correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

febrer 2011

dll dm dc dj dv ds diu
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Sumari

 

28/02/11

Pensions, vesprades, carrera professional, retallades... Intersindical et convoca a una assemblea. Concurs de personal enginyer tècnic agrícola i forestal. 22 de febrer: Dia Europeu per la Igualtat Salarial.
 

21/02/11

Hui, concentració Volem la TV3. Intersindical Valenciana continua reclamant la igualtat salarial.
 

16/02/11

Sobre les pagues extres de Directors/es Generals i Sotssecretaris/àries. Activistes de Greenpeace entren en la central nuclear de Cofrents.
 

15/02/11

Passem de l'enuig als fets: 15/02, apagada general. Finalitzen els concursos de personal laboral amb mobilitat horitzontal.
 

14/02/11

Quatre mil persones es donen la mà per les pensions dignes. Passem de l'enuig als fets: 15/02, apagada general.
 

11/02/11

El resultat del concurs de grup E es publicarà a final de setmana. Intersindical Valenciana participa en l'11a edició del Fòrum Social Mundial (FSM) que se celebra a Dakar. Interessants opinions sobre la reforma laboral, de pensions, i de drets socials.
 

10/02/11

Conferència Discriminació laboral per motiu d'orientació sexual o identitat de gènere. Intersindical Valenciana participa a l'11a edició del Fòrum Social Mundial (FSM) a Dakar
 

09/02/11

Intersindical Valenciana rebutja l'acord social i econòmic.
 

08/02/11

Cal evitar la privatització en les Administracions Públiques.
 

07/02/11

Intersindical Valenciana considera que l'Acord de reforma de les pensions perjudica a les dones. Les pensions: veritats i mentides.
 

03/02/11

L'acord de la reforma de les pensions "solucionarà" tots els problemes de la Funció Pública. Quan veges les barbes del teu veí afaitar....
 

02/02/11

Hui se signa l'acord que retalla les pensions i els drets socials. Concentració contra la violència cap a les dones.
   
   
Pensions, vesprades, carrera professional, retallades

Intersindical et convoca a una assemblea

En què t'afecta exactament la reforma de les pensions?

Hi haurà més retallades en la Generalitat? Ara o després de les eleccions?

Acabarem cobrant la carrera professional o ja podem desesperar?

Cal compensar les retallades suprimint l'obligació de treballar per les vesprades?


Eixes i moltes més apassionants preguntes trobaran resposta en les assemblees que Intersindical Valenciana convoca a València:
 

Assemblees. A les 14h

DILLUNS 28

- Conselleria d'Indústria, C/ Colom, 32

- DT de Benestar Social, DT d'Ocupació, DT del Servef: Baró de Càrcer, 36

DIMARTS 1

- Servef, C/ Navarro Reverter

- IVAJ

DIMECRES 2

- Conselleria de Solidaritat i Ciutadania

 

Concurs de personal enginyer tècnic agrícola i forestal

El DOCV de 21 de febrer de 2011 publicava el Concurs número 18/2011, d’enginyer/a tècnic/a agrícola o enginyer/a tècnic/a forestal.

El termini de presentació d'instàncies és de 15 dies hàbils des de l'endemà de la publicació: fins el 10 de març.

22 de febrer: Dia Europeu per la Igualtat Salarial

La discriminació salarial de les dones en el mercat de treball

Ponència presentada per Macu Gimeno, Coordinadora de l'Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana en la jornada celebrada en l'Instituto de la Mujer.

28 de febrer de 2011
 Concentració HUI

dilluns dia 21 de febrer a les 19h

Plaça de la Mare de Déu de València

Tots aquells que vulgueu col·laborar ACTIVAMENT el dia de la concentració (performance, grups, cantautors, artistes..) envieu un correu a

 plataformasensesenyal@gmail.com


DAVANT LES CORTS

Plaça Sant Llorenç, 4

dijous, 24 de febrer, de 18 a 21 h


PER L'ANIMALADA QUE HAN FET DE PRIVAR-NOS DE CANALS DE TELEVISIÓ, COM SI ESTIGUÉREM EN UN RÈGIM ISLÀMIC!!!
O AL NIVELL DE LA XINA, CENSURA!!!

