correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

FEBRER 08

dll dm dc dj dv ds diu
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Sumari

 
     
 

29/02/08

Aplicació de l'Acord de Legislatura. Nòmines equivocades.
 
 

28/02/08

Quant a les dues dones que s'autoinculparen.
 

27/02/08

Acord de Legislatura en premsa. Anàlisi de continguts de l'Acord de Legislatura (III): mesures a negociar, carrera professional, ofertes d'Ocupació Pública (OPE) i concursos de trasllats, permisos sindicals, borses d'ocupació temporal, mesures de foment de la igualtat. Premis Tirant de l'Audiovisual Valencià. 
 
 

25/02/08

Ratificat l'Acord de Legislatura davant el President de la Generalitat. Acord de Legislatura.  Anàlisi de continguts (II): mesures de conciliació, mesures específiques per a determinats col·lectius, formació dels empleats públics, prevenció de riscos laborals. Caps de negociat: assemblees davant una situació injusta. Premis Tirant de l'Audiovisual Valencià.
 
 

21/02/08

Acord de Legislatura. Anàlisi de continguts (I): Millores retributives. Signatures per a major seguretat en el Servef. Borses d'Agents Mediambientals i Mestres de Taller.
 
 

20/02/08

La Mesa Sectorial signa l'Acord de Legislatura. El resultat de les assemblees, favorable a signar. A partir de demà, l'anàlisi detallat de l'acord.
 
 

19/02/08

Concentració, de nou, contra les externalitzacions. Mesa Sectorial sobre l'Acord de Legislatura. Examen de la promoció interna del grup D al C d'Administració General. Amb especial referència a les persones amb malaltia mental. Concentració a favor de la Sanitat Pública, contra les privatitzacions
 
 

14/02/08

Concentrant-se sota la pluja. Canal nou, o com aigualir l'aigua. Assemblees sobre l'Acord de Legislatura.
 
 

13/02/08

La conselleria de Medi Ambient es mou contra les externalitzacions. Promoció interna del grup C d'Administració General. Borsa d'ocupació temporal de subalterns. Assemblees sobre l'Acord de Legislatura.
 
 

11/02/08

El Consell Nacional d'STAPV-Intersindical Valenciana recomana el vot positiu a l’Acord de legislatura.
 
 

08/02/08

S'arriba a un preacord sobre condicions de treball 2008-2011.
 

06/02/08

Reunió de la comissió tècnica de formació. Concentració hui a les 20 hores davant la porta de l'Ajuntament de València per a protestar contra la violència de gènere.
 
 

05/02/08

Primera reunió sobre l'Acord Administració-Sindicats sobre condicions de treball per al període 2008-2011. Noves propostes de STAPV-Intersindical Valenciana.
 
 

01/02/08

El Sindicat es reuneix amb la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques. STAPV negociarà un acord de legislatura per a l'Administració del Consell. Proposta per a la Comissió de Condicions de Treball (CCT).
     
 
 
     
  Aplicació de l'Acord de Legislatura [document]

Ens han arribat moltes consultes sobre l'entrada en vigor de les mesures incloses en l'Acord de Legislatura. Al respecte, cal tenir en compte el següent:

 • Mesures a negociar. Entraran en vigor, en el seu cas, segons el que diga l'acord al que eventualment s'arribe en les negociacions posteriors.
   
 • Mesures retributives. El 0,5% per a 2008 ja està en vigor; la idea de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació  és pagar els endarreriments i els nous específics en el mes de març. Ens consta que s'està treballant per a que així siga, tot i que no es pot assegurar, ja que dependrà de qüestions tècniques.
   
 • Mesures ja acordades. Ja estan en vigor. El dilluns, 25 de febrer, el DOCV va publicar l'Acord del Consell pel qual s'aprovava l'Acord de Legislatura. En conseqüència, totes les mesures acordades que depenen de la decisió del Consell estan ja en vigor, amb independència de que, amb posterioritat, es modifiquen els decrets que calga per incorporar-les.

  Així, ja està en vigor:
   
  • Ampliació a 20 dies naturals del permís de paternitat.
    
  • Flexibilitat per a familia numerosa.
    
  • Ampliació de la jornada especial d'estiu establerta del 15 de maig fins el 15 d'octubre i en Setmana Santa i Pasqua i Nadal i Reis.
    
  • Permís per raó de violència de gènere.
    
  • Canvi de lloc per a les empleades públiques que es veja obligada a abandonar el seu lloc de treball.

Nòmines equivocades

STAPV ha detectat l'existència de nòmines d'auxiliars de gestió, els llocs dels quals estan classificats com a grup D 10 E005, concretament destinats en centres docents, Instituts i Col·legis Públics, que estan equivocades. En lloc de pagar el complement específic E005, estan pagant el E004.

Pot ser siga només una errada que afecte a uns pocs llocs de treball, però no està de més que totes les persones es revisen la nòmina, per si el que els estan pagant no fora correcte. En cas de trobar anomalies, podeu escriure'ns a aquest correu electrònic.

29 de febrer de 2008
 

 


 
 
Quant a les dones que s'autoinculparen

En relació a les citacions de dues dones que presentaren el document d'autoinculpació de l'avortament, que prestaren declaració en la Jefatura Superior de Policia de València el passat 26 de febrer, Intersindical Valenciana vol denunciar la gravetat d'aquests fets, que són continuació de la campanya de criminalització a què s'està sotmetent professionals i dones i homes que s'han adherit a les campanyes per la despenalització de l'avortament.

Per aquest motiu, per mostrar la nostra repulsa pels fets produïts i la solidaritat amb aquestes dones, Intersindical Valenciana i CAT, Coordinadora de Dones de Xirivella, IOCOVA, València Solidària i Acsud Las Segovias, convoquem una CONCENTRACIÓ EL DIVENDRES DIA 29 DE FEBRER A LES 10:30 hores davant les portes de la Ciutat de la Justícia, que secunden, entre altres entitats, la Plataforma Feminista i Esquerra Unida.
Recordem també que si alguna de les persones que ha presentat el document d'autoinculpació és citada a declarar, que es pose en contacte amb Intersindical Valenciana. CAT o qualsevol sindicat, partit polític o la Plataforma Feminista, per tal d'assegurar-li l'assessorament adient.

Ja n'hi prou de criminalització. No més citacions a declarar de les persones autoinculpades.

28 de febrer de 2008
 

 


 
 
Acord de Legislatura en premsa

La Generalitat fija la jornada laboral de 17.000 funcionarios en 35 horas semanales

Camps eleva a conquista social el acuerdo en función pública

Consell y sindicatos revolucionan los derechos de los funcionarios
 
 
 


Anàlisi de continguts de l'Acord de Legislatura(III): mesures a negociar

[document]

Pel que fa a les mesures que cal negociar, tenim els que tot seguit relacionem. Al respecte cal dir que ha estat una de les demandes més importants d'STAPV des de fa anys la confecció d'un acord de legislatura, que ordenara la negociació i que comprometera a l'Administració a la negociació de determinats assumptes:


Elaboració de la Llei de la Funció Pública Valenciana

Referent a això, els compromisos que s'adquireixen en l'acord són la implantació gradual d'una relació jurídica única (funcionarización) i que el nou model de funció pública siga fruit del diàleg social, resultat de l'intercanvi d'opinions amb els representants dels empleats públics (llei negociada). S'acorden les següents mesures:
Any 2008: Elaboració, negociació, tramitació administrativa i aprovació del Projecte de Llei pel consell.

