correus electrònics


índex correus electrònics

 

MAIG 06

dll dm dc dj dv ds diu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sumari

 

31/05/06

30/05/06

Els certificats d'Hisenda estan bé. Borses d'Informàtics del grup C. Pel nostre futur defensem el territori.
 

26/05/06

Pacten l'Estatut Bàsic a les nostres esquenes. DEBAT CLUB DIARIO LEVANTE DILLUNS 29 DE MAIG 19:30 hores. Pel nostre futur defensem el territori.
 

25/05/06

Publicades les ajudes socials per al personal laboral.
 

24/05/06

Atenció amb el certificat de dades per a la declaració del IRPF. Cursos de l'Àrea de Política Lingüística. Adjudicació provisional del concurs de TMEM. Selecció d'Enginyer Topogràfic per a l'Institut Cartogràfic.
 

22/05/06

Resultats del concurs de les proves selectives de grup C d'Administració general. Nova exposició en els DimArts de la Intersindical.
 

17/05/06

Publicades les notes de la primera part de la prova selectiva de Grup A d'Administració General. Primer examen de grup B d'Administració General. Concurs de mobilitat horitzontal. Publicats diversos llistats de borses per a substitucions. 
 

12/05/06

Les convocatòries 1 i 2/2000 van ser recorregudes per STAPV-Intersindical valenciana. Una sentència obliga a revisar les proves selectives del grup A d'Administració General de l'OPO de 2000. Intersindical Valenciana dóna suport a la manifestació per la República.
 

10/05/06

STAPV-Iv recorrerà la Circular sobre la reducció horària del Conseller de Justícia. La conselleria de Sanitat es compromet a mantindre el personal d'Administració General de Salut Pública en el Consell.
 

08/05/06

Exàmens dels Agents de Qualitat Ambiental i Tècnics Superior de Documentació. Convocades les oposicions i els concursos de Mestre de Taller i Instructor de Formació Professional Ocupacional. També el concurs.
 

03/05/06

Publicades les llistes provisionals de les borses de substitucions de Benestar Social. Article aparegut a LEVANTE-EMV amb motiu del primer de maig.
 

02/05/06

Circular de 28 d'abril de 2006 del Conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques. Peralta fa una lectura restringida de l'horari d'estiu. Borses de treball per a substitucions de la conselleria d'Educació. Més borses, a punt de publicar-se.
     
 
 
     
 
Intersindical Valenciana denuncia la falta d'informació i negociació real del nou Estatut Bàsic

Tres sindicats, la representativitat dels quals no arriba a més del 40%, pacten en secret amb el MAP l'Estatut Bàsic

El Ministeri d'Administracions Públiques (MAP), juntament amb els sindicats CCOO, UGT i CSI-CSIF, van tenir l'atreviment de fer públic un preacord sobre el futur Estatut Bàsic, al que s'ha arribat fora dels àmbits de negociació legalment constituïts.

Organitzacions sindicals que representen, cadascuna, a importants sectors de les Administracions, i que en el seu conjunt representen a la majoria del personal empleat públic, estan fora de la negociació.

De la mateixa forma, el conjunt dels empleats i empleades públiques és aliè al que s'està negociant. Tant els treballadors i treballadores de les diferents Administracions com la majoria d'organitzacions sindicals s'assabenten a través dels mitjans de comunicació del ja negociat, sense oportunitat real d'incidir en els continguts de l'Estatut.

Per altra banda, l'esborrany que s'ha fet públic i sobre el qual es basa el Preacord, emmalalteix dels mateixos defectes que els anteriors:

