Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
27 28 29 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / març 2012


30 de març

Intersindical Valenciana qualifica de massiu el seguiment de la vaga al País Valencià


El Sindicat qualifica de massiu el seguiment de la vaga general amb amplis percentatges en tots els sectors, i exigeix a Rajoy que derogue la reforma laboral.

Intersindical Valenciana considera molt positiu el seguiment de la Vaga General en el conjunt del País Valencià. Aquest se situa en el 76% del conjunt de les treballadores i treballadors valencians. La vaga supera amb escreix la del 29S.

[Llegir més... ]

Reunió de la comissió d'anàlisi de les mesures proposades per l'Administració

La Generalitat ha convocat reunió de la Comissió d'Anàlisi de les Mesures proposades per l'Administració per al període 2012-2015, que tindrà lloc dilluns que ve 2 d'abril del 2012, a les 10:00 hores, en la sala de reunions de la secretària autonòmica d'Administració Pública, carrer Miquelet, 5 entresòl, de València.

Hui, 30 de març, està previst que se'ns lliure als sindicats una proposta per escrit. Us informarem convenientement del que s'incloga  en eixa  proposta.


28 de març

Vaga General 29M

VAGA GENERAL 29M

No a la reforma laboral. No a les retallades

CONCENTRACIÓ, 10:00h
DELEGACIÓ DEL GOVERN A LA COMUNITAT VALENCIANA

MANIFESTACIONS
18:30h
Alacant: estació de Renfe
Castelló: plaça de Mª Agustina
València: plaça de Sant Agustí

A València, Intersindical Valenciana es concentrarà a partir de les 18h a la plaça de Bous

El 29M les dones farem vaga

Intersindical Valenciana convoca vaga general el 29-M

Valoració d'Intersindical Valenciana sobre la convocatòria de vaga general el 29M

Argumentari esquirol

Servicis mínims amb motiu de la vaga general convocada per al dia 29 de març de 2012

Intersindical comunica la vaga dels i de les permanents sindicals

Sobre la vaga i els serveis mínims

El dia de vaga no és un dia laboral normal, ja que als centres de treball s'ha de garantir al màxim el dret constitucional que tenim de fer vaga. Per tal de garantir també el cobriment d'atenció essencial a la ciutadania, s'estableixen un serveis mínims.

Pel que fa a educació, sanitat i mitjans de comunicació, el Govern Valencià ha establert uns serveis mínims que tenen el rebuig d'Intersindical Valenciana, ja que són superiors als serveis mínims que s'establiren per la vaga del 29 de setembre de 2010.

El Govern Valencià, per tant, ha actuat més com a partit polític que com representació de tota la ciutadania, ja que quan la vaga era contra les mesures d'un govern d'un color diferent, no van tindre cap problema en pactar els serveis mínims de tots els sectors amb els sindicats. Ara que la vaga és contra les mesures dels governs valencià i espanyol, els dos del Partit Popular, l'administració valenciana ha fet tot el possible per minimitzar els efectes de la vaga en els sectors més crítics contra la seua gestió: els centres educatius, els centres sanitaris, i RTVV.

Preguntes i respostes

Al centre em demanen que comunique si faré vaga. (Com han fet, per exemple, en el Servef) Ho he de dir?
Ninguna persona està obligada a comunicar si farà vaga o no i, si ho diem, aquesta comunicació tampoc no és vinculant, ja que el mateix dia de la vaga podem canviar d'opinió. En alguns casos, la insistència en alguns centres al respecte es pot interpretar com a una mena de coacció per no secundar la vaga, coacció a la qual no hem de cedir.

Qui ha de fer els serveis mínims?
La direcció ha de comunicar quines són les persones que han de fer els serveis mínims. Per a d'això, no ha de tenir en compte qui farà o no la vaga.

No secunde la vaga i no vull fer serveis mínims. Puc treballar normalment?
Rotundament NO. El dia de vaga no és un dia normal i si la direcció del centre determina que una persona ha de fer els serveis mínims, no pot negar-s'hi.

Sí que secunde la vaga però m'han tocat serveis mínims. Què passa?
Has de fer els serveis mínims i, al mateix temps, DECLARAR-TE EN VAGA, declarant-ho el mateix dia de la vaga, per a que et puguen comptar com a vaguista. En aquest cas concret, formes part de les persones que fan la vaga i, com que estàs treballant en els serveis mínims, NO SE'T FARIA CAP DESCOMPTE EN LA NÒMINA, ja que aquest descompte és per no treballar, no per secundar la vaga.


27 de març

REPRESSIÓ CONTRA LA CONTESTACIÓ

Es repeteix el judici contra les juntes de personal i el comité d'empresa de Benestar


El judici contra les persones del Comité d'empresa de Benestar Social i les Juntes de Personal dels Serveis Centrals i dels Serveis Territorials de València, suspés el passat dia 20, es tornarà a celebrar hui, 27 de març. En solidaritat amb les 19 persones encausades, els sindicats de la Mesa General us convoquem a:

CONCENTRACIÓ
EN SUPORT A LES PERSONES ENCAUSADES

Judici de faltes contra les Juntes de Personal i el Comité d'Empresa de Benestar Social

HUI DIMARTS 27, 9:00 H
CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE VALÈNCIA

Moltes gràcies a totes les persones que ens personalment la vostra solidaritat i suport.

ARGUMENTARI ESQUIROL (i 4)

Raons per a NO anar a una vaga

Argument esquirol #9
“Amb les vagues no s’aconsegueix res. Però en cas que s’aconseguisca alguna cosa, no hi renunciaré.” Les jornades de 8 hores diàries o 48 setmanals, la prestació per atur, les hores extraordinàries, el salari mínim, el conveni col·lectiu, les vacances pagades, la indemnització per acomiadament o qualsevol d’aquests molts altres drets que no es coneixien fa només 150 anys no es van aconseguir a força d’exercir la “llibertat per a anar a treballar” un dia de vaga. Malgrat això no es té notícia que cap esquirol hi haja renunciat. Si s’aconsegueix que el govern rectifique i no aplique aquesta reforma laboral que a tots ens afecta i perjudica, les i els esquirols no hauran fet res per aconseguir-ho, però es beneficiaran de l’esforç col·lectiu. Per a aquestes persones això deu tindre molta lògica, per a les persones vaguistes no en té ni troben que siguen persones dignes ni coherents.