Any 2009: Remissió del Projecte de Llei als Corts para la seua tramitació parlamentària, aprovació i entrada en vigor.

Carrera professional

L'Administració iniciarà, a partir del 1 de novembre de 2008, i simultàniament a la tramitació parlamentària de la llei, l'elaboració, negociació amb les organitzacions sindicals i tramitació del reglament de la carrera professional, perquè ho aprove el Consell per Decret.

Ofertes d'Ocupació Pública (OPE) i concursos de trasllats

S'acorda que:

Durant el primer trimestre dels anys 2008 i 2010 es negociaran, aprovaran i publicaran sengles ofertes d'ocupació pública, executant-se dins del termini improrrogable de dos anys.

Hi haurà promoció interna.

Les proves selectives es realitzaran pel sistema de concurs-oposició.
 
Els concursos es realitzaran en 2009 i 2011.

El personal d'administració especial, tindrà procés de promoció interna per a llocs embarrats i regularització (no ho van fer en el seu moment).

Permisos sindicals

L'acord vigent sobre permisos sindicals data de 19 de juliol de 1995. El mapa sindical ha canviat radicalment. Per exemple, STAPV, avui el segon sindicat més representatiu, no havia aparegut. S'acorda l'elaboració i signatura d'un nou Acord sobre permisos sindicals.

Borses d'ocupació temporal

Una vegada entre en vigor la nova LFPV, s'elaborarà i negociarà una nova norma reguladora de les borses d'ocupació temporal que resulte més eficaç i àgil. Inclourà la regulació d'una borsa de treball temporal per a nomenaments provisionals per millora d'ocupació.

Mesures de foment de la igualtat

S'acorda impulsar accions al si de l'Administració del Consell a fi de fomentar la igualtat de tracte i d'oportunitats en l'àmbit laboral entre homes i dones.

Premis Tirant de l'Audiovisual Valencià

La Intersindical Valenciana participa amb la Fundació Societat i Progrés i altres organitzacions socials i cíviques, en la quarta edició dels Premis Tirant de l’Audiovisual Valencià.Han organitzat sessions del cicle Cinema social i polític valencià, al carrer Juan de Mena, 18, baixos, 46008 València. Encara hi ha una sessió, hui, a les set de la vesprada: 27 de febrer: Globos de agua i Rumors

27 de febrer de 2008
 

 


 
  Ratificat l'Acord de Legislatura davant el President de la Generalitat  [document]

Hui, 25 de febrer de 2008, s'ha ratificat la signatura de l'Acord de Legislatura al Palau de la Generalitat, amb la presència del President de la Generalitat, entre el Conseller de Justícia i Administracions Públiques i el Conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació, i la representació dels sindicats signants de l'acord.

El representant d'STAPV ha destacat que el Sindicat ha signat l'acord gràcies a que s'ha modificat el text de forma que fora acceptable per al personal. Així mateix, més enllà de les millores directes de l'acord, que són importants, ha recordat que enceta una època que podria ser recordada durant molts anys en la Funció Pública Valenciana, ja que els possibles acords que estan damunt la taula, si la negociació es fa ben feta, podrien esdevindre normes que regulen l'Administració Valenciana per més de vint anys. En eixe empeny, estarà STAPV; esperem que totes i tots sàpien estar a l'altura.

D'altra banda, l'acord ja pot ser aplicat, ja que ha estat ratificat pel Consell de divendres passat. Podeu llegir aquestes notícies en premsa:

La Generalitat suscribe un acuerdo con los funcionarios para reducir la temporalidad

El Consell ratificó el acuerdo de la Mesa Sectorial de Función Pública de 20 de febrero
 

Camps firma con los sindicatos las mejoras laborales de los funcionarios hasta 2011
Acord de Legislatura.  Anàlisi de continguts (II): mesures de conciliació

Pel que fa a les mesures ja acordades no retributives, tenim els següents punts:

Conciliació de la vida familiar i laboral

L'acord adopta tres mesures:
 • Ampliació a 20 dies naturals del permís de paternitat pel naixement, acolliment, o adopció d'una filla o fill.
   
 • El pare o mare de família nombrosa podrà flexibilitzar en una o dues hores diàries el seu horari obligatori, segons la categoria, fins que el menor dels fills tinga dotze anys.
   
 • Ampliació de la jornada especial d'estiu del 15 de maig al 15 d'octubre, i en les vacances escolars de Setmana Santa i Pasqua i de Nadal, Any Nou i Reyes.
Ací cal destacar que s'ha llevat el primer oferiment d'exenció de vesprades a qui tinguera filles o fills menors de tres anys, a canvi de dos mesos de jornada d'estiu per a tots/és, en comptes d'un mes, com era el primer oferiment.
Mesures específiques per a determinats col·lectius
 • Integració social de les persones discapacitades: s'acorda reservar un 7% de les vacants convocades per a ser cobertes amb persones amb discapacitat.
   
 • Violència de gènere sobre les dones: s'acorden dues mesures:
   
  • Permís per raó de violència de gènere: la faltes d'assistència al treball, tindran la consideració de justificades.
    
  • Les empleades públiques que es vegen obligada a abandonar el seu lloc de treball tindran dret al trasllat a un lloc d'anàlogues característiques que no serà objecte de convocatòria pública.
    
 • Mesures de foment de la igualtat: S'acorda impulsar accions al si de l'Administració del Consell a fi de fomentar la igualtat de tracte i d'oportunitats en l'àmbit laboral entre homes i dones.

Formació dels empleats públics.

 • Certificació de competències administratives: es reconeixen els cursos acollits als Acords Nacionals de Formació Contínua per a empleats públics.
   
 • Per al seguiment i control dels itineraris formatius s'establirà una comissió de seguiment i avaluació.
   
 • Col·laboració en el Pla de Formació del IVAP 2008-2011 en Prevenció integrada de Riscos Laborals.
Prevenció de riscos laborals.

S'acorda l'adopció de les següent mesures:
 • Procediment per a la resolució de problemes preventius que eviten, en un primer moment, la realització de denúncies davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social.
   
 • Procediment per a la resolució de les denúncies per mobbing.
   
 • El perfeccionament de la informació sobre accidents de treball i malalties professionals.
   
 • L'engegada del Pla d'Actuació per a eradicar el tabaquisme.

Caps de negociat: assemblees davant una situació injusta

Les i els caps de negociat estan en una situació injusta des de fa molt de temps. Les diverses resolucions judicials, lluny d'arreglar la qüestió, l'han embolicat més, si cap. Per això, STAPV ha estat treballant molt de temps, com és conegut, amb recursos judicials i negociant en la CCT. Davant una nova sessió d'aquesta comissió, i amb el convenciment que no ens van a regalar res, convoquem a totes les persones interessades a les assemblees que tot seguit reproduïm:
 

Conselleries
 
Data i hora
 
Lloc de celebració
 
Cultura i Esport; Educació; PROP I i PROP II
 
Dimecres,
27 de febrer
14 hores
 
Saló d'actes de la Conselleria d'Educació
Av. de Campanar, 32
 
Economia, Hisenda i Ocupació; Presidència; Justícia i Adm. Públiques; Governació, Immigració i Ciutadania
 
Dijous,
28 de febrer
14 hores
 
Saló d'actes de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació
Palau, 14
 
DT de Treball; DT de Benestar Social; DT del Servef; IVAJ, etc.
 