 


22 de febrer: Dia Europeu per la Igualtat Salarial

Intersindical Valenciana continua reclamant la igualtat salarial

El parlament europeu va demanar en 2008 a les institucions europees el reconeixement del 22 de febrer com el Dia Europeu per la Igualtat Salarial. Les dones han de treballar fins a eixa data per a cobrar el mateix que un home cobra treballant fins el 31 de desembre: 418 dies front a 365.

Intersindical Valenciana denuncia que aquesta discriminació salarial continua existint. Al País Valencià, les dones perceben unes retribucions un 24,5% a Alacant, un 28% a València, i un 33,1% a Castelló per sota de les que perceben els homes. Llegir més...

Intersindical Valenciana, en l'Instituto de la Mujer

Intersindical Valenciana, amb motiu del Dia Europeu per a la Igualtat Salarial, participa el proper 22 de febrer en la Jornada organitzada per la Plataforma Andaluza de Apoyo al Lobby Europeo de Mujeres, en l'Instituto de la Mujer, de Madrid.

La coordinadora de l'àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana Macu Gimeno, participarà com a ponent en la  mesa "Estrategias Posibles Ante la Desigualdad Salarial", junt a Paloma de Villota, economista, i Ana Pérez Luna, secretària de la Dona d'UGT Andalusia.

La Jornada comptarà amb la sempre esperada presència d'Amelia Valcárcel, consejera de Estado, catedràtica de filosofia, escriptora  i tot un referent al món feminista, i amb la participació de dones del món de la política i les institucions com Laura Seara, Carmen Calvo o Elena Valenciano, sindical com Lola Gavilán i professional com Maria Luisa Balaguer o Beatríz Carrillo. Més informació

21 de febrer de 2011
 


Sobre les pagues extres de Directors/es Generals i Sotssecretaris/àries

En les darreres setmanes ha estat circulant un correu electrònic anònim que denuncia que les Directores i els Directors Generals i les Sotssecretàries i els Sotssecretaris s'haurien pujat el sou enguany, per la via de crear unes pagues extres que suposadament no es cobraven anteriorment.

Reconeguem que és temptadora com a informació per a fer un poquet de demagògia, però la veritat és que es tracta d'una interpretació errònia, motivada per la llei de Pressupostos de 2011. Al cèsar el que és del cèsar, així que us en fem un aclariment:

Si aneu a la llei de pressupostos de 2008, diu que:

Article 25. Retribucions de les persones que ocupen llocs d'alts càrrecs del Consell i de l'administració de la Generalitat.

2. El règim retributiu per a l'exercici 2008 de les persones que integren el nivell directiu de les conselleries i asimilats serà l'establert, amb caràcter general, per al personal funcionari de la Generalitat del Grup A, en el text refós de la Llei de la Funció Pública Valenciana, aprovat pel Decret Legislatiu de 24 d'octubre de 1995, del Consell.

Per tant, les Directores i els Directors Generals i les Sotssecretàries i els Sotssecretaris sí cobraven paga extra, corresponent al sou base, i triennis si eren funcionaris amb anterioritat, ja que eixe era el règim retributiu del personal funcionari del grup A. En no dir-ho explícitament, semblava que no les cobraven.

En 2009 i 2010, es va congelar el sou del personal directiu, així que les lleis de pressuposts no deien res.

En 2011, el que han fet és reflectir la rebaixa del sou d'un 9 i un 8%, respectivament, efectuat a partir de juny de 2010. Com que ho han fet d'una manera molt estranya, en lloc de mantenir que cobraran com els del grup A, carregant la retallada sobre el seu complement específic, han rebaixat de tots els conceptes retributius, de forma que han hagut de posar en la llei de pressupostos quin era l'import de la paga extra. Per això apareix ara i no abans.