 • No s'estableix, de forma inequívoca, el caràcter públic del treball en les Administracions Públiques, permetent la externalització de serveis a empreses privades.
 • Es renuncia a unificar el personal de les Administracions Públiques en un sol model. Haurà personal funcionari, laboral, eventual i directiu.
 • Se segueix optant per una nova categoria, el personal directiu, separada de la resta. S'atorga un caràcter estable i professional a la funció directiva i es preveuen unes condicions de treball similars als executius de les grans empreses. És a dir, el seu servei no va a ésser pel bé públic sinó “per la pasta”.
 • Se segueix donant importància a l'avaluació per al salari i per a la promoció professional. És a dir que es pagaran les fidelitats al cap administratiu o polític de torn. No s'estableixen criteris que facen objectives i independents les avaluacions.
 • Segueixen existint cinc grups quan, en funció del tipus de titulació, es podrien reduir a tres.
 • Es beneeix el fet que a iguals treballs podrà haver diferents salaris. Es consolida la productivitat com a concepte retributiu, concepte que en la seua posada en pràctica actual és font d'arbitrarietats gens justificables.
 • Se centralitza la negociació col·lectiva, possibilitant que només aquelles organitzacions amb models centralitzats estatalment, puguen negociar, encara que no siguen majoritàries.
 • Es limita la negociació col·lectiva al que marquen les lleis de pressupostos, possibilitant l'incompliment d'acords per part de les Administracions.
 • Tampoc entren, en la negociació col·lectiva, les ofertes d'ocupació i els procediments d'accés.
 • No es proposen solucions duradores a la precarietat laboral ni s'afavoreix la consolidació en l'ocupació. Solament es parla vagament del personal interí o temporal anterior al 2005.
 • Es dóna carta de naturalesa al terme salari diferit per a justificar el segrest de part de les nòmines per als plans de pensions privats, fent clients obligatoris, d'aquests fons, als empleats i empleades.
Amb aquests continguts i amb aquesta forma d'arribar a acords, difícilment, des de la nostra organització, podrem donar-li el vistiplau a un Estatut fet d'esquena al Personal Empleat Públic.

Aprovats de les proves selectives de TMEM

El Tribunal de les Convocatòries 41, 42 i 43/2004, Tècnics Mitjans Especialistes en Menors (TMEM), ha fet  públiques les llistes d'opositors que han superat la primera part de la prova selectiva de què consisteix l'oposició. Teniu les llistes diponibles a la pàgina web de la Generalitat i a les seus de STAPV-Iv.
La data, hora i lloc de celebració de la segona part de l'exercici s'anunciarà mitjançant un nou acord.

Concurs de mobilitat horitzontal de personal laboral del grup D

S'han fet públiques les adjudicacions provisionals del concurs de mobilitat horitzontal de personal laboral del grup D. El termini de 10 dies per a la presentació d'al·legacions serà fins el 6 de juny. Teniu les llistes diponibles a la pàgina web de la Generalitat i a les seus de STAPV-Iv.

Pel nostre futur defensem el territori

Intersindical Valenciana us convida a assistir a la

Manifestació convocada per Compromís pel Territori

3 de juny de 2006
Plaça de Sant Agustí, València, 18:00 hores
 

 31 de maig de 2006
 
 

   
  Els certificats d'Hisenda estan bé

El passat dia 24 us enviarem un correu electrònic pel qual us alertàvem que els certificats d'Hisenda podien confondre perquè, segons dèiem llavors, les quantitats rebudes en 2005 amb càrrec als exercicis de 2000 a 2004 estaven sumades en el import de 2005. Doncs bé, hem de desmentir aquella informació. Eixes quantitats no estan sumades en la casella de retribucions de 2005.

L'error ha estat degut a que les certificacions de determinades persones -que són les que ens consultaren al respecte- incloïen gratificacions per serveis extraordinaris per col·laborar en oposicions i/o exàmens de la Junta Qualificadora. I, per una rara casualitat, els imports cobrats per eixe concepte es diferenciaven per a penes uns cèntims, ni tan sols arribava a un euro, de les quantitats que eixes mateixes persones havien rebut per els endarreriments de 2000 a 2004. Per tant, les quantitats rebudes amb càrrec a altres exercicis no estaven ja sumades.

Respecte del que cal fer amb aquestes quantitats en la declaració del IRPF, d'acord amb la llei del IRPF, seria realitzar les declaracions complementàries dels anys en què s'han devengat els endarreriments (2000-2001-2002-2003-2004). Tanmateix, per ser quantitats menudes, des de la mateixa Agència Tributària recomanen afegir-ho al que s'ha rebut l'any 2005.

Lamentem l'errada, ja que, tot i que té una explicació, pot haver confós alguna persona. Restem a la vostra disposició per a qualsevol explicació.

Borses d'Informàtics del grup C

El DOGV núm. 5.269 de hui, 30 de maig de 2006, publica la Resolució de 16 de maig de 2006, de la Direcció General d’Administració Autonòmica, per la qual és constitueix la borsa d’ocupació temporal per al nomenament de funcionaris interins, grup C, sector administració especial, informàtics.

Cal presentar una sol·licitud de participació en la borsa, d'acord amb el model que es publica i acompanyant els mèrits que es posseesquen, en el termini de 10 dies hàbils: fins el 10 de juny.