Argument esquirol #10
“Sóc personal funcionari. La reforma laboral a mi no m’afecta.” Amb les retallades i la privatització dels serveis públics i la deterioració de les condicions laborals (i les que vindran) del personal funcionari, interí i personal laboral de l’administració pública tenim motius més que suficients per a secundar la vaga general, a més de fer-ho també per solidaritat amb la resta de persones treballadores. Si no secundem majoritàriament la vaga general no podrem queixar-nos quan la resta de la societat no ens faça costat en les nostres revindicaciones per la supervivència, la dignitat i els drets laborals del sector públic. Els acomiadaments i les rebaixes en els complements del sou del funcionariat, així com l’eliminació de pagues i sexennis estan per caure. A més, mira al teu voltant: pares, germanes, fills, familiars, amigues, veïns, alumnes… vols dir que una cosa que afecta la majoria de la població no t’incumbeix?

Argument esquirol #11
“Sóc autònom, a mi la reforma laboral no m’afecta.” Un menor salari i unes pitjors condicions laborals per a la majoria de la clientela i persones usuàries d’un comerç o empresa de serveis implica quasi amb tota seguretat un empitjorament de les seues, ja que ningú consumeix ni contracta més serveis si baixen els seus ingressos o si té por de perdre el seu treball.
La majoria de les treballadores i treballadors autònoms poden repartir-se el treball en altres jornades sense que els afecte enormement secundar un dia de vaga. Per al petit comerç obrir un dia de vaga no suposarà una diferència significativa ni una millora substancial en el seu negoci. Ni tan sols els procurarà els ingressos d’un dia normal ja que també hi ha convocada una vaga de consum. En canvi, gran part de la seua clientela valoraria positivament la seua solidaritat a secundar la vaga del 29-M. En lloc d’obrir un dia en què poques persones compraran i moltes decidiran no tornar a fer-ho en establiments d’esquirols pots col·locar en la teua tenda un cartell que diga:
“Benvolguda clientela,
En solidaritat amb les persones treballadores assalariades, aquest comerç ha decidit tancar el dia 29 de març per vaga general. Creiem que la reforma laboral perjudica la majoria de la nostra clientela i les seues famílies. Les grans superfícies obriran, per això li suggerim que tinga en compte, com a persona consumidora, els establiments que s’han mostrat solidaris amb els drets de la majoria. El dia 30 estarem de nou a la seua disposició. Disculpe les molèsties.”

Argument esquirol #12
“Ja, però aquest govern té majoria absoluta, la gent ho ha volgut així i, per tant, pot fer el que vulga. Que jo faça vaga no canviarà les coses.” Els vots rebuts en unes eleccions no legitimen un govern per a llançar un atac tan brutal contra els drets de la majoria de la ciutadania. A més, aspectes essencials d’aquesta reforma laboral, com ara l’abaratiment de l’acomiadament, no figuren en el programa electoral del PP i, per tant, NINGÚ no ha votat pel partit governant perquè adoptara aquesta mesura. De fet, diversos representants d’aquest partit van negar públicament, tant durant l’última legislatura com durant la campanya electoral, que tingueren intenció d’abaratir o de facilitar l’acomiadament.
El govern ha ocultat informació deliberatament abans de les eleccions i ha mentit als ciutadans sobre les seues veritables intencions. Si la societat es pronuncia a l’uníson contra una reforma laboral injusta, un govern “democràtic” està obligat a escoltar i a obeir.

Argumentari esquirol complet


26 de març

CONFERÈNCIES EN LA NAU

Transparència enfront de corrupció

El president de Transparència Internacional Espanya, Jesús Lizcano, dóna una conferència el dilluns i el president del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, ho farà el 3 d'abril, presentat per Gabriela Bravo, portaveu del Consejo General del Poder Judicial
Participen en Claustre Obert, l'espai de debat d'EL PAÍS i la Universitat de València

La Generalitat Valenciana va aprovar nous reglaments orgànics de les seues Conselleries, amb els que les conselleries aprofitaren per a iniciar expedients de remoció de caps de servei i alguns altres llocs que ocupaven els seus llocs de treball després dels oportuns concursos públics de mèrits. Alguns d'ells venien ocupant eixos llocs des de fa més de 20 anys.

S'ha constituït  l'Associació  Ciutadana per la Transparència, la Integritat i la Gobernança. Coneixedors de l'Associació “Transparència Internacional”, han organitzat, junt amb la Universitat de València i el periòdic El Pais, unes conferencies sobre l'Administració Pública:

Transparència en les administracions públiques: una revisió del cas espanyol
Conferència a càrrec de Jesús Lizcano, president de Transparencia Internacional España.

HUI: 26 de març de 2012, a les 18.30 h

Transparència enfront de corrupció
Decálogo de Transparencia e Integridad
Atenció al punt 9

Protecció jurisdiccional dels drets fonamentals
Conferència a càrrec de Pascual Sala, President del Tribunal Constitucional
Dia: 3 d'abril de 2012, a les 18.30 h.

Lloc: Aula Magna. La Nau Centre Cultural de la Universitat de València C/ Universitat, 2
Entrada gratuïta, aforament limitat

ARGUMENTARI ESQUIROL (3)

Raons per a NO anar a una vaga

Argument esquirol #6
“Hi ha llibertat, cada u pot fer el que vulga. En la meua empresa si fas vaga et miren malament i, per tant, si en faig, de segur que em trien a mi en compte d’elegir un altre company, si després s’ha de despatxar algú.” No hi ha llibertat perquè t’estan coaccionant amb l’acomiadament. La llibertat és una altra cosa, no veure’t obligat a cedir als xantatges de govern i empresaris renunciant al teu dret constitucional a la vaga.

Argument esquirol #7
“La vaga ha de ser indefinida, si no jo no la faig.” Suposem que aquestes persones quan els fills o filles van fer el primer pas, en comptes d’alegrar-se, encoratjar-los i posar-los calçat adequat, els van recriminar no ser capaços de córrer els cent metres llisos en les olimpíades i els van cridar que per a fer tres passos per l’habitació i després caure millor que ni ho intentaren tan sols. Sol resultar curiós que els qui trauen aquest argument, algunes vegades també es queixen dels diners que els descompten. I aquests són els que faran una vaga indefinida, que podria suposar una pèrdua econòmica de centenars d’euros? Curiós també.