Esperem haver-ho deixat clar. Per aquesta vegada, no podem acusar-los d'haver-se pujat el sou.

Activistes de Greenpeace entren en la central nuclear de Cofrents

Segueix tota la notícia en el següent enllaç: Nuclear de Cofrents

16 de febrer de 2011
 Passem de l'enuig als fets15 de febrer


DIA DEL CONSUMIDOR/A


Apagada


general d'electricitat


22 hores, durant mitja hora


 
en senyal de protesta per la pujada abusiva que ENDESA, IBERDROLA i FENOSA han portat a terme en les seues tarifes elèctriques.

Es recomana desconnectar el diferencial de l'habitatge, ja que hi ha infinitat d'electrodomèstics i aparells que segueixen consumint, encara que siga de forma residual. No dóna temps que es descongele la nevera, ni es desbarata cap aparell, el més que pot passar és que es desprograme el despertador, però val la pena. D'aquesta forma, el "forat" passarà de notar-se d'un 30% a un 87%, tan sols amb l'energia de les llars, domèstica.

Amb només 30 minuts apagant totes les bombetes, cuines elèctriques i altres aparells elèctrics, farem un buit en les seues arques!!!

Finalitzen els concursos de personal laboral amb mobilitat horitzontal

Divendres, 11 de febrer, el DOCV va publicar sengles resolucions corresponents al concurs general número 58/2010-L per a la provisió de llocs laborals, grup D, amb mobilitat horitzontal:

  • Convocatòria del curs d'adaptació per al personal que ha obtingut destí corresponent a categoria professional distinta de la de la seua procedència. Hi ha diferents dates dels cursos.
  • Adjudicació de destins a les persones participants en l'esmentat concurs 58/2010-L. La presa de possessió serà el proper dia 1 d'abril a las 10 h, a les seus de la conselleria de Justícia i Administracions Públiques d'Alacant, Castelló i València.

15 de febrer de 2011
 
Gràcies a les persones que participaren!

Quatre mil persones es donen la mà per les pensions dignes

No ho diguem nosaltres, ho diu la premsa:

EL PAÍS: Contra el 'pensionazo'

LAS PROVINCIAS: Cadena humana en favor de una pensión digna

PANORAMA ACTUAL: Una cadena humana contra la 'dictadura de los mercados'

El PUNT: Cadena humna a València contra el retall de pensions

Diario Crítico.com: 4500 valencianos forman una cadena humana contra la dictadura de los mercados

ADN: Forman una cadena humana para reclamar el derecho a una pension digna

KAOS EN LA RED: Més de 4.000 mil persones formen una cadena contra la retallada de les pensions

LEVANTE-EMV: Cadena humana en Valencia por una pensión digna
 

Passem de l'enuig als fets

DEMÀ, 15 DE FEBRER, APAGADA GENERAL


15 de febrer

DIA DEL CONSUMIDOR

Apagada

general d'electricitat


22 hores, durant mitja hora

en senyal de protesta per la pujada abusiva que ENDESA, IBERDROLA i FENOSA han portat a terme en les seues tarifes elèctriques.

Es recomana desconnectar el diferencial de l'habitatge, ja que hi ha infinitat d'electrodomèstics i aparells que segueixen consumint, encara que siga de forma residual. No dóna temps que es descongele la nevera, ni es desbarata cap aparell, el més que pot passar és que es desprograme el despertador, però val la pena. D'aquesta forma, el "forat" passarà de notar-se d'un 30% a un 87%, tan sols amb l'energia de les llars, domèstica.

Amb només 30 minuts apagant totes les bombetes, cuines elèctriques i altres aparells elèctrics,
farem un buit en les seues arques!!!