Dijous,
28 de febrer
14 hores
 
Saló d'actes de la DT de Benestar Social
Av. Baró de Càrcer, 36
 
Sanitat; Turisme; Infrastructures i Transport;
Benestar Social; Agricultura, Pesca i Alimentació
 
Divendres,
29 de febrer
14 hores
Saló d'actes de la Conselleria de Sanitat
Misser Mascó, 31
 

A València hi haurà un parell d'assemblees més, per confirmar, així com les d'Alacant i Castelló.

Premis Tirant de l'Audiovisual Valencià

La Intersindical Valenciana participa amb la Fundació Societat i Progrés i altres organitzacions socials i cíviques, en la quarta edició dels Premis Tirant de l’Audiovisual Valencià. En aquesta ocasió, han organitzat conjuntament sessions del cicle Cinema social i polític valencià, que es desenvoluparà a finals del present mes de febrer. Així, el local de la Intersindical Valenciana, al carrer Juan de Mena, 18, baixos, 46008 València, serà enguany una de les seus en què es projectaran diversos audiovisuals valencians que aborden temes socials o polítics.

Les sessions són els dies següents, d’entrada lliure i s’iniciaran, puntualment, a les set de la vesprada.

 • 26 de febrer: Conejo frito i Escuchando a Gabriel
   
 • 27 de febrer: Globos de agua i Rumors

25 de febrer de 2008
 

 


 
  Acord de Legislatura. Anàlisi de continguts (I): Millores retributives

[document]

L'Acord signat dimecres té dues parts clarament diferenciades: les mesures o millores que s'acorden en el propi text, i els assumptes que es deixen per a una negociació posterior. Entre les primeres hi ha, al seu torn, de dos tipus: les mesures retributives i les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Hui tractarem sobre les millores retributives:

Fons Compensatori Extraordinari

Segons el text de l'Acord:
S'acorda la creació un Fons Compensatori extraordinari amb el següent desglossament per anualitats:
2008: 0,5% de la massa salarial
2009: 0,5% de la massa salarial
La seua aplicació serà lineal i a través del complement específic dels llocs de treball i l'efectivitat de l'anualitat corresponent a l'any 2008 serà del 1 de gener de 2008.
S'ha incrementat en un 0,8% (0,3% en 2008 i 0,5% en 2009) la primera proposta de l'Administració, de 0,2% i només en 2008. En la sessió de la Mesa Sectorial encara es va oferir únicament un 0,37% per a 2009. Es va escenificar llavors per part de la conselleria de Economia el seu desacord amb tal mesura, demanant un recés per a confirmar si hi havia disponibilitat pressupostària.

STAPV va exigir des del primer moment que el repartiment d'aquest fons fora lineal, per a compensar les pujades proporcionals que obrin el ventall retributiu. L'import final sembla que estarà, mancant confirmació oficial, entre els 15 i els 16 euros bruts mensuals per persona per a 2008.

L'efectivitat serà de 1 de gener, per la qual cosa se'ns haurà d'aplicar una liquidació d'endarreriments. Aquesta mesura té caràcter immediat, pel que no precisa més que de l'acord del Consell per a dur-se a terme; no obstant això, no podem avançar encara quan es pagaran els nous específics.

Carrera professional

Segons el text de l'Acord, s'acorda que l'Administració iniciarà, a partir del 1 de novembre de 2008, i simultàniament a la tramitació parlamentària de la norma legal, l'elaboració, negociació amb les organitzacions sindicals i tramitació d'un Decret que regule la carrera professional. Del contingut d'aquesta regulació només es diu que serà un sistema guiat pels principis d'igualtat, mèrit i capacitat, lligat a la formació i a l'avaluació del treball. STAPV va exigir que constara que "en tot cas, la regulació de la carrera professional contindrà amidades d'harmonització pel que fa a les previsions de carrera administrativa, per a assegurar el dret a la promoció professional del personal funcionari mitjançant ambdues modalitats de carrera". Això per a evitar que les persones que promocionen d'un a altre grup vegen minvades les seues possibilitats de carrera professional.

Pel que fa als imports, per grups de titulació i graus, s'assimilaran als conceptes i quanties que actualment s'apliquen a les institucions sanitàries de la Consellería de Sanitat. Això vol dir que s'aplicarà el quadre del que ja informem en un correu anterior, i que té el defecte d'augmentar la distància retributiva entre els grups. La Conselleria va argumentar que no podia donar més al nostre sector que al de Sanitat. En la part positiva, cal recalcar que la valenciana serà la primera autonomia a aplicar la carrera professional fora de l'àmbit sanitari, i que suposa una forta injecció de diners en les nòmines del personal al servei de l'Administració del Consell, d'entre 250 i 1000 euros mensuals en el quart grau.

Els percentatges globals d'implantació i abonament efectiu, durant el període transitori d'implantació, són:
Any 2010: 33% del complement
Any 2011: 66% del complement
Any 2012: 100% del complement
Els efectes econòmics derivats de la implantació de la carrera professional seran de l'1 de gener de 2010. Això significa que, encara que la resolució de reconeixement del grau que corresponga a cada persona no estiga dictada abans d'aquesta data, es cobrarà amb efectes retroactius.

Signatures per a major seguretat en el Servef

La Junta de Personal del Servef, en la que la candidatura d'STAPV i CAT va obtindre el segon millor resultat, i a proposta seua, entre d'altres, ha acordat demanar a totes les empleades i empleats del Servef, però també de la resta de l'Administració del Consell, que signen per a demanar major seguretat en els centres Servef i major defensa jurídica per al seu personal.

Per això, us convidem a signar en el model que trobareu a la nostra pàgina web:

http://www.stapv.intersindical.org/

Borses d'Agents Mediambientals i Mestres de Taller

RESOLUCIÓ de 13 de febrer de 2008, de la Direcció General d'Administració Autonòmica, per la qual es constitueix la borsa d'ocupació temporal per al nomenament de funcionaris interins, grup C, sector administració especial, agents mediambientals.

RESOLUCIÓ de 13 de febrer de 2008, de la Direcció General d'Administració Autonòmica, per la qual es constitueix la borsa d'ocupació temporal per al nomenament de funcionaris interins, grup C, sector administració especial, mestres de taller.

21 de febrer de 2008
 
 


 
  La Mesa Sectorial signa l'Acord de Legislatura [document]

La Mesa Sectorial s'ha reunit aquest matí, 20 de febrer, per a tractar sobre la proposta d'Acord Administració-Sindicats sobre condicions de treball per al període 2008-2011. L'Acord ha estat recolzat per quatre de les organitzacions presents en la Mesa: (CCOO, CSI-CSIF, UGT i STAPV-Iv i CAT). IGEVA ha preferit quedar-se al marge, en considerar que no es complien les seues peticions en matèria de les Ofertes públiques i les convocatòries d'accés a la Funció Pública.

