Calendari de correus publicats
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Diu
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
Text més gran Text més menut

Mida del text

Torna a STAS

Torna a STAS

Notícies sindicals / gener 2013


25 de gener

> Mobilitzacions contra les retallades

Els divendres negres canvien el pas: passen a ser mensuals

En rebuig de les mesures del Govern de Mariano Rajoy, i del Govern de la Generalitat Valenciana, HUI, 25 de gener, ens concentrarem a les portes dels centres de treball de l'Administració de la Generalitat, de 10 a 10:30h.

Recordeu que al mateix temps es convoquen diferents manifestacions a València perquè les persones que estigueu prop dels recorreguts de les manifestacions i vestits de negre, o si és el cas amb braçalets o llaços.

Els sindicats presents en la Mesa General, UGT, CCOO, CSI-F, FSES i INTERSINDICAL VALENCIANA convocants de les concentracions i manifestacions, atenent a les peticions i suggeriments de moltes persones i centres de treball, han decidit que, a partir de febrer, es convocarà un Divendres Negre al mes. Concretament, en febrer serà el dia 22.

PLATAFORMA VALENCIANA SINDICAL I D'ASSOCIACIONS PROFESSIONALS D'EMPLEADES I EMPLEATS PÚBLICS

UGT, CCOO, CSIF, INTERSINDICAL VALENCIANA, SATSE, CESM-CV, USAE, USO-CV, ANPE, SINDICAT LLIURE DE CORREUS, GESTHA I UCESHA


> Retallades. Paga extra

Els sindicats inicien les reclamacions contra la supressió de la paga extra de desembre de 2012

Els sindicats integrants de la Plataforma Sindical d'Empleades i Empleats Públics inicien el dia 31 de gener les reclamacions contra la Generalitat, Entitats Locals Valencianes i la resta del Sector Públic, per vulnerar els drets del seu personal en no abonar-los la Paga Extra de desembre.

L'inici de les accions de reclamació es realitzarà de manera coordinada per part de les organitzacions sindicals integrades en la Plataforma.

Llegir-ho tot: S’inicien les reclamacions per la supressió de la paga extra
24 de gener

> Retallades. Paga extra

El TSJ de Madrid falla a favor de cobrar la part proporcional de la paga extra

Suposa un antecedent favorable, tot i que afecta només al personal de l’Agencia de Informática y Comunicaciones de Madrid (ICM) i no a tot el personal públic.

EL Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid ha fallat parcialment a favor d’un conflicte col·lectiu presentat per CCOO en l’Agencia de Informática y Comunicaciones de Madrid (ICM). Aquesta és la primera sentència que es produeix, i suposa un bon antecedent per a encarar els processos pendents en la resta d’àmbits de les Administracions Públiques. Felicitem els companys i companyes de CCOO de Madrid i això ens anima per a la lluita judicial que ens espera

Llegir tota la notícia: El TSJ de Madrid falla a favor de cobrar la part proporcional de la paga extra

> Mesa tècnica de la mesa sectorial

Es prepara un decret de classificació per al nou sistema de cossos i escales

Dimecres es va reunir una mesa tècnica per a tractar del contingut de l'esborrany de decret sobre classificació i relacions de llocs de treball. El text articulat podria estar llest la setmana propera i negociar-se en mesa sectorial a principis de febrer

Aquest Decret planteja algunes novetats, bàsicament referides a l'adaptació a la nova llei de funciópública, que estableix un sistema de cossos i escales. L'aprovació del decret permetria, segons s'ha explicat, negociar i publicar les Relacions de Llocs de Treball en base a les quals iniciar el procés d'integració del personal en els nous cossos, escales i agrupacions professionals funcionarials (APF per als amics).

Hi ha limitacions a la classificació de llocs barrats (per a dos grups o subgrups) si no es tracta de llocs de caporalia, i s'ha decidit des-barrar els llocs de caps d'unitat (B/C), ja que els subgrups A2 i C1 no són limítrofs, en aparéixer un grup B, actualment fantasma, però cal tenir en compte. Es proposa la creació dels llocs de caps de Suport (A2) i de caps d'Equip (C1).

De la resta de detalls us informarem quan disposem del text articulat. Hui dijous es tractarà sobre el pla d'ordenació de personal per a cobrir l'atenció al públic en els PROPs.

