Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / abril 2012


30 d'abril

La Generalitat vol que treballem fins a 17 dies més a l'any

El Conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, ataca novament: dimecres, 2 de maig, està prevista una reunió de la Mesa Sectorial per a negociar la modificació del Decret 175, de condicions de treball. Arreplega un horari semblant al ofert en la proposta de mesures 2012-2015 que se sotmetrà a referèndum, però empitjora la jornada, ja que elimina la jornada d'estiu en la seua totalitat i augmenta la de 36:15h a 37:30h: désset dies més de treball.

D'una forma totalment tendenciosa, el Consell ha intentat que en les darreres setmanes el debat sobre les propostes se centrara en un nou horari dels centres burocràtics, copiat de les propostes que va fer Intersindical Valenciana amb UGT en novembre passat. Això devia, segons alguns, compensar les retallades en el nostre sector i fer oblidar que més de 1500 companyes i companys funcionaris interins estan treballant només 25 hores i se'ls ha reduït el sou un 33%.

El que no han dit enlloc, malgrat que Intersindical Valenciana ho va apuntar des del primer moment, és que la trampa està en què volen que a partir d'ara treballem TOT L'ANY 36:15h o 38:45h, respectivament.

Així, passarem a treballar entre 55 i 117 hores més a l'any:

- Les persones que ara tenen una jornada de 38:45h setmanals treballaran 55 hores més, o, el que és el mateix, 7 dies laborals més a l'any.

- Les persones que ara tenen una  jornada de 36:15h setmanals treballaran inicialment també 55 hores més, o, el que és el mateix, 7 dies laborals i mig més a l'any.

- Pero introdueixen una Disposició Addicional que diu que cas que la normativa de caràcter bàsic establisca una jornada de treball superior, la que resulte inferior se’incrementarà, efectuant-se els ajustos corresponents. Com ja sabem que la Llei de Pressuposts de l'Estat preveu la jornada obligatòria mínima de 37:30h, això vol dir que a les persones que ara treballen 36:15h passaran a treballar 37:30h, o, el que és el mateix, 62 hores més, que sumades a les 55 hores del paràgraf anterior fan 117 hores, 17 dies laborals més a l'any.

Això  no és un compte fantasiós: les companyes i els companys que treballen a torns o amb quadrant poden arribar a treballar més de tres setmanes més a l'any del que ho feien fins ara. I la Generalitat passarà a estalviar-se milions d'euros en substicions per vacances i lliurances.

Altres mesures
L'esborrany de decret, que podeu consultar en l'enllaç que teniu a sota, conté a més alguna de les mesures contingudes en l'Acord de 20 de febrer de 2008, com són:

- Duració de vint dies del permís per paternitat,
- Consideració com justificades de les faltes d'assistència al treball, totals o parcials, de les empleades públiques víctimes de violència de gènere
- Flexibilitat horària com a conseqüència de ser pare o mare d'una família nombrosa.

També s'inclou una nova regulació del procediment per a aprovar els horaris dels centres i serveis amb treball a torns o que no són d’índole burocràtica, copiant la proposta original d'Intersindical Valenciana i UGT.

Valoració negativa
La valoració que fa Intersindical Valenciana no pot ser sinó negativa. Tots els indicis fan pensar que han estat allargant la negociació de l'horari per a esperar la mesura de les 37:30h de jornada obligatòria impulsada pel Govern de l'Estat, i que mai han negociat de bona fe, ja que en cap moment del procés negociador -fins ara, a 48h de la Mesa Sectorial-, han posat damunt de la taula l'ampliació de jornada en fins a 17 dies laborables -quan un mes normal té 22 dies laborables.