Fins a l'últim instant s'han estat negociant modificacions del text de l'acord. Finalment s'han incorporat algunes que milloren el text inicial, com per exemple, el fons de compensació de 2009, que s'ha augmentat de 0,37% de la massa salarial al 0,5%. Uns altres aspectes que s'han modificat a última hora són la creació d'una comissió al si de l'IVAP per tal d'articular els itineraris formatius (com és el cas del Certificat de Competències Administratives), i la incorporació d'una clàusula a la regulació de la carrera professional que permeta compaginar la carrera administrativa (el pas successiu per diversos grups, per promoció interna) i la carrera professional.

Teniu el document sencer en la nostra pàgina web: htpp://stapv.intersindical.org

El resultat de les assemblees, favorable a signar

El resultat de la ronda d'assemblees efectuada per STAPV-Iv i CAT, que ha comptat amb la presència en algunes d'elles de representants d'IGEVA, ha estat el següent:
 
 

 
No Abs
Alacant: 154  5 3
Castelló: visites als centres de treball.
Només una assemblea. Indiquem el
percentatge, no els vots directes:
90% 5% 5%
València: 64 68 29
Total (Alacant+València)= 211 73 32
 

Aquests resultats signifiquen, al nostre entendre, que havíem de dir que sí. Val a dir que és un sí crític, més un "vale" que un "sí" clar. De fet, la posició entre persones que deien que sí i unes altres que deien que no no era massa diferent pel que fa a la valoració de les diferents parts de l'acord.

Per tant, s'ha d'entendre que la signatura de l'acord per part d'STAPV-Iv i CAT és crítica, que no ens condiciona per a les negociacions futures, no ens obliga a callar-nos davant l'Administració en matèria d'externalitzacions, ni renunciem a la reivindicació de la clàusula de revisió salarial, que tant STAPV-Iv com CAT entenem que cal defensar en l'àmbit de la Mesa General. Entre els aspectes que s'han tingut en compte en les assemblees, per la part menys positiva, està el fet que se signe quan falten menys de 48 hores per començar la campanya electoral.

En la part positiva, cal recordar que signar l'acord significa que hi haurà negociació en diverses matèries, en les que anem a treballar perquè les nostres -les vostres- propostes es tinguen en consideració en assumptes com les OPES, els concursos, la nova llei de la Funció Pública Valenciana, la regulació concreta de la carrera professional, les borses de treball, etc.

A partir de demà, l'anàlisi detallat de l'acord

L'acord és un document dens, que cal explicar part per part, tant els aspectes positius com els negatius o els detalls que trobem a faltar.

Per tot això, a partir de demà us remetrem diversos correus amb una anàlisi detallada, amb pros i contres, de l'acord.

20 de febrer de 2008
 

 


 
  Concentració, de nou, contra les externalitzacions

Les treballadores i treballadors públics de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge es concentraran, demà 20 de febrer, a les 10:30 hores, contra les externalitzacions dels serveis que presten en la conselleria. Les dues concentracions efectuades fins el moment han estat tot un èxit. Demà ens tornarem a trobar amb elles i ells, i amb totes les persones que vulgueu acostar-vos.
 
Mesa Sectorial sobre l'Acord de Legislatura

La Conselleria de Justícia i Administracions Públiques ha convocat Mesa Sectorial per a demà, 20 de febrer, a les 10 hores, amb un únic punt en l'ordre del dia: l'Acord Administració-Sindicats sobre condicions de treball per al període 2008-2011.

Ahir va finalitzar la ronda d'assemblees efectuada per STAPV i CAT, que ha comptat amb la presència en algunes d'elles de representants d'IGEVA. Hui, dia 19, cap a les 18 hores, estem citats a una reunió en la Conselleria per a tancar els últims serrells de l'acord. En consonància amb el resultat de les assemblees, anem a insistir en la modificació del fons compensatori, la concreció de què la carrera professional s'aplique com els triennis per a les persones que canvien o hagen canviat de grup, així com una modificació de la mateixa graella d'imports per graus; per últim, demanarem la inclusió d'una referència a la disposició transitòria quarta de l'EBEP en l'apartat de les ofertes públiques.

Demà us informarem del resultat d'aquestes gestions, del resultat de la Mesa Sectorial i del resultat de les assemblees, una vegada fet el recompte.

Examen de la promoció interna del grup D al C d'Administració General

El DOCV de hui, 19 de febrer de 2008, publica la Resolució de 12 de febrer de 2008, del conseller de Justícia i Administracions Públiques, per la qual s’eleva a definitiva la llista provisional d’admesos i exclosos a l’oposició d’accés al grup C, sector administració general, pel torn de promoció interna, mitjançant conversió directa de places. Convocatòria 140/2004 i es convoca als aspirants admesos a la realització de la prova el proper dia 15 de març de 2008 (dissabte), a les 11.00 hores a València, Aulari Sud del Campus dels Tarongers. Avinguda dels Tarongers s/n.

L’orde de crida dels aspirants, d’acord amb el sorteig celebrat, començarà amb la lletra «T».

Amb especial referència a les persones amb malaltia mental

Concentració a favor de la Sanitat Pública, contra les privatitzacions

La Concentració tindrà lloc el dia 21 de febrer de 2008 a les 19:30 hores en la Plaça de Manises de València amb motiu de la situació que està patint la Sanitat Pública en general i l'atenció als pacients amb problemes de salut mental en concret.

Per una Sanitat Pública de Qualitat

Us esperem:  Hui són altres, demà segur que tu necessitaràs aquest suport que avui et demanem.

Convoquen: Plataforma per la defensa dels serveis públics de Salut Mental, ASIEM, ACDESA, AFEMPES, AEN, CAT, STSPV-Intersindical Valenciana, CC.OO.PV, UGT-PV, CAVECOVA, Federació AA.VV, Amics i Veïns de la Malvarrosa, CA REVOLTA, EUPV, PSPV, ERPV.

Comunicat de la concentració

19 de febrer de 2008

 


 
  Concentrant-se sota la pluja

Les treballadores i treballadors públics de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge van concentrar-se ahir, dimecres 13 de febrer, contra les externalitzacions dels serveis que presten en la conselleria, a pesar de la pluja, que va apofitar l'hora de la convocatòria per a deixar caure la remullada més gran de la jornada. Com que la conselleria té mà en açò de l'aigua...  El fet és que és difícil dir quantes persones estaven, a causa que el personal estava a recer, però també és evident que hi va haver molta gent.

Aquesta concentració es repetirà divendres, 15 de febrer, i dos dies a la setmana durant, almenys, el mes de febrer. Ànim i a continuar!

Canal nou, o com aigualir l'aigua

Seguiment d'informatius de RTVV. Setmana 4-II-2008/10-II-2008

Les companyes i companys de les seccions sindicals de STAPV-Intersindical Valenciana i d'UGT estan fent una magnífica llavor de seguiment dels informatius de Canal 9, Punt 2, Ràdio 9 i Sí Ràdio.

