CORREUS ELECTRONICS DEL MES DE DESEMBRE 2002

            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

tornar a seguiment | stapv-Iv | intersindical


Hui s'ha celebrat la reunió de Mesa Sectorial a la que ens referíem en l'anterior correu electrònic. El proper dijous, 5 de desembre, continuarà per a que els sindicats contestem a la proposta d'acord de l'Administració.
El primer punt de l'ordre del dia era el referit a les convocatòries de promoció interna per reconversió de places. L'Administració ha acceptat introduir alguns canvis:

- Augmentar el tope d'antiguitat a 25 anys, valorant més el temps treballat en el grup des del que es promociona.
- Quedarà clar que les bases seran per a les tres convocatòries previstes.
- Les places que pugueren quedar desertes en alguna convocatòria s'acumularan en una quarta convocatòria.

L'STAPV-Intersindical Valenciana ha mostrat la nostra conformitat genèrica, però ha manifestat que li cal consultar als treballadors i treballadores en assemblea abans de poder signar l'acord. Com que caldrà fer una ronda per a tractar sobre el segon punt de l'ordre del dia, es consultaran tots dos textos alhora.

El segon punt ha estat la sorpresa: ens han donat "in situ" un text de 13 pàgines, amb 8 pàgines d'introducció laudatòria a la gestió del PP en matèria de Funció Pública i cinc de text de l'acord. La introducció la podreu obtenir a partir de demà en la nostra pàgina web, junt a la resta de l'acord. Adjunt us enviem un document Word amb el text de l'"acord", que és el que interessa en realitat.

L'acord només conté dos punts reals: el referit a les pagues extres i el referit a les vacances. La resta, fins a huit, voreu que es un calendari de negociació de diversos temes, tots molt interessants, sens dubte. És increïble que ens plantegen ARA signar un acord de calendari, quan han incomplit sistemàticament TOTS els calendaris que han posat damunt de la taula. El que està clar és que aquest sindicat no pot signar un altre calendari.

El punt referit a les pagues extres planteja pagar com a incentiu en les pagues extres el 15% del complement de destí el 2003, el 30% el 2004 i el 60% el 2005, la qual cosa, unida a l'acord de Mesa General de l'Administració de l'Estat, fa que es cobre un 35% del complement de destí el 2003, el 70% el 2004 i el 100% el 2005. A partir de demà tindreu els càlculs de què significa això en percentatge als diferents grups i categories, per a que tingueu una idea clara de la proposta.

El punt referit a les vacances copia de l'Acord de la Mesa General de Madrid un punt i dóna més dies de vacances segons l'antiguitat, a partir dels 15 anys de servei. No està mal... però és el xocolate del lloro.

La proposta d'acord no diu res de reduir l'horari cap a les 35 hores; no diu res de la clàusula de revisió salarial. Per tant, anem a veure si en la reunió de dijous, 5 de desembre, l'Administració accepta millorar la seua oferta. A partir d'ahí, us consultarem el text final en assemblees per tots els centres de treball.

A L'STAPV-INTERSINDICAL VALENCIANA, TU DECIDEIXES.
2 de desembre de 2002


Anem a arreplegar 'xapapote'

Davant la magnitud de la tragèdia de la marea negra a Galícia, des de la Intersindical Valenciana pensem que és un bon moment de mostrar de nou que els treballadors i les treballadores de la Generalitat sabem ser solidaris quan cal. Per això, us proposem les següents accions:

- ANAR A GALÍCIA a netejar platges. La Intersindical Valenciana paga un autobús per a anar a una platja de Galícia a ajudar en les tasques de neteja, de igual forma que han fet els voluntaris el cap de setmana passat. Les persones interessades truqueu a la seu de València (ho tenim centralitzat, però és que és un assumpte extraordinari), per a comunicar la vostra disponibilitat.

L'eixida serà el divendres 13 per la vesprada. En principi, tornarem el dia 15, diumenge. Hem demanat a la DG de Funció Pública la concessió d'un permís extrordinari de dos dies (dilluns, 16 i dimarts, 17), per a aprofitar el viatge i estar tres dies complets (de dissabte a dilluns) i tornar el dimarts. Encara no ha contestat, de forma que mantenim la tornada el diumenge, encara que això reduirà el temps de treball a un dia i mig. Davant el desastre, més val això que res. De totes maneres, els o les que estigueu interessats/des, digueu-nos si, eventualment, podríeu quedar-vos fins dimarts.

