correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

març 2010

dll dm dc dj dv ds diu
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sumari

 
     
 

31/03/10

Mesa sectorial per a aprovar el I Pla d'Igualtat. Primer examen d'Operador/a de Sistemes Informàtics. Concurs-oposició per a nou places d'uixers, torn lliure i de discapacitats. Campanya de la Renda de 2009.
 
 

30/03/10

Concurs per a llocs laborals, grup E, amb mobilitat horitzontal. Cobertura d'una plaça de grup C a València. Conferència: Els drets col·lectius dels pobles.
 
 

29/03/10

Intersindical participa en la cimera UE-Àfrica i es reuneix amb la Ministra d'Igualtat. S'afona un sostre en Benestar Social sobre la taula d'una funcionària.Convocatòria 31/08, Educador/a Educació Infantil, llistat d'aprovats/des.
 
 

25/03/10

Concentració per la igualtat real i efectiva entre dones i homes. Convalidació dels coneixements de valencià.
 
 

24/03/10

Mesa tècnica sobre el Pla d'Igualtat. Calendari per a les proves de Coneixements de valencià. Cursos FIDE a Alacant i Castelló.
 
 

23/03/10

Cursos del Pla FIDE a Alacant i Castelló. Campanya de vigilància de la salut per a 2010.
 
 

20/03/10

A punt de finalitzar la negociació del Pla d'Igualtat. Es presenta un nou membre de la família Intersindical: La Intersindical Jove.
 
 

15/03/10

En la reunió de divendres, 12. Aprovat pel Consell el projecte de Llei de la Funció Pública. La Falla contra les privatitzacions, en vers.
 
 

12/03/10

Hui, entre els PROPs de València: Falla contra les privatitzacions. Prepara el teu expedient per als concursos.
 
 

11/03/10

Intersindical Valenciana convoca: Falla entre els PROPs de València, contra les privatitzacions. L'exposició de la Unió de Periodistes censurada per la Diputació es torna a exposar a partir de dijous. Manifestació a favor de la Sanitat Pública.
 
 

09/03/10

Intersindical Valenciana se solidaritza amb Romà de la Calle. Per la llibertat d'expressió, no a la censura. Vicente Sanz, l'estratègia de l'aranya. Concurs del grup A d'Administració General. Contra la privatització de la Sanitat.
 
 

08/03/10

Exposició d'Unió de Periodistes. La censura no amagarà la veritat dels fets. Els rumors sobre d'on ixen les nòmines ataquen. Serà de veres?. Personal d'assistència al contribuent per la Campanya de la Renda.
 
 

05/03/10

8 de març, dia de les dones. El feminisme avança.
 

04/03/10

Intersindical Jove es mostra contrària al contracte per a joves de la CEOE.
     
 

03/03/10

Correu conjunt CCOO, CSI-F, IGEVA, STAS-Iv, UGT. Concentració contra la violència masclista.
     
 

02/03/10

Hui, 2 de març: La mirada de les dones immigrants. Cinema en clau de dona. Un article ded César Gavela: Pública Funció. A la seu del sindicat d'Alcoi: preparació d'oposicions.
   
   

Mesa sectorial per a aprovar el I Pla d'Igualtat

Com ja vam informar, s'ha convocat hui, 31 de març, Mesa Sectorial de la Funció Püblica per a aprovar el I Pla d'Igualtat entre dones i homes de l'Administració de la Generalitat 2010-2012.

Intersindical Valenciana (STAS i CAT) donarà hui la seua conformitat crítica al Pla, pels següents motius:

- El Sindicat ha reclamat des de sempre la confecció i aprovació d'un Pla d'Igualtat.

- El document que es duu hui per a la seua aprovació ha millorat molt durant la negociació amb les organitzacions sindicals, i ha incorporat moltes dels suggeriments i esmenes. De fet, un primer document fou retirat per la negativa sindical a signar-lo, presentant-se amb posterioritat un altre molt reformat.

- El document és millorable: té mancances sobretot en la part de la diagnosi de situació, en faltar indicadors i el creuament de les dades disponibles. Una millor diagnosi podria haver dut a unes mesures d'actuació diferents o, en tot cas, més completes que les consignades.

- Això no obstant, el propi document ho reconeix i s'inclou la previsió d'incorporar més indicadors en un futur proper. De fet, aquest I Pla tindrà una durada de tres anys, passats els quals haurà de ser substituït pel II Pla, que esperem evolucione bastant sobre aquest primer.

- No estem en discorformitat amb les mesures proposades, tot i que podrien haver-se incorporat més. El Sindicat manté les seues reivindicacions per als propers plans, i considera aquest primer pla com la primera pedra d'una veritable política d'Igualtat en la Generalitat.