Altres propostes de negociació

Pel que fa a la reclamació d'Intersindical de tractar altres assumptes, a banda dels dos esmentats, se'ns ha oferit la possibilitat de presentar per escrit una proposta per tal d'incorporar-la a futures sessions. Esperem que això supose un canvi en els processos negociadors i que realment puguem incorporar propostes de negociació des de les organitzacions sindicals.

La presentarem hui i incorpora les peticions ja conegudes per vosaltres i que ens heu fet arribar en les assemblees:

Altres assumptes, com les compensacions de la paga extra o els dies de malaltia que no suposen baixa, els presentarem per a la presa en consideració per la Mesa General.


23 de gener

> La crisi, que la paguen els bancs

Evitem el desnonament d'una família a Mislata

El dia 24 de gener de 2013 a les 11 h. una família veïna nostra i vostra que viu al carrer Castellón, núm. 20 de Mislata, patirà la pèrdua de sa casa, la qual li serà arrabassada per BANCAIXA.

El delicte és que no poden pagar les quotes.

Llegir-ho tot: Afectades per Hipoteca Valencia. Evitem el desnonament d'una família a Mislata

> Mesa tècnica de la mesa sectorial

S'inicien les negociacions, però només del que li interessa a la conselleria

Divendres 18 es va reunir per primera vegada la 'junta de portaveus de la mesa sectorial', però el resultat va ser del tot decebedor: no va aprofitar per a pactar els assumptes, sinó per a parlar del que els interessa a ells.

Res de parlar de moscosos, pagues extres ni vacances; res de bestretes, triennis o eliminació de jornades reduïdes del personal interí, tot això no interessa. Ah, i res de Relacions de Llocs de Treball ni els consegüents concursos.

Ara el que interessa de veres és un Decret de Classificació (que està pendent des que s'aprovà la llei nova: fa 2 anys i mig, no seria molt urgent...) i un Pla d'Ordenació de Personal per a cobrir, de grat o per força, els llocs de les 'jaquetes roges' dels PROPs, a les quals tiraren en novembre sense substitució prevista.

Hui comença una mesa tècnica que durarà tres dies. Us en mantindrem informats, però ja us avancem que el primer que farem serà exigir pactar els assumptes a negociar: parlem del que ells volen, d'acord, però sempre que també parlem del que li interessa al personal.

> Acords sindicals, mobilitzacions, i propostes de negociació

Assemblees d'aquesta setmana

Intersindical Valenciana us convoca a assemblees per tal de tractar sobre els acords de drets sindicals signats durant les festes, sobre futures mobilitzacions i sobre noves propostes de negociació.

València

HUI, dimecres, 23

Dijous, 24

17 de gener

> Migració i refugi

Salvem l’hospitalitat

Concentració, dia 17 de gener, a les 11:30 hores, davant de la Delegació del Govern a València

La Taula d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants fa una crida a la societat civil perquè es concentre el proper dijous 17 de gener, a les 11:30 hores a la Delegació del Govern de València al carrer Colom, 60, donant suport a la hospitalitat i contra qualsevol intent de criminalitzar l’ajuda humanitària.

Llegir-ho tot: Salvem l'hospitalitat


> Formació

Publicat el Pla de Formació de la Generalitat de 2013

El DOCV de 16 de gener publica la Resolució per la qual es convoquen els cursos del Pla de Formació del Personal al Servei de la Generalitat, per a 2013

Pla de Formació del Personal al Servei de la Generalitat, per a l'any 2013, sol·licituds fins el 8 de febrer


16 de gener

Assemblees sobre acords sindicals, mobilitzacions, i propostes de negociació

Intersindical Valenciana us convoca a assemblees a partir del proper dimecres, per tal de tractar sobre els acords de drets sindicals signats durant les festes, sobre futires mobilitzacions i sobre noves propostes de negociació.

Les assemblees d'aquesta setmana seran les següents:

València

Hui Dimecres 16.

