Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 1 2 3 4
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / febrer 2012


29 de febrer

La Generalitat presenta una proposta de negociació per a la Mesa General de l’1 de març

28 / 02 / 2012 | INTERSINDICAL

Intersindical Valenciana convocarà assemblees de personal i els seus òrgans de direcció per valorar el document.

En eixe sentit, recordem el compromís del Sindicat de no signar cap acord que no haja sigut objecte de consultes amb les persones afectades per les retallades.

Descarrega’t la PROPOSTA DE MESURES EN MATÈRIA DE PERSONAL PER A L'EXERCICI 2012-2015

Valoració apressada
Per començar, no esmenta el personal de Justícia, quan aquest també està inclòs en els efectes del Decret Llei 1/2012.

Per al personal docent i el personal sanitari, és una promesa buida, ja que únicament ofereix pagar el 75% dels sexennis o la carrera, respectivament, en 2013, en lloc del 50%, però sempre que el PIB valencià siga superior al 0,5%. La OCDE va anunciar la setmana passada una previsió per a l'Estat espanyol d'un creixement negatiu: -1%. En ambdós casos, hi ha una pèrdua molt significativa de retribucions.

Hi ha en la proposta tres hams llançats, un a cada sector: al personal docent li diuen que no s'augmentaran les hores lectives en secundària; al personal sanitari que es revisarà la productivitat variable; i al personal del Consell que s'aprovarà la reordenació d'horaris.

L'oferta que en 2015 la temporalitat siga d'un 5%, a banda de mal redactada, no és creïble: les darreres lleis de Pressuposts de l'Estat són les que han prohibit les Ofertes Públiques d'Ocupació. Cal recordar, a més, que en diversos sectors de la Generalitat (com en l'Administració del Consell en febrer de 2008), s'han signat acords en eixe sentit que han estat incomplerts sistemàticament.

D'altra banda, no es diu res de millorar la situació del personal funcionari interí docent. No s'anomena el personal laboral interí, al qual no es pot aplicar el Decret Llei 1/2012, una volta aprovada per RDL la reforma laboral.

Pel que fa al personal interí de l'Administració del Consell, s'hi introdueix la novetat d'un cert compromís en mantenir els efectius. Tanmateix, és un sector en què ja han desaparegut més de set-cents llocs de treball des de l'estiu de 2011, i no es preveu la seua recuperació, i no hi ha cap proposta per pal·liar els efectes del Decret Llei 1/2012, que deixa a eixe personal amb unes retribucions disminuïdes entre un 30 i un 40%.

Per tots eixos motius, considerem que és una oferta a la desesperada, per tal d'intentar calmar les aigües al País Valencià i fer temps per a què passen les eleccions andaluses i asturianes el 25 de març. Tot l'aldarull que hi ha hagut i que continua havent no li va gens bé al PP, ni en un lloc ni en un altre, i pot influir, ni que siga un poc, en el resultat de les eleccions.

No és un bon acord i no s'hi guanya res signant-lo.


28 de febrer

La Generalitat notificarà a cada persona interina si li afecten les retallades del DL 1/2012

27 / 02 / 2012 | INTERSINDICAL

El dilluns 27 han eixit de la Direcció General de Recursos Humans les resolucions d'aplicació de les retallades previstes en l'article 3 del Decret-llei 1/2012, referent a la reducció de jornada a 25 hores del personal funcionari interí i la corresponent retallada en les retribucions.

En aquestes resolucions, a les quals no ha pogut tindre accés Intersindical Valenciana, es recollirien els efectes que tindrà sobre el personal funcionari interí l'aplicació del Decret-llei de retallades. Així mateix, inclouria instruccions a les conselleries per a que notifiquen les resolucions a les persones interessades i per a que efectuen les corresponents modificacions en nòmina.

La Generalitat ha optat per dictar una resolució per conselleria, on, mitjançant un annex, es recullen els noms de les persones funcionàries interines a les quals se'ls aplica el Decret-llei. Una volta rebudes per les conselleries, aquestes hauran de notificar-les a cada persona afectada.

Com en tot aquest procés, la Generalitat actua unilateralment, sense negociació, per suposat -hem de recordar que els quatre sindicats de la Mesa Sectorial vam sol·licitar fa més de tres setmanes la convocatòria d'una mesa per tal d'aclarir la forma d'aplicació d'aquestes retallades-, però també sense cap tipus d'informació. No és presentable que a falta de tres dies per a l'entrada en vigor de les mesures de retall el personal afectat no tinga encara coneixement de res.

No diguem ja de la poca disposició que han demostrat per pal·liar la situació en què van a deixar a aquest personal, siga facilitant el cessament de les persones que voluntàriament vulguen cessar, siga gestionant amb el Ministeri de Treball la possibilitat de cobrar la prestació parcial per desocupació.