14 de febrer de 2011
 


El resultat del concurs de grup E es publicarà a final de setmana

El concurs número 73/2010, del grup E d'Administració General, es publicarà probablement hui divendres o dilluns. Dimecres es van signar les actes definitives.

S'ha criticat la petició d'STAS-Intersindical Valenciana de revisar les titulacions de valencià. Al respecte, el Sindicat vol aclarir:

A) STAS-Intersindical Valenciana va demanar des del primer dia que s'efectuara la comprovació, com està fent en els darrers concursos, ja que s'han comprovat discrepàncies entre les llistes de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) i la documentació presentada per algunes persones participants.

B) Aquesta petició, i els tràmits subsegüents, no ha suposat en cap concurs un retard en la seua resolució final, excepte en aquest, per l'actitud obstruccionista d'alguns sindicats, entre els que es troba el que ens critica, cosa que ha obligat la Direcció General a acceptar un recurs d'aquest Sindicat en el sentit de demanar la JQCV que certificara el nivell acreditat per les persones concursants.
 

C) El resultat final d'aquesta comprovació ha afectat la puntuació d'alguna persona participant en el concurs, la qual cosa demostra la pertinença del tràmit sol·licitat.
 
D) No s'ha de prendre en cap moment la comprovació de discrepàncies entre documents com un atac a cap persona, sinó com una intenció de TRANSPARÈNCIA dels processos, ja que cal no oblidar que els sindicats, així com qualsevol altre membre de la comissió, ha de vetllar per eixa TRANSPARÈNCIA i per la IGUALTAT de todes les persones concursants.

E) Les resolucions dels concursos són actes suficientment seriosos com per a dedicar-los el temps necessari i no entrar en les reunions preguntant "quan acabem?".

 
Demà, dissabte, 12 de febrer

 

 

Segueix la participació d'Intersindical al Fòrum Social Mundial (FSM) de Dakar
 

Intersindical Valenciana participa en l'11a edició del Fòrum Social Mundial (FSM) que se celebra a Dakar (Senegal) del 6 al 12 de febrer. Pots seguir la seua participació en els següents enllaços:

Cròniques FSM des de Dakar

FSM Dakar Manifestació 6 de febrer

Interessants opinions sobre la reforma laboral, de pensions, i de drets socials

Us recomanem la lectura d'aquests dos articles d'opinió, que estimem interessants per contrarestar tanta propaganda com arriba per la majoria dels mitjans de comunicació:
 


11 de febrer de 2011
 

HUI, dijous, 10 de febrer, 18:30h. VALÈNCIA: Juan de Mena, 18, baixos

Discriminació laboral per motiu d'orientació sexual o identitat de gènere

Conferències a càrrec de Ximo Càdiz del Col·lectiu Lambda de lesbianes, gays, transexuals i bisexuals

ALACANT: dijous 17 de febrer, 18:30h

Seu STEPV, Glorieta P. Vicente Mogica, 5, 12a

Intersindical Valenciana participa a l'11a edició del Fòrum Social Mundial (FSM) a Dakar

 
Intersindical Valenciana participa en l'11a edició del Fòrum Social Mundial (FSM) que se celebra a Dakar (Senegal) del 6 al 12 de febrer.

El FSM és un espai, on participaran més de mil organitzacions d'arreu del món, per discutir, intercanviar i compartir experiències i, sobretot, generar i enfortir les xarxes globals sobre temes específics.

Intersindical Valenciana, juntament amb la Intersindical Alternativa de Catalunya i el Sindicat de Treballadors i Treballadores - Intersindical de les Illes Balears, participarà en l'Espai pels Drets Col·lectius dels pobles per incidir en el “reconeixement dels pobles i nacions mancats d'un estat propi”. La trobada de representants de nacions de quatre continents diferents també servirà per celebrar la segona trobada de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius, nascuda l'any passat a Girona.