Argument esquirol #8
“Els piquets pressionen la gent per forçar-la a fer vaga. Els treballadors i treballadores són lliures d’anar a treballar un dia de vaga.” Si la llibertat realment tinguera tants defensors ens aniria bastant millor del que ens va. En la majoria dels casos els qui mantenen aquesta postura amaguen o defenen la coacció de moltes empreses sobre els treballadors i treballadores que volen exercir el dret constitucional a la vaga i accepten que aquests es vegen obligats a sotmetre-s’hi anant als seus llocs de treball per por de perdre les seues ocupacions o el salari d’un dia. Els piquets històricament impedien que els empresaris contractaren personal per cobrir els llocs dels vaguistes i en l’actualitat tracten de garantir el dret a vaga d’aquells que per pressions de les empreses no poden exercir-lo. Els piquets informatius apel·len a la responsabilitat de treballadors i treballadores, els informen dels motius de la vaga i de les conseqüències negatives que té no sumar-s’hi. Els piquets informatius estan reconeguts legalment: tenen i poden exercir el seu dret a informar els dies de vaga.

Argumentari esquirol complet


23 de març

SERVEIS MÍNIMS VAGA GENERAL

La proposta de serveis mínims en la Generalitat és insatisfactòria

Els sindicats entenen que la Direcció General de Treball presenta uns serveis més restrictius que en 2010 en sanitat, educació secundària i en mitjans de comunicació.

Després de la reunió mantinguda aquesta vesprada amb la Direcció General de Treball, els sindicats convocants de la vaga general del 29 de març, manifesten la seua insatisfacció davant la proposta de serveis mínims de la Generalitat Valenciana. Després de quasi 5 hores de negociació, s'ha arribat a acord en matèria d'administració general del Consell i serveis burocràtics, SERVEF, Justícia, els ports de titularitat de la Generalitat Valenciana, serveis socials, transport de viatgers, energia, protecció civil i una part important en sanitat i educació. El desacord es basa fonamentalment en tres punts:

En primer lloc, hi ha una sentència de gener de 2012 del Tribunal Superior de Justícia referent als serveis mínims en sanitat, a instància de CCOO PV, per a la vaga celebrada el 8 de juny de 2010 de la funció pública. Aquesta sentència dóna la raó als sindicats que ja van manifestar el seu desacord, per la qual cosa es considera que no estaven justificats els serveis mínims imposats per la Generalitat en aquell moment. La proposta per a la vaga del 29 de març, per part de la Direcció de Treball es manté en aqueixos termes.

En segon lloc, es pretén imposar serveis mínims en el sector de l'ensenyament secundari, cosa que no formava part de l'acord de 2010.

En tercer lloc, no hi ha hagut acord en la definició de serveis mínims per al cas dels mitjans de comunicació, cosa que impossibilita la concreció del personal afectat pels mateixos.

Per tant, la reunió ha finalitzat amb un acord parcial entre sindicats i Generalitat.

ARGUMENTARI ESQUIROL (2)

Raons per a NO anar a una vaga

Argument esquirol #3: "La vaga no soluciona res". La vaga no és una solució, és l'instrument de pressió més poderós que ara per ara els treballadors i les treballadores tenim al nostre abast. Per això qui no s'adhereix a una vaga perjudica greument al conjunt dels treballadors i treballadores. També et perjudica a tu. Si la vaga no solucionara res, d'on prové l'obstinació dels empresaris que el seu personal no faça la vaga, arribant a les amenaces i coaccions, que són delicte? Per quin motiu la premsa de dretes tracta de desprestigiar la convocatòria de vaga? Tot té un causalitat, res no és casualitat.

Argument esquirol #4 "No estic d'acord amb els sindicats majoritaris, per això no faig vaga". A la conovatoria de vaga s'han sumat desenes de sindicats minoritaris o majoritaris de diversos sectors i de diferents ideologies. És més, els primers convocants d'aquesta vaga no van ser UGT i CC.OO, sinó ELA, LAB, ESK, STEE-EILAS (majoria sindical basca) i CIG. També se sumen a la convocatòria les anarcosindicalistas CNT i CGT, la Confederació Intersindical (a la qual pertany Intersindical Valenciana), l'USO, Solidaritat Obrera (majoritari per exemple amb metro de Madrid), partits polítics tan dispars com IU, Esquerra, Compromís, Amaiur, BNG i organitzacions socials de tot tipus com 15M, Joventut Sense Futur..., etc., que no comparteixen la verticalidad dels sindicats majoritaris i són crítiques amb la seua labor dels últims anys. No obstant això el suport a la vaga és generalitzat. Es pot criticar el que siga a UGT i CC.OO. Però com pot ser que qui els criticaven la seua "suposada inacció" ara es neguen a secundar una convocatòria en la qual tracten de "fer". O és que es tracta de criticar-los facen el que facen? Per què? Be, això donaria per a un altre text. Curiosament tots els sindicats són l'únic mur a derrocar pels poders econòmics. D'ahi eixa campanya continuada de desprestigi.

Argument esquirol #5 "Hi ha llibertat, cadascun pot fer el que vulga. A més si faig vaga em descompten x euros, i no m'ho puc permetre". No hi ha llibertat perquè t'estan coaccionant amb una penalització econòmica. La llibertat és una altra cosa, no veure't obligat a cedir als xantatges de govern i empresaris en canvi del sou d'un dia.

Argumentari esquirol complet


22 de març

ARGUMENTARI ESQUIROL

Raons per a NO anar a una vaga

Si participes en la vaga, hauràs escoltat aquests arguments amb tota seguretat. Si estàs indecís o indecisa sobre el que cal fer el dia 29M, potser t'interesse llegir-los.

Argument esquirol #1: "No faig vaga perquè no m'ho puc permetre". La reforma laboral suposarà amb tota seguretat una rebaixa generalitzada dels salaris. No pots permetre't deixar de guanyar el sou d'un dia i sí que et baixen el sou permanentment o que t'acomiaden gratis, o que si tens 10 anys treballats en l'empresa la teua indemnitzación passe de 18.900 euros a 7.845. Curiós, per cert, això teu.

Argument esquirol #2: "La vaga no servirà per res". Totes les millores de les treballadores i treballadors s'han conquistat històricament a través de la lluita. Ningú no ens ha regalat res. El que està demostrat que no serveix de res és no fer res. A la preguntes de si una vaga d'un dia serà suficient, la resposta és no. És només el principi, però és un pas molt important. Si ens imposen la reforma laboral més dura d'aquesta "democràcia" i no responem, les successives seran encara més demoledoras. Es pot i s'ha de tombar aquesta reforma laboral.
Sense anar més lluny, la vaga de 1988, reeixida, d'un dia, va suposar gran quantitat de drets, com pujades salarials de l'IPC+2% i la creació de les pensions no contributives i el dret de negociació col·lectiva en el Sector Públic.