Pel nostre futur defensem el territori

Intersindical Valenciana us convida a assistir a la

Manifestació convocada per Compromís pel Territori

3 de juny de 2006
Plaça de Sant Agustí, València, 18:00 hores

 

30 de maig de 2006
 
 

   
  Pacten l'Estatut Bàsic a les nostres esquenes

Alguns sindicats han negociat les nostres futures condicions laborals, sense contar amb els afectats, com sempre han fet; i després vindran en èpoques electorals amb les engrunes que l'Administració vulga concedir-los, com si de 'meravellosos conseguidors' es tractara. Això que s'està negociant és l'equivalent al nostre Conveni Laboral,... ¿algú sap alguna cosa?.

Aquest és un clar exemple d'un model sindical propi del despotisme il·lustrat ('tot per al poble, però sense el poble'); perquè si estem informats i mobilitzats se'ns pot ocórrer tornar-nos reivindicatius i enlletgir-los els acords que adopten a les nostres esquenes, com ja ho feren amb la LLOE, amb els pactes retributius, etc.
Sorprèn, si més no, que la negociació que era qualificada d'"avanços insuficients" el 17 de maig (nota de premsa en pàgina web de CCOO) siga el 24 de maig "un bon instrument per a la modernització de les Administracions Públiques i una garantia en la regulació de les relacions laborals dels quasi dos milions i mig d'empleats públics" (nota de premsa en web CCOO).

Quantes coses canvien en una setmana! En tot cas, jutgeu per vosaltres mateixos: podeu accedir al tercer esborrany d'Estatut Bàsic

DEBAT CLUB DIARIO LEVANTE DILLUNS 29 DE MAIG 19:30 hores
Pel nostre futur defensem el territori

“Cap a la manifestació del 3 de juny"


Intervindran:
 • Faustí Villoria (Salvem el Cabanyal)
 • Enric Navarro (Per l’Horta)
 • Paco Sanz (Xúquer Viu)
 • Xavi Ródenas (Plataforma pels Pobles de la Safor)
 • Lola Màrquez (Subestació Patraix Fora)
 • Jacobo Salvador (Plataforma Antivertedero les Coves- la Salzadella)
Presentarà:
 • Vicent Ferrer (Salvem Porxinos)
Convidats de primera filera:
 • Diego Gómez (Federació d’Escola Valenciana)
 • Toni Gisbert (Acció Cultural del País Valencià)
 • Jose Juan Sanchis (Ecologistes en Acció del P.V.)
 • Representants de la Unió de Llauradors, CCOO, Intersindical Valenciana i CGT
Organitza: Compromís pel Territori

26 de maig de 2006
 
 

   
  Publicades les ajudes socials per al personal laboral

El DOGV de hui, 25 de maig de 2006, publica la  Resolució de 10 de maig de 2006, del conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques, per la qual es resol la Convocatòria de 21 de novembre de 2005, sobre distribució del Fons d'Ajudes Socials corresponent als anys 2000, 2003 i 2004 per al personal laboral de l'Administració del Consell de la Generalitat.

Després de la verificació de les al·legacions presentades, es concedeixen les ajudes socials al personal que es relaciona en l'annex I, en la quantia total expressada en l'esmentada relació, relativa a les ajudes socials dels anys 2000, 2003 i 2004. Podeu accedir a les dades a través de la pàgina web de la Generalitat, la de STAPV-Iv o les seus de STAPV-Iv.

La quantia individualitzada de les ajudes referides als anys 2000, 2003 i 2004 s'ha obtingut dividint l'import total anual entre el nombre total de mesos sol·licitats per tots els treballadors. L'import és lineal amb independència de la categoria professional exercida i proporcional al nombre de mesos complets de serveis. A les quantitats que figuren en l'annex I se'ls aplicarà la retenció legalment establida en concepte de retenció a compte de l'impost sobre la renda de les persones físiques.

Les quanties atorgades, junt amb els seus romanents, ascendeixen a un milió mil nou-cents divuit euros (1.001.918 euros). L'ingrés de les quanties que corresponen a cada un dels relacionats en l'annex I s'efectuarà:
 • Per al personal que, a la data d'acabament del termini de presentació d'instàncies, es trobava en situació d'alta en la nòmina del personal al servei de l'administració del Consell, a través del compte bancari que tinga indicada per a l'ingrés periòdic de la seua nòmina.
   
 • Per al personal que, a la data d'acabament del termini de presentació d'instàncies, no es trobava en situació d'alta en la nòmina del personal al servei de l'administració del Consell, en el compte bancari de què haja acreditat ser el titular mitjançant la documentació adjunta al model de sol·licitud d'ajuda.
Contra aquesta resolució es podrà interposar reclamació prèvia a la via judicial laboral.