L'Espai servirà per "visualitzar les reivindicacions culturals i polítiques del pobles sense estat" al Fòrum i inclourà "tota mena d'activitats relacionades amb la difusió, el debat i el reconeixement d'aquells pobles i nacions que tenen en comú la manca d'un estat propi". L'Espai tindrà la participació de representants de països d'arreu del món. Precisament, els drets col·lectius són "un tema emergent a l'Àfrica", molt d'actualitat mercès sobretot a l'assoliment de la independència per part del Sudan del Sud, però també a la "trentena de reivindicacions autonomistes i secessionistes a l'Àfrica, totes elles de caràcters ben diferents".

La representació de la Intersindical Valenciana ha mantingut contactes amb representants de diverses organitzacions entre les que destaquen: Front Polisari, Xarxa de comunitat afrodescendents (EEUU), del poble amazig (berber) i de la comunitat Maya.

10 de febrer de 2011
 

El Sindicat impulsarà mobilitzacions

Intersindical Valenciana rebutja l'acord social i econòmic

Intersindical Valenciana valora molt negativament i rebutja sense pal·liatius l'Acord Social i Econòmic signat pel govern espanyol, els sindicats UGT i CCOO i les patronals CEOE i CEPYME. Per al Sindicat, l'acord suposa una retallada, sense precedents, de les pensions públiques i una claudicació, sense cap justificació, als dictats del mercat, de la banca, del sistema financer internacional i dels especuladors.

L'Acord Social i Econòmic, signat el passat dia 2 de febrer de 2011, forma part de la política de retallades dels drets socials, econòmics i laborals i del desmantellament de l'estat del benestar que va començar amb el pla d'ajustament del mes de maig, va tenir la seva continuació amb la reforma laboral i, ara, culmina, de moment, amb la retallada de les pensions.

La Intersindical Valenciana es va oposar al pla d'ajustament i a la reforma laboral convocant la Vaga del personal del sector públic el 8 de juny de 2010 i la Vaga General del 29 de setembre de 2010. A més, ha estat convocant, en totes les comarques, mobilitzacions, com les convocades el passat 18 de desembre a Alacant, Elx, Elda, Alcoi, València i Castelló o les manifestacions del 27 de gener de 2011 a València i Alacant, per a forçar al govern espanyol a un canvi de política.

Per això, Intersindical Valenciana afirma que no va convocar a la classe treballadora a aquestes jornades de vagues i de mobilitzacions per a acabar signant un acord que empobrisca a les persones que es jubilen en incrementar-se l'edat de jubilació a 67 anys; augmentar-se el període de còmput dels 15 anys actuals a 25; passar de 35 anys per a cobrar la totalitat de la pensió a 37 anys o no garantir la revaloració automàtica de les pensions. Totes aquestes mesures que ataquen directament al conjunt de les treballadores i treballadors, ja que hauran de treballar més anys per a cobrar una pensió més baixa, tindran una repercussió molt negativa entre les dones, les persones joves i immigrants que s'incorporen tardanament al mercat laboral o tenen contractes temporals o a temps parcial.

Però, a més, les mesures contemplades sobre la incentivació de la contractació a temps parcial de les persones joves menors de 30 anys suposen accentuar la dualitat del mercat laboral i la substitució d'unes persones treballadores, que tenen contracte estable i a temps complet, per unes altres en pitjors condicions laborals.

Les parts signants han acordat la creació d'un subsidi de 400 euros per a les persones aturades que esgoten la prestació per atur i es comprometen a realitzar activitats orientades a la seva requalificació professional. El Sindicat que, en el seu moment, va considerar que el subsidi de 426 euros era insuficient, torna a reiterar les seues critiques, ja que demanem que totes les persones tinguen treball o cobren una prestació econòmica digna i no 400 euros: una quantitat que considerem ridícula.