Continuarà...


21 de març

REPRESSIÓ PER LES PROTESTES CONTRA LES RETALLADES

Els judicis de faltes, suspesos fins dimarts de la setmana que ve

Ajornats els judicis de faltes contra sindicalistes pels tancaments

El juicio por el encierro de funcionarios, aplazado

Aplazan el juicio contra delegados sindicales que se «encerraron» en edificios públicos contra los recortes

El juez aplaza el juicio a 19 sindicalistas por los 'encierros' en edificios públicos

Encierro sindical, pendiente de los juzgados

Aplazado el juicio a 19 sindicalistas por los encierros contra los recortes

Els judicis de faltes contra els i les membres de les juntes de personal i del comité d'empresa de Benestar Social no es van celebrar ahir, 20 de març, en no haver estat convocada la polícia autonòmica, que va ser qui va denunciar els fets al jutjat. Els judicis, que són dos, un al Comité d'Empresa de Benestar Social i un altre a les Juntes de Personal dels Serveis Centrals i dels Serveis Territorials de València, es faran el dia 27 de març.

PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ

Instruccions per a recórrer la reducció d'horari i sol·licitar la prestació complementària

Recurs contra la Resolució de reducció d'horari a causa del Decret-llei 1/2012

En primera instància hem de presentar el recurs de reposició contra la resolució de reducció d'horari. Termini: un mes des de la recepció de la resolució (en general es va lliurar el 29 de febrer o l'1 de març).

Per personalitzar els recursos de reposició necessitem que envieu una explicació del vostre lloc de treball i la necessitat que no se us reduesca. Si disposeu dels informes que es van el·laborar per part dels departaments demanant l'exclusió dels vostres llocs, adjunteu-los. Si no disposeu dels informes però teniu coneixement d'ells digueu-nos-ho, es demanarà com a prova en el judici.

ÉS URGENT QUE ENVIEU LA DOCUMENTACIÓ A  recursretallades@gmail.com

Petició de la prestació compensatòria de l’atur

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SPEE) -antic INEM- considera que no entra dins de les condicions per les quals es pot sol·licitar aquesta prestació. En efecte, formalment el decret-llei no és un ERO. El SPEE està contestant que les administracions públiques NO PODEN reduir la jornada al seu personal, però és evident que HO ESTAN FENT.

Per això, Intersindical Valenciana pensa que cal sol·licitar-la, per així forçar una resposta formal del SPEE en este sentit i plantejar els recursos oportuns.

Pel que fa al procediment, és necessari aportar el certificat d'empresa amb indicació dels últims 6 mesos cotitzats. La Generalitat no està facilitant amb caràcter general aquest certificat, depén molt de cada conselleria, així que el substituirem per una còpia del Decret-llei i la notificació que heu rebut. També es pot sol·licitar el certificat i, després, presentar escrit a la Inspecció de Treball denunciant la negativa de l'empresa en el lliurament de dita certificada. El Servei Públic d'Ocupació Estatal té l'obligació d'admetre la sol·licitud a tràmit prèvia presentació de la denúncia davant la Inspecció de Treball.

Els passos a seguir són:

1. Acudir al centre Servef d'Ocupació per a la inscripció com demandant d'ocupació com a MILLORA D'OCUPACIÓ i arreplegar l'imprès de sol·licitud.

2. Demanar cita prèvia per al Servei Públic d'Ocupació (901 010 210 , www.sepe.es/citaprevia) i presentar sol·licitud.

3. El SPEE concedirà el termini de 15 dies per a aportar la documentació que falta i, s'aportarà l'escrit presentat davant la Inspecció de Treball si escau.

De tota manera heu de tenir en compte que si el SPEE accepta la vostra sol·licitud de prestació, aquesta anirà descomptant el que us pagarien en cas d’un eventual cessament en el lloc que ocupeu.

CCOO CSI-F UGT  INTERSINDICAL VALENCIANA
Assemblees unitàries sobre la reforma, les retallades i la Vaga General del 29M

Després de les reunions de la Mesa General i la primera reunió de la Comissió per a reformar el Decret-llei 1/2012, de retallades en la Generalitat Valenciana, les organitzacions sindicals creiem oportú efectuar una nova ronda d'assemblees per a informar-vos sobre la situació en què ens trobem, i perquè opineu al respecte.

Així mateix, us ho explicarem tot sobre la VAGA GENERAL del pròxim dia 29 DE MARÇ, contra la Reforma Laboral i en defensa dels Serveis Públics.

Totes les assemblees s'iniciaran a les 14:00 hores, el calendari és el següent:

DIA DE L'ASSEMBLEA
CENTRE DE TREBALL
Dimecres 21 CONSELLERIA DE SANITAT (SSCC)
C/ Misser Mascó, 31-33.
Dimecres 21 SERVEF
C/ Navarro Reverter. 2
Dimecres 21 CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA
Dijous 22 CONSELLERIA D'INFRAESTRUCTURES, TERRITORI I HABITATGE
C/ Francesc Cubells, 7
Dijous 22 CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, FORMACIÓ I OCUPACIÓ
CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORT
Av. Campanar, 32
Dijous 22 DIRECCIÓ TERRITORIAL DE BENESTAR SOCIAL.
INSTITUT VALENCIÀ DE LA JOVENTUT.
DIRECCIÓ TERRITORIAL DEL SERVEF.
BIBLIOTECA PÚBLICA:
TOTS ESTOS CENTRES ES REALITZARAN CONJUNTA EN L'IVAJ
Dilluns 26 PROP II
Dilluns 26 TOTES LES DIRECCIONS GENERALS UBICADES EN EL C/ CÒLOM 80 DEPENDENTS DE LA CONSELLERIA DE JUSTÍCIA I BENESTAR SOCIAL
Dilluns 26 PROP I
Dimarts 27 CONSELLERIA DE JUSTÍCIA I BENESTAR SOCIAL
CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA, ALIMENTACIÓ I AIGUA
ESTES DUES ASSEMBLEES ES REALITZARAN JUNTES EN LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA.
Dimarts 27 CONSELLERIA D'HISENDA I ADMON. PÚBLICA
C/ Palau, 14
Dimarts 27 DIRECCIÓ TERRITORIAL DE SANITAT
Gran Via Ferran Catòlic, 74
CONTRA EL DECRET-LLEI

Cadenes humanes DEMÀ, dijous 22 de març

Alacant. Dues cadenes humanes:

10h Edifici PROP.
Torre de la Generalitat a la Rambla Méndez Núñez, carrer Artillers i carrer Tomàs López Torregrosa.