25 de maig de 2006
 
 

   
  Atenció amb el certificat de dades per a la declaració del IRPF

En el certificat emès per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació de dades fiscals, en els que vénen les dades de les retribucions que cada persona ha rebut de la Generalitat en 2005, per a ser utilitzat en la declaració de la renda, hi ha unes dades que poden induir a confusió.

Observareu que hi ha un apartat en el que s'expressen les rendes del treball de 2005. Aquesta xifra és la que cal consignar en la declaració de la renda. Un poc més avall en el mateix certificat trobem les dades de pagaments efectuats en 2005 amb càrrec a altres exercicis (de 2000 a 2004). Aquestes xifres, que poden ser diferents i arriben fins a 210 euros de retribucions i 36 de retencions, JA ESTAN SUMADES EN LA PRIMERA. No cal, com han suposat algunes persones, sumar-les a la primera xifra.

Això no queda clar del tot, a no ser que hom es dedique a sumar totes les nòmines mensuals de 2005. Per tant, no és que el certificat no estiga ben fet, és que no és prou clar, per la qual cosa esperem que aquest aclariment us siga d'utilitat.

Cursos de l'Àrea de Política Lingüística

L'Àrea de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport ha convocat els XXIII Cursos d'Estiu 2006, dirigit, entre d'altres, al personal de la Generalitat Valenciana i de l'Administració General de l'Estat. També hi han cursos específicament dirigits als tècnics i assessors lingüístics de les Administracions Públiques. Per a més informació i matrícules: www.cult.gva.es/cursosestiu

Adjudicació provisional del concurs de TMEM

Els resultats de l'adjudicació provisional del concurs de Tècnics Mitjans Especialistes en Menors (TMEM), Convocatòria 97/2005, han estat publicats dilluns passat, 22 de maig, en els taulers d'anuncis i en la pàgina web de la Generalitat. Hi ha deu dies de termini per a presentar al·legacions, fins el 2 de juny.

Selecció d'Enginyer Topogràfic per a l'Institut Cartogràfic

L'Institut Cartogràfic Valencià selecciona un Enginyer Tècnic en Topografia (B 16 E023) pel mètode de l'article 8 de l'Ordre de Borses. La informació la teniu a la pàgina web www.icv.gva.es, als taulers d'anuncis de la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques del propi Institut Cartogràfic i a les seus de STAPV-Intersindical valenciana. Hi ha de termini per a presentació d'instàncies fins el 31 de maig.

24 de maig de 2006
 
 

   
  Resultats del concurs de les proves selectives de grup C d'Administració general

S'han publicat a la pàgina web de la Generalitat els resultats provisionals de la baremació del concurs de les proves selectives de Grup C d'Administració General (Convocatòries 8/2004 i 9/2004). També podeu telefonar a les seus de l'STAPV-Intersindical valenciana.

Nova exposició en els DimArts de la Intersindical

Us adjuntem, un document pdf amb la invitació per a la inauguració d'una nova exposició de fotografia a càrrec de Maluy Benet en la seu de València d'Intersindical Valenciana. Serà demà, 23 de maig, a les 19:30 hores.

22 de maig de 2006
 
 

   
  Publicades les notes de la primera part de la prova selectiva de Grup A d'Administració General

Ahir, 15 de maig, es van publicar en la pàgina web de la Generalitat els resultats de la primera part de la prova selectiva de les Convocatòries 30 i 31/2004, de torn lliure i discapacitats, respetivament, d'accés al grup A d'Administració General. També podeu saber les notes trucant a les seus d'STAPV-Iv.

Han superat aquesta primera part les persones que han obtingut 12 punts sobre 30 possibles (equivalent a un 4 sobre 10), els quals són convidats a presentar-se a la segona part de la prova. Segons hem pogut saber, la previsió és que aquesta segona part tinga lloc abans del mes d'agost.

Felicitats a les persones aprovades i bona sort en la segona part.

Primer examen de grup B d'Administració General

El DOGV de ahir, 15 de maig confirma la notícia que ja va avançar aquest Sindicat: el primer examen de les oposicions d'accés al grup B d'Administració General serà el proper 17 de juny de 2006, dissabte.

Concurs de mobilitat horitzontal

S'ha publicat en el DOGV del 10 de maig una resolució que àmplia el termini per a resoldre la convocatòria 103/2005 de Mobilitat Horitzontal, grup D, Laboral, en sis mesos.