Aquesta conformitat resta, com sempre en la nostra organització, pendent de la ulterior ratificació d'aquest acord per part de les assemblees que es convocaran després de les vacances de Setmana Santa i Pasqua i de la Santa Faç en Alacant.

Primer examen d'Operador/a de Sistemes Informàtics

El DOCV de hui, 31 de març, ha publicat la Resolució que eleva a definitiva la llista provisional de persones admeses i excloses a les proves selectives d'accés al grup C, operador/a de sistemes informàtics, torn  d'accés lliure, i torn persones amb discapacitat, Convocatòria 33/2008 i es convoca a les persones aspirants admeses a la realització del primer exercici.

El primer exercici es realitzarà el dia 8 de maig a les 10:00 hores.

 
Corts Valencianes

Concurs-oposició per a nou places d'uixers, torn lliure i de discapacitats

 
Convocatòria de nou places d'uixers (torn lliure i de discapacitats). Sol·licituds fins el 24/04.

Personal d'assistència al contribuent

Campanya de la Renda de 2009

 
La Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació ha publicat en la pàgina web la Convocatòria per a l'entrevista  i el Llistat provisional de punts del personal que es va presentar a la cobertura provisional de places per a la campanya d'atenció al contribuent a propòsit de l'Impost sobre la renda de les Persones físiques de 2009.

31 de març de 2010
 

Concurs per a llocs laborals, grup E, amb mobilitat horitzontal

El DOCV d'ahir, 29 de març, va publicar el concurs 37/2010-L, per a llocs laborals, grup E, amb mobilitat horitzontal.

Recordeu que cal presentar en el Registre de Personal totes les titulacions que tingueu: no us confieu si està registrat el més alt, podria ser que no us comptara el punt del barem si és l'única titulació que teniu registrada.

 
URGENT!!

Cobertura d'una plaça de grup C a València

Cal cobrir una plaça del grup C, administratiu/va, classificada C14 E019 en els serveis centrals de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació a València (edifici La Cigonya).

Persona de contacte: Lluc Gillamón, telèfon: 963 986 876. guillamon_llu@gva.es
 


 
 

Conferència: Dijous 22 d'abril de 2010, 18h.

Aula Magna. La Nau, Universitat de València

Els drets col·lectius dels pobles
en el marc dels drets humans

Presentació del Fórum Mundial pels Drets dels Pobles

Presenta: Vicent Maurí. Intersindical Valenciana.

Intervenen: Aureli Argemí. President del CIEMEN, Daniel Turp. Professor de Dret Constitucional Universitat de Montreal. Vice-president del Partit Quebequès

Organitzadors: Intersindical Valenciana, CIEMEN, Fòrum Debats Universitat de València

 

30 de març de 2010
 

Intersindical participa en la cimera UE-Àfrica i es reuneix amb la Ministra d'Igualtat

La Intersindical es reuneix amb la ministra Bibiana Aído per a parlar dels casos d'assetjament sexual a RTVV


La reunió s'ha celebrat entre la ministra i dues companyes de la secció sindical del Sindicat en RTVV durant més d'una hora, aprofitant que Aído es troba a València en la cimera informal de ministres d'Igualtat de la Unió Europea. Aído s'ha mostrat molt interessada pel cas, que ja coneixia, i ha preguntat per la situació general de RTVV en matèria laboral i en polítiques d'igualtat.
 
La responsable de l'Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana participa en la trobada de dones africanes i europees

La responsable de l'Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana, Macu Gimeno, ha participat durant el cap de setmana en la cimera de dones africanes i europees celebrat a la Fira de Mostres de València.

S'afona un sostre en Benestar Social sobre la taula d'una funcionària

 
Divendres passat una part del sostre del segon pis dels Serveis Territorials de Benestar Social a València va caure damunt la taula d'una funcionària. Afortunadament, no hi hagueren danys personals, però l'incident podria haver estat greu, ja que es va desprendre un tros de sòl, no el fals sostre d'algeps.

Delegades i delegats de salut laboral d'Intersindical Valenciana van acudir immediatament i van aconsellar que no es reprenga l'activitat en eixes oficines mentre no es prenguen les mesures de seguretat necessàries.

