tindre 19 años o complir-los durant 2009.

b) Per a qui acredite haver superat un cicle formatiu de grau mitjà i desitge accedir a un cicle formatiu de grau superior de la mateixa família professional o d'una família o cicle relacionat, el requisit serà de 18 anys o complir-los durant 2009.
 
Termini de presentació: fins el 22 de maig

Proves selectives per al cos d'Inspecció de Tributs

El DOCV de hui, 11 de maig, publica l'Ordre de 3 d'abril de 2009, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per la qual es convoquen les proves selectives d'accés al grup A, sector administració especial, cos d'Inspectors de Tributs de la Generalitat, torn d'accés lliure i discapacitats, Convocatòria 45/2008, corresponents a l'oferta d'ocupació pública de 2008, per al personal de l'administració de la Generalitat.

El termini de presentació d'instàncies acaba el 3 de juny.
 11 de maig de 2009

 

 

 
  Primer examen del grup C, el 31 de maig

Com ja us vam avançar, el primer examen de les oposicions d'accés al grup C d'Administració General serà el proper dia 31 de maig, diumenge, a les 10:00 hores en:

Alacant

Aulari general II. Universitat d’Alacant.

Castelló

Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques. Campus del Riu Sec. Universitat Jaume I. Edifici JB1

València

Torn d’accés lliure

1) Aulari Sud del Campus dels Tarongers. Des de: Zabala Salelles, Mª Luisa, fins : Povo Mañes, Mª Resurrección.

2) Aulari Nord del Campus dels Tarongers. Des de: Poza Álvarez, Joaquin, fins : Yuste Ortiz, Mª Luisa.

Torn de discapacitats

Aulari Sud del Campus dels Tarongers.

L’orde de crida dels aspirants, d’acord amb el sorteig celebrat, començarà amb la lletra “Z”.

Finalitza la primera fase de negociació de la Llei de la Funció Pública

Ahir, 7 de maig, va finalitzar la fase tècnica de la negociació de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana. Només resta una sessió per comentar alguns ajustos en el text que hui s'han anunciat i els annexos amb els cossos i escales.

A hores d'ara, encara hi han moltes discrepàncies entre el text defensat per la conselleria, les organitzacions sindicals, en general, i Intersindical Valenciana en particular. Aquestes discrepàncies són motivades per diferències de model entre el que planteja la conselleria i el nostre Sindicat. Si no són resoltes durant la propera fase, de negociació pròpiament dita amb els responsables polítics, serà senzillament impossible que Intersindical Valenciana dóne suport aquesta llei.

Dilluns us presentarem el text integrat amb el text de la llei revisat per la conselleria i els punts principals de discrepància amb el Sindicat desenvolupats.

Hui us podem enumerar els principals:

- Inclusió en l'ambit d'aplicació de Fundacions públiques i consorcis

- Negociació de la clasificació de llocs i de les Relacions de llocs de treball, que el text no contempla

- Creació de l'Observatori sobre l'ocupació pública

- Negociació dels casos en què es pot nomenar interins per acumulació de tasques i programes teporals i el seu volum

- No cessament del personal interí per comissió de serveis

- Selecció del personal temporal vinculat a les ofertes públiques d'ocupació, a través de borses

- IVAP com a òrgan de selecció i integrador de tota la formació

- Requisit de coneixement dels dos idiomes oficials per a l'accés a la funció pública

- Formació dins de la jornada, a ser possible dins de l'horai habitual

- Restricció de la lliure designació a subdireccions generals i secretaries d'alts càrrecs

- Aplicació de carrera a interins, laborals i millora d'ocupació

- Manteniment del percentatge en la promoció interna

- Excedència automàtica en els casos que una persona funcionaria siga nomenada interina en un altra administració

- Renegociació de tot el títol IX (representació sindical i negociació); inclusió de les matèries a negociar de forma àmplia


En algunes qüestions no se sap encara quina serà la solució final que donarà l'Administració, com el cas de la creació de cossos i escales del grup B i C1 i la integració del personal en elles, de forma que és possible que siga atenent a les propostes sindicals. Ja veurem i us n'informarem.

 
MANIFESTACIÓ

València, Plaça de Sant Agustí

Dissabte, 9 de maig, 18 h
 

Manifest amb motiu de la manifestació del 25 d'abril

Junts podem!

Per TV3 al País Valencià!
 