Dijous, 17

Alacant

Hui Dimecres, 16

Dijous, 17

Divendres, 18

> Oferta Pública d'Ocupació 2010

Nomenats els tribunals dels grups A1 i A2 d'Administració General

El DOCV de 15 de gener publica sengles resolucions per les quals es designen els òrgans tècnics de selecció (nova designació dels tribunals) de les proves selectives d’accés a:

Subgrup A1, sector administració general

Subgrup A2, sector administració general,


15 de gener

> Assemblees per a tot el personal

Acords sobre drets sindicals, futures mobilitzacions, i noves propostes de negociació

Intersindical Valenciana us convoca a assemblees a partir del proper dimecres, per tal de tractar sobre els acords de drets sindicals signats durant les festes, sobre futires mobilitzacions i sobre noves propostes de negociació.

Les assemblees d'aquesta setmana seran les següents:

València

Dimecres 16.

Dijous, 17

Alacant

Dimecres, 16

Dijous, 17

Divendres, 18


Accident per negligència

Article sobre l'accident del CP Hispanitat de Santa Pola publicat al diari EL PAÍS d'11 de gener

Ahir, deu persones van resultar ferides en enfonsar-se el pis del CP Hispanitat de Santa Pola. Al mes de novembre va caure el sostre del CP Lluís Vives de València sense produir cap dany personal. Fets casuals ?. No. El govern valencià presidit per Alberto Fabra no està destinant els recursos necessaris per mantindre la xarxa escolar pública en unes condicions òptimes ni per la impartició de les classes ni per la salut i seguretat de l'alumnat, professorat i personal no docent.

Ara, després de nombrosos accidents, anuncien un pla urgent de revisió dels centres però no quantifiquen quins recursos van a destinar ni qui, ni quan, ni com ho van a fer. Un nou anunci per evitar l'assumpció de responsabilitats del govern i per deixar passar el temps sense actuar fins que la societat valenciana se n'oblide del tema. Calen dimissions. La primera ha de ser la consellera Català. A més, cal que el President Fabra comparega davant les Corts Valencianes per donar explicacions de la seua política d'infraestructures educatives. També és necessària la convocatòria dels òrgans de participació i negociació establerts per la legislació. Nosaltres ja ho hem demanat.

El 30 de juny de 2008 i el 12 febrer de 2009, per citar només dues dates, en reunions de la Mesa Sectorial d'Educació, l'STEPV va demanar una planificació i programació de revisió de les instal·lacions de tots, sí de tots, els centres educatius d'infantil i primària. Una programació que continguera una temporalització i la corresponent dotació pressupostària. Doncs bé, cap alt càrrec de l'Administració Educativa es va comprometre a fer-ho. Ni ho van acceptar en aquell moment ni han posat els mitjans per fer-ho més endavant.

Si anem els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per 2013 veurem com n'hi ha una paràlisi total del pla de construccions escolars. Aquest destinen, en infantil i primària, només 7 milions d'euros per a noves construccions (el que costa un sol centre) i 5 milions d'euros per reformes. A Secundària es destinen 3 milions per noves construccions i un poc més de 4 milions per reformes.

La política de construccions i reforma de centres del govern valencià ha estat caracteritzada per la seua opacitat, el clientelisme i els sobrecostos de les obres que han generat un deute important a la pròpia Generalitat. Els responsables de tot açò han estat tant els diversos consellers que han passat per Educació com els directius de l'empresa CIEGSA, creada per la construcció de centres, i que ha estat molt criticada per la seua actuació. Una empresa que hauria de ser auditada per esclarir els seus comptes i depurar les responsabilitats polítiques de la seua gestió.

Aquesta política de manca d'inversions i d'interés per resoldre els problemes de la xarxa pública i potenciar-la com ho demana la majoria de la societat, no respon a la situació econòmica del país sinó a la voluntat de potenciar la xarxa privada i d'invertir l'actual equilibri entre les dues xarxes. Declaracions recents de la consellera Català, la seua actuació diària i les campanyes mediàtiques orquestrades per desprestigiar-la així ho corroboren.

Per contra, i pesar de tot açò i del comportament deslleial de la pròpia Administració, la xarxa educativa pública funciona correctament, ofereix una educació de qualitat, té uns magnífics professionals, compromesos amb l'educació i la societat que els envolta, i és un espai de convivència i treball de pares, mares, alumnat i personal que hi treballa.