Teniu un informe complet, amb fotos, en el següent enllaç:

Convocatòria 31/08. Educador/a Educació Infantil, llistat d'aprovats/des

Convocatòria 31/08, Educador/a Educació Infantil, llistat d'aprovats/des


29 de març de 2010
 


Concentració

Per la igualtat real i efectiva entre dones i homes

El Moviment Feminista de València, davant la reunió informal de Ministres d'Igualtat de la Unió Europea, que se celebrarà a València els dies 25 i 26 de març, han signat un manifest per tal de:

 • Reconéixer les ministres com a aliades, en tant que han apostat fort per treballar en pro de la igualtat.
   
 • Recordar que queda molt de camí per assolir realment la igualtat entre dones i homes,
   
 • Demanar un major compromís per part del Parlament Europeu, amb l’objectiu d’acabar amb qualsevol discriminació de les dones, tant al nostre país com a tota la Unió Europea i fora d’ella.
Per a demostrar el suport a aquest manifest, han convocat una
 
CONCENTRACIÓ

divendres 26 de març, 19:30 h

Plaça de l'Ajuntament de València

 

Davant els propers concursos

Convalidació dels coneixements de valencià

Recordeu que amb el BUP acabat es convaliden els coneixements del nivell elemental del valencià. La Junta Qualificadora facilita un model d'instància que cal emplenar i t'estenen una certificació provissional fins que reps el títol.

Mireu aquesta ORDRE de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual s'establixen els certificats oficials administratius de coneixements de valencià que expedirà la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià i s'homologuen i es revaliden d'altres títols i certificats.

D'ací a pocs dies es publicarà el concurs de mobilitat horitzontal del grup E. Una bona ocasió per actualitzar els mèrits en el registre de personal.

25 de març de 2010
 


Mesa tècnica sobre el Pla d'Igualtat

Ahir, 23 de març, va tindre lloc la mesa tècnica sobre el darrer esborrany del I Pla d'Igualtat entre dones i homes de l'Administració de la Generalitat 2010-2012. Alguns sindicats, entre els quals Intersindical Valenciana (STAS), van presentar esmenes al text, normalment d'addició d'alguns aspectes o de correcció de la redacció. Van ser acollits favorablement per l'Administració, per la qual cosa és de suposar que la majoria s'incorporaran al text definitiu. La representació de la conselleria ha admés que en la diagnosi de situació caldria incorporar més variables en una futura revisió del pla.

Probablement el Pla s'aprovarà en una Mesa Sectorial a celebrar la setmana propera. En tindre la convocatòria i el text definitiu, us n'informarem.

La intervenció d'Intersindical Valenciana (STAS) ha posat de manifest que el Pla ha millorat respecte de la primera redacció. És un text que es pot recolzar, sempre a l'espera del text definitiu.

Entre les mancances, ha assenyalat que caldria haver incorporat la figura de l'Agent d'igualtat, professional especialitzat/da en tractar aquests assumptes, incorporació que no és ara possible, segons l'Administració, per motius pressupostaris.

Calendari per a les proves de Coneixements de valencià

Publicat en el DOCV d'ahir, 23 de març de 2010: Proves per a l'obtenció dels certificats administratius de coneixements de valencià

CALENDARI DE LES PROVES

Primer període

29 de maig: coneixements orals.

5 de juny: grau elemental i certificat de llenguatge als mitjans de comunicació.

12 de juny: grau mitjà i certificat de llenguatge administratiu.

19 de juny: grau superior i certificat de correcció de textos.

Segon període

6 de novembre: coneixements orals.

13 de novembre: grau elemental i certificat de llenguatge als mitjans de comunicació.

20 de novembre: grau mitjà i certificat de llenguatge administratiu.

27 de novembre: grau superior i certificat de correcció de textos.

Cursos FIDE a Alacant i Castelló

Si ahir no pugueres descarregar-te la sol·licitud de cursos FIDE per a Alacant o Castelló, descarrega-te-la des d'aquest enllaç: sol·licitud cursos fide

24 de març de 2010
 


Ara només es donen a València

Cursos del Pla FIDE a Alacant i Castelló

Segons la convocatòria dels cursos del Pla de Formació dels Empleats Públics al Servei de l'Administració de la Generalitat per a l'any 2010, en el seu annex I-D del Pla de Fidelización i desenvolupament de l'empleat públic al servei de la Generalitat (Pla FIDE), totes l'edicions se celebren a València.

Tanmateix, en les comarques d’Alacant i de Castelló existeix un elevat nombre de persones amb lloc de cap que haurien de desplaçar-se a València per a poder realitzar aquests cursos, amb els consegüents perjudicis de despeses, desplaçaments, horaris, sent difícil la seua realització.

Per això, us convidem a emplenar la sol·licitud que us adjuntem, per tal de sol·licitar la celebració d'edicions descentralitzades a les comarques d'Alacant i Castelló.