El 25 d’Abril per al jovent del País Valencià és una data per refermar conviccions i guanyar el futur, ara que vivim una situació econòmica, social, cultural i política que només pot ser qualificada d’emergència. La crisi econòmica global es veu agreujada en el nostre cas per la fallida del model de país que l’actual Govern valencià ha imposat els darrers anys, la persecució de la llengua i cultura pròpies ha arribat al punt de provocar una contínua regressió en l’ús social del català, i s’ha imposat en les nostres institucions autonòmiques un autoritarisme polític amb profunds dèficits democràtics.

Davant d’aquesta situació, és necessari que les forces de progrés i país impulsem marcs unitaris de col·laboració i treball, amb l’objectiu de revertir socialment i políticament aquest procés de crisi. Des del respecte a la identitat de cada organització, junts podem paralitzar imposicions i fins i tot aconseguir avanços concrets en els nostres àmbits de treball. I en l’assoliment d’aquest objectiu, les organitzacions juvenils del País Valencià podem jugar un paper important i demostrar que és possible amb el nostre exemple.

En aquesta línea, denunciem el tancament dels repetidors de TV3 de les comarques de l’Alacantí, la Costera i la Ribera Alta per part del Govern valencià, i la seua intenció de tancar també la resta de repetidors, així com el càstig econòmic imposat a Acció Cultural del País Valencià amb multes injustes i desproporcionades, mentre el Govern central mira cap a una altra banda. I junts anunciem la nostra decisió de col·laborar en la campanya d’Iniciativa Legislativa Popular que per una “Televisió sense Fronteres” començarà ben aviat, amb l’objectiu  d’aconseguir la plena legalització de TV3 al País Valencià, i el respecte a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

“Junts podem” és una afirmació de confiança en el futur i en la possibilitat de posar les bases per iniciar un nou cicle social i polític favorable a les polítiques de país i progrés. Un pas endavant fet amb generositat avui pel jovent que té una primera expressió en la manifestació que junts convoquem el 9 de maig a València, i que ha de continuar amb un compromís de futur pel País Valencià.

Joves d’Acció, Joves Socialistes del País Valencià, Bloc Jove, Joves d’Esquerra Unida, JERPV, Joves amb Iniciativa, Joves de CCOO, Joves d’UGT, Intersindical Jove i Bloc d’Estudiants Agermanats i Joves de Ca Revolta


8 de maig de 2009
 

 

 
  Jornada d'estiu: a partir del 15 de maig

Recordeu que el 15 de maig comença la jornada reduïda d'estiu. Tot i que el Decret 175/2006, de 24 de novembre diu que comença el 1 de juny, això s'ha modificat per l'Acord de 20 de febrer de 2008, de la Mesa Sectorial de la Funció Pública, que és de directa aplicació, d'acord amb l'article 38 de l'Estatut Bàsic.

La jornada d'estiu es mantindrà fins el 15 d'octubre.
 
Concentració contra la violència cap a les dones
 
Dimecres, 6 de maig de 2009 a les 20 h.

davant de l’Ajuntament de València
La Marxa Mundial de les Dones i la Plataforma Feminista de València us convoquen a concentrar-vos el dimecres, 6 de maig de 2009, a les 20 hores, davant de l’Ajuntament de València
'Estava asseguda en el sòl de la cuina, es va tocar els llavis i els va notar humits, es va mirar la mà, sang. Li feia mal el muscle, l'esquena i la vida. Va recordar les paraules que li va deixar abans de sortir donant un cop de porta. “Ets meua, el meu amor”. Quan tornés li demanaria que el perdonés i la besaria. Es va aixecar lentament i va anar al dormitori, es va posar el seu abric. Va ficar la mà en la butxaca i va tocar un paper. Es va dirigir a la porta, la va obrir i va sortir al carrer. Aquella vesprada no hi hauria perdó'.

Regina Rodriguez Cárdenas, 3º ESO.
Primer Premi concurs microrelats sobre violència de gènere 2007, CEIP Carlos III, Andalusia
 

VIU EN IGUALTAT. VIU SENSE VIOLÈNCIA

telèfon d'ajuda a les  víctimes de maltractaments: 016


6 de maig de 2009
 

 

 
 

En maig s'hauria de dur a terme la negociació "política"

La negociació "tècnica" de la llei de la Funció Pública, a punt de finalitzar

La comissió encarregada de negociar des d'un punt de vista "tècnic" l'esborrany de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana està a punt de finalitzar els seus treballs. Concretament, demà, 6 de maig i dijous 7 de maig seran les dues darreres sessions, en què s'abordaran les disposicions transitòries i finals i es farà un repàs de tot el text.