18h Hospital General d'Alacant
Carrer Aaiún, Av. Mestre Alonso, Av. Pintor Baeza i Gran Via.

Castelló. 19h. Cadena humana:
Plaça Mª Agustina, carrer Major, carrer Arciprest Balaguer, plaça Major,  plaça de la Pescateria, carrer d'Enmig, carrer Sant Lluís, plaça de les Aules i torna a la plaça Mª Agustina.

València. 19h. Cadena humana:
Des de l'Hospital Clínic fins les Corts Valencianes

Llocs de concentració:
- Blasco Ibáñez davant l'Hospital Clínic: personal d'universitats i sindicats estudiantils
- Albereda–Pont de Calatrava (La Cigüeña): Sector de l'Administració del Consell.
- Parterre–TSJ: Sector d'Ensenyament Públic no Universitari,
- Plaça de Sant Vicent Ferrer (plaça dels patos): Sectors de Local i Justícia i Empreses Públiques
- Plaça de la Mare de Déu: personal de Sanitat.


20 de març

REFORMA LABORAL I RETALLADES

Intersindical Valenciana convoca vaga general el 29-M


El sindicat, que ho ha decidit després d'un procés d'assemblees de la seua afiliació, crida a la participació de les treballadores i treballadors i del conjunt de la ciutadania.

Intersindical Valenciana ha decidit convocar VAGA GENERAL per al 29 de març de 2012 contra la reforma laboral, les retallades en els serveis públics i les agressions sobre els drets laborals i socials de les treballadores i els treballadors, i del conjunt de la ciutadania. La decisió de convocar la vaga general ha sigut avalada per un procés d’assemblees realitzades al llarg dels darrers dies.

Llegir més... Intersindical convoca vaga general el 29-M

Valoració d'Intersindical Valenciana sobre la convocatòria de vaga general el 29M

CONCENTRACIÓ EN SUPORT A LES PERSONES ENCAUSADES

Judici de faltes contra les Juntes de Personal i el Comité d'Empresa de Benestar Social

HUI DIMARTS 20, 9:30 H
CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE VALÈNCIA

Moltes gràcies a totes les persones que ens personalment la vostra solidaritat i suport. Això fa que aquestes coses paguen la pena.
Igualment, agraïm la solidaritat de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), del Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Illes-Intersindical (STEI-i), de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), del Consell de Redacció d'Unidad-obrera.org i els Comités para la Unidad Obrera, i de la Federació Sindical Mundial (FSM)

CONTRA EL DECRET-LLEI

Cadenes humanes dijous 22 de març

Castelló. Cadena humana:

Plaça Mª Agustina, carrer Major, carrer Arcipreste Balaguer, plaça Major,  plaça de la Pescaderia, carrer d'Enmig, carrer Sant Lluís, plaça de les Aules i torna a la plaça Mª Agustina.

València. Cadena humana:

Des de l'Hospital Clínic fins les Corts Valencianes:
Blasco Ibáñez, Dr. Moliner, Armando Palacio Valdés, Albereda i Pont de Calatrava, Justícia, Porta de la Mar, Parterre, La Pau, Comèdies, Plaça Sant Vicent Ferrer, Trinquet de Cavallers, Plaça Nàpols i Sicília, Palau, Plaça Bisbe, Plaça Almoina, Plaça de la Mare de Déu, Cavallers, Plaça Manises, Batlia, Plaça de la Mare de Déu, Navellos i Plaça Sant Llorenç

Llocs de concentració:


15 de març

REFORMA LABORAL

No a la reforma laboral ni al decret de retallades

Les treballadores i els treballadors estem patint una agressió sense precedents contra els nostres drets laborals i socials. Els darrers anys, els governs valencià i espanyol han aprovat diversos plans d’ajustament i normes lesives per a les nostres condicions de treball i les retribucions que rebem per fer la nostra faena.

El 2010, el govern de Zapatero va aprovar un pla d’ajustament i una reforma laboral que van desencadenar la convocatòria d’una vaga del personal del sector públic el 8 de juny de 2010 i la vaga general del 29S. I uns quants mesos més tard es va signar un acord de pensions que augmentava l’edat de jubilació i en rebaixava la quantia.

El període de govern popular s’ha caracteritzat també pel balafiament dels recursos públics. Al País Valencià, el govern de Fabra ha aprovat uns pressupostos per a 2012 i el Decret-llei 1/2012 que suposen una mostra clara de la política antisocial del govern valencià. [Llegir més...]

20 DE MARÇ, CIUTAT DE LA JUSTÍCIA

Judici de faltes contra les Juntes de Personal i el Comité d'Empresa de Benestar Social

El proper dimarts, 20 de març, se celebraran dos judicis de faltes en la Ciutat de la Justícia de València. La Generalitat ha decidit acusar per la via penal les delegades i delegats que van decidir fer tancades el dia 6 de febrer, en protesta per l'aprovació del Decret-llei 1/2012, i en demanda de la seua derogació.

Les tancades van ser, en realitat, la perllongació de les reunions que havien començat eixe mateix matí, fins al matí següent. Durant tot el dia i la nit, el comité d'empresa de la conselleria de Benestar Social, d'una banda, i les juntes de personal dels Serveis Centrals i dels Serveis Territorials de València, d'una altra, van tractar sobre el contingut del DL 1/2012, les seues conseqüències i la resposta que mereix.

Hi ha cinc persones d'Intersindical Valenciana encausades, d'entre les 19 persones que hi seran jutjades.

Per això, els cinc sindicats de la Mesa General us convoquem a la

CONCENTRACIÓ
EN SUPORT A LES PERSONES ENCAUSADES
DIMARTS 20, 9:30 H
CIUTAT DE LA JUSTÍCIA DE VALÈNCIA


13 de març

CONSEQÜÈNCIES DEL DL 1/2012

Vine a l'assemblea per al personal interí afectat per la retallada de jornada i salari

Intersindical Valenciana (STAS, CAT, IGEVA) ha convocat una

ASSEMBLEA
Dimarts, 13, 18h
Saló d'actes de la seu nacional d'Intersindical Valenciana
Juan de Mena, 18, València

Intentarem resoldre els teus dubtes sobre què cal fer:

Horari de falles 2012, curt i gassiu

La Direcció General de Recursos Humans (Funció Pública) ha decidit que enguany el període de setmana de festa a València, la setmana de Falles, siga més curta del que és habitual. Normalment es comptaven quatre dies de reducció horària més un dia no laborable, el 18 de març. Enguany, el dia 18 cau en diumenge, de forma que allò lògic era que fora un dia compensatori.