Per al personal del sector d'Administracions Públiques

Campanya de vigilància de la salut per a 2010

En l'enllaç següent trobareu tota la informació de com accedir al reconeixement: Vigilància de la Salut

Intersindical Valenciana (STAS) recomana fer ús del dret a una vigilància periòdica del estat de salut en funció dels "riscos inherents al treball" que ens reconeix l'article 22 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Però també recomanem que informeu al sindicat si trobeu que la vigilància de la salut que es fa es la que pertoca, atenent a les característiques de les activitats del vostre lloc de treball, o es una revisió mèdica general.

El sindicat estarà vigilant el compliment de la Llei en aquest tema tan important ja que resulta imprescindible aquesta campanya de vigilància de la salut per tindre per fi un cens real de la situació de les nostres treballadores i els nostres treballadors per dur a terme una actuació preventiva que resolga els possibles riscos.

23 de març de 2010


A punt de finalitzar la negociació del Pla d'Igualtat

La Conselleria de Justícia i Administracions Públiques ha convocat la Mesa Tècnica del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes de l'Administració de la Generalitat, el pròxim dimarts, 23 de març, per a tractar sobre un nou document sobre el I Pla d'Igualtat entre dones i homes de l'Administració de la Generalitat 2010-2012.

Es tracta d'un document més treballat que el  presentat anteriorment, ja que incorpora una anàlisi de dades sobre la situació de dones i homes en la Generalitat. Aquest anàlisi no és satisfactori, ja que la diagnosi no és completa, per falta d'importants variables i el seu creuament, que donen una imatge més àmplia de la realitat, i que ajuden a fer visibles  els sectors feminitzats, normalment més desfavorits quant a classificació, retribucions i condicions de treball.

Intersindical Valenciana (STAS) considera que és un signe positiu que la conselleria haja reconsiderat la seua postura i revisat a fons el seu document de Pla d'Igualtat. Això no obstant, dimarts proper es presentaran diverses esmenes, dirigides, fonamentalment, a establir compromisos per tal que les properes avaluacions i revisions del pla siguen més completes i permeten una actuació més eficaç per aconseguir una organització més igualitària.

Es presenta un nou membre de la família Intersindical: La Intersindical Jove

Hem encetat un nou espai d’intervenció dins la Intersindical Valenciana fet per i per a les persones joves: la Intersindical Jove. Una iniciativa on els i les joves treballadors i treballadores de tots els sectors laborals volem reivindicar la participació juvenil, on tinguem veu pròpia per defensar els nostres drets socials i laborals, a més de dinamitzar un projecte per crear una societat el més igualitària i crítica possible.

En un moment en què la societat i el món laboral pateixen les convulsions d’una crisi econòmica i una administració que malbarata els recursos econòmics, els i les joves som un dels sectors més afectats i això atempta directament contra els nostres drets i les nostres condicions de vida com a ciutadans i ciutadanes.

La Intersindical Jove pretén ser un espai de referència obert, plural i participatiu des d’on treballar conjuntament per:

 • Defensar els drets laborals, socials i nacionals de la joventut valenciana, i millorar així les seues condicions de vida, individuals i col·lectives.
   
 • Fomentar la participació ciutadana per tal de promoure una autèntica democràcia civil a tots els àmbits polítics, basada en la llibertat d’associació i el diàleg social.
   
 • Proposar alternatives de formació als i les joves del País Valencià, des de l’òptica del sindicalisme juvenil, democràtic, participatiu, crític, emprenedor i transformador.
   
 • Defensar els valors d’igualtat a tots els nivells, de radicalitat democràtica, de sostenibilitat econòmica, de recuperació cultural, d’alliberament nacional i solidaritat global amb la finalitat de construir una societat més justa, lliure, ecològica, solidària i igualitària.
Volem que la Intersindical Jove esdevinga un punt de trobada de joves inconformistes que vulguen construir alternatives de futur i en positiu, des del seu àmbit laboral i mitjançant l’acció sindical.

 
Dijous, 25 de març, 19h

Manifestació

Plaça de Sant Agustí de València

Dissabte, 27 de març, 10:30h


Trobada Ciutadana per la Igualtat de Drets

10:30 hores, Consell de la Joventut, Llanterna, 26, València.


Tallers al voltant de la Igualtat de Gènere,

Drets de Ciutadania-Inmigració i Drets

 Socials. 


16:00 hores, a Ca Revolta C/ Santa Teresa, 10. Plenari

Convoca:

CAMPANYA VALENCIANA CONTRA L'EUROPA DEL CAPITAL I LA GUERRA
I LES SEUES CRISIS.