Intersindical Valenciana (STAS) continua demanant la retirada total del Decret-llei; així ho exigirem en la reunió de la Mesa General del proper dijous 1 de març, i ens comprometem a no acordar res sense el suport majoritari del personal afectat.


27 de febrer

Centenars de milers de manifestants reclamen aturar les retallades

25 / 02 / 2012 | INTERSINDICAL

Vora 250.000 persones a València, 75.000 a Alacant i 40.000 a Castelló exigeixen la retirada del Decret-llei de retallades i la dimissió del conseller Vela.

A més, la protesta ha servit per a condemnar la violència policial d’aquests dies en València i demanar la destitució de la delegada del Govern, Paula Sánchez de León i del cap de la Policia Nacional.

Al final de les tres manifestacions, que han col·lapsat els centres de les tres capitals valencianes, s’ha llegit el manifest sindical unitari.

[Llegir més...]

Intersindical Valenciana convoca assemblees informatives sobre els recursos judicials

Tindran lloc HUI DILLUNS 27 DE FEBRER a les sis de la vesprada a les seus d’Alacant, València i Castelló.
[llegir més]

La Generalitat convoca la Mesa General el dia 1 de març
24 / 02 / 2012 | INTERSINDICAL

Intersindical no signarà cap acord que no compte amb el suport del personal afectat

El proper 1 de març de 2012, a les 12 hores, en la Ciutat de la Justícia, està convocada la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana.

L’ordre del dia és: “Proposta de mesures en matèria de personal per al període 2012-2015”.

[Llegir més: propostes de la Generalitat]


24 de febrer

CONCENTRACIÓ

Divendres 24, 10:30h Palau de la Generalitat

Els Sindicats de la Mesa General lliuraran hui, 24 de febrer, a les 10:30h, els milers de signatures que han arreplegat en contra del DL 1/2012, pel cessament del conseller Vela i en suport del personal interí.

MANIFESTACIÓ

Dissabte 25, 18:00h

Valencia, Pl. Sant Agustí
Alacant, Avda Salamanca
Castelló, Plaça Mª Agustina

Punt de trobada de la Intersindical Valenciana. Plaça de Bous - Carrer Xàtiva a les 17:30 hores.

Material per a les mobilitzacions:
Pegatines i sobretaules                      Materials de protesta

Hi ha moltes mobilitzacions convocades. Potser en el teu poble o en la teua comarca hi haja una. Consulta-ho en el següent enllaç:
Agenda de mobilitzacions

Intersindical Valenciana convoca assemblees informatives sobre els recursos judicials

Tindran lloc el pròxim dilluns 27 de febrer a les sis de la vesprada a les seus d’Alacant, València i Castelló. [llegir més]


22 de febrer

Sindicats, partits i entitats cíviques es concentraran hui en rebuig a l’actuació policial

Les entitats convocants demanen el cessament immediat de la repressió i l’alliberació, sense càrrecs, de les persones detingudes.

En una reunió que ha tingut lloc aquest matí entre partits polítics, entitats cíviques i sindicats, entre els quals la Intersindical Valenciana, s’ha decidit convocar una

Concentració-manifestació
hui dimecres 22 de febrer, a les 18:00h
al carrer Marqués de Sotelo de València, davant de l’IES Lluís Vives


per a mostrar el rebuig que inspira l’actuació brutal de la policia, exigir el seu cessament immediat i l’alliberació, sense càrrecs, de les persones detingudes durant aquests dies als carrers de València. [Llegir més...]

ATENCIÓ: Davant aquesta convocatòria urgent de manifestació, i atesa la coincidència d'horari amb la Bicifestació anunciada, els sindicats convocants han decidit ANUL·LAR la Bicifestació que havia de partir hui des de Nuevo Centro fins la Ciutat de les Ciències


21 de febrer

Les juntes de personal i els comités d'empresa es tornen a tancar

20/ 02 / 2012 / Intersindical

En el moment de tancar aquestes línies, es mantenen tres tancaments a València i un a Castelló

Delegats sindicals tancats en la DT Benestar Social de València

Membres de les Juntes de Personal de Centrals i Territorials de València, tancats en el PROP II de València

Les Juntes de Personal –òrgans unitaris de representació del personal funcionari- i dels Comités d’Empresa –del personal laboral- dels diferents sectors de la Generalitat Valenciana -Justícia, Ensenyament i Administració de la Generalitat- han iniciat un tancament de 24h hui, 20 de febrer de 2012.

Les juntes de personal i comités d’empresa, reunits simultàniament per a tractar sobre les conseqüències i la resposta que cal donar al Decret-llei 1/2012, de la Generalitat, de retallades en el sector públic, han decidit per unanimitat exercir una mesura de pressió consistent en tancar-se als locals on estan reunits.

