correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

GENER 2009

dll dm dc dj dv ds diu
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sumari

 
 

30/01/09

 

27/01/09

Segona reunió sobre la llei de Funció Pública. Demà dimecres: concentració contra les externalitzacions a Medi Ambient. Debat de Valencians pel Canvi, hui dimarts 27, 19h. El deteriorament democràtic en les institucions valencianes.
 
 

23/01/09

Oposicions grup B. Oposicions de grup E i Educadors/es. Dóna sang amb la Intersindical. Debat de Valencians pel Canvi: El deteriorament democràtic en les institucions valencianes.
 
 

21/01/09

Dóna sang a la seu d'Intersindical Valenciana. Primera reunió de negociació tècnica de la Llei de Funció Pública.
 
 

19/01/09

Vols saber què vas a cobrar enguany?. Esmenes d'Intersindical a l'esborrany de Llei de la Funció Pública.
 
 

16/01/09

En 2009 hi haurà un dia de lliure disposició extra. L'IPC de 2008 es queda en el 1,4%.
 
 

15/01/09

La Justícia dóna la raó a la postura de STAS-Iv. Una sentència anul·la en part la convocatòria de promoció interna al grup D. STAS-Iv presentarà dilluns les propostes per a la llei.
 
 

13/01/09

STAS-Iv reclama responsabilitat al Govern Valencià. La negociació de la Llei de la Funció Pública començarà el 20 de gener.
 
 

12/01/09

El Sindicat reclama un canvi en la política social i econòmica de la Generalitat. Intersindical Valenciana qualifica d'improvisades les mesures contra l'atur. Aturem la massacre a Gaza.
 
 

09/01/09

Intersindical Valenciana considera molt preocupants les dades d'atur.
 
 

08/01/09

L'IPC puja un 1,5% en 2008. 2009 sense carrera professional.
 
 

07/01/09

70 dones assassinades. Aturem la massacre de Gaza.
     
     
     
     
 

Convocades per la Plataforma contra la crisi i pels drets socials


Manifestacions el 31 de gener a València, Alacant i Castelló
 

Amb el lema “La crisi que la paguen els rics i els bancs. Pel treball digne: no a l’atur ni a la carestia. No a la directiva del retorn d’immigrants” els 35 col·lectius que es coordinen en la Plataforma contra la crisi i pels drets socials es manifestaran en les tres províncies del País Valencià. L’hora d’eixida de les manifestacions serà les 18:30 hores i partiran des de la Plaça de Sant Agustí de València, les escales de l’IES Jorge Juan d’Alacant i la Plaça de la Independència de Castelló.

Antonio Pérez Collado de CGT-PV va explicar que les protestes són continuïtat de les dues mobilitzacions anteriors organitzades per la Plataforma, “una fórmula que pretén arreplegar els plantejaments de lluita contra la crisi, però també contra la precarietat, l’aclaparament de les hipoteques, la falta de recursos econòmics... En definitiva, el malestar que viu la societat”. En este sentit, el secretari general de CGT-PV va destacar els “600.000 nous parats i les 800.000 famílies amb almenys un dels seus membres en l’atur” i va puntualitzar que el treball de la Plataforma és “ dinamitzar la lluita dels treballadors ”.

Quant a la coincidència en dia i lloc, que no en hora ni recorregut ni lema ni objectius, amb la manifestació de UGT i CCOO, Pérez Collado va afirmar que “no podem anar en la mateixa amb els que fem culpables per còmplices de la situació actual de la classe treballadora. Perquè la pèrdua de drets socials i laborals s’ha produït amb la firma dels agents socials. Eixir amb ells seria quasi com eixir amb la patronal ”. A més, va recalcar l’evident diferència en els continguts dels lemes: “dos continguts distints i dos formes de lluita distintes”.

A continuació, Gumer Pardo del CAT va incidir en el fet que “la crisi l’ha generada el capitalisme més especulatiu i depredador, un capitalisme que pretenen refundar però que no és ni refundable ni reformable”. Així, Pardo va declarar que “amb els discursos del govern, l’oposició i els agents socials no es veu com faran per a eixir d’esta situació” i va apuntar que la Plataforma “s’inscriu en el camp de l’anticapitalisme” pel que “el discurs és ben diferenciat i el plantejament és donar un pas endavant” ja que “ la crisi l’han de pagar els que l’han generada”. El representant del CAT va acabar mencionant Pedro Solbes “diu que han acabat amb el seu marge d’actuació i l’atur continua creixent”.