A L'STAPV-INTERSINDICAL VALENCIANA, TU DECIDEIXES.
10 de desembre de 2002


Solidaritat amb els pescadors i les pescadores de Galícia Atenent a diverses veus que ens havien demanat si es podia col·laborar econòmicament en les tasqes de neteja de les costes gallegues, i davant el dubte que els comptes corrents "institucionals" no arriben directament als afectats, el STAPV-Intersindical Valenciana s'ha posat en contacte amb els nostres homòlegs gallecs, l'STEG i la CIG. El que ens han dit és el següent:

1. Hi ha en marxa la legalització de la plataforma "Nunca Mais" (mai més), que ha organitzat les manifestacions de protesta contra el vessament del Prestige i la incompetència del Govern Central i de la Xunta. En dates pròximes ens facilitaranun número de compte corrent d'aquesta plataforma. Qui vulga col·laborar amb ella ha de saber que part dels diners aniran a tasques de neteja, però l'altra part anirà a l'organització de mobilitzacions.

2. També es pot col·laborar amb diverses confraries de pescadors que estan al peu del canó netejant la mar i les platges. En aquest cas, els diners se'n van segur en tasques de neteja o d'ajuda a pescadors/es i mariscadors/es. Ens han facilitat els comptes corrents de dues d'elles:

- Cofradía de Pescadores de Aldán (Ría de Pontevedra): Caixa Nova, número de compte: 2080 0010 47 0040005459
- Cofradía de Pescadores de Cangas (Ría de Vigo, treballen en les Illes Cíes): Caixa Nova, número de compte: 2080 0208 02 0040002330

Si voleu, en fer una col·laboració econòmica podeu posar el vostre nom i indicar "TGV", és a dir, "Treballador/a de la Generalitat Valenciana".

Més informació sobre el desastre:

Teniu molta més informació sobre les conseqüències del desastre i sobre com col·laborar en les pàgines web:

http://www.u-lo.com/prestige/voz.html
http://www.lapenniapobre.com
http://www.adosnet.com/leliadoura/prestige.asp

Funcionarització Grups A i B

La data de l'examen final del curs de funcionarització dels grups A i B serà el pròxim dia 17 de desembre, a les 13 hores en els següents llocs (DOGV d'11 de desembre de 2002):

- Alumnes que hagen realitzat el curs a Alacant: Complex Educatiu Mont Tossal, c/ Jaume Mas i Porcel (Alacant).
- Alumnes que hagen realitzat el curs a Castelló o València: Institut d'Estudis Fiscals (Av. Aragó 30, 2ª planta edifici Europa, València).

QUINA TELEVISIÓ PÚBLICA VOLEM?

La Plataforma Cívica Valencians pel Canvi, el Fòrum de Debats Universitat de València i la Unió de Periodistes Valencians han organitzat una taula rodona sota aquest lema el proper dilluns, 16 de desembre, a les 19 hores. Hi intervindran: Joan Ignasi Pla, PSPV-PSOE, Joan Ribó, EUPV, Pere Mayor, BNV i Josep Maria Chiquillo, UV. Modera: Rosa Solbes. Tindrà lloc a l'Aula Magna de la Universitat de València, Edifici La Nau Carrer de la Nau, 2. València. ENTRADA LLIURE

A L'STAPV-INTERSINDICAL VALENCIANA, TU DECIDEIXES.
11 de desembre de 2002


Discussió de la Llei de Pressupostos: el PP rebutja augmentar-nos el sou El grup popular va rebutjar les propostes de l'oposició en les Corts Valencianes per a incrementar un 4% els salaris dels funcionaris en 2003, similar a l'augment de la inflació interanual i el doble del 2% previst, així com la creació d'un fons per al manteniment del poder adquisitiu dels empleats públics. També va rebutjar les propostes perquè cobràrem les pagues extres íntegres, amb els complements de destinació i específic sencers.

L'anècdota de la jornada fou que també rebutjaren una esmena del grup d'Esquerra Verda que plantejava el mateix que l'acord signat a l'Administració Central de l'Estat: el cobrament d'un 20% del complement de destinació en les pagues extres de 2003. Així, en aquests moments el text de la Llei de Pressupostos ni tan sols ens assegura eixe exigu 20% del complement de destinació en les pagues extres.