PER LA SOLIDARITAT ENTRE ELS POBLES.


Intersindical Valenciana és una de les entitats que composen la Campanya.

 
20 de març de 2010
 


En la reunió de divendres, 12

Aprovat pel Consell el projecte de Llei de la Funció Pública

La Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana comença la darrera etapa per a la seua aprovació: divendres, 12 de març, el Consell de la Generalitat va aprovar-lo com a projecte de Llei i el va remetre a les Corts.

El text aprovat ha sofert modificacions, conseqüència dels dictàmens del Consell Econòmic i Social i del Consell Jurídic Consultiu. Aquest darrer, dictat recentment, promet ser polèmic: carrega contra el llenguatge no sexista emprat en la llei, que qualifica d'"incorrecte gramaticalment" i prefereix el masculí plural com a genèric. Així mateix, pretén modificar la normativa sobre protecció contra la violència cap a les dones, en pretendre que els mateixos beneficis que la llei la llei preveu per a les funcionàries víctimes de violència masclista es preveuen per als funcionaris víctimes de violència de gènere.

Però això, sobre ser greu, només són comentaris "no essencials", per la qual cosa no sabem, a hores d'ara, si la conselleria ha fet cas o no i si ha modificat o no la llei.

Més greu és l'observació "essencial" que ha fet modificar  l'article 130, Excedència voluntària per raó de violència de gènere:  En l'apartat 2, segon paràgraf, es disposa que “No obstant això, quan de les actuacions de tutela judicial resultara que l'efectivitat del dret de protecció de la víctima ho exigira es podrà prorrogar per períodes de tres mesos, amb un màxim de tres anys…”. L'EBEP limita el termini de permanència en aquesta situació a un màxim de dihuit mesos, per la qual cosa el CJC estima que la llei ha d'ajustar-se a eixe límit màxim.

La persona redactora confon lo que és una regulació de mínims, com són les normes de permisos o excedències continguts en l'EBEP, amb la impossibilitat de millorar aquesta regulació, com ara amb l'extensió de l'excedència per violència de gènere.

Com és obvi, Intersindical Valenciana (STAS) rebutja aquests canvis, que no fan sinó empitjorar un text que ja no arribava al mínim necessari per ser recolzat per la nostra organització. Esperem sincerament que la majoria parlamentària s'avinga a tornar a canviar el text, tot adoptant l'original. En eixe sentit, i en el marc de la negociació del Pla d'Igualtat de la Generalitat, oferim un acord a la Generalitat i a la resta de sindicats, per tal de presentar a tots els grups parlamentaris una mateixa esmena en aquest article.

Aquesta és un lectura ràpida i apressada; en breu disposarem d'un estudi més exhaustiu sobre l'abast dels canvis en el projecte de llei respecte de la llei aprovada per la Mesa General.

Consulteu el dictamen del Consell Jurídic Consultiu sobre la LOGFPV.

La Falla contra les privatitzacions, en vers

Us recomanem que entreu en els següents enllaços: paga la pena un poc d'humor:
 


Llibret de la Falla


15 de març de 2010
 


Hui, entre els PROPs de València

Falla contra les privatitzacions

Hui, Divendres, 12 de març, entre les 10 i les 13h, al carrer Gregori Gea de València, entre els dos PROPs, plantarem una falla reivindicativa, sota el lema: "Quan manen els xoriços".

Prepara el teu expedient per als concursos

Com que ens hem acostumat a no tenir concursos sovint, s'està donant el cas que han eixit concursos de mèrits i la gent creu que ho té tot registrat en el Registre de personal de la DG d'Administració Autonòmica...

Però no és sempre així: en la Fulla de Serveis no apareixen necessàriament totes les titulacions. Per això us aconsellem que, sense esperar als futurs concursos, aporteu a la DG tot el que tingueu, com per exemple: certificat d'escolaritat, graduat escolar, Batxiller Superior, Diplomatura i Llicenciatura. És a dir, totes les titulacions que es tinguen, o, en cas contrari, solament es valorarà el que es té en el Registre.

El mateix es pot dir dels certificats de coneixements de valencià, ja que la JQCV t'envia el certificat, però tu has de dur-lo al Registre de Personal..., així com els cursos impartits pels sindicats, doncs no es registren automàticament.

12 de març de 2010
 


Intersindical Valenciana convoca

Falla entre els PROPs de València, contra les privatitzacions

Divendres, 12 de març, entre les 10 i les 13h, al carrer Gregori Gea de València, entre els dos PROPs, plantarem una falla reivindicativa, sota el lema: "Quan manen els xoriços".