A més, en l'Acord tampoc s'inclouen mesures concretes perquè aquells col·lectius de treballadores i treballadors que han vist els seus llocs de treball destruïts o els seus salaris reduïts o congelats, com els que treballen al sector públic, puguen tornar a inserir-se en el mercat laboral o recuperar el salari perdut.

L'Acord Social i Econòmic suposa una acceptació clara i expressa de la reforma laboral aprovada pel govern, ja que només es compromet a negociar els reglaments que la van a desenvolupar.

Intersindical Valenciana considera que la retallada de les pensions signada no s'ha d'aprovar en les Corts ni tampoc aquelles altres mesures que suposen una retallada dels drets. Per a això, ha convocat diverses accions de protesta en el País Valencià en contra de l'Acord signat pel govern, els sindicats CCOO y UGT y les patronals CEOE y CEPYME. A més, ha proposat, en el marc de la Confederació Intersindical, la convocatòria de mobilitzacions en tots els territoris de l'estat i una manifestació a Madrid de totes aquelles organitzacions sindicals, socials i polítiques que rebutgen tant l'Acord Social i Econòmic com la política de retallades i ajustaments del govern.

Intersindical Valenciana

STEPV – Ensenyament, STAS – Serveis i Administracions Públiques, Intersindical Salut; Sindicat Ferroviari, STM - Metall, CAT, IGEVA, TUC – EMT, STICS - Indústria, Comerç i Serveis

9 de febrer de 2011
 


Per què no ho contempla l’Acord Social i Econòmic?

Cal evitar la privatització en les Administracions Públiques

Intersindical Valenciana (STAS, CAT, IGEVA) està d’acord amb qui pensa que hi ha moltes coses a canviar en les Administracions Públiques. Una de les més importants és la prestació dels serveis públics per personal públic. És a dir, la prohibició de la privatització dels serveis que es presten. Això, que s’hauria de tractar en la negociació entre sindicats i Govern, curiosament està absolutament absent de l’agenda d’assumptes pactats en l’Acord Social i Econòmic.

Això ho diguem nosaltres, però també organismes tan poc antisistema com el Tribunal de Cuentas. Com a mostra d’això, podeu consultar la Resolució de la Comisión Mixta para las Relaciones con el Tribunal de Cuentas, en relació amb la necesidad d'evitar que els i les treballadores de les Empreses de Serveis contractades per l'Administració [assistències tècniques], esdevinguen Personal Laboral de l'Administració en virtut de sentències judicials: Resolución sobre Tribunal de Cuentas

La Comissió citada acorda instar a les Administracions Públiques a:

1. Que la contractació de serveis externs, se circumscriga exclusivament a supòsits en els quals es trobe degudament justificada.

2. Que la Mesa General de les Administracions Públiques, determine els serveis i funcions que poden ser objecte de externalització per part d'aquelles, amb la finalitat d'evitar la contractació de serveis externs per a suplir la manca de mitjans personals, quan es tracte de plantar cara a necessitats permanents de personal.

3. Que pels òrgans directius de la funció pública es garantisca que qualsevol increment d'efectius es faça amb base en estudis que acrediten la necessitat d'aquesta ampliació, i que per a evitar increments de personal s'incórrega en contractes que encobrisquen una cessió il·legal de mà d'obra.

4. Que en els plecs dels contractes de serveis es determinen amb la major precisió possible, les prestacions a realitzar i s'incremente la vigilància pel servei Jurídic de l'Estat i de la Intervenció General de l'Estat en la seua labor de fiscalització i supervisió prèvia.

5. Que es dicten les instruccions pertinents per a quede clarificada la relació entre els gestors de l'Administració amb el personal de l'empresa contractada, evitant actes que pogueren considerar-se com determinants per al reconeixement d'una relació laboral.

6. Que la cobertura de llocs de treball amb caràcter indefinit, com a conseqüència de sentències, no siga considerada en cap cas una adscripció definitiva al lloc de treball, sinó que desemboque, en la seua amortització o en la provisió conformement als principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, en funció de les necessitats de l'Administració.