Deuen estar esperant a que a Madrid algú s'enrecorde de donar-los l'ordre de posar-ho ací també. Clar, com que ara ja per fi cal atendre les conseqüències del enfonsament del Prestige, deuen tindre massa faena per fer...

Notes de l'examen de funcionarització dels grups C i D

Les notes de l'examen final del curs de funcionarització dels grups C i D van ser publicades ahir per l'IVAP, que les ha col·locat a la pàgina web de la Generalitat, on les podeu consultar. També les tenim disponibles en les nostres seus, per si voleu fer-hi alguna consulta.

El DG de Funció Pública no dóna permís per a arreplegar 'xapapote'

El DG de Funció Pública ha contestat negativament a la petició feta per aquest sindicat de concedir dos dies de permís extraordinari a les persones treballadores de la Generalitat que anaren a Galícia a ajudar en les tasques de neteja de les costes. L'argument ha estat que ell no impedia a ningú que anara... a les seues pròpies expenses, és a dir, en caps de setmana, permisos ordinaris (moscosos, per exemple), vacances o permisos sense sou. Ni tan sols el va commoure l'argument que en tot cas aquestes persones no anaven a una festa i que els dos dies permetrien doblar el treball in situ, una volta fet l'esforç de fer entre 14 i 16 hores de viatge per a anar i unes altres tantes per a tornar.

El cas és que temem que siga una consigna a nivell estatal: els nostres contactes a Galícia, fonamentalment CIG-mar, ens diuen que hi ha un gran desastre d'organització i logístic, provocat per la ineficàcia de l'Administració central i galega, que ha augmentat amb la presència de l'exèrcit, que sembla voler controlar-ho tot i no deixar que els voluntaris treballen. Per això, ens han demanat que ajornem el viatge que teníem previst encetar demà dia 13, ja que no estan en condicions d'assegurar que una vegada a Galícia tinguem material per a poder treballar.

Intersindical Valenciana, això no obstant, continua mantenint la proposta de viatge a Galícia a arreplegar 'xapapote', ja que, dissortadament, hi haurà faena per a molt de temps. La data del viatge està per decidir, ja que, per un costat, cal que des de Galícia se'ns assegure material i faena; de l'altra, el fet de saber que segur que haurem d'anar a les nostres expenses, sense cap detall de l'Administració, fa que s'estiga estudiant el pont de Reis (eixida el 3 i tornada el 6 de gener) com a primera data probable. No obstant, caldrà que us ho confirmem.

Moltes gràcies, no obstant, a totes les persones que us heu posat en contacte amb el sindicat per a oferir-vos o interessar-vos en el viatge. Animem a qui no ho haja fet encara a que s'apunte en un llistat de persones interessades, que seran les primeres amb qui ens posarem en contacte quan tinguem una data segura.

A L'STAPV-INTERSINDICAL VALENCIANA, TU DECIDEIXES.
12 de desembre de 2002


Assemblea-Concentració davant el Palau de la Generalitat Recordeu tots i totes les persones que treballeu a València o rodalies que demà, 18 de desembre, tots els sindicats presents en la Mesa Sectorial (CCOO, CSIF, UGT i STAPV-Intersindical Valenciana) han convocat una assemblea-concentració davant el Palau de la Generalitat, per tal de donar-vos compte de la presentació en les Corts Valencianes de les signatures que s'han arreplegat les darreres setmanes en contra de la Llei de Pressupostos, per no contemplar aquesta llei les reivindicacions comunes:

- Jornada setmanal de 35 hores.
- Pagues extres completes.
- Clàusula de revisió salarial
- Compliment dels acords

És molt important que acudiu, bé formant part de les columnes que es formaran a les diferents conselleries, be directament. Cal que el Govern sàpiga que recolzeu la plataforma reivindicativa unitària i que rebutgeu l'acord que va plantejar Funció Pública. Recordeu que vosaltres sou qui doneu la força als sindicats.

