correus electrònics

 

índex correus electrònics

 

GENER 08

dll dm dc dj dv ds diu
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sumari

 
 

29/01/08

El Sindicat critica la passivitat de la Delegació del Govern. Intersindical Valenciana qualifica d'antidemocràtics els fets a la porta de la seua seu.Sobre els itineraris de formació dels grups C i D. Dates de cobrament de la nòmina per a 2008.
 
 

25/01/08

Intersindical Valenciana exigeix la clàusula de revisió salarial. Els 120.000 empleats de la Generalitat han perdut poder adquisitiu en un 7,4% des que governa el PP. Oposicions i concursos en les universitats valencianes. Notes de premsa.
 
 

23/01/08

Pla de formació per a 2008.Concentració davant de l'ajuntament per la despenalització de l'avortament.
 
 

18/01/08

La junta de portaveus de les Meses Generals es va reunir ahir, 17 de gener. STAPV presenta la seua proposta d'acord de legislatura.

 

17/01/08

L'IPC de 2007 es tanca en el 4,2%. Aprovats i aprovades de la promoció interna del grup E al D.
 
 
 

El Sindicat critica la passivitat de la Delegació del Govern

Intersindical Valenciana qualifica d'antidemocràtics els fets a la porta de la seua seu

Intersindical Valenciana té el costum de cedir el seus locals a entitats ciutadanes, socials, polítiques i culturals. A més, organitza exposicions, xarrades o altres actes que complementen la seua activitat sindical. Dissabte passat havia cedit el Saló d’Actes a Esquerra Republicana del País Valencià per presentar un llibre que feia balanç del treball parlamentari d’aquest partit. Doncs bé, a les portes de la seu, una cinquantena de persones pretenia impedir aquesta presentació amb crits, insults i llançant ampolles plenes de líquid contra la porta de la seu, a més de filmar i fotografiar a totes les persones que entraven a la seu. Fins i tot, van insultar a l’entranyable Gonzalo Anaya Santos quan va acudir a l’acte.

Malgrat els intents dels responsables del sindicat propietari del local i del partit que organitzava l’acte davant de la Delegació del Govern per tal de garantir la seguretat de les persones que acudien a l’acte i del mateix local, l’actuació de les forces policials es va limitar a contemplar la situació, fent un cordó entre els concentrats i la porta del local, però sense actuar amb la contundència que la situació requeria davant d’una concentració il·legal que pretenia impedir la llibertat d’expressió i la presentació del llibre. És inacceptable que en un estat democràtic la presentació d’un llibre pretenga ser boicotejada sense que les autoritats actuen com han de fer-ho.

El sindicat qualifica de molt preocupants totes aquestes actuacions de grups ultradretans feixistes i blavers que actuen en la impunitat, des de fa més de 30 anys, al País Valencià, per la qual cosa urgeix a les autoritats a actuar amb contundència i a desarticular aquests grups ultres. De fet, la seua seu, com la d’altres entitats, ha estat atacada amb pintades en algunes ocasions (dianes i expressions insultants), sense que hagen estat identificats els responsables. Açò no seria consentit en altres indrets de l’Estat i seria qualificat de “terrorisme de carrer” en el País Basc ocupant les portades dels mitjans de comunicació.

Així mateix, al Sindicat li preocupa que el clima de crispació, confrontació i victimisme que es potencia des de determinades instàncies polítiques i mediàtiques anime a la creació i actuacions d’aquests grups. Per tot açò, Intersindical Valenciana insta el consell de la Generalitat Valenciana a condemnar aquestes actuacions amb la màxima contundència igual que ho fa quan les agressions i atemptats es produeixen en les seues seus o fora del País Valencià.

Sobre els itineraris de formació dels grups C i D

Els itineraris de formació en els grups D i C d'Administració General estan creant molt de rebombori, pels dubtes que generen. La veritat és que el rebombori està justificat, ja que hi ha massa coses que no s'han explicat bé. STAPV-Intersindical Valenciana està intentant traure informació i posar trellat en l'assumpte. Hui us podem dir el següent:

 • Els itineraris que conformen el certificat d'aptituds es va negociar en el marc de la formació continua. Aquesta formació es negocia amb els sindicats firmants del IV Acord de Formació Contínua en les Administracions Públiques -CCOO, CSI-CSIF i UGT-,  i  amb ells s'ha negociat  l'oferta de formació continua de la Generalitat.
   