Assemblees sobre l'Acord de Legislatura

Encara podeu opinar sobre l'Acord. Acudiu a les assemblees més properes al vostre centre de treball:

Alacant
 • Dijous, 14:
   
  • D.T. Indústria, Comerç i Innovació, 8 hores
    
  • D.T. Turisme, 8 hores
    
  • D.T. Medi Ambient, 8 hores
    
  • Torre Provincial, 14 hores
    
 • Divendres, 15:
   
  • D.T. Servef, c/ Pintor Lorenzo Casanova, 8 hores
    
  • D.T. d'Educació, 14 hores
    
  • D.T. Cultura i Esport, 14 hores
    
  • D.T. Benestar Social, c/ Teatro 37-39, 14 hores
València
 • Dijous, 14:
   
  • PROP I i PROP II: Sala de Juntes del PROP II (semi-sotan), a les 14 hores
    
  • Presidència de la Generalitat, Conselleria de Presidència, Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, Conselleria d'Immigració i Ciutadania, Conselleria de Governació i Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació: Saló d'Actes de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació (Palau, 14), a les 14 hores
    
  • Serveis Territorials de Benestar Social, d'Ocupació, del Servef, Biblioteca Pública de València, IVAJ i serveis de Justícia i Administracions Públiques: Saló d'Actes dels SSTT de Benestar Social (Av. Baró de Carcer, 36), a les 14 hores
    
 • Divendres, 15: Conselleria d'Educació i Conselleria de Cultura i Esport: Saló d'Actes (Av. Campanar, 32), a les 13:30 hores
Recordeu que podeu anar a qualsevol assemblea, encara que no sigueu de la conselleria què ressenyem.

14 de febrer de 2008
 
 


 
 
  La Conselleria de Medi Ambient es mou contra les externalitzacions

Les treballadores i treballadors públics de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge eixiran hui, dimecres 13 de febrer, a concentrar-se contra les externalitzacions dels serveis que presten en la conselleria. Aquesta concentració es repetirà divendres, 15 de febrer, i dos dies a la setmana durant, almenys, el mes de febrer. Convocades a les 10:30, la de hui acabarà quan comence la concentració del personal de vigilància forestal de Vaersa, i la de divendres quan comence la del personal agent mediambiental.

La conselleria de Medi Ambient és una de les més invadides per les assistències tècniques de tot pelatge. Les externalitzacions arriben molt més enllà que en la majoria de departaments. Les empreses Vaersa, Tragsa i altres en menor mesura, campen per la conselleria no solament com si fora sa casa, sinó moltes vegades situant-se per damunt del personal funcionari que treballa en ella. STAPV-Intersindical Valenciana, tota sola o amb les Juntes de Personal de Serveis Centrals i de Serveis Territorials de València, ha denunciat aquesta situació en diverses ocasions. Divendres passat, més de 160 persones empleades públiques de la conselleria, reunides en assemblea, van convocar les concentracions de protesta.

Una sana reacció a un estat de coses que no pot continuar. La Generalitat farà bé d'atendre les justes reclamacions en els sentit de reforçar els serveis públics amb personal propi, i, en conseqüència, augmentar les plantilles de les diferents conselleries i departaments de la Generalitat.

Podeu veure notícies relacionades en els següents enllaços:

STAPV-Iv: Concentració dels agents medioambientals

Els treballadors i treballadores de l'empresa pública VAERSA també s'apunten a l'ona de reivindicacions


Promoció interna del grup C d'Administració General

Calificaciones DEFINITIVAS al concurso previo al CURSO SELECTIVO. En breves fechas se anunciará el día de celebración del examen de la convocatoria 140/2004.

Borsa d'ocupació temporal de subalterns

Llista provisional d'integrants i exclosos, al·legacions fins el 20/02

Assemblees sobre l'Acord de Legislatura

Encara podeu opinar sobre l'Acord. Acudiu a les assemblees més properes al vostre centre de treball:

Alacant
 • Dimecres, 13:
   
  • D.T. d'Economia, Hisenda i Ocupació, c/ Churruca nº 25, 8 hores
    
  • D.T. d'Agricultura, Pesca i Alimentació, c/ Profesor Manuel Sala nº 2, 8 hores
    
  • D.T. Sanitat, c/ Gerona nº 26, 14 hores
    
  • D.T. Infraestructures i Transports, Av. Aguilera nº 1, 14 hores
    
 • Dijous, 14:
   
  • D.T. Indústria, Comerç i Innovació, 8 hores
    
  • D.T. Turisme, 8 hores
    
  • D.T. Medi Ambient, 8 hores
    
  • Torre Provincial, 14 hores
    
 • Divendres, 15:
   
  • D.T. Servef, c/ Pintor Lorenzo Casanova, 8 hores
    
  • D.T. d'Educació, 14 hores
    
  • D.T. Cultura i Esport, 14 hores
    
  • D.T. Benestar Social, c/ Teatro 37-39, 14 hores
Castelló
 • Dimecres, 13: Saló d'Actes d'Intersindical Valenciana (C/ Marqués de Valverde, 8), 17 hores.
València
 • Dimecres, 13: Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació, Conselleria de Justícia (Modernització), Conselleria de Benestar Social (Colom, 80), Servef: Sala de reunions de la Conselleria d'Indústria (Colom, 32), a les 14 hores
   
 • Dijous, 14:
   
  • PROP I i PROP II: Planta baixa del PROP II (Gregorio Gea, 14), a les 14 hores
    
  • Presidència de la Generalitat, Conselleria de Presidència, Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, Conselleria d'Immigració i Ciutadania, Conselleria de Governació i Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació: Saló d'Actes de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació (Palau, 14), a les 14 hores
    
  • Serveis Territorials de Benestar Social, d'Ocupació, del Servef, Biblioteca Pública de València, IVAJ i serveis de Justícia i Administracions Públiques: Saló d'Actes dels SSTT de Benestar Social (Av. Baró de Carcer, 36), a les 14 hores
    
 • Divendres, 15: Conselleria d'Educació i Conselleria de Cultura i Esport: Saló d'Actes (Av. Campanar, 32), a les 13:30 hores
Recordeu que podeu anar a qualsevol assemblea, encara que no sigueu de la conselleria què ressenyem.

13 de febrer de 2008
 
 


 
  El Consell Nacional d'STAPV-Intersindical Valenciana recomana el vot positiu a l’Acord de legislatura

El Consell Nacional d'STAPV-Intersindical Valenciana, reunit dissabte dia 9 a Xàtiva, va acordar recomanar a les assemblees de treballadores i treballadors el vot positiu a la signatura de l’Acord de legislatura proposat per la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques.

El Consell Nacional recorda que el text que hi ha damunt de la taula no recull totes les aspiracions del Sindicat, però reconeix que en la majoria d’assumptes es deixa la negociació per a un moment posterior, la qual cosa permet que es puguen plantejar durant la legislatura.

En particular, preocupa la gradació dels imports del complement de carrera professional, ja que no és en absolut proporcional a les retribucions dels diferents grups. No és positiu que la diferència entre el grup A i el E siga de quatre a un, i no es tinga en compte la limitació de tres a un que estableix la llei per al sou base.

En la part positiva, cal reconéixer que s’avança en determinats aspectes de permisos i llicències, en la conciliació de la vida familiar i personal, en la prevenció de riscos laborals, així com mesures concretes relatives al personal discapacitat, les dones víctimes de la violència de gènere o el foment de la igualtat entre dones i homes.