Tot i que alguns tancament han acabat per ser dissolts, passaran la nit companyes i companys de les juntes de SSTT de València i dels Serveis Centrals a l'edifici PROPII; del comité d'Empresa de Benestar Social als Serveis Territorials de Benestar Social a València, i de la Junta de Personal de Justícia de València a la Ciutat de la Justícia. Totes tres juntes eixiran hui de matí a les 9h. Et convidem a estar a la porta rebent-los.

A Castelló, la junta de personal dels SSTT de Castelló i els comités d'empresa de Benestar Social i Educació de Castelló passaran la nit a la DT d'Educació (Av. de la Mar). Eixiran a les 9:30h i també et demanem que vages a rebre-los.


20 de febrer

Aspecte del bloc d'Intersindical a la Manifestació de València

Pancarta d'Intersindical a la Manifestació de Castelló

Gran participació en les manifestacions contra la reforma 19 / 02 / 2012 / Intersindical

Intersindical Valenciana valora positivament la participació en les manifestacions contra la reforma
El Sindicat exigeix al govern de Mariano Rajoy la retirada de la reforma

Intersindical Valenciana ha valorat positivament el seguiment massiu que han tingut les manifestacions contra la reforma laboral. Més de 200.000 valencianes i valencians s’han manifestat en les ciutats d’Alacant, Castelló i València. El Sindicat ho ha fet en un bloc propi sota el lema: “Pels nostres drets, per l’ocupació. Ni 67 anys, ni atur, ni reforma laboral”.
[Llegir més]

Material per a les mobilitzacions:
Pegatines i sobretaules                      Materials de protesta

Hi ha moltes mobilitzacions convocades. Potser en el teu poble o en la teua comarca hi haja una. Consulta-ho en el següent enllaç:
Agenda de mobilitzacions

CAMPANYA CONTRA LES RETALLADES EN ELS SERVEIS PÚBLICS

Què estan fent els sindicats i què pots fer tu perquè retiren el Decret-llei 1/2012?

Informació: correus electrònics, pamflets, cartells i revistes, com la d'INTERSINDICAL
Assemblea amb associacions i plataformes en defensa dels serveis públics:

Els sindicats s'adrecen a la societat valenciana per explicar-los les retallades

Arreplegada de signatures:

Per la destitució del conseller Vela          Dóna suport al personal interí

Fins el dia 23 de febrer: les lliurarem el dia 24 de febrer al Consell de la Generalitat. Quan tingueu les signatures recollides, feu-les arribar a les delegades o delegats sindicals més propers o aviseu-nos a les nostres seus. teniu els telèfons, adreces i adreces electròniques al peu d'aquest email.

Recursos judicials
Presentat el primer recurs contra el Decret-llei

El TSJ admite a trámite el recurso sindical contra los recortes de la Generalitat
El TSJ admite el recurso sindical contra el decreto-ley de recortes del Consell
Admitido a trámite el recurso sindical al decreto de recortes

La discriminació salarial entre dones i homes existeix

Intersindical

Un any més, Intersindical Valenciana denuncia la discriminació salarial entre dones i homes.

En el Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes, Intersindical recorda que malgrat que la discriminació salarial directa –a igual treball, menys salari– és més difícil que es done gràcies a les legislacions, tant estatal com europea, la indirecta és molt més complexa i fa més gran la bretxa de discriminació entre dones i homes: [llegir més]


17 de febrer

Perquè cal una vaga de consum?

Vaga de consum 18-02-12

Amb la convocatòria d'una vaga de consum, els sindicats no volem castigar ningú, no és una vaga contra el comerç ni la hostaleria, ni cap altre sector. El que volem és que la societat visualitze la pèrdua de poder adquisitiu que s'ha produït en els darrers temps, així com el que es va a produir en determinats sectors del personal públic a partir de 1 de març si no parem abans l'aplicació del Decret-llei 1/2012.

Aquesta pèrdua de poder adquisitiu (retallada del 5% en 2010, congelació en 2011 i 2012, retallades de jornada i sou per al personal interí a partir de març) va a produir una baixada en el nostre consum, inevitablement: a menys ingressos, menys possibilitat de despesa.

Amb la vaga de consum, el que fem és concentrar eixa baixada de consum en un sol dia, perquè es note veritablement que la política de retallades duu com a conseqüència una menor activitat comercial i econòmica.

MANIFESTACIONS

Diumenge, 19 de febrer, 12 hores

Alacant: Escales de l’Institut Jorge Juan
Castelló: Parc Ribalta (La Farola)
València: Plaça de Sant Agustí

Intersindical Valenciana convoca tres manifestacions contra la reforma laboral

L'acord sobre negociació col·lectiva dóna tot el poder a l'empresa

Vine a les assemblees

Noves retallades    Reforma laboral     Mobilitzacions
Que no t'ho conten! Participa!!