El DL 1/2012 obliga a no concedir els dies compensatoris, de manera que no es podrà gaudir enguany el dia compensatori pel dia 18 de març, ni cap altre que corresponga en qualsevol municipi. Segurament per això, les secretaries generals administratives tingueren la iniciativa de demanar que la jornada reduïda per festes començara ahir, dilluns. Però no ha colat.

En canvi, les companyes i els companys de Justícia gaudiran d'un dia més de reducció: des de hui, 13, fins el dia 20 de març.

CONTRA EL DECRETO-LEY

Concentració el 20 i cadenes humanes el 22Castelló. Cadena humana:
Plaça Mª Agustina, carrer Major, carrer Arcipreste Balaguer, plaça Major,  plaça de la Pescaderia, carrer d'Enmig, carrer Sant Lluís, plaça de les Aules i torna a la plaça Mª Agustina.

València. Cadena humana:
Des de l'Hospital Clínic fins les Corts Valencianes:
Blasco Ibáñez, Dr. Moliner, Armando Palacio Valdés, Albereda i Pont de Calatrava, Justícia, Porta de la Mar, Parterre, La Pau, Comèdies, Plaça Sant Vicent Ferrer, Trinquet de Cavallers, Plaça Nàpols i Sicília, Palau, Plaça Bisbe, Plaça Almoina, Plaça de la Mare de Déu, Cavallers, Plaça Manises, Batlia, Plaça de la Mae de Déu, Navellos i Plaça Sant Llorenç

Llocs de concentració:


12 de març

REFORMA LABORAL

Intersindical Valenciana valora positivament la convocatòria de Vaga General el 29M

El Sindicat ha convocat un procés d’assemblees per a decidir el seu suport a la convocatòria

El Secretariat de la Intersindical Valenciana valora positivament la Vaga General per al proper 29M convocada en el conjunt de l’Estat espanyol per CCOO i UGT, en el País Basc per la majoria sindical basca (ELA-STV, LAB, STEE-EILAS) i en Galiza per CIG.  [Llegir més...]

El 29 de març, vaga general contra la reforma laboral
El 29 de marzo, huelga general

La huelga general es "justa y necesaria"
Los sindicatos entran en campaña
Una huelga general antes de los 100 días de Gobierno
Los sindicatos acuerdan la huelga general el 29 de marzo
CCOO y UGT convocan huelga general para el 29-M
Los sindicatos convocan la huelga general para el 29-M
El recorrido del 29-S al 29-M
Los sindicatos confirman el pulso al Gobierno
El 29 de marzo habrá huelga general
UGT y CCOO convocan huelga general el 29-M contra la reforma laboral
29 de març: UGT i CCOO convoquen vaga general

CONSEQÜÈNCIES DEL DL 1/2012

Vine a l'assemblea per al personal interí afectat per la retallada de jornada i salari

Intersindical Valenciana (STAS, CAT, IGEVA) ha convocat una
ASSEMBLEA
dimarts, 13, 18h
Saló d'actes de la seu nacional d'Intersindical Valenciana
Juan de Mena, 18, València

Intentarem resoldre els teus dubtes sobre què cal fer:

CONTRA EL DECRETO-LEY

Concentració el 20M y cadenes humanes el 22M

Castelló. Cadena humana:
Plaça Mª Agustina, carrer Major, carrer Arcipreste Balaguer, plaça Major,  plaça de la Pescaderia, carrer d'Enmig, carrer Sant Lluís, plaça de les Aules i torna a la plaça Mª Agustina.

València. Cadena humana:
Des de l'Hospital Clínic fins les Corts Valencianes:
Blasco Ibáñez, Dr. Moliner, Armando Palacio Valdés, Albereda i Pont de Calatrava, Justícia, Porta de la Mar, Parterre, La Pau, Comèdies, Plaça Sant Vicent Ferrer, Trinquet de Cavallers, Plaça Nàpols i Sicília, Palau, Plaça Bisbe, Plaça Almoina, Plaça de la Mare de Déu, Cavallers, Plaça Manises, Batlia, Plaça de la Mare de Déu, Navellos i Plaça Sant Llorenç

Llocs de concentració:


8 de març

8 de març

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Manifestacions

19:30h

Alacant: Plaça Calvo Sotelo
Castelló: Plaça de la Pau
València: Glorieta

DIJOUS, 8 DE MARÇ

Concentracions

UGT    CCOO    CSI-F    FSES    INTERSINDICAL VALENCIANA

ALACANT

A LA PORTA DE TOTS ELS CENTRES DE TREBALL
10:30: TORRE DE LA GENERALITAT, RAMBLA MÉNDEZ NÚÑEZ, 41

CASTELLÓ
10:00 A 10:15: A LA PORTA DE TOTS ELS CENTRES DE TREBALL
10:30: A LA PORTA DE LA DELEGACIÓ DE LA GENERALITAT (CASA DELS CARAGOLS)

VALÈNCIA
10:30: Està legalitzada la concentració a la porta de tots els centres de treball de la Generalitat, de forma que qui no puga assistir a alguna de les concentracions que teniu a sota, podeu fer-ho davant del vostre centre:

Centres propers Concentració
Presidència, Hisenda i Administracions Públiques, Governació, DG de Família i Dona, DG de Justícia, Diputació de València Palau de la Generalitat,
C/ Cavallers, 2
PROP I i PROP II Davant del PROP II
Educació, Turisme, Cultura i Esport i antic Hospital La Fe Av. Campanar, davant la conselleria d’Educació
Conselleria d’Infraestructures (Serveis centrals)
Av. Blasco Ibáñez, 50
Conselleria d’Infraestructures (Medi Ambient) C/Francesc Cubells
Conselleria de Sanitat C/ Misser Mascó
Conselleria d’Agricultura
Conselleria de Justícia i Benestar Social
La Cigüeña
C/ Dr. Moliner
Ciutat de la Justícia Av. del Saler, s/n
Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç
DD GG de Colom, 80
Servef (serveis centrals)
Delegació del Govern
Davant la Delegació del Govern, C/Colom, 60
DT Servef
DT Ocupació
DT Benestar Social
IVAJ

7 de març

Calendari de mobilitzacions en març i abril

UGT   CCOO   CSI*F   FSES  I INTERSINDICAL VALENCIANA

MARÇ

DIJOUS, 8
Concentracions en les portes dels centres de treball.
Manifestació. Participació conjunta contra les retallades en igualtat en la manifestació amb motiu del “Dia Internacional de la Dona”.