 • Pel que se sap, tots els cursos anteriors al 2003 serviran per a concursar però no per als itineraris. La raó que dóna l'IVAP és que els funcionaris hem de reciclar-nos i son molts anys  per a donar-los validesa.
   
 • Respecte als cursos que teníem fets els funcionaris i que per tindre la  mateixa denominació no hem pogut fer-los dins d'eixe període de temps, diu l'IVAP que ara canviaran el criteri i si volem la certificació estarem obligats a tornar-los a fer.
   
 • STAPV-Intersindical Valenciana no pot estar d'acord amb eixe criteri, ja que, si es va a exigir la realització d'una prova o examen per a acreditar els coneixements dels cursos que ja s'han realitzat, tant dóna si fa quatre com set anys que el vas fer: l'important és si saps o no saps. Per exemple, el procediment administratiu no ha canviat en aquests anys. Només podríem estar d'acord si el contingut del curs ha canviat, per raó de la normativa o de l'evolució de la  informàtica. Per tant, és acceptable una diferència segons la matèria, mai pel simple pas del temps.
De tot açò, i més coses, estem preparant una comunicació amb l'IVAP. Continuarem informant.

Dates de cobrament de la nòmina per a 2008

En 2008 es cobraran les nòmines, si el President vol i el Pressupost ho permet, en les següents dates:
 
Gener Febrer
 
Març
 
Abril
 
Maig
 
Juny
 
Juliol
 
Agost
 
Setembre
 
Octubre
 
Novembre
 
Desembre
 
28
 
26
 
26
 
28
 
27
 
23
 
28
 
26
 
25
 
27
 
25
 
22
 

 
29 de gener de 2008
 
 


 
 

Intersindical Valenciana exigeix la clàusula de revisió salarial

Els 120.000 empleats de la Generalitat han perdut poder adquisitiu en un 7,4% des que governa el PP

Intersindical Valenciana (STEPV, STAPV i STSPV) demana l'aplicació de la clàusula de revisió salarial per a les 120.000 empleades i empleats públics que treballen a la Generalitat Valenciana (personal d'educació, sanitat, administració del Consell i justícia). Aquesta reivindicació no és nova, fa anys que es demana, tant a l'àmbit valencià com a l'estatal.

El personal del sector públic ha tingut una pèrdua de poder adquisitiu des de 1990 del 15,6%. Un 7,4% des de que governa el PP en la Generalitat Valenciana. En aquestes dades no tenim en compte els augments sectorials produïts per la carrera professional de sanitat, la reclassificació de llocs de treball, l'homologació salarial o aspectes similars que no res tenen a veure amb l'augment anual dels salaris.

A aquestes dades cal afegir que segons un estudi publicat per Información Comercial Española -depenent del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç- els salaris han perdut en la darrera dècada ente 9 i 20 punts de poder adquisitiu per la càrrega que suposen les hipoteques.

Mentre les Administracions públiques signen acords (en 2006 el MAP, CCOO, UGT i CSI-CSIF i en 2007 la Generalitat Valenciana, CCOO, UGT, CSI-CSIF i CEMSATSE) que neguen la clàusula de revisió salarial per al personal del sector públic, en el món privat el 68,81% de les treballadores i treballadors que han revisat o que tenen un nou conveni durant 2007 disposen de la clàusula de revisió salarial.

Intersindical Valenciana va presentar, el passat dia 17 de gener, en la reunió de portaveus de la Mesa General un document-proposta d'acord de Mesa General de Negociació per al període 2008-2001. En aquest document es concreten tota una sèrie de mesures per millorar les condicions laborals, socials i econòmiques: reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals, pla de conciliació de la vida laboral i personal, plans d'igualtat, formació, línies bàsiques per a una nova llei de la funció pública valenciana, millores retributives, seguretat en el treball.... Tan sols un altre sindicat va fer aportacions per escrit, la resta no ho va fer.