Esborrany del projecte de decret de modificació del decret 175/2006, de 24 de novembre, del Consell, pel que es regulen les condicions de treball del personal al servici de l'administració del Consell


Manifest del 1r de Maig

Revista Intersindical número 51, commemorativa del 1r de maig

Llegir tot l'article: 1r de maig. Les dones tenim drets

PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS

Intersindical Valenciana rebutja frontalment la privatització de la sanitat pública

Intersindical Valenciana i Intersindical Salut consideren que aquesta mesura en cap cas garanteix la sostenibilitat del sistema sanitari. Obeeix a l’interès de convertir la Salut en una mercaderia i és una prova evident de l’absolut fracàs del Partit Popular per a gestionar la sanitat pública de les valencianes i valencians. Per això, demanen la dimissió de tots els membres del Consell.

L’acord del Consell de la Generalitat Valenciana de privatitzar la gestió dels divuit departaments de salut, que encara gestiona la Conselleria de Sanitat, demostra que el Partit Popular menteix descaradament quan avança les seues polítiques en matèria de sanitat.

[Llegir més... ]

Assemblees conjuntes: UGT  CCOO  Intersindical

Les assemblees seran a les 14h, excepte quan s'indique una altra hora:

Dimecres, 2
Assemblea
PROP I


Conselleria de Justícia i Benestar Social
Conselleria d'Agricultura, Pesca, Aigua i Alimentació

Sala d'actes de la Conselleria d'Agricultura
Dijous, 3

Conselleria d'Hisenda i Administració Pública

Sala de reunions de Micalet, 5
Direcció Territorial de Sanitat


Conselleria de Sanitat
Agència Valenciana de Salut

Saló d'actes de la Conselleria
C/Misser Mascó, 31-33
Dimarts, 8, 11h

Residència de persones majors de Carlet   


A Alacant i Castelló, s'informarà oportunament

27 d'abril

Intersindical s’oposa a la privatització de les televisions autonòmiques

La mesura suposa un atemptat a la llibertat d’informació i la destrucció de milers de llocs de treball

Intersindical Valenciana s’oposa a l’avantprojecte de llei aprovat pel govern de Rajoy que permet la privatització de les televisions públiques, l’externalització de serveis o la cessió a operadors privats. Intersindical Valenciana defén el caràcter públic de RTVV i s’oposa a la pèrdua de llocs de treball que es preveu amb l’aplicació de l’ERO.

També critica el control de RTVE que preveu la norma aprovada pel decret. Suposa un atac en tota regla al caràcter públic i professional de RTVE.

[Llegir més... ]

Assemblees conjuntes: UGT  CCOO  CSI-F  Intersindical

Les assemblees seran a les 14h, excepte quan s'indique una altra hora:

HUI Divendres, 27, 11h
Assemblea
Complex educatiu Xest


Dimecres, 2
PROP I


Conselleria de Justícia i Benestar Social
Conselleria d'Agricultura, Pesca, Aigua i Alimentació

Sala d'actes de la Conselleria d'Agricultura
Dijous, 3

Conselleria d'Hisenda i Administració Pública

Sala de reunions de Micalet, 5
Direcció Territorial de Sanitat


Conselleria de Sanitat
Agència Valenciana de Salut

Saló d'actes de la Conselleria
C/Misser Mascó, 31-33
Dimarts, 8, 11h

Residència de persones majors de Carlet   


A Alacant i Castelló, s'informarà oportunament

Un cap de setmana i pont ben reivindicatius:

Acció Cultural presenta la manifestació del 28 d'abril
Manifestació del 28 d'abril en commemoració del 25 d'abril

Manifest 29 d'abril: Amb l'Educació, la Sanitat i els Serveis Socials NO ES JUGA


Manifest del 1r de Maig
Revista Intersindical número 51, commemorativa del 1r de maig

1r de Maig:
Les Dones tenim drets!
Som ciutadanes, tenim drets. Drets conquistats durant més de dos segles de lluita feminista i obrera.

Però hui estan en perill totes aquestes conquestes, està en perill l’estat del benestar, el dret al treball, l’accés a l’educació de qualitat, a la sanitat, a un habitatge digne. La igualtat entre dones i homes s’està convertint en una quimera, un somni. Estem veient que dia a dia desapareixen serveis bàsics com els d’atenció a les víctimes de violència masclista.