DIVENDRES, 9 i DIMECRES, 14
Repartiment d'informació a la ciutadania. Mercat Central, Metro Colom i Estació del Nord.

Del 10 al 19
Pancarta penjada en la seu d'Intersindical en la Plaça de l'Ajuntament.
Pilotes unflables en la Plaça de l'Ajuntament abans de les mascletaes.

DIMARTS, 20
Judici de faltes als companys i companyes que van participar en els tancaments.
Concentració en la Ciutat de la Justícia de València en suport a les persones encausades

DIJOUS, 22
Cadenes humanes a les 19 hores en les tres capitals.

DISSABTE, 31
ACTE CENTRAL en la Plaça de Bous de València

ABRIL

DIMARTS, 3
Donació de sang en les tres capitals

DIJOUS, 19
Concentracions davant les Conselleries de Sanitat i Educació.

A mitjan mes d'abril:
Manifestacions en les tres capitals

Concentració contra la violència cap a les dones

Com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una CONCENTRACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, a la qual s'adhereix Intersindical Valenciana.

CONCENTRACIÓ
20 hores, davant l'Ajuntament de València

VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES
L’informe de la RAE sobre llenguatge sexista deforma la realitat i ignora acords internacionals

L’ús d’un llenguatge sexista és discriminatori cap a les dones i una de les formes de violència contra aquestes

Intersindical Valenciana, davant l’informe d’Ignacio Bosque, de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola (RAE), en el qual arremet contra les guies editades per diferents institucions... [llegir més]


6 de març

L’estalvi de 258 milions no pot eixir de la butxaca del personal dels serveis públics

Intersindical, junt als sindicats de la Funció Pública, negociarà amb la Generalitat fórmules d’estalvi que no afecten l’ocupació pública ni les retribucions

En la reunió que va tindre lloc ahir per a tractar el document PROPUESTA DE MEDIDAS EN MATERIA DE PERSONAL PARA EL EJERCICIO 2012-2015, Intersindical Valenciana s’ha ratificat en la seua postura de no negociar cap document que supose una rebaixa salarial per al personal dels serveis públics ni la pèrdua de llocs de treball en el sector públic, i ha oferit la representació de l’Administració la possibilitat de negociar sobre quines altres partides és possible fer ajusts i retallades per equilibrar el dèficit financer del Govern valencià. [Llegir més i nota de premsa conjunta dels cinc sindicats]


5 de març

Intersindical Valenciana, contra la reducció de 258 milions d’euros del capítol I

Intersindical Valenciana manifesta que la Generalitat ha de rectificar en la seua política contrària als serveis públics

Hui, dilluns 5 de març, a les 12:30 hores, en la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques tindrà lloc una reunió entre els sindicats amb representació en la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana i la Generalitat per negociar sobre les retallades motivades per l’aprovació del Decret Llei 1/2012.  [Llegir més...]

Presentació de recursos contra el Decret-llei de retallades

Los sindicatos presentan ante el TSJCV un recurso contencioso-administrativo por la vía ordinaria contra el acuerdo de aprobación del Consell de medidas de reducción del déficit público [Llegir més...]

UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Cicle de conferències sobre funció pública

Claustre obert

La Universitat de València ha programat el cicle de conferències sobre funció publica que a continuació es detalla. Pel seu interés, qualitat  i aplicació concreta en el cas de la Generalitat, (amortitzacions llocs de treball, reduccions de jornada personal interí, remoció caps de servei, externalitzacions, privatitzacions, etc.), és important acudir a les conferències i que siguen un èxit.

Claustre Obert
La Universitat de València i El País engeguen Claustre Obert, un nou espai de trobada i debat destinat a analitzar els temes d'actualitat social i econòmica, amb vocació plural i oberta.

Transparència en les administracions públiques: una revisió del cas espanyol
Conferència a càrrec de Jesús Lizcano, president de Transparencia Internacional España.
Dia: 26 de març de 2012, a les 18.30 h

Protecció jurisdiccional dels drets fonamentals
Conferència a càrrec de Pascual Sala, President del Tribunal Constitucional.
Dia: 3 d'abril de 2012, a les 18.30 h.

Lloc: Aula Magna. La Nau Centre Cultural de la Universitat de València C/ Universitat, 2
Entrada gratuïta, aforament limitat


2 de març

Ni el conseller Vela retira el Decret ni els sindicats suspenen les mobilitzacions

www.intersindical.org/noticies

Intersindical Valenciana considera necessari intensificar la mobilització.

Representants d'Intersindical en la Mesa General 01-mar-12

Representants d'Intersindical en la Mesa General del dia 1 de març

Ahir, dijous 1 de març, va tindre lloc la reunió de la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana per a tractar sobre les retallades que afecten els salaris del personal de la Generalitat Valenciana. Aquesta és la primera reunió negociadora que es produeix amb el conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, José Manuel Vela, des que el 4 de gener fora presentat el Decret-llei 1/2012 -més conegut com a Decret Vela. Cal recordar que aquest suposa una reducció en els salaris del personal docent, sanitari i de l'Administració del Consell de 258 milions d'euros.

Els cinc sindicats han demanat la retirada o la suspensió del Decret-llei per obrir un període de negociació real que evite que les treballadores i treballadors i els serveis públics paguen els efectes de la crisi i de la dolenta gestió financera del govern valencià.

El conseller Vela, acompanyat de la consellera d'Educació, Formació i Ocupació, Maria José Català, i del conseller de Sanitat, Luis Rosado, no ha volgut ni retirar el Decret ni suspendre la seua aplicació. Una aplicació que s'ha iniciat hui amb la reducció d'una part significativa de la jornada i de les retribucions del personal interí de l'Administració del Consell. Una reducció que afecta a unes 1.500 persones que han vist reduïda la jornada i els salaris entre un 30 i un 40%.

En aquest context, vista la postura intransigent i poc negociadora del conseller Vela, Intersindical Valenciana, junt a la resta de sindicats, ha decidit proposar a la Generalitat continuar les negociacions per evitar que siguen treballadores i treballadors les qui paguen el balafiament dels recursos públics i mantindre totes les mobilitzacions convocades per forçar el govern valencià a rectificar. La propera reunió serà dilluns 5 de març.

Per a la Intersindical Valenciana, en la reunió del proper dia 5 de març no es pot partir ni del Decret-llei ni del document que ha presentat aquesta setmana la Generalitat. Els dos documents parteixen d'un mateix propòsit: fer caixa a costa del personal del sector públic.