Compte corrent de la Plataforma "Nunca Mais"

Com ja us vam explicar en un correu anterior, la plataforma "Nunca Mais" (mai més), ha organitzat les manifestacions de protesta contra el vessament del Prestige i la incompetència del Govern Central i de la Xunta. Ens han facilitat un número de compte corrent per si voleu col·laborar amb ella. Us recordem que part dels diners aniran a tasques de neteja, però l'altra part anirà a l'organització de mobilitzacions. El número de compte és: 2091 0300 46 3040140552

D'altra banda, algunes persones han perdut el correu en que us dèiem els números de compte de dues confraries de pescadors: Us les recordem:

- Cofradía de Pescadores de Aldán (Ría de Pontevedra): Caixa Nova, número de compte: 2080 0010 47 0040005459
- Cofradía de Pescadores de Cangas (Ría de Vigo, treballen en les Illes Cíes): Caixa Nova, número de compte: 2080 0208 02 0040002330

Viatge a Galícia

Finalment, arreglats els problemes de logística, Intersindical Valenciana organitza el viatge a Galícia per a arreplegar 'xapapote'. Serà o el cap de setmana del 3 al 5 de gener o el següent, del 10 al 12, dependent de la vostra disponibilitat.

Qui estiga interessat/da, que truque a la seu de València (963 919 147 o 155) i que ens diga si podeu vindre un o altre cap de setmana. Les condicions del viatge (horaris, menjars, etc.) us les direm per telèfon. L'autobus el paga el Sindicat.

A L'STAPV-INTERSINDICAL VALENCIANA, TU DECIDEIXES.
17 de desembre de 2002


ES TRENCA LA UNITAT D'ACCIÓ AL VOLTANT DE LA PLATAFORMA REIVINDICATIVA UNITÀRIA

CSIF ha abandonat la unitat d'acció que la lligava als sindicats STAPV-Intersindical Valenciana, CCOO i UGT dins la plataforma reivindicativa unitària en demanda de:

- 35 hores
- Pagues extres completes
- Compliment dels acords
- Clàusula de revisió salarial

Dimarts passat, dia 17, per la vesprada-nit, CSIF va arribar junt a CCOO a un pacte verbal, que CCOO qualifica de "preacord verbal". El DG de Funció Pública també va contactar amb el nostre sindicat, els responsables del qual van declinar pactar res per telèfon i indicaren que calia un text per escrit i reunions formals de la Mesa Sectorial amb presència de tots els sindicats representatius per a negociar qualsevol assumpte.

Ahir, 18 de desembre, CCOO va manifestar als representants d'UGT i STAPV-Iv que el seu sindicat es mantenia dins la plataforma, que les converses amb Funció Pública no implicaven una signatura de res, ja que no hi havia hagut cap paper on signar, i que la seua demanda havia estat que es convocara Mesa Sectorial.

D'altra banda, manifestaren el seu desig de mantindre la unitat amb els altres dos sindicats fins el final. No cal dir que el nostre Sindicat té en alta estima la postura manifestada ahir per els representants de CCOO en Generalitat. La conducta pública dels representants de CCOO al llarg del matí d'ahir, en la reunió sindical matinal, en la roda de premsa i en la concentració-assemblea davant el Palau de la Generalitat, va ser impecable en tot moment.

En canvi, CSIF, junt a CEMSATSE (sindicat de sanitat que està en mesa per irradiació de Mesa General), va reunir-se ahir amb el conseller de Justícia, Carlos González-Cepeda, mentre que donava plantó a la resta de sindicats, en no acudir a cap dels actes programats, sense cap explicació prèvia. Quan els responsables d'STAPV-Iv pugueren parlar amb dirigents de CSIF, aquests al·legaren que "no tenien cap compromís" amb l'STAPV-Iv, sinó "amb els treballadors". En fi, es coneix que en açò consistien les "ACCIONES CONTUNDENTES" que anunciaven en el seu correu de dilluns passat.

Respecte del contingut de l'oferta de Funció Pública, que CSIF ja s'ha compromés a signar, s'igualaria la quantitat econòmica continguda en la proposta sindical unitària per a 2003 i 2004: 50% del complement de destí en 2003 i 100% en 2004 en les pagues extres. El problema és que això es descomposa de la següent manera:

-2003: 20% del CD en paga extra + 30% del CD com a incentius (productivitat).
-2004: 40% del CD en paga extra + 60% del CD com a incentius (productivitat).

La productivitat no es consolida de cap manera, mentre que la demanda sindical (que la mateixa quantitat es pague en concepte de component del complement específic en paga extra) sí permet consolidar, ja que els mecanismes per a modificar el CE són molt més complexos (el CE s'aprova per decret del Consell, mentre que la productivitat la lleven d'un dia per a l'altre... legalment).