Llegir tot l'article: 1r de maig. Les dones tenim drets

La salut laboral no es ven, es defén

23 / 04 / 2012 | INTERSINDICAL

Manifest del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball

Enguany s’han produït esdeveniments legals i socials que han retallat els nostres drets laborals d’una manera tan dràstica, a través de diverses retallades i de la Reforma Laboral aprovades pel govern espanyol i pel govern valencià.

Llegir tot l'article: La Salut Laboral no es ven, es defén

Llegir l'article: 28 d'abril, la salut laboral en espardenyes


18 d'abril

El referèndum sobre les retallades vincularà els sindicats

Els cinc sindicats de la Funció Pública han dirigit un escrit al conseller d'Hisenda i Administració Pública en el qual sol·liciten la implicació activa de la Generalitat en el procés del referèndum del 10 de maig

En l'escrit, es demana l'elaboració de censos actualitzats, la cessió de locals, la disponibilitat de temps per a acudir a votar, la designació de les meses electorals i de representants de l'Administració en aquelles, en termes similars a les eleccions sindicals. Després de la relliscada del conseller Vela la setmana passada amb la carta que va enviar al personal, ara té una oportunitat magnífica per a rectificar. Esperem que l'aprofite.

Així mateix, els sindicats han acordat la pregunta a realitzar en el referèndum:

"El Consell de la Generalitat va aprovar el gener passat el Decret-llei 1/2012, de retallades en retribucions, jornada i condicions de treball. Com a conseqüència de les mobilitzacions convocades pels sindicats de la Mesa General de la Funció Pública, el Consell ha presentat el document “Proposta de mesures en matèria de personal per al període 2012-2015”, en el qual rebaixa algunes de les retallades i afegeix algunes altres mesures.

Està vosté d’acord en què els sindicats presents en la Mesa General donen el seu suport al document “Proposta de mesures en matèria de personal per al període 2012-2015”?"

D'altra banda, totes cinc organitzacions han reiterat que el resultat serà vinculant per a les 5 organitzacions.

Finalment, s'ha decidit que el personal de Justícia no participarà en el Referèndum, ja que que finalment ni li és d'aplicació el Decret-llei 1/2012, ni el contingut de l'acord proposat per la Generalitat.

Borsa de treball d'auxiliar de clínica

El DOCV de 17 d'abril publica la constitució de la borsa d'ocupació per a substitucions temporals d'auxiliar de clínica, a les residències de persones majors dependents d'Aldaia, Carlet i Silla.


17 d'abril

COMUNICAT CONJUNT UGT   CCOO   CSIF   FSES   INTERSINDICAL

El Consell pretén boicotejar el referèndum sobre les retallades

Els cinc sindicats de la Funció Pública exigeixen una rectificació del conseller Vela respecte del suport de la Generalitat a l’organització del referèndum i li demanen al president Fabra que l’obligue a rectificar o el cesse

Els sindicats presents en la Mesa General de la Funció Pública, davant la carta dirigida pel conseller d’Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, a les empleades i empleats públics, MANIFESTEN:

Que la carta del conseller Vela conté moltes inexactituds, per no dir veritats a mitges, la major de les quals és presentar les propostes de mesures de personal presentades el passat dia 2 d’abril com si no existira prèviament un Decret-llei 1/2012, de retallades en la funció pública i d’augment d’impostos.

[Llegir més... El Consell vol boicotejar el referèndum sobre les retallades]

Pla de Formació del Personal al Servei de la Generalitat per a 2012

El DOCV de 12 d'abril publica la Resolució de convocatòria dels cursos del Pla de Formació del Personal al Servici de la Generalitat, per a l'any 2012.

El termini de presentació de sol·licituds respecte als cursos serà de 15 dies hàbils [fins el 2 de maig].