Publicats diversos llistats de borses per a substitucions

CONSELLERIA DE CULTURA, EDUCACIÓ I ESPORT

Publicades diverses llistes provisionals d'admesos i exclosos a les següents Borses d'Ocupació Temporal. En tots els casos, el termini de presentació de reclamacions serà de 10 dies hàbils:
 • ALACANT: SUBALTERNS, EDUCADORS EDUCACIÓ INFANTIL I FISIOTERAPEUTES (publicades el 9 de maig: fins el 20 de maig).
 • CASTELLÓ: EDUCADORS EDUCACIÓ INFANTIL (12 maig: fins el 24) SUBALTERNS (15 maig: fins el 26) i FISIOTERAPEUTES (12 maig: fins el 24)
 • VALÈNCIA: FISIOTERAPEUTES (11 de maig: fins el 23)

CONSELLERIA DE BENESTAR SOCIAL

Publicats llistats provisionals de les següents borses:

 • ALACANT: PSICÒLEGS, FISIOTERAPEUTES, ASSISTENTS SOCIALS, VIGILANTS, CAPS DE MANTENIMENT I CELADORS.

El termini de presentació de reclamacions serà de 10 dies hàbils: fins al 20 de maig.

 • CASTELLÓ:
   
  • ATS-DUES, FISIOTERAPEUTES, TMEN I VIGILANTS.
El termini de presentació de reclamacions serà de 10 dies hàbils: fins al 20 de maig.
 • AUXILIARS DE CLÍNICA, CUIDADORS, AJUDANTS DE RESIDÈNCIA, ASSISTENTS SOCIALS, CUINERS I METGES.
El termini de presentació de reclamacions serà de 10 dies hàbils: fins al 26 de maig.
 • VALÈNCIA: ASSISTENTS SOCIALS, METGES, CAPS DE MANTENIMENT, FISIOTERAPEUTES, FARMACÈUTICS, CUINERS, AJUDANTS DE RESIDÈNCIA, AJUDANTS DE MANTENIMENT, ATS-DUES, TMEM, AUXILIARS DE CLÍNICA.
El termini de presentació de reclamacions serà del 12 al 23 de maig.

SERVEF

A pesar que s'esperaven per a l'última setmana de maig, les han publicat ahir, 16 de maig.
Es poden consultar en la pagina Web del Servef en l'apartat de Novetats, o cridant al telèfon 900 100 785.

Nota important: Algunes borses, davant el gran número d'instàncies presentades o davant la necessitat de tenir-les formades abans que comence el període de substitucions per vacances, les comissions de valoracions de les borses van decidir incloure solament als aspirants que superessen determinades puntuacions en la fulla de autobarem. És el cas de la majoria de les borses de Benestar Social a València i la de subalterns a Alacant.

17 de maig de 2006
 
 

   
 

Les convocatòries 1 i 2/2000 van ser recorregudes per STAPV-Intersindical valenciana

Una sentència obliga a revisar les proves selectives del grup A d'Administració General de l'OPO de 2000

La Sentència 1511/2005, del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, ha declarat les Convocatòries 1 i 2/2000, corresponents al torn lliure i de discapacitats del grup A d'Administració General de l'Oferta Pública d'Ocupació (OPO) de 2000, contràries a dret, anul·lant-les i deixant-les sense efecte en quant no s'ajusta la valoració relativa de les fases d'oposició i concurs a l'Acord de la Mesa Sectorial de la Fuinció Pública de 12 de juliol de 2001.

En resum, les convocatòries donaven 100 punts a la fase d'oposició (71,43% del total) i 40 punts a la fase de concurs (28,57% del total), amb la qual cosa s'incomplia l'Acord de 12-7-2001, de la MS de Funció Pública, que determinava que la fase de concurs havia de valorar-se en un 40%.

Quines conseqüències té?

El Tribunal d'aquestes convocatòries s'haurà de reunir de nou i tornar a valorar (no baremar) ambdues fases, oposició i concurs, atribuint un 60% de valor total possible a la fase d'oposició i un 40% del valor total possible a la fase de concurs. Lògicament, poden haver canvis en el llistat final. Això serà un motiu d'alegria per a les persones que no havien superat el procés amb les bases originals però que ara estiguen aprovades.
Pel que fa a les que estaven aprovades fins la sentència, que prengueren possessió com a funcionaris de carrera en desembre passat i que ara pugueren veure's fora de la llista final d'aspirants que han superat el procés selectiu, hem de dir dues coses:

 • Lamentem profundament que hagen de passar per una situació com aquesta, gens agradable, però STAPV-Intersindical valenciana va recórrer la convocatòria perquè incomplia un acord de Mesa Sectorial, molt abans de conéixer quines persones anaven a superar el procés. Les culpes, si cal buscar-les, han de trobar-se en els responsables que les convocatòries es publicaren com es publicaren, incomplint clamorossament el que s'havia pactat.
   