D'altra banda, la proposta recull una ampliació de la jornada d'estiu d'un mes: de l'1 de juny al 30 de setembre. Ja va deixarem clar en la proposta sindical unitària que l'ampliació de la jornada d'estiu ens sembla un bon mètode per a arribar en 2005 a les 35 hores previstes en el PAVACE. Per tant, és bo que ja comencen a reduir. El que passa és que un sol mes ens sembla un avanç insuficient: que menys que un parell de mesos en 2003 i uns altres tants en 2004!

Com a valoració final, i a falta de veure la proposta concretada per escrit (diu la premsa que hi haurà Mesa Sectorial el proper dilluns, 23 de desembre, però no ha arribat cap convocatòria fins ara), des de STAPV-Iv considerem:

- En primer lloc, és positiu que l'Administració del Consell haja abandonat la seua actitud de negar-se a respondre a l'oferta de pacte feta per les organitzacions sindicals.
- En segon lloc, també és positiu que s'accepte la nostra demanda de pujada
salarial en 2003 i 2004, la qual cosa ve a ratificar-nos en que els problemes que tenia Funció Pública mai han estat una qüestió de diners.
- En tercer lloc, que els diners que aporta la Generalitat es paguen en concepte de
productivitat no pot deixar a ningú tranquil: és indispensable que siga com a Complement Específic, i aquest serà un punt fonamental a incorporar en la proposta.
- En quart lloc, cal avançar més decididament cap les 35 hores mitjançant
l'ampliació de la jornada d'estiu, per la qual cosa demanarem que s'amplie la proposta en 2003 i també en 2004.

Continuarem informant i, quan la negociació es tanque definitivament, es convocaran les oportunes assemblees per a la ratificació (o no) del text negociat.

Altres cosetes d'interés:

1. Funcionarització: presa de possessió del grup E

Les persones aprovades en els cursos de funcionarització del grup E prendran possessió el dia 17 de gener de 2003, segons fonts ben informades. Els efectes de la presa de possessió i els llocs estan per determinar. Us informarem el més prompte possible d'aquests punts.

D'altra banda, en el DOGV de hui, 19 de desembre, apareix publicada una Ordre de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques per la qual es dóna un termini de deu dies hàbils per a que el personal que ha superat el curs de funcionarització acredite estar en possessió de la titulació exigida en el grup E, llevat que ja conste en el Registre de Personal de Funció Pública. El termini acaba, per tant, el dia 2 de gener de 2003.

2. Concursos de caps de negociat, de servei i d'unitat

El DOGV d'ahir, 18 de desembre, publicava una resolució per la qual s'amplia en tres mesos el termini que té l'Administració per a resoldre els concursos de caps de negociat, de servei i d'unitat. Per a l'STAPV-Iv, és l'últim despropòsit: ara els fa falta eixe temps perquè no poden acabar la tira de concursos que havien d'haver sigut un de sol, i que han d'entrevistar mil cinc-centes persones, quan podrien haver-se estalviat l'entrevista. I mentre, la resta de concursos per convocar-se...

3. Pla de Formació Contínua per a 2003

L'IVAP ens ha fet arribar la seua proposta de Pla de Formació Contínua per a la Generalitat. La tindreu penjada a la nostra pàgina web durant les festes de Nadal, però ja ens podeu fer les consultes que estimeu oportunes a les diferents seus.

A L'STAPV-INTERSINDICAL VALENCIANA, TU DECIDEIXES.
19 de desembre de 2002


Es confirma la convocatòria de Mesa Sectorial de la Funció Pública per al dia 23 de desembre, dilluns, amb l'ordre del dia:

1. Bases dels processos selectius per promoció interna amb reconversió de places.
2. Pacte sobre condicions de treball dels empleats públics per a la
modernització i la millora de la qualitat dels serveis.
3. Precs i preguntes.

Us adjuntem els textos de la proposta de la administració referents als primers dos punts. Com veureu, coincideixen amb el que us vam exposar en els últims correus, de forma que mantindrem la nostra proposta que es pague el 30% i el 60% del Complement de Destí com a component del Complement Específic, no com a incentius (productivitat), així com que s'augmente la jornada d'estiu en més meses.