13 d'abr

GRUP SOCIALISTA AL SENAT

Es presenta recurs d'inconstitucionalitat contra el DL 1/2012

El grup parlamentari del PSOE al Senat ha presentat el recurs d'inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional contra el Decret-llei 1/2012 que els sindicats de la Mesa General li vam demanar. Tot i que finalment no signen el recurs per motius aliens a la seua voluntat, tant els parlamentaris de Compromís com els d'Izquierda Plural havien compromés la seua signatura.

Intersindical Valenciana agraeix al nou secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, les gestions realtzades davant la direcció federal del seu partit per tal que la presentació es realitzara en temps i forma. També vol agrair a EUPV i a Compromís la posada a disposició d'aquest recurs de la signatura dels seus parlamentaris al Congrés dels Diputats.

Cal recordar que aquest recurs només el poden presentar un limitat nombre de persones o institucions. En aquest cas, han estat un poc més d'una cinquantena de senadores i senadors del partit socialista.

El recurs, que està basat en els arguments jurídics el·laborats de forma conjunta per els serveis jurídics de les cinc organitzacions sindicals presents en la Mesa General, defensa la inconstitucionalitat de les següents matèries:

1.- Vulneració del dret a la llibertat sindical i a la negociació col·lectiva
2.- No estar justificat el pressupost habilitant d'extraordinària i urgent necessitat.
3.- Infracció del límit material del Decret-llei.
4.- Vulneració del dret a la no privació de bens i drets
5.- Vulneració del dret al treball i a una remuneració suficient
6.- Vulneració del dret a la igualtat i no discriminació
7.- Vulneració de la competència legislativa per a la regulació de determinades matèries

El PSPV recurrirá los recortes de la Generalitat ante el Constitucional

Ximo Puig se alía con los sindicatos y lleva al Constitucional el decreto de los ajustes

El PSPV recurre ante el Constitucional los recortes del Consell

Puig convence a Rubalcaba para llevar los recortes del Consell al Constitucional

El PSPV recurre los recortes del Consell al Constitucional

Los socialistas llevan los recortes del Consell al Constitucional

El PSPV lleva al Constitucional el decreto de recortes aprobado por la Generalitat

recurso presentado en el tribunal

Manifestació en defensa de la sanitat pública, diumenge 15 d'abril

Manifestació estatal 15 d'abril València Plaça Sant Agusti 19 h

Intersindical Valenciana i Intersindical Salut participaran en la manifestació que ha estat convocada pel dia 15 d’abril, a València, en defensa de la sanitat pública

Tots i totes som conscients que, com la resta de serveis públics, la sanitat està sent amenaçada des de fa molt de temps; però ara, amb l’excusa de la crisi econòmica i emparant-se en una suposada garantia de sostenibilitat del sistema, l’amenaça i l’agressió són més persistents i adopten la forma de retallades pressupostàries.

[Llegir més... ]


12 d'abril

Té por Vela al referèndum?

El conseller Vela envia una carta a les empleades i empleats públics de la Generalitat amb l'argumentari de la conselleria. Com la setmana passada la DG de Recursos Humans, no fa més que dir veritats a mitges i justificar les retallades com si aquestes foren propostes meravelloses que els sindicats estem rebutjant per no-se-sap-quins obscurs interessos.

Intersindical Valenciana considera que el conseller Vela, el seu equip, i el Consell en general, han agafat una por irracional a conéixer la veritable opinió del personal al servei de la Generalitat sobre les retallades del Decret-llei 1/2012 i la seua insuficient proposta de suavitzar-lo. Consideren potser que no podran votar que sí a la seua "magnífica" proposta? Doncs clar que podran fer-ho.

Evidentment, eixa és la motivació d'haver enviat una carta en la qual el que vol deixar clar, en definitiva, és que la Generalitat no pensa facilitar la celebració del referèndum que hem proposat els sindicats, a banda de deixar caure sospites sobre els sindicats, quan diu que té "la ferma convicció que el mateix [el referèndum] alberga, per a alguns, interessos diferents dels merament laborals". Tot un exercici de paranoia.