María del Mar Martínez d’Intersindical Valenciana, va voler insistir per la seua banda en l’ampli nombre de sigles de la Plataforma: “És una plataforma molt plural, composta per treballadors, per gent d’a peu, té un caràcter popular”. “La campanya que es du a terme ha forçat que els grans sindicats, fins ara assentidors, hagen hagut de fer el gest de convocar perquè s’estaven quedant fora de la mobilització”.

Per a finalitzar, Edgar Rubio dels CJC va fer referència a la compareixença de Rodríguez Zapatero en un programa de televisió: “Zapatero va escenificar el discurs de la socialdemocràcia, es va quedar en una predicació de bona fe”. A este respecte Rubio va instar a “no creure en les predicacions” perquè “ la joventut i els treballadors hem de defendre els nostres drets lluitant ”. A més, el jove va argumentar que “encara que la crisi es supere, este sistema mai deixarà de ser una guerra encoberta contra els interessos dels treballadors”. Va finalitzar concloent que la manifestació es fa de forma separada perquè “la gent no crega sinó que actue”.

 

Manifestacions a València, Alacant i Castelló - 31 de gener

  per una jornada de treball digna l no a l'atur ni a la carestia

 no a la directiva del retorn d'immigrants


INTERSINDICAL VALENCIANA
 

 


 
Concentració contra les externalitzacions a Medi Ambient

Dimecres, 28 de gener, un centenar de persones es va concentrar contra les externalitzacions (privatitzacions) de serveis públics en la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge. STAS-Intersindical Valenciana felicitem totes les persones que van participar pel seu compromís amb el servei públic i per mostrar la seua vostra posició contrària al seu desmantellament.

30 de gener de 2009
 
 

 
 
Segona reunió sobre la llei de Funció Pública

Hui, dimarts, 27 de gener, tindrà lloc una nova reunió de la comissió encarregada de la negociació tècnica sobre l'esborrany de la llei de la Funció Pública Valenciana.

Les propostes d'Intersindical Valenciana, CAT i IGEVA, referents al Títol 2, Organització de l'Administració de la Generalitat en matèria de funció pública, us les presentem en el següent enllaç: Llei Funció Pública Valenciana (TÍTOL II)
 
Demà dimecres: concentració contra les externalitzacions a Medi Ambient

Demà, dimecres, 28 de gener, tindrà lloc una nova concentració contra les externalitzacions (privatitzacions) de serveis públics en la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge. STAS-Intersindical Valenciana vos convidem a participar-hi per a mostrar la vostra posició contrària al desmantellament dels serveis públics.
 
Encara no sabeu ben bé per què les companyes i els companys s'estan concentrant? Podeu informar-vos veient el vídeo que trobareu al següent enllaç: Administració paral·lela? No, gràcies

Debat de Valencians pel Canvi, hui dimarts 27, 19h

El deteriorament democràtic en les institucions valencianes

Col·legi major Rector Pesset (plaça Forn de Sant Nicolau, 4, de València). Hi participaran Emilia Caballero, síndica de Greuges; Paqui Viciano, exalcaldessa socialista de Dénia; i Mònica Oltra, síndica del grup parlamentari de Compromís. Debat moderat per Rosa Solbes.

 

Manifestacions a València, Alacant i Castelló - 31 de gener

  per una jornada de treball digna l no a l'atur ni a la carestia

 no a la directiva del retorn d'immigrants

INTERSINDICAL VALENCIANA
 

 


27 de gener de 2009
 
 

 
 
Oposicions grup B

Hui, divendes 23, el DOCV publica la resolució que convoca les persones que han superat les proves selectives d'accés al grup B d'Administració General, torn lliure, per a elecció de destinació el dia 30 de gener en la conselleria d'Educació.

La presa de possessió no serà el 2 de febrer, sinó el 2 de març, per tal que done temps a tramitar comissions de servei. Per què tanta previsió? doncs perquè està previst oferir una plaça per persona aprovada, amb la qual cosa hi haurà persones que no podran escollir una plaça a prop de la seua localitat de residència i, en conseqüència, reclamaran/buscaran comissions de servei, com és lògic.