Teniu l'explicació de la falla, el disseny  i els versets en el següent enllaç: Llibret de la Falla

L'exposició de la Unió de Periodistes censurada per la Diputació es torna a exposar a partir de dijous

La Unió de Periodistes inaugura ‘Fragments d’un any–Imatges 2009’ hui DIJOUS 11 de març a les 12’00 del migdia a la Galeria Tomàs March de València --c/ Aparisi i Guijarro nº7, al costat de la plaça de Nàpols i Sicília--.

Si no podeu anar, podeu veure les fotoscesurades al següent enllaç: Las fotos censuradas en el Muvim

Recordeu que l'Associació de Crítics d'Art ha habilitat en la seua web un apartat per a adhesions a l'ex-director del MuVIM: www.avca-critica.com

Manifestació a favor de la Sanitat Pública

LA MANIFESTACIÓ

El 22 d'abril de 2010, a les 19:30 hores, a la Plaça de la Mare de Déu de València, està convocada una manifestació a favor de la sanitat pública.

Intersindical Valenciana, a través del Sindicat de Treballadores i Treballadors de la Salut del País Valencià (STSPV-Iv) i el CAT-PV-Iv és, junt a altres organitzacions, els principals impulsors de la manifestació.

La Plataforma Valenciana per la Sanitat Pública es sumarà a les mobilitzacions contra la política sanitària en la Unió Europea

EL DEBAT

L’Associació per a la Defensa de la Salut del País Valencià (ACDESA-PV) i la Fundació Ernest Lluch organitzen un acte amb Gaspar Llamazares, Marciano Sánchez Bayle, i Juan Ignacio Subías.

Dijous 11 de març de 2010, 19:00 h
Col·legi Major Rector Peset (Sala de la Muralla)
Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4, València

11 de març de 2010
 Intersindical Valenciana se solidaritza amb Romà de la Calle

Per la llibertat d'expressió, no a la censura

La Intersindical Valenciana s'ha solidaritzat amb l'ex-director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Romà de la Calle, i amb tot el personal del museu davant de l'actuació de la Diputació de València.

Per a la Intersindical Valenciana l'actuació de la Diputació de València és impròpia d'un sistema democràtic i mostra el tarannà dels màxims responsables polítics de l'entitat. Un atac a les llibertats democràtiques, a la llibertat d'expressió i una utilització partidista de les institucions públiques.

Per això, Intersindical Valenciana s'ha sumat al comunicat del personal de MuVIM i a la concentració convocada per l'Associació Valenciana de Crítics d'Art- AVCA- per a hui dimarts 9 de març a les 12’00h en la porta principal del MuVIM com a mostra de suport a Romà de la Calle.

AVCA ha habilitat en la seua web un apartat per a adhesions en el qual poden firmar persones, entitats i institucions. Entreu en la següent adreça:  www.avca-critica.com

Vicente Sanz, l'estratègia de l'aranya

Magistral article del periodista de Ràdio 9 i delegat d'Intersindical Valenciana (STAS) a RTVV, Albert Vicent, hui al Levante-EMV.

Llegiu-lo amb atenció i digueu-nos si no us recorda moltes coses que passen a la Generalitat.

Concurs del grup A d'Administració General

El DOCV de hui, 9 de març, publica la Resolució de la Direcció General d'Administració Autonòmica, per la qual es convoca concurs de mèrits número 36/2010, per a la provisió de llocs de treball de naturalesa funcionarial, grup A, sector administració general.

La data de presentació d'instàncies finalitza el dia 27 de març.

Contra la privatització de la Sanitat

Amb motiu del debat parlamentari sobre la modificació de la Llei 15/1997 sobre Noves Formes de Gestió Sanitària del Sistema Nacional de Salut

L’Associació per a la Defensa de la Salut del País Valencià (ACDESA-PV) i la Fundació Ernest Lluch organitzen un acte amb:

 • Gaspar Llamazares Trigo, diputat d’IU, president de la Comissió de Sanitat, Política Social i Consum del Congrés
   
 • Marciano Sánchez Bayle, Federació d’Associacions per la Defensa de la  Sanitat Pública
   
 • Juan Ignacio Subías Ruíz de Villa, portaveu de Sanitat del Grup Socialista de les Corts Valencianes
Modera: José Cuñat, Acdesa-PV
Dijous 11 de març de 2010, 19:00 h
Col·legi Major Rector Peset (Sala de la Muralla)
Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4, València

9 de març de 2010
 

Exposició d'Unió de Periodistes

La censura no amagarà la veritat dels fets

Intersindical Valenciana critica la censura que ha patit l'exposició de la Unió de Periodistes Valencians "Fragments d'un any. Fotoperiodistes valencians 2009" que es va inaugurar al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

Per a Intersindical Valenciana, la censura de la Diputació de València és un clar atac a la llibertat d'expressió, un dret fonamental de tota la societat i de la professió periodística, i per això se solidaritza amb la Unió de Periodistes Valencians davant de l'atac patit.