És increïble que des del Consell encara es puga mantindre que les mobilitzacions contra les retallades tenen interessos ocults, quan segurament són les més unitàries que hi ha hagut en moltes dècades en la Generalitat. Això vol dir que no solament estan governant des de la pura ideologia, sinó que cada vegada estan més desconnectats del que pensa el personal al servei de la generalitat.

Intersindical Valenciana, contrària al pla d’ajustament de Rajoy

El Sindicat demana al president Fabra que no aplique les retallades en educació i en sanitat.

Intersindical Valenciana considera que la retallada de 10.000 milions d’euros en educació i sanitat és un pas més en la destrucció de l’estat del benestar i en la política de privatització dels serveis públics. Les mesures que pretén posar en marxa el govern espanyol a través dels pressupostos generals de l’Estat, de la llei d’estabilitat pressupostària i del nou pla d’ajust no tenen com a finalitat millorar ni activar l’economia, sinó establir les bases per deixar en mans de les empreses privades l’educació i la sanitat.

[Llegir més... ]


10 d'abril

COMUNICAT CONJUNT D'UGT I D'INTERSINDICAL VALENCIANA

Sobre la jornada i l’horari

Els dos sindicats afirmen que la resolució del conflicte dels horaris està exclusivament en mans de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública

Davant la proposta de nous horaris que conté la proposta presentada dilluns de la setmana passada per la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública, Intersindical Valenciana i UGT manifesten el següent:

- La Generalitat ha assumit la proposta d’horaris presentada per Intersindical Valenciana i UGT . Lògicament, els dos sindicats estem d’acord amb la proposta.

Proposta d'horari conjunta d'Intersindical Valenciana i UGT

El Govern de l’Estat ha presentat un projecte de llei de pressupostos per a 2012 en el qual imposa a totes les administracions una jornada normal d’almenys 37:30h. Aquesta imposició vulnera els Estatuts d’Autonomia, i cal recordar que la llei de pressuposts no és norma adequada per a reformar les competències de les comunitats autònomes.

- És possible aprovar el nou horari mitjançant la convocatòria de la mesa sectorial per a que els sindicats mostrem la nostra conformitat, amb el compromís per part de l’administració de modificar el Decret 175/2006. Si la voluntat que ha manifiestat la conselleria de canviar l’horari és real, ja tarden en convocar la mesa sectorial.

Hem de recordar, no obstant, que l’Acord de 20 de febrer de 2008, que contemplava les reduccions de jornada d’estiu, no s’ha traslladat a la reglamentació mitjançant la modificació del Decret 175/2006, a pesar d’haver-ho sol·licitat moltes vegades les organitzacions sindicals.

Dimarts passat, dimarts de Passió, la DG de Recursos Humans va signar una resolució en la qual diu que l'Acord de 2008 ha finalitzat la seua vigència i per tant, cal aplicar el Decret 175/2006 en la seua literalitat. I dimecres es despatxava en Las Provincias diguent veritats a mitges.

El que no diu la DG, i caldria que ho haguera fet, és que si tornem al que disposa el D 175 és perquè la Generalitat, amb l'actual SA d'Administració Pública en responsabilitats de funció pública durant tres dels quatre anys que han transcorregut des de la signatura de l'Acord, no ha volgut incorporar l'acord a la normativa vigent.

I tot això no té res a veure amb la resta de mesures del document que han presentat per a negociar en la Mesa General, ja que l'horari de l'Administració del Consell només afecta el nostre sector, no la resta de sectors, ni està afectat pel Decret-llei 1/2012, els efectes del qual pretenem que esborren amb la negociació i les mobilitzacions.

La pilota està en la seua teulada. Convindria que l'arreplegaren.

Intersindical desmenteix contactes amb la Conselleria d’Hisenda

Intersindical Valenciana no ha rebut cap telefonada ni ha mantingut cap contacte amb l’Administració valenciana després de la celebració de la mesa de negociació del passat dilluns 2 d’abril de 2012, dilluns de Passió.