València

Quan?
14 hores de
Qui?
On?
17 de febrer
Divendres
COMPLEX EDUCATIU DE XEST


A les 11:00 h
20 de febrer
Dilluns
CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, FORMACIÓ i OCUPACIÓ
CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORT
Av. Campanar 32

DIRECCIÓ TERRITORIAL DE SANITAT Gran Via Ferran el Catòlic, 74

PROP II Gregorio Gea

DIRECCIONS GENERALS DE LA CONSELLERIA DE JUSTÍCIA I BENESTAR SOCIAL. C/ COLON 80Si treballes en un centre menut i estàs prop d'alguna de les assenyalades, acudeix a la que tingues més propera. La resta de centres, així com els serveis i direccions territorials d'Alacant i Castelló, tindran la seua assemblea la setmana que ve.

CCOO, CSI-F, INTERSINDICAL VALENCIANA i UGT

Material per a les mobilitzacions:
Pegatines i sobretaules                      Materials de protesta

Hi ha moltes mobilitzacions convocades. Potser en el teu poble o en la teua comarca hi haja una. Consulta-ho en el següent enllaç:
Agenda de mobilitzacions

  Fotos de la manifestación contra los recortes del Consell

El TSJ admite a trámite el recurso sindical contra los recortes de la Generalitat
El TSJ admite el recurso sindical contra el decreto-ley de recortes del Consell
Admitido a trámite el recurso sindical al decreto de recortes

Huit detinguts en una protesta estudiantil a València

Hui, divendres, a les 12:30 hores, està convocada una nova concentració a les portes de l'IES Lluís Vives de València i concentracions en els centres i en les universitats per denunciar les detencions i les agressions policials.

Profesores denuncian que la policía agredió al menor detenido ayer

Un menor golpea a un policia en una protesta estudiantil

Ocho detenidos una protesta estudiantil en valencia


16 de febrer

DIJOUS, 16 DE FEBRER

Concentracions

ALACANT

A LA PORTA DE TOTS ELS CENTRES DE TREBALL
10:30: TORRE DE LA GENERALITAT, RAMBLA MÉNDEZ NÚÑEZ, 41

CASTELLÓ
10:00 A 10:15: A LA PORTA DE TOTS ELS CENTRES DE TREBALL, però si podeu acudiu a les següents:


Direcció Territorial d'Educació
Av. del Mar, 23


Direcció Territorial d'Hisenda i Administració Pública
Pl. Tetuán, 38

Direcció Territorial de Justícia i Benestar Social
Av. Germans Bou, 81

10:30: A LA PORTA DE LA DELEGACIÓ DE LA GENERALITAT (CASA DELS CARAGOLS)

VALÈNCIA
10:30: Està legalitzada la concentració a la porta de tots els centres de treball de la Generalitat, de forma que qui no puga assistir a alguna de les concentracions que teniu a sota, podeu fer-ho davant del vostre centre:

Centres propers Concentració
Presidència, Hisenda i Administracions Públiques, Governació, DG de Família i Dona, DG de Justícia, Diputació de València Palau de la Generalitat,
C/ Cavallers, 2
PROP I i PROP II Davant del PROP II
Educació, Turisme, Cultura i Esport i antic Hospital La Fe Av. Campanar, davant la conselleria d’Educació
Conselleria d’Infraestructures (Serveis centrals)
Av. Blasco Ibáñez, 50
Conselleria d’Infraestructures (Medi Ambient) C/Francesc Cubells
Conselleria de Sanitat C/ Misser Mascó
Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua
Conselleria de Justícia i Benestar Social
La Cigüeña
C/ Dr. Moliner
Ciutat de la Justícia Av. del Saler, s/n
Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç
DD GG de Colom, 80
Servef (serveis centrals)
Delegació del Govern
Davant la Delegació del Govern, C/Colom, 60
DT Servef
DT Ocupació
DT Benestar Social
IVAJ

Concentracions 18-FEB-2012

Vaga de consum 18-FEB-2012

Intersindical convoca tres manifestacions contra la reforma laboral

El Sindicat publica el comunicat “No a la reforma laboral” contra l’agressió contra els drets laborals

MANIFESTACIONS

Diumenge, 19 de febrer, 12 hores

Alacant: Escales de l’Institut Jorge Juan
    Castelló: Parc Ribalta (La Farola)
    València: Plaça de Sant Agustí

Intersindical Valenciana considera que la nova reforma laboral aprovada pel govern espanyol suposarà un importantíssim canvi en el mercat laboral, amb una reculada que deixa les condicions laborals en una situació molt dolenta. Aquesta reforma laboral, la que fa setze, està feta d’acord amb les propostes de la patronal que veu com el govern espanyol es doblega als seus interessos [llegir més...]

L'acord sobre negociació col·lectiva dóna tot el poder a l'empresa


14 de febrer

REFORMA LABORAL

Reculada històrica en drets laborals

La reforma aprovada pel govern espanyol està feta a mida de la patronal i degrada les condicions laborals per sota de les de Grècia.