Per tant, Intersindical Valenciana fa una crida al conjunt de les treballadores i treballadors del sector públic i a la ciutadania valenciana a continuar en el carrer oposant-se a les retallades i exigint uns serveis públics i de qualitat.

Recursos judicials contra el Decret per part dels sindicats

Els sindicats de la Mesa General volem informar al conjunt del personal afectat pel DL 1/2012 de les actuacions jurídiques empreses de forma conjunta i la situació actual d'aquestes.

1º. Hem interposat un recurs unitari d'empara judicial dels Drets Fonamentals contra l'acte d'aprovació del Decret-Llei 1/2012, de mesures urgents per a la reducció del dèficit de la Comunitat Valenciana, sol·licitant la suspensió cautelar de la seua aplicació. Referent a això estem pendents del pronunciament de la Sala.

2º. Els cinc sindicats interposarem a més el dia 5 de març recursos per legalitat ordinària contra l'acte d'aprovació del citat Decret-Llei, i insistirem sobre la suspensió cautelar de les mesures.

Amb aquestes actuacions conjuntes a les qüestions de caràcter general entenem que:

• Emparem totes les persones afectades sense cost econòmic individual de poders notarials.

• No agreugem la situació econòmica de les persones afectades ja que evitem possibles condemnes en costes judicials. La nova normativa permet que qui perd un recurs contenciós siga condemnat a pagar les costes imposades pel tribunal

3º. Els sindicats estem coordinant els continguts a recórrer també en les situacions individuals d'aplicació de les mesures amb l'objectiu d'evitar que es produïsquen contradiccions en les argumentacions que perjudiquen els interessos comuns de tot el personal.

4º. Finalment, els sindicats volem clarificar que, sent evident el nostre respecte absolut a les decisions, individuals i/o col·lectives, respecte a l'elecció de lletrats i professionals de l'àmbit judicial, i en l'elecció del procediment a seguir en la defensa jurídica adoptades per qualsevol persona, sí volem clarificar que en cap supòsit es permet judicialment actes d'adhesió als recursos presentats per uns altres, encara que així se sol·licite. Les adhesions només es produirien en defensa de l'administració, el que considerem un greu error en l'estratègia i defensa del personal de l'administració i del sector públic autonòmic.


1 de març

DIJOUS, 1 DE MARÇ

Concentracions

UGT    CCOO    CSI-F    FSES    INTERSINDICAL VALENCIANA

ALACANT
A LA PORTA DE TOTS ELS CENTRES DE TREBALL
10:30: TORRE DE LA GENERALITAT, RAMBLA MÉNDEZ NÚÑEZ, 41

CASTELLÓ
10:00 A 10:15: A LA PORTA DE TOTS ELS CENTRES DE TREBALL
10:30: A LA PORTA DE LA DELEGACIÓ DE LA GENERALITAT (CASA DELS CARAGOLS)

VALÈNCIA
10:30: Està legalitzada la concentració a la porta de tots els centres de treball de la Generalitat, de forma que qui no puga assistir a alguna de les concentracions que teniu a sota, podeu fer-ho davant del vostre centre:

Centres propers Concentració
Presidència, Hisenda i Administracions Públiques, Governació, DG de Família i Dona, DG de Justícia, Diputació de València Palau de la Generalitat,
C/ Cavallers, 2
PROP I i PROP II Davant del PROP II
Educació, Turisme, Cultura i Esport i antic Hospital La Fe Av. Campanar, davant la conselleria d’Educació
Conselleria d’Infraestructures (Serveis centrals)
Av. Blasco Ibáñez, 50
Conselleria d’Infraestructures (Medi Ambient) C/Francesc Cubells
Conselleria de Sanitat C/ Misser Mascó
Conselleria d’Agricultura
Conselleria de Justícia i Benestar Social
La Cigüeña
C/ Dr. Moliner
Ciutat de la Justícia Av. del Saler, s/n
Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç
DD GG de Colom, 80
Servef (serveis centrals)
Delegació del Govern
Davant la Delegació del Govern, C/Colom, 60
DT Servef
DT Ocupació
DT Benestar Social
IVAJ
PERSONAL INTERÍ A 25 HORES

Què fer davant les resolucions de reducció de jornada a 25 hores?

S’estan rebent les resolucions per les quals, degut a l’aplicació del Decret Llei 1/2012, es redueix la jornada laboral del personal interí a només 25 hores. Davant aquesta situació us diguem com actuar davant la notificació d’aquestes resolucions:

A partir del dia en que es rep la resolució teniu 2 mesos per a interposar un recurs contenciós–administratiu. Intersindical Valenciana està elaborant un model que podeu fer servir per a la presentació del recurs contenciós. Els recursos han de ser individuals, perquè en aquest cas els sindicats no tenen legitimació activa per a recórrer l’aplicació individual del que preveu el decret.

Respecte a la possibilitat de demanar la prestació compensatòria de l’atur, apuntar el següent:

Pel que fa al procediment, teniu un termini de 15 dies hàbils des que es rep la comunicació. És necessari aportar el certificat d'empresa amb indicació dels últims 6 mesos cotitzats. Com ja sabem, la Generalitat no va a facilitar aquest certificat, així que el substituirem per una còpia del Decret-Llei i la notificació que heu rebut. També es pot sol·licitar el certificat i, després, presentar escrit a la Inspecció de Treball denunciant la negativa de l'empresa en el lliurament de dita certificada. El Servei Públic d'Ocupació Estatal té l'obligació d'admetre la sol·licitud a tràmit prèvia presentació de la denúncia davant la Inspecció de Treball.

Els passos a seguir són:

1. Acudir al centre Servef d'Ocupació per a la inscripció com demandant d'ocupació com a MILLORA D'OCUPACIÓ i arreplegar l'imprès de sol·licitud.

2. Demanar cita prèvia per al Servei Públic d'Ocupació (901 010 210 , www.sepe.es/citaprevia) i presentar sol·licitud.

3. El SPEE concedirà el termini de 15 dies per a aportar la documentació que falta i, s'aportarà l'escrit presentat davant la Inspecció de Treball si escau.

De tota manera heu de tenir en compte que si el SPEE accepta la vostra sol·licitud de prestació, aquesta anirà descomptant el que us pagarien en cas d’un eventual cessament en el lloc que ocupeu.

I per suposat, no heu de deixar d'acudir a totes les mobilitzacions convocades pels Sindicats per la retirada del Decret Llei 1/2012.