7. Que en cas d'incompliment de la normativa vigent, es delimiten i exigisquen les responsabilitats que en cada cas procedisquen.

8 de febrer de 2011
 


Intersindical Valenciana considera que l'Acord de reforma de les pensions perjudica a les dones

L'acord social i econòmic signat entre el Govern, CCOO, UGT, CEOE i CEPYME, suposa un atac sense precedents contra els drets laborals i socials adquirits durant segles de lluita feminista i obrera, i agreuja més les desigualtats de gènere en l’àmbit del treball assalariat, domèstic i reproductiu. També la recomanació 17 de l'informe de la Comissió del Pacte de Toledo “Mujer y protección social” perpetua el repartiment desigual del treball assalariat, domèstic i reproductiu, com per exemple els incentius fiscals i de protecció social a la no incorporació de les dones casades al mercat de treball.

Per tant, l'àrea de la Dona d' Intersindical Valenciana MANIFESTA:

- El 51,38% de les dones pensionistes ho són per un dret derivat, la majoria per viudetat. Per això, malgrat ser un dret exigible de les dones que han treballat en casa, no protegeix a les persones sense renda pròpia i contribueix al repartiment desigual del treball domèstic i de cura.

- L'augment del còmput de jubilació de 15 a 25 anys per a accedir a la prestació mínima de jubilació i incapacitat permanent, és pitjor per a les dones, ja que tenim majors períodes d'inactivitat, pels anys dedicats a la cura de les criatures i de les persones dependents. Aquesta descompensació no pot arreglar-se només amb els 9 mesos més de cotització per cura de fill/filla que l'acord estableix. És una quantitat ridícula al costat dels anys que les dones dediquen al llarg de la seua vida a la cura de les criatures, però també de les persones dependents. A més, accentua la divisió sexual del treball, ja que aquest mesura només s'aplicarà a les mares.

- L'ampliació de l'edat de jubilació als 67 anys afecta la salut de les dones, a causa de les dobles i triples jornades dutes al llarg de la seua vida laboral. A més, en sectors especialment feminitzats com educació, sanitat, serveis socials o neteja, és complicat realitzar les mateixes funcions a mesura que es compleixen anys, pel desgast físic i psíquic.

- La discriminació salarial i en les prestacions per desocupació també afecta als imports de les pensions· Al País Valencià, el salari de les dones és un 28% més baix que el dels homes i la prestació per desocupació també és un 11,8% més baixa que la dels seus companys. Aquest desequilibri afecta a les pensions, que en l'autonomia valenciana són un 29,1% menors que les dels homes.

-Un 70,63% de les persones que tenen pensions no contributives en l'estat espanyol són dones. Aquestes pensions, reservades per a les persones que han cotitzat menys de 15 anys, són menors que les de viduetat. Les polítiques públiques estan incentivant que les dones abandonen el món del treball remunerat. Tanmateix aquest mateix sistema que les orienta per tal que s'encarreguen dels treballs domèstics i de cura, les està penalitzant amb la precarietat econòmica o l’exclusió social. No podem oblidar que una de cada quatre dones major de 65 anys viu per sota el llindar de la pobresa.

Cal recordar que la igualtat de gènere és necessària per a reordenar l'economia i per a la distribució equitativa del treball i els recursos que fan sostenible el desenvolupament.

Intersindical Valenciana s'ha adherit al Manifest per la igualtat de gènere en el sistema de pensions, firmat per plataformes i associacions feministes del conjunt de l'estat.