Clamor contra la censura de las fotos de periodistas ante el silencio del PP

La exposición censurada se verá finalmente en Valencia

Els rumors sobre d'on ixen les nòmines ataquen. Serà de veres?

Personal d'assistència al contribuent per la Campanya de la Renda

La Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació ha publicat en la seua pàgina web la convocatòria de cobertura interina de 36 places de grup A per a l'assistència al personal contribuent durant la campanya de la Renda de les Persones Físiques de 2009. Teniu tots els detalls a: Personal per la Campanya de la Renda

El termini de presentació d'instàncies acaba el 17 de març.

 

8 de març, dia de les dones

El feminisme avança

MANIFESTACIONS
8 de març, 19:30h

ALACANT: Plaça de Calvo Sotelo
porteu una llanterna per a il·luminar el món amb llum violeta

VALÈNCIA: Glorieta
Lema: També en crisi les Dones sostenim el món

8 de març, dia de les dones

El feminisme avança

Quan la xifra de persones aturades supera els quatre milions -400.000 al País Valencià- i el govern vol retardar la jubilació als 67 anys i desplegar una reforma laboral que amenaça amb més precarietat i inseguretat a les ja afeblides economies familiars, en el Dia internacional de les dones insistim que cal repartir el treball perquè els sectors socials més vulnerables no siguen ara els més castigats per una crisi de la qual no en són responsables.

Les dones són les més afectades per la crisi. La taxa d'atur femenina supera a la masculina, són les que més pateixen la precarietat laboral —el triple de contractes parcials que els homes— i uns salaris entre el 20 i el 30 per cent per davall dels seus companys.

Les dones són les encarregades dels treballs domèstics i de cura, treballs no remunerats que tanmateix són bens i serveis imprescindibles per al sosteniment de la societat. En crisi, les dones continuen atenent les persones dependents i independents. A més, amb ocupació en precari, en molts casos segueixen mantenint les famílies.

Però els discursos hegemònics obliden tot això. Les dones estem fartes d'escoltar que aquesta crisi ha deixat en l'atur a molts homes, en una ridícula cursa que novament pretén amagar la realitat: les aturades superen als aturats. No coneixem cap estudi rigorós que mostre la precarietat que patim amb el treball a temps parcial, o que denuncie que són les dones immigrants les que majoritàriament fan els treballs de cura.

Ningú se’n recorda de les dones a l’hora de presentar mesures contra la crisi: les ajudes del govern espanyol només s'han dirigit a sectors masculinitzats, per a crear mà d'obra en infraestructures públiques i injectar ajudes econòmiques als sectors de l'automòbil o la construcció. Però la indústria, el comerç o els serveis també pateixen la crisi i a moltes dones que hi treballen ací se les ha enviat a l'atur o a signar contractes temporals: una altra vegada, més precarietat i menys salaris.

El moviment feminista denuncia que sense inversió en infraestructura social —educació, salut, cura i protecció social— s'accentuarà la divisió sexual del treball i la desigualtat entre sexes. Els canvis socials han d’acompanyar-se del repartiment del treball de cura i domèstic.

D’altra banda, la maternitat és encara una causa greu de discriminació laboral; les empreses la consideren un problema per a contractar-nos. No servirà de res allargar el permís de maternitat mentre no siga igual en durada al de paternitat. Si la mare està més temps fora del mercat de treball, ho tindrà pitjor després per a incorporar-se i tampoc no tindrà possibilitats de promoció. Per tot això, des del feminisme també demanem permisos iguals e intransferibles per naixement o adopció. Només si els pares s'impliquen igual en la cura i l’educació de les criatures, les mares estaran amb les mateixes condicions laborals i no patint la discriminació d'ara.

Totes juntes exigim una igualtat real, no falses polítiques d'igualtat amb reduccions de jornada, contractes parcials i mesures enganyosament destinades a conciliar la nostra vida laboral i personal, però que només serveixen per a provocar més discriminació, més precarietat laboral i més treball en la llar.

Amb tot, ningú no podrà silenciar les veus plurals del nostre moviment, perquè el feminisme segueix avançant.
 