En tot cas, en aplicació del model sindical d'STAPV i de CAT, ambdues organitzacions van a realitzar una campanya d’assemblees durant aquesta setmana. Hi ha molt poc temps per a fer-les, perquè està prevista la reunió de la Mesa Sectorial de la Funció Pública que ha de signar o no l’acord per al 19 de febrer. Per això, us preguem que entengueu que no es podrà arribar a tots els centres de treball en tan poc de temps.

Acudiu a les assemblees més properes al vostre centre de treball:

Alacant
 • Dimarts, 12:  C.F. Servef – Los Angeles,  14 hores
   
 • Dimecres, 13:
   
  • D.T. d'Economia, Hisenda i Ocupació, c/ Churruca nº 25, 8 hores
    
  • D.T. d'Agricultura, Pesca i Alimentació, c/ Profesor Manuel Sala nº 2, 8 hores
    
  • D.T. Sanitat, c/ Gerona nº 26, 14 hores
    
  • D.T. Infraestructures i Transports, Av. Aguilera nº 1, 14 hores
    
 • Dijous, 14:
   
  • D.T. Indústria, Comerç i Innovació, 8 hores
    
  • D.T. Turisme, 8 hores
    
  • D.T. Medi Ambient, 8 hores
    
  • Torre Provincial, 14 hores
    
 • Divendres, 15:
   
  • D.T. Servef, c/ Pintor Lorenzo Casanova, 8 hores
    
  • D.T. d'Educació, 14 hores
    
  • D.T. Cultura i Esport, 14 hores
    
  • D.T. Benestar Social, c/ Teatro 37-39, 14 hores
Castelló
 • Dimecres, 13: Saló d'Actes d'Intersindical Valenciana (C/ Marqués de Valverde, 8), 17 hores.
València
 • Dimarts, 12: Conselleria de Sanitat, Conselleria de Turisme, Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Conselleria de Benestar Social i Conselleria d'Infrastructures i Transports: Saló d'Actes de la Conselleria de Sanitat a les 14 hores
   
 • Dimecres, 13: Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació, Conselleria de Justícia (Modernització), Conselleria de Benestar Social (Colom, 80), Servef: Sala de reunions de la Conselleria d'Indústria (Colom, 32), a les 14 hores
   
 • Dijous, 14:
   
  • PROP I i PROP II: Planta baixa del PROP II (Gregorio Gea, 14), a les 14 hores
    
  • Presidència de la Generalitat, Conselleria de Presidència, Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, Conselleria d'Immigració i Ciutadania, Conselleria de Governació i Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació: Saló d'Actes de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació (Palau, 14), a les 14 hores
    
  • Serveis Territorials de Benestar Social, d'Ocupació, del Servef, Biblioteca Pública de València, IVAJ i serveis de Justícia i Administracions Públiques: Saló d'Actes dels SSTT de Benestar Social (Av. Baró de Carcer, 36), a les 14 hores
    
 • Divendres, 15: Conselleria d'Educació i Conselleria de Cultura i Esport: Saló d'Actes (Av. Campanar, 32), a les 13:30 hores
Recordeu que podeu anar a qualsevol assemblea, encara que no sigueu de la conselleria què ressenyem.

11 de febrer de 2008
 
 


 
  S'arriba a un preacord sobre condicions de treball 2008-2011

En la vesprada d'ahir, dijous 7 de febrer, es va arribar un preacord sobre condicions de treball del personal al servei de l'Administració del Consell entre la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques i els sindicats presents en la Mesa Sectorial. Les novetats més destacades respecte de l'esborrany anterior són:

Fons Compensatori Extraordinari

Creació d'un Fons Compensatori extraordinari per als anys 2008 i 2009, del 0,37% de la massa salarial en cadascun d'ells. L'efectivitat de l'anualitat corresponent a l'any 2008 serà del 1 de gener de 2008 .
Això suposa uns 111 euros anuals per persona en 2008 i poc més en 2009. STAPV-Iv va mostrar la seua disconformitat i va sol·licitar un esforç major en aquest punt a la Generalitat. Segons ha pogut saber aquest Sindicat, la Generalitat pot arribar al menys al 0,5% de la massa salarial per a cadascun dels dos exercicis. El repartiment serà lineal.

Carrera professional

S'acorda incloure en els pressupostos anuals de la Generalitat les següents línies pressupostàries corresponent a cadascun dels exercicis que s'indica:
 • 2009: 5 milions d'euros
 • 2010: 14 milions d'euros (33,33%)
 • 2011: 27 milions d'euros (66,66%)
 • 2012: 41 milions d'euros (100%)

Els efectes econòmics derivats de la implantació de la carrera professional seran del 1 de gener de 2010.
Els graus de la carrera professional dels diversos grups suposaran, per a cada funcionària i funcionari, els següents imports anuals:
 

Grup actual
 
Grau 1
 
Grau 2
 
Grau 3
 
Grau 4
 
A
 
3.000 euros
 
6.000 euros
 
9.000 euros
 
12.000 euros
 
B
 
1.950 euros
 
3.900 euros
 
5.850 euros
 
7.800 euros
 
C
 
1.250 euros
 
2.500 euros
 
3.750 euros
 
5.000 euros
 
D
 
1.000 euros
 
2.000 euros
 
3.000 euros
 
4.000 euros
 
E
 
750 euros
 
1.500 euros
 
2.250 euros
 
3.000 euros


Són els mateixos imports que la carrera professional de Sanitat. Cal recordar que en Sanitat, el Grau 1 necessita 5 anys d'antiguitat, el Grau 2, 10 anys, el Grau 3, 16 anys, i el Grau 4, 22 anys. Per a qui ja treballen, existeix una clàusula de reconeixement automàtic.

Ofertes d'ocupació Pública (OPE) i concursos de trasllats

S'estableix l'objectiu de reduir la taxa de temporalitat entorn del 5%-3%. S'acorda que haurà ofertes en 2008 i 2010, que s'hauran de negociar, i s'haurien d'executar dins del termini improrrogable de dos anys a partir de la seua aprovació.

Les proves selectives derivades del present Acord es realitzaran pel sistema de concurs-oposició.
Les convocatòries de concursos de trasllats es realitzaran en l'any 2009 i en el 2011.

Conciliació de la vida familiar i laboral
 • Ampliació a 20 dies naturals del permís de paternitat pel naixement, acolliment, o adopció d'una filla o fill.
   
 • La mare o el pare amb fills menors de tres anys quedaran exempts de la realització de la jornada de vesprades no tenint la consideració de reducció de jornada i, en conseqüència, no patint disminució alguna de les seues retribucions. El disposat en aquest apartat en relació amb el personal que ocupe el seu treball mitjançant el sistema de torns, s'adaptarà a les peculiaritats d'aquest.
   
 • En cas de ser mare o pare d'una família nombrosa o monoparental, l'horari de permanència obligatòria podrà flexibilitzar-se en una o dues hores diàries en funció de la categoria, especial o general, que haja estat classificada la citada família, fins que el menor dels fills arribe a l'edat de dotze anys.
   
 • Durant els períodes de vacances escolars de Nadal-Reis i de Setmana Santa-Pasqua, s'aplicarà una jornada especial de treball equivalent a l'establida com jornada d'estiu.

Borses d'ocupació temporal

Una vegada entre en vigor la nova LFPV, s'elaborarà i negociarà una nova norma reguladora de les borses d'ocupació temporal que, resulte més eficaç i àgil, i que regularà la millora d'ocupació.