A L'STAPV-INTERSINDICAL VALENCIANA, TU DECIDEIXES.
20 de desembre de 2002


CAP DELS SINDICATS SIGNA LA PROPOSTA DE L'ADMINISTRACIÓ

Dilluns, 23 de desembre de 2002, s'ha reunit la Mesa Sectorial de la Funció Pública per a negociar les propostes presentades per l'administració d'un acord sobre les bases de les convocatòries de promoció interna per conversió de places i d'un acord sobre les condicions de treball dels empleats públics de la Generalitat. La reunió continuava les realitzades els passats 2 i 5 de desembre, i tenia dos punts en l'ordre del dia, a banda dels precs i preguntes (que no es feren, encara que nosaltres en teníem):

1. Les bases de les convocatòries de promoció interna per reconversió

Finalment, la DG de Funció Pública ha acceptat recollir quasi tot el que havíem reclamat que s'incloguera en les darreres reunions: el temps per pregunta serà d'un mínim de 50" (com en l'OPE de 2000); el nivell per a superar l'exercici serà del 50% de les preguntes; es garanteix que qui supere la promoció té garantits els mateixos drets que la resta de persones pertanyents al mateix grup; el temps valorat per antiguitat arriba als 25 anys; i, finalment, en 2004 es recuperaran les places que es puguen haver quedat desertes en 2002 i 2003.

El text que us vàrem enviar el passat dia 20 no era el correcte, per error atribuïble per complet a nosaltres, ja que us enviàrem la proposta del dia 2 de desembre. La proposta definitiva -i signada- la teniu en el document Word adjunt.

Hi ha només dues coses que no s'han acceptat: aclarir a quin tipus de plaça aniran les persones aprovades (en especial les que pugen del grup E al D), encara que han promés que sí constarà en la convocatòria. Com va dir el representant de l'STAPV-Iv en la Mesa Sectorial, què més els dóna dir-ho hui, 23 de desembre, si al cap i a la fi constarà en la convocatòria, que s'ha de publicar en menys d'una setmana? O es que no van a convocar-les tan prompte?

L'altre punt que no s'ha acceptat ha estat que es puntuara com a mèrit haver superat les proves de l'anterior convocatòria de promoció interna de les categories respectives i no haver obtingut la plaça. Funció Pública s'ha negat en rodó, ja des de les primeres reunions en comissió tècnica, adduint motius de legalitat que no compartim (citen el precedent de les oposicions de 1987, però en aquell moment s'anul·laren dos oposicions i es va confirmar una, de manera que la jurisprudència no és pacífica).

Davant l'acceptació de quasi tot el que demandàvem, l'STAPV-Iv va entendre que la postura correcta era signar l'acord, en el benentés que es tracta d'una signatura pendent de la ratificació (o no), segons els resultats de la consulta que al respecte us farem durant el mes de gener mitjançant una ronda d'assemblees.

2. La proposta d'acord sobre condicions de treball

La negociació al voltant d'aquesta proposta és conseqüència de les mobilitzacions dutes a terme pel personal al servei de l'administració de la Generalitat Valenciana en demanda de:

- Jornada de 35 hores setmanals.
- Pagues extres completes
- Compliment dels acords signats durant l'any 2001 i 2002.
- Clàusula de revisió salarial

La proposta que fa Funció Pública pel que fa a l'apartat de retribucions (50% del complement de destinació en pagues extres en 2003 i 100% en 2004) arriba justet a compensar la pèrdua del poder adquisitiu de l'any 2002. Ja és més que els últims anys, però volen pagar-ho com a INCENTIU, és a dir, PRODUCTIVITAT. El complement de productivitat, com ja sabeu tots i totes, té la característica fonamental que no consolida en cap cas: ara t'ho donen, ara t'ho lleven.

A més, també s'ha introduït una clàusula segons la qual la jornada d'estiu s'estendrà un mes més de l'actual, fins a quatre mesos anuals: des de l'1 de juny al 30 de setembre. Aquesta clàusula no està malament pel que fa al concepte: ampliar la jornada d'estiu progressivament, fins que la jornada anual siga eixa: 35 hores setmanals la meitat de la plantilla i 37 i mitja l'altra meitat. Ara bé, en el moment actual, després de les mobilitzacions efectuades, que ens donen un sol mes pareix molt poc.

La Batalla del Mes de Vacances

La part possiblement més penosa de la reunió fou la mitja hora llarga que s'estigué discutint sobre la proposta que fa l'administració de transformar el mes de vacances en 22 dies laborables i donar un dia més per cada cinc anys de servei, a partir dels quinze primers. El representant de l'STAPV-Iv va posar de manifest que hi havia un error, que com a tal calia rectificar, en la redacció de la proposta, ja que transforma el mes de vacances en 22 dies laborables i no, com diu l'acord de Madrid, que el DG de Funció Pública citava com si fos la Bíblia, "un mes o 22 días". A banda, els companys de CCOO posaren de manifest una errada de redacció, per quan semblava que els únics que podien agafar les vacances de cinc en cinc dies laborables eren qui superava els quinze anys, quan això era una norma general.