MANIFESTACIONS
8 de març, 19:30h


ALACANT: Plaça de Calvo Sotelo
porteu una llanterna per a il·luminar el món amb llum violeta

VALÈNCIA: Glorieta
Lema: També en crisi les Dones sostenim el món 
5 de març de 2010

 


Intersindical Jove es mostra contrària al contracte per a joves de la CEOE

Intersindical Jove s'ha mostrat totalment contrària a la proposta de contracte per persones joves de la patronal espanyola CEOE. La proposta de la patronal de crear una nova figura contractual per persones joves menors de 30 anys sense indemnització per acomiadament, cotitzacions a la seguretat social, ni prestació per desocupació, durada d'entre sis mesos i un any i sense cotitzacions empresarials a la Seguretat Social no és acceptable de cap manera.

Aquesta suposa un nou retall en els drets i en les prestacions de les persones joves. La proposta no pot ser ni considerada com un nou "contracte-fem" ja que ens retrotrau als temps en els quals els treballadores i treballadors, foren joves o no, no tenien cap dret.

Per això, Intersindical Jove demana la retirada immediata de la proposta patronal. A més, considera que cal avançar en el camí de la millora dels drets socials i laborals i en la creació de treball estable i de qualitat per als persones joves.

4 de març de 2010
 CORREU CONJUNT CCOO · CSI·F · IGEVA · STAS-Iv · UGT

Reunió de la Mesa Tècnica sense avanços

Els sindicats sol·liciten una entrevista urgent amb la directora general d'Administració Autonòmica per aclarit qüestions bàsiques de la carrera professional

Dilluns, 1 de març, va tindre lloc una altra reunió de la Mesa Tècnica sobre carrera professional, en la que es va posar de manifest l'esgotament d'eixa fase de la negociació. Davant de les respostes quasi exclusivament negatives que vam rebre les nostres propostes unitàries a l'esborrany de Decret, ahir es va registrar un escrit sol·licitant per a aquesta mateixa setmana una entrevista amb la directora general d'Administració Autonòmica.

En la mateixa demanarem que se'ns aclarisca si hi ha voluntat política per part de la conselleria de complir en la seua integritat l'Acord de 20 de febrer del 2008, tal com va anunciar en el mes d'octubre la consellera de Justícia i Administracions Públiques. Si és així, exigirem que s'accepten les propostes sindicals, que van encaminades a garantir el dret a la carrera professional de tot el personal inclòs en l'àmbit d'aplicació de l'acord.

En cas contrari, haurem de canviar l'estratègia sindical, des de la unitat d'acció. La setmana pròxima donarem notícia a tots els treballadors i treballadores de la Generalitat del resultat de l'entrevista i dels següents passos a donar per a aconseguir el compliment de l'acord.

Concentració contra la violència masclista

Com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració a la qual s'adhereix Intersindical Valenciana, per a mostrar el nostre rebuig a la violència cap a les dones:
 

Dimecres, 3 de març, 20h

Porta de l'Ajuntament de València

 

 
Els maltractadors no tenen perfil psicològic, social
ni físic coincident. Poden a més de maltractadors
ser drograadictes, alcohòlics o malalts mentals,
però sobretot són masclistes acèrrims,
convençuts de la seua superioritat i
aferrats als privilegis de ser home
.
Elena Simón Rodríguez

 

MASCLISME? No, gràcies: MATA

Per una societat igualitària: totes i tots contra la violència masclista


3 de març de 2010
 


HUI, 2 DE MARÇ:

LA MIRADA DE LES DONES IMMIGRANTS

Cinema en clau de dona

 


Projecció:

Las Migrantes de Samuel Sebastià.

Sinopsi: L’experiència migratòria de dones de diferents països del món, la seua identitat i opinió sobre el paper de les dones en el món i la violència de gènere.

Xarrada debat: Samuel Sebastiá, Leonora Castaño, refugiada colombiana i defensora de drets humans, i Adriana Gomes, protagonista del documental.

Un article de César Gavela

Pública Funció

Us recomanem la lectura d'un nou article del company funcionari de la Generalitat César Gavela, que recorda coses que, tot i que les sabem, convé recordar a la societat amb la precisió amb què ho fa:
 A la seu del Sindicat d'Alcoi

Preparació d'oposicions 

Intersindical Valenciana (STAS) està muntant grups de preparació d'oposicions de la Generalitat Valenciana a la seu d'Alcoi del Sindicat. En principi, es prepararan les oposicions d'Administració General dels actuals grups E, D i C. Així mateix, es prepararà la part general per a les oposicions d'Administració Especial. Unes altres categories també es podran preparar, dependent de la demanda.

Les persones interessades poden dirigir-se a la seu d'Alcoi.

2 de març de 2010

 


stas-Iv | intersindical