8 de febrer de 2008
 

 


 
  Reunió de la comissió tècnica de formació

Ahir dia 5 de febrer es va convocar una reunió de la Comissió Tècnica de Formació, adscrita a la Mesa General de negociació (amb representació de STAPV-Iv, UGT, CCOO, CSI-CSIF e IGEVA) a la qual va assistir el Director General d'Administració Autonòmica,  per a tractar sobre el Certificat de Competències Administratives desenvolupat en el Pla de Formació de les Empleades i Empleats Públics per a 2008. El punt tractat va ser la retroactivitat del reconeixement dels cursos que componen els itineraris d'aquesta Certificació.

STAPV-Iv va manifestar l'opinió unànime rebuda de les treballadores y treballadors públics que aquesta validesa no pot limitar-se als últims 5 anys, sinó que s'ha de reconèixer tota la formació realitzada.

Per això va sol·licitar a l'IVAP la seua implicació. El Director General, després d'escoltar a totes les organitzacions sindicals, va formular la proposta d'ampliar en 5 anys més la validesa dels cursos realitzats. Es va acceptar de forma majoritària la proposta i per tant es va acordar que seràn vàlids per al certificat de Competències Administratives els cursos efectuats des de l'any 1998. També es va acordar convocar una Comissió per a realitzar un estudi detallat dels continguts dels cursos i el seu desenvolupament. En aquesta comissió es tractaran els temes relatius a la convalidació de cursos de contingut o denominació idèntica o similar als que es relacionen en els itineraris i tots els altres que poguessen sorgir.

Concentració hui a les 20 hores davant la porta de l'Ajuntament de València per a protestar contra la violència de gènere

Intersindical Valenciana - membre de la Plataforma Feminista de València- davant l'ascensió del nombre de morts per violència de gènere, que ha acabat amb un balanç de 100 víctimes en l'any 2007 i 14 en el present 2008, recorda a totes i tots la importància de mostrar la repulsa per aquesta plaga social concentrant-nos com TOTS ELS PRIMERS DIMECRES DE MES, A LES 20 HORES  DAVANT LA PORTA DE L'AJUNTAMENT DE VALÈNCIA.

6 de febrer de 2008
 
 


 
 

Primera reunió sobre l'Acord Administració-Sindicats sobre condicions de treball per al període 2008-2011.
 

Ahir, dilluns 4 de febrer, es va reunir la mesa tècnica convocada per a tractar d'un possible acord de legislatura. Encara que el text de l'acord que s'està negociat parla només del personal funcionari de l'Administració del Consell, ahir es va quedar que també afectarà al personal laboral, per la qual cosa se signarà un acord igual, referit a eixe personal.

La vigència de l'Acord és de quatre anys des de la seua aprovació pel Consell, no sent prorrogable al seu venciment, encara que podrà servir de base per a la signatura d'un altre de nou a la seua finalització.
S'ha acordat que les mesures contingudes en l'Acord que siguen competència del Consell seran directament aplicables, mentre que les que tracten sobre matèries que tinguen reserva de llei mancaran d'eficàcia directa fins a l'entrada en vigor de la disposició legislativa corresponent.

Condicions de treball que es modifiquen i qüestions que es pacten:

I. Fons de millora del complement específic.

La Generalitat proposa la creació un Fons addicional que anomena “compensatori”, encara que en realitat es tracta d'incrementar els imports dels complements específics per a l'any 2008 en un 0,2% de la massa salarial.
La quantitat oferida ha semblat insuficient a la majoria d'organitzacions sindicals, pel que han sol·licitat que s'augmente. STAPV-Intersindical Valenciana ha defensat que s'estenga als anys 2008 i 2009, amb la finalitat d'incrementar l'import dels complements específics en 200 euros mensuals bruts, de manera que a partir de 1 de gener de 2008, l'import mensual brut de cada complement específic es incrementaria en 50 euros, sumant-se altres 50 euros, respectivament, al juliol de 2008, gener de 2009 i juliol de 2009.

II. Elaboració de la Llei de la Funció Pública Valenciana.

S'acorda que en 2008 s'elaborarà, negociarà, tramitarà i aprovarà el Projecte de Llei pel Consell. En 2009 es remetrà el Projecte de Llei als Corts para la seua tramitació parlamentària, aprovació i entrada en vigor.

III. Carrera professional

La carrera es vincula a l'aprovació de la nova llei pel que estem parlant, com a mínim, de mitjan de 2009. No obstant això, per a permetre la seua aplicació immediata una vegada entre en vigor la nova llei, es pacta que a partir del 1 de novembre de 2008, simultàniament a la tramitació parlamentària de la llei, s'elaborarà el decret de desenvolupament de la carrera.

Respecte de la dotació de la carrera professional, la Generalitat proposa 10 milions d'euros en 2010 (el que equivaldria a pagar un 25%), 20 en 2011 (un 50%), 30 en 2012 (un 75%) i 41 en 2013 (el 100%). La majoria de sindicats han demanat que s'escurcen els terminis, i que el període transitori siga només de tres anys. STAPV-Intersindical Valenciana també ha demanat que els efectes econòmics de la carrera professional siguen de 1 de gener de 2009, però la Generalitat només assegura que siguen a partir de gener de 2010.

El que no consta, i que STAPV-Intersindical Valenciana ha demanat, és que s'especifiquen els imports que suposaran els graus de la carrera per a cada funcionària i funcionari. Hem sol·licitat la proposta que ja coneixeu (imports anuals):
 
Grup Grau 1 Grau 2 Grau 3 Grau 4
A (A1 i A2) 3.000 euros 6.000 euros 9.000 euros 12.000 euros
B 2.625 euros 5.250 euros 7.375 euros 10.500 euros
C (C1  C2) 2.250 euros 4.500 euros 6.750 euros 9.000 euros
Agrupacions professionals 1.500 euros 3.000 euros 4.500 euros 6.000 euros

Per part de la Generalitat s'ha indicat que estaven pensant, més o menys, en els imports pactats per a Sanitat (a saber: en el grau 4, grup A 12.000 euros anuals, grup B 7.800, grup C 5.000, grup D 4.000 i grup E 3.000).

IV. Ofertes d'ocupació Pública (OPE) i concursos de trasllats

Es proposa que hi hagen dues ofertes, en 2008 i 2010. Respecte de les característiques de les convocatòries, sembla que la conselleria prefereix que es negocien a part. La discussió s'ha centrat en els concursos, ja que STAPV-Intersindical Valenciana ha proposat que s'assegure que aquests es convoquen prèvia o simultàniament a les convocatòries, perquè el personal fix puga concursar abans que s'adjudiquen places al personal de nou ingrés.

V. Conciliació de la vida familiar i laboral

La conselleria proposa les següents mesures:
1. Ampliació a 20 dies naturals del permís de paternitat.

2. La mare o el pare amb fills menors de tres anys quedaran exempts de la realització de la jornada de vesprades sense disminució de retribucions.