 • Hi ha bastants precedents de casos en què persones en la mateixa situació han trobat una eixida legal satisfactòria. Convidem, per tant, a les persones que puguen trobar-se en aquesta situació a posar-se en contacte amb el Sindicat.
Intersindical Valenciana dóna suport a la manifestació per la República

Intersindical Valenciana fa una crida a la participació en la manifestació unitària "Per la República" que convoquen desenes d'entitats valencianes el proper dissabte, 13 de maig, a les 17:00 hores, des de la Plaça de Sant Agustí de València.

12 de maig de 2006
 
 

   
  STAPV-Iv recorrerà la Circular sobre la reducció horària del Conseller de Justícia

El Secretariat Nacional de STAPV-Intersindical Valenciana, reunit dilluns, 8 de maig de 2006, a la ciutat de Castelló, va decidir recórrer judicialment la Circular del Conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques de 28 d'abril de 2006, en relació amb la reducció horària a aplicar en còmput setmanal des de maig a octubre de 2006. Els motius per al recurs són que des del Sindicat s'entén que la Circular modifica el contingut d'un Decret, qüestió que és nula de ple dret.

Tot i que es va a demanar la suspensió, amb tota seguretat no s'arribarà a temps d'aplicar-se en maig. En conseqüència, recomanem que de moment es cumplisquen les ordres, circulars i instruccions de les diferents conselleries. En cas que STAPV-Intersindical Valenciana guanyara el recurs segurament s'establiran mesures de compensació horària.

D'altra banda, si alguna persona vol, a títol individual, exercir la mateixa acció que STAPV-Intersindical Valenciana, us tornem a oferir el nostre servei jurídic.

La conselleria de Sanitat es compromet a mantindre el personal d'Administració General de Salut Pública en el Consell

La conjunció de fermesa i flexibilitat han aconseguit un acord respecte del personal d'Administració General adscrit a la DG de Salut Pública.

Fermesa desmostrada per les persones afectades pel projecte de Decret pel qual s'atribuïa la gestió del personal de Salut Pública a la Conselleria de Sanitat, recolzades per CCOO, UGT i STAPV-Intersindical Valenciana. Flexibilitat exercida pels responsables de la conselleria de Sanitat, que davant una postura raonable i raonada han sabut buscar alternatives al seu projecte original, actitud que agraïm des d'aquest Sindicat.
La conselleria es va comprometre dilluns passat, en el transcurs d'una reunió amb representants dels tres sindicats esmentats, a respectar la voluntat del personal d'Administració General i Laborals afectats pel traspàs. En assemblea celebrada dimarts dia 9 de maig, el personal afectat va decidir mantindre's en l'Administració del Consell i no passar a integrar-se, per tant, en les Institucions Sanitàries. Així es va comunicar a la Direcció General de Recursos Humans de Sanitat i esperem que prompte es facen les modificacions oportunes en la normativa en preparació.

No cal dir que STAPV-Intersindical Valenciana celebra aquesta solució i constata de nou que la convicció en què era una reivindicació justa i la constància de les companyes i companys de Salut Pública afectats ha estat fonamental en el canvi d'actitud de la conselleria de Sanitat. Cal recordar que fa dos mesos que duraven les concentracions tots els dimarts i tots els dijous a la porta de la seu central de la Conselleria de Sanitat.


10 de maig de 2006
 
 

   
  Exàmens dels Agents de Qualitat Ambiental i Tècnics Superior de Documentació

El DOGV de dimecres, 3 de maig, publicava les llistes definitives d’admesos i exclosos a les proves selectives de les categories que tot seguim reproduïm, i es convoca els admesos a la realització de la primera part de la prova:

Convocades les oposicions i els concursos de Mestre de Taller i Instructor de Formació Professional Ocupacional

El DOGV de divendres, 5 de maig, publicava les convocatòries de proves selectives d’accés a la Funció Pública valenciana següents:

 • Grup C, sector d’Administració Especial, Mestre de Taller, Convocatòries 100/2004, torn lliure, i 101/2004, promoció interna.
 • Grup B, sector d’Administració Especial, Instructor de Formació Professional Ocupacional, Convocatòries 98/2004, torn lliure, i 99/2004, promoció interna.
Hi ha un termini de 20 dies hàbils, és a dir, fins el 29 de maig, per a la presentació d’instàncies.