Finalment, us aconsellem llegir aquest article de Maria Pazos: Lagunas en la reforma de las pensiones


Miren Etxezarreta, catedràtica emèrita d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona

Les pensions: veritats i mentides

En el següent enllaç teniu el vídeo de la conferència de Miren Etxzarreta, catedràtica emèrita d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, en la qual denuncia les mentides que s'estan repetint constantment per a fer por a la ciutadania, amb el propòsit de degradar el sistema públic de pensions i fomentar el gran negoci dels plans de pensions privats: Les pensions: veritats i mentides, Miren Etxezarreta


Dura més d'una hora, però paga la pena: no hi ha temps més ben invertit. Una vegada més es demostra, per veus autoritzades com aquesta, que el sistema públic de pensions NO està en crisi.

Tanmateix, Govern, CEOE, CEPYME, CCOO i UGT han decidit augmentar la nostra edat de jubilació als 67 anys y retallar el sistema público de pensions, i damunt pretenen enganyar-nos amb falsos arguments per a continuar matenint els seus beneficis. Per a ells... no hi ha crisi!!!

7 de febrer de 2011
 

SEGONS LAS ORGANIZACIONES SIGNANTS

L'acord de la reforma de les pensions "solucionarà" tots els problemes de la Funció Pública

L'Acord al que han arribat en l'anomenat Diàleg Social el Govern de l'Estat, CCOO, UGT, CEOE i CEPYME, preveu en l'apartat IV el següent:

"IV. Compromiso bipartito entre el Gobierno y las Organizaciones Sindicales para el tratamiento de cuestiones relativas a la Función Pública

El Gobierno y las organizaciones sindicales adquieren el compromiso de abrir un proceso de diálogo en la Mesa de la Función Pública que abordará los siguientes aspectos:

1. Régimen de Clases Pasivas.
2. Desarrollo del Estatuto del Empleado Público.
3. Evaluación de los acuerdos en su día alcanzados en el ámbito de la Función Pública."
És a dir:

1. Van a suprimir les Classes Pasives per la via de no admetre a les noves promocions de personal funcionari (afecta a les persones de MUFACE, MUGEJU i ISFAS, no a la majoria de la Generalitat, que està en el Règim General de la Seguretat Social).

2. Començaran a parlar de la llei de la funció pública de l'Administració de l'Estat (AGE). A la Generalitat ja tenim una llei pròpia.

3. El Govern dirà que com la cosa económica està mu malita, no poden complir amb l'acord de la Mesa General de les Administracions Públiques de setembre de 2009, que és el que reclamen UGT i CCOO.


Total, que el Govern continuarà atacant el règim i les condicions del personal empleat públic i no se solucionarà res. Això mereixia una firma?

Recordeu que podeu consultar l'acord en l'enllaç que teniu en el quadre de Coses que cal saber.


Quan veges les barbes del teu veí afaitar...

Abans era el veí del sud, i ara, el del nord


Hui se signa l'acord que retalla les pensions i els drets socials

Hui està previst que se signe l'Acord al que han arribat en l'anomenat Diàleg Social el Govern de l'Estat, CCOO, UGT, CEOE i CEPYME.  Podeu consultar l'acord en el següent enllaç: ACUERDO SOCIAL Y ECONÓMICO

Us facilitem un primer anàlisi i un resum de les mesures referents a la reforma del règim de les pensions en el següent enllaç: Resum de l'acord sobre pensions

Intersindical Valenciana s'ha pronunciat ja en contra d'aquest acord, per entendre que no era necessària cap reforma de les pensions i perquè suposa una pèrdua de drets socials i un futur empobriment de les persones jubilades.

NO A LES RETALLADES SOCIALS I LABORALS!!

PER UNES PENSIONS PÚBLIQUES DIGNES!!


CADENA HUMANA

València, 12 de febrer, 18:30h

Punts de concentració:

Banc d'Espanya, carrer Barques, 6

Tresoreria de la Seguretat Social, carrer Colom, 2
 

Concentració contra la violència cap a les dones

La Marxa Mundial de les Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració, a la qual s'adhereix Intersindical Valenciana, contra la violència masclista.

Dimecres, 2, 20 h

porta de l'Ajuntament de València


 
2 de febrer de 2011
 

stas-Iv | intersindical