Vicent Maurí és dirigent del STEPV

Accidente por negligencia

> Calendaris de festes locals


11 de gener

> Mobilitzacions contra les retallades

Es reprenen els divendres negres

En rebuig de les mesures del Govern de Mariano Rajoy, i del Govern de la Generalitat Valenciana, continuem concentrant-nos a les portes dels centres de treball de l'Administració de la Generalitat, de 10 a 10:30h, i al mateix temps es convoquen diferents manifestacions a València perquè les persones que estigueu prop dels recorreguts de les manifestacions i vestits de negre, o si és el cas amb braçalets o llaços.

Els sindicats presents en la Mesa General, UGT, CCOO, CSI-F, FSES i INTERSINDICAL VALENCIANA convoquem la concentració.

Atenció a Alacant

Aquest divendres negre té una especial significació a Alacant. La concentració principal serà a la Torre de la Generalitat (Rambla Méndez Núñez), on a eixa hora està previst que estiga reunit el Consell de la Generalitat.


> Reforma de les pensions

Comença a aplicar-se la reforma de les pensions aprovada en 2011

La reforma, que tindrà un període transitori de quinze anys, té com a objectiu el retard de l’edat real de jubilació i abaratir-la.

L’1 de gener de 2013 s’ha començat a aplicar la reforma de les pensions aprovada pel govern en 2011. Aquesta reforma suposa que s’haurà de treballar més i cotitzar més per tenir dret a una pensió igual a la que tindríem si se’ns apliqués la legislació que ha estat en vigor fins el 31 de desembre de 2012.

Es pretén potenciar els fons privats i la gestió privada del fons de reserva

Llegir més: Comença a aplicar-se la reforma de les pensions aprovada en 2011

> Condicions de Treball

Publicat finalment el calendari de festes locals valencianes per a 2013

RESOLUCIÓ de 27 de desembre de 2012, de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, per la qual s'aprova el calendari de festes locals, retribuïdes i no recuperables, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, per a l'any 2013.

> Pagues extres

A Nafarroa van fent camí...

ACUERDO del Gobierno de Navarra, de 3 de enero de 2013, por el que se anticipa al personal de la Administración de la Comunidad Foral de Navarra y sus organismos autónomos el abono de la paga extraordinaria del mes de junio de 2013.
7 de gener

> Mesa sectorial sobre permisos sindicals

La conselleria promet pactar l'ordre del dia de les properes meses sectorials

La representació de la conselleria d'Hisenda i Administració Pública es va comprometre divendres passat, en la mesa sectorial de Funció Pública, a pactar amb la representació sindical els ordres del dia de forma prèvia a la celebració de les meses sectorials. Tot això, a proposta d'Intersindical Valenciana.

Intersindical Valenciana va demanar un canvi en l'ordre del dia abans de començar la reunió, cosa que no va ser acceptada ni per la conselleria ni per la resta de sindicats, que van preferir demanar parlar d'altres assumptes en precs i preguntes. Finalment, però, la representació de la conselleria no va tindre més remei que acceptar que les properes reunions tindran una prèvia i que es permetrà als sindicats proposar i pactar l'ordre del dia.

Les properes reunions previstes tractaran, segons es va anunciar, a més del que va proposar Intersindical en la reunió, de les Relacions de Llocs de Treball, segurament este mateix mes de gener.

L'acord sobre permisos sindicals

No va tenir massa història. Intersindical considera que podria haver estat molt millor, amb un poc de flexibilitat per part de la Generalitat, que ha retorçut la situació aprofitant-se de les circumstàncies per a deixar els sindicats amb les hores estrictes que es deriven per llei.

Com ja hem anunciat, Intersindical Valenciana consultarà mitjançant assemblees durant el mes de gener a tot el personal del sector sobre la conveniència o no de signar l'acord.


> Oposicions

Convocades 69 places per a Administratiu/va a la Universitat de València

La UVEG (Universidad Valencia Estudi General) ha convocat les oposicions per a 69 places del grup C1 d'administratius/ves. L'Escola Sindical de Formació Melchor Botella prepara el curs d'aquestes oposicions. El curs consistirà en la preparació per a estes proves.

PROVES SELECTIVES PER AL SUBGRUP C1, TORN LLIURE, ADMINISTRACIÓ GENERAL

Clica ací per a matricular-te

Per descarregar-te el temari fes clic ací, el pots obtindre a la nostra pàgina web.