També el concurs

Així mateix, es publicaven en el mateix DOGV els concursos generals corresponents:

8 de maig de 2006
 


 

   
  Publicades les llistes provisionals de les borses de substitucions de Benestar Social

Les llistes provisionals de les borses d'ocupació temporal per a substitucions de la conselleria de Benestar Social de la província d'Alacant de les categories d'Ajudants de Residència, ATS/DUE, Auxiliars de Clínica, Auxiliars de Manteniment,  Cuidadors/es, Cuiners/es, ETAR, Metges, Subalterns i Tècnics Mitjans Especialistes en Menors (TMEM).

Podeu trobar els llistats a:
 • Pàgina web de la conselleria de Benestar Social:
   
 • Taulers d'anuncis de les seus de la Conselleria de Benestar Social.
Els llistats es publicaren a la pàgina web el dia 27 d'abril, per la qual cosa disposeu d'un termini de 10 dies per a presentar al·legacions (acaba el 10 de maig). Es publica únicament la nota final, per la qual cosa, de no estar d'acord caldrà demanar vista de l'expedient (que està als serveis territorials d'Alacant) o tornar a al·legar tots els mèrits.

Article aparegut a LEVANTE-EMV amb motiu del primer de maig   <veure article>

"Contra la precarietat, per la integració i la igualtat

ANTONI ÑACLE GARCÍA I XIMO JORDÀ MIRAVET
MEMBRES DEL SECRETARIAT DE INTERSINDICAL VALENCIANA

La precarietat laboral castiga sobretot la joventut, a la qual condemna a l'atur o a uns models de contractació inestables i remunerats de forma dolenta. Front a això, ens ofereixen noves reformes que aprofundeixen en la precarietat, tot universalizant-la, però que al remat no serveixen perquè els joves puguen integrar-se dignament, en treballar, al món laboral. Amb la complicitat d'algunes organitzacions sindicals, la patronal i el govern segueixen fidelment els manaments del Fons Monetari Internacional i de les institucions que garanteixen l'ordre i els objectius del neoliberalisme.

La integració dels treballadors i les treballadores que venen de lluny constitueix una assignatura pendent: amb massa freqüència es veuen sotmesos a condicions de marginalitat i semiesclavitut. No es acceptable la culpabilització de persones que només busquen fugir d'un destí tràgic i injust, en part degut a l'ordre neoliberal del paradís capitalista. S'ha d'exigir amb força a les patronals i a les empreses que realitzen contractacions legals, s'ha de dotar les persones immigrants de tots els seus drets i s'ha de perseguir l'explotació i la contractació il·legal.

Les dones no poden continuar discriminades; han d'accedir en condicions d'igualtat al mercat del treball i a la promoció professional. Han de ser partíceps d'un nou model d'organització laboral que permeta la conciliació entre la vida personal i professional de totes les persones. Mentre l'actual model patriarcal estiga vigent, les dones continuaran treballant dobles i triples jornades, però les seues expectatives professionals continuaran limitades.

La siniestrabilitat laboral és una càrrega tràgica al nostre país, no sols per causes individuals sinó per la mateixa estructura del sistema de relacions laborals, per tal com castiga amb més força les persones que treballen a l'economia submergida o que pateixen una situació de precarietat.

La violència que en qualsevol de les seues formes s'exerceix als espais laborals és fruit en moltes casos d'estructures jeràrquiques i poc democràtiques dels àmbits laborals. Acabar amb ella passa per una democratització i una major transparència i presència sindical a les empreses i als centres de treball.

Cal fer realitat la democràcia sindical, on la veu de les treballadores i els treballadors decidesca i no siga marginada. Hem d'acabar amb les pràctiques poc democràtiques que estableixen límits a la presència i a la representació sindical, afavorint un sindicalisme de saló a favor dels instal·lats i allunyat dels centres de treball. No deixa de ser curiós que qui defensa la desaparició de la barrera del 3% en nom de la democràcia, establesca per altra banda barreres escandaloses per tal de protegir un estatus sindical que es perd cada dia als centres de treball.

A més a més, és inevitable recordar que la nostra gent i el nostre país, encara, pateixen greus problemes. La pressió sobre l'activitat agrícola ha provocat que los paissatges tradicionals d'amples zones de l'estat estiguen en risc de desaparéixer per culpa de la construcció de blocs de formigó i de praderes per a la pràctica del golf, subjectes a la deriva especuladora que ens condueix a un futur insostenible. Tenim una responsabilitat ineludible amb les generacions futures i hem d'exercir-la.