Intersindical Valenciana considera que la nova reforma laboral suposarà un importantíssim canvi en el mercat laboral de l’estat espanyol, amb una reculada fins als anys 80 i deixant les condicions laborals per sota de Grècia [llegir més]

(ver BOE)   Texto de la reforma laboral

En les administracions públiques...

ERE público
El sector público podrá acogerse a ceses por causas objetivas

La reforma i les seues conseqüencies...

La reforma laboral facilita y abarata el despido 
Ejemplos prácticos de la reforma laboral
¿Me afecta la reforma laboral?
No es tan fiero como lo pintan
Continuidad y cambio laboral
Las empresas podrán despedir más barato
Calcule de cuánto sería su indemnización
Prohibido dos años de temporalidad
El despido tenía un precio
El Gobierno impone como norma el despido de 20 días
El Gobierno abarata el despido «para frenar la sangría del paro»
Las empresas podrán despedir más barato aunque no tengan pérdidas
El despido podrá ser de 20 días si hay tres trimestres de caídas de ingresos
La indemnización de 33 días, para todos los trabajadores desde su entrada en vigor
Fátima Báñez: ''Con esta reforma el contrato indefinido tendrá una indemnización de 33 días por año trabajado''
El Govern reconeix que serà més fàcil acomiadar amb 20 dies per any treballat
El govern espanyol aprova una reforma laboral contestada per l'oposició i els agents socials
Resignación y esperanza ante la reforma laboral: 'Hay que apretarse el cinturón'
Rajoy incumple su palabra al aprobar que se pueda despedir más fácil y barato
Rajoy, en campaña: “El PP no pretende abaratar el despido”
Rajoy facilita el despido con 20 días de indemnización
Rajoy y Rubalcaba se reunirán para hablar de la reforma laboral
Rajoy y Rubalcaba se reunirán el próximo miércoles en Moncloa
El despido improcedente
Reforma interminable
Los directivos de banca sancionados no podrán cobrar indemnización al ser despedidos
Los banqueros sancionados no tendrán indemnización
La reforma se aprueba como real decreto ley
El Gobierno convoca el lunes a patronal y sindicatos
Los directivos de banca sancionados, sin indemnización
Els sindicats auguren més precarietat en lloc d'ocupació
Los sindicatos y los partidos de izquierda rechazan de plano la reforma
Los empresarios celebran la reforma
Fin de contrato temporal
Despido exprés
Despido más fácil y más barato
La CEOE veu la reforma laboral en la bona direcció per recuperar llocs de treball
Reaccions al nou marc laboral
La reforma laboral, punto por punto
Un nou contracte que permetrà cobrar el salari alhora que el 25% de l'atur
Tots els treballadors tindran dret a 20 hores de formació anuals
Les indemnitzacions màximes pateixen la retallada "agressiva"

Les reaccions...

Nou detinguts després de la protesta contra la reforma laboral al centre de Madrid  
Cargas policiales
Nueve detenidos en una protesta ante el Congreso
Nueve detenidos tras la primera carga policial de la ‘era Rajoy’ en Madrid
La policía carga en Madrid contra manifestantes por la reforma laboral
La policía carga contra una protesta en Madrid
Los 'indignados' convocan en Sol una concentración contra la reforma laboral
Cargas policiales contra centenares de manifestantes en Madrid
Las protestas derivan en enfrentamientos con la Policía en Madrid
Motín ultra contra el Congreso
UGT y CCOO harán una manifestación el día 19 en Baleares contra la reforma laboral
Villanueva: 'La reforma laboral no es la panacea a todos los problemas'
El PNV critica la reforma laboral y pide un espacio vasco de negociación colectiva
Cayo Lara: "Se convierte a los parados en voluntarios forzosos"
Griñán: «La reforma propicia la destrucción de empleo»
El PSOE tacha la reforma laboral de «incentivar el despido»
El PSOE califica la reforma de 'decretazo'
El PSOE ve la reforma como un "decretazo" que abarata el despido de todos
Duran pide que la reforma laboral vaya junto a un plan de choque contra el paro

Vine a les assemblees
Noves retallades    Reforma laboral     Mobilitzacions
Que no t'ho conten! Participa!!

València

Quan?
14 hores de
Qui?
On?
14 de febrer
Dimarts
CONSELLERIA D'ECONOMIA, INDÚSTRIA I COMERÇ
CONSELLERIA D'INFRAESTRUCTURES, TERRITORI I MEDI AMBIENT
C/ Colom, 32
Av. Blasco Ibáñez, 50
15 de febrer
Dimecres
CONSELLERIA DE SANITAT
SERVEF
C/ Misser Mascó, 31-33
C/ Navarro Reverter, 2
16 de febrer
Dijous
CONSELLERIA D'INFRAESTRUCTURES, TERRITORI I MEDI AMBIENT
CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA
C/ Francesc Cubells, 7
Plaça de Nules, 2
17 de febrer
Divendres
COMPLEX EDUCATIU DE XEST A les 11:00 hSi treballes en un centre menut i estàs prop d'alguna de les assenyalades, acudeix a la que tingues més propera. La resta de centres, així com els serveis i direccions territorials d'Alacant i Castelló, tindran la seua assemblea la setmana que ve.