Intersindical Valenciana no valora positivament el resultat de la reunió de portaveus del passat dia 17 de gener. Al contrari, hem escoltat els mateixos arguments de sempre: Hisenda té la paraula, ha d'autoritzar la negociació i dir els diners de què es disposa per aquesta negociació. La mateixa cançó de sempre. Excuses per no negociar i dilatar en el temps la resposta de l'Administració.

Per al Sindicat, que va convocar mobilitzacions en els mesos de novembre i desembre de 2007, és important que s'òbriga un procés de negociació que done resposta a aquestes reivindicacions, especialment a les retributives, en cas contrari es proposarà al conjunt del personal de salut, justícia, administració del Consell, docent, de les empreses i institucions públiques i a la resta de les organitzacions sindicals la convocatòria de mesures de pressió encaminades a aconseguir les millores salarials i laborals que reivindiquem.

Oposicions i concursos en les universitats valencianes


El DOCV de la data que s'indica en cada cas ha publicat convocatòries diverses de proves selectives i concursos en les diferents universitats valencianes:

Universitat Miguel Hernández d'Elx
 • Grup B, sector administració general, escala mitjana d'administració, per torn d'accés lliure (dues convocatòries) (15 de gener).
   
 • Grup A, sector administració especial, escala tècnica superior de gestió de la investigació, amb denominació tècnic de gestió de la investigació, per mitjà del sistema de concurs oposició per torn d'accés lliure (15 de gener).
   
 • Convocatòria de diverses places de personal docent i investigador en règim de contractació laboral per al curs 2007-2008 (16 de gener).
   
 • Proves selectives d'accés al grup D, sector administració especial, escala auxiliar de biblioteques, amb denominació auxiliar de servicis bibliogràfics, per mitjà del sistema de concurs oposició per torn d'accés lliure (18 de gener).

Universitat de València

 • Concursos per a la provisió de places de personal docent contractat de caràcter indefinit (contractats-doctors) (15 de gener).
   
 • Proves selectives d'accés al grup A, pel torn lliure sector administració especial, escala tècnica superior de conservadors de col·leccions científiques (perfil col·lecció espanyola de cultius tipus) (17 de gener).

Universitat d'Alacant

 • Concursos d'accés a places de cossos de funcionaris docents universitaris (16 de gener).
Intersindical Valenciana: notes de premsa

25 de gener de 2008
 

 


 
 

Pla de formació per a 2008

El DOGV de hui, 23 de gener, publica la Resolució de 26 de desembre de 2007, de la Direcció General d'Administració Autonòmica, per la qual es convoquen els cursos del  Pla de Formació dels empleats -i empleades, suposem- públics al servei de l'administració de la Generalitat Valenciana i de l'administració local per a l'any 2008.

La novetat a destacar és la creació d'un itinerari formatiu de competències administratives per al grup C i D d'Administració General (apartat III-C del Pla), que donarà dreta a adquirir un Certificat, la validesa del qual està encara per determinar, però que ja s'albira que servirà com a mèrit en concursos i promocions i també per a la carrera administrativa.

Concentració davant de l'Ajuntament per la despenalització de l'avortament

Intersindical Valenciana s'ha adherit a la convocatòria urgent per aquest dijous 24 de gener a les 20h: concentració davant de l’Ajuntament de València per la despenalització de l’avortament, amb les pancartes "Traieu les vostres lleis dels nostres cossos" i " prou de criminalitzacions cap a les dones".

Convoca Dones Soltes (col·lectiu intermitent de feministes autònomes), amb la participació de la LesbianBanda.

23 de gener de 2008
 
 


 
 

La junta de portaveus de les Meses Generals es va reunir ahir, 17 de gener

STAPV presenta la seua proposta d'acord de legislatura

La Junta de Portaveus de les dues Meses Generals es van reunir ahir, 17 de gener. Per part de l'Administració va assistir el DG d'Administració Autonòmica, Pedro Javier García Ribot, acompanyat de tècnics del seu departament. Per part sindical, els sindicats presents en les Meses Generals, entre els que es troba Intersindical Valenciana.

L'Administració va presentar quatre documents:

 • Les conclusions de les reunions mantingudes amb les organitzacions sindicals sobre la futura llei de la Funció Pública Valenciana.
   
 • L'esborrany de l'estructura de la futura llei de la Funció Pública Valenciana.
   