Les places les anunciaran entre hui i el dimarts 27.
 
Oposicions de grup E i Educadors/es

STAS organitza un grup de preparació per a les oposicions d'accés al grup E d'Administració General (subalterns/es) i la part del temari de legislació no específica a les proves d'Educadors/es d'Infantil i Especial a Castelló. Les persones interessades podeu trucar al telèfon 645 969 063

Dóna sang amb la Intersindical

El dilluns 26 de gener el Centre de Transfusions es trasllada a la nostra seu de València

FES-TE DONANT, SALVARÀS MOLTES VIDES

Debat de Valencians pel Canvi


El deteriorament democràtic en les institucions valencianes

La plataforma cívica Valencians pel Canvi ha organitzat un debat sobre el deteriorament democràtic de les institucions valencianes. La sessió se celebrarà dimarts 27 de gener, a les 19 hores, al col•legi major Rector Pesset (plaça Forn de Sant Nicolau, 4, de València). Hi participaran Emilia Caballero, síndica de Greuges; Paqui Viciano, ex-alcaldessa socialista de Dénia; i Mònica Oltra, síndica del grup parlamentari de Compromís. El debat estarà moderat per la periodista i directiva de Valencians pel Canvi Rosa Solbes.

23 de gener de 2009
 
 

 
 

Dóna sang a la seu d'Intersindical Valenciana

El dilluns 26 de gener tenim una oportunitat de mostrar la nostra solidaritat amb les persones amb problemes de salut. El Centre de Transfusions es trasllada a la nostra seu de València perquè puguem donar sang que salva vides. Una bossa de sang conté hematies, plaquetes i plasma, i pot ser utilitzada per a altres malalts.

SI ESTÀS BÉ DE SALUT FES-TE DONANT, SALVARÀS MOLTES VIDES
 
Primera reunió de negociació tècnica de la Llei de Funció Pública

Ahir, 20 de gener, es va celebrar la primera reunió de negociació tècnica de la llei de Funció Pública. Es va acordar que la comissió es reunirà tots els dimarts i alguns dijous, atenent al ritme que duguen els treballs, així com que l'ordre de negociació serà el mateix de la llei.

Ahir també es va abordar el primer títol, objecte i àmbit d'aplicació de la llei. Al respecte, Intersindical Valenciana va presentar les esmenes que ja us vam comunicar dilluns passat. Es va produir un debat interessant sobre els límits de la legislació estatal, per poder determinar fins a quin punt pot la Generalitat legislar sobre alguns tipus de personal.

En aquest procés, no us informarem dels resultats de la negociació dia a dia, perquè moltes qüestions no es van a resoldre en la primera reunió, i estan sotmeses a revisió, tant d'altres instàncies de la conselleria com pel propis sindicats. Cal destacar, no obstant, l'esperit de col·laboració que van mostrar ahir totes les persones participants, que va propiciar un debat molt interessant.

 

Manifestacions a València, Alacant i Castelló - 31 de gener

  per una jornada de treball digna l no a l'atur ni a la carestia

l no a la directiva del retorn d'immigrants l

INTERSINDICAL VALENCIANA

 

 


 

21 de gener de 2009
 
 

 
 
Vols saber què vas a cobrar enguany?

Comprova-ho en el següent enllaç: Revisa't la nòmina 2009
 
Esmenes d'Intersindical a l'esborrany de Llei de la Funció Pública

Demà, 20 de gener, es durà a terme la primera reunió de negociació de la nova llei. Intersindical Valenciana us presenta les seues esmenes al Títol I, de què es tractarà en eixa reunió. Les esmenes estan en roig:

TÍTOL I

Objecte, principis i àmbit d'aplicació de la Llei

Article 1. Objecte.


L'objecte de la present Llei és la regulació de la funció pública valenciana i la determinació del règim jurídic del personal inclòs en el seu àmbit d'aplicació, amb l'abast que, en cada cas s'estableix, en l'exercici de les competències atribuïdes en l'Estatut d'Autonomia i en la Constitució Espanyola.

Article 2. Principis informadors.