CCOO, CSIF, INTERSINDICAL VALENCIANA i UGT

Material per a les mobilitzacions:
Pegatines i sobretaules                      Materials de protesta

Hi ha moltes mobilitzacions convocades. Potser en el teu poble o en la teua comarca hi haja una. Consulta-ho en el següent enllaç:
http://www.intersindical.org/noticies_actualitat/agenda

  Fotos de la manifestación contra los recortes del Consell


13 de febrer

Milers de persones, contra el balafiament dels diners públics

Intersindical Valenciana exigeix que Francisco Camps pague el cost del desplegament policial en la Miguel Hernàndez

Milers de valencianes i valencians han participat en les manifestacions convocades per Intersindical Valenciana, FSES, CSI-F, UGT i CCOO contra el balafiament dels recursos públics, contra el Decret-Llei de la Generalitat Valenciana que rebaixa el salari dels personal del sector públic i contra la disminució de les partides destinades als serveis públics. [Llegir més...]

Capçalera de la marxa a la Ciutat de la Llum (Alacant) La pancarta d'Intersindical en la rotonda d'entrada a l'aeroport de Castelló Vista general de l'eixida de la marxa de València en el Pont de l'Assut de l'Or

Fotos de la manifestación contra los recortes del Consell

Miles de personas claman contra los "símbolos del despilfarro" del Consell

Los funcionarios ocupan los grandes proyectos en otra protesta por los recortes

Marchas contra el "despilfarro"

Marchas multitudinarias contra el despilfarro

Los sindicatos piden autocrítica y exigen al Consell una negociación

Cerca de 5.000 personas protestan en el aeropuerto de Castelló contra los recortes

Protestan en el aeropuerto de Castellón, Terra Mítica, la Ciudad de la Luz y el Ágora de Valencia

Miles de valencianos marchan contra los 'símbolos del despilfarro' en la Comunidad

Miles de alicantinos se echan a la calle contra el «despilfarro»

Miles de alicantinos rechazan el «despilfarro» del Consell ante Ciudad de la Luz y Terra Mítica

Los funcionarios ocupan los grandes proyectos en otra protesta por los recortes

Tras los despilfarros, los recortes

Marcha a Ciudad de las Artes y al aeropuerto

Problemas con la ruta en Castellón y Alicante

Convocan «paraetas ciudadanas» en Valencia contra los recortes y el despilfarro

El 15M también escenifica su rechazo

Masivas protestas en Toledo y el País Valencià

CCOO, CSI-F, INTERSINDICAL VALENCIANA i UGT

Material per a les mobilitzacions:

Pegatines i sobretaules                      Materials de protesta


La pancarta d'Intersindical Valenciana divendres, a la marea Violeta de València

Més fotos de la Marea Violeta

Marea de dones contra les retallades patriarcals

Centenars de persones es concentren a València, Alacant, Alcoi i Castelló contra les mesures masclistes

El 10 de febrer, la Marea Violeta va celebrar 42 concentracions en diferents localitats del territori de l'Estat i més de 400 associacions i entitats diferents s'han adherit al seu Manifest contra les retallades dels governs en programes d'igualtat. Retallades que es tradueixen -entre d'altres coses- en reducció de cases d'acollida o de recursos diferents per a dones en situació de maltractament, que suposen un pas arrere molt important en drets aconseguits després d'anys de lluita.

Al País Valencià, Alcoi, Alacant, Castelló i València celebraren concentracions, sent la més nombrosa aquesta última. La Marea Violeta va unir a milers de persones que amb bufandes violetes i cartells amb lemes diferents pels drets de les Dones i contra les retallades, la violència masclista o pel dret a decidir sobre el propi cos, demostraren que  la lluita per aconseguir la igualtat real i efectiva entre dones i homes és un tema que afecta al conjunt de la societat.
[Llegir més...]


7 de febrer

PER LA DEROGACIÓ DEL DL 1/12

Les Juntes de Personal i els Comités d'Empresa de la Generalitat es tanquen 24 h

Les Juntes de Personal –òrgans unitaris de representació del personal funcionari- i dels Comités d’Empresa –del personal laboral- dels diferents sectors de la Generalitat Valenciana -Justícia, Ensenyament i Administració de la Generalitat- han iniciat un tancament de 24h ahir, 6 de febrer de 2012.

Les juntes de personal i comités d’empresa, reunits simultàniament per a tractar sobre les conseqüències i la resposta que cal donar al Decret-llei 1/2012, de la Generalitat, de retallades en el sector públic, han decidit per unanimitat exercir una mesura de presió consistent en tancar-se als locals on estan reunits.