El teixit industrial està sent destruït, les empreses deslocalitzades i l'economia productiva substituïda per una altra, que és especulativa i financera. La competitivitat i la productivitat es converteixen en la coartada per a rebaixar els nivells salarials i les condicions laborals de les treballadores i els treballadors.

Els serveis públics estan sent privatitzats: d'acord amb la nefasta Directiva Bolskestein, l'educació, la sanitat, les comunicacions i els transports són objectius estratègics per al poder econòmic. La mercantilització dels serveis públics bàsics constituïx una agressió als drets del conjunt dels ciutadans. El projecte d'Estatut de la Funció Pública sembla pretendre la fidelització de les treballadores i els treballadors del sector públic, introduint factors d'inestabilitat, mobilitat laboral i més jerarquització.

Malgrat tot això, el 1er. de Maig és un dia per a lluitar, una jornada que ha de servir perquè més treballadores i treballadors s'organitzen. És cert que hi ha companys i companyes que han perdut la confiança en els sindicats tradicionals: no se senten protagonistes i no hi veuen alternatives, ja que identifiquen aquestes organitzacions com a nuclis reduïts on es prenen decisions importants que afecten tota la classe treballadora. Justament als companys i les companyes més compromesos els diem que junts podem, ara sí, construir un sindicalisme de classe més fort i alternatiu, on materialitzar l'autorganització i la presa sobirana de decisions sobretot en allò que ens afecta com a part de la classe treballadora.

Modestament, des de la Intersindical Valenciana estem construint aquest espai, un espai per a participar conjuntament en les lluites, un espai on els treballadors i les treballadores compartim decisions".


3 de maig de 2006


 

   
 
Circular de 28 d'abril de 2006 del Conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques

Peralta fa una lectura restringida de l'horari d'estiu

El Conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques ha subscrit una Circular de data 28 d'abril de 2006, per la que diu que en maig i octubre la jornada laboral serà de 38,45 hores o de 36,15 hores, respectivament, i que la jornada d'estiu comença el dia 1 de juny. Us acompanyem al present correu un document word amb el text complet de la circular.

STAPV-Intersindical Valenciana està estudiant el recurs contra l'esmentada circular, per entendre que aplica de forma errònia la Disposició transitòria del Decret 80/2004. Pel que fa a l'actitud que ha de prendre el personal, només podem fer algunes recomanacions: en primer lloc, que espereu a les instruccions pròpies de cada conselleria; si aquestes segueixen la circular que us adjuntem, us oferim que ens les envieu per a poder recórrer-les, si escau. En segon lloc, si alguna persona està interessada en recórrer la circular o qualsevol ordre d'aplicació d'aquesta, us oferim els nostres serveis jurídics.

Per últim, només volem manifestar la nostra decepció pel fet que alguns sindicats, en lloc d'ajudar a que la Conselleria de Justícia, Interior i Administracions Públiques reconeguera que havien comès un error i que la transitòria del Decret 80/2004 determina l'inici de la jornada d'estiu el 1 de maig, han avalat la lectura restringida, renunciant d'avantmà a presentar batalla i donant idees a Funció Pública per a contestar davant la polèmica que s'havia suscitat.

Borses de treball per a substitucions de la conselleria d'Educació

Segons han informat a STAPV-Intersindical Valenciana fonts de tota solvència, demà, 3 de maig de 2006, es publicaran les borses per a substitucions temporals de la categoria d'Educador/a d'Educació Especial. Es podran consultar a les seus de la conselleria de Cultura, Educació i Esport, a la d'Administracions Públiques i en la pàgina web de la conselleria de Cultura, Educació i Esport. A partir de la publicació en la web es concedirà un termini de 10 dies per a al·legacions (és a dir, fins el 15 de maig).

Es publicaran les borses de les tres províncies (recordeu que tenen àmbit provincial i una persona es pot apuntar a una, dues o tres borses).

Més borses, a punt de publicar-se

Tot i que ja informarem en el seu moment, cal recodar que les borses de substitucions de fisioterapèutes, de subalterns i d'educadors d'educació infantil es poden publicar en les properes dues setmanes.

En el cas de la borsa de subalterns de València, aquesta va amb molt de retard, la qual cosa vol dir que segurament no es publicarà de forma immediata. També és possible que si una persona ha presentat la instància per a eixa borsa  a València però amb destinació també a les borses d'Alacant i Castelló, no aparega en aquestes, perquè el seu expedient no haja estat tramitat encara. En eixe cas, caldrà presentar al·legacions.

2 de maig de 2006


 

   

stapv-Iv | intersindical