4 de gener

> Mesa sectorial sobre permisos sindicals

Intersindical demana parlar de 'moscosos', 'canosos', vacances i paga extra

La conselleria d'Hisenda i Administració Pública ha convocat mesa sectorial de Funció Pública per a hui divendres, 4 de gener, amb un únic punt en l'ordre del dia, referit a un acord sobre acció sindical. Intersindical Valenciana demanarà el canvi en l'ordre del dia per a parlar de compensacions al personal per les retallades.

L'acord sobre permisos sindicals

Com ja us hem explicat repetidament aquests darrers mesos, el RDL 20/2012, de retallades de Rajoy, a més d'eliminar la paga extra de Nadal, va anul·lar tots els acords sobre acció sindical i permisos sindicals. Per tant, calia tornar a negociar-los. L'alternativa a no fer-ho era no tindre la possibilitat d'acumular els crèdits horaris de delegades i delegats per a poder tindre permisos sindicals a temps complet (el que habitualment s'anomenen 'alliberats' i 'alliberades').

Ara es presenta per la DG de Recursos Humans (Funció Pública), un acord que no arreplega quasi cap de les aportacions sindicals -que es van presentar conjuntament-, que aprofita l'avinentesa per a reduir les hores disponibles pels sindicats -la qual cosa vol dir menys persones alliberades- i que continua primant la representació del personal laboral (2.500 persones) per damunt de la representació del personal funcionari (14.500 persones).

Intersindical Valenciana consultarà mitjançant assemblees durant el mes de gener a tot el personal del sector sobre la conveniència o no de signar l'acord. Aquesta consulta també inclourà l'acord sobre permisos sindicals de la Mesa General del que us informàvem la setmana passada.

El Sindicat considera que no és de rebut reunir-se només per a parlar de permisos sindicals, per la qual cosa demanarà la modificació de l'ordre del dia per a parlar sobre:

Utilització lliure de cinc dies de les vacances de forma independent (com si foren 'moscosos'). L'Administració General de l'Estat (AGE) ja ho ha aprovat

: Jornada y horarios de trabajo del personal al servicio de la AGE

Recuperació dels dies compensatoris. Proposarem la recuperació dels dies compensatoris, és a dir, els dies que excedeixen de la jornada computada en termes anuals. Aquests, previstos en la Llei de la Funció Pública, foren eliminats pel Decret Vela.

Recuperació dels 'canosos' ('moscosos' per antiguitat). Previstos per l'EBEP, foren eliminats pel RDL 20/2012, però res no obsta perquè es recuperen per la Generalitat.

Absències per malaltia o accident que no donen lloc a incapacitat temporal. Proposem que no es descompte el 50% de les retribucions en eixos casos. L'Administració General de l'Estat (AGE) ja ho ha aprovat:

Ordre sobre absències per malaltia o accident que no donen lloc a incapacitat temporal

Paga extra de Nadal. Com a prova que es poden fer coses des de les institucions autonòmiques per a substituir o pal·liar l'eliminació de la paga extra, podeu veure aquests dos exemples:

Euskadi: LEY 19/2012, de 28 de diciembre, de medidas sobre las pagas extraordinarias del año 2013. Nafarroa: LEY FORAL 28/2012, de 28 de diciembre, por la que se crea, con efectos para el año 2012, un complemento personal transitorio por pérdida de poder adquisitivo.

Intersindical Valenciana demanarà hui que s'aprove la mateixa mesura que en Galícia, és a dir, la possibilitat de demanar la bestreta del 50% de la paga extra de juny:

Els funcionaris de Galícia cobraran en gener el 50% de la paga extra de juny

És això el que volem realment? Òbviament no, volem que ens tornen el que és nostre i prou. Però sí és la prova del nou: sabrem si la Generalitat té voluntat de compensar o no el seu personal davant les retallades.

Si es nega a prendre la més suau de les mesures de compensació, que a més ha pres un govern del seu mateix partit, es demostrarà clarament que no tenen cap bona voluntat envers el seu personal, i hauran de deixar d'amagar-se darrere de les mesures del Govern de l'Estat i donar la cara.