Aquell dia el secretari autonòmic d’Administració Pública, Pedro García Ribot, va presentar un segon document de revisió del Decret-llei 1/2012, que va ser qualificat d’insuficient per la totalitat dels sindicats.

[Llegir més... ]


3 d'abril

COMUNICAT CONJUNT: UGT, CCOO, CSIF, FSES I INTERSINDICAL VALENCIANA

Els sindicats duran a referèndum del personal públic la proposta del Consell el 10 de maig

Les organitzacions sindicals traslladen als representants de l’administració la insuficiència de la proposta del Govern Valencià referent al Decret-llei 1/2012 sobre mesures urgents per a la reducció del dèficit públic i manifesten la seva voluntat de continuar negociant.

En el matí d'ahir representants de l’Administració de la Generalitat Valenciana i dels sindicats de la Mesa General de Negociació, han mantingut una reunió per valorar la segona proposta del Consell, lliurada en forma de resum, a finals de la setmana passada.

[Llegir més... ]

Notícies relacionades

Hisenda vol negociar un document sobre les retallades

Hisenda intenta maquillar el decret de retallades

Donació de sang en reivindicació dels serveis públics

Hui, dimarts 3 d'abril, les organitzacions sindicals membres de la Mesa General de negociació de la Generalitat Valenciana han organitzat, dins del calendari de mobilitzacions per la retirada del Decret-llei 1/2012, una donació de sang.

Aquesta donació serveix per a posar de manifest que les empleades i els empleats públics estan ahi sempre que se’ls necessita; en aquest cas, amb la posada a disposició de les persones que ho necessiten de la sang que arreplega, conserva i fa arribar a les persones malaltes un servei públic com és el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana. Aquest servei està servit per extraordinaris professionals, que també veuen recompensats els seus esforços per assegurar la salut de la població amb retallades en els seus salaris i en les seues condicions de treball.

Els cinc sindicats recorden que de forma periòdica organitzen donacions de sang en les respectives seus de cada sindicat. No és, per tant, una actuació extranya al normal funcionament d’aquestes organitzacions.

Borsa per al grup E, administració general

El DOCV de 28 de març va publicar la Resolució de convocatòria de la borsa d'ocupació temporal per al nomenament de personal funcionari interí, grup E, sector administració general. El termini de presentació d'instàncies acaba el dia 12 d'abril.

Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Enguany sols n'hi ha un termini d'inscripció. A molta gent se li pot passar pensant que tindran una altra oportunitat de matricular-se al setembre:

Convocatòria de proves per als certificats de coneixements de valencià

El termini de presentació de sol·licituds serà del 2 al 27 d’abril de 2012

La Junta Qualificadora convoca las pruebas en periodo único de matrícula


2 d'abril

 

Hisenda intenta ‘maquillar’ el decret de retallades

La Conselleria d’Hisenda i Administració Pública ha presentat per a negociar un resum d’un nou document que modifica el Decret 1/2012 de retallades, i ha convocat una mesa de negociació per al 2 d’abril, a les 12 hores, per tractar-lo.

Les pretensions de la Conselleria són que els sindicats donem suport a aquesta proposta per ratificar-la en una Mesa General de Negociació dimecres 4 d’abril.

Intersindical Valenciana considera, de l’anàlisi del resum lliurat per l’Administració, que no és possible subscriure cap acord en els termes que conté la proposta presentada. Per nosaltres, no és més que un maquillatge del decret-llei; per cert, un maquillatge molt poc consistent.

[Llegir més... ]

Absoltes totes les persones encausades pels tancaments

El Jutjat d’Instrucció número 3 de València ha dictat sengles sentències absolutòries de les persones encausades pels tancaments del dia 6 de febrer.

Els tancaments havien tingut lloc a les seus de la Secretaria Autonòmica d’Administració Pública (Micalet, 5) i a la dels Serveis Territorials de Benestar Social (Baró de Càrcer, 32), totes dues a València.

[Llegir més... ]