Els annexos, que contenen els cossos i escales i les agrupacions professionals funcionarials, resten oberts a una negociació més pausada, en paral·lel a la negociació amb els responsables polítics de la conselleria de Justícia i Administracions Públiques, que començarà, segons sembla, immediatament, ja que la idea és acabar-la dins del mes de maig.

Recordeu que podeu seguir les nostres propostes en l'adreça electrònica següent: Propostes d'Intersindical per a la llei

En breu, us presentarem un resum del resultat d'aquesta primera fase de negociació.
 

Concentració contra la violència cap a les dones
 
Dimecres, 6 de maig de 2009 a les 20 h.

davant de l’Ajuntament de València
La Marxa Mundial de les Dones i la Plataforma Feminista de València us convoquen a concentrar-vos el dimecres, 6 de maig de 2009, a les 20 hores, davant de l’Ajuntament de València
Llei de dependència

LLEI 39/2006 DE PROMOCIÓ DE L'AUTONOMIA PERSONAL I ATENCIÓ A LES PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA
 

Dijous 7 de maig, 19 h

CONCENTRACIÓ

Plaza de Manises VALÈNCIA
 
Homenatge als dependents que han mort esperant les ajudes. Lectura d'un Manifest en homenatge a les persones mortes i una crítica al Govern Valencià per la seua ineficàcia.
 
Convoca la Plataforma en defensa de la llei de Dependència de València (de la qual forma part Intersindical Valenciana)
 
dependenciavalencia.blogspot.com dependenciavalencia@gmail.com

Vicent Maurí, portaveu de STEPV i Intersindical, rep el Guardó Nacional 2008 concedit pel CIEMEN
 
El  CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions) ha concedit el Guardó Nacional 2008 a Vicent Maurí, portaveu de la Intersindical Valenciana i membre del Secretariat Nacional de STEPV, en reconeixement a la seua "trajectòria exemplar i amb ell, l'organització sindical que representa".  La Junta del CIEMEN destaca, a més, que aquesta trajectòria és especialment remarcable en aquests moments “a causa de la greu situació, sobretot institucional i política, en què es troba l’ensenyament de la llengua al País Valencià”.

Vicent Maurí (Cabanyal, València, 1960) té una dilatada experiència sindical. Forma part de STEPV, sindicat majoritari des de les primeres eleccions democràtiques a l’ensenyament. Ha ocupat diverses responsabilitats en l’organització al llarg de més de vint anys (membre del Secretariat Nacional, portaveu, responsable d’acció sindical, relacions institucionals i premsa) i va presidir la Junta de Personal Docent de València entre 1994 i 2002. Ara és un dels portaveus de STEPV i de la Intersindical Valenciana, confederació de sindicats que treballen en diferents àmbits de la funció pública i del món laboral, i de la qual STEPV en forma part.

Per a STEPV aquest guardó al nostre company Vicent Maurí té una significació especial ja que prové d’una institució prestigiosa amb un llarg recorregut en la defensa, promoció i normalització de la nostra llengua en tot l’àmbit lingüístic. A més, atorgar aquest guardó a un representant sindical de l’àmbit docent en un moment de mobilitzacions per la dignitat del professorat i per millorar l’ensenyament al País Valencià és una motivació més a continuar treballant en la mateixa línia.

L’acte de lliurament se celebrarà el proper dijous 7 de maig a les 19:30h a l’Auditori Abat Escarré de l’Espai CIEMEN, carrer Rocafort 242, bis. 08029-Barcelona.

Premis llibertat d'expressió

El proper DIJOUS 7 de maig, a les 11:30 hores, a la Sala Ausiàs March del Centre Cultural Bancaixa de València (Plaça de Tetuan, 23) tindrà lloc el lliurament dels Premis Llibertat d'Expressió que atorga la Unió de Periodistes Valencians.

El premiats seran: Gervasio Sánchez, JJ Pérez Benlloch i Roberto Saviano.

5 de maig de 2009

 

 

 

stas-Iv | intersindical