1. Els principis i fonaments d'actuació que ordenen la funció pública valenciana com a instrument per a la gestió i realització dels interessos generals que té encomanats l'Administració són els següents:

a) Legalitat.
b) Economia, eficàcia i eficiència.
c) Igualtat de tracte entre homes i dones.
d) Objectivitat, transparència, integritat, neutralitat i austeritat.
e) Servei a la ciutadania i als interessos generals.
f) Desenvolupament i qualificació professional permanent del personal empleat públic.
g) Avaluació i responsabilitat en la gestió.
h) Jerarquia en l'atribució, ordenació i acompliment de les funcions i tasques.
i) Negociació col·lectiva i participació, a través dels seus i les seues representants, en la determinació de les condicions de treball.
j) Cooperació entre les Administracions Públiques en la regulació i gestió de l'ocupació pública.
k) Implantació progressiva de noves tecnologies de la informació i de l'administració electrònica per a garantir el dret de les ciutadanes i els ciutadans a relacionar-se amb l'Administració de la Generalitat i accedir als serveis públics per aquests mitjans.

2. A l'efecte d'aquesta llei, la funció pública valenciana està constituïda pel conjunt de persones que presten serveis retribuïts en l'Administració mitjançant una relació regulada per la normativa administrativa o laboral i informada pels principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat en l'accés i en la promoció professional.

3. El personal empleat públic, en el desenvolupament de les seues funcions per a complir els objectius assignats actuarà d'acord amb els principis d'imparcialitat, professionalitat, diligència, bona fe, confidencialitat, responsabilitat, exemplaritat i honradesa.

4. Amb la finalitat de satisfer els interessos generals, la Generalitat té atribuïda la potestat d'autoorganització que la faculta, d'acord amb l'ordenament jurídic, per a estructurar, establir el règim jurídic i dirigir i fixar els objectius de la funció pública valenciana.

Article 3. Àmbit d'aplicació.

1. La present Llei s'aplica al personal subjecte al règim funcionarial de:

a) L'Administració de la Generalitat, les seues entitats autònomes i la resta d'organismes de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, vinculats o depenents de la mateixa.
b) Les Universitats Públiques de la Comunitat Valenciana, que realitza funcions d'administració o serveis en elles.
c) Les administracions de les Entitats Locals situades en el territori de la Comunitat Valenciana, amb les especificitats previstes en el Títol XII i en la disposició addicional onzena d'aquesta llei.

2. El personal laboral de les administracions esmentades en l'apartat anterior es regirà, a més de per la legislació laboral i les altres normes convencionalment aplicables, pels preceptes de la present Llei que així ho disposen expressament.
Igualment, la present Llei tindrà el caràcter de norma supletòria en tot allò no disposat en l'anterior paràgraf.

3. El personal laboral que presta serveis en les entitats de dret públic subjectes a l'ordenament jurídic privat es regiran per la seua normativa específica, sense perjudici del que disposa la disposició addicional novena de la present llei.

4. En l'aplicació d'aquesta Llei es podran dictar normes singulars per al personal investigador al servei de la Generalitat a fi d'adequar-la a les seues peculiaritats.

5. El personal docent i estatutari al servei de la Generalitat es regirà, en aquelles matèries no regulades per la seua normativa específica, pel que disposa aquesta llei, llevat dels articles relatius a les retribucions complementàries, la mobilitat interadministrativa i la promoció professional. No obstant tot l'anterior, les previsions referides a l'avaluació del treball seran d'aplicació a aquest personal.
 
6. Les disposicions d'aquesta Llei només seran aplicables quan així ho determine la seua legislació específica al següent personal:

a) El personal al servei de les Corts.
b) El personal al servei dels òrgans estatutaris de la Comunitat Valenciana als quals es refereix l'article 20.3 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, excepte allò previst en la disposició addicional dinovena d'aquesta Llei, referida al Consell Jurídic Consultiu.
c) El personal funcionari al servei de l’Administració de Justícia.

7. Les disposicions d'aquesta Llei contingudes en el Capítol IV, Secció 1.ª Codi de conducta, articles 82 a 85 seran també aplicables al següent personal, quan tinguen el seu lloc de treball adscrit a una localitat valenciana:

a) Personal laboral i funcionari al servei de l'Administració General de l'Estat.
b) Personal laboral i funcionari al servei de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.
c) Personal laboral al servei de l'Administració Militar.
d) Personal al servei de la Unió Europea.


Article 4. Administració de la Generalitat.