3. La mare o pare d'una família nombrosa, podrà flexibilitzar l'horari de permanència obligatòria en una o dues hores diàries en funció de la categoria de la família.
STAPV-Intersindical Valenciana ha proposat incloure mesures de reducció de la jornada, de manera que s'amplie la jornada d'estiu, i que es derogue l'obligació de permanència de les vesprades en els serveis burocràtics. També proposem que les persones majors de 55 anys tinguen jornada d'estiu durant tot l'any, sense minva de retribucions. Així mateix, proposem un programa pilot de teletreball, amb vista a la seua extensió posterior.

VI. Dret de reunió i permisos sindicals

Es proposa actualitzar l'Acord de Permisos Sindicals, que és de juliol de 1995, i ha quedat obsolet. STAPV-Intersindical Valenciana proposa, a més, que es regulen drets de reunió –com les assemblees de treballadores i treballadors- dins de l'horari de treball.

VII. Borses d'ocupació temporal

Es proposa una nova regulació de les borses amb posterioritat a l'aprovació de la nova LFPV. STAPV-Intersindical Valenciana ha proposat que siga abans, i que es revise l'accés a la borsa i la introducció de la millora d'ocupació.

VIII. Mesures específiques per a determinats col·lectius

1. Integració social de la persones amb diversitat funcional

S'acorda reservar un 7% de les vacants convocades per a ser cobertes amb persones amb diversitat funcional.

2. Violència de gènere sobre les dones

S'acorda la implantació de les següents mesures:
1. Permís per violència de gènere: les faltes d'assistència seran justificades durant el temps i en les condicions que es determine pels serveis socials o de salut.

2. Les empleades públiques que es vegen obligades a abandonar la localitat on treballaven tindran dret al trasllat a un lloc de categoria professional en una unitat administrativa distinta o en altra localitat, que no eixirà a convocatòria pública.
3. Mesures de foment de la igualtat

STAPV-Intersindical Valenciana ha proposat que s’acorde el compromís d’elaborar un pla d’igualtat per a 2008.

IX. Formació dels empleats públics.

1. Certificació de competències administratives.

Es reconeixen els cursos impartits per les Organitzacions Sindicals i els acollits als Acords Nacionals de Formació Contínua per a empleats públics. STAPV-Intersindical Valenciana i altres organitzacions han proposat la conformació d'una mesa de formació de caràcter sectorial per a negociar l'abast del certificat de competències administratives, arreglar les disfuncions que s'han detectat i establir els seus efectes en la carrera, la provisió i la promoció.

2. Col·laboració en el Pla de Formació del IVAP 2008-2011 en Prevenció integrada de Riscos Laborals.

S'acorda que els sindicats col·laboren amb el IVAP en la tutorización de la formació de prevenció de riscos en el seu nivell específic.

X. Prevenció de riscos laborals.

La conselleria ha proposat l'adopció de les següents mesures:
1. L'establiment d'un procediment per a la resolució de problemes preventius que eviten la realització de denúncies davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

2. La implantació d'un procediment per a la resolució de les denúncies per mobbing.

3. El perfeccionament del sistema d'informació sobre accidents de treball i malalties professionals.

4. L'engegada del Pla d'Actuació per a eradicar el tabaquisme.
STAPV-Intersindical Valenciana ha proposat incloure la dotació dels serveis de prevenció, que encara és clarament deficitària, així com la realització d'una auditoria de gestió i el compromís d'aprovar els plans de prevenció en 2008.

Noves propostes de STAPV-Intersindical Valenciana
 

A banda dels apartats anteriors, STAPV-Intersindical Valenciana ha proposat que s'incloïsquen els següents assumptes:
 • Funcionarització en el termini de dos anys des de l'aprovació de la llei.
   
 • Modificació del Decret 99/1995, de Retribucions, per a incorporar nous conceptes (guàrdies, complements per major responsabilitat, complement d’antiguitat).
   
 • Reforç de ls plantilles públiques: reconversió en places de plantilla dels llocs de treball ocupats per empresses d’assistències tècniques.
   
 • Pla d’acció social per al personal funcionari.
   
 • Jubilació parcial i anticipada.

* Tot i que la representació en la Mesa Sectorial està a nom de STAPV-Intersindical Valenciana, recordeu que les candidatures també incloïen persones de CAT-València. En conseqüència, cada vegada que es parla en aquest correu d'una proposta de STAPV-Intersindical Valenciana, cal entendre que es tractat d'una proposta conjunta d'ambdues organitzacions.

5 de febrer de 2008
 

 


 
  El Sindicat es reuneix amb la Conselleria de Justícia i Adms Públiques

STAPV negociarà un acord de legislatura per a l'Administració del Consell

Divendres, 1 de febrer de 2008, ha tingut lloc en la seu de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques una reunió entre el Secretari Autonòmic d'Administracions Públiques, el DG d'Administració Autonòmica, i STAPV-Intersindical Valenciana. Els representants de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques han manifestat que en la vesprada d'eixe mateix dia van a lliurar als representants sindicals un esborrany d'acord de legislatura. Sobre el contingut no han volgut entrar en detalls, però ens han avançat que conté els següents apartats:

 • Retribucions: fons addicionals per a l'augment dels imports dels complements específics
   
 • Llei de la Funció Pública Valenciana (LFPV)
   
 • Carrera professional: implantació en la LFPV, aprovació del Decret de desenvolupament, ordre de convocatòria i resolució de les peticions, de forma que es podria cobrar amb efectes de 1 de gener de 2010, amb aquesta periodicitat:
   
  •   25% 2010
  •   50% 2011
  •   75% 2012
  • 100% 2013
    
 • Ofertes d'ocupació pública en 2008 i 2010
   
 • Concursos generals en 2009 i 2011
   
 • Conciliació de la vida professional i personal
   
 • Permisos sindicals
   
 • Borses de treball
   
 • Mesures socials específiques:
   
  • Acord sobre un augment de treballadores i treballadors amb diversitat funcional (discapacitats).
    
  • Acord sobre protecció i atenció a les dones maltractades treballadores públiques.
    
  • Plans d'Igualtat
    
 • Formació
   
 • Prevenció de Riscos laborals
El detall de tot això no us el podem explicar, ja que encara no tenim el document. En tot cas, sembla que pretenen una negociació ràpida: ens han convocat el dia 4 de febrer, dilluns, i el 7 de febrer, dijous, per tal de tancar l'acord, que podria signar-se definitivament el 19 de febrer en Mesa Sectorial.

STAPV-Intersindical Valenciana ha manifestat la seua predisposició a arribar a acords amb el Govern Valencià, atenent al contingut d'aquests. No podem donar un xec en blanc en cap cas, de forma que caldrà que hi hagen compromisos concrets i garanties de compliment. Els punts que tracta l'acord coincideixen amb els que ha expressat STAPV-Intersindical Valenciana en la seua proposta d'acord, per la qual cosa, també hi ha una valoració inicial positiva. Això no obstant, cal ser prudent fins conéixer què ofereix realment la Generalitat.

Com que la negociació sembla que serà tan ràpida, caldrà efectuar assemblees decisòries sobre el text negociat a partir de la setmana del 11 al 15 de febrer. Ja rebreu en cada centre la convocatòria corresponent.

Continuarem informant.

Proposta per a la Comissió de Condicions de Treball (CCT)

La proposta d'STAPV-Intersindical Valenciana per a la propera sessió de la CCT pot ser consultada en el següent enllaç:
1 de febrer de 2008
 


 

stapv-Iv | intersindical