 • L'esborrany de l'article relatiu a l'àmbit d'aplicació de la llei de la Funció Pública Valenciana.
   
 • El calendari de reunions per a discutir sobre el text de la futura llei de la Funció Pública Valenciana.
La conselleria de Justícia i Administracions Públiques ha demanat que no es dóne publicitat a aquests documents, ja que es tracta de "documents de treball", no propostes de l'Administració.

Acord de legislatura

STAPV-Intersindical Valenciana ha presentat, tal com havia demanat la conselleria en la Junta de Portaveus de 20 de desembre de l'any passat, la seua proposta d'acord de legislatura. Aquesta proposta d'acord el teniu en la pàgina web del Sindicat.

A banda de STAPV-Intersindical Valenciana i la UGT, la resta de sindicats no han presentat cap proposta en la Junta de Portaveus. Per tant, no s'entenen algunes informacions sindicals en el sentit que s'estaria a punt d'acordar una clàusula de revisió salarial ni cap altra mesura de caràcter retributiu. Només es pot entendre si és que algú té interés a desmotivar el personal.

L'Administració ha promés contestar a les propostes en breu. Quan coneguem la seua contestació, podrem dir-vos si la Generalitat va a entrar a negociar seriosament un acord de legislatura que supose la recuperació de poder adquisitiu o no.

En eixe sentit, STAPV-Intersindical Valenciana li ha deixat clar a l'Administració que no pactarem res si no hi ha un acord de retribucions satisfactori per al personal al servei de la Generalitat. No es pot discutir la nova llei de la Funció Pública mentre una part important de la plantilla no arriba a final de mes, i mentre la totalitat d'empleades i empleats públics es senten degradats i menystinguts per la seua "empresa" cada vegada que pensen en el sou que cobren.

Continuarem informant.

18 de gener de 2008
 
 


 
 

L'IPC de 2007 es tanca en el 4,2%

L'Institut Nacional d'Estadística (INE)  ha anunciat que l'IPC de 2007 es va tancar finalment en el 4,2%, una dècima més que en novembre. Aquesta dada fa més risible, si cap, les previsions del Govern estatal que la inflació de 2007 fora del 2%, i molt més que en 2008 torne a ser d'un 2%. Cal no oblidar que el motiu pel qual es limita l'increment de les retribucions de les empleades i empleats públics a eixe 2% és perquè es vincula amb la previsió d'inflació.

Malauradament, s'han signat acords amb el MAP i la Generalitat pels quals les pujades s'han de limitar a eixe 2%, més un 1% per a la paga extra, a més de l'apropiació del 0,3% dels nostres sous per a un pla de pensions per al que no hem donat el nostre consentiment.

No obstant, es poden fer coses per a no quedar-nos tremolant. Una és continuar la negociació per a la implantació en el sector de l'Administració del Consell de la carrera professional. L'altra, presionar la Generalitat perquè accepte la clàusula de revisió salarial en l'acord de legislatura que ha oferit pactar (però del que no ha determinat el contingut). STAPV -i el conjunt d'Intersindical Valenciana- aposta per la unitat sindical al voltant d'aquesta reivindicació que, més que important, ha esdevingut transcendental per a mantenir els sous públics amb una mica de dignitat.

Aprovats i aprovades de la promoció interna del grup E al D

La pàgina web de la Generalitat va publicar el 15 de gener, l'acord del Tribunal de la Convocatòria 79/2004, curs selectiu d'accés al grup D d'Administració General pel torn de promoció interna, per la que publica:

 • Aspirants exclosos per superar l'oposició del Convocatòria 78/2004
   
 • Aspirants exclosos per ser ja  funcionaris de grup D, per haver superat la Convocatòria 02/2004
   
 • Aspirants exclosos per jubilació o mort
   
 • Relació de les 150 persones admeses al curs.
Segons fonts generalment ben informades, la Direcció General d'Administració Autonòmica està preparant cinc edicions del curs, una a Alacant, una altra a Castelló i tres a València, a celebrar entre el mes de febrer i principis de març. Es treballa amb la hipòtesi que es podria prendre possessió en abril o maig.

STAPV en la premsa

Informacions sobre els sous

17 de gener de 2008
 
 


 

stapv-Iv | intersindical