A l'efecte de la present Llei, per Administració de la Generalitat ha d'entendre's el conjunt d'òrgans i unitats administratives en els quals s'estructuren els serveis centrals i perifèrics de la Presidència de la Generalitat i de cadascuna de les conselleries, així com les entitats autònomes i els ens de dret públic dependents d'aquelles, als quals es refereix l'article 5 del Text Refós de la Llei d'Hisenda Pública de la Generalitat.

>>> NOTA: Ací caldria un aclariment de la llei, en el sentit que quede clar que s’inclou el personal funcionari adscrit als Institucions Sanitàries gestionades per la Conselleria de Sanitat i els seus organismes autònoms, així com el Personal funcionari de cossos autonòmics al servei de’l Administració Educativa (ara mateix no n’hi ha, però pensem que se pueden adscriure). Amb l’actual redacció, podria entendre’s que també afecta, per exemple, el personal de l’Administració de Justícia.

 
La crisi, que la paguen els rics i els bancs


Manifestacions a València, Alacant i Castelló - 31 de gener

  per una jornada de treball digna l no a l'atur ni a la carestia

l no a la directiva del retorn d'immigrants l


INTERSINDICAL VALENCIANA

<veure díptic>


Aturem la massacre a Gaza

Fotos: Manifestación en Valencia
Colectivos de la Marina Alta se manifiestan contra el genocidio del pueblo palestino


 
19 de gener de 2009
 
 

 
 
En 2009 hi haurà un dia de lliure disposició extra

La Direcció General d'Administració Autonòmica ha comunicat els dies compensatoris que pertoquen enguany. Només cal compensar el 15 d'agost, que cau dissabte. Per això, en les tres capitals només cal comptar un dia extra de lliure disposició per compensació de la jornada en còmput anual.

En la resta de localitats haureu de comprovar que les festes locals no caiguen en dissabte. Si fos així, ho heu de comunicar als serveis territorials de la vostra conselleria o organisme autònom.

L'IPC de 2008 es queda en el 1,4%

L'INE ha comunicat, pel que fa a l'IPC de desembre, que:
La taxa de variació interanual de l'IPC del mes de desembre minva un punt i es situa en el 1,4%. La variació mensual del índex general és del –0,5%. L'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) situa la seua taxa anual en el 1,5%, amb la qual cosa minva nou dècimes respecte al mes anterior.
Per tant, en 2008 la inflació ha estat del 1,4%, una dècima menys que el que s'havia avançat, de forma que hem recuperat una dècima més de poder adquisitiu. ¡No tot anaven a ser notícies roïns!

16 de gener de 2009
 
 

 
 

La Justícia dóna la raó a la postura de STAS-Iv

Una sentència anul·la en part la convocatòria de promoció interna al grup D

El Tribunal Superior de Justícia ha estimat un recurs impulsat per STAS-Intersindical Valenciana i coordinat pels seus serveis jurídics, en el sentit d'anular parcialment les convocatòries de promoció interna de grup E al D d'Administració General.

El recurs demanava l'anul·lació en tant que no contemplaven la conversió directa dels llocs de treball de qui ocupaven llocs de subaltern/a supervisor/a, subaltern/a resident i vigilant com a sistema de promoció interna després de l'eventual superació dels corresponents processos selectius.

La sentència del TSJCV acull íntegrament la nostra petició i declara nuls els termes de les bases de les convocatòries en quant exigien la participació en un concurs de provisió de llocs. És a dir, la norma ha de quedar establerta com a la resta de concursants ("Els aspirants que siguen titulars amb destí definitiu d'un lloc de treball seran nomenats en els mateixos llocs dels que siguen titulars").

Havent-se regit el procés selectiu per una base declarada nul·la, hauria de tornar-se a celebrar aquest procés fent abstracció del contingut d'eixa base, modificant tot el que pertoque en atenció a la desaparició d'eixa base.

Aquesta sentència afecta totes aquelles persones que participaren en el procés selectiu i que estiguen en la mateixa situació, és a dir, ocupen llocs de subaltern/a supervisor/a, subaltern/a resident o vigilant.

STAS-Iv presentarà dilluns les propostes per a la llei

Ordre del dia per a la negociació de la Llei de la Funció Pública

La Direcció General d'Administració Autonòmica ha comunicat que l'ordre del dia per a la  primera reunió de negociació tècnica sobre l'esborrany de Llei de la Funció Pública és el següent:

1.- Directrius per l'ordenació de les sessions

2.- Títol I (Objecte i àmbit d'aplicació de la norma)
La reunió serà, com ja us vam informar, el proper dimarts, 20 de gener. Dilluns proper us informarem de les propostes de STAS-Iv sobre el Títol I.