Han començat els tancaments següents:

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desallotjat algunes de les tancades, però tres d'ells han resistit i vint companys i companyes han passat la nit en la Casa dels Caragols, a Castelló, set a la Direcció Territorial de Benestar Social de València i dotze en la seu de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques en el C/Micalet de València.

Concentracions a l'eixida de les tancades

9:30h Direcció Territorial de Benestar Social, Av. Baró de Cárcer, València
10h Seu d'Administració Pública, C/ Micalet, 5, València
10h Casa dels Caragols, Carrer Major, 78, Castelló

Vista del tancament de les Juntes de Personal de Serveis Centrals i Serveis Territorials de València, ahir FOTO: INTERSINDICAL

Vista del tancament de les Juntes de Personal de Serveis Centrals i Serveis Territorials de València

Tancades generalitzades per la_derogació del decret-llei

Cuarenta funcionarios pasan la noche en tres sedes autonómicas encerrados por los recortes

Una noche en vela contra los recortes

Los sindicatos se encierran al mismo tiempo en diferentes edificios de la Generalitat

Desalojan a los delegados sindicales encerrados en diez sedes públicas

Los sindicatos se encierran en contra de los recortes

Los sindicatos se encierran 24 horas en la sede del Consell de Castelló para oponerse a los recortes

Los sindicatos se encierran en diez sedes públicas

Los encerrados en el Ivadis quieren seguir por la noche

Los sindicalistas encerrados en el Ivadis quieren seguir la noche

El personal de los centros de discapacitados protesta por los recortes de la Generalitat

La policía desaloja de la sede a empleados del Ivadis encerrados por los impagos

Las quejas por los recortes paralizan instituciones públicas y la educación


6 de febrer

Reunió simultània de totes les Juntes de Personal i Comitès d'Empresa

Per a visualitzar la preocupació de la representació directa del personal públic sobre les conseqüències de les mesures contingudes en el DL 1/2012 i debatre possibles respostes des d'eixos òrgans unitaris.

DIJOUS 9 DE FEBRER

Concentracions a les portes dels centres de treball

No a les retallades

CONVOQUEN CCOO, CSIF, INTERSINDICAL VALENCIANA i UGT
S'ADHEREIX CGT

Material per a les mobilitzacions:
Pegatines i sobretaules                    
Materials de protesta

La sexta columna: Resacón en Levante

La Comunidad Valenciana en quiebra

Vídeo de la manifestació de 26 de gener: T'he conegut sempre igual

Qualsevol dia pot sortir el sol al País Valencià

Europapress: Vela convoca Mesa General de Negociacion el próximo 28 de febrero
[Els sindicats no tenim cap notícia directa d'aquesta convocatòria]

Intersindical escenifica en el Banc de València la retirada de diners

Concentració davant el Banc de València

3/2/2012. VALÈNCIA. Un grup de delegats i delegades d'Intersindical Valenciana fa cua davant el Banc de València per retirar diners
Intersindical Valenciana va iniciar divendres dia 3 de febrer una campanya per a retirar un mínim de 100€ dels bancs i anima a tot el personal del sector públic i a la ciutadania en general a realitzar aquesta acció. La banca és un dels grans culpables de la crisi, que continua amb grans beneficis i injeccions de diners públics mentre el Govern Valencià roba els diners al personal del sector públic amb les rebaixes salarials.

Intersindical Valenciana considera que la indignació popular que s’ha evidenciat contra el Govern Valencià en les multitudinàries mobilitzacions recents convocades pels sindicats també s’ha de traslladar a les entitats financeres.


Intersindical escenifica en el Banco de Valencia la retirada de dinero

Intersindical Valenciana inició el viernes dia 3 de febrero una campaña para retirar un mínimo de 100€ de los bancos y anima a todo el personal del sector público y a la ciutadania en general a realizar esta acción. La banca es uno de los grandes culpables de la crisis, que continúa con grandes beneficios e inyecciones de dinero público mientras el Gobierno Valenciano roba el dinero al personal del sector público con las rebajas salariales.

Intersindical Valenciana considera que la indignación popular que se ha evidenciado contra el Gobierno Valenciano en las multitudinarias movilizaciones recientes convocadas por los sindicatos también se ha de trasladar a las entidades financieras.

2 de febrer

DIJOUS, 2 DE FEBRER

Concentracions

ALACANT

A LA PORTA DE TOTS ELS CENTRES DE TREBALL
10:30: TORRE DE LA GENERALITAT, RAMBLA MÉNDEZ NÚÑEZ, 41

CASTELLÓ
10:00 A 10:15: A LA PORTA DE TOTS ELS CENTRES DE TREBALL
10:30: A LA PORTA DE LA DELEGACIÓ DE LA GENERALITAT (CASA DELS CARAGOLS)

VALÈNCIA
10:30
Està legalitzada la concentració a la porta de tots els centres de treball de la Generalitat, de forma que qui no puga assistir a alguna de les concentracions que teniu a sota, podeu fer-ho davant del vostre centre:

Centres propers Concentració
Presidència, Hisenda i Administracions Públiques, Governació, DG de Família i Dona, DG de Justícia, Diputació de València Palau de la Generalitat,
C/ Cavallers, 2
PROP I i PROP II Davant del PROP II
Educació, Turisme, Cultura i Esport i antic Hospital La Fe Av. Campanar, davant la conselleria d’Educació
Conselleria d’Infraestructures (Serveis centrals)
Av. Blasco Ibáñez, 50
Conselleria d’Infraestructures (Medi Ambient) C/Francesc Cubells
Conselleria de Sanitat C/ Misser Mascó
Conselleria d’Agricultura
Conselleria de Justícia i Benestar Social
La Cigüeña
C/ Dr. Moliner
Ciutat de la Justícia Av. del Saler, s/n
Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç
DD GG de Colom, 80
Servef (serveis centrals)
Delegació del Govern
Davant la Delegació del Govern, C/Colom, 60
DT Servef
DT Ocupació
DT Benestar Social
IVAJ
Av. Baró de Càrcer, 32

CONVOQUEN CCOO, CSI-F, INTERSINDICAL VALENCIANA i UGT
S'ADHEREIX CGT

Material per a les mobilitzacions:
Pegatines i sobretaules                     

Materials de protesta


La Safor exigeix la retirada del decret
15.000 persones es manifesten a Gandia pels serveis públics i contra les retallades salarials [llegir més...]

REBUTJA UNA ENTREVISTA CONJUNTA

El conseller Vela no vol reunir-se amb els sindicats

En un acte en el qual es combinen la torpesa política, la supèrbia i la por a enfrontar-se amb la representació legítima del funcionariat i la resta del personal empleat públic, el conseller d'Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, ha rebutjat reunir-se amb els cinc sindicats membres de la Mesa General de la Generalitat Valenciana.

El passat dia 13, en el decurs de l'ocupació sindical de la seu d'Administració Pública (C/ Micalet), el Secretari Autonòmic d'Administració Pública va accedir a gestionar una entrevista dels sindicats amb el conseller Vela. La setmana passada, abans de les enormes manifestacions de dijous passat, el SA va citar els sindicats per a sengles entrevistes... individuals. Els cinc sindicats manifestaren en eixe mateix moment la voluntat de reunir-se de forma conjunta.

Aquesta pretensió és completament lògica, tenint en compte la unitat d'acció en què estem treballant en contra del Decret-llei 1/2012. Això mateix ha passat amb el conseller de Sanitat i amb la consellera d'Educació, i en ambdós casos els titulars de les conselleries han accedit a reunir-se de forma conjunta amb els sindicats de les respectives meses sectorials.

Declaracions inacceptables
De cap de les maneres podem acceptar les declaracions del SA d'Administració Pública, que ahir dimecres va afirmar que el Consell "pretende mantener un diálogo directo, con total libertad, con cada uno de los componentes de la Mesa General de la Función Pública, sin que puedan verse condicionados por la llamada unidad de acción, que en algunos casos alberga intereses que pueden ir más allá de los meramente laborales".

Ni el SA, ni el conseller, ni ningú en el Consell tenen cap legitimitat per a acusar els sindicats de la Mesa General d'estar acollint interessos aliens als de defensa dels treballadors i treballadores. A no ser que es referisquen a la defensa a tota ultrança que fem dels serveis públics gestionats per les administracions públiques.

Si és així, ens confessem culpables. Culpables de defensar l'escola pública, gratuïta, laica, de qualitat i en valencià. Culpables de defensar la sanitat pública, universal i gratuïta. Culpables de voler que les administracions gestionen directament els serveis públics, en lloc de donar als seus amigatxos la gestió de tot allò que poden fraccionar de les administracions públiques. Culpables de denunciar el malbaratament, la mala gestió i la nul·la capacitat política d'aquest govern i dels anteriors per defensar un finançament just per a la Generalitat.

Però clar, ells, que no han fet més que ofrenar més i més glòries a Espanya, no es mereixen que ara els passe açò!!! ¡¡¡La culpa ha de ser d'algú altre, no d'ells!!!

DIVENDRES, 3 DE FEBRER

Retirada col·lectiva de diners

El dia 3 retirarem totes i tots un mínim de 100 euros del nostre compte, cadascú el màxim que puga. En lloc de prestar-li al banc aquests 100 euros, els gestionarem nosaltres.

A la Generalitat hi ha 130.000 treballadores i treballadors públics. Només que la meitat se sumen a la iniciativa, tenim un mínim de 6'5 milions d'euros (1.083.000.000 pessetes). Millor dit: els bancs deixen de tenir 6'5 milions d'euros per fer maldats.

És una  acció senzilla, legal, contundent i cridanera. A més, assenyala directament la banca, un dels grans culpables de la crisi que continua amb beneficis i està al darrere de la destrucció del sistema públic.