A partir d'ahí, hi hagué negació del que és evident per part de l'Administració, exaltació en la part sindical... un espectacle ben curiós i lamentable, que ens torna a demostrar quin és el nivell de qui gestiona la Funció Pública amb el PP.

Per fi, aparegué miraculosament un DOGV amb l'acord de la Mesa General de l'Estat i el DG de Funció Pública no tingué més remei que fer-nos cas i afegir els dos punts al text definitiu.

Dubtes existencials

No cal dir que el punt més escabrós era el de la consolidació o no de l'import de complement de destí que oferia la Generalitat. L'STAPV-Iv va oferir signar el pacte sempre que eixe import anara al complement específic o a qualsevol altre concepte que quedara claríssim que es consolidava. En una postura pareguda estaven els sindicats UGT i CCOO. Aquests darrers, fins i tot, varen aportar una possible redacció: simplement deia que els diners eren consolidables. Ni això va voler acceptar el DG de Funció Pública, en una clara demostració que no volen, des del Govern, que aquestes quantitats es consoliden i passen a massa salarial.

Davant aquesta postura de l'Administració, l'STAPV-Iv va anunciar que no signava en eixe moment, però que demanava fins el dia 15 de gener, aproximadament, per tal de poder adherir-se si les assemblees de treballadors i treballadores que anàvem a convocar així ho decidien.

En diferent postura estaven CSIF i CEMSATSE. Els primers provocaren diverses escenes de confusió per la seua postura canviant respecte de la signatura o no. Primer van dir que sí signaven, ja que dèien no donar importància al concepte retributiu sota el que es pagaria l'increment. Al conéixer l'oferiment de l'STAPV-Iv, van canviar la seua postura, i van dir que signaven, però condicionat a poder retirar la signatura. Després, que signaven amb caràcter definitiu, però sempre que l'Administració es comprometera a no acceptar posteriors adhesions (en clara referència a l'STAPV-Iv). Finalment, i davant l'advertència del DG de Funció Pública que l'oferta estava damunt la taula i que si no la siganva ningú, la retirava, van decidir retirar-se de la signatura. CEMSATSE, al seu torn, es va mostrar impertèrrit tota l'estona: manifestà el seu mandat de signar, per tal que els funcionaris cobràrem "almenys els dos anys de l'acord". Finalment, davant la perspectiva de signar un acord en solitari en un àmbit on no tenen representació directa, van optar per retirar-se de la signatura.

Ara, què passarà?

En principi, el mateix que ja estava previst en la Llei de Pressupostos, i que l'acord no podia canviar en el text de la pròpia llei, ja que estem fora del termini de presentació d'instàncies: ens pugen el 2% amb caràcter general i el 20% del complement de destí respectiu en les pagues extres.

L'STAPV-Intersindical Valenciana, com s'ha dit amunt, volia portar la proposta de l'administració a les assemblees obertes a tots els treballadors i treballadores de la Generalitat Valenciana després de Reis, per tal que entre tots i totes decidiu si estimeu oportú que s'accepte la proposta o no, i seguim amb la mateixa idea. Ara per ara, però, el Director General de la Funció Pública ha retirat la proposta, de forma que no hi ha proposta que acceptar o rebutjar oficialment. Així, el que estem més segurs de tot és que cal continuar amb la unitat d'acció entre els sindicats presents en la Mesa Sectorial, fins i tot amb CSIF, si aquesta organització es vol reintegrar a l'acció comuna, com ja se li ha oferit per part del nostre sindicat.

A pesar de tot l'anterior, esperem que el Govern Valencià reconsidere la seua postura immobilista i accepte que els diners que proposa aporat la Generalitat es paguen en concepte de complement específic. En cas contrari, serà únicament la seua responsabilitat que el 2003 comence amb conflictivitat laboral a la Funció Pública de la Generalitat Valenciana.

A L'STAPV-INTERSINDICAL VALENCIANA, TU DECIDEIXES.
26 de desembre de 2002

PS: Bon Nadal i Feliç Any Nou! I recordeu que el dia 10 se n'anem a Galícia a recollir 'xapapote'. Apunteu-vos, que encara hi ha lloc a l'autobús.