15 de gener de 2009

 
 

 
 

STAS-Iv reclama responsabilitat al Govern Valencià

La negociació de la Llei de la Funció Pública començarà el 20 de gener
 
Intersindical Valenciana va assistir ahir a la reunió de la junta de portaveus de la Mesa General sobre la negociació de la nova llei de la Funció Pública. En ella s'ha decidit començar la negociació del text de l'esborrany de la llei el proper dia 20 de gener, dimarts, i mantenir almenys dues reunions setmanals.

La intenció és acabar la negociació en la Mesa General abans de finalitzar febrer, amb el propòsit de recabar els informes preceptius del Consell Econòmic i Social i del Consell Jurídic Consultiu i d'aprovar el projecte de llei en el Consell cap a finals d'abril o principis de maig. Segons els càlculs de la conselleria, aquest calendari permetria que les Corts Valencianes aprovaren la llei abans de finalitzar el segon període de sessions de 2009.

Intersindical Valenciana espera que tinguen raó, tot i que ho dubtem, ja que, malauradament, els procediments parlamentaris solen ser més lents.

D'altra banda, el Secretari Autonòmic d'Administracions Públiques ha demanat corresponsabilitat dels sindicats en la negociació de la llei. Ha comentat que la llei arriba en un mal moment econòmic, però que la Generalitat pensa complir els compromisos adquirits, la qual cosa suposa un sobre-esforç que cal que assumir per a aconseguir una llei duradora i despolititzada. Per això, demana unanimitat sindical en l'acord respecte de la llei.

Intersindical Valenciana ha manifestat en la reunió que la corresponsabilitat és una qüestió d'anada i tornada: tant es pot demanar de la part sindical com de la pròpia conselleria -i, per extensió, del Govern-. Per tant, per a arribar a un acord unànime, no solament hem de ser flexibles des de la part social, sinó també des de la part de l'Administració.

13 de gener de 2009
 
 

 
 
El Sindicat reclama un canvi en la política social i econòmica de la Generalitat

Intersindical Valenciana qualifica d'improvisades les mesures contra l'atur

 
Intersindical Valenciana considera que les mesures aprovades pel Consell de la Generalitat Valenciana són improvisades i responen a una política d'aparador més que a un intent seriós i real d'atacar la situació de crisi que travessa l'economia valenciana. Per al Sindicat, existeix una evident responsabilitat del Consell en aquesta situació ja que ha estat potenciant un model de creixement basat en la construcció i els serveis, els grans events i la privatització dels serveis públics. Model  que ha fet fallida.

El País Valencià està al capdavant en tots els indicadors d'atur, destrucció d'ocupació i desocupació segons els dades conegudes aquesta mateixa setmana. Més de 350.000 persones desocupades; un creixement de 24.837 persones al mes de desembre; un augment de 142.131 desocupats i desocupades en l'any 2008, el major creixement de tot l'Estat Espanyol, un 7,61%; un 65,90% més que en 2007 i una pèrdua de 150.000 afiliades i afiliats a la Seguretat Social.

Per altra part, Intersindical Valenciana critica que la Generalitat Valenciana també siga l'Administració autonòmica que més Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) ha aprovat en l'any 2008. Un total de 1.136 expedients que han afectat a més de 23.000 treballadores i treballadors. Per a Intersindical Valenciana molts d'aquest ERO no han estat justificats per la situació econòmica de les empreses. Al contrari, moltes empreses han aprofitat la situació de crisi i la connivència de l'Administració per acomiadar, deslocalitzar o suspendre la seua activitat sense una veritable justificació econòmica.