> Borses de Treball

Publicades les borses d'Arquitecte/a i Auxiliar de Manteniment

La Direcció General de Recursos Humans ha convocat les borses de treball temporal per al nomenament de personal funcionari interí següents:

Les sol·licituds es poden presentar fins el 14 de gener.


> RTVV

Un vídeo que cal veure

Resum de l'any 2012 en RTVV

Un any dels treballadors i les treballadores defensant amb dignitat els seus llocs de treball en front d'uns directius incapaços. La repercussió de les mobilitzacions en els mitjans de comunicació, la unitat sindical contra els abusos de l'empresa i la solidaritat entre les companyes i els companys han marcat un calendari que ara mostrem en imatges.

Un any contra l'ERO
2 de gener

> Normativa i retallades

La AGE permet gaudir de 5 dies de vacances com a 'moscosos'

El personal al servei de l'Administració General de l'Estat (AGE) podrà utilitzar fins a cinc dies de les seues vacances com si foren de lliure disposició (moscosos). La Resolució per la qual es dicten instruccions sobre jornada i horaris del personal de l'AGE es va publicar en el BOE del 29 de desembre. Podeu consultar-la en:

Jornada y horarios de trabajo del personal al servicio de la AGE

Atenció als següents apartats:

Art. 9.3 2n paràgraf:

"Sense perjudici de l'anterior, i sempre que les necessitats del servei ho permeten, dels dies de vacances previstos en el punt 9.1 d'aquesta instrucció, es podrà sol·licitar el gaudi independent de fins a 5 dies hàbils

Art. 9.7 2n paràgraf:

"Sense perjudici de l'anterior, i sempre que les necessitats del servei ho permeten, els dies per assumptes particulars així com, si escau, els dies de permís previstos en l'apartat següent, podran acumular-se als dies de vacances que es gaudisquen de forma independent."

S'aplica a les altres administracions?

Encara que existeixen diverses interpretacions sobre si aquesta norma s'aplica subsidiàriament, el millor és que s'aproven normes similars allà on existeix normativa pròpia de funció pública, com és el cas de la Generalitat.

Per això, hui mateix Intersindical Valenciana presentarà un escrit dirigit al conseller d'Hisenda en el qual li recordarà que el Sindicat va realitzar aquesta mateixa petició fa dos mesos, juntament amb altres mesures relatives a la reposició dels dies compensatoris i l'avanç de la paga extra de juny. Demà podreu accedir a l'escrit d'Intersindical. per any natural"


> Normativa

L'AGE permet quatre dies de malaltia sense descomptar el 50%

L'AGE permet que el seu personal es puga absentar fins a quatre dies per malaltia sense aplicar el descompte del 50% que es preveu per als tres primers dies de baixa mèdica (IT).

L'Ordre, que desenvolupa per a l'AGE el que preveu la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2013, es va publicar en el BOE de 29 de desembre. Es dicta sols per als casos en què las absències per malaltia o accident que no donen lloc a incapacitat temporal (IT o baixa mèdica). Es a dir, els dies en què encara no s'ha signat una baixa (entre el primer i el tercer) per malaltia i finalment no se signa perquè la persona malalta torna al treball abans.

Amb la reforma de juliol (RDL 20/2012), els tres primers dies de la baixa per malaltia se descompten els havers en un 50%. Ara, quan no s'arribe a la baixa, no es descomptarà... però solament quatre dies l'any! A partir del cinqu dia, a cotizar!

Ordre sobre absències per malaltia o accident que no donen lloc a incapacitat temporal

> Violència contra les dones

Concentració contra la violència masclista

Hui 2 de gener, la Marxa Mundial de les Dones i la Plataforma Feminista de València convoquen una concentració contra la violència masclista, a la qual s'adhereix Intersindical Valenciana.

20 hores, porta de l'Ajuntament de València.

Les dones víctimes de maltractaments hauran de pagar les taxes judicials de 300€ gràcies a Gallardón. El retard de la Llei de Justícia gratuïta que el ministre va anunciar, ha posposat l'exempció de les taxes a les dones en situació de maltractament que vulguen divorciar-se:

Gallardon cobra taxes de 300 euros a les maltractades

EL MASCLISME MATA!

Per una societat igualitària. NO a la violència masclista.

Telèfon d'ajuda a les víctimes de maltractaments: 016