Intersindical Valenciana afirma que aquesta política que afavoreix els interessos empresarials, destrueix ocupació i ens situa a la cua de les prestacions socials ha de canviar per una altra que done respostes reals a la situació de crisi, afavoresca la creació d'ocupació i millore els serveis públics i les prestacions socials de les treballadores i treballadors. Per tot açò, el Sindicat considera que cal una mobilització real de la societat valenciana per obligar al Consell a canviar la seua política. En eixe sentit, diverses organitzacions sindicals, socials i politiques han creat una plataforma unitària contra la crisi que va convocar manifestacions els passats 7 d'octubre i 18 de desembre de 2008 i ho tornarà a fer el proper 31 de gener a les ciutats d'Alacant, València i Castelló. Aquestes manifestacions s'emmarquen en una campanya per exigir que la crisi no la paguen les treballadores i treballadors ni els sectors socials més desfavorits sinó aquells que l'han provocada.

LA CRISI EN LA PREMSA

La recesión eleva el paro a 3,1 millones    (veure dades del Ministeri)
El paro valenciano sube un 65% en un año
El vertiginoso aumento del paro
El paro sube en un millón de personas en 2008 y supera los tres millones
El paro rompe la barrera de los tres millones
El nombre d'aturats augmenta un 60,7% en un any i un 6% l'últim mes
La crisi eleva l'atur a 3,1 milions de treballadors, rècord des del 1987
El paro aumenta en un millón de personas en 2008 y alcanza su cota más alta en 20 años
De la promesa de pleno empleo a más de tres millones de parados
2008 cierra con récord de parados que ya superan los 3 millones
Zapatero espera que a partir de marzo se empiece a recuperar empleo
Los empresarios exigen medidas al Gobierno para atajar la destrucción de empleo
Nuestro país, con una tasa del 13,4%, a la cabeza de la UE
España, segundo país de la UE donde más subió el paro en noviembre
El desempleo castiga con más fuerza a Aragón, Murcia y Valencia
El número de hombres sin trabajo supera por primera vez al de mujeres
 
La crisi, que la paguen els rics i els bancs

Manifestacions a València, Alacant i Castelló - 31 de gener

Manifest

  per una jornada de treball digna l no a l'atur ni a la carestia
l no a la directiva del retorn d'immigrants l
INTERSINDICAL VALENCIANA

Aturem la massacre a Gaza

La Plataforma per Palestina (formada per més de seixanta organitzacions, entre les quals Intersindical Valenciana) ha fet una crida a la societat valenciana per penjar pancartes i mocadors palestins als balcons i a participar en les moblitizacions que es convoquen.
  Elx: Más de 200 personas piden la paz en Gaza
Multitudinaria protesta en Valencia contra los ataques de Israel en Gaza
Cientos de personas rechazan en Valencia la invasión de Gaza
Vídeo de la manifestación en Valencia contra la invasión

 

manifestació

València  Dissabte 17 de gener - 18h  Plaça de Sant Agustí

concentració

Dénia  Dissabte 17 de gener - 13h  Creu Roja (junt al port)

 


 
Amnistia Internacional: ¡Únete a nuestra petición ahora!

Si vols penjar una pancarta, pots aconseguir-la a les seus
d'Intersindical Valenciana a València:
Juan de Mena, 18, baix
Plaça de l'Ajuntament, 2, 15
 


12 de gener de 2009
 
 

 
 

Intersindical Valenciana considera molt preocupants les dades d'atur

 
El Sindicat responsabilitza la Generalitat Valenciana de la situació que travessa l'ocupació valenciana

(veure dades del Ministeri)

Intersindical Valenciana considera molt preocupants les dades de l'atur al País Valencià: més de 350.000 persones desocupades, un creixement de 24.837 persones al mes de desembre, un augment de 142.131 desocupats i desocupades en l'any 2008, el major creixement de tot l'Estat Espanyol, un 7,61%, un 65,90% més que en 2007 i una pèrdua de 150.000 afiliades i afiliats a la Seguretat Social. Aquestes dades posen de relleu el fracàs de la política social i econòmica del govern de Francisco Camps i de concertació social, que s'ha sustentat en el PAVACE, dels darrers anys.

Per a Intersindical Valenciana és molt greu la falta de resposta de la Generalitat Valenciana que no ha posat en marxa cap mesura per impedir que les treballadores i treballadors perden el seu lloc de treball. Tampoc s'ha fet res per pal·liar els efectes de la crisi entre els sectors socials més desfavorits. En eixe sentit, considera que la Generalitat no està utilitzant els instruments ni les competències que té per donar una resposta a la crisi que pateix la societat valenciana. A més, el Sindicat critica que la política de concertació social no ha estat útil per a les treballadores i treballadors sinó per a l'empressariat i el govern de dretes. El País Valencià es troba al capdavant de la destrucció de l'ocupació. El PAVACE, i la política d'acompanyament dels dos sindicats que l'han signat, sols ha servit per donar-li un xec en blanc al govern de Francisco Camps.

Per això, la Intersindical Valenciana fa una crida a la mobilització social contra la crisi i per exigir que s'activen mesures a favor de les treballadores i treballadors, dels sectors més desfavorits de la societat i de potenciació dels serveis públics, de titularitat pública, que servesquen per millorar les condicions del conjunt de la societat valenciana. El Sindicat convocarà, junt a altres organitzacions sindicals, socials i polítiques, mobilitzacions per exigir que la crisi no la paguen els de sempre sinó aquells que l'han generada.

 

 

 
La Plataforma per Palestina (formada per més de seixanta organitzacions, entre les quals Intersindical Valenciana) ha fet una crida a la societat valenciana per penjar pancartes i mocadors palestins als balcons i a participar en les convocatòries que us relacionem.
 
Castelló Divendres 9-19h concentració
 
Plaça de Maria Agustina
 

Elx Dissabte 10-12h concentració
 
Plaça i Baix
 

València Dissabte 10-18h concentració
 
Plaça de l'Ajuntament
 

València Dissabte 17-18h manifestació
 
Plaça de Sant Agustí fins a la Delegació del Govern


9 de gener de 2009
 
 

 
 
L'IPC puja un 1,5% en 2008
 
La inesperada baixada de la inflació com a conseqüència de la crisi ha provocat de retruc una recuperació del poder adquisitiu del personal empleat públic en 2008.

L'avanç del càlcul de la inflació del mes de desembre ha deixat l'IPC avançat de 2008 en un 1,5%, quasi un punt menys que l'últim mes amb dades definitives (novembre, un 2,4%).

Per tant, i per primera vegada en 10 anys (en 1998 es van recuperar 0,2 punts), recuperarem poder adquisitiu. Cal recordar que l'augment de les retribucions va ser en 2008 d'un 2% general, més un 1% de massa salarial destinat al complement específic en la paga extra, a més d'un 0,5% de massa salarial repartit linealment en virtut de l'acord de 20 de febrer, de Legislatura.

La recuperació de poder adquisitiu particular es mou, per tant, entre un punt i 2,5 punts, depenent del nivell de complement especific assignat a cada persona.

2009 sense carrera professional

La majoria del PP en les Corts Valencianes ha rebutjat les esmenes presentades pel grup socialista i de Compromís en el sentit d'introduir la regulació de la carrera professional en l'actual Llei de la Funció Pública Valenciana.

LLEI 16/2008, de 22 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d'Organització de la Generalitat

8 de gener de 2009
 
 

 
  70 dones assassinades

Com tots els primers dimecres de mes, la Marxa Mundial de Dones i la Plataforma Feminista de València -de la qual forma part Intersindical Valenciana- convoca una concentració contra la violència cap a les dones.

La violència masclista continua, no oblideu que hem acabat l'any amb 70 dones mortes a mans dels seus botxins.

 
7 de gener, 20 hores

Concentració

a les portes de l'Ajuntament de València


Aturem la massacre de Gaza

 


Unes tres mil persones es van concentrar el dia 4 davant l'Ajuntament de València per exigir que s'ature el genocidi del poble palestí, la finalització de la invasió i del bloqueig i el compliment de les convencions internacionals, així com que els governs valencià i espanyol condemnen la massacre. La concentració s'ha convertit en una manifestació fins el consulat dels EE.UU a València.
 
La Plataforma per Palestina (formada per més de quaranta organitzacions, entre les quals Intersindical Valenciana) ha fet una crida a la societat valenciana per penjar pancartes i mocadors palestins als balcons i a participar en les convocatòries:
 
Dimecres 7- 20 hores

concentració

escales de l'IES Jorge Juan d'Alacant


Divendres 9 - 19 hores

concentració

Plaça de Maria Agustina - Castelló

 
Dissabte 10 - 18 hores

concentració

al consulat d'Estats Units, carrer Pintor Sorolla - València


Dissabte 17 - 18 hores

manifestació
 
València Plaça de Sant Agustí
fins a la Delegació del Govern de València

 
7 de gener de 2009
 
 

 

